Találatok a következő kifejezésre: Pénz miatt mindig, (18 db)

Igen, énis DJ-szeretnék lenni mint sokan mások. De én nem a pénz miatt, nemis a menőség miatt:ráadás nem a Bárány a pédaképem. Jó úton tapogatózok?

Egyszer?en imádom a zenét,kiskorom óta zenélni szeretnék valamilyen módon.Év eleje óta ismerkedek egy kever? programmal(a közismert Virtual DJ-vel).Igaz csak billenty?zettel,meg egérrel kevergettem de egy 4éve szakmabeli véleménye szerint van hozzá érzékem,érdemes lenne beruházni.

Legjobb válasz: A közismert clubzenéket,rádiós zenéket szeretném kevergetni,és ha van jó ötletem egy-két produceri munkába belefogni.Kezdésnek USB-s pultot vennék,mert jelenleg bakelit játszóra sajnos nincs pénzem vagy komolyabb egységre.Van egy kissebb gyakorlós hangrendszerem itthon ami egy 200as mélybõl 2x65w-os mélyközépbõl és 4x20-30wos csipogóból tevõdik össze,természetesen erõsítõvel.Valamint egy Pioneer zárt fejhallgató 5-25.000hz-ig.Ha minden jól megy (fizetés) hamarosan megtudám venni a pultot.Tudok kissebb fellépõ helyeket jóval komolyabb hangrendszerrel,rengeteg gyakorlás után gondolkoznék kissebb fellépéseken,valahogy elindulnék a ranglétrán... Jók az elképzeléseim,vagy álomvilágban élek? 19/F

A kérdező hozzászólása: A közismert clubzenéket, rádiós zenéket szeretném kevergetni, és ha van jó ötletem egy-két produceri munkába belefogni.Kezdésnek USB-s pultot vennék, mert jelenleg bakelit játszóra sajnos nincs pénzem vagy komolyabb egységre.Van egy kissebb gyakorlós hangrendszerem itthon ami egy 200as mélybõl 2x65w-os mélyközépbõl és 4x20-30wos csipogóból tevõdik össze, természetesen erõsítõvel.Valamint egy Pioneer zárt fejhallgató 5-25.000hz-ig.Ha minden jól megy (fizetés) hamarosan megtudám venni a pultot.Tudok kissebb fellépõ helyeket jóval komolyabb hangrendszerrel, rengeteg gyakorlás után gondolkoznék kissebb fellépéseken, valahogy elindulnék a ranglétrán... Jók az elképzeléseim, vagy álomvilágban élek? 19/F
A kérdező hozzászólása: Gyakorlás alatt az itthonit értem, fellépésnél segéd stb...
Szedj össze 80ezret, abból már tudsz venni djbörzén egy pár cdj100-ast meg valami kétcsatornás behringer keverõt. Kezdésnek nagyon jó cucc, a pio100 alig romlik. Minden más midi vezérlõ apjaf*sza kidobott pénz, soha nem lesz az igazi, kompromisszumos, ugyanúgy a gép illeszti helyetted a zenét, tehát tehetségtelen suttyók is tudják használni. A legtöbb ócska, a normálisak árából pedig már normális DJ felszerelést vehetsz. Bár én is érdekelt és érintett vagyok a témában, a véleményem az, hogy ezt a DJ dolgot az emberek 80%-a meg tudja tanulni, nem tehetség kérdése, egy kis ritmusérzék és gyakorlás kell hozzá. Ezért nem nézem semmibe a haknizó DJ-ket akik a nevükbõl élnek és valóban a play gombot nyomkodják, más zenéivel keresik a pénzüket.

Pénz miatt vitázunk mindig, ez tönkre teheti a házasságunkat?

6 éve vagyunk együtt a férjemmel. A kapcsolat ideáli, minden rendben, kivéve egyet. A pénzt.

Legjobb válasz: Jajj de drága vagy, köszönöm a választ,teljes mértékben igazad van. :))) Igen, örülök hogy Õ van nekem, vagyunk egymásnak, és hálát adok az égnek hogy nem kell a szülõkkel élni, vagy albérletben. Azt szokta a párom mondani, hogy amig van hol lefeküdnünk, és másnak felébrednünk és nem éhezünk, addig nem vagyunk szegények. A baj az, hogy mindig csak hajt, hajt, hajt, álmai és tervei vannak, amit mindig egy elõre nem számított csekk,biztosítás, hirtelen dolgok keresztbehúznak. Rengeteg terve van, álmai (egy motor), és mindig azon agyal hogy hogy lehetne megvalósítani. Ez mind persze pozitív dolog. Sokszor mondom neki, hogy menjen el õ bevásárolni, és nem kérdezi meg többször hova lett a pénz. Nincs nagy igényem, nem vagyok az a tipikus nõcis nõ(mert persze a fodrász,szoli,körmös,csini rucik egy rakák pénzt elvisznek). Kicsit vágyom erre is, de tudom hogy másként nem léphetünk elõre. A baj ott van, hogy sokszor mondja hogy úgy érzi õ már ennél többet nem bír,célozván arra, hogy már megint akarok valamit venni. Én meg úgy érzem mintha csak én lennék kettõnk közül a pénzelnyelõ feneketlen kút, pedig meg sem látszik egy nagyobb bevásárlás után hogy vettem volna valamit.

