Találatok a következő kifejezésre: Panelben lakok minden (6 db)

Ha náthás a baba, minden orrszívás előtt kifertőtlenítitek az orrszívót, vagy szívás után? Most 3 hós babákat, mibe fogjátok nyáron altatni? Panelban lakunk, fázni biztos nem fogunk. (rövid body, vékony hálózsák, vagy rugi, és kispléd elég lesz?

Legjobb válasz: 1.:én mindig orrszívás UTÁN fertõtlenítek. 2.:az írtó sok lesz egy 3hósnak kánikulába fent a forró lakásba. Mi tavaly 5hónaposak voltunk amikor olyan dög meleg volt. Egyetlen egy rövidujjú bodyban aludt,se zokni,se társai csak egy textilpelussal volt letakarva.

1.:én mindig orrszívás UTÁN fertõtlenítek. 2.:az írtó sok lesz egy 3hósnak kánikulába fent a forró lakásba. Mi tavaly 5hónaposak voltunk amikor olyan dög meleg volt. Egyetlen egy rövidujjú bodyban aludt, se zokni, se társai csak egy textilpelussal volt letakarva.
Az orrszívót én használat után szoktam elmosni, fertõtleníteni. Mi is panelosok vagyunk, 3 hós, egyenlõre nincs melegünk, de akármilyen meleg is lesz, egy kis takarót majd biztos dobok rá nyáron.
forró víz, szappan utána
Szerintem body, meg talán egy olyan vékony pelenkához hasonló anyagú takarót lehet kapni, azzal betakarnám. De valamelyik babának melege van, valamelyik meg igényli a takargatást.
Írj nekik egy szívhezszóló levelet. :)
Szerintem szimplán kérdezd meg a srácot, hogy tud e üvöltés nélkül szeretkezni, vagy nevezzük a dolgot, aminek akarjuk, a csajtól meg azt kellene, hogy nem szenvedett-e véletlenül halláskárosodást...
Nálunk is volt ilyen probléma, hogy felettünk hangosak voltak hajnal 2 körül, de nálunk lány sikoltozott. Ez tartott 20 percig, aztán csönd volt. Én inkább érdekesnek találtam, az ágyunk pont a radiátor mellett van, az persze jól vezeti a hangot, feltérdeltem az ágyra, a fülemet rátapasztottam a fûtõtestre és vigyorogva megbizonyosodtam arról, hogy valóban igaz-e, "Mindenki másképp csinálja" :) A feleségem nem kelt fel rá, csak egyszer, kérdõn rámnézett, én meg mondtam neki: -"Hallgatom a Radiátor Channel-t. Hajnal kettõkor van adáskezdés." Persze jót röhögtünk a dolgon, bár volt olyan is , amikor hosszúra nyúlt a dolog, olyankor bedugtam a walkmant a fülembe és rádióztam kicsit. Ez kb. 2 hónapig tartott, aztán biztos dobta a fickó a csajt, vagy fordítva. Most nálunk a másfél hónapos pici babánk sír egész éjszaka, sokszor gondolom azt, bárcsak még d***ának felettem. :) Ha valóban zavar a dolog, akkor szerintem jobb, ha személyesen szólsz neki, de tisztelettudóan, érezze úgy, hogy közösen akarod megoldani a problémát és nem hibáztatni akarod õt. Próbálj meg úgy beszélni vele, hogy empatikusan álljon a dologhoz, valószínû meg fogja érteni a problémádat.
Nálunk is voltak ilyen problémák, hogy a szomszéd pártól nem tudtunk aludni...az öcsém fogta magát és felvette a hangokat a telefonjára XD és megmutatta az anyukámnak, anyu felment a szomszádhoz és megmutatta a szomszédnak, hogy az öcsém minden este felveszi a telefonjára a hangokat és másnap a suliban mutogatja az osztálytársainak, úgyhogy ha nem akarnak maguknak kellemetlenséget, akkor kicsit lejjebb vesznek a hangerõbõl:D hatásos volt...:)
vedd fel és a nap különbözõ idõpontjaiban max hangerõn játszd le!
