Találatok a következő kifejezésre: Pótvizsgáznom kell és (8 db)

Nem tudom, hogy mitévő legyek Ugyanis most buktam sajnos 10. ben és pótvizsgáznom kell és én arra is gondoltam már, hogy elmegyek esetleg egy másik suliba Ha elmegyek egy másik suliba mindenhol különbözeti vizsgát kell csinálni?

Szerintetek maradjak ebben a jelenlegi suliban vagy váltsak?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy milyen iskolába jársz most, és milyenbe szeretnél menni. Ha azért buktál meg, mert nem tanultál, akkor felesleges váltani. Mesélj, miért akarsz másik iskolába menni!

Attól függ, hogy milyen iskolába jársz most, és milyenbe szeretnél menni. Ha azért buktál meg, mert nem tanultál, akkor felesleges váltani. Mesélj, miért akarsz másik iskolába menni!
mindenképp meg kell csinálnod a pótvizsgát, majd csak utána válthatsz, ha gimnáziumba mész át(gimnáziumból) akkor nem kell különbözeti ha szakközépbõl szakközépbe akkor kell, ha gimibõl szakközépbe akkor is.Csak akkor nem ha szakközépbõl olyan szakközépbe ami ugyan azt tanítjapl mezõgazdaságiból mezõgazdaságiba vagy kereskedelmibõl kereskedelmibe stb...

Holnap drámábol potvizsgáznom kell és nem találok pár dolgot amit neten kel megkereseni . Könyörgöm még ma segitsen valaki. aki csak 1-2re tudja a választ annak is nagyon hálás lennék. ?

Dráma. -kinek a kultuszábol fejlödött ki ? -hol és milyen formában mutatták be az előadásokat? -mi jellemezte közönséget? 2. Shakespeare -társadalmi -történelmi háttér? -az alkotás folyamata mi jellemezte a színészeket ?

Legjobb válasz: Nem vagyok otthon ebben annyira, mert real szakon vagyok, de gimiben szerettem. Gondolom a gorog es a romai szinhazakra gondolnak, ott indult a drama. Erre raguglizol kidob egy como mindent. A kozonseg asszem csak ferfi lehetett es hat dobaltak a tojast meg a paradicsomot, ha nem jott be nekik a darab. Shakespeare meg asszem 16. szazad, arrol is irhatsz egy csomo mindent. A szineszek csak ferfiak lehettek, maszkal jatszottal el a noket. A diszlet minimalista, minden csak jelzeserteku.

Nem vagyok otthon ebben annyira, mert real szakon vagyok, de gimiben szerettem. Gondolom a gorog es a romai szinhazakra gondolnak, ott indult a drama. Erre raguglizol kidob egy como mindent. A kozonseg asszem csak ferfi lehetett es hat dobaltak a tojast meg a paradicsomot, ha nem jott be nekik a darab. Shakespeare meg asszem 16. szazad, arrol is irhatsz egy csomo mindent. A szineszek csak ferfiak lehettek, maszkal jatszottal el a noket. A diszlet minimalista, minden csak jelzeserteku.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :) és a nõi szerepeket a drámáknál is a férfiak játszották vagy csak Sékszpirnél ? ( bocsi nem volt kedvem szenvedni a nevével :D )
Ferfiak, a nok akkor meg a tuznel voltak javaba. :)

Pótvizsgáznom kell történelemből és matekból, hogyan tanuljam meg augusztusig az egész könyvet?

egész éves anyagot kérdezik történelemb?l és matekból is... matekot nem értem,oda tanár kéne...van erre vmi módszer h könnyen megtanuljam vagy most mit csináljak?(évet nem áll szándékomban ismételni)

Legjobb válasz: történelem csak lustaság kérdése. a matek az már más. törit simán meg lehet a nyár alatt tanulni. nyisd ki a könyvet és az atlaszt. aztán elöször nézd meg az elsö témakört ami lesz. (pl rómaikak, vagy második világháború, vagy felfedezök) és keresd ki a térképen a hozzá illö térképeket. nézgesd elöször azt át mi van, aztán kezd el olvasni a könyvet. és mindig nézz a térképre hogy éppen hol csatázol. aztán nyithatsz egy füzit amibe leckénként kiírsz kb 5 fontos szót mi történt abba a leckében. matekhez tényleg tanár kell. én jó matekos voltam, de ha a suliba nem értettem nagyon valamit már mentem is magán tanárhoz aki kézzel lábbal elmutogatta.