A kérdező hozzászólása: Jajj de drága vagy, köszönöm a választ, teljes mértékben igazad van. :) )) Igen, örülök hogy Õ van nekem, vagyunk egymásnak, és hálát adok az égnek hogy nem kell a szülõkkel élni, vagy albérletben. Azt szokta a párom mondani, hogy amig van hol lefeküdnünk, és másnak felébrednünk és nem éhezünk, addig nem vagyunk szegények. A baj az, hogy mindig csak hajt, hajt, hajt, álmai és tervei vannak, amit mindig egy elõre nem számított csekk, biztosítás, hirtelen dolgok keresztbehúznak. Rengeteg terve van, álmai (egy motor), és mindig azon agyal hogy hogy lehetne megvalósítani. Ez mind persze pozitív dolog. Sokszor mondom neki, hogy menjen el õ bevásárolni, és nem kérdezi meg többször hova lett a pénz. Nincs nagy igényem, nem vagyok az a tipikus nõcis nõ(mert persze a fodrász, szoli, körmös, csini rucik egy rakák pénzt elvisznek). Kicsit vágyom erre is, de tudom hogy másként nem léphetünk elõre. A baj ott van, hogy sokszor mondja hogy úgy érzi õ már ennél többet nem bír, célozván arra, hogy már megint akarok valamit venni. Én meg úgy érzem mintha csak én lennék kettõnk közül a pénzelnyelõ feneketlen kút, pedig meg sem látszik egy nagyobb bevásárlás után hogy vettem volna valamit.
Nekem úgy telt a gyerekkorom, hogy hallottam anyámék piti dolgokon vitatkoznak! Legtöbbször nálunk is a pénz volt a kiinduló alap, aztán jött minden más is. El is váltak! Közben mindig bizonygatták nektek fiam már sokkal jobb lesz! Aztán felnõttem, lettek gyerekeim, építkeztünk a párommal, és nálunk is minden nap szóba kerül a pénz. Ö mindig mondja mi kellene (gyereknek ruha, cipõ, házon mindenféle javítások, nyaralás, stb...) én meg azt válaszolom, hogy nincs több, ennyi van! Ha néha összekapunk, az se tart sokáig! A mottó: nem szabad úgy lefeküdni este, hogy haragban vagyunk! Elõbb mindent tisztázni kell! Aztán jön néhány munka, és megint tellik erre-arra! Nálunk, mivel a párom GYES-en van nekem havonta 100 000 Ft-ot kell pluszban kitermelnem a fizetésemen felül, hogy ne omoljon össze a családi költségvetés! A nyaralásra már le van foglalva a szálás, és már a szabit is beírtam, de még ne tudom mibõl megyünk el!
Szia! Szerintem az elottem levo hozza szolo nagyon jo latja a dolgokat!! Az en esetemet is felhozta peldanak, hogy az anyosekkal egyutt kell lakni......, de terjunk a te problemadra probaljatok a paroddal ne csak a penzrol es az almaitokrol beszelni mikor hazza ertek, hanem termeszetes dolgokrol, mint peldaul hogy telt a napja stb. Ha megis a penz kerulne szoba akor ne agyalj sokaig rajta, hanem ahogy az elottem szolo tanacsolta oleld at a ferjed es mond hogy majd megoldjatok ahogy sok mindent megoldottatok es majd idovel ezt is megoldjatok!!! Mert az Ido nagy Ur !!
Sajnos az, hogy nem vagyunk soha elegedettek egy nagyon rosz emberi tulajdonsag mindig tobbet, szebbet, jobbat akarunk es nem ertekeljuk azt amink van! De nagyon rosszul esne, ha elvesztenenk. Szerintem a ferjed az aki elegedetlen, persze ahogy olvastam a kommentedet neked is vannak vagyaid de te tudod kordaban tartani oket. En azt tanacsolom neked, ha megint a penz felett veszekedtek vagy meg mielott kitorne a vitta mond meg a ferjednek, hogy a mercet egy kicsit tegye lennebb es amikor azt az alacsonyabb szintett elertetek akkor tuzetek magatok ele megint egy kis celt. Mert egybol nem lehet a csucsra jutni, hanem sok lepcsofokon felkell kapaszkodni amig eleritek es mikor felertetek az egyik fokra akkor tudjatok annak orulni es ne rokton a kovetkezore hajtani, hanem elvezni a sikert. A cel eloszor legyen a nyilaszarao es miutan sikerult kicserelni tudjatok orulni neki es kis ido mulva kezdjetek a furdoszobara koncentralni de csak mertekkel!!

Változni? Vagy minden esetben vissza jön az igazi énje? Mi a férjemmel nagyon sokat veszekszünk, és 2-3 hónapja olyannyira megromlott a kapcsolat, hogy a pénz miatt nem járunk sehova!

Minden napos veszekedések vannak!Már azon gondolkodom hogy elhagyom!Mit tennétek?31 évesen kezdjek mindent el?lröl!?Ha meg akarom beszélni a problémákat vagy azt mondja hoy most ne vagy hogy tv néz vagy hogy miiit hisz nekünk nincs is problémánk!

Legjobb válasz: Ha annyira megromlott a kapcsolatotok, akkor IGEN, kezdj mindent elölõl. Nem vagy még idõs. De én elõbb egy-két rávezetés után elészegezném a dolgot, hogy ha nem oldódnak meg a dolgok, akkor elválok. Egyébként 2-3 hónap még annyira nem nagy idõ a veszekedésben sem. Meg kell keresni, hogy mi váltotta ezt ki nálatok, és azon a dolgon kell változtatni. Írtad a pénz dolgot. Ez tényleg problémás, akármennyire id próbáljuk tagadni, hogy a pénz nem lényeg, de ezesetben én azt tettem, hogy spóroltam amin csak lehet, és minden pénzkereseti forrást elvállaltam. Uncsitesómék sajnos negatív példák, mert õk is nagyon rossz helyzetben vannak, de abban a családban 3-an erõs dohányosok. Napi 3x1 dodoz cigi képzelheted mennyi pénztõl fosztja meg õket... remélem segítettem valamit. B.P.

Ha annyira megromlott a kapcsolatotok, akkor IGEN, kezdj mindent elölõl. Nem vagy még idõs. De én elõbb egy-két rávezetés után elészegezném a dolgot, hogy ha nem oldódnak meg a dolgok, akkor elválok. Egyébként 2-3 hónap még annyira nem nagy idõ a veszekedésben sem. Meg kell keresni, hogy mi váltotta ezt ki nálatok, és azon a dolgon kell változtatni. Írtad a pénz dolgot. Ez tényleg problémás, akármennyire id próbáljuk tagadni, hogy a pénz nem lényeg, de ezesetben én azt tettem, hogy spóroltam amin csak lehet, és minden pénzkereseti forrást elvállaltam. Uncsitesómék sajnos negatív példák, mert õk is nagyon rossz helyzetben vannak, de abban a családban 3-an erõs dohányosok. Napi 3x1 dodoz cigi képzelheted mennyi pénztõl fosztja meg õket... remélem segítettem valamit. B.P.
Hát igazából mi a pénz miatt 4éve nem járunk el sehova, és így is jól megvagyunk. Szeretjük, tiszteljük egymást és mi is vitázunk a pénzen, mert általában nincs, de tudjuk, hogy a másik mi mindent tesz meg azért, hogy jobb legyen kettõnknek.

Miért mindig az sír a pénz miatt, akinek a legtöbb van?

Miel?tt bármit is leírnék, leszögezem, hogy én senkire sem vagyok irigy. Viszont felháborít, hogy állandóan azok sírnak a pénz miatt, akiknek a legkevesebb okuk lenne rá. Például a barátn?m és a férje összesen majd négyszázezer forintot visznek haza, plussz a három gyerek után a családi pótlék. Ehhez képest két hét alatt elverik a pénzt, és utána két hétig vegetálnak, és azt hallgathatom, hogy jaj így nincs pénz, jaj úgy nincs pénz. Nem számolom én a pénzüket, de hogy lehet ennyi pénznek két hét alatt a nyakára járni? A házat és a kocsit nászajándékba kapták, szóval nincs okuk panaszra. A párom és én például anyósoméknál húzzuk meg magunkat egy 15 négyzetméteres szobában. 84602 ft-ot kell, hogy beosszunk ketten egy hónapra, úgy, hogy havi tízezer forint elmegy a gyógyszeremre, plussz havi négy-ötezer arra, hogy minden héten leutazunk a szüleimhez. Mégsem sírtam még sosem, hogy nincs ruhám, nincs pénzem fodrászra...stb. Beérem a tescos párizsival is, ennyi. Ha ?k megkapják a pénzt, már rohannak a gyerekeknek 15-20 ezer forintos cip?t venni, amit két hónap múlva kin?, vagy amit szétrugdos a fociedzésen. ha megkapják a pénzt rohannak 8-9-10 ezer forintos pólókat, halásznadrágot...stb. venni. Nem irigylem ?ket, csak azt nem értem, hogy hogy a fenébe lehet eltapsolni ennyi pénzt két hét alatt? Mondtam már nekik, hogy mi lenne velük, ha ?k is úgy lennének, mint mások, hogy van két-három gyerek, plussz két minimálbér, amib?l az egyik elmegy a lakás törlesztésére. Ilyenkor csak néz, hogy de hát ha tudnám, hogy milyen drága minden a boltban. Hát hogyne tudnám? Én is járok vásárolni, nekem sem a sarokban terem a kenyér meg a margarin. De én beérem a tavalyi papucsommal is, ebbe jártam egészen idáig, most van egy új, az is csak azért, mert anyukámtól kaptam. Kibírom én is és a párom is azt, hogy hónapok óta nem vettünk új ruhát, ha meg veszünk, akkor elmegyünk a Cosmosba, vagy a turkálóba és megvesszük az 5-600 ft-os pólót, topot.

Legjobb válasz: Sajnos,van egy réteg,aki igen jól keres,és nem tud jó dolgában mit csinálni.Nemrég olvastam egy két gyerekes anyuka panaszát,hogy a nyári szünetben van két hét,amikor nem tudja elhelyeznei sehol a gyerkeket,Spórolniuk kell a válság miatt,ezért csak 4-5 flancos táborba tudja a gyerkeket küldeni,meg egyszer mennek külföldre.Így csak 800.000.- Ft-ot költenek.Mi 10 hónapig élünk ennyibõl. Amúgy meg idézem nagyanyám mondásait: Aki sír,attól el kell venni. Nem annak van sok pénze,aki sokat keres,hanem annak.aki okosan tudja azt beosztani.

Sajnos, van egy réteg, aki igen jól keres, és nem tud jó dolgában mit csinálni.Nemrég olvastam egy két gyerekes anyuka panaszát, hogy a nyári szünetben van két hét, amikor nem tudja elhelyeznei sehol a gyerkeket, Spórolniuk kell a válság miatt, ezért csak 4-5 flancos táborba tudja a gyerkeket küldeni, meg egyszer mennek külföldre.Így csak 800.000.- Ft-ot költenek.Mi 10 hónapig élünk ennyibõl. Amúgy meg idézem nagyanyám mondásait: Aki sír, attól el kell venni. Nem annak van sok pénze, aki sokat keres, hanem annak.aki okosan tudja azt beosztani.
Sajnos én is ismerek ilyeneket... szóra sem méltatom õket, még gondolatra sem... szerencsére már tudat alatt blokkokolom az ilyen fajtát, így nem idegesítem magam rajta :-) Csak annyit írok, hogy jó jövedelemtõl még nem mindenki gazdagodik meg, a pénzel tudni is kell bánni, akinek meg van esze az kevés pénzbõl is meggazdagodhat(vagy legalábbis jó életkörülményeket teremthet magának). Több országban is készült valamilyen felmérés/statisztika hogy a lottónyertesek 80-90%a két év múlva szegényebb lett mint azelõtt volt...elgondolkodtató.
az emberek hozzászoknak egy nívohoz!!és ettõl ugyebár csak a tõbb boldogit! a kevesebb nem...a pénzbõl peddíg sosem elég:D
Egyértelmû! Azért mert még többet szeretnének és persze azért is, mert nem tudják beosztani. De ha ennél is több lenne nekik, akkor sem tudnák beosztani.
nem tudom, én sem értem az ilyet! szerintem jó dolgukban már nem tudják, mit csináljanak. de szerintem van nekik pénzük két hét után is, csak eltitkolják, direkt úgy adják elõ mindenkinek, hogy nincs, csak, hogy kapjanak, gondolom a rokonoktól. nem igaz, hogy ne tudnák jobban beosztani a pénzt, tudják õk is, hogy vannak sokkal olcsóbb ruhák is, a kocsit sem kötelezõ fenntartani stb., de nem is akarnak szerényebben élni, pont ezért sírnak, vannak ilyen számító emberek is.
ANya sógornõje is sír. EGyszer átjött kérni vmit, csak h ne kelljen megvennie, mert hát nem biztos h lesz rá pénz. 500 Ft lehet kb az a dolog. Mellette meg a házukat újítják fel, hogy bérbe adják majd, arra van pénz. ÉS mikor anya megemlítette neki h aznap biciklivel ment el meloba, mert már nem volt pénze buszjegyre sem, semmit nem reagált, mintha nem si hallotta volna...csak h jajj sajnos ez van.... Pedig neki adnak szülei is... Pedig adhatott volna õ is, hogy egyszer bemnejeen és hazajöjjön anya, 500 forintot. Így megint tekert 10 km-t. Ami ha úgy vesszük nem sok, neki 40-45 perc, és eléggé erõtlen a helyzetünk miatt...
Ezek az emberek nem tudnak bánni a pénzzel, azért sírnak, nekik Dáriusz kincse is kevés lenne. Aki tud bánni a pénzzel, az nem sír akkor se, ha kevés van, akkor se, ha sok. Bill Gates biztos nem sír soha a pénz miatt. :-) Õ és a hozzá hasonlók (bármilyen vagyoni helyzetben) pontosan tudják, mit csináljanak azzal, amijük van, és nem csak elméletben, hanem gyakorlattá is alakítják. Az ilyen vagyonosokat, akik sírnak, én nem irigylem, mert rossz lehet, ha a sokat se tudják beosztani. A gyerekük elõtt nem tudnak jó példát felmutatni (tény, hogy én se a szüleimtõl tanultam, mert õk se értenek a pénzhez, én meg igen).
A kérdező hozzászólása: Ugye, hogy mennyi ilyen ember van? Egyszerûen elképesztõ és bosszantó. Én mindig megpróbálok spórolni, ott, ahol tudok, de persze nem mindig sikerül, sõt szinte sosem marad hónap végére egy forintunk sem, dehát mi 84602 ft-ból élünk, nem négyszázvalahányezerbõl. Mások meg még nálunk is kevesebbõl élnek, mégsem sopánkodnak, ha meg igen, akkor jogosan. négyszázezer forintot nem, hogy két hét alatt, de egy hónap alatt sem tudnék elkölteni, pláne úgy, hogy se kocsihitelem, se autóhitelem nincsen. Az ilyen emberektõl egyszerûen felfordul a gyomrom.
ma 00:38 Egyébként még ettõl is durvábbak a mamutvállalatok, például a microsoft cégnek 5%al csökkent a profitja ezért kirúgott 5ezer embert(kb fél éve történt)......

Miért mindig a felszínes, átb. szós lányokat fogom ki? Ennyire balek lennék? Legutóbb pl kiderült, hogy a lány a pénzem miatt van velem, előtte kifogtam egy olyat, aki kb fűvel-fával, mint utólag kiderült.

És nem, nem túlzom el, ez csak a legutóbbi 2 kapcsolatom. Mi történt? 28 vagyok, már rég házasnak kellene lennem, ez oké, de még mindig az igazit keresem. Ennyire esélytelen lenne ilyen korban?

Legjobb válasz: Nem hinném, hogy esélytelen. Olyan nem létezik. Én hiszek abban, hogy a sors igenis létezik, és semmi sem történik véletlenül. Ezek mind kellenek ahhoz, hogy késõbb olyan párt találj, aki tökéletes lesz számodra. 28 éves vagy, elõtted az életed. Tudom, hogy nagyon fontos, hogy legyen valakid, hogy szeressenek, támogassanak, de ne a múltba nézz. Azon már nem változtathatsz! Mindig elõre! Mosolyogj, légy vidám. Az bevonzza a kedves, normális, hûséges, és nem pénzes csajokat. Nem hiszem, hogy ki kéne építened magadban azt az érzéket, amivel kiszûröd ezeket a hölgyeket, mert ha jön "az igazi", akkor (azt szokták mondani, hogy) érezni fogod. Tudom közhely, de állítólag így van. Szurkolok, hogy megtaláld a boldogságod! A házasság pedig megvár, semmit se siettesd, csak legyél boldog. Ez a legfontosabb. Keep smilin'! 20/L

Nem hinném, hogy esélytelen. Olyan nem létezik. Én hiszek abban, hogy a sors igenis létezik, és semmi sem történik véletlenül. Ezek mind kellenek ahhoz, hogy késõbb olyan párt találj, aki tökéletes lesz számodra. 28 éves vagy, elõtted az életed. Tudom, hogy nagyon fontos, hogy legyen valakid, hogy szeressenek, támogassanak, de ne a múltba nézz. Azon már nem változtathatsz! Mindig elõre! Mosolyogj, légy vidám. Az bevonzza a kedves, normális, hûséges, és nem pénzes csajokat. Nem hiszem, hogy ki kéne építened magadban azt az érzéket, amivel kiszûröd ezeket a hölgyeket, mert ha jön "az igazi", akkor (azt szokták mondani, hogy) érezni fogod. Tudom közhely, de állítólag így van. Szurkolok, hogy megtaláld a boldogságod! A házasság pedig megvár, semmit se siettesd, csak legyél boldog. Ez a legfontosabb. Keep smilin'! 20/L
Törõdj bele, hogy a kor haladtával egyre inkább pénzorientált nõkkel találkozol majd. Akkor má nincsenek ott a szülõk, muszáj fogni egy palit aki pénzeli.
Szia! Nagyon szimpatikus a válaszod a "Miért mindig a felszínes, átb. szós lányokat fogom ki? Ennyire balek lennék? Legutóbb pl kiderült, hogy a lány a pénzem miatt van velem, elõtte kifogtam egy olyat, aki kb fûvel-fával, mint utólag kiderült." címû kérdésnél :) Szerintem, ez nem a te hibád, simán az ember sokszor olyanokat fog ki akiket nem kéne, de ettõl még bízni kell, hogy lehet jobb is :) Szívesen beszélgetnék még veled itt privátban, mert szimpatikusnak tûnsz. Hány éves vagy? :)
Én lány vagyok, és nekem is ez a bajom, csak fordítva:D Én önzetlenül tudok szeretni, kedves vagyok, nem vagyok/voltam együtt fûvel fával, a legutóbbi barátom nagyon gazdag volt, de akkor voltam mégis a legboldogabb amikor ott feküdt mellettem vagy megölelt, és mégis sorra hagytak el, olyan csajokért, akiknek vagy a pénz kellett csak, vagy minden héten más pasival voltak, vagy meztelen képek voltak róluk a neten... Lassan már úgy érzem, én élek rosszul... :/
Mert minden lány felszínes, és 99%-uk á[email protected]ós is.
20-as csaj:) Ne aggódj biztos voltam benne hogy nem a zöldért írsz ilyeneket. Ha már van egy jó hsz és az a zöld kis kéz akkor használom. Szívesen.
Tudod mint a filmekben.Ismerj meg valakit, mondd hogy tönkrementél...ha így is oké akkor nincs mitõl tartanod. Én akkor szerettem bele a férjembe mikor pont kirúgták. Fél évig az én fizumból éltünk, akkor kapott munkát és azóta sem volt ilyen eset. Na õ biztosan tudja, hogy nem a pénzéért szeretem (:
Öhm... Én egy szóval sem mondtam, hogy a szex nem fontos. Az is alapja egy kapcsolatnak, és ugyanolyan fontos, mint a szeretet, az õszinteség. A testi kontaktus kell, hogy minden szempontból kielégítsétek egymást. Lelkileg testileg. :) Minden menni fog, csak hinni kell benne :) ) Keep smilin'! 20/L
A kérdező hozzászólása: Eszemben sincs feladni!:) Nem élek a múltban sem, sõt, nem érzem azt, hogy a kudarcok megviseltek volna.. mégis, nem akarom, hogy a következõ is ugyanígy végzõdjön. A szexre visszatérve, roppant fontos számomra.. de kb ugyanolyan fontos az is, hogy akit szeretek, ugyanúgy igényelje azt, hogy mikor fogjuk egymás kezét, csendben nézzük egymást.. ez a csend beszéljen, ne kelljenek szavak sem. Vagy csak egyszerûen érezzük egymás érintésébõl, hogy igen, õ rám vágyik és én õrá..
Türelem.... Nagyon nehéz dolog. Megtartani a türelmed, és kitartónak lenni, a csalódások után is mosolyogni, és pozitívan tekinteni elõre. Lehet hogy a lányok számítók... Nekünk nõknek azzal kell megszenvednünk, hogy "minden pasi csak a szexet akarja". Persze tudom, hogy nem így van, mégis ez a sztereotípia. De ha találok magamnak egy olyan férfit, aki nem ilyen, másképp fogom gondolni. Így leszel ezzel te is, amikor egy nem pénzre éhes, õszinte kedves lány lesz a párod. Ne add fel, aki feladja, sehova sem jut az életben. Keep smilin'! 20/L
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ez kedves volt:) A vidámság magabiztossá tesz, ez tény:) nem mellesleg boldoggá is.. Az a gond, ha az ember egy kedves, normális, átlagos lányra vágyna, akinek nem az számít, hogy milyen állásod van, milyen kocsid, lakásod.. akkor nehéz dolgunk van. És ha megsejtik, hogy minden stimmel veled, a fentiekkel is, a számító lánykák is el tudják játszani ám a szendeszüzet:) Úgy szeretném már érezni ezt az érzést, hogy igen, õ az igazi.. Mindenki csak mondja, hogy maaaajd megtudod.. de én türelmetlen vagyok:)
Nem a zöldekért csinálom, hanem mert szeretem ha az emberek boldogok. És mások életén sokkal könnyebben segítek mint a sajátomon. De azért köszi. Keep smilin'! 20/L
elõtti :)
Utolsó dobtam egy zöldet.
helyesbítés: "nem pénzes csajokat" helyett 'pénzre éhes csajokat'
A kérdező hozzászólása: Sok sikert az ismerkedéshez:) Ha összejöttök, egy privátot dobjatok már, hadd örüljek én is:)

Amíg munkanélküli voltam, el akart hagyni. Hétfõn kezdek egy munkahelyen, jobban fogok keresni mint õ, most hirtelen szerelmes lett. Csak a pénz miatt kellenék neki?

Március 3 óta voltam munkanélküli, a héten találtam állást.

Legjobb válasz: Igen. Te miert vagy meg vele?

