Találatok a következő kifejezésre: Párt hogy egy alkalomra (30 db)

Az normális, hogy az első alkalommal amikor lovagoltam, hogy egy kicsit, pár lépésben gyakoroltuk a tan ügetést?

úgy csináltuk , hogy lépés (kb.:2-3 kör és egy fél kör ügetés) persze közben monda az oktató, hogy mit hogy csináljak és nagyon jól tanítja, amint látta hogy kiesek az egyensúlyomból egyből vissza fogta a lovat (persze szerintem ez természetes) de nagyon jó hely és a végefelé, már nagyon belejöttem (amikor bent kell maradni a nyeregben és nem kiállni, azt gyakoroltuk egy kicsit, de nagyon jó volt)

Legjobb válasz: Teljesen normális. Az nem lenne normális, ha a kezedbe adná a szárat, meg a lovaglópálcát, hogy nesze galoppozz végig a mezõn. 12 évesen az elsõ órán ügetni természetes. (Én is oktatok, 7 éves gyerekek már ügetnek elsõ alkalommal) Amit elmondtál, hogy tanügetést tanultatok, az szuper (Sok helyen egybõl azt tanítják, hogy állj ki a nyeregben, sõt, lovagolj végig kiállva, ha meginogsz kapaszkodj a szárba, és 3 futószáras alkalom után menj terepre) ha figyel rád, és megállítja a lovat mikor elveszted az egyensúlyod, meg eleve, ha nem telefonál és szendvicset eszik, miközben a nyolcéves kislánya hajtja körbe a lovat, biztató. Ha tetszik a hely, maradj ott nyugodtan! Arra kell csak figyelni, hogy ha túl sokat kér tõled, túl nehezen kezelhetõ lóra ültet, és félni kezdesz, akkor keress más helyet, de nem gondolom, hogy ez elõfordul egy ilyen helyen, az elmondásod alapján tényleg jónak tûnik. Ha van weboldaluk, és elküldöd, lehet, hogy ismerem személyesen a helyet, tudok tapasztalatot mondani.

Teljesen normális. Az nem lenne normális, ha a kezedbe adná a szárat, meg a lovaglópálcát, hogy nesze galoppozz végig a mezõn. 12 évesen az elsõ órán ügetni természetes. (Én is oktatok, 7 éves gyerekek már ügetnek elsõ alkalommal) Amit elmondtál, hogy tanügetést tanultatok, az szuper (Sok helyen egybõl azt tanítják, hogy állj ki a nyeregben, sõt, lovagolj végig kiállva, ha meginogsz kapaszkodj a szárba, és 3 futószáras alkalom után menj terepre) ha figyel rád, és megállítja a lovat mikor elveszted az egyensúlyod, meg eleve, ha nem telefonál és szendvicset eszik, miközben a nyolcéves kislánya hajtja körbe a lovat, biztató. Ha tetszik a hely, maradj ott nyugodtan! Arra kell csak figyelni, hogy ha túl sokat kér tõled, túl nehezen kezelhetõ lóra ültet, és félni kezdesz, akkor keress más helyet, de nem gondolom, hogy ez elõfordul egy ilyen helyen, az elmondásod alapján tényleg jónak tûnik. Ha van weboldaluk, és elküldöd, lehet, hogy ismerem személyesen a helyet, tudok tapasztalatot mondani.
Hogy gyakoroltátok, vagy hogy pár lépésben?
Ha korba is megvagy gondolom azér nem 6-8 éves vagy :) Már az elsõ lovaglásnál én is ügettem szinte az természetes, hogy nem is végig csak séta van. Meg gondolom látta az oktató hogy jól megy és ezért is :) )
A kérdező hozzászólása: igen 12 éves vagyok és élveztem is csak elõsször ijedtem megamikor ügetésbe át mentünk, pedig monda hogy figyeljek, mert ügetés jön, de akkor elõsször elvesztettem az egynsúlyom, de a vée felé egész belejöttem :)
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdeztem meg, mert már olvastam olyat hogyha egybõl ez meg ez akkor inkább válts lovardát , de nagyon szimpatikus a hely és jó az oktató is (kedves, egybõl figyelmeztet türelmes, szelíd hangon stb) és meg akartam gyõzõdni arról, hogy nem kell emiatt ott hagyni a lovardát, de így megnyugodtam :)
Én 11 évesen kezdtem ott üget minden 12 már vágta is .D De vannak olyan ook sokna aki 10 év alatt már vágtázott normálisan :)
A kérdező hozzászólása: nem tudom, hogy van-e honlapjuk, de azt én is szívesen megnézném egyébként (miskolc mellett) Görömbölyön van a 4-es busz végállomásánál (NEM a bükkaljai lovarda, annak tudom, hogy van honlapja)

