Találatok a következő kifejezésre: Párt hogy egy (3435 db)

Szerintetek megbocsássam a páromnak hogy egy tőlem sokkal rondább lánnyal csat meg? és a lány bevallotta a férjem meg simán letagadta. Kinek higgyek?

Legjobb válasz: Te tudod hogy ha szereted a párod akkor hinned kell neki amíg nincs bizonyíték. Szerezz/kérj a csajtól vmi konkrétat. Amíg én szeretem a párom mondhat bárki bármit nem fogom azt hinni hogy megcsal (nem is tenne ilyet)

Te tudod hogy ha szereted a párod akkor hinned kell neki amíg nincs bizonyíték. Szerezz/kérj a csajtól vmi konkrétat. Amíg én szeretem a párom mondhat bárki bármit nem fogom azt hinni hogy megcsal (nem is tenne ilyet)
Egyiknek se. Higyj a tényeknek, amirõl tudsz amit láttál!Nézz a szemébe kérdezd meg : -megcsaltál? Bármit mond figyeld a reakcióit, ha ügyes vagy megtudod mi az igazság!
Igen ez elég bizonytalan dolog. Mert a csaj akkor is terjesztheti ezt a pasiról ha a pasi otthagyta és akkor dühbõl méregbõl ilyen, mert mégsem dugta meg a pasid ezt a csajt. Tudod szokásos szitu, a csajnak igér fût fát a pasi elhagyja a feleségét stb , ígére h lesz szex meg minden aztán mégsem mert meggondolja magát h az asszonyt jobban szereti, és ezért bekattan a csaj és elmond mindent ami nem igaz a feleségnek DE! Azt sem mondom hogy a férjed ezt nem tette meg mert nagyon is megtehette. szóval egyet értek a 2. válaszolóval, figyeld az eseményeket, kicsit kémkedj a férjed után.
Ha megcsalt, akkor nem tök mindegy hogy rondával vagy széppel? Ugyanolyan sz*r a szitu.
Nagy gáz ha félrekúr az urad-normális ember ilyenkor pápát int:)

Szülők! Ti megengednétek a 23éves lányotok párjának, hogy egyedül maradjon a lakásban, egy órára? Már 1, 5éve együtt vannak.

Mert én anyám nem engedi meg, mert azt mondja, hogy idegen. Még egy órára sem maradhat egyedül a lakásban, pedig vinni nem vinne el semmit és nem is kutakodna.

Legjobb válasz: Nálunk is így állnak a páromhoz. 3 éve vagyunk együtt és azt mondják, hogy õ csak egy idegen, miért ragaszkodok hozzá, hiszen semmi közünk egymáshoz véleményük szerint. Szóval nálunk nem engednék meg az tuti. 21/L

Nálunk is így állnak a páromhoz. 3 éve vagyunk együtt és azt mondják, hogy õ csak egy idegen, miért ragaszkodok hozzá, hiszen semmi közünk egymáshoz véleményük szerint. Szóval nálunk nem engednék meg az tuti. 21/L
Én megengedem, igaz, nem 23 éves a lányom, csak 18.
1, 5 év után mérne. Az akit a lányom ennyi ideig szeret talán megbízható, ha meg nem akkor lerugom a fejét.
* ma 19:06 Szerinte mi nem illünk egymáshoz (azért mert neki nem tetszik külsõre, illetve azért mert nem keres havi 300 000 forintot csak 130 000-t), így nincs jövõje a kapcsolatunknak, és amit õ mond az úgy van. Szóval neki lehet akármit mondani, nem érdekli semmