Találatok a következő kifejezésre: Pénteken a belém (34 db)

4 hónapja szedem a Belara fogamzásgátló gyógyszert. Most pénteken este vettem be az elsőt az 5dik levélből, de előtte szeretkeztem a barátommal. Lehet belőle baj?

Mindig este 22 körül id?ben vettem be a gyógyszert sohasem maradt ki egy nap se, és pénteken is este vettem be ugyanúgy.

Legjobb válasz: Miért lenne baj belõle, ha mindig rendesen szedted??????

Miért lenne baj belõle, ha mindig rendesen szedted??????
ha rendesen szeded amit írtál is akkor nem lehet baj mert a tabi a tabimentes napokon is véd:)
Ha rendesen szeded, akkor nincs mitõl félni! A szünetben is véd a tabletta, teljesen megbízhatsz benne!
de ha elolvastad a tájékoztatót, és aszerint használtad, nem értem, mi a kérdés. O.o
hát igen ettõl lehetsz terhes. de kicsi az esélye
millióból egy az esélye annak, hogy így ess teherbe. Mi élesben csináljuk, mégsem sikerült eddig. Nyugi! Tutira nem vagy terhes.

Pénteken a barátommal pettingeltünk, és a makkja becsúszott a hüvelyembe. Nem szexeltünk, nem élvezett belém, csak a makkján lehetett előváladék. Szedem a yadine fogamzásgátlót, csak kicsit aggódom. Lehet probléma, terhes lehetek?

Két éve szedem a yadine-t,az aktuális levél felét szedtem be eddig,egy tabletta se maradt ki és úgy emlékszem mindegyiket közel azonos időpontban vettem be.

Legjobb válasz: jaaaaj ne féljetek már állandóan. ha szeded akkor nem lesz gond akkor se ha telever tejcsivel, sõt még ha 2 napot kihagysz akkor sincs para. amúgy meg ha megfogansz pereld be a céget és megvan a gyerek egyetemi tandíjja