Hetente hány alkalommal kell együtt lennünk a párommal egy héten a párommal, hogy végül legyen orgazmusom?

Lány vagyok és még nem mentem el soha, de próbálkozunk, csak szerintem kicsit kevés a szex: hetente 1 max 2 alkalommal vagyunk együtt.Nem miattam van csak ennyiszer.1 éve vagyunk együtt.

Legjobb válasz: Nem attól függ az orgazmusod,hogy egy héten hányszor vagytok együtt,mert ha mondjuk 3-szor vagy 4-szer,az nem garantálja a gyönyört.Az együttlét milyenségétõl függ a dolog

Nem attól függ az orgazmusod, hogy egy héten hányszor vagytok együtt, mert ha mondjuk 3-szor vagy 4-szer, az nem garantálja a gyönyört.Az együttlét milyenségétõl függ a dolog
Az elképzelhetõ, hogy a többszöri próbálkozás növeli az esélyt, de csak ettõl nem fog megjönni az orgazmus. Az orgazmus hiánának oka nem az alkalmak számában keresendõ. Hanem olyan okokban, mint: - kellõképpen fel vagy-e izgulva az aktus kezdetekor? - megfelelõ-e a pozíció (az a nyerõ, ahol a csikló "súrlódik", de nem árt, fõleg eleinte, ha a barátod kézzel is rásegít)? - te rámozogsz-e, vagy csak fekszel? stb. Tegnap írtam a nálam és más lányoknál bevált technikékról egy másik csajnak, keresd ki!
Segitsünk?Akkor ird meg hogy a behatoläs mikor jo nedves vagy és kivänod akkor mennyire esik neked jolVagy jobb mikor nyalja a puncidat a csiklodatÉs mikor a csiklodat simizi az ugyan ojan joEsetleg välaszatok ojan hejzetet mondjuk hätulrolHatol be és elöre nyulva simogatja a csiklodat és a melleidet a mäsik kézzelÉs elötte jol nyaljon kiSzoval ird meg hogy szokott zajlani nälatok

Párt hogy keressek egy alkalomra?

21éves...160magas...60kg...

Legjobb válasz: szerezz péniszgyûrût ( http://www.amina.hu/static/peniszgyuru.html ) és utána jöhet a pár is... akkor elvileg problémád sem lesz

szerezz péniszgyûrût ( http://www.amina.hu/static/peniszgyuru.html ) és utána jöhet a pár is... akkor elvileg problémád sem lesz
Szexpartner keresõk itt a szexpartner dobozban: http://szex.linkegyseg.hu
Egy alkalomra leginkább sehogy. Ha meg nem áll rendesen, menj orvoshoz.
Csapd hátra és ülj bele!
Miért csak egy alkalomra kellene? De én is a szexpartner keresõt ajánlom, vagy buliban nyomulj rá egy csajra, akin azt látod h kapható lenne... Merevedési gondokkal tényleg irány az orvos.
Ha nem áll fel, mindek nõ? Egyel többen röhögjenek ki...?
Tudod, én 16 éves vagyok, 110 centi, és a farkan 70 centi (hetven). Ha találsz csajt, szójjá má nekem is, zsíír?

Már többedjére botlok olyan fiúba, aki nem hajlandó gumit használni első alkalommal. Áruljátok el, bennem van a hiba, vagy ez annyira alap, hogy egy csaj csak úgy (pár nélkül is) gyógyszert szed?

Miért nem lehet kivárni, hogy a kapcsolat komolyabbra forduljon,és majd elkezd kés?bb szedni a csaj gyógyszert? Ti ennyire nem féltek a nemi betegségekt?l? Vagy ennyire biztosak vagytok abban, hogy a megszakított közösülésb?l nem lehet gyerek?