vagy egy másik lehetõség, hogy írj a csajnak / v pasinak névtelenül egy levelet pl: "jó volt a szombat este ugye szivem? mikor dobod ki végre a bnõd/pasid?elegem van már a titkolózásból" :D ha szerencséd van szakítanak aztán nincs több gond.
Miért õ szereljen hangszigetelõt, amikor nem õ hangos. Irj levelet. Vagy jelencsd fel õket. Kit érdekel a békesség? Minden reggel fél 4-kor kelek. Tudom mijen alvás nélkül. A pihenés igenis fontos. És ha egy barátságos kis szerelmi levelet irsz, akokr meg jön a "csakazértis". Hogy már csak azértis hangosak lesznek. Üvölsd le a fejüket vagy jelensd fel. Békés ember vagyok, ha nem is látszik. De mindenki uralkodhatna magán. Nemtartozik idegenekre más szerelmi élete. Csinálják, de normális keretek között. Ugyhogy szerintem csak a drasztikus megoldás segíthet.
Ragassz ki egy papírt a lépcsõházban, hogy "Kérjük a T. Lakótársakat, hogy a pihenni kívánó lakók érdekében mellõzzék a hangos magánéleti tevékenységet este 8 és reggel 8 között."
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jobbnál-jobb válaszokat! :D Ohh volt már csengetés, radiátorütés, de úgy veszem észre, hogy az a leghatásosabb, ha elüvöltöm magam, hogy már megint üvölt... akkor halkabbra veszi(k). Én pasit nem hallottam még üvölteni így...mintha lefeküdne a földre, felém és úgy üvöltene..
Böjtölj ki egy idõt, s mondjuk kelj fel rendszeresen 4kor hajnalban, s kezd el verni a plafont egy kalapáccsal. Ha nem tetszik nekik, mond meg, hogy a szeretkezés nem nagyobb létszükségleg, mint az evés. S ugyanúgy a Te dolgod, hogy mikor eszel (4kor), mit (diót), s hol töröd meg (a plafonon:) , mint az, hogy nekem egy lakóházat artikuláltan felüvölteni - nah, ez az orgazmus. Te arról meg nem tehetsz, hogyha ilyen jó szexet hallassz, mindig megkívánod a diót. S ezt még lehet fokozni.
sztem a lehatäsosabb ha tényleg irsz egy levelet de tök normälis hangnemben.ird meg hogy ne haragudj hogy addig jutottälhogy muszäly nekik irnod, de az az igazsàg hogy nem egyszer lehallatszik ahogyan szeretkeznek, és te is tudod milyen jo a "häzas élet":D, de egy kicsit ha lehet kulturältabban tegyék, mert mäs lakokhoz is äthallatszik(hozzäd)...mellesleg ha mindennap arra kelsz és fekszel, akkor elég jo lehet a szexuàlis életük:D.vlaoszinüleg friss kapcsolatosok:D:D:D:
Mit szólnál hozzá, ha az akció közepén hirtelen rájuk csengetnél? :P Ott rögtön rendesen be lehetne olvasni nekik, vagy ha poénosan akarod elütni a dolgot, mondd meg, hogy akár téged is bevehetnének harmadiknak, te se maradj ki a jóból... :P :)
Én írnék nekik névtelenül egy "kedves" levelet :D
szerelj hangszigetelõ szivacsot a szobába. Olyat ami hangstúdiókban van. Az segíthet. Vagy olcsóbb megoldás: füldugó. Legvégsõ esetben menj fel titokban szúrd ki a gumikat :) bár akkor veszekedésre fogsz ébredni 9 hónapig.. utána meg gyereksírásra :D
Milyen megoldásokat próbáltál? Fel lehet õket jelenteni csendháborításért, de jobb a békesség... Ha csak köszönöviszonyban vagytok akkor levelet írj...
Ne szégyelj átmenni és megmondani nekik tisztelettudóan hogy légyszi ha lehet vegyék halkabbra a témát, mert nagyon zavaró.Aki et nem érti az direkt csinálja.

A 12 éves lányom macskát szeretne, de panelben lakunk, és attól félek, hogy minden csupa szőr lenne, és előbb vagy utóbb megunja ezt az állatot, és nem fogja gondozni, korábban még egy háziállata sem volt, mit tegyek?

