Találatok a következő kifejezésre: Pécs környékén milyen (13 db)

Milyen az élet Pécsen? Úgy értem milyen a környék, milyenek az emberek? Meg úgy általában. Továbbtanulás szempontjából érdekelne

Legjobb válasz: Hát, ha vannak barátaid, ismerõseid itt akkor jó, egyedül szerintem nagyon unalmas, de sok a szép hely, van lehetõség kikapcsolódásra is, jó koncertek, programok vannak, fõleg nyáron. Az egyetemi élet meg olyan mint máshol szerintem, aljas ittasodás szorgalmi idõszakban és végnélküli tanulás vizsgaidõszakban. Az emberek pedig olyanok mint máshol:P egy pécsi egyetemista:)

Hát, ha vannak barátaid, ismerõseid itt akkor jó, egyedül szerintem nagyon unalmas, de sok a szép hely, van lehetõség kikapcsolódásra is, jó koncertek, programok vannak, fõleg nyáron. Az egyetemi élet meg olyan mint máshol szerintem, aljas ittasodás szorgalmi idõszakban és végnélküli tanulás vizsgaidõszakban. Az emberek pedig olyanok mint máshol:P egy pécsi egyetemista:)
Szerintem nagyon jó hely, könnyen el tudod foglalni magad itt. Sokat nem tudok, mondani, mert itt növök fel ( még folyamatban van) és nekem nem extra, ami másoknak az. Egy pécsi "õslakos" . 13/L

Pécs, Komló, Orfű környékén milyen túra útvonalak vannak (hol)?

Erdőben/hegyekben gyerekekkel. Köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Mi a melegmányi völgyben voltunk.

Pécsen és környékén milyen munka lehetőségek vannak a vendéglátó iparban, mint szakács?

Milyenek a fizetések? A f?nökök? mennyit késik a fizetés?...


Pécsen és környékén milyen programokat tudnátok ajánlani? - bármi érdekel, amit szerintetek nem érdemes kihagyni. És mit ajánlanátok ott annak, aki szereti a természetet?

Minden érdekelne: aki amit tud, írja le légy szíves :)

Legjobb válasz: Nos. Júliusban lesz a rockmaraton a Malolmvölgyi tónál(sajna én csak az utolsó 3 napra tudok menni:((( ) Ha körülnézel rengeteg turistautvonalat találsz Mecsek túrákat. Mehetnétek megnézni a várost, valamint azt a rengeteg múzeumot. Mehetnétek a Zsolnay negyedbe, érdemes egy pillantást vetni a Tudásközpontra és a Kodály központra.

