Találatok a következő kifejezésre: Par napja mellemen (194 db)

Jobb mellem feszes, 100-120g-t kiszopizik belőle a kéthetes lányom, a bal puha, abból 60-70-et. Utána még le is fejem, de az pár napja be sem keményedik a bal. Miért van ez, valamint mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: Nálam is ez volt! Pont ugyanígy, a bal termelt kevesebbet. Én nem tudom mitõl lehetett, arra gondoltam, hogy valami miatt kevesebbet termel, aztán arra, hogy nem minden étkezésnél annyira éhes a kisfiam, így abból a cicibõl mindig kevesebbet szopizott. Végülis 6 hós koráig így is csak anyatejet kapott, semmilyen más táplálékot, folyadékot nem, és most 20 hónapos, de még mindig szopizik. nálam egy idõ után, kb. 4-5 hós kora környékén már a bal cici nem tudott eleget termelni, így onnantól nem váltott cicivel szoptattam, hanem mindig mind a kettõbõl. Volt olyan is, mikor fejlõdési ugrásban volt (6-8 hetesen és 4 hós kora körül is), amikor óránként kellett szoptatnom pár napig. Aztán mindig helyrezökkent a kereslet-kínálat. 6 hós kora óta pedig elkezdtük a hozzátáplálást, és attól fogva - a mai napig - csak jobb mellbõl szoptatom, az is elég neki. Ne ijedj meg, neked is menni fog, csak ne add fel! A fejés biztosan segít, ha nem is kezd el többletmennyiséget termelni a bal melled, legalább biztosan termelni fog annyit, amennyit tud. Ja, és ami nagyon fontos: egy idõ után (akár 1-2 héten belül) egyik melled sem lesz kemény, ettõl se ijedj meg, attól még lesz benne elég tej. Emiatt is lehetséges az, hogy a bal melledben esetleg már kereslet-kínálat van és azokon az evéseken nem éhes annyira a babád.

Nálam is ez volt! Pont ugyanígy, a bal termelt kevesebbet. Én nem tudom mitõl lehetett, arra gondoltam, hogy valami miatt kevesebbet termel, aztán arra, hogy nem minden étkezésnél annyira éhes a kisfiam, így abból a cicibõl mindig kevesebbet szopizott. Végülis 6 hós koráig így is csak anyatejet kapott, semmilyen más táplálékot, folyadékot nem, és most 20 hónapos, de még mindig szopizik. nálam egy idõ után, kb. 4-5 hós kora környékén már a bal cici nem tudott eleget termelni, így onnantól nem váltott cicivel szoptattam, hanem mindig mind a kettõbõl. Volt olyan is, mikor fejlõdési ugrásban volt (6-8 hetesen és 4 hós kora körül is), amikor óránként kellett szoptatnom pár napig. Aztán mindig helyrezökkent a kereslet-kínálat. 6 hós kora óta pedig elkezdtük a hozzátáplálást, és attól fogva - a mai napig - csak jobb mellbõl szoptatom, az is elég neki. Ne ijedj meg, neked is menni fog, csak ne add fel! A fejés biztosan segít, ha nem is kezd el többletmennyiséget termelni a bal melled, legalább biztosan termelni fog annyit, amennyit tud. Ja, és ami nagyon fontos: egy idõ után (akár 1-2 héten belül) egyik melled sem lesz kemény, ettõl se ijedj meg, attól még lesz benne elég tej. Emiatt is lehetséges az, hogy a bal melledben esetleg már kereslet-kínálat van és azokon az evéseken nem éhes annyira a babád.
Nalam is a bal termelt kevesebbett.Gyakrabban kezdtem belole szoptatni es meg a masik cicit is lekorozte.Mivel a bal mellem befelefordulo, lapos, nem szerettem belole szoptatni .Ezert 7 hosan elvalsztottam ebbol a cicibol.Azota 1-bol szopizik.
A kérdező hozzászólása: Bõven iszok folyadékot és eszek is! Ezért sem értem. Vagy már beállhatott a kereslet-kínálat? Szüléstõl van tejem azaz 2 és fél hete pontosan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Megijedtem, hisz még picik vagyunk és ragaszkodom az anyatejhez.Kipróbálom a More Milk-et, hátha .... Bár a 60 sem kevés, de eddig nyomta a 100-at 4 óránként.

Par napja nagyon feszul a mellem. Szerintem nagyobb is es par nap mulva kellene megjonnie, de a mellem sose szokott igy fajni. Lehet baba?