Legjobb válasz: én 4 évig könyörögtem egy macskáért, most meg kaptam karácsonyra egy brit rövidszõrût, egy házi cica is simán megteszi, ha nem futja rá, azt is lehet szeretni ugyanúgy. :) 14f

Szerintem ha felnõtt rövidszõrû cicát fogadtok örökbe, akkor a szõrével sem lesz túl sok gond, fõleg, ha naponta egyszer pár percet fésülgetitek és a kiscicáknál olykor elõforduló rumlis idõszakot is sikerül kikerülni.
véleményem szerint jó ha egy gyermek mellett állat van. megtanulja gondját viselni, ha nem is elsõre, de idõvel, addig is a szülõknek is mindenféleképpen segíteniük kell neki, hisz még nem volt állata. Plusz ha gyerekkora óta együtt él egy macskával, akkor sok allergiától mentes lesz. Ezt olvastam valami tudományos oldalon, hogy elõsegítik azt hogy ne legyen allergiás sok dologra, vagy egyáltalán semmire sem. szerintem nyugodtan lehet cica a panelben is. rengeteg embernek van, de sziámit vagy perzsát ne vegyetek mert azoknak rettentõen húllik a szõre.
én 4 évig könyörögtem egy macskáért, most meg kaptam karácsonyra egy brit rövidszõrût, egy házi cica is simán megteszi, ha nem futja rá, azt is lehet szeretni ugyanúgy. :) 14f
szerintem elég idõs egy cicához és ahoz hogy ne hanyagolja el. fõleg ha tényleg szeretné. a halaktól kell inkább félni hogy elhanyagolja õket...nem ekllemes pucolni azt az akváriumot. fõleg úgy hogy azokat még simogatni sem lehet.
hát..... olvastam már a neten hirdetést, hogy a kiscsávó macskát akart, de mostmár sokallják, amit a macska eszik (!) és mostmár nintendót akar, vigyék a macskát ... Te ismered a lányodat!
Legyenek neki is vele feladatai, etesse õ stb. DFe ha ti is szeretnétek nem csak õ nem lehet gond, de ha csak õ akkor inkább ne kockáztassatok, mert nem lenne jó még egy kóbor cica. Semmiképpen ne fajtatisztát, elsõre jó egy házi cica is.
az elõbb olvastam egy kérdést, ahol a 12-3 éves kiscsajok szoliznak, festik a hajukat meg mûkörmöt cdinálnak.. szerintem azzal van a gond, a cicát pedig nem fogja megunni :) rövidszõrût vegyél, azt nem olyan nehéz gondozni :) a cicusok nagyon gyorsan megtanulják, hogy hol van a wc-jük, csaj vegyé kaparófát, hogy ne a bútoraid bünhõdjenek :D És mennyi pénzt szánnál a macskára? olcsóbb fajtát szeretnél, vagy drágábbak is szóba jöhetnek? olcsóbb: Thai sziámi :) annak szép kerek feje van Drágább: Brit rövidszõrû :)
Hagyd rá majd kinövi! Vegyél neki halat vagy hörcsögöt, azzal kevesebb a gond. Aztán ha idõsebb lesz és felelõség teljesebb kaphat cicát :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ.Azt hiszem tényleg jó, hogy a lányom nem festi a haját stb, hanem inkább az állatokért rajong ;) Alapvetõen én is szeretem a cicákat, nagyon aranyosak, csak nem tudom elképzelni a saját lakásomba, de még a párommal megfontolom.És még egyszer köszönöm :)
Ha csak nem perzsa cicát vesztek, nem lesz gond a szõrrel :) Szerintem szerezz egy rövidszõrû cicát (nem fontos, hogy fajtatiszta legyen, a "keverék" cicák is gyönyörûek tudnak lenni), aki még kicsi, és hozzá tud szokni a lakáshoz. Kérdezd meg egy menhelyen, mert nem csak egy szegény gazdátlan állatot megmentesz, de ráadásul ott ismerik a bent levõ cicák természetét, mennyire nyugodt, bírni fogja-e a lakást. A cica nagyon szeretetreméltó, és hálás. Más állatot talán azért unnak meg a gyerekek, mert nem nagyon reagálnak a gazdi szeretetére, pl. hal vagy hörcsög, hanem csak úgy "vannak", nem lehet velük kapcsolatot teremteni - a cica egész más! Remélem, Te is meg fogod szeretni!
Mi is lakásban tartjuk a cicát, sosem volt gond a szõrökkel :) csak ne hagyjátok hogy a fekete nadrághoz dörgölje magát, vagy fekete cicust szerezzetek be.
Szia! Kb. 10 éves lehettem, amikor kaptam egy perzsát. Nagyon szerette az egész család, 12 évig velünk volt. Azóta eltelt kb. 9 év és pár hete újra van cicám. Aggódtam, hogy minden szõrös lesz...meg ilyenek, de nincs vele gond. Rövidszõrû, de megfésülöm minden nap és a vizes kezemet végighúzom rajta, így nem kell attól tartanom, hogy minden szõrös lesz...
Az tény, hogy a cicás lakásban többet kell tkarítani, de nem vészes. Én kettõt tartok lakásban, néha mérgelõdök, mert rendetlenkednek, de fontosabban számomra a kis dögök mindennél!!! Mindenesetre rövid szörû cicát válassz! Szeritem egy tizenkét éves gyerek már tud egy állatról gondoskodni. Ha 6 éves lenne, akkor azt mondanám, hogy vegyél neki egy hörit, de az õ korában már simán felelõsségteljes gazdivá válhat. Persze ehhez a szülõk segítsége is kell!!
A macskaszõrrel nincs probléma lehet venni ilyen szõrszedõt ami direkt arra van hogyha szõrõs lesz a bútór azzal le lehet szedni és végülis én is 12 éves vagyok és sohase fogok kinõni ebbõl a cicamániából:)
Na kap a lányod cicát? (Mi szurkolunk Neki!) :)


