Találatok a következő kifejezésre: Par napja a (5196 db)

35+3-hetes pocis vagyok! Kismamik! Hogyan telt nektek az elsö pár nap a picivel othon? Segítség volt? Tudtatok mindent?

Én nagyon izgulok,hogyan fog menni majd,tudni fogok e mindent.

Legjobb válasz: nekem a párom itthon volt 3 hétig és neki van már kettõ úgyhogy nem volt gond de mikor visszament dolgozni elsõ nap 6x hívtam 2. nap már csak 2x aztán minden ment nyugodtan.annyiba jobb hogy még a picik annyira sokat alszanak még akkor. ha õ aludt én kitakarítottam meg ilyenek és pihentem vele.azóta nincs segítségem párom napi 16 órát dolgozik így már nehezebb de egy kis szervezés és megy minden mint a karikacsapás :) sok sikert Neked és könnyû szülést jó babázást

nekem a párom itthon volt 3 hétig és neki van már kettõ úgyhogy nem volt gond de mikor visszament dolgozni elsõ nap 6x hívtam 2. nap már csak 2x aztán minden ment nyugodtan.annyiba jobb hogy még a picik annyira sokat alszanak még akkor. ha õ aludt én kitakarítottam meg ilyenek és pihentem vele.azóta nincs segítségem párom napi 16 órát dolgozik így már nehezebb de egy kis szervezés és megy minden mint a karikacsapás :) sok sikert Neked és könnyû szülést jó babázást
szia! Nekem anyukám jött minden nap segíteni az elsõ héten, majd 2-3x egy héten. Most 4 hetesek vagyunk, már csak hétvégén jön. Az elsõ fürdetést is anyu csinálta, a másodikat már a férjemmel ketten hoztuk össze, sokat nevettünk a bénázásunkon. Mára olyan profik lettünk, mintha mindig is itt lett volna a baba. Szép babavárást kívánok neked és még szebb babázást!
Nagymamám volt velem 2 hétig. Elsõ baba, így én is nagyon féltem, h elrontok vmit, de képzeld, ösztönösen tudtam mindent! :) A mamám segítségét nem is kellett igénybe vennem a babával kapcsolatban, csak takarított, meg fõzött ránk, ami nagyon jó volt, mert sajnos császároztak. Nyugi, tudni fogsz mindent, amit kell, egyszerûen ráérzel majd! :)
szia!! mi 3-4 napig hárman voltunk apukával, aztán Õ ment vissza dolgozni. Anyukám a mai napig jön minden reggel, most már nem segíteni :) de nagyon jó volt, hogy mellettem volt. az elején a legkisebb változás miatt is orvoshoz akartam vinni a picit, folyton aggódtam, eleget eszik e, ilyenek :) Anya rengeteget segített, de amikor úgy éreztem, már megy egyedül, mondtam Neki, hogy pár napig ellennénk ketten. néha jó volt, csak a manóval. ne aggódj, minden rendben lesz!! mindent tudni fogsz, amikor oda kerülsz!! 6 hónapos kisfiú anyukája

Jelenthet terhességet ha pár napja főleg este hányingerem van? együtt voltunk pé-kor még pár nap a nemvártig :S

a mellem is feszül a derekam majd leszakad pedig mesinél nem szokott szerintetek?????

Legjobb válasz: Csinálj tesztet.Nekem kimutatta elötte 4 nappal,igaz nagyon halványan,de ott volt a csík.Lehetséges,de az is lehet,hogy a szervezeted játszik veled.sajnos az is elõfordul ha valaki nagyon szeretne babót.Ha negatív a teszt akkor pár nap múlva meglátod mi lesz.Viszont ha pozitív!:)Amúgy nekem sem reggel jelentkeztek a tünetek,inkább délután és este.Ja és a nemvárt elött kb egy héttel.Drukkolok!Írd majd meg mi lett!