Nos. Júliusban lesz a rockmaraton a Malolmvölgyi tónál(sajna én csak az utolsó 3 napra tudok menni:((( ) Ha körülnézel rengeteg turistautvonalat találsz Mecsek túrákat. Mehetnétek megnézni a várost, valamint azt a rengeteg múzeumot. Mehetnétek a Zsolnay negyedbe, érdemes egy pillantást vetni a Tudásközpontra és a Kodály központra.
http://baranyatermeszetbarat.hu/baranyai-turistautak/mecsek itt vannak túrista útvonalak, én is ezek szerint tájékozódok. Pécs gyonyoru város, mindent érdemes megnézni.. :) este a városban sétálásnak hatalmas feelinge van!!:) Orfu is nagyon szép, tavaly nyilott egy aquapark, de van szabad strand is! ha esetleg segítség kéne, hogy mi merre található akkor nagyon szívesen segítek mint pécsi lakos, még elérhetoséget is adnék!:)
Hogy hány km azt nem tudom, 5-6 órás kényelmes gyaloglás. Ha rövidíteni akarjátok, akkor busszal kimentek Kõvágószõlõsre (Jakab hegy lábánál lévõ kis falu) és onnan a túraútvonalon felmentek és visszagyalogoltok ide vagy vissza Pécsre Éger-völgybe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A MecsExtrém park nagyon megtetszett! :) Nem tudom Párom a túrák terén mit vállalna be. :D Amit leírtál kb hány km lenne?
Ha szerettek túrázni, akkor mindenképpen ajánlanám az Éger-völgy (Pécs)- Babás szerkövek (Jakab hegy) - Sasfészek - Zsongorkõ (csodaszép kilátás!!!) - Pálos kolostor romjai- Éger völgy (Pécs) túraútvonalat. Egy napos, kellemes, nem túl nehéz bár hosszú túra, csodaszép. A Zsolnay negyedet érdemes megnézni: Gyugyi gyûjtemény, planetárium, csodák palotája (Labor- Interaktív varázstér)pl. Ha kocsival lesztek és strandolnátok egyet, és nem gond egy kis távolság sem, akkor megéri ide elmenni: http://www.siklosfurdo.hu/ (Pécsett én magam ennél jobb strandot nem találtam). Innen már nincs messze Villány sem. MecsExtrém park esetleg.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm. :D Várom még, ha van ötlet. :)
A Tudásközpontban is szoktak lenni kiállítások, meg érdemes megnézni sztem tök jó belülrõl:D
A kérdező hozzászólása: A Kodály központot majd megnézem és a múzeumnézés is szóba jöhet, köszönöm. A Tudásközpontban mit lehetne csinálni? - Megnéztem az oldalát, de annyi jött le, hogy könyvtár is, de gondolom nem azért ajánlottad. :) A Mecsekben való barangolást lehet, hogy inkább kettesben ejtjük meg. Most arra gondoltam, lehet megnézzük majd Máré várát.
http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/naptar júl 7-én lesz egy túra a mecsekbe:)
TV-tornyot sem hagynám ki a helyedben. Orfûn egy csobbanás, Tettyén vagy Malomvölgyben egy séta, Belváros (székesegyház, Dzsámik, múzeumok) Zsolnay negyed ezeket mind meg lehet nézni. Ha Orfûn van a szállás érdemes átmenni Abaligetre ott van egy cseppkõbarlang és túrának is jó.

Baranyában vagy Pécs környékén ismer valaki olyat, aki tud szép hennatetoválást csinálni? Milyen árban van?

szeretnék egy népi hímzést a lábamra vagy a hátamra, derekamra, még nem tudom, de csak hennával ilyesmit:

Pécs mohács vonalon-környéken milyen helyeket tudtok pásztorórák eltöltésére?

És még egy kérdés: léteznek olyanok, akik nem "hivatásosan" prostituáltak vagy escort lányok, hanem vállalnak ilyesmit id?nként egyetemi költségek stb miatt?(jó tudom bele lehet ebbe kötni hogy ez is prostitúció de tudjátok hogy értem)

Legjobb válasz: igen én láttam ott a húgodat xD XD

igen én láttam ott a húgodat xD XD
mennyi idõs vagy? menj el bólyba discoba, van 3 terem, de az olds termet ajánlanám csajozásra.ott 16-45 ig találsz nõket. nem egyszer szedtem ott össze bigét.
XD mégha csak 45 évesek lennének multkor majdnem lehányt 1 60 éves XD

Pécsen és környékén milyen esküvői ruhaszalont ajánlotok?

Legjobb válasz: Egyértelmûen csak a Tizsámi (Kereskedõk háza). http://www.tizsami.hu/ Nekem innen Mori Lee 86067, Mori Lee 87028, Mori Lee 87022, Mori Lee 87041 tetszik... Minden más szalonban gagyi ruhákkal találkoztam, béna abronccsal, vékony (pl.átlátszanak az abroncs merevítõk...), nem szépen vart, rosszul álló ruhák, stb.

Egyértelmûen csak a Tizsámi (Kereskedõk háza). http://www.tizsami.hu/ Nekem innen Mori Lee 86067, Mori Lee 87028, Mori Lee 87022, Mori Lee 87041 tetszik... Minden más szalonban gagyi ruhákkal találkoztam, béna abronccsal, vékony (pl.átlátszanak az abroncs merevítõk...), nem szépen vart, rosszul álló ruhák, stb.
http://www.youtube.com/watch?v=rtbEkn9Vq5w http://www.bestquinceaneradress.com/products/big/20080422011.. http://www.bestquinceaneradress.com/products/big/20080422011.. http://www.bestquinceaneradress.com/products/big/20080422011.. http://www.bestquinceaneradress.com/quinceanera/Vizcaya-8100.. Egyébként ez a ruha tetszik a legjobban (Mori Lee 81006, fehérben), de ilyen tudtommal nincs, de ezen is látszik milyen egy szépen kidolgozott ruha, nem egy réteg szatén egy szoknyába vart drót felett... ráadásul nem pánt nélküli, nálam ez plusz pont, hogy hasonlít (pl. http://www.vintagevictorian.com/images/edm_62_b.jpg ) az 1855-60-as évek estélyi ruháira.
Szintén a Tizsamit javasolnám, van olcsóbb kategóriás nem márkás ruha, de van híres tervezõktõl is.

