Találatok a következő kifejezésre: Panelben lakunk nagyon meleg (3 db)

Panelben lakunk és nagyon meleg van itt a 4. -en, 29 fok! Az 1 hónapos babámnak is melege van. Mit lehet ilyenkor tenni?

Csak 1 body van rajta és így is le van f?ve. mit tegyek? sajnálom szegénykémet. segítsetek. köszi.

Legjobb válasz: Ha ennyire meleg van és nem éri huzat, akkor szerintem lehet egy pelusban is. (Én így csináltam.) Idõnként megtörölheted egy nedves (langyos) törülközõvel a kis testét, az valamennyire felfrissíti. Esetleg elindíthatsz úgy egy ventillátort, hogy kb. 1 méterre a fal felé fordítod, és csak a visszavert levegõ éri a kicsit. De leginkább azt tedd, ami neked is jól esne, csak arra kell odafigyelni, hogy a babák egy picivel (nem sokkal) jobban szeretik a meleget, mint mi, felnõttek.

Ha ennyire meleg van és nem éri huzat, akkor szerintem lehet egy pelusban is. (Én így csináltam.) Idõnként megtörölheted egy nedves (langyos) törülközõvel a kis testét, az valamennyire felfrissíti. Esetleg elindíthatsz úgy egy ventillátort, hogy kb. 1 méterre a fal felé fordítod, és csak a visszavert levegõ éri a kicsit. De leginkább azt tedd, ami neked is jól esne, csak arra kell odafigyelni, hogy a babák egy picivel (nem sokkal) jobban szeretik a meleget, mint mi, felnõttek.
NEm akarlak nyugtatgatni de mi a 10diken lakunk nyugati oldalon -gondolhatod egész délután ide süt a nap és ráadásul a tetõ is fût.A leghidegebb a konyha tegnap késõ éjjel 32fok volt-a szobát már meg sem mértem -az a nyaugati.És kb 3hét mulva szülök, Nem tudjuk még mi lesz, próbálkoztunk már az orionnak egy léghûtõjével, de az nagyon rossz, fleslegwes pénz kidobás a ventillátor jobban megkevri a levegõt, de sztem én is azt fogom csinálni, hogy ventillátor és nem rá iányitva kevertetem a levegõt, plusz be van sötétítve egész nap, majd szellõztetünk este meg reggel, a nagyszobát meg kinyitjuk napközben is.37hetes kismama
Bemasolom ide is amit ma egyszer mar irtam, hatha segit vmit! Klima! Ne a gyerekszobaba, hanem melle, ajtonyitassal athuteni. Egyszer kell beruhazni, es minden nyar kellemes lesz. DE! Tudom, h draga. Ezert nem mindenki teheti meg, de van olcsobb megoldas: Ugyanet mobil valtozatban, feleannyiba kerul, es cipelheted a lakasban. Meg olcsobb valtozat, Orionnak van ilyen, jeget teszel bele es azt fujja, keringteti, vmennyit az is er. De most olvastam pont itt, h sajnos ne msokat :( Majd ventillator, de amennyire olcso, annyira nem er semmit, emrt a gyerekre nem fujhatod ra, es az csak ugy hut, h az izzadsag elparolog az emberrol, es ezert erzi hutesnek, de ez babara tilos. Nekem ezeket az alternativakat vazolta fe la doki, mert 35 fok volt abban a helyisegben, ahol a baba lesz (!!) Galeria... Amiota megvan a klima (50e volt) olyan eletminosegbeli valotzast tapasztalunk a ferjemmel, h hihetetlen. Mindig kellemes ido van, 25 fok, ejje lalszunk, mint a bunda, es a baba sem fog megfoni (nem az o birodalmaba tettuk persze) Minden jot!
Én nem gondolom, hogy a víz árthat a babának! Én az enyémet baraktam pancsizni és felfrissítette. Nagyon élvezte. Persze nem hideg vízbe! Patikában vettem hidratáló krémet a kis testére és utánna azzal vékonyan bekentem. Nekem ezt tanácsolták és maximálisan bevált.
2 hónaposak vagyunk és 28, 5 fokban. Hát most megszerette a babám a fürdést, már 2szer pancsolt idebent a kiskádjában. És bealszik utána, szépen elnyomja a füri.
Sokat nem tudsz tenni, csak tényleg annyit, hogy nem adsz rá ruhát, ilyenkor nem lesz baja. Egy pelusra fektesd le csak pelusban, szegényeknek is nehéz, de nem tudunk mit tenni ellene, elvégre magadat sem tudod hûteni. A mosdatást, fürdetést, törölgetést én abból a szempontból egyeztetném védõnõvel, dokival, hogy a kis bõrének jót tesz-e, ha naponta többször éri "víz" még ha nedves törölközõ gyanánt is. Nehogy nagyon kiszáradjon a bõre. De ezt el kell viselni sajna. Én szerencsés vagyok, a lákásban csak 25 fok van, bár a védõnõ szerint itt is melege van a kicsinek..
A kérdező hozzászólása: köszi

Amióta tart ez a nagy meleg és szárazság a vizes részeken (fürdőben kád, konyhában mosogató) tele vagyunk apró fekete pici hangyákkal. Mit lehet ellenük tenni miért jelentek most meg? Panelban lakunk (erkélyes 2. emelet)

Eddig soha nem voltak hangyák se télen se nyáron. Én a nagy hőségre és szárazságra gondolok hogy azért jelentek meg a hangyák. Ecettel próbálok mostmár védekezni ellenük mert a takarítás ellenére is jöttek, nem a kaját keresik hanem a vizet. Másnál is jelen vannak?

