Találatok a következő kifejezésre: P3 lett rákszűrési eredményem (5 db)

Mit jelent, hogy a rákszűrésen p3 lett az eredményem? Aggódjak?

Az orvos azt mondta, hogy 3 hónapon belül meg kell ismételni a sz?rést.

Legjobb válasz: Szia! Elõbbieket támasztja alá a munkatársnõm története: õ az, aki napra pontosan megjelenik a rákszûrésen. P3 lett az eredménye. Visszament két hónap múlva P2 lett. Visszament fél év múlva P3 lett, levették a szövettant, és kiderült, hogy mûteni kell. Szóval a P2 után ne tessék megnyugodni, inkább fél, mint egy év múlva újra menj el egy szûrésre, ha P2 lesz is az újabb eredményed!

Szia! Elõbbieket támasztja alá a munkatársnõm története: õ az, aki napra pontosan megjelenik a rákszûrésen. P3 lett az eredménye. Visszament két hónap múlva P2 lett. Visszament fél év múlva P3 lett, levették a szövettant, és kiderült, hogy mûteni kell. Szóval a P2 után ne tessék megnyugodni, inkább fél, mint egy év múlva újra menj el egy szûrésre, ha P2 lesz is az újabb eredményed!

P3 lett a rákszűrési eredményem és 5 nappal ezután derült ki, hogy terhes vagyok. Lehet baja a babának?

Legjobb válasz: Ezt a kérdést fõleg a nõgyógyászod válaszolhatná meg, de... Egyik kedves barátnõmnek is P3-as lett a citológiája és a "kedves" orvosa nem mondott semmit, sõt mûtétet ígért Neki. Az, hogy milyen mûtét lett volna a mai napig nem derült ki. 5 hónap után rángattam el az én orvosomhoz, aki megnyugtatta, hogy valószínûleg csak immunrendszer gyengülés miatt lett rossza az eredménye. Vitaminokat ajánlott és egy bakterológiai vizsgálatot. Itt is kiderítették, hogy nem HPV (Human Papiloma Virus) fertõzésrõl van szó. Márpedig ez a vírus okozhat méhnyak rákot, de mivel nincs ilyen fertõzöttség, nem valószínü a rosszindulatú elváltozás sem. A babának ez max. akkor árthatna, ha valamilyen kezelést kapnál. Szerintem beszélj az orvosoddal, és korai megijedni.

Ezt a kérdést fõleg a nõgyógyászod válaszolhatná meg, de... Egyik kedves barátnõmnek is P3-as lett a citológiája és a "kedves" orvosa nem mondott semmit, sõt mûtétet ígért Neki. Az, hogy milyen mûtét lett volna a mai napig nem derült ki. 5 hónap után rángattam el az én orvosomhoz, aki megnyugtatta, hogy valószínûleg csak immunrendszer gyengülés miatt lett rossza az eredménye. Vitaminokat ajánlott és egy bakterológiai vizsgálatot. Itt is kiderítették, hogy nem HPV (Human Papiloma Virus) fertõzésrõl van szó. Márpedig ez a vírus okozhat méhnyak rákot, de mivel nincs ilyen fertõzöttség, nem valószínü a rosszindulatú elváltozás sem. A babának ez max. akkor árthatna, ha valamilyen kezelést kapnál. Szerintem beszélj az orvosoddal, és korai megijedni.

A cytológia eredményem P3 lett. Írna nekem akinek szintén P3lett a rákszűrés eredménye hogy milyen kezelést kapott miken ment keresztül?

Legjobb válasz: Nekem kb 10 éve volt P3,akkor méhszáj plasztikát csináltak.Nem kell félni tõle,altatásban csinálják,nem tart sokáig.Kimetszik a méhszájból a gyanús részt.Utána rövid ideig(néhány nap ) enyhe vérzés,barnás folyás lehet.Másnap már haza is mehettem.Szóval vágj bele,nehogy rosszabb legyen,ne félj a beavatkozástól,szerintem rutin mûtétnek számít.