jaaaaj ne féljetek már állandóan. ha szeded akkor nem lesz gond akkor se ha telever tejcsivel, sõt még ha 2 napot kihagysz akkor sincs para. amúgy meg ha megfogansz pereld be a céget és megvan a gyerek egyetemi tandíjja
dehogy terhes xd ott írod h fogamzásGÁTLÓ a gyerek nem is élvezett belé és az elõváladéktól nem lehet így, h tabit szed... uristen
Miért kell szexelnie valakinek, akinek annyi esze sincs, mint egy marék porcelánlepkének, de komolyan??? Én is yadine-t szedek, képzeld. Fogamzásgátlónak hívják, a bõrszépítés, stb. csak mellékhatás, de nem arra való kimondottan. Atyaúristen. Egyébként igen, terhes vagy. A helyedben kérném az idõpontot az abortuszra.
[link]
Igen felelõsségteljes orvos lehet, aki csak úgy látatlanba rendszeres felír hormon tartalmú gyógyszereket egy kislánynak. Sose kerüljek a keze közé.
Ezzel a sztorival több probléma is van, a legnagyobb, hogyha egy orvos azt mondja, hogy a fogamzásgátló nem véd a teherbeeséstõl, akkor vagy nem orvos, vagy nem fogamzásgátló, vagy szimplán a szemedbe hazudik. Egyik eset sem szívet melengetõ. Az pedig megítélés kérdése, hogy ilyen probléma miatt szükséges-e hormontartalmú készítménnyel (gyógyszerrel) tömnöd a szervezeted. Mondjuk az az én hü.yeségem, hogy miért nem értik meg a nõk, hogy a tabletta nem beállítja a menstruációt, hanem leállítja azt.
valszeg nem akarja h szexelj xd mert a yadine az jó !! a bõrre ink. mást szoktak.. ( tapasztalat ) de nem kell para ! hormonokat szedni már 16év alatt durva ! nagyon nagyon durva. de terhességtõl véd !
A kérdező hozzászólása: elnézést, rosszul írtam..a kozmetikus tanácsára, de az a családtagom orvos, így õ váltja ki nekem a 3hónapos gyógyszert.
"egy családtagom íratta fel kozmetikussal a bõröm miatt" Gratulálok a családtagodnak és a kozmetikusodnak! Kozmetikussal fogamzásgátlót felíratni, mindenféle kivizsgálás nélkül! Ez szép! És ha éppen trombózisra vagy hajlamos vagy valamilyen májproblémád van, akkor meg kapsz egy mélyvénás trombózist vagy felmondja a májad a szolgálatot?
Kozmetikus nem írhat fel fogamzásgátlót!!!
Megkérdezhetem, hogy miért szedsz fogamzásgátlót? Ha rendesen szeded, minden elõírást betartasz, akkor ha beléd is élvezett volna se leszel terhes! Azért fogamzásgátló, mert arra szolgál, hogy ne legyen terhes a szedõje! Azért nagyon-nagyon ritka, hogy valaki rendesen, minden elõírást betartva legyen terhes fogamzásgátló mellett! De ha ennyire nem vagy tisztában a dolgokkal, akkor felesleges 2 éve hormonokkal tömnöd a szervezetedet!
A kérdező hozzászólása: 19:06-egy családtagom íratta fel kozmetikussal a bõröm miatt, azt mondta eltûnnek tõle a pattanásaim és beállítja a menstruációmat, de a teherbe eséstõl nem véd meg úgyhogy ha csak a tablettát szedem, ne éljek nemi életet.De hát a betegtájékoztatóban is benne van, hogy a teherbeesés megelõzésére szolgál, akkor lehet csak el akart riasztani a szextõl(ami azért lenne érthetõ mert 16évesen kezdtem el szedni).
Nem kell paraznod. Nyugi nem lesz baj.:)
2 éve boyt szedsz és nem tudod mire való???
H a rendszeresen szeded a fogamzásgátlót, nem valószínû, hogy terhes leszel. Jó fogamzásgátló mellett még beleélvezés esetén sem esel teherbe. A nejem majdnem 8 évig szedte, nem lett terhes egyszer sem. Azután, mikor gyereket szerettünk volna, jöttek sorban a gyerekek, nem volt semmi fennakadás. De nem vagyok szakértõ, csak "túlokos". :)
14 év alatt nem kéne felnõtteset játszani
A tablettát azért találták ki, hogy más fogamzásgátló módszert ne kelljen használni, így ha rendesen szeded a fogamzásgátlót, akkor nagyon-nagyon kicsi az esélye a terhességnek. De ha még ezzel sem vagy tisztában, akkor miért szeded?
nem xd FOGAMZÁSGÁTLÓ, benne van a nevében :D pesrze nem 100%osan véd ez sem de ha beléd sem évezett, akkor nem ! még ha beléd is évezne akkor os kevés lenne az esélye a bajnak.2éve szedem én is a yadine t de áttértem egy olcsóbbikra de ugyan az a hatóanyaga ! az idõ pont meg annyi, hogy jó ha idõbe vezsed be de az a lényeg h 12órán belül legyen ! terhes nem leszel nyugi ! ha megkérdezhetem eddig mire szedted a tabit ? ( csak azért kérdezem mert hogy ilyet kérdezel : ) remélem tudtam segíteni !
bement a makktya? ezek szerint még nem vágta be a lompit?
Nem változott az úszójuk foszladozottá, szakadozottá? Nem fogyott belõle semmennyi? Szép, ép, csak fakó?
Murr itt a szakértõ, de nekem van egy ötletem. Nekem a serpa lazacok mindig fakóbbak, ha az aksi fényhiányban küszködik. Nem lehet nálad is ez a probléma? Lehet, hogy élõ vagy fagyasztott tápra kéne váltanod, persze a guppiknak igazából édes mindegy, hogy mit esznek. :)
A "Shrimps Natural" nevû garnéla kaját is imádják pedig azt nem nekik dobálom be. Amúgy talán a túl kevés, vagy túl sok vízcsere is okozhat ilyet, vagy a túl kemény, illetve túl lágy víz. Bár ezek a halak konkrétan nem érzékenyek semmire. Elég strapabírók. Nem tudom mi lehet a gond.
A kérdező hozzászólása: Nincs nekik szétfoszlóodva a farkuk amúgy t5 8 wattos fénycsõvel vannak megvilágítva a víz keménységérõl nem tudok semmit sajnos kajájuk lemezes díszhaltáp meg szárított vízibolha meg amit adok a házmesterhalaknak kaját abból, is szoktak enni
általános stressz, de ha betegségre utaló jeleket nem mutattnak akkor 1-2 héten belül ez megszünik
A kérdező hozzászólása: Ja de nem hiszem mert ma volt 50% vízcsere és épp most néztem és azt vettem észre hogy az összes farok úszója már nem olyan színpompás mint volt szóval fakul de azon belül semmi bajuk kajáznak játszanak úgyhogy tanácstalan vagyok hogy ez miért lehet amúgy kezdõ akvarista vagyok úgyhogy még nem értek hozzá anyira

Hormonvizsgálathoz vérvételre a 3-ik és a 21-ik napon kell mennem! Egy cikluson belül kell mennem? Vagyis elöször a 3-ik napon? És ha az szombat akkor jo ha pénteken megyek?