Csinálj tesztet.Nekem kimutatta elötte 4 nappal, igaz nagyon halványan, de ott volt a csík.Lehetséges, de az is lehet, hogy a szervezeted játszik veled.sajnos az is elõfordul ha valaki nagyon szeretne babót.Ha negatív a teszt akkor pár nap múlva meglátod mi lesz.Viszont ha pozitív!:) Amúgy nekem sem reggel jelentkeztek a tünetek, inkább délután és este.Ja és a nemvárt elött kb egy héttel.Drukkolok!Írd majd meg mi lett!

Akinek a párja csak hétvégente, vagy még ritkábban jár haza, mikor veszi ki azt a pár napot a baba születése után?

A párom kamionozik, ketten vagyunk a fiammal,hétvégente jár haza. Jön a tesó és felmerült, hogy mikor vegye ki azt az azt hiszem 5 napos szabit ami jár. A nagy el lehetne anyukámmal amíg a kórházban vagyok, vagy az apjával. Ki hogy oldja meg?

Legjobb válasz: Az én párom anno is csak hétvégén volt itthon, amikor megszületett a második lányunk. Mivel akkor kezdett egy új munkahelyem másik városban még próbaidõn volt, szabadság tehát nem járt + a szülésem egy 3. városban volt, hogy bonyolítsuk a helyzetet, nagy távolságokra. Mivel az az 5 nap a törvény szerint jár a szülés utáni ügyintézésre és gondolom az 'összeszokásra', a férjed munkáltatója sem tagadhatja meg, fõleg ha jelzitek elõre (bár pontosan nem lehet). A páromnál - miután szabija nem volt - a szülés körüli utazgatásnál elment 3 nap és utána már csak kettõt tudott velünk és az ügyintézéssel tölteni. Ez nagyon kevés volt, még az 5 nap se sok! Az is lehet, hogy a férjed munkáltatója csak egyben adja ki az 5 napot. Mivel gyorsan érvényét veszti, szerintem nagy hiba ha nem éltek vele! http://www.allamkincstar.gov.hu/maganszemelyek/apa_munkaidok..

Az én párom anno is csak hétvégén volt itthon, amikor megszületett a második lányunk. Mivel akkor kezdett egy új munkahelyem másik városban még próbaidõn volt, szabadság tehát nem járt + a szülésem egy 3. városban volt, hogy bonyolítsuk a helyzetet, nagy távolságokra. Mivel az az 5 nap a törvény szerint jár a szülés utáni ügyintézésre és gondolom az 'összeszokásra', a férjed munkáltatója sem tagadhatja meg, fõleg ha jelzitek elõre (bár pontosan nem lehet). A páromnál - miután szabija nem volt - a szülés körüli utazgatásnál elment 3 nap és utána már csak kettõt tudott velünk és az ügyintézéssel tölteni. Ez nagyon kevés volt, még az 5 nap se sok! Az is lehet, hogy a férjed munkáltatója csak egyben adja ki az 5 napot. Mivel gyorsan érvényét veszti, szerintem nagy hiba ha nem éltek vele! http://www.allamkincstar.gov.hu/maganszemelyek/apa_munkaidok..
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm szépen ! Mindenképp élni szeretnénk vele, csak felmerült, hogy a hazaérkezés után veszi ki és nem akkor amikor megszületik a kicsi. Nem tudni, mennyit leszünk bent (remélhetõleg a minimális idõt), de viszont a nagyobbnak meg csak jobb lenne addig apával. Ezért tettem fel a kérdést, hogy ki hogyan oldotta ezt meg.
Pár napja mit jelent? A lázmérõ a szélcsõ csodákra képes hidd el:)
Az elsõ idõkben nálunk is minden kaja után volt kaki de már 4 hónapos és már csak reggel van egyszer:-) Ez normális, ahogy növekszik:-)
Azt mondják anyatejes babáknál nem gond, ha akár 5 napig sincs széklet, mert olyan jól hasznosítja az anyatejet. (Mi sajnos tápszeresek vagyunk, de mindenhol ezt olvasni.) Én nem kísérleteznék egyenlõre szélcsõvel és társaival. Ha sokáig nem javul a helyzet beszélj védõnõvel, orvossal. Õk fognak megnyugtatni igazán.
Sziasztok! Valóban nem baj ha a anyatejes babának 5 napig nincs székletük. Utána beszélj az orvossal. De a legjobb módszer az ha langyos kamilla teát adsz neki de nagyon cukrosan (1 dl tea 3-4 teáskanál cukor) Nekem mind a két gyerekemnél bevált.

