Találatok a következő kifejezésre: Pénteken kezdtem szedni (10 db)

Eleve nem szabad 3 npig szedni antiobiotikumot...
A kérdező hozzászólása: miért?
Mert semmit sem ér. Legalább 7 napig kell szedni.

Pénteken kezdtem el antibiotikumot szedni, szombaton kellett elkezdjem a fogamzásgátló szedését. Már előtte 2 nappal nem volt menzim. Szombaton is és ma (hétfőn) is volt, van pecsételő vérzésem! Létezik, hogy az antibiotikum bezavar valamit?

Ilyen még nem volt! Terhes csak nem vagyok?! Rendszeresen szedem a gyógyszert!

Legjobb válasz: Megkérdezhetem, hogy mire kezdtél el antibiotikumot szedni? Szerintem lehetséges, de nézd meg a használati utasítást. Ja és ajánlanék neked egy kis probiotikumot,(bélflóra helyreállító).Az antibiotikum elpusztíthatja illetve felboríthatja a természetes bélflórát.Mivel az immunanyagok kb. 70 %-át a bélflóra termeli, ennek károsodása súlyosan veszélyezteti immunrendszerünk normális mûködését. Amennyiben a bélflóra megsérül, probiotikus tejsavbaktériumokkal állíthatjuk helyre a normál mûködését A GR-8 Dophilust ajánlanám ami 2 hónapra elegendõ és nagyon hatásos, de itt utána nézhetsz, ha érdekel a dolog. www.vitamin-abc.hu

Megkérdezhetem, hogy mire kezdtél el antibiotikumot szedni? Szerintem lehetséges, de nézd meg a használati utasítást. Ja és ajánlanék neked egy kis probiotikumot, (bélflóra helyreállító).Az antibiotikum elpusztíthatja illetve felboríthatja a természetes bélflórát.Mivel az immunanyagok kb. 70 %-át a bélflóra termeli, ennek károsodása súlyosan veszélyezteti immunrendszerünk normális mûködését. Amennyiben a bélflóra megsérül, probiotikus tejsavbaktériumokkal állíthatjuk helyre a normál mûködését A GR-8 Dophilust ajánlanám ami 2 hónapra elegendõ és nagyon hatásos, de itt utána nézhetsz, ha érdekel a dolog. http://www.vitamin-abc.hu
A kérdező hozzászólása: Mandula gyulladásra kaptam.igen tudom, hogy kell probiotikum.köszi a választ.
Egy nappal hamarabb jön meg a vérzésed, amúgy olvasd el betegtájékoztatót.
így a köv. mensid elõbb fog megjönni! Bajod nem lehet belõle!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat!:)

Nekem kedden múlt el a menzeszem és pénteken kezdtem el szedni a belarát az nem baj?

Ez az els? gyógyszerem.

Legjobb válasz: Hát de baj! El kellett volna olvasnod a betegtájékoztatót, amiben le van írva, hogy hogy is kéne elkezdeni szedni a tabit! Így minimum egy hónapig szerintem használj kiegészítõ védekezést a szexnél, a biztonság kedvéért!

Hát de baj! El kellett volna olvasnod a betegtájékoztatót, amiben le van írva, hogy hogy is kéne elkezdeni szedni a tabit! Így minimum egy hónapig szerintem használj kiegészítõ védekezést a szexnél, a biztonság kedvéért!
Ez van a tájékoztatójában: Ha elõzõleg (az utolsó havi ciklusban) nem szedett semmiféle hormonális fogamzásgátlót: Ha menstruáció kezdete több mint 5 nappal korábban volt, akkor várja meg a következõ menstruációt és csak akkor kezdje el a Belara szedését. Nem kellett volna elkezdened, hisz már a ciklusos 8.-9. napján voltál! Várnod kellett volna a köv. mensidig!! De minek van a betegtájékoztató?!
Baj egyáltalán nincs, csak annyi, hogy védekezz óvszerrel addig, amíg el nem kezdes szedni a következõ levelet. TEhát most óvszer, tabi , tabi elfogy-menis, és kezd el a következõ levelet, akkor már védve leszel. De a tájékoztatót olvasd el, sok más hasznos és fontos tudnivaló van benne, tartsd be és figyelj rá!
A kérdező hozzászólása: A doki azt mondta, hogy nyugodtan elkezdhetem szedni.
Elkezdeni elkezdheted, csak nem vagy védett!!! Legközelebb az orra alá dugnám a betegtájékoztatót!! Én egyébként inkább a betegtájékoztatóra hallgatok!

Már az első levéllel beszedtem múlthét csütörtökön a fog. Gátlót. (Milligest) Hétfőn megjött. A második levelet pénteken kezdtem el szedni. Ma együtt szeretnék lenni a barátommal gumi nélkül. Védett vagyok már? Nyugodt lehetek?

Legjobb válasz: Védett vagy már! Én is Milligest et szedek, és ugyan így a 2. levél elkezdése után nem védekeztünk gumival! Kb. 5 nõgyógyásztól kérdeztem meg, h teljes e a védettség, és azt mondták, h nyugodt lehetek! :)

Védett vagy már! Én is Milligest et szedek, és ugyan így a 2. levél elkezdése után nem védekeztünk gumival! Kb. 5 nõgyógyásztól kérdeztem meg, h teljes e a védettség, és azt mondták, h nyugodt lehetek! :)

Pénteken kezdtem el szedni a fogamzásgátlót azóta hányingerem van folyamatosan és hőemelkedés meg rossz közérzet is gyötör. Ez elmúlik majd?

nekem balerat írt fel a n?gyógyász!