Pécs környékén (Ofrű) milyen kikapcsolódási lehetőségek vannak?

Még sosem voltunk arra, most megyünk el?ször.

Legjobb válasz: http://www.orfu.hu/

Orfû nagyon gyönyörû hely, olyan két éve voltunk, van tó, azt hiszem, van strand mellette, de mikor mi voltunk, nem volt jó idõ, így nem mentünk.Sétáltunk is, szép a környék nagyon, sok fa, dombok...Hangulatos.A templom mellett van egy kemencésház, meg egy kis parasztház, amit meg lehet nézni.Mi a Muskátli Vendéglõben ebédeltünk, nagyon istenit ettünk, finom volt.Azt a helyet ajánlanám...
Ja, a másik, Orfû mellett található Abaliget, Magyarország 2.legnagyobb cseppkõbarlangja Aggtelek után, azt is megnéztük, és van mellette egy denevérmúzeum, az is érdekes volt.Ott van Harkány, fürdõvel, rengeteg éteremmel, kikapcsolódási lehetségekkel, Villány, ami inkább a borpincéi miatt különleges, a Pincék utcája jól néz ki.Ott van még a siklósi vár, kínzókamra, panoptikum, várbörtön is van benne, akkor a Két Sirály étteremben kajáltunk, elfogadható ár volt, és jó kaja. Szigetvár is ott van a közelben, ott pedig sétáltunk , és megnéztük a várat. És még egy kis hely, Máriagyüd, aminek szép nagy temlomja van. Pécsvárad:itt is van vár. És akkor ne is beszéljünk Pécsrõl, ahol tucatnyi látnivaló akad, az állatkertet se hagyjátok ki. Jó nyaralást! Az elõzõ válaszíró voltam.
A kérdező hozzászólása: Nagyon-nagyon köszönöm!!!
Nekem nincsenek jó élményeim Orfõrõl a stand kicsit lepusztult volt 2 éve mikor ottjártam és ha jók az információim tavaly ki is száradt a tó de valószínû feltöltötték mesterségesen! A barlangban voltunk szép hely...Viszont Harkányról csak jót tudnék mondani ha még nem késõ akkor oda menjetek nagyon szép hely már 5 ször voltam és még mindig elmennék oda!szép a strand és a környék mi mindent végigjártunk siklós villány pécs szigetvár...és még van amit nem néztünk meg!
Hülyék mindenhol vannak. Zugló az általában jó környéknek számít, ehez mérten drága is, bár a széleken ott is vannak érdekes helyek!
Szerintem nagyon jó környék. Tipikus középosztálybeli polgárok laknak itt, tele öreg nénikkel :D :) Nekem csak a Nagy Lajos király útja egy szakasza nem tetszik: Az Egressy tértõl végig az Erzsébet királyné útjáig, elég lerobbant környék. A Mexikói út is elég lerobbant, sok a hajléktalan, bár õk nem bántanak. Van néhány nemzetiségi, fõleg Mexikói, Bosnyák környékén. A többi szerintem elfogadható vagy nagyon jó :D A lakásárak korrektek, már ha az alap 50ezer+mondjuk 20 rezsi. Van, ahol sokkal több.
a google a barátod
A kérdező hozzászólása: rá is kerestem..(azt volt az elsõ dolgom a kérdés kiírása elõt...) de csak 1et találtam Szegeden :)
Szolnokon tudok egy sulit, a Vásárhelyi Pál Közgazdasági és IDEGENFORGALMI két tanítási nyelvû tagintézmény ( de már az Eü is ott van)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!