történelem csak lustaság kérdése. a matek az már más. törit simán meg lehet a nyár alatt tanulni. nyisd ki a könyvet és az atlaszt. aztán elöször nézd meg az elsö témakört ami lesz. (pl rómaikak, vagy második világháború, vagy felfedezök) és keresd ki a térképen a hozzá illö térképeket. nézgesd elöször azt át mi van, aztán kezd el olvasni a könyvet. és mindig nézz a térképre hogy éppen hol csatázol. aztán nyithatsz egy füzit amibe leckénként kiírsz kb 5 fontos szót mi történt abba a leckében. matekhez tényleg tanár kell. én jó matekos voltam, de ha a suliba nem értettem nagyon valamit már mentem is magán tanárhoz aki kézzel lábbal elmutogatta.
Töribõl írd ki a tartalmat, a fontosabb részeket, addig is olvasod, tanulod.Matekot meg nézd meg mit csináltatok, és próbáld megcsinálni megint, ha megy akkor keress olyasmi feladatot, ha az is megy akkor már tudod is.
Gondolom, téged nem bevallottan, de elsõsorban a sikeres vizsga érdekel. Nos, én inkább erre válaszolnék: nyugodj meg, sikerülni fog. (Egy jövendõmondó)
Szia! Szerintem jegyzeteld ki az egész könyvet, de csak a lényeget. Szerintem olyan 50 oldalban le lehet írni, és aztán azt megtanulod. Pl. napi 2oldal. Matekból pedig feltétlenül külön tanár, akár heti többször is! Nagyon sok sikert!
Én is hasonló cipõben leszek szerintem most évvégén.. :S:S Egyébként matekból és töribõl én is rettenetesen hülye vagyok amióta az eszemet tudom, és a vicces hogy pont ebbõl a kettõbõl lesz kisérettségim most 10.be.. nem tudom mi lesz:S a lényeg hogy a matekot tanár nélkül nem fogod tudni. Azt egyszerûen érteni kell.. De most tanárhoz miért nem akarsz járni? Anyagi okok miatt vagy más? Mert én például 5 éve járok.. És így vagyok 2es 3as..:S
SZIA.NYUGODJ MEG!AZ ISKOLÁDNAK NAGYON CIKI AZ, HOGYHA VALAKI MEGBUKIK OTT, RONTJA A HÍRNEVÉT.NE AGGÓDJ UGYIS ATTOLNAK VALAHOGY!SOK SIKERT!


Egy Iskolában 255 órát lehet hiányozni. De én ezt javába túlléptem már kb 500-nál járok. Nagy a valószínűsége hogy pótvizsgáznom kell mindenből? Vagy ha pótolom a hiányos anyagokat és meg van minden jegyem és osztályozható vagyok Akkor átengedhetnek?

Legjobb válasz: Iskolától függ,valahol még ezt is megengedik...nálunk biztos nem :D de am. nem biztos hogy mindenbõl kell vizsgáznod,tantárgyanként nézik hogy az órák hány százalékán nem voltál ott,de gondolom nem mindig csak ugyanarról az órákról lógtál el,hanem hosszabb ideig hiányoztál szóval igen,mindenbõl.

Iskolától függ, valahol még ezt is megengedik...nálunk biztos nem :D de am. nem biztos hogy mindenbõl kell vizsgáznod, tantárgyanként nézik hogy az órák hány százalékán nem voltál ott, de gondolom nem mindig csak ugyanarról az órákról lógtál el, hanem hosszabb ideig hiányoztál szóval igen, mindenbõl.
Ennyinél nálunk kivágtak volna... De minimum évismétlés.
Már nincs ilyen 250 órás cucc. Tanár dönti el, ha megvan az óraszám, hogy megadja a jegyet így is ( ha van félévente 3 minimum), vagy osztályozó. Szakközépbe gyakorlati óráknál szigorúbb ez. Csak tudod, ilyen szintû hiányzásnál, még ha meg is van 3 jegy valahogy (bár kétlem), és a kettest is elérted attól a tanár tudja, hogy kb bent se voltál egész évben és ez a jegy így nem túl reális szóval jön az osztályzó vizsga. Nem tudom pontosan jogi dolgokhoz mennyire van kötve, mennyire veszik komolyan, de valahogy így szerintem.
Mondjuk ott vannak a témazárók is, ha mondjuk azok mind megvannak (bár ezt is kétlem xD) akkor szerintem át is engedhet. Bár attól még kell 3-3 jegynek lennie, meg gondolom tanára válogatja stb. Meg kell õket kérdezni. Ha van pl elektronikus naplótok akkor jó lenne ott is összeírni. Vagy ofót kérd meg segítsen. Bár kérdés: egyáltalán miért hiányoztál ennyit? Ha nem érdekel a dolog akkor inkább menj el egy szakmunkásba, minthogy elbasszad így olyan dolgokkal az idõt ami nem izgat nem érdekel.
500 óra, ez több mint 3 hónap...nálunk ez évismétlés.
nálunk mindenbõl vizsga, vagy évismétlés, vagy nagy eséllyel még ki is rúgnak.