Legjobb válasz: Szerintem várj még egy kicsit, de ha nem múlnak el a panaszaid rövid idõn belül, akkor menj vissza a nõdokihoz, hogy írjon fel másik gyógyszert! Nekem nem volt ilyen panaszom, 4 éve szedem a Gracialt.

Szerintem várj még egy kicsit, de ha nem múlnak el a panaszaid rövid idõn belül, akkor menj vissza a nõdokihoz, hogy írjon fel másik gyógyszert! Nekem nem volt ilyen panaszom, 4 éve szedem a Gracialt.
Gondolom Belara-t akartál írni, én is azt szedem 3 hónapja.Én is sokáig rosszul voltam tõle, pedig elõtte 6évig szedtem Gracialt attól semmi bajom nem volt.Azt mondta a doki hogy szedjem a Belarat mert jó gyógyszer és idõ kell hogy hozzászokjon a szervezetem.De ha nagyon rosszul vagy akkor menj el dokihoz, hátha nem jó neked ez a fajta.
3 hónapot mondanak, mire megszokja a szervezet. De ha nagoyn rosszul vagy, kérj másikat, lehet neked ezt nem szereti a szervezeted. Én Mercilont szedtem, nekem jó volt:-)
Amikor én kezdtem el szedni, nálam a depresszió jelentkezett mellékhatásként (meliane) de 1 hónap mulva el is múlt. De azt az 1 hónapot nem kívánom senkire:S Szóval kicsit várj még vele!
Én is Belarát szedek 4 hónapja. Bár nekem nem okozott semmi problémát, mikor nekikezdtem a szedésének. De, mint tudjuk minden szervezet másképp reagál, minden szervezetnek más-más hatóanyagra van szüksége. Szerintem még egy darabig kísérletezz vele, aztán ha a menszid után is jelentkeznek a panaszaid, mindenképpen fordulj a nõgyógyászodhoz, mert elõõfordulhat, hogy neked ez a fajta fogamzásgátló nem a legmrgfelelõbb. Ez esetben sincsen semmi baj, mert annyiféle fogamzásgátló szer van még, hogy biztosan köztük van a nekedvaló is. ;)

Pénteken (menstr. Elsõ napján) kezdtem el szedni a Symicia fogamzásgátló tablettát. Tájékoztató alapján az elsõ naptól véd, ha az elsõ napon kezdem el szedni. Van evvel kapcsolatban tapasztalatotok?

Vasárnap lefeküdtem a barátommal egyéb védekezés nélkül. Hatékony volt a védelem?

Legjobb válasz: Ha menstruáció elsõ napján kezdted el szedni akkor elvileg véd. Én 10 napot vártam azért vele.

Ha menstruáció elsõ napján kezdted el szedni akkor elvileg véd. Én 10 napot vártam azért vele.
Én is ezt a gyógyszert szedem, nekem a doki azt mondta, hogy 1 hónapig használjunk kiegészítõ védekezést.
Lett belõle probléma?

Jangee fogamzásgátló tablettát szedek és eddig mindig csütörtökön kezdtem el szedni az új "levelet" és szerdai napon hagytam abba. Most mens. Után pénteken tudtam bevenni az első tablettát. Ilyenkor mi a teendő? Teljesen felborult a ciklusosság?

Kb. másfél éve szedem.

Legjobb válasz: - Egy tablettát hagyott ki az elsõ héten Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut (még akkor is, ha ez két tabletta egy idõben történõ bevételét jelenti). A következõ tablettákat a szokásos idõben vegye be és alkalmazzon kiegészítõ fogamzásgátló módszert a következõ 7 nap alatt, például használjon óvszert. Ha a tabletta kihagyása elõtti héten szexuális együttlétre került sor, lehet, hogy terhes. Ebben az esetben forduljon orvosához. (Nagyobb szünetet nem lehet hagyni csak kisebbet)

- Egy tablettát hagyott ki az elsõ héten Vegye be a kihagyott tablettát, amint az eszébe jut (még akkor is, ha ez két tabletta egy idõben történõ bevételét jelenti). A következõ tablettákat a szokásos idõben vegye be és alkalmazzon kiegészítõ fogamzásgátló módszert a következõ 7 nap alatt, például használjon óvszert. Ha a tabletta kihagyása elõtti héten szexuális együttlétre került sor, lehet, hogy terhes. Ebben az esetben forduljon orvosához. (Nagyobb szünetet nem lehet hagyni csak kisebbet)

A harmadik adag mercilon fogamzásgátlót kezdtem el szedni, de a szombati bogyó helyett a péntekit vettem be véletlenül. Lehet valami baj belöle?

Legjobb válasz: Én úgy tudom hogy a jelzés hogy melyik nap, az csak azért van hogy magadnak mint egy naptárat tudjad, hogy mikor melyiket szedted be, szóval nem hinném hogy lenne bármilyen baj is belõle, de azért várj még egy válaszolót, mert nem vagyok biztos.

Én úgy tudom hogy a jelzés hogy melyik nap, az csak azért van hogy magadnak mint egy naptárat tudjad, hogy mikor melyiket szedted be, szóval nem hinném hogy lenne bármilyen baj is belõle, de azért várj még egy válaszolót, mert nem vagyok biztos.
Ez egy egyfázisú tabletta, igaz? Akkor nem baj. A napok jelzése csak arra szolgál, hogy tudd, hogy aznap bevetted-e.
Ebben az esetben inkább védekezzetek 7 napig gumival!
A kérdező hozzászólása: a 7.nap péntekre essik. akkor lehet gumi nélkül vagy? gumival?
Én is azt szedek. Azt mondta a dokim h az ami rá bvan írva, azaz 7 nap után hat, ha a menstruáció elsõ napjától szeded. 7 nap után nem kell máshogy védekezni

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!