Másnak is nyűglődik az utóbbi pár napban a babája? Nekem a 20 és a 1, 5 hónapos babám is szenved, sír, nyűgös.

Legjobb válasz: Szia!Az enyém 6 hónapos, napok óta nem birok vele!Semmi nem jó neki csak ha a kezembe van és sétálgatok le fel vele!Sõt eddig átaludta az éjszakákat egy pár napja minden nap óramû pontossággal hajnal 4-kor torkaszakadtából ordít, mert éhes, legalábbis az evéstõl megnyugszik :D!Ja és este 11-kor még vígan fent kukorékol!

Szia!Az enyém 6 hónapos, napok óta nem birok vele!Semmi nem jó neki csak ha a kezembe van és sétálgatok le fel vele!Sõt eddig átaludta az éjszakákat egy pár napja minden nap óramû pontossággal hajnal 4-kor torkaszakadtából ordít, mert éhes, legalábbis az evéstõl megnyugszik :D!Ja és este 11-kor még vígan fent kukorékol!
óó hát mi van itt? enyém 3 hós épp én is ezt a kérdést tettem fel megõrít:((( szerintem tényleg apja lehet a hibás, ugye mindig dolgozik délelõttönként, most meg egész nap itthon van vele és megzavarja õt enyém is válogat éjjel laszik, nem beteg, nem fáj semmije, csak szened egész nap
19:40-es vagyok! Igen azt már én is észrevettem, hogy amikor hidegfrontok vannak akkor vannak ilyen nyûgös napjaink, de az le szokott zajlani 2-3 nap alatt!De most??Már lassan 2 hete nyügi van!Bár én ma arra is gondoltam, hogy az enyémnél még talán szep.szorongás is most lehet mert sztem azért nemnagyon tud magától elaludni!Hozzáteszem 1, 5 hónapos kora óta egyedül alszik el, most meg fél órát is kell simiznem a hátát, dudorászni neki, ringatni, összebújni mire nagy nehezen el tud aludni!De nem baj én nem hagyom SOHA sírni!Ez most ilyen idõszak!legalább tudja, hogy számíthat rám mindíg ha valami baja van!
Nekem 10 honapos a pici lányom, és karácsonykor változott meg. Sokkal nyûgösebb, sírosabb lett. A férjemmel szoktuk találgatni az okát, de egyenlõre semmire sem jutottunk. A foga nem nõ, eszik rendesen, széklete van, nem piros a feneke, nem beteg stb. Éjszaka sokkal éberebben alszik, bár a tûzijátékra szerencsére nem kelt fel. Arra gondoltam, hogy a hosszabb séták hiányoznak neki, most rövidebb ideig szoktunk a levegõn lenni, mert már többször meg volt fázva.
8 hós lesz a kisfiam!napok óta alig bírok vele!Nem alszik annyit amennyit szokott, mikor fent van csak nyûgös, nyekereg, kajákból is válogat, semmi játék nem nagyon köti le(pedig karira kapott nagyon fajinakat)tehát a [email protected] is büdös!Látom rajta, hogy napok óta kialvatlan, éjszaka õ is kel pedig már õ is átaludta az éjszakákat!Bár õneki egy kicsit megy a hasa, ezerrel folyik a nyála úgyhogy én a fogára tippelek(még nincs fogunk).Tegnap elmentünk Apával szilveszterezni(most elõször buliztam mióta megszültem)de nagyon lelkifurdim volt, [email protected] anyának éreztem magam!
bocsi, nem 3 hanem 13 :)
9 hós a lányka, szintén nyûgõs. De én észrevettem hogy amikor beállt a nagy hideg akkor kezdõdõtt. Tavaszra elmúlik :) kitartás!