Meddig jár a gyerektartás, ha a gyermek már végzett az iskolával de egy tárgybol pótvizsgáznia kell, de most alkalmi munkavállalói kiskönyvvel dolgozik, és nem lakik otthon?

A gyermek húsz éves,és a sikeres pótvizsga után nem szándékozik továbbtanulni.

Legjobb válasz: Ha önálló keresettel rendelkezik akkor már nem köteles fizetni a szülõ a gyerektartást!

Ha önálló keresettel rendelkezik akkor már nem köteles fizetni a szülõ a gyerektartást!
Nem tudom pontosan, de ha már önálló jövedelemmel rendelkezik, akkor úgy tudom az apuka (Mert 90%-ban az anyukának ítélik meg a gyerek felnevelésének a jogát.) nem köteles tovább gyerektartást fizetni.
Mikor nem kell tartásdíjat fizetni a nagykorú gyermek számára? Nem kötelezhetõ azonban a szülõ a nagykorú gyermek által korábban megszerzett szakképesítéssel azonos, vagy annál alacsonyabb szintû végzettséget nyújtó tanulmányok anyagi fedezetének biztosítására (BH 2001/20. ) Nem köteles továbbá a szülõ tartani (támogatni) a szükséges tanulmányait folytató munkaképes, nagykorú gyermeket akkor sem, ha 1. a gyermek továbbtanulásra alkalmatlan (vagyis, ha a tanulmányait szellemi vagy testi adottságainál fogva tartósan nem képes eredményesen folytatni, vagy ha a továbbtanulás ideje neki felróható okból tartósan elhúzódik), 2. a gyermek a tartásra kötelezettel (vagy vele együtt élõ közeli hozzátartozójával) szemben olyan súlyosan kifogásolható magatartást tanúsít, amelyre tekintettel a társadalmi felfogás szerint a tartásra nem méltó (érdemtelenné válik) , 3. ezáltal a szülõ saját szükséges tartását, vagy kiskorú gyermekének tartását veszélyeztetné
Az elõzõ vagyok A gyermektartásdíj megváltoztatása és megszüntetése Ha a gyermektartás megállapításának alapjául szolgáló körülményekben lényeges és tartós változás állott be, a tartás mértékének megváltoztatását vagy a tartás megszüntetését lehet kérni. Megszüntetési ok, ha a gyermek nagykorúvá vált és munkaviszonyt létesített.
ameddig a gyerek nappali tagozaton tanul, addig a szülõ köteles fizetni a gyerektartást.ennek nincs köze a gyerek havi keresetéhez! de úgy olvastam, hogy nem akar az illetõ tovább tanulni.akkor addig kapja a gyerektartást, amig van diákigazolványa.a 2008-2009es tanévi diákigazolvány 2009 októberig érvényes...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat

Ha megbukom fél évkor matekból, és második fél év ben jól teljesítek akkor nem kell pótvizsgázni?

Vagyis ha félévkor bukok és második félévbe 3 as vagyok tegyük fel ugyanúgy átmegyek következ? osztályba?

Legjobb válasz: Mond egy érvet ez ellen. Természetesen NEM kell pótvizsgáznod.

Mond egy érvet ez ellen. Természetesen NEM kell pótvizsgáznod.
Félévkor nem lehet megbukni, a félévi bizonyítvány tájékoztató a tanulmányi elõmeneteledrõl. Bár ha már most november elején tudod, hogy januárban elégtelen leszel, akkor a második félévben nagyon kell pödörni azért a hármasért...
Nézd meg az elõzõ évi vizsga feladatait, így talán tudni fogod mire számíts.
Abból kell felelned amibõl rossz a jegyed. Nálunk fizikából ha az elmáletet tudjuk meg a kápleteket akkor már lehetünk 5-ös ök. amúgy ha a képleteket tudod és behejettesited akkor már szinte magától megy a példa...Persze csak akkor ha tudod matekból az egyismeretlenes egyenleteket. remélem segitettem... sok sikert. :)
A kérdező hozzászólása: elfelejtettem leírni hogy csak 7.-es vagyok:/
Ha matekból fel vagy mentve, és kémiából, fizikából egész évben csak elmélet kellett, akkor nem lesz számítás. Tehát annyi lesz, amit egész évben tanultál.

Ha megbukok és máshol szeretném a tanulmányaimat folytatni akkor az új iskolába kell mennem pótvizsgázni?

szóval megbuktam matekból és franciából átakarok menni egy gyengébb gimnáziumba ott kell pótvizsgáznom ha átmegyek vagy a régi sulimba és csak miután levizsgáztam mehetek át az újsuliba?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!