Találatok a következő kifejezésre: Pénteken terheléses megyek, (2 db)

Pénteken terheléses cukorvizsgálatra megyek, mikor kell meginni a cukrot, amit az orvos felírt? Mire jó ez a vizsgálat?

Legjobb válasz: Nálunk úgy volt, hogy odamész a laborba teljesen éhgyomorra, levesznek egy adag vért. Megkevered a kis koktélodat (nálunk 2dl víz, 75 gr glükóz volt én tettem bele fél citrom levét), és ahogy az utolsó kortyot lenyelted, onnantól számított két óra múlva újra bemész a laborba, megint levesznek egy adag vért. Ha a cukros lötyi után túl magas a vércukorszinted, fennáll a terhességi cukorbetegség veszélye és oda kell majd figyelni mit eszel.

Nálunk úgy volt, hogy odamész a laborba teljesen éhgyomorra, levesznek egy adag vért. Megkevered a kis koktélodat (nálunk 2dl víz, 75 gr glükóz volt én tettem bele fél citrom levét), és ahogy az utolsó kortyot lenyelted, onnantól számított két óra múlva újra bemész a laborba, megint levesznek egy adag vért. Ha a cukros lötyi után túl magas a vércukorszinted, fennáll a terhességi cukorbetegség veszélye és oda kell majd figyelni mit eszel.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, sokat segítettél! nekem a doki ugyanis semmit sem mondott!
SZia! A következõképpen zajlik nálunk: Reggel éhgyomorra elmentem a laborba, vettek vért, aztán megkellett innom a cukros oldatot és rá 2 órára ismét vettek vért. Ennyi Nem mindenhol 2 órára veszik le másodszor a vért, van ahol 1 órára, de az biztos, hogy az elsõ után kell meginnod a cukrot. A terhesség önmagában, pontosabban a terhességi élettani változások okán hajlamosít cukor-anyagcsere zavarra, létezik terhesség indukálta cukorbetegség, amely általában a terhesség befejezõdése után elmúlik. Ennek kiszûrésére való ez a vizsgálat. A vércukorszint viszonylagos állandósága fontos a babának, kerülni kell a magas csúcsokat. Eleve szerencsés tehát, ha elfelejti a klasszikus háromszori étkezést és napi hatszor táplálkozik, keveset, a szükséges kalóriát ennyi adagra elosztva... Minden jót! 39 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: köszi a választ!
Ha rákeresel a neten, valóban ezeket fogod találni. Mindenképp éhgyomorra menjél, ne egyél ne igyál semmit. Vesznek éhgyomorra vért, majd megkerveik ott neked az általad gyógyszertárban recpetre kiváltott 75 gr port 2 dl vízzel, amibe tehetsz citromot, citromlét. Azt lehetõleg minél jobban egyszerre meg kell inni, majd nálunk fél óra mulva, megint fél óra mulva és egy óra mulva vettek vért, van ahol csak a 2 órásat veszik le. Addig elmehetsz, de nem ehetsz, ne ihatsz semmit (bár vizet van ahol engednek inni kicsit)aztán a kétórás vérvétel után lehet enni, inni, vigyél magaddal, ha éhes leszel, tudj enni. (de én nem voltam, az édes lötyi eltöltött) Célja kiszûrni a terhsségi emelkedett cukrot, ami nem cukorbetegség!! A hormonháztartás változása okozza a cukor felszívódásának megváltozását, veszélye az, hogy ha neked tartósan magas a cukrod, akkor a babába is sok cukor jut, az õ szervezete termeli hozzá a kellõ inzulint, nincs is baja, de ha megszületik, és nem kapja már a te magas cukrod, de õ még termeli a megszokott inzulint, akkor leesik a cukra és legrosszabb esetben kómába is eshet. de ez nem ilyesztgetés, ezért van a vizsgálat, hogy ezt megakadályozzák. Ha a kétórás értéked nagyobb mint 7, akkor beutalnak dietetikushoz, aki elmeséli, hogy kell szénhidrát diétát csinálni. De kevesekre jellemzõ, ne félj!

Pénteken megyek terheléses cukorra, de előző nap sokáig fent kell maradnom kb. éjfélig, és ha megéhezem nem gond ha dinnyét eszem?

Nem akarok estére már nehezebb kaját enni, de ez nem befolyásolja az értékeket?

Legjobb válasz: Éjfél után már ne egyél.

Éjfél után már ne egyél.
Nekem azt mondták, hogy elõzõ nap 19óra után semmit nem ehetek, mert befolyásolhatja az eredményt.Nagyon nehéz kibírni, de csak vizet ihatsz.A dinnye úgy tudom nagy mennyiségû cukrot tartalmaz, úgyhogy semmiféleképpen nem ajánlom elõtte. Boldog babavárást.25 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Utána már nem is akarok, de én kb. 19:00-kor eszem utoljára és legkésõbb 21:00-kor már ágyban vagyok, és 2-3 óránként eszem kevesebbet. Ezért kérdeztem hogy ha 19:00 után eszem dinnyét hogy ne egyek nehezet az mennyivel befolyásolja a másnapi értékeimet, mert mindenki azzal piszkál hogy ne egyek dinnyét mert tele van cukorral.
A görögdinnye egyeltalán nem tartalmaz nagy mennyiségû cukrot, össz-visz 6g ch van 100g dinnyében. Viszont gyorsan emeli a vércukor szintet. Én diétán vagyok cukor miatt és mivel 6-szor kell ennem egy nap az utolsó kajám 22.30-kor szinte mindig dinnye szokott lenni, mivel olyan késõn mást nem szívesen eszem csak gyümölcsöt. Reggel 7-re a legmagasabb cukor értékem dinnyeevés után 5, 5 volt, ami szerintem nem számít soknak, alapból is akörül szokott mozogni az éhgyomri cukrom. Én csak azért nem enném a helyedben, mert én is úgy tudom este 7 után cukorterheléses vizsgálat elõtt nem célszerû falatozni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!