Találatok a következő kifejezésre: Pénteken megyek szem (3 db)

Pénteken megyek számitogépes szem vizsgálatra. Egyik szemem gyengébb meg tudják javitani?

mi t?rténik ott?és fáj?

Legjobb válasz: A szemvizsgálaton nem tudnak rajta javítani. Semmi sem kell csinálni, csak egy pontot kell nézni. Nem fáj, attól ne félj. Ha gyengébb a szemed, akkor kaphatsz szemüveget vagy kontaktlencsét, vagy ha ezek a megoldások nem tetszenek, akkor meg is mûtetheted.

A szemvizsgálaton nem tudnak rajta javítani. Semmi sem kell csinálni, csak egy pontot kell nézni. Nem fáj, attól ne félj. Ha gyengébb a szemed, akkor kaphatsz szemüveget vagy kontaktlencsét, vagy ha ezek a megoldások nem tetszenek, akkor meg is mûtetheted.
Nem javítanak rajta semmi, csak bemérik, hogy mekkora a baj. Nekem a bal szemem egy negyed diptriáva rosszabb mint a jobb, de nem fogadja el az agyam a külnöbbözõ lencséket, így mindkét szemem elõtt egyforma van.Együtt lehet vele élni.Lézeres szemmûtéten tudnak rajta segíten, de az meg pokolian drága.Bár ha azt vesszük, hogy mennyibe kerül egy szemüveg...

Pénteken megyek szemészhez, mert kicsit homályosan látok, néha még fáj is a szemem. Mennyi ideig tart a vizsgálat és mit fognak csinálni?

El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Valószínûleg bele kell majd nézned egy mûszerbe, miközben az álladat alátámasztják, hogy ne mozogjon a fejed, és abban a mûszerben egy léggömböt meg egy autópályát fogsz látni. Ennek az a lényege, hogy közben a másik oldalról az orvos megfigyeli a szivárványhártyádat, meg a pupilládat, ilyesmiket. Ezután leültetnek egy székbe, és a szoba túloldalán lévõ tábláról kell egyre kisebb betûket elolvasnod, mindig csak fél szemmel, a másikat el kell takarnod a kezeddel. Így vizsgálják a látásod élességét. Nekem ezeket csinálták eddig mindig. Egyszerûek, és teljesen fájdalommentesek.

Valószínûleg bele kell majd nézned egy mûszerbe, miközben az álladat alátámasztják, hogy ne mozogjon a fejed, és abban a mûszerben egy léggömböt meg egy autópályát fogsz látni. Ennek az a lényege, hogy közben a másik oldalról az orvos megfigyeli a szivárványhártyádat, meg a pupilládat, ilyesmiket. Ezután leültetnek egy székbe, és a szoba túloldalán lévõ tábláról kell egyre kisebb betûket elolvasnod, mindig csak fél szemmel, a másikat el kell takarnod a kezeddel. Így vizsgálják a látásod élességét. Nekem ezeket csinálták eddig mindig. Egyszerûek, és teljesen fájdalommentesek.
ja, és az egész max fél óra.
Ugyan az volt nálam is mint az elsõnek!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!

Ma kezdtük a párommal az antibiotikum kúrát. Péntek reggel vesszük be az utolsó szemet. Akkor szombat este, ha megy kertipartyzni, már ihat alkoholt?

Méhnyakgyulladás miatt kell szedni és mivel valamilyen baktérium miatt alakult ki,így a visszafert?zés elkerülése végett kell a páromnak is szedni.Az ihat-e kérdésen kívül az is érdekelne,hogy mit vegyünk be ha hasmenés lépne fel,mert hallottam,hogy ilyen gyakran van,de dolgozunk és nem tudom hogy lehetne kivédeni,mert elég kellemetlen szituáció lenne,ötpercenként wc-re futkározni!