Legjobb válasz: Csak a kedves fiúk többsége tisztelet a kivételnek h*lye kretén és nem foglalkoznak a lányokkal. f/16 és szerintem szarják le magasról a nemi betegségeket._ A pasik lehet nem is várják hogy komolyra forduljon. lehet csak arra kell a csaj hogy élvezzen gumi nélkül egy jó sexet és kész :S

Csak a kedves fiúk többsége tisztelet a kivételnek h*lye kretén és nem foglalkoznak a lányokkal. f/16 és szerintem szarják le magasról a nemi betegségeket._ A pasik lehet nem is várják hogy komolyra forduljon. lehet csak arra kell a csaj hogy élvezzen gumi nélkül egy jó sexet és kész :S
csak egy példát mondok! van egy haverom akinek van felesége (igaz már nincsenek olyan jó viszonyban és válni szeretnének) Lefeküdt egy muzulmán csajjal, és a haver nem akar gumit használni! a csaj terhes lett... és nagy szarban van mert ha a családja megtudja hogy terhes, Agyon fogják ütni! és most mehet abortuszra! mi lett volna ha még valami nemi betegséget is elkap??? sosem lehet tudni hogy kivel állsz szóba! és én a te helyedben nem csak az elsö alkalomkor használnék gumit hanem a többinél is, addig amig biztos nem vagyok benne hogy a pasinak nincs semmi betegsége
Ez melléduma. Én is tudtam várni pár hónapot, amíg a barátnõm úgy döntött, hogy gyógyszert szed. Ha a pasi komolyan gondolja a dolgot, képes ekkora "áldozatra". (áldozat? ugyanmár...)
Ez azért van, mert a legtöbb társunk nem gondolkozik. Én egyébként se kérnék soha senkit gyógyszer használatára, nemhogy elsõ alkalommal.
Mert felelõtlenek, és úgy gondolják szerintem, hogy õk úgysem kapnak el semmit. Az meg más dolog, ha valaki allergiás rá. De az én barátom is (bár elsõ alkalommal meglepõdött, hogy nem szedek gyógyszert) minden "gumi-utálata" ellenére kibírta, mert szeret és megtett ennyit értem. Aztán amikor elkezdtem gyógyszert szedni, és szenvedtem a mellékhatásoktól, akkor is mondta, hogy hagyjam abba, ha akarom.
Miért:Nekem azt mondta a aférjem erre(mivel nálunk is fordul elö hasonló dolog)az mondta ÖT UGYAN NEM ÉRDEKLI MI LESZ A CSAJJAL HA TERHES LESZ AZ AZ Ö HIBÁJA, ABSZOLULT NEM ÉRDEKELTE RÁDÁSULT A CSAJNAK VOLT EGY MÁSIK FASZIJA IS
Nekünk, kedves fiúknak igen nagy többségét vagy olyan mód zavarja, hogy képtelenek vagyunk élvezni a szexet, vagy allergiásak vagyunk rá.
A kérdező hozzászólása: De itt nemcsak a csajról van szó, hanem arról, hogy a drága fiúkák is bármit elkaphatnak egy éjszaka alatt egy csajtól. Senkire nincs ráírva, hogy AIDS-es vagy szifiliszes. Komolyan mondom, úgy érzem magam a modern Durex óvszerek világában, mintha a 13.században élnénk.
Az öt pasiból akivel dolgom volt, egynek az óvszertõl egészségügyi problémái lettek (allergia, még jó hogy nekem is...), elõtte kettõvel azért nem derült ki hogy én sem bírom a latexet, mert amint felkerült az óvszer, szükségtelenné vált a használata... A negyedik szerencséset meg sehogy sem tudtam kielégíteni míg óvszer volt rajta... Marad a gyógyszer, a bizalom és a teszt kapcsolat elején és egy hónap után (addig pedig no szex)... Mindemellett azt gondolom, hogy a pasik utálják az óvszert, mert elvesz az érzésbõl, mert nem érzik biztonságosnak, elszakadhat, lecsúszhat, akármi, ezen kívül sokan felelõtlenek is, igen.