Legjobb válasz: Elsõ válaszoló, és kérdezõ, mondok én nektek hatásos, és olcsó módszert a kiírtásra. Nálunk is elõ-elõjönnek olykor ezek a kis dögök, de könnyedén meg lehet tõlük szabadulni, sajnos nem garantált, hogy véglegesen. Nekün két éve nyáron özönlöttek az egyik sarokból, tavaly nem aztán idén megint. A hangyák nagyon édesszájúak, imádják a cukrot, ez lesz a csali, valamint nem bírják a sütõport, felfújódnak tõle, és elpusztulnak. Ezt a két dolgot, vaníliás cukrot, és sütõport egyenlõ arányban összekeveritek, és jól beszórjátok vele azokat a helyeket, ahonnan elõbukkannak. Ha van rá lehetõség hagyjátok ezt a port pár napig ott, ha szerencsétek van behordják a királynõnek is a csemegét, és kipusztul az egész bagázs. Próbáljátok csak ki! Majd írjátok meg, hogy bevált-e. Nálam mûködik. :)

Elsõ válaszoló, és kérdezõ, mondok én nektek hatásos, és olcsó módszert a kiírtásra. Nálunk is elõ-elõjönnek olykor ezek a kis dögök, de könnyedén meg lehet tõlük szabadulni, sajnos nem garantált, hogy véglegesen. Nekün két éve nyáron özönlöttek az egyik sarokból, tavaly nem aztán idén megint. A hangyák nagyon édesszájúak, imádják a cukrot, ez lesz a csali, valamint nem bírják a sütõport, felfújódnak tõle, és elpusztulnak. Ezt a két dolgot, vaníliás cukrot, és sütõport egyenlõ arányban összekeveritek, és jól beszórjátok vele azokat a helyeket, ahonnan elõbukkannak. Ha van rá lehetõség hagyjátok ezt a port pár napig ott, ha szerencsétek van behordják a királynõnek is a csemegét, és kipusztul az egész bagázs. Próbáljátok csak ki! Majd írjátok meg, hogy bevált-e. Nálam mûködik. :)
A kérdező hozzászólása: Én is egyik ismerõsöm, meg a neten keresgélés után kipróbáltam a sütõport. Porcukrot írtak igaz sütõporral de végülis mind1 szerintem a csali a lényeg meg a sütõpor. Erre több jött mint elõtte és nem haltak meg csak lassabb lett a mozgásuk :D Viszont sima sütõporral beszórtam a réseket ahonnan jöttek meg a haladási vonalukat és ott nem is jött max 1-2 azóta(ez kb 4-5napja történt) Kigyóubi héjat is raktam ki mert az meg elûzi õket és az még ha lenne is csótány(panel ki tudja) azt is elzavarja. :) Köszi a hasznos választ!
Elsõ válaszoló vagyok, én is köszönöm a második válaszolónak a tippet! Ezt így még nem hallottam, de alkalomadtán majd kipróbálom -- most ugyanis, nem tudom, hogy a csaliknak, a hangyaspraynek vagy a sütõpornak, netán mindegyiknek köszönhetõen, de nagy "hangyacsend" lett hirtelen, kb. egy hete nem látni egy élõt sem sehol.
Ha van valahol kitelt idejû tûzoltós poroltó palack, az is tökéletes. sütõpor van benne :P
A sütõpor tényleg tuti.
body
28 fok pelus+pléd de a plédet lerugja magárol.
30 fokban bõven elég 1 db pelenka.
A kérdező hozzászólása: És semmi vékony takaró? Van egy nagyon vékony (olyan anyagú, mint egy body), ujjatlan hálózsák, arra gondoltam, hogy body nélkül abba kellene tennem éjszakára. Szerintetek elég?
30 fokban nem kell hálózsák, még body nélkül is sok. Legyen kint a lábacskája inkább. Elég a body bõven.
tök mindegy hogy este vagy nappal van 30 fok bent a pelus akor is elég.ha hálozsákba teszed akkor ha melege lesz nem tudod rola levenni ugy hogy ne keljen fel rá.
A kérdező hozzászólása: Ok. Köszönöm a gyors válaszokat.
Szia!Az én kisfiam se bírja a meleget ezért csak egy pelus van rajta és úgyis dobálja magát és dõl róla a víz:(((
ja 9.5 hós üdv.A

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!