Joban rosszban de foleg rosszban kell a tars az embernek. Ez tanulhato
A fizetés az nem balkáni :)
A házasságok nagy részét a pénz, az anyagiak kötik össze. Magyarországon ez halmozottan igaz, mert a vágyaink nyugatiak, a fizetéseink meg balkániak (mármint a maguké, nem rólam van szó!). Önben most benne van a tüske, jogosan. Házassági szerzõdés nem jöhet szóba?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nézd! Most tudom le fognak pontozni, de azt mondom el ami az igazság, amit mi nõk mind tudunk csak nem illendõ errõl és ilyen formában beszélni. A feleséged szeret téged DE...hiába van az manapság, hogy egyenrangúak ugyanolyan jogokkal rendelkeznek nõk, férfiak, az alap szerepek még a mai napig is meg maradtak.Vagyis hogy a férfi a család fõ, a család feje, õ hozza a pénzt, õ tartja el a családot.Kiegészülve azzal, hogy sajnos olyan helyzet van a mai világban hogy egy fizetés nem elég, tehát dolgoznak a nõk is (illetve más okból is) de még ma is ugyanolyan elvárás, hogy egy férfire nõként lehessen támaszkodni, õ legyen a bástya, akire egy nõ rábízhatja magát. A nejed nem volt túl korrekt, de biztos rá is sok teher szakadt.Te maximálisan jól helyt álltál, mert csináltad az otthoni dolgokat, mellette állást kerestél, és találtál 2-3 hónap alatt, szóval ügyes vagy, de emiatt elválni ostobaság, ha egyébként minden rendben.Õ örül mert újra van pénz, helyre állt a rend szeret, szerintem felesleges mindent felborítani egy kis nõi hiszti miatt
"A kérdező hozzászólása: Motiváció? Ezzel csak arra motivált, hogy elhagyjam." Aha. De csak most, amikor már van melód, van pénzed, amíg ez nem volt, addig megengedted neki, hogy eltarthasson... hát szép pár vagytok, na. Zsák meg a foltja.
Ja, bocs. Nem tudom, miért értelmeztem úgy, hogy már külön is mentek. Mindenesetre akkor is elgondolkodtató, hogy 3 hónap munkanélküliség miatt már ilyesféléket hoz fel valaki.
Ez a kapcsolat nem szakadt meg, a leírások alapján. Csak a kérdezõ kacérkodik a gondolattal, hogy az elsõ fizu után lehet lelép:P A párja túlreagálta a helyzetet, a leírás alapján, egyszer... Ennyit tudtunk meg.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 hónapig voltál munkanélküli. Akárki akármit is mond, a mai világban az ilyesmi elõfordulhat. Még olyannal is, aki több évtizede dolgozik egy helyen. Hogy hirtelen megszûnik a munkahelye és hónapokig nem talál állást. Ez nem egy olyan idõintervallum, amit egy normális párkapcsolat nem bír ki. Sõt, ennél rosszabb is történhet, nehezebb helyzet is. Csak gondold végig reálisan: nem biztos, hogy ez volt az utolsó eset az életedben, hogy munkát kell keresned és idõbe telik, amíg találsz (egyébként ez vele is megtörténhet, meg bárkivel). Akkor ugye tudod, hogy megint fel is út, le is út? Tudod, akármit is írnak itt, egy párkapcsolat arról is szól, legalábbis arról is kellene szólnia (de sokan elfelejtik ezt manapság!), hogy ha egyik fél nehéz helyzetbe kerül, a másik támogatja, segíti, még ha emiatt kicsit osztozik is a nehéz helyzetében. Természetesen a nehéz helyzetben levõ fél is igyekezzen talpra állni, de ahogy látom, ez a részedrõl megvolt, hiszen nem ültél a babérjaidon, kerestél munkát. Manapság nagyon nagy "divat" lett, hogy ha valakinek valami komolyabb gondja akad, amibõl nehezen tud kilábalni, a másik inkább lelép, mert így kényelmesebb. Én nem kezdeném újra ezt a kapcsolatot, mert hidd el, nem ez volt az utolsó ilyen akciója a párodnak.
Nem kell elfelejteni semmit, kimondott pár rossz mondatot. Ha ennyi lenne a probléma nem szeretnél válni . Én nem gondolnám, hogy csak a pénzed miatt lenne veled. Persze akár ez is lehet, de önmagát el tudja tartani, te pont hasonló anyagi szinten állsz...
A kérdező hozzászólása: Még szerencse, hogy én vagyok a nõ... :)
Kifordítom: neked jó volt õ addig, míg eltartott? Most már szabadulnál tõle? Mikor kezdtem az új munkahelyemen, a munkába állás elõtti képzésen több leányzó is hirtelen megvált a pasijától. Mihelyst tuti lett, hogy felveszik és lesz állása, már lépett is ki a kapcsiból. (pasinál laktak, el volt tartva a popójuk)
37essel és 38assal is egyet értek. Nem mindenki egyforma. Mindenkinek mást jelent a házasság. Ugyan munka nélkül nem voltunk, de több nehéz idõszakon vagyunk túl, együtt. Mindenkinek mást jelentenek ezek a szavak, illetve kifejezések: házasság, eltartás, kapcsolat. Acélszív! Sok boldogságot! Az én fejemben is ilyen egy házasság! Persze az nem baj, ha más máshogyan gondolja. Ettõl szép az élet és ezért tart el sokszor olyan sokáig, míg megtaláljuk a párunkat. Szerintem ennyibõl nem lehet tudni, hogy a pénz miatt volt-e veled. De az is biztos, hogy nem csak ennyi van a háttérben. Csak ezek miatt a megjegyzésektõl hagynád el? Mikor nem is tudod, hogyan értette. A pénz hiánya feszültségeket szül. Miért nem beszéled meg vele? Nem azt mondom, nem tehetsz fel kérdést ide :D, de miért nem beszélgettek errõl. Miért nem mondod el neki, mekkora genya.
Tedd azt amit a szíved diktál.
acelsziv ! Nem lehet mindenki egyforma! Valakit jobban megvisel ha nincs pénz valakit nem.Ennyi ezt tényleg nem kell túl komplikálni. Amúgy lehet a kedves kérdezõ sem erõltette túlságosan a dolgokat, ha ez egy picit is igaz akkor jogos volt egy picit a lecseszés!Meg amúgy is mirõl is beszélünk? Ha kiakarta volna tenni tényleg a szûrét akkor ki is tette volna!Csak a nõk képesek minden túl komplikálni!
36: mi az, hogy nem kell ezt túlkomplikálni? Tavaly munkanélküli voltam 8 hónapig. A párom keresetébõl éltünk. a lakáshitel elvitte a keresete 2/3 -át. Nyomorogtunk és filléreztünk. DE!!!! Soha egy pillanatra nem merült fel benne hogy menjek, amerre látok. Idõnként rettenetesen el voltunk keseredve. De tudtuk, hogy együtt oldjuk meg ezt a helyzetet. Az, hogy valakinek az adott szava csak addig tart, amíg minden happy egyszerûen undorító és felfoghatatlan.
El tudja keseríteni az embert, amikor csak õ keres és nem látja, hogy tartanátok valahova. Filléreskedni kell, mindenben a pénzt látni, semmi extra kiadás, semmi apró luxus, ez hosszú távon kiborító. Végre lesz pénzetek kicsit magatokra is és õ ennek nagyon örül, nem kell ezt túlkomplikálni.
Szerintem ez egyértelmû.