Ma egy éve, hogy megismerkedtem a párommal, egy focis banketten találkoztunk. Szeretnék neki egy alkalomhoz illő üzenetet küldeni. Van valami jó ötletetek?

Ekkor még nem jöttünk össze csak rá egy hétre. Tehát a megismerkedéssel kapcsolatba kellene idézet, vers vagy sms.

Legjobb válasz: Addig jó, amíg Te keresed, vagy fogalmazod meg. Rég rossz, ha vadidegeneknek kell helyetted. Írj akkor neki valami személyeset az elmúlt egy évbõl, mert ez így sehogysem jó.

Addig jó, amíg Te keresed, vagy fogalmazod meg. Rég rossz, ha vadidegeneknek kell helyetted. Írj akkor neki valami személyeset az elmúlt egy évbõl, mert ez így sehogysem jó.
A kérdező hozzászólása: Az üzenetet úgy értettem, hogy idézet, vers vagy sms... Nem vagyok sem író, sem bölcs hogy ilyeneket írjak magamtól. Az elmúlt egy év történéseit már sokszor felidéztük meg azt inkább szóban tenném. Mások születésnapra, névnapra, házassági évfordulóra kérnek segítséget, hogy milyen üzenetet írhatnának, én a találkozásunk évfordulójára szeretnék írni és ahhoz kértem segítséget. Azért köszönöm a választ.
Figyelj, mi nem ismerjük sem õt, sem Téged, tehát semmi rátok szabottat nem tudunk írni. Sablonos, általános idézetet meg szerintem ne írj. Én legalább is utálnám.
A kérdező hozzászólása: Nem is olyat kértem ami ránkszabott, csak egy sima sms-t verset, amit évfordulóra lehetne írni, valami szépet... Ha írsz valakinek mondjuk szülinapjára, mindig te költesz neki valamit egyedit? A legtöbben "sablon"szöveget írnak, mégis jólesik a másiknak, hogy gondolnak rá, nekem ez a véleményem...
Nem költök. Ha távoli ismerõs, akkor írok egy emailt v. sms-t, amiben hétköznapi szavakkal kívánok neki boldog akármit és írok valami vicceset, ami róla szól. Ha közeli ismerõs, akkor felhívom.
Olyan ez, mint karácsonykor megkapni ugyanazt a vicces sms-t harmadjára...

Nektek is van, hogy néha pár alkalommal a szívetek mintha "mellé dobannás" érzésetek? Vagy esetleg olyan, hogy egy rövid idõre (1másodp. ) megszédültök? (ez megint máskor)

DE NEM MINDEN nap, van amikor egy hétig sincs, mindkét tünet! És nem egyszerre jelentkezik...

Legjobb válasz: Mindenkinek lehet ilyen, Ezeket hívják extrasystolénak. Ártalmatlan dolgok. Okozhatja stressz,idegi megterhelés,kávé tea,cigaretta. De ritkábban szív eredetû is lehet(pl.szívbillentyû hiba).

Mindenkinek lehet ilyen, Ezeket hívják extrasystolénak. Ártalmatlan dolgok. Okozhatja stressz, idegi megterhelés, kávé tea, cigaretta. De ritkábban szív eredetû is lehet(pl.szívbillentyû hiba).
A megszédülés tényleg lehet pl kávétól, ahogy elõttem írják! Én ezt magamon tapasztaltam! Persze más oka is lehet nyilván. És azt hiszem ugyanez a szívre is tud hatni, legalábbis néha érzek én is furcsákat, és épp akkor leginkább, amikor jó sok fincsi kávét ittam aznap. De nem csak akkor, néha máskor is. De nem tudnám leírni, hogy olyankor mit is érzek. Azt hiszem leginkább a vérnyomással függhet össze ez!?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm... Vérnyomás rendben van... Talán igazatok lehet, idegi alapon lehet. Kinek milyen tünetei vannak még?
Nekem szívbillentyû meghibásodás okozza. Szívultrahangot kellene csináltatnod. Addig pedig szedjél Panangint, igyál citromfû teát. A szédülés inkább nyaki csigolyától lehet.
Ne Szedjél magadtól Panangint! Csak ha kardiológus javasolja. Ugyan lehet recept nélkül is venni, de nem veszélytelen gyógyszer! Ezt nem a kútfõmbõl találtam ki. MPS-em van járok idõnként kardiológiára és a kardiológus mondta. De mivel eü-s vagyok mástól is hallottam már. A legtöbb esetben valóban a stressz okozza ezeket, de ha zavar menj el a háziorvosodhoz, õ be tud utalni kardiológiára, szív UH-ra nem, mert oda a kardiológus küld el, ha szükségesnek látja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Talán nem fogok semmit szedni. Amúgy 3 éve voltam szívultrahangon, mikor korházba kerültem hasnyálmirigy gyulladással, akkor nagyon alapossak voltak :) , és negatív volt a lelet! Én arra vagyok kíváncsi, hogy ti is éreztek e néha-néha ilyen panaszokat, vagy hasonlókat..?
Igen.

