Találatok a következő kifejezésre: Pénteken kezdtem szedni a fogamzásgátlót (6 db)

Pénteken kezdtem el szedni a fogamzásgátlót azóta hányingerem van folyamatosan és hőemelkedés meg rossz közérzet is gyötör. Ez elmúlik majd?

nekem balerat írt fel a n?gyógyász!

Legjobb válasz: Szerintem várj még egy kicsit, de ha nem múlnak el a panaszaid rövid idõn belül, akkor menj vissza a nõdokihoz, hogy írjon fel másik gyógyszert! Nekem nem volt ilyen panaszom, 4 éve szedem a Gracialt.

Szerintem várj még egy kicsit, de ha nem múlnak el a panaszaid rövid idõn belül, akkor menj vissza a nõdokihoz, hogy írjon fel másik gyógyszert! Nekem nem volt ilyen panaszom, 4 éve szedem a Gracialt.
Gondolom Belara-t akartál írni, én is azt szedem 3 hónapja.Én is sokáig rosszul voltam tõle, pedig elõtte 6évig szedtem Gracialt attól semmi bajom nem volt.Azt mondta a doki hogy szedjem a Belarat mert jó gyógyszer és idõ kell hogy hozzászokjon a szervezetem.De ha nagyon rosszul vagy akkor menj el dokihoz, hátha nem jó neked ez a fajta.
3 hónapot mondanak, mire megszokja a szervezet. De ha nagoyn rosszul vagy, kérj másikat, lehet neked ezt nem szereti a szervezeted. Én Mercilont szedtem, nekem jó volt:-)
Amikor én kezdtem el szedni, nálam a depresszió jelentkezett mellékhatásként (meliane) de 1 hónap mulva el is múlt. De azt az 1 hónapot nem kívánom senkire:S Szóval kicsit várj még vele!
Én is Belarát szedek 4 hónapja. Bár nekem nem okozott semmi problémát, mikor nekikezdtem a szedésének. De, mint tudjuk minden szervezet másképp reagál, minden szervezetnek más-más hatóanyagra van szüksége. Szerintem még egy darabig kísérletezz vele, aztán ha a menszid után is jelentkeznek a panaszaid, mindenképpen fordulj a nõgyógyászodhoz, mert elõõfordulhat, hogy neked ez a fajta fogamzásgátló nem a legmrgfelelõbb. Ez esetben sincsen semmi baj, mert annyiféle fogamzásgátló szer van még, hogy biztosan köztük van a nekedvaló is. ;)

Pénteken (menstr. Elsõ napján) kezdtem el szedni a Symicia fogamzásgátló tablettát. Tájékoztató alapján az elsõ naptól véd, ha az elsõ napon kezdem el szedni. Van evvel kapcsolatban tapasztalatotok?

Vasárnap lefeküdtem a barátommal egyéb védekezés nélkül. Hatékony volt a védelem?

Legjobb válasz: Ha menstruáció elsõ napján kezdted el szedni akkor elvileg véd. Én 10 napot vártam azért vele.

Ha menstruáció elsõ napján kezdted el szedni akkor elvileg véd. Én 10 napot vártam azért vele.
Én is ezt a gyógyszert szedem, nekem a doki azt mondta, hogy 1 hónapig használjunk kiegészítõ védekezést.
Lett belõle probléma?

Pénteken kezdtem el antibiotikumot szedni, szombaton kellett elkezdjem a fogamzásgátló szedését. Már előtte 2 nappal nem volt menzim. Szombaton is és ma (hétfőn) is volt, van pecsételő vérzésem! Létezik, hogy az antibiotikum bezavar valamit?

Ilyen még nem volt! Terhes csak nem vagyok?! Rendszeresen szedem a gyógyszert!