Ó, mintha csak az exemrõl beszélnél! Õ is három hónapot bírt ki, amíg munka nélkül voltam, utána úgy dobott ki, hogy csak lestem. Kaptam 24 órát, hogy összepakoljak és menjek, amerre látok. Persze a három hónap munkanélküliség miatt feléltem, ami pénzem volt, szégyenszemre apukámtól kellett kérnem vonatjegyre. Egy bõröndnyi holmit vittem magammal, a többi addig ott állt nála, amíg egy ismerõs pont ment a szüleim felé kocsival és elvitte õket. A dolog csodálatos oldala, hogy egy héttel az elköltözésem után lett munkám, ha nem is a legjobb. Akkor már visszatáncolt volna - de én nem akartam. És jól tettem: azóta is volt munkanélküli idõszakom, de a mostani páromban fel sem merült, hogy ezt a szememre vesse vagy elhagyjon miatta. Neki nem fontosabb a pénz nálam.
Mindenképp ülj le vele beszélni, mert ez undorító viselkedés egy olyan ember részérõl, aki korábban megesküdött, hogy "jóban rosszban" Szembesítsd ezzel és mondja el, hogy mi az anyját akar. Hogy miért akkor lettél megint jó amikor munkát kaptál. Ha ezt nem tisztázod vele egy életen át benned marad a tüske
A kérdező hozzászólása: Hétköznap meg a melóval kapcsolatban intézkedtem, nem volt idõm összepakolni a sok évnyi emléket, tárgyi dolgaimat stb.
"Elmondta mennyire szerelmes, és hogy most fogunk tudni félretenni, meg majd kifessük a lakást, meg elmegyünk wellnessezni..." Hát ha úgy gondolja, tartozol neki, mert eltartott, akkor adj neki valamennyit... Mondd neki, hogy viszonzod, és a kiegyenlítés után legyetek külön kasszán. Ekkor majd kiderül hogy Téged akar-e.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom más házasok hogy élnek, de nekem nem 1 bõröndnyi holmim van csak. Nem tudok 1-2 óra alatt elköltözni. Ja amikor X évig dolgoztam, vezettem a háztartást akkor azt el kell felejteni, azért mert 3 hónapig nem dolgoztam. Hmm...
Nezd, a penz az egyik leggyakoribb volo/szakitasi ok. Ha nincs, azert, ha van, azert. A munkanelkuliseg kulonosen rossz ebbol a szempontbol. Az ember egyre kevesebbet tud megengedni maganak, egyre inkabb ugy erzi, hogy a masik csak kihasznalja, hogy talan dolgozni se akar. (Foleg, hogy aki nem volt meg munkanelkuli, vagy szerencsesen rovid ido alatt talalt munkat az el se hiszi, hogy amasik a kezet -labat tori egy munkahelyert....) Ha benned ketseg ebredt az erzelmeit illetoen, akkor egyertelmuen veget kell hogy vess a kapcsolatnak.
Ez azért van, mert senki nem akar egy élõsködõvel élni, aki csak otthon veri a ... . Szóval kellett egy kis motivációt adnia, hogy csinálj valamit :)
a helyedben most szembesíteném azzal, amit akkoriban pofázott... Aztán kidobnám.
A kérdező hozzászólása: Azt hittem azért vagyunk együtt, mert szeretjük egymást... A fizetésébõl ketten éldegéltünk, persze szûkösen..de azért minden ki lett fizetve és volt mit ennünk. Feltûnõ, hogy pár nap alatt hirtelen megváltoztak az érzései. Még csak azt se mondhatja, hogy beletörõdtem hogy nem kapok munkát, és depressziós lettem stb...
Miért is változna meg a véleménye kimondta. fejemhez vágta, hogy én csak költöm a pénzét de nem csinálok semmit. Ez mindent megmagyaráz.
Eddig eltartott téged? Közös kasszán vagytok?
Szerintem nem errõl van szó. Ha a pénzedért lett volna veled, már márciusban elhagyott volna, amikor megszûnt az állásod. Valószínûleg inkább csak nagy volt rajta a nyomás. Elég nagy teher az ember vállán, ha õ az egyedüli keresõ a családban. Valószínûleg a párod inkább csak félt, hogy mi lesz veletek, ha nem találsz állást, hogy fogtok tudni megélni egy keresetbõl. Az ember sok mindent mond kétségbeesésében, amit nem is gondol komolyan, és késõbb megbán.
hát minimum érdekes...
Azért nincs szó gondolom nagy gazdagságról, de igen a pénztelenség sokakra negatívan hat. Simán lehet, hogy szar napja volt melóhelyen, és mégis anyagi gondok stb miatt kiakadt. Persze lehet rosszabb forgatókönyv is, de legyünk reálisak, te fizetésed sem olyan hatalmas, hogy csupán bárki erre pályázzon
A kérdező hozzászólása: Motiváció? Ezzel csak arra motivált, hogy elhagyjam. Tudod az esküvõn megfogadtuk hogy "szegénységben, gazdagságban"... De ha neki gondot okoztam, lelépek.
Szerintem önmagára úgy költ az ember(ételben), hogy természetesnek veszi, hogy saját magát eltartja.Valójában ez természetes is, érdekes lenne(tulajdonképpen betegségeket is okozhat), ha valaki nem eszik, mert nem akar költeni...meg ez az egész egy pszichológiai betegség önmaga...na meg maga a kapzsiság. Hirtelen nem lesz szerelmes senki.Másnak a pénzén én is szívesen mennék wellnessezni!:D Engem is vigyél el wellnessezni, ígérem olyan szerelmes leszek beléd, hogy olyat te még nem láttál!Úgy megjátszom magam, mint az egyszeregy.-Na persze, el ne hidd, hogy megvehetsz pénzért!
Mondom, en anyamtol kaptam ezt. Eloskodo, nem akarok dolgozni, nem is keresek munkat - holott minden letezo hirdetesre jelentkeztem, naponta mentem nagyaruhazakba, gyarakba oneletrajzzal. Nem hitte el. Vannak ilyen emberek.
És mi lesz majd ha gyereketek lesz, és gyesre/gyedre mész? Akkor rögtön 3 éhes szájat kell etetni... akkor lelép egybõl mert te meg a gyerek élõsködtök rajta?
Múlt hétvégén ha úgy érezted, hogy nincs igaza, miért nem léptél?:) Miért most "tervezgeted"? Nem gondolom, hogy 1 hete kezdõdtek a gondjaid a kapcsolatban, ha már hirtelen válásról ábrándozol...
Milyen fogadalmat tettél te is? Már le akarsz lépni egybõl? addig jó volt a pali amíg eltartott? vagy mi van?Mi a szarnak mentél hozzá feleségül ?
Ennyitõl nehogy besértõdj már! Nyilván gondot okoztál neki, hiszen két éhes szájat kellett etetnie egyedül! De mégse hagyott el, nem tett ki, veled volt abban a bizonyos "szegénységben" és most örül, hogy kilábaltok a nehéz idõszakból és veled lehet "gazdagságban" is. Nézd, én megértem, hogy rosszul esett, amit mondott. De te is próbáld megérteni õt. Nagyon nehéz idõszak volt ez mindkettõtök számára. Legyetek toleránsabbak egymással és inkább örüljetek, hogy végre te is találtál munkát.
A kérdező hozzászólása: Nem is tudom, mit mondjak arra, aki "élõsködõnek" mondja a házastársát, aki x éve kitart mellette, jóban rosszban... És nem évekig voltam m.nélküli hanem 3 hónapig..
"Ez azért van, mert senki nem akar egy élõsködõvel élni, aki csak otthon veri a ... . Szóval kellett egy kis motivációt adnia, hogy csinálj valamit :) " Durvan fogalmazott, de igaza is lehet. Mondom, sokan azt hiszik, hogy hipphopp lehet munakt talalni es akinek ez nem sikerul, az csak "eloskodni" akar a masikon.
Igen. Te miert vagy meg vele?