Srácok ha így viselkedtek, az mire utal? Miből lehet kikövetkeztetni, hogy egy pasi csak pár alkalomra akar vagy akár komolyabbak is a szándékai?

van egy kicsit félénk srác,amúgy már régen nem tini,szal amikor velem beszél többször is elmosolyodik,néha el is vörösödik,beszélgetés közben néha rám se mer nézni,csak mosolyog, ha meglát a szemei teljesen kitágulnak :) majd elkezdi nézni a melleimet,aztán a szememet majd ismét a mellemet,közben meg csillognak a szemei és elvörösödik. ha elköszönünk egymástól utánam néz,meg nézi a fenekem :S

Legjobb válasz: Meg akar dugni.

Meg akar dugni.
Ehhez kell aztán a logika! Ha két kézzel tépné rólad a bugyit te még akkor sem tudnád mire véld? :)
A dugni akaró fiúk nem szoktak elpirulni, azoknak inkább nagy a pofájuk, mert valahogy fel kell hívni magukra a figyelmet.Ez az illetõ félénk, és az biztos hogy nagyon tetszel neki.Szerintem nem tudja hogyan közeledjen feléd.Ha neked is tetszik, elkélhet számára egy kis segítség.
szerintem tetszel neki, de nagyon :D Én nemnagyon vagyok félénk de mégsem merem megnézni egy csaj melleit meg a seggét ha õ is engem néz :D szóval szerintem nem nagyon félénk de tuti hogy tetszel neki :D tetszik neked? te hány vagy? és õ?
A kérdező hozzászólása: amúgy kicsit a korkülönbségtõl is tartok én 22 vagyok õ 32 szal ezért is vagyok kételyek között, hogy mit is akar, esetleg csak arra megy... :S, igaz tudom, hogy nem számít annyira a körkülönbség, mivel több barátnõmnek is volt/van nála jóval idõsebb pasival kapcsolata több évig is
Kezdve az elejérõl. Igen tetszel neki. Igen le akar veled feküdni. De: Lehet, hogy nagyon gátlásos vagy visszahúzódó (amolyan anyuci kedvence) bár elõfordulhat az is, hogy ez az egész csak színjáték. És így akar behálózni téged. Nem lennék meglepve ha erõszakosabb személyiséget takar, a félénk külsõ. Esetleg valamilyen enyhébb/nagyobb aberráltságot. Az egyik válaszodból kiderült a nagy kor különbség. Én óvatosságra intenélek. Hiszen ki tudja milyen romlottság van a cukormáz alatt.
A kérdező hozzászólása: de pl.: ha olyan pasival/kal beszélgetek, akikkel szimpatikusak vagyunk egymásnak , egybõl ott terem , meg féltékeny lesz, ez mit jelent? vagy ennek ne tulajdonítsak nagy jelentõséget?
Ha õ az akire gondolok, hagyd meg nekem, jó?:)

Mikor a pár egyik vagy mind2 tagjának ez az első alkalom, akkor megbeszéltétek hogy, hogy legyen a szeretkezés?

Mert ha mindkettő ember szűz, akkor ugye a másik nemi szerve új, és hogy volt ilyen "felkészítés", hogy elsőnek bugyin keresztül simogattad a vagináját .... stb. Vagy egyből a lecsóba csap mindenki? Hogy érdemes?