Legjobb válasz: szedjetek a kúra alatt probiotikumot( normaflore, kefír, joghurt) szerintem lehet szombat este egy kicsit inni, de nézzétek meg a betegtájékoztatóban vagy internete, hogy mit írnak.

szedjetek a kúra alatt probiotikumot( normaflore, kefír, joghurt) szerintem lehet szombat este egy kicsit inni, de nézzétek meg a betegtájékoztatóban vagy internete, hogy mit írnak.
A kérdező hozzászólása: Betegtájékoztatóban semmi nincs az alkoholra nézve, de nõvérem szerint el fog szombat estére telni 36 óra szóval nem lehet baja tõle ha iszik.Az a gond, hogy fiatalok lesznek ott, úgy értem 19-20 évesek és hát nem kicsit szoktak inni, és ez amolyan utolsó nyárzáró buli lesz, szóval tuti kirúgnak a hámból, ami abban a korban érthetõ is/én 24 vagyok és nem bulizok, nem iszok, ezért írok így róluk :) /. A Normaflorra én is gondoltam, meg azt hallottam, hogy már van kapszulában is ami meg ugye azért lenne jobb az ampullánál mert nem kevergethetjük munka közben /étteremben dolgozunk/ a lötyit, amibe bele kell tenni az ampullát.csak az még a bibi, hogy az van a betegtájékoztatón, hogy ha hasmenés lépne fel dokihoz kell menni.Namármost én is õ is egész héten dolgozunk és persze akkor, mikor épp rendel a doki és mire végzünk/este/ már rendelés sincs.De remélem nem lesz gond, ha "önszorgalomból" beveszünk probiotikumot, ha szükséges! Amúgy mennyi idõ után jelentkezhet a hasmenés? Mert hallottam azt is, hogy már pár órával az elsõ szem antibiotikum bevétele után, meg azt is, hogy a kúra közben, vége fele?! Bocsi a sok kérdésért, de egyszer szedtem antibiotikumot életemben , akkoris gyerek voltam és nem tudom, mi hogy van, és bízom abban, hogy itt kapok olyan kedves válaszokat és persze hasznosakat is, mint amilyet az elsõ válazoló írt :) !
én is csak egyszer szedtem gyerekkoromban. fogalmam sincs mikor jelentkezik a hasmenés, nekem talán nem is volt. esetleg még az orvosi szént is meg lehet próbálni hasmenés ellen.
A kérdező hozzászólása: Igen, széntablettára is gondoltam, csak mondom az tart vissza, hogy dokihoz kéne fordulni hasmenés esetén.Mert hát ugye rontani a helyzeten vagy bajt okozni nem akarok.De dolgozni sem lehet úgy, ha 2 percenként a wc-re kell szaladgálni. De az alkohollal kapcsolatban valaki még tud valamit? Mert fõként ez érdekelne, hogy ne legyen baj, ha õ inni fog!
Nem lehet bajod. Igyál sok vizet és kevés alkoholt. Vagy inkább így mondom: akármennyi alkoholt iszol, igyál több vizet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsot, bár nem én iszok majd :) !
Amikor kezditek szedni az antibiotikumot, azzal együtt kezdjétek el a Normaflore kapszulát is( 1 óra teljen el a kettõ bevétele között) és akkor szerintem nem lesz gond. Én 3 doboz 1000 mg-os Amoxicillint szedtem így és egyszer volt kicsit hígabb a széklet, probiotikum nélkül tuti durvább lett volna. Szerintem is ihat majd nyugodtan szombat este.
A kérdező hozzászólása: Köszi utolsó a tanácsot.Vettem Normaflort, kapszulás változatban, mert elsõ nap, mikor bevettem az antibiotikumot (Sumamed), kicsit görcsölt a hasam, gondoltam, biztos ami biztos.2 szemet vettem be 3 nappal ezelõtt és még ma sem volt semmi bajom, még a hasgörcs is elmúlt.Holnap veszem be az utolsó szem Sumamedet és vége, szóval bízom benne, hogy már nem lesz baj!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!