A barátommal mindig a pénz miatt megy a vita! Vajon szeret?

4 éve vagyunk együtt, 21 éves lány vagyok:õ 22 éves,2 éve élünk együtt,még 1 éve minden szép volt és jó De mostanában 1 éve csak a pénz miatt balhézzunk,napi fizetésem van,a barátommal nem lehet megbeszélni dolgokat.. mert nem érdekli. csak a pénz,és a fizu,gyûjtök én meg minden,de ha ezt elmondanám neki a fejemet szedné le.õ azt hiszi minden hónap 5.én kapok fizetést,pedig nem.. mindig van pénzem,hogy vegyek kaját,neki ajándékokat stb,ma van a Névnapja,és arra is vettem 5.000 ft értékbe ajándékot,jó nem ez a lényeg,de õ nem vesz nekem sose semmit. most nem fizettem ki ezt a hónapot,a lakás mert felesbe fizetjük, de kaját minden én veszek otthonra neki a dezodort öblítõ,minden ami kel.. tegnap már a fejemhez vágta,hogy nem játszunk szállodásait,nem értettem mire mondja? már azt sem tudom,hogy szeret-e?? ha csak a pénzrõl megy a vita. én mindig próbálok a kedvébe járni,de õ ilyen életunt gyerek.. tegnap is hogy jó legyen vettem pezsgõt,meg rendeltem 4 db pizzát.. nem értem,ma azon agyaltam hogy talán jobb lenne egyedül/

Legjobb válasz: Az egy görény!

Az egy görény!
Ez nem jó jel, de hibás vagy abban hogy úgy látom sokat is válaltál fel az anyagi dolgokból. A legegyszerübb ezt mindig tisztázni hogy ezt én fizetem ezt te és mind a 2nek ugyan annyi pénze marad. Ha te vásárolsz akkor meg annak a felét fizesse. Legyen minden fele fele és akkor nem piszkálhat hogy nincs pénz ha neki elfogyott. Bár ha mindig csak kajákat rendeltek akkor hamar elfogyhat. Tessék fõzni is mind a 2en. :)
Hát ez alapján nem túl jó a helyzet. 4 év azért elég sok, fõleg ilyen fiatalon. Én nem tennék ilyet, hogy a fejedhez vágom, fõleg, ha te veszed a kaját meg mindent. Most ha nem pont felesbe megy, hanem 10-15e átcsuszik a másik részére, akkor ez van. Majd, ha elfogy a pénze ugyis adnál neki. Sok jót nem látok ebben a kapcsolatban így.
Bocs, de egy normálisan mûködõ kapcsolatban megbeszélik a kiadásokat, bevételeket, nincs kamu, sumákolás (lásd nem mered elmondani a fizetésed)..... És jó értésû ember pár nap után fel sem meri hozni, hogy ki fizet mit, hanem alapból odarakja a sajátjából!
Neked ezt még tényleg nem sikerült felfogni?
Saját módszer: Minden hónapban lerakok X ezer forintot az asztalra, ebbõl oldja meg a leányzó a számlákat, kaját, stb. Persze, ha tud, tegyen hozzá, de ennek is elégnek kell lennie ahhoz, hogy éhen ne halljunk. Mindenkinek marad saját pénze/tartaléka. Érdekes, de mûködik ez a megoldás. Persze ha én megyek boltba, akkor ebbõl a pénzbõl várásolok be, a számlák mindig el vannak téve, hogy vissza tudjuk nézni, hogy mikor mire megy el a pénz, mert ugye elég gyorsan végetér, bármennyirõl is legyen szó.
Ez a pasi kihasznál.... Mi az hogy te veszel neki dolgokat , õ nem? Mi az, hogy csak te veszed a kaját?????? Talán felesben kéne a számlákat, kaját, lakásbérletet ha béreltek....nem értem. Mit keresel még mellette?

Vatera: Mennyi pénzt buktál már a k. g vakera meg társa miatt mint eladó? S hányszor tiltott már ki? Nincs már eleged ebből?

Engem személy szerint többször tiltottak ki apróságok miatt és igazságtalanul. Volt olyan termékem aminél kb 16ezer látogató volt és közel 200 megfigyel?, erre 5 nappal a vége el?tt kitiltottak. Átlagos termékmegtekintéseim kb 5ezer volt. Regisztráltam másik f. névvel és rövid id?n belül megint kitiltottak!? Több millió ft jutalékot fizettem be és ezt kapja az ember? Hol itt az igazság? Neked mi a tapasztalatod?

Legjobb válasz: Nyilván valamit nem megfelelõen csináltál, szabályt szegtél.

Nyilván valamit nem megfelelõen csináltál, szabályt szegtél.
4 éve veterázok, 3 éve el is adok, de még sosem volt vele bajom. Elég egyértelmûek a szabélyaik. Milyen termékre volt neked 16ezer látogatód és 200 megfigyelõd??
4 éve Vaterázok, mindenféle kitiltás nélkül, cégszerûen és magánszemélyként egyaránt. Sok milliót hozott, igaz kell jutalékot is fizetni, de hát valamit, valamiért... Ugyanakkor, ha valóban "nagy menõ" vagy, akkor jó tárgyalási pozíciókat tudsz kifogni. Én nem voltam az, de így is ingyen Vateraboltot kaptam tõlük, amiért oda is vittem a cuccaimat. Ha nem határidõre lett teljesítve az átutalás, rám csörögtek, hogy megkérdezzék mi a baj? Ok nélkül nem tiltanak ki. Ahhoz nyomós ok, vagy tartozás kell.
Mi történt, hogy már nem a tiéd? Ha így megkérdezhetem.
Köszi! Kicsi a világ! A teljes igazsághoz hozzá tartozik, hogy jelenleg nem én üzemeltetem, de igen én vittem 4 évig a Vaterán is.
Norbert, a GigaStore a tiéd? Vettem már onnan valamit és rendben volt minden. :) Ez itt most a reklám helye. :)
Már elég régóta 5+ éve használom és sosem volt semmi gondom velük. Egyszer kiküldtek egy felszólítást, hogy fizessek be egy 300Ft-os jutalékot plusz a felszólítás volt még 3300 a behajtó cégtõl. Végül befizettem a 300-at és el volt felejtve. Ez is az én hibám volt.
Régen, mikor még ingyenesen lehetett hirdetni, sokkal jobb volt a Vatera. Azt hittem, és sokan így vannak még vele, hogy a jutalékos rendszer bevezetésével majd még jobb lesz az oldal, fejlesztik, stb. mert így már lesz mibõl rákölteni, de tévedtünk, csak romlott. Inkább a Zsibvásárt használom egy ideje. Ingyenes, és bõven van olyan jó, mint a Vatera, sõt messze jobb is lehetne, ha többen ismernék, de sajnos sokan nem is hallottak még róla.
Bocsánat, cégszerûen nem 4, hanem 5 éve: http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=397174
Külföldi munka jött közbe, és egy ideig még ment párhuzamosan, de utána jobbnak láttam átadni, mert nem tudtam volna kintrõl rugalmasan kezelni a hazai dolgokat (pl. garancia ügyintézés esetén)
Nem tudom de, lehet a Elátkozottak falujára gondolsz.
A kérdező hozzászólása: Igen, ez az, köszönöm! :) )))
Szívesen.