Legjobb válasz: Az elsõ barátomnak szintén én voltam az elsõ. Mi elõtte pár alkalommal csak ízlelgettük egymást. Szerintem érdemes. Tovább tart az újdonság és az izgatottság varázsa

Az elsõ barátomnak szintén én voltam az elsõ. Mi elõtte pár alkalommal csak ízlelgettük egymást. Szerintem érdemes. Tovább tart az újdonság és az izgatottság varázsa
lehetetlen egybõl "belecsapni a lecsóba" mivel ha nem vagy nedves, neked is és neki is fájni fog. Nem vagy alapjáraton olyan "tág", hogy egybõl be tudjon hatolni. De azért fél órás megbeszélést se tartsatok elõtte, kezdjétek csókokkal, simogatásokkal, pettinggel, aztán mehet egy kis orál ha akarjátok, és amikor már késznek érzitek magatokat, hajtja mindkettõtöket a vágy rá térhettek a komolyabb dolgokra. Azt is szépen óvatosan eleinte.
nem beszéltük meg csak csináltuk, annyi volt hogy védekezzünk szerintem nem lett volna annyira jó ha elõtte megbeszéljük/eltervezzük
Akkor nagy bénázás van.Ezért nem is jó így.De ha szeretik egymást, akkor ez van.Voltam szûzzel, de nem szûzként, szerintem érzésre menjetek.

Kedves Doktor Úr! Nem is tudom, hogyan kezdjek bele? A párommal (35 éves) 8 hónapja ismerkedtem meg. Két gyermeke van, az első 12 éves lány, és egy 4 éves kisfiú. Az első adandó alkalommal állapotos lett. Nem várt alkalom volt ez, mivel arra kért, hogy ne

Kedves Doktor Úr! Nem is tudom, hogyan kezdjek bele? A párommal (35 éves) 8 hónapja ismerkedtem meg. Két gyermeke van, az első 12 éves lány, és egy 4 éves kisfiú. Az első adandó alkalommal állapotos lett. Nem várt alkalom volt ez, mivel arra kért, hogy nekem is jó legyen. Azt gondoltam, hogy védekezik, és engedtem, hogy jó legyen. Aztán kiderült néhány nappal később, hogy nem védekez(tünk), és Ő nem is szokott. Bár egyszer “megégette” magát, volt egy abortusza, de nem esett többször teherbe az első gyermek születése után sem, és az új apától 8 évvel később követő kisfiú születése után sem. Ezzel magyarázta ezt a “felelőtlenségét”. Ő nagyon szerette volna megtartani, de én nem úgy álltam a dolgokhoz, több dolog is zavart: az egyik a dohányzása… emiatt “sajnos” abortusz (műtéti) lett a vége. Ezt követően, az első ciklusa alatt újra így voltunk együtt, ez már az én teljes felelősségem is, és újra megtörtént, bár az első ciklus később jött a vártnál, kb. 2 hónap. Ezt már nem mondta el, csak akkor, amikor túl volt a beavatkozáson, illetve amikor az injekciót megkapta, így itthoni vetélésen esett át. A menstrució ugyancsak 2-3 hónappal később kezdődött el. A kapcsolatunkban nem tudtuk megbeszélni, melyik védekezési módszert alkalmazzuk, mert én amióta élek, megszakításos módszert alkalmaztam 15 éves koromtól kezdve, egészen mostanáig (40év), és nem volt “probléma”, elég jó önkontrollal rendelkezem. Ez azért nem felel meg Neki, mert nem érezheti azt, amikor nekem jó, de gyógyszert nem hajlandó szedni. Sokszor elmondta, hogy higgyem el, Ő nem lesz állapotos, és nyugodtan engedjem, kizárt hogy ez újra megtörténjen. Én hülye, újra a 2. már beálltanak vélt ciklusa alatt újra így voltunk együtt, és megint csak eredményesen, ami így derült ki: hosszú évek után, most januárban visszament újra tanítani. Hazajött, és azt mondta, hogy megjött neki, egy héttel korábban a vártnál: 14-e helyett 7-én. 8.,9.,10-e volt a vetélések napja. Nagyon erős fájdalmak közepette erős darabos vérzése volt. Nem hajlandó orvoshoz jönni, menni sem. Nem tudom mit tehetnék, mert én nagyon meg vagyok ijedve. Olyat is olvastam erről, hogy akár az anyuka életébe is kerülhet, ha nem győződünk meg orvos által a teljes kiürülésről. Szeretném a véleményét kérni, mit tegyek? Üdvözlettel: J.

