Találatok a következő kifejezésre: Pólyát meddig használni (2 db)

Pólyát meddig érdemes használni?

Ha beteszem a kiságyba, nem szoktam bekötni de felvételkor biztonságosabbnak és kényelmesebbnek érzem.

Legjobb válasz: Szerintem az elsõ 6 hétben jó, utána már emgerõsödik annyira, hogy biztonságosan tudd fogni anélkül is :)

Szerintem az elsõ 6 hétben jó, utána már emgerõsödik annyira, hogy biztonságosan tudd fogni anélkül is :)
Én egy hónapig használtam.Jól´érezte benne magát a babám.
Én is egy hónapig használtam, olyan jó volt a fiamnak hogy valami körbeveszi :)
Én nem használtam pólyát, mert a kórházban volt egy idõs nõvér akinek szokása volt lekötözni a gyerek kezeit a pólyába!!!!!!Nagyon kiakadtam tõle, mintha kényszer zubbonyban lett volna.Én párnán etetem és nem kel félni a kézbevételnél, így legalább érzi a babó a karod biztonságát és odabújik a mellkasodra, olyan jó érzés:) Szerintem nem okoz kárt, mert ha belegondolsz a kõrházban is abban aludt!De szerintem kényelmesebb szabadon hagyni õt és takaróval takard be.Én ennek a híve vagyok, vedd ki alóla a pólyát és bátran fogd meg a babádat!!
Nekünk sosem volt:) Még egyben van a kislányom.
Én nem is vettem egyáltalán. Nem érzem szükségét. Vannak babák, akik kifejezetten nem szeretik a bezártságot, jobban esik nekik, hogy szabadon mozgolódhatnak. Ráadásul nem félek attól, hogy összetöröm a gyereket, ha felemelem. De ha neked biztonságot ad a pólya, használd nyugodtan! Ha neked jó és a babának is, tök mindegy, ki mit mond.

Pólyát mennyit kell venni egy ujszülött babának? Elég egy amit a korházba kell vinni? Meddig kell használni a pólyát?

Legjobb válasz: Igazában véve a mai kürölmények közt nincs szükség rá. De ha téged megnyugtat az, hogy a picikédet biztosan tudod benne tartani szoptatáskor amig pár hetes vehetsz neki 1-t. Pólyahuzatot legyen min kettõ, hogy váltani tudd. Én az elsõ babám a kórházban pólyában szoptattam, aztán otthon már csak rugdalózóban volt. A másodikkal meg egyáltalán nem használtuk. Jobb ha tud mocorogni a pici, elõbb tanul meg mindent ha szabadon van, jobb a fejlõdése.

Igazában véve a mai kürölmények közt nincs szükség rá. De ha téged megnyugtat az, hogy a picikédet biztosan tudod benne tartani szoptatáskor amig pár hetes vehetsz neki 1-t. Pólyahuzatot legyen min kettõ, hogy váltani tudd. Én az elsõ babám a kórházban pólyában szoptattam, aztán otthon már csak rugdalózóban volt. A másodikkal meg egyáltalán nem használtuk. Jobb ha tud mocorogni a pici, elõbb tanul meg mindent ha szabadon van, jobb a fejlõdése.
Szia!Én szoptatás alatt tettem pólyába, mert biztonságosan tudtam fogni és neki is kényelmesebb volt.1.5hónapos koráig a pólyán aludt(nem kötöttem be).Két pólya húzatot vegyél váltásnak.Sok sikert a babádhoz.
Én egyáltalán nem használtam pólyát sem a kórházban, sem otthon. Teljesen jól megvoltunk nélküle. Rugiban a baba jobban tud mozogni, én nem is adnék rá pólyát, esetleg akkor, ha tesó, vagy látogató kezébe adom, pólyában biztosabban tudja tartani. Erre meg elég egy.
Én pólyapárti vagyok. 6 hetes korig nappal is abban lehet, altatni meg amíg ki nem növi. Amellett, hoy kényelmesebb fogni, õ is jobban érzi magát. Addig a méhben a magzatvíz körülvette, majd hirtelen kikerül egy idegen világba, így egy kicsit vissza lehet adni a biztonságérzetét. Minimum 2 pólyahuzat kell, de betétbõl sem árt a kettõ (ha a pelus rosszul zár, kifolyik mellette...) A mozgásfejlõdést pedig nem befolyásolja.
Én kb. 2 hétig használtam rendeltetésszerûen a pólyát, akkor is csak akkor kötöttem be ha felvettem után csak rajta feküdt. Ezután félbehajtva használtam és használom most is. Jó szopikor és elalvás elõtti ringatásnál is jó szolgálatot tesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!