Legjobb válasz: Igen, egy cikluson belül kell. Én úgy gondolom, hogy a 21.napnál nem probléma ha elõbb mész, de a 3.napot kérdezd inkább meg, mert ott lehet, hogy azt mondják, hogy menj az 5.-en (ha a 3. az szombat).

Igen, egy cikluson belül kell. Én úgy gondolom, hogy a 21.napnál nem probléma ha elõbb mész, de a 3.napot kérdezd inkább meg, mert ott lehet, hogy azt mondják, hogy menj az 5.-en (ha a 3. az szombat).
Igen, egy cikluson belül kell, mert például így derül ki a progeszteron értékedbõl (a kettõbõl), hogy volt-e abban a ciklusban peteérésed. Egész pontosan így vannak a vérvételek: az elsõt 3-5. napig levehetik, a másodikat 21-24-ig.
Ja, azt kifelejtettem, hogyha szombatra esik a 3. napod, akkor inkább hétfõn, azaz az 5. napon menj.
Bocsánat, hogy kérdezek, de milyen hormonokat néznek neked most?
A kérdező hozzászólása: Bocsi, nem voltam net közelben.Szoval, nekem a 21-ik nap szombat!Akkor elötte péntek, vagy utánna hétfõ?A 3-ik napon:TSH, LH, FSH, PROL, E2, PGN, TTE, SHBG, DHEAS, a 21-ik napon:PROL, PGN
Utána, hétfôn menj. 21. napon szoktak progeszteront is nézni.
Bocs, most nézem a PGN gondolom a progeszteron :) Nem szóltam.

Pénteken derült ki, hogy császár lesz, öntenétek belém egy kis lelket? Mik a pozitívumai?

Eddig teljesen hüvelyire készültem, őszintén szólva jobban félek a császármetszéstől. Nem is látom át a jó oldalait, pedig biztos van.

Legjobb válasz: Mi miatt lesz császárod? Annyiban jó,hogy nem szenvedsz annyit vagy nem fogod érezni. pl:.altatásba,vagy érzéstelenitést kapsz.