Babát tervezünk. Úgy hallottam, hogy egy pár napig célszerü szeretkezés mentesen tölteni a napokat, hogy a férjemnek megfelelő mennyiségü spermája legyen. Ti is vártatok pár napot a babaprojekt előtt?

Legjobb válasz: Én nem mertem hátha lecsúszok róla, így középidõben 2 naponta szexeltünk mindig. Naponta mi se csináltuk, nehogy túl híg legyen apuka része...

Én nem mertem hátha lecsúszok róla, így középidõben 2 naponta szexeltünk mindig. Naponta mi se csináltuk, nehogy túl híg legyen apuka része...
A dokim azt mondta, hogy 2 naponta kell együtt lenni. Mi egész ciklus alatt így csináltuk. Mondjuk baba nem lett belõle, de ez már egy másik történet
Én ebben a hónapban egy héttel elõtte apócát megvontam minden jótól :-) hogy minél jobb minõségû legyen. De sajnos most teszteltem negát :-( Majd legközelebb......
Nem, egyik gyereknel sem vartunk. Az elso baba ugy fogant, hogy epp nagyon aktiv korszakunk volt, naponta ketszer minimum egyutt voltunk es 4-5. ilyen aktiv napon volt peteeresem, teherbe is estem. Epp nagyon kivantuk egymast, babat is terveztunk, de nem pont a baba miatt voiltunk ennyit egyutt. A masodik babat tervezve hadznaltam ovutesztet, peteeres kornyeken naponta egyszer-ketszer voltunk egyutt. Es az elso honapban megfogant a baba. Szerintem ha egeszseges a parod, akkor csak emiatt nem kell turtoztetnetek magatokat. De en nem orvos vagok, "csak" tapasztalatbol beszelek.
Én is hülyeségnek tartom a megvonást.Szerintem a 2 naponta az ideális, és minél többször. A legelsõ és legfontosabb dolog a babért, szerintem a sûrû szex.

Vannak tünetek pár nappal a szülés elött? 36hkm

Legjobb válasz: szia. én a 36. héten szültem. csak annyi tünetem voolt pár nappal elõtte h sürübben kellett mennem wcre. majd elõzõ nap reggel voltak olyan tüneteim h majd szét akart szakadni a medencém.

szia. én a 36. héten szültem. csak annyi tünetem voolt pár nappal elõtte h sürübben kellett mennem wcre. majd elõzõ nap reggel voltak olyan tüneteim h majd szét akart szakadni a medencém.
Ezek a tünetek mind hülyeségek, én az összes lehetséges tünetet produkáltam és ma már a negyedik napon hordom túl:S Úgyhogy nem lehet adni egyikre sem.
Nincsenek konkrét tünetek. Csak ha már megkezdõdnek a rendszeres fájások(HA egyáltalán megkezdõdnek), az jelzi hogy jön a baba. De ez nem napokkal elõtte jelentkezik , hanem csak órákkal.
Van, aki megérzi. De a konkrét rendszeres fájásokon és a magzatvíz elfolyásán kívül semmi nincs, ami 100%-osan azt jelentené, hogy eljött az idõ. Kitartás és könnyû, gyönyörû szülést!
észreveheted, hogy valami nem stimmel, valami más, mint eddig volt. Nekem szivárgott a magzatvizem aznap, de csak annyit érzékeltem belõle, hogy jól jött, ha tettem a lábam közé egy betétet. Addig sosem használtam. Éjjel el is folyt a vizem, másnap reggel megszültem.
Pár nappal elõtte? nekem nem volt, talán annyi, hogy még aluszékonyabb voltam napközben is. de emlékszem, hogy elõtte nap elmentem a boltba, hazafelé ugyanolyan nehéz volt már jönni mint az elõtt, aztán akkor éjjel elkezdõdtek a komolyabb jósló fájások majd következõ hajnalban megszületett a kislányunk, aki ma már 3 hónapos :)