Panelban lakunk 3. em. Járólapos az egész lakás, 9 hónapos a babánk és mindig kúszik, 27 fok van, egy hosszú újjú body van rajta meg egy harisnya, nem fázik meg a hasa? Ahol szőnyeg van ott mászik, de máshol kúszik, csúszhat neki a járólap?

Legjobb válasz: Nem, nem hiszem, hogy fázna, hisz itt még a falak sem hûlnek le. Mi is így öltöztetjük és nálunk is 26-27 fok van... Az elõttem szólónak: elhiheted, szívesen lecsavarnánk a fûtést, de nincs rá lehetõség!:(

Nem, nem hiszem, hogy fázna, hisz itt még a falak sem hûlnek le. Mi is így öltöztetjük és nálunk is 26-27 fok van... Az elõttem szólónak: elhiheted, szívesen lecsavarnánk a fûtést, de nincs rá lehetõség!:(
Szia! 27 fok??? Én inkább a fûtést csavarnám le és adnék rá egy vékony kantáros nadrágot vagy egy kis mellényt vagy rövid ujjú pólót. Mi is panelban lakunk, a lánykám is 9 hónapos, ha vékony a hosszú ujjú body, akkor adok rá még egy pólót, ha vastag, akkor semmi mást, plusz melegítõnadrág és zokni.

Mit lehet tenni? Panel lakás első emeletén lakom, bejárati ajtó fölött, és az ajtó minden csukódásnál nagyot dübben.

Most cserélték le a régi vas ajtót m?anyagra, de ez is hatalmasat dübben, mert a végén berántja egy kar, amin szerintem lehet állítani, de egyszer?en senki nem képes normálisra megcsinálni. Mit lehet tenni, hová lehet fordulni ez ügyben, ha a közösképvisel? tehetetlen, és már engem néz hülyének, hogy ugyan már, ez csak engem zavar....? Hol érvényesíthetem a jogaimat, hogy a lakásomban csönd és nyugalom legyen végre?

Legjobb válasz: Szerintem a közös képviselõ igazán megérthetné a problémádat, és tehetne valamit ez ügyben. Ha õ nem hív szerelõt, aki be tudná állítani azt a kart, keressél nyugodtan valakit és kérd el a szerelési költséget rá. Az ajtón biztosan lehet állítani, hogy lassan csukódjon be. Nálunk is lecserélték ezt a "kart", mert a földszinti lakókat zavarta az ajtó csapódás, sõt, még nálunk a 2.-on is lehetett hallani...