Mit csináljak? Elhagyjam? Elegem van abból, hogy a barátommal mindig a pénz miatt veszekszünk.

Én és a családom jól élünk,elég sokat keresnek a szüleim.A barátomék viszont nem olyan gazdagok,ami engem nem is zavar,de ő folyton ezzel jön.Szinte mindig az anyagi különbségek miatt veszünk össze és ebből már elegem van. Én igénylem,hogy hétvégente eljárjunk moziba,étterembe vagy csak beüljünk valahová.Õ ilyenkor mindig azzal jön,hogy ez milyen sokba kerül és hogy itthon is ellehetnénk.Mindig mondom neki,hogy fizetek én,nem kell neki finanszírozni ezeket,de ő ragaszkodik hozzá,emiatt csak nagy ritkán megyünk ilyen helyekre.Viszont ha ő nem akar/tud menni velem,akkor én elmegyek a barátnőimmel,mert nem tudok itthon ülni egész hétvégén. Most is itt volt nálunk és én még reggel írtam egy listát,hogy milyen "extrákat" szeretnék majd a kocsimhoz és aláírtam a végösszeget.Kérdezte,hogy az mi és mondtam neki,hogy majd ha megkapom az autót,akkor azokat még szeretném bele.Erre elkezdett cirkuszolni,hogy miért nem mondtam neki,hogy ilyen nagy ajándékot kérek és hogy miért nem beszéltem meg vele ezt,segített volna kiválasztani a kocsit...Én meg mondtam neki,hogy azért ne mondtam neki,mert már eldöntöttem,hogy milyen kocsit akarok és nem gondoltam,hogy érdekelné. Baromira rosszul esik,hogy én mindig próbálok neki segíteni,ha van valami gondja,akkor meghallgatom,de amikor tanácsolok valamit,akkor azt kapom,hogy "Te ezt úgysem érted,neked az ilyenek nem problémák."

Legjobb válasz: Minél elõbb, hagyd el ezt a srácot:), sokkal jobb lányt érdemel helyetted, te csak egy pénzéhes, kis k/urva vagy, aki mindent meg kapott a szüleitõl... ennyi az egész

Minél elõbb, hagyd el ezt a srácot:) , sokkal jobb lányt érdemel helyetted, te csak egy pénzéhes, kis k/urva vagy, aki mindent meg kapott a szüleitõl... ennyi az egész
nem csodálom hogy rosszul érzi magát melletted a barátod, csak nem veszed észre magad. a mi családunknak régen rengeteg pénze volt, nagyon el is voltam kényeztetve, csak úgy szórták nekem a pénzt. ha nem kértem, akkor is kaptam. az egész baráti társaságban, az egész suliban én származtam a leggazdagabb családból, ami a bulizások kezdetével kezdett kiütközni az ellentétekben. aztán csõdbe ment a cégünk, a nagy házunkat el kellett adnunk, volt vagy 3 kocsink, mindet eladtuk. semmi zsebpénzt nem kaptam otthon mert egy idõ után az is probléma volt hogy a számlákat kifizessük. akkor gimis voltam és elkezdtem délutánonként dolgozni. ezzel függetlenítettem magam és egy részét a családi kasszába is bele tudtam adni. jöttem egyetemre, de a helyzetünk még mindig nem lett jó, diákhitelt vettem fel és abból éldegéltem meg a diákmunkákból. azóta, eltelt 2 év, és most már szinte megint ott tartunk mint régen, de már senki nem pazarol itthon. most hogy végre megint sok pénzünk van, még mindig az akciós vagy olcsóbb termékeket vesszük meg amibõl csak lehet, spórolunk a fûtéssel villannyal, vízzel. van egy barátom aki jóval szerényebb körülmények között él mint én, éppen ezért én sosem hívatom meg magam vele sehova. ha együtt eszünk valahol, akkor csak akkor fizeti az enyémet is ha éppen nagyon ragaszkodik hozzá. sokat filmezünk is, de moziban még 1x sem voltunk. minek? itthon a kanapén, összebújva, a plazmatévén (ami gondolom nektek is van) sokkal kellemesebb megnézni egy filmet. bulizni is eljárunk, olyan helyre ahol nincsen belépõ és x óráig pl vannak kedvezmények. ebbõl az egészbõl azt akartam kihozni, hogy tényleg nem fogod átérezni az õ helyzetét és nem fogsz tudni az õ fejével gondolkozni addig amíg te meg nem tapasztalod a saját bõrödön, hogy milyen amikor számolgatnod kell a pénzed a hónap végén. 21L
Javaslom, hogy függetlenítsd magad a szüleidtõl, élj saját keresetbõl, tõlük abszolút külön. Így vélhetõen közelebb kerül az anyagi helyzetetek. Kíváncsi vagyok, mi errõl az ötletrõl a véleményed.
ha a pénzen veszekednek a párok, az régen rossz.
#1: idióta vagy :) amúgy szerintem is hagyd ott... de ez az õ hibája ha te mondod, hogy nem gond ha te fizetsz meg stb, de õ még mindig ezen kattog akkor az hibája.. így tényleg csak a veszekedés lesz mindig
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok se pénzéhes, se k.Nem tehetek arról, hogy nem vagyok itthonülõ és szeretek társaságban lenni. Nem is várom el, hogy õ fizessen, ezért mondom neki mindig, hogy majd én fizetek.
Sajnos más társadalmi helyzetben vagytok és ezért nem egy az értékrendjeitek és totál máshogy látjátok a világot. Neked egy gazdag pasit kell keresnek aki kielégíti a vágyaidat... Ha fordítva lenne ez gondolj bele egy kicsit. A fiúnak nagyon szar lehet ez és még nem is tehet róla, csak nem értem hogy hogy vagytok együtt...
Nem illetek össze. nem hibás senki. sajnálom, de a társadalmi rétegbeli különbségbe gyakran beletörik a párok bicskája.
A barátod biztos rosszul érzi magát! Gondold magad, az õ helyébe! Olyan, mintha egy eltartott lenne, és õ nem tudja kielégíteni az igényeidet, amire vágysz! Hétvégi bulizás, autó, vásárlás, stb.! Én a barátod helyébe már rég otthagytalak volna!
annak, hogy nem ülsz otthon nem kell egyenlõnek lennie a hetente étterembe és moziba járással. hiába mondod hogy te fizetsz, szerinted az a férfiúi önbecsülésének mennyire tesz jót? megszoktad a kényelmet, azt, hogy megkapod amit szeretnél, és lehet, hogy felmerült benne, hogyha összeköltöznétek majd valamikor, akkor õ nem lenne képes ezeket a feltételeket megteremteni neked, mivel nem úgy tûnik hogy kevesebbel beérnéd, vagy nagyon törnéd a fejed azon, hogy hogyan lehetne kompromisszumra jutni. férfiként õ szeretne rólad gondoskodni, de folyton azt érezteted vele, hogy a szüleid ezt megteszik helyette és õ mindig alárendelt szerepben marad.pl. esküvõnél sem érnéd be szerényebbel, ház stb. ezt addig nem értheted, amíg nem voltál ilyen helyzetben, de nõként ezt is más lenne átélni. vagy lejjebb adsz az igényeidbõl, vagy, ahogy elõttem említették, elköltözöl és mindent saját erõbõl teremtesz meg, vagy szakíts vele. egyikõtöknek sem jó így.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!