Mi miatt lesz császárod? Annyiban jó, hogy nem szenvedsz annyit vagy nem fogod érezni. pl:.altatásba, vagy érzéstelenitést kapsz.
Én pont fordítva voltam! Nagyon féltem a hüvelyi szüléstõl, végül a fiam nem is fordult be, ezért császáros lettem "szerencsére". Nem kell félned a császártól, nem olyan szörnyû! Nagyon gyorsan túl leszel rajta, észre sem veszed és már a karodban fogod a babád! :) És megmenekülsz a fájásoktól, kínlódástól, esetleges varrástól. Ettõl még ugyanolyan csodálatos anyuka leszel!
Utána fogsz tudni ülni, babádnak szép kerek feje lesz, nem lesz nyomi. A varraton kívül semmilyen nyoma nem marad késõbb és a babád tutira egészséges marad, nem lesz oxigénhiány miatt mondjuk fogyatékos. Már ezért megéri. És hát nem fogsz szenvedni, 15 órát vajúdni. Nekem magas heges lett a gátam a természetes szülés utáni varrástól, ami nem olyan kellemes együttlétkor még így 20 év után sem.
Azért a hüvelyi szülés egyáltalán nem olyan szörnyû, mint ahogy az 1. erõsen eltúlozta. Értem, hogy vigasztalni akarta a kérdezõt, de ez már nagyon durva túlzás. Fényévekkel jobb természetesen szülni, mint egy nagy hasi mûtéttel világra hozni a magzatot. De! Kérdezõ, ha neked császár lesz, akkor bizonyára a kettõtök egészsége indikálja a beavatkozást. Vagyis a legnagyobb és elegendõ pozitívum jelen esetben a császár mellett az, hogy a te és a babád egészsége így lesz a legbiztosabb kezekben.
utolso Azért ez a nem szenvedsz ez erõs mert utàna hetekig fàj még.....eléggé ugy hangzott h nem fàj anyira mint egy sima szülés....és h te ettõl többnek érzed magad...pedig ha megkérdezed akkor inkàbb szülnek ugy mint csàszàrral.... Kérdezõ. hamar tul leszel rajta elsõ éjjel amikor elmulik az érzéstelenitõ fàjni fog nem kicsit, de miutàn fel àllsz ès bejàratodik jobb lesz :-) A lényeg h ne hagyd el magad...mozogni kell! A hasleszorito nekem nagyon jolesett sztem érdemes beszerezni :-) Ja és mindenért kàrpotol majd a kisbabàd :-) Az érzéstelenitõ beadàsa olyan mint egy szuri csak furcsàbb érdekes érzés. Mûtét közbe meg fàjdalmat nem fogsz érezni...csak azt h matatnak :-)
Az orvosok csak indokolt esetben döntenek a császár mellett, tehát neked és a babának a ti helyzetetekben most ez a jobb. Ez a jó oldala, hogy így vagytok nagyobb biztonságban. Nem érdemes konkrétan keresgélni, hogy melyik szülésmód miért jobb, vagy rosszabb, ha császár kell, akkor fogadd el. Jó egészséget neked is és a babának is!
Nekem az elsõ hüvelyinek indult, majd sürgõsségi lett belõle. A második már progi volt és rettegtem tõle, mert ugye az elsõnél altattak, fogalmam se volt semmirõl. Na a legrosszabb a progiban az volt, hogy miután berakták a katétert, egy idõ után szóltak, hogy költözködjek át a "gurulós" ágyra, megyünk a mûtõbe, és átkászálódás közben ráléptem a katéteres vezetékre. Azt hittem, ott fekszem ki. :) Na, én mindkettõbõl 1 hét alatt felgyógyultam, a progisnál a kötelezõ 6 óra fekvés után én az elsõ felkelésnél nagyon szenvedtem, mire felültem az ágyban, aztán az ágyról már kisebb szenvedéssel keltem fel, a séta meg simán ment. Minél többet mászkálsz, annál hamarabb gyógyulsz. A hetekig nem tudsz mozdulni, nem emelheted a babád, nem lesz tejed és egyéb marhaságokkal ne foglalkozz! A 4. napon én vittem a hordozóban a gyereket a kocsihoz (ami ráadásul féloldalas tartás), kiegyenesedve tudtam járni már az elsõ napon, és 2 nap után ömlött a tejem mindkét gyereknél. Az 1. 7 hónapos koráig anyatejes volt és 16 hónapos koráig szoptattam, a 2. 5 hónapos koráig volt csak anyatejes és egy éves koráig szoptattam. És tudod mit? Engem nem érdekel, hogy nem éltem át a "szülés misztériumát", nekem elég volt az a néhány óra szenvedés az elsõ gyereknél, mielõtt megcsászároztak. Soha nem fogom elfelejteni, hogy milyen borzalmas volt (pedig én csak 4-5 órát szenvedtem, nem 2 napot, mint néhányan), míg a progi az egyik legjobb élményem, persze ebbe nem értem bele a gyerekkel kapcsolatos csodás élményeket. Ja, és nem leszel szaranya azért mert császárral SZÜLTÉL. Izgulni szabad, pánikolni nem! :)
A kérdező hozzászólása: A szemem miatt, illetve nagy babát tippel az orvos, bár még lesz egy uh addig, de sajnos a szemem nem bírná valószínüleg. Köszönöm a válaszokat!
Szia! Nekem programcsászárom volt, mert azt kértem az orvosomtól. A gerincérzéstelenítés és a mûtét egyáltalán nem fájt. Megmutatták a kisfiamat, ott volt mellettem, míg bestoppoltak. Utána 8 órát voltam az õrzõben, a felállást szépen lassan csináltam és a saját lábamon mentem a szobámba. Kb. negyedórát feküdtem, aztán kimentem a folyosóra sétálni. Másnap 10-kor hozták a kisfiamat, teljesen el tudtam látni, semmi probléma nem volt. Délután már úgy mozogtam, hogy aki nem tudta, annak fel sem tûnt, hogy mûtöttek. Az osztályon több császáros is volt, de senkit sem hallottam panaszkodni. A sokat hangoztatott "mennyivel kockázatosabb a császár, mint a term. szülés" felejtsd el! A sürgõsségi császár valóban az, hiszen vészhelyzet van. A programcsászár viszont nem az.