Legjobb válasz: Megkérdezhetem, hogy mire kezdtél el antibiotikumot szedni? Szerintem lehetséges, de nézd meg a használati utasítást. Ja és ajánlanék neked egy kis probiotikumot,(bélflóra helyreállító).Az antibiotikum elpusztíthatja illetve felboríthatja a természetes bélflórát.Mivel az immunanyagok kb. 70 %-át a bélflóra termeli, ennek károsodása súlyosan veszélyezteti immunrendszerünk normális mûködését. Amennyiben a bélflóra megsérül, probiotikus tejsavbaktériumokkal állíthatjuk helyre a normál mûködését A GR-8 Dophilust ajánlanám ami 2 hónapra elegendõ és nagyon hatásos, de itt utána nézhetsz, ha érdekel a dolog. www.vitamin-abc.hu

Megkérdezhetem, hogy mire kezdtél el antibiotikumot szedni? Szerintem lehetséges, de nézd meg a használati utasítást. Ja és ajánlanék neked egy kis probiotikumot, (bélflóra helyreállító).Az antibiotikum elpusztíthatja illetve felboríthatja a természetes bélflórát.Mivel az immunanyagok kb. 70 %-át a bélflóra termeli, ennek károsodása súlyosan veszélyezteti immunrendszerünk normális mûködését. Amennyiben a bélflóra megsérül, probiotikus tejsavbaktériumokkal állíthatjuk helyre a normál mûködését A GR-8 Dophilust ajánlanám ami 2 hónapra elegendõ és nagyon hatásos, de itt utána nézhetsz, ha érdekel a dolog. http://www.vitamin-abc.hu
A kérdező hozzászólása: Mandula gyulladásra kaptam.igen tudom, hogy kell probiotikum.köszi a választ.

Jangee fogamzásgátló tablettát szedek és eddig mindig csütörtökön kezdtem el szedni az új "levelet" és szerdai napon hagytam abba. Most mens. Után pénteken tudtam bevenni az első tablettát. Ilyenkor mi a teendő? Teljesen felborult a ciklusosság?

Kb. másfél éve szedem.

Legjobb válasz: - Egy tablettát hagyott ki az elsõ héten Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut (még akkor is, ha ez két tabletta egy idõben történõ bevételét jelenti). A következõ tablettákat a szokásos idõben vegye be és alkalmazzon kiegészítõ fogamzásgátló módszert a következõ 7 nap alatt, például használjon óvszert. Ha a tabletta kihagyása elõtti héten szexuális együttlétre került sor, lehet, hogy terhes. Ebben az esetben forduljon orvosához. (Nagyobb szünetet nem lehet hagyni csak kisebbet)

- Egy tablettát hagyott ki az elsõ héten Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut (még akkor is, ha ez két tabletta egy idõben történõ bevételét jelenti). A következõ tablettákat a szokásos idõben vegye be és alkalmazzon kiegészítõ fogamzásgátló módszert a következõ 7 nap alatt, például használjon óvszert. Ha a tabletta kihagyása elõtti héten szexuális együttlétre került sor, lehet, hogy terhes. Ebben az esetben forduljon orvosához. (Nagyobb szünetet nem lehet hagyni csak kisebbet)

A harmadik adag mercilon fogamzásgátlót kezdtem el szedni, de a szombati bogyó helyett a péntekit vettem be véletlenül. Lehet valami baj belöle?

Legjobb válasz: Én úgy tudom hogy a jelzés hogy melyik nap, az csak azért van hogy magadnak mint egy naptárat tudjad, hogy mikor melyiket szedted be, szóval nem hinném hogy lenne bármilyen baj is belõle, de azért várj még egy válaszolót, mert nem vagyok biztos.

Én úgy tudom hogy a jelzés hogy melyik nap, az csak azért van hogy magadnak mint egy naptárat tudjad, hogy mikor melyiket szedted be, szóval nem hinném hogy lenne bármilyen baj is belõle, de azért várj még egy válaszolót, mert nem vagyok biztos.
Ez egy egyfázisú tabletta, igaz? Akkor nem baj. A napok jelzése csak arra szolgál, hogy tudd, hogy aznap bevetted-e.
Ebben az esetben inkább védekezzetek 7 napig gumival!
A kérdező hozzászólása: a 7.nap péntekre essik. akkor lehet gumi nélkül vagy? gumival?
Én is azt szedek. Azt mondta a dokim h az ami rá bvan írva, azaz 7 nap után hat, ha a menstruáció elsõ napjától szeded. 7 nap után nem kell máshogy védekezni

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!