A beágyazódásos vérzés mit jelent? Mikor van, a beágyazódás végén, tehát 10-ik napon a fogantatástól? Vagy amikor elkezdődik a beágyazódás pár nappal a megtermékenyítés után? És meddig tart? 1napig, vagy pár napig is eltarthat?

Legjobb válasz: A beágyazódás során pecsételö vérzés lép fel, kb. 7-13 nappal az ovuláció után. infó: www.babatervezok.otthona.net én innen okosodtam tavaly, és nagyon merem ajánlani! :)

A beágyazódás során pecsételö vérzés lép fel, kb. 7-13 nappal az ovuláció után. infó: http://www.babatervezok.otthona.net én innen okosodtam tavaly, és nagyon merem ajánlani! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) A babatervezõk oldalát ismerem, és meg is szerettem volna nézni mielött kérdeztem, de nem jön be az oldal. Tegnap sem és most sem tudtam belépni. :( Nem értem. Megnéznéd, hogy Te betudsz-e lépni?
Szia! Nekem volt beágyazódásos, azt hittem sajnos megint megjött....közben meg nem...:) Pár csepp vér, mint amikor kezd megjönni.. A babatervezõs oldalt én is csak úgy tudom egy ideje elérni, hogy a google-be írom be, és onnan klikkelek!

Létezik olyan, hogy valakinek pár nappal a menzesz elött van ovuja?

Legjobb válasz: hát nem igazán, mert akkor nincs megfelelõ luteális szak. Persze ha meg késõbb van, ami elõfordul, akkor a menzesz is tolódik, és akkor meg azért nem jelenthetjük ki, hogy menzesz elõtt van pár nappal ovu, mert az is késett.

hát nem igazán, mert akkor nincs megfelelõ luteális szak. Persze ha meg késõbb van, ami elõfordul, akkor a menzesz is tolódik, és akkor meg azért nem jelenthetjük ki, hogy menzesz elõtt van pár nappal ovu, mert az is késett.

Fogamzásgátlóval el lehet tolni pár nappal a havi bajt? 15/l. És van olyan gyógyszer ami ilyesmire jo? Mert hallotam. és ezt felírhatja rendes házi orvos is? Vagy mivel tolhatnám el egy jo pár nappal? Vagy esetleg előrébb hozni hogyan lehetne?

el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Tényleg miért kell feltenni ezt a kérdés minden nap?? Hiszen mindig megírják, hogy Nem lehet semmivel sem elõre hozni vagy eltolni a menstruációt. Nem a szervezeted fog alkalmazkodni hozzád, hanem neked kell a szervezetedhez alkalmazkodnod..

Tényleg miért kell feltenni ezt a kérdés minden nap?? Hiszen mindig megírják, hogy Nem lehet semmivel sem elõre hozni vagy eltolni a menstruációt. Nem a szervezeted fog alkalmazkodni hozzád, hanem neked kell a szervezetedhez alkalmazkodnod..
Sehogy, ahogy ma olvastam egy válasznál, te alkalmazkodj a menstruációdhoz. Ha majd rendszeresen fog-gátlót szedsz, azzal nagy ritkán el lehet picit tolni, de nem szabad, mert totál kicsinálja a szervezeted.
nagyobb mennyiségû citromlé megivásával ki lehet tolni pár napot, de nem ajánlom. 1: a sok sav marni fogja a gyomrod, 2: a menstruáció egy természetes dolog, meg kell vele együtt élned és ne akard irányítani, hogy mikor jöjjön meg mert neked vmi programod lenne. és 15 évesen fõleg ne ezen törd a fejed.
*meg kell tanulnod vele

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!