Pénteken fél kettőkor feladott levél mikor érkezik meg a címzetthez, ha az nagyjából 30 km-en belül lakik?

Nincs els?bbségi, csak ajánlva ment el a levél. Köszi!

Legjobb válasz: Szerintem kedd de.

Szerintem kedd de.
Kedd.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)
Ilyenkor rengeteg kiadó van, fogtok találni nyugi, persze keresni kell. De a fizetõs ingatlanirodákat most felejtéstek is el, az átverés.
80 ezerért (két fõ, rezsivel együtt) találtok biztosan. Persze kérdés, hogy hol és milyet, mekkorát. Figyeld albérlet.hu, aprod.hu és egyéb hirdetõ oldalakat. Ha lehet napi többször és azonnal hívd és menj megnézni ami jó. Kép nélküli hirdetéseket is nézd! Mi pl nem rég találtunk, már itt lakunk és ez is kép nélküli volt alberlet.hu oldalon.
ingatlan.hu-t is ajánlom :) vannak viszonylag normális ingatlanirodák is, de általában nagyon idegesítõ ingatlanosok vannak... azokat akik viszont pénzt kérnek tõled, hogy megnézhesd, kerüld el
A kérdező hozzászólása: Persze, eddig se volt tervben!:) Fõleg magánszemélyes hirdetéseket nézegettünk! Huh, köszönöm, most megnyugtattál. Esetleg te is hasonló cipõben jártál, vagy tapasztalat?
A kérdező hozzászólása: az ingatlan.hu-n eddig sajna csak drága albikat találtam, pedig nem a belvárosban keresgéltem és nincsenek luxus igényeink, az aprod.hu jobbnak bizonyult. esetleg ezeken kívül valamilyen más oldal?:) (ment a zöld mancs)
http://magankollegium.hu/ -- Itt lehet találni havi fix (télen-nyáron) 35-40-45 ezerért. Nem tudom van e szabad hely, de ott 12 hónapra irod alá a szerzõdést, és ha aláirod, akkor 12 honapot ki kell fizetned. Nagyon jo helyen vannak a lakások és a szobádon kivul mást nem kell takaritani, azt õk megoldják. Keress rá neten kiadó lakásokra, ahogy az elõzõk mondták. Nekem van egy ismerõsöm, aki egy budai várra nézõ lakásba, és kb ennyibe jön ki neki. Lehet a külvárosban könnyebben találsz, csak ellenõrizd hogy milyen gyorsan tudsz bejutni az egyetemedhez (hogy ne legyen pl 3 átszállás és 2 óra az ut + egy kis gyaloglás).

Mult heten penteken tortent egy kis baleset a pasimmal, elszakadt az ovszer, de nem elvezett belem, meg mielott elment kivette. Ezen a heten tobbszor ereztem hasi fajdalmat es hanyingert. Terhes vagyok?

Ugy gondoltam nem mergezem a szervezetem hormon bombakkal. Es jelzem, hogy ez menstruacio utani 3-4napon tortent. Koszonom elore is a segitseget!

Legjobb válasz: Nõgyógyász., egyébként az elõváladéktól is teherbe eshetsz habár annak kicsi az esélye de elõfordulhat.

Nõgyógyász., egyébként az elõváladéktól is teherbe eshetsz habár annak kicsi az esélye de elõfordulhat.
Elöfordulhat, hoyg terhes vagy, a menzesz után napokon nagyon sokan esnek teherbe, és az elöváladéktól is lehetsz terhes. Minél elöbb menj orvoshoz. De lehet, hogy jobb döntés lett volna az esemény utáni, mint egy baba.
Múlt hét pénteken történt, több, mint egy hete. Az esemény utánit 72 órával az esemény után kell beszedni... Egy hét után kizárt, hogy hányingered legyen a terhességtõl, az tudtommal kb. 5.-6. hétnél szokott jelentkezni. Vegyél egy terhességi tesztet, elvileg már kimutatja a terhességet, valamint menj el nõgyógyászhoz, ha negatív a teszt, ha pozitív. Más bajod ugyanis még lehet.
U.I.: Bocsánat, a második válaszadó válaszát félreolvastam, úgyhogy az elsõ soromat ne vegyétek figyelembe!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!