Nekem kb 10 éve volt P3, akkor méhszáj plasztikát csináltak.Nem kell félni tõle, altatásban csinálják, nem tart sokáig.Kimetszik a méhszájból a gyanús részt.Utána rövid ideig(néhány nap ) enyhe vérzés, barnás folyás lehet.Másnap már haza is mehettem.Szóval vágj bele, nehogy rosszabb legyen, ne félj a beavatkozástól, szerintem rutin mûtétnek számít.

Mit jelent az h P3-as lett a rákszűrési eredményem?

Legjobb válasz: P1-P2 a normális. A P3 egy kisebb rendellenességet jelent.

P1-P2 a normális. A P3 egy kisebb rendellenességet jelent.
Szia!A p3 konkrétan azt jelenti :zavaros sejtek, azaz a cytológus nem tudja pontosan meghatározni mit lát.okozhatja erõs gyulladás, de kezdõdõ rosszindulatú elváltozás is .Az elsõ p3 diagnózis után megismétlik 3 hónap múlva a rákszûrést , ha a diagnózis akkor is fennáll, döntenek a további kezelésrõl.Nekem is volt már p3, de szerencsére nem lett semmi gáz, nálam valami gyulladás okozta, de én is be voltam ijedve rendesen!a lényeg, gogy ne hanyagold el magad, és járj rendszeresen szûrésre! :)

A rákszűrésem megint nem lett jó. Kb.2 éve is P3 lett. Okozhatja a kóros eredményt a PCOS, méhszájseb is?

Múltkor is ismételnem kellett. Ijesztgetnek itt, pedig becsületesen járok sz?résre, vigyázok magamra, sokéves kapcsolatom van, sosem voltam csapongó. Tudom ez az eredmény még nem jelent egyértelm?en rákot vagy HPV-t, csak egyszer? sejtelváltozás. Nem pánikolok, csak azért elhihetitek, hogy nem is dob fel.

Legjobb válasz: Nekem is P2-t mondtak rákszûrésen...6 hónap múlva kell megint menjek.Csilla

Nekem is P2-t mondtak rákszûrésen...6 hónap múlva kell megint menjek.Csilla
Jobb lenne, ha inkább orvost kérdeznél meg errõl, hisz itt bárki válaszolhat, még aki nem is ért hozzá! Remélem, nincs semmi gond! :)
21.én mûtöttek, 3éve folyamatosan P2es értékem volt, majd 2hónap alatt lett p3, (3 havonta jártam rákszûrésre), megvolt a cytologia, 16, 59. Ezek azok, amelyek a nem túl jók közé sorolhatók, volt 2hónapos gyógyszeres kúrám, nem segített, utána az orvosom kiírt mûtétre. Állandó partnerem van nekem is(férj). Pco-tól kizárt, hogy fals eredményt kapj! Mindenképp menj vissza az orvoshoz, találgatni nem jó, pláne hogy minden napodat végig fogod törpölni ez miatt :( Nem lesz gond, nyugodj meg!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítõkész és valóban hasznos válaszokat. Nem fogom elhanyagolni a témát, eddig is vigyáztam magamra, habár sajnos nem csak ezen múlik.
Mindenképpen kérj HPV tipizálást azaz szûrést és virustörzs meghatározást! P3 esetén 6hó múlva controll javasolt! De 3*P3 után már a szakmai protokoll alapján is komolyabb kivizsgálás kell! Menj egy hozzáértõ nõgyógyászhoz, mert idejében sikerül elcsípni gyógyszeresen kezelhetõ! BOCSI, nem akarlak rémisztgetni, de én is hasonló cipõben jártam sajnos...
A pcotól biztos nem.
Az egyik barátnõm is hasonló cipõben jár, nála is állítólag a méhszájseb okozza a magas értéket. Õ is jár folyamatosan 3 havonta szûrésre.
Ha aggódsz, szerintem ne várj addig!
A kérdező hozzászólása: Persze, a doki az alap, csak azt írja a leleten, hogy 3-5 hónap múlva keressem meg.
A kérdező hozzászólása: A HPV tipizálás eredménye: HPV pozitív, HR 16-os (magas kockázatú) típus. :( Az ismételt citológia viszont már jó lett. Annyi ellentmondásos infó van a neten ezzel kapcsolatban, úgyhogy megyek a dokihoz, mert ebben nem tévedhetek. Még jó, hogy sosem hagyom ki a szûréseket.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!