Legjobb válasz: Tisztelt Uram! Önnek igaza van, hiszen valóban tanácsos orvoshoz fordulni ilyen esetben! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Uram! Önnek igaza van, hiszen valóban tanácsos orvoshoz fordulni ilyen esetben! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Kedves Doktor Úr! Nem is tudom, hogyan kezdjek bele? A párommal (35 éves) 8 hónapja ismerkedtem meg. Két gyermeke van, az első 12 éves lány, és egy 4 éves kisfiú. Az első adandó alkalommal állapotos lett. Nem várt alkalom volt ez, mivel arra kért, hogy ne

Kedves Doktor Úr! Nem is tudom, hogyan kezdjek bele? A párommal (35 éves) 8 hónapja ismerkedtem meg. Két gyermeke van, az első 12 éves lány, és egy 4 éves kisfiú. Az első adandó alkalommal állapotos lett. Nem várt alkalom volt ez, mivel arra kért, hogy nekem is jó legyen. Azt gondoltam, hogy védekezik, és engedtem, hogy jó legyen. Aztán kiderült néhány nappal később, hogy nem védekez(tünk), és Ő nem is szokott. Bár egyszer “megégette” magát, volt egy abortusza, de nem esett többször teherbe az első gyermek születése után sem, és az új apától 8 évvel később követő kisfiú születése után sem. Ezzel magyarázta ezt a “felelőtlenségét”. Ő nagyon szerette volna megtartani, de én nem úgy álltam a dolgokhoz, több dolog is zavart: az egyik a dohányzása… emiatt “sajnos” abortusz (műtéti) lett a vége. Ezt követően, az első ciklusa alatt újra így voltunk együtt, ez már az én teljes felelősségem is, és újra megtörtént, bár az első ciklus később jött a vártnál, kb. 2 hónap. Ezt már nem mondta el, csak akkor, amikor túl volt a beavatkozáson, illetve amikor az injekciót megkapta, így itthoni vetélésen esett át. A menstrució ugyancsak 2-3 hónappal később kezdődött el. A kapcsolatunkban nem tudtuk megbeszélni, melyik védekezési módszert alkalmazzuk, mert én amióta élek, megszakításos módszert alkalmaztam 15 éves koromtól kezdve, egészen mostanáig (40év), és nem volt “probléma”, elég jó önkontrollal rendelkezem. Ez azért nem felel meg Neki, mert nem érezheti azt, amikor nekem jó, de gyógyszert nem hajlandó szedni. Sokszor elmondta, hogy higgyem el, Ő nem lesz állapotos, és nyugodtan engedjem, kizárt hogy ez újra megtörténjen. Én hülye, újra a 2. már beálltanak vélt ciklusa alatt újra így voltunk együtt, és megint csak eredményesen, ami így derült ki: hosszú évek után, most januárban visszament újra tanítani. Hazajött, és azt mondta, hogy megjött neki, egy héttel korábban a vártnál: 14-e helyett 7-én. 8.,9.,10-e volt a vetélések napja. Nagyon erős fájdalmak közepette erős darabos vérzése volt. Nem hajlandó orvoshoz jönni, menni sem. Nem tudom mit tehetnék, mert én nagyon meg vagyok ijedve. Olyat is olvastam erről, hogy akár az anyuka életébe is kerülhet, ha nem győződünk meg orvos által a teljes kiürülésről. Szeretném a véleményét kérni, mit tegyek? Üdvözlettel: J.

Legjobb válasz: Tisztelt Uram! Önnek igaza van, hiszen valóban tanácsos orvoshoz fordulni ilyen esetben! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Uram! Önnek igaza van, hiszen valóban tanácsos orvoshoz fordulni ilyen esetben! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!