Szerintem a közös képviselõ igazán megérthetné a problémádat, és tehetne valamit ez ügyben. Ha õ nem hív szerelõt, aki be tudná állítani azt a kart, keressél nyugodtan valakit és kérd el a szerelési költséget rá. Az ajtón biztosan lehet állítani, hogy lassan csukódjon be. Nálunk is lecserélték ezt a "kart", mert a földszinti lakókat zavarta az ajtó csapódás, sõt, még nálunk a 2.-on is lehetett hallani...
A kérdező hozzászólása: Itt most lett ajtó cserélve , még garanciális, más szerelõ hozzá sem nyúlhat sajnos. Mindig megpróbálja a gondnok is állítani, de nem jön neki össze, vagy csak két- három napig mûködik megfelelõen, utána egyszercsak megint elállítódik. Idõjárástól is függ állítólag, hideg- meleg...Ezekben a karokban valami olaj van, és ez az anyag ahogy hidegben összemegy, melegben tágul... valami ilyesmit magyaráztak. Szóval már nem tudom mitévõ legyek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a precíz választ. Én mindig beszélek a közös képviselõvel, szól is a gondnoknak, hogy állítson az ajtón. Az próbál is, de nem tudja megcsinálni normálisan. Most is itt volt az elõbb, állítgatta, de semmi eredménye, reng a ház, az ablak.
De miért a gondnok csinálja? Hívasd fel a gyártót, vagy akitõl vettétek, hogy garanciálisan állítsa be nektek szakszerûen.
A kérdező hozzászólása: Mi lakók nem tartjuk a kapcsolatot közvetlenül a gyártóval, mindent a közös képviselõ intéz. Neki szoktam szólni, ha valami nem jó, és õ intézkedik. Szóval ez nem olyan egyszerû. Én már rég a gyártót hívtam volna, nem a gondnokságot!

Mi lehet tenni a panelban alattam lévő lakóval, úgy füstöl egész nap mint egy gyárkémény?

Én pedig nem dohányzom, és valamit kezdeni kell az alattam lév? lakóval mert, soha nem lehet kinyitni szell?ztetni az ablakot, mert csak büdösebb lesz! Ötleteket várom!

Legjobb válasz: Semmit nem tudsz tenni, max. ha jóban vagytok, szépen megkéred, hogy menjen inkább a folyosóra, vagy elköltözöl. Az a helyzet, hogy joga van a saját lakásában ott, és annyit dohányozni, ahol, és amennyit csak akar.

Semmit nem tudsz tenni, max. ha jóban vagytok, szépen megkéred, hogy menjen inkább a folyosóra, vagy elköltözöl. Az a helyzet, hogy joga van a saját lakásában ott, és annyit dohányozni, ahol, és amennyit csak akar.
Akkor nem fog sokáig élni, csak kitartás, a tüdõrák hirtelen jön és pár hónap alatt elintézi.
Nem értem a kérdést. Mégis mit lehetne tenni? Milyen válaszra számítasz? A saját lakásában mindenki azt csinál, amit akar. Semmi jogod nincs megszabni neki, hogy az otthonában mikor, és hol gyujthat rá!
Szellõztess másik ablakon. Panelban laktam, akkor még dohányoztam. Ha a fölöttem lakó bekopog, hogy a pénzemért vett lakásomban ne dohányozzak, még most is ápolnák az elfekvõben.
Ha meglehet oldani, akkor kökltözz el. Mást nem nagyon tudsz tenni.
Esetleg birtokháborításért perelni, ha akadályoz a saját lakásod rendeltetésszerû használatában. Keress ügyvédet.
Sajnos elég bunkó társadalomban élünk :( Amit tehetsz, az az, hogy bejelentést teszel a közterület felügyelõknél illetve az önkormányzatnál. Ha mázlid van kiküldenek a szomszédodhoz valakit, hogy szóljon neki, egyeseket zavarja a füst. Szerintem egy próbát megér, de azt mondják, hogy nem sok értelme van. Az egyik ismerõsömnek is ugyanezért kellett elköltöznie a házból.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!