Ebben a honapban probalkoztunk tobbszor is hogy oszsehozzunk egyet.

Legjobb válasz: Szia, szerintem várd meg a várható mensid idõpontját, persze csak ha addig nem jön meg, csinálj egy tesztet. Ha baba, akkor már ki fogja mutatni, ha nem, akkor várj még pár napot, és menj dokihoz. Drukk a babáért, ha szeretnéd :)

Szia, szerintem várd meg a várható mensid idõpontját, persze csak ha addig nem jön meg, csinálj egy tesztet. Ha baba, akkor már ki fogja mutatni, ha nem, akkor várj még pár napot, és menj dokihoz. Drukk a babáért, ha szeretnéd :)

Pár nap múlva 4 hónapos a kisfiam. Kevesebb lett a tejem pár napja. Adhatok neki mást tápszeren kívűl az anyatej mellé?

Úgy t?nik nem lakik jól. Lehetséges, hogy a meleg miatt? Pedig iszok szoptatós teát, fejek stb. Ha esetleg elapadna adhatok neki mást tápszeren kívül? Véd?n? szerint 6 hóig ne. Pedig nem szivesen adnék neki tápszert. baba teát pár hetes kora óta adok neki (hasfájás miatt)

Legjobb válasz: Elõször is nyugi, lehet, hogy pár nap múlva visszaáll a tejed. Lehet, hogy ebben a bolond melegben, mikor te magad is több folyadékot igényelsz, nem emelted meg a napi folyadékbeviteledet, de számtalan más oka is van egy kis visszaesésnek. Elkezdheted a kóstoltatást, ha másért nem, akkor azért, hogy megnyugodj, hogy kap eleget enni a babád, de arra legyél felkészülve, hogy a fokozatosság miatt 1-2 hétbe is beletelik, mire napi 1 étkezést ki tudsz váltani a kajával, tehát rövid távon, ha nagyon éhezik a babád, sajna csak a tápszer marad... de csak óvatosan, nehogy pont azért ne álljon vissza a tejed, mert átszokik a gyerkõc a tápira. Kitartást, sûrû ciciretételt! Ja, amúgy persze lehet, hogy nem éhes, hanem egyszerûen szomjas a babád, azért kéri sûrûbben a cicit, és nyilván akkor egyszerre kevesebbel is beéri. Pár nap múlva már okosabb leszel.

Elõször is nyugi, lehet, hogy pár nap múlva visszaáll a tejed. Lehet, hogy ebben a bolond melegben, mikor te magad is több folyadékot igényelsz, nem emelted meg a napi folyadékbeviteledet, de számtalan más oka is van egy kis visszaesésnek. Elkezdheted a kóstoltatást, ha másért nem, akkor azért, hogy megnyugodj, hogy kap eleget enni a babád, de arra legyél felkészülve, hogy a fokozatosság miatt 1-2 hétbe is beletelik, mire napi 1 étkezést ki tudsz váltani a kajával, tehát rövid távon, ha nagyon éhezik a babád, sajna csak a tápszer marad... de csak óvatosan, nehogy pont azért ne álljon vissza a tejed, mert átszokik a gyerkõc a tápira. Kitartást, sûrû ciciretételt! Ja, amúgy persze lehet, hogy nem éhes, hanem egyszerûen szomjas a babád, azért kéri sûrûbben a cicit, és nyilván akkor egyszerre kevesebbel is beéri. Pár nap múlva már okosabb leszel.
4 hósnak brokkoli?????
A kérdező hozzászólása: hiába kéri gyakran a cicit, sokszor pár perc után nem jön ki semmi. iszok szoptatós teát kb 1 hónapja, fejek is pár napja meg iszom az alma levet is. ja meg tészta féléket is eszek. több ötletem nincs
Miért ne apadhatna el és miért ne kaphatna mást???Nem követsz el bûnt ha adsz neki.Én is elkezdtem:barack, alma, répa, krumpli, egy pici dinnye, tejpép, brokkoli és semmi baja nincs 4 hónapos.Magadra halgass ösztönösen az a jó.
Én elõször a tejserkentéssel próbálkoznék, ha ez sehogysem segít, akkor pedig tápszeres pótlás. A hozzátáplálás még a csak tápszeres babák esetében is csak fél éves kortól ajánlott, nem korábban! Akármilyen bio gyümölcsök teremjenek is a kertben. (A baba gyomrának ebben az esetben nem a bio-ság számít, hanem az anyatejen kívüli bármilyen más táplálék, amit ennyi idõsen még sokkal rosszabbul emésztenek meg, mint pár hónappal késõbb.)
Szia! Nekem is 4 hós a picurim és kb 3 napja sûrûbben kéretõzik cicire. Szerintem ez inkább szomjúság lehet. Megviseli a meleg, a sûrûbb laktatóbb tejet nem annyira kívánhatja inkább a szomjoltó elsõ részét. Legalábbis szerintem, mert tejcsim van, na meg este teleeszi magát és 10-tõl 6-ig alszik. Ha éhes lenne nem hiszem, hogy ilyen nyugisan aludna. Ma kezdtem el próbálkozni egy kis vizzel nála. Én még nem akarok hozzátáplálni, tápszert meg fõleg nem, de elvileg már 4 hósan el lehetkezdeni, ha szeretnéd. (elsõ fiammal tartottuk a 6 hót, de akkor már nem volt ilyen meleg :) )
Szeintem ne adj még neki! Mibõl gondolod, hogy nem lakik jól? Én lányom tavaly iylen melegben 4-5 hósan simán cicizett 2 óránként, mert valószínüleg szomjas vol. Vizet, teát meg nem kért, pedig próbáltam. Mitõl apadna el, nem fog csak úy elapadni:-))) Védõnõdnek teljesen igaz van.
én is hasonló, de az én babám még csak 3 hónapos... egyszerûen hiába minden tejserkentõ, csak fogy a tejem, nemhogy gyarapodna. egyre többet kell naponta pótolnom... én 4 hósan elkezdem a hozzátáplálást, ha így marad vagy rosszabb lesz a helyzet. e talán még elõbb... itt a kert, semmit nem permetezünk, szóval... megpróbánám a helyedben! de arra számíts, hogy mindenképp kell tápszer, mert sok idõ, mire a kóstoltatástól az ember odáig jut, hogy kiváltson egy étkezést.
Persze, hogy adhastz, pl. a gyümölcsöt simán elkezdhetitek. Elõször alma, aztán õszibarack, utána a többi. És 4 hónapos kortól már tejpépek is vannak.
Mintha én tettem volna fel a kérdést. :( Az én fiam 16-án lesz 4 hónapos. Tegnap este már nagyon ki voltam borulva, egész nap szopizott, egy-egy alkalommal 80-120 ml-t evett, de az esti elalvás elõtti evésnél csak 10 ml jött. Szegény ott szenvedett, és vele együtt én is. csináltam neki 120 ml tápszert, megitta és aludt is. Én More milket szedek, gyakran mellre teszem, fejek is pár napja és ami jön, azt odaadom neki. Én is elkezdeném a hozzátáplálást, csak az én babám még ekcémás is és így fõleg nem ajánlott 6 hós kora elõtt. Bár szerintem is egészségesebb lenne egy kis alma, krumpli, répa, mint a tápszer. Pár napig fejek sokszor, megvárom a meleg idõ végét és lehet, hogy ha nem javul a helyzet, elkezdem a hozzátáplálást.
Na vajon miért ne apadjon el a tej egy 4 hónapos baba mellett..? Azért ne kapjon még mást, mert ennyi idõsen még nem elég fejlett hozzá az emésztõrendszere. Fõleg, ha allergiára veszélyeztetett. Kérdezõ, írnál kicsit részletesebben arról, hogy mibõl gondolod, hogy nem lakik jól?

Most van az elso honap, hogy probalkozunk a parommal. A mellem nagyon feszul, meg 4 napom van a nem vartig, szagokra is erzekeny lettem, es az emesztesem is mas... nehezebb. Lehetseges, hogy baba van, hogy sikerult?

Legjobb válasz: hát lehet, de várd ki azt a négy napot. meg még plusszt. a lényeg a gyerekcsinálásnak hogy ne akarjad görcsösen. ne figyeld minden nap magad , mert lehet túl sósat ettél és sok víz rakodott le benned azért feszül a melled, vagy csak menses elött vagy és azért. szóval ha görcsölsz soha nem lesz gyereked. akkor kufircoljatok mikor jól esik, és ne mérgesd a hömérsékleted ne ugraszd az ágybaa párod hogy majd most, stb... inkább élvezzétek egymást, és ha egy évig nem jön össze esetleg menjetek el dokihoz. ha gyógyszert szedtél akár hónapok is eltelhetnek meddigre a gyógyszer kiürül.

hát lehet, de várd ki azt a négy napot. meg még plusszt. a lényeg a gyerekcsinálásnak hogy ne akarjad görcsösen. ne figyeld minden nap magad , mert lehet túl sósat ettél és sok víz rakodott le benned azért feszül a melled, vagy csak menses elött vagy és azért. szóval ha görcsölsz soha nem lesz gyereked. akkor kufircoljatok mikor jól esik, és ne mérgesd a hömérsékleted ne ugraszd az ágybaa párod hogy majd most, stb... inkább élvezzétek egymást, és ha egy évig nem jön össze esetleg menjetek el dokihoz. ha gyógyszert szedtél akár hónapok is eltelhetnek meddigre a gyógyszer kiürül.
Kár lenne azt mondani, hogy igen, mert csak csalódás lenne, ha mégsem. Még csak most kezdtétek. Várd meg míg kimarad, tudom, hogy nehéz, ha az ember nagyon rá van állva az ügyre. Én drukkolok, a tüneteid jók :o)
Szia!Kérdeznék valamit?Mit jelent az hogy az emésztésed is más?Csak azért kérdem mert nekem is más...csak eddig nem tudtam megfogalmazni mit is érzek?Ez mitõl lehet?
A kérdező hozzászólása: Szorulas, szekrekedes...szinte ijeszto.Szenvedek emiatt.Mar lekvart eszek, tejet iszom...Azt hallottam, megvaltozik az ember szeklete, lehet, hogy igy van...Neked is?

Menstruáció előtt pár nappal normális, hogy fájnak a melleim?

Mindig így jön meg csak idegesít, hogy ilyenkor nem tudok hason aludni mert fáj ha rákeszek.

Legjobb válasz: Igen ez teljesen, normális. Általában ilyenkor nõnek egy picit a mellek, meg úgy általában a mellfájás a mellnövekedéssel gyakran összefüggésbe hozható. Nyugi pár nap és elmúlik.

Igen ez teljesen, normális. Általában ilyenkor nõnek egy picit a mellek, meg úgy általában a mellfájás a mellnövekedéssel gyakran összefüggésbe hozható. Nyugi pár nap és elmúlik.
A tejmirigyek ilyenkor megduzzadnak ettõl van a növekedés és a fájdalom is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! :D ...akkor most már azt is értem, hogy miért szûk a melltartóm ilyenkor
Igen, én is így vagyok.

Elméletileg 25-én kéne megjönije a mensimnek és ma még csak 20-adika van! és van egy kis barnázásom! 12-én volt peteérésem! Lehet a jele beágyazodásnak? Egyépként már egy pár napja szédülök, úgy érzem hogy terhes vagyok, és nőt a mellem?

Legjobb válasz: Ha jól számolom akkor 8 napja volt péd és lehet igen a beágyazódás jele a kis barnázás mert a fogantatástól számított 8-10 napon belül ágyazódik be ez függ a ciklus hosszától ha jól tudom , a tüneteid még nagyon koraiak én azt mondanám magadnak gyártottad õket mert még szédülés és mell növekedés a terhesség tünete nem lehet bár vannak nõk akik a beágyazódást is megérzik de azt mondják azt nem az elsõ terhességnél szokták tehát ha nem az elsõ terhességed ha az akkor megérezheted , az meg hogy úgy érzed terhes vagy az szerintem a nagyon akarás a vágy hozza ki belõled de kívánom neked hogy kb 1 hét múlva olvashassuk hogy + a teszted. Mielõbbi babavárást kívánok !!!

Ha jól számolom akkor 8 napja volt péd és lehet igen a beágyazódás jele a kis barnázás mert a fogantatástól számított 8-10 napon belül ágyazódik be ez függ a ciklus hosszától ha jól tudom , a tüneteid még nagyon koraiak én azt mondanám magadnak gyártottad õket mert még szédülés és mell növekedés a terhesség tünete nem lehet bár vannak nõk akik a beágyazódást is megérzik de azt mondják azt nem az elsõ terhességnél szokták tehát ha nem az elsõ terhességed ha az akkor megérezheted , az meg hogy úgy érzed terhes vagy az szerintem a nagyon akarás a vágy hozza ki belõled de kívánom neked hogy kb 1 hét múlva olvashassuk hogy + a teszted. Mielõbbi babavárást kívánok !!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!!
A kérdező hozzászólása: mikor teszteljek?

3 nap mulva kenne beteg legyek (menszesz) Azt szeretnem kerdezni hogy van e eselyem terhessegre? Par napja nagyon levert faradt vagyok, a melleim nagyon fajnak, tobbet eszem es mintha szedulnek is

Legyetek szivessek vallaszolni es ne hujeaeget mert az total kiakaszto mikor valakit tenleg erdekkel valammi es mas meg baromsaggal valaszol mint pl a multkor kerdeztem valamit es egy valaszo azt irta hogy ::"hogy tudtal egy mondatott enyi hibaval leirni"szoval legyszi ne ijesmit irjatok..koszi ellore is

Legjobb válasz: te tudod van-e esly a terehességre (volt-e védekezés nélküli együttlét a peteérés környékén), csinálj tezstet pár nap mulva és kiderül. Azért legalább a helyesirás ellenörzöt bekapcsolhatnád ha már nem tudsz helyesen irni.

te tudod van-e esly a terehességre (volt-e védekezés nélküli együttlét a peteérés környékén), csinálj tezstet pár nap mulva és kiderül. Azért legalább a helyesirás ellenörzöt bekapcsolhatnád ha már nem tudsz helyesen irni.
3 nap múlva kiderül, de ez lehet csak simán a mensi tünete
Így van, innen a távolból nem tudhatjuk. Lehet bárminek is a jele, lehet hogy a mensit jelzi, lehet hogy csak kimerültél, lehet hogy elkaptál valamit, de az is lehet baba van a dologban. Egy érzékeny teszt már kimutatná. Sok sikert!
Azóta mi van veled?

Mensi előtt pár nappal mindig felfújódik a mellem, de most semmi. Holnap-holnapután nem várom.3-4 napja szurkál a méhem. Felhúzott lábbal nem is tudok ülni, mert nyomódik a hasam alja. Utalhatnak ezek a tünetek terhességre?

Legjobb válasz: Sajnos minden lehetséges, és semmi sem. 50-50 %. Nekem is volt felpuffadva a hasam ilyen tájt, mégsem lettem terhes. Van ciklus hogy mindenem fáj, és van hogy semmim. Szemét dolog ez! Nagyon szorítok neked!!!!!! Ezek szerint már csak pár napot kell kibírnod a nevártig, és egy teszt gyorsan választ ad a kérdésedre!!!!!!

Sajnos minden lehetséges, és semmi sem. 50-50 %. Nekem is volt felpuffadva a hasam ilyen tájt, mégsem lettem terhes. Van ciklus hogy mindenem fáj, és van hogy semmim. Szemét dolog ez! Nagyon szorítok neked!!!!!! Ezek szerint már csak pár napot kell kibírnod a nevártig, és egy teszt gyorsan választ ad a kérdésedre!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Van is itthon 10-es tesztem, de nem merem megcsinálni keddnél elõbb. :)
Sikerült? :)
Szia!Én is ilyesmit érzek.Pár napja szúr a hasam, fáj a derekam.4-én kéne megjönnie.De nem szoktam ilyeneket érezni.Jelezhet valamit!
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem tudom, hogy jelent e vmit, de nagyon bizom benne, és kivánom Neked is, hogy úgy legyen :) !
Peteéréskor (félidõnél) a hormonok miatt fáj a melled.Nekem ilyenkor majd leszakadnak, és menzeszkor kezdi elõrõl...nagyon kellemetlen, de sajnos van aki jobban megérzi a peteérést valaki nem.Nekem a hasam is szurkál olyankor.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, remélem errõl van szó. Az az igazság, hogy a baba projekt miatt javasolták a nyáklevállás figyelését, és én ezt teszem. Az az én esetemben 8, 10, 12, nap megtörténik, /túl korán/ amirõl azt mondják, hogy mikor a legvastagabb akkor van a peteérés. A két dolog viszont üti egymást. Ezért gondolom, hogy vmi hormonális probléma lehet. Igy kiigazitva, mit gondolsz?

33hetes vagyok, pár napja megint fájnak a melleim.Lehet, hogy előtej vagy hamarabb lesz a szülés és már azt jelzi?

Legjobb válasz: Hát az elõtej bármikor jelentkezhet. Nekem kb. a 20. hét óta van. A szülés elõtt pár héttel mégegy nagyobb növekedésen megy át a mell, aztán legközelebb tejbelovellésnél fog nõni ismét. Növésben van, vagy ezért fáj. Nincs összefüggésben az elõbb szüléssel.

Hát az elõtej bármikor jelentkezhet. Nekem kb. a 20. hét óta van. A szülés elõtt pár héttel mégegy nagyobb növekedésen megy át a mell, aztán legközelebb tejbelovellésnél fog nõni ismét. Növésben van, vagy ezért fáj. Nincs összefüggésben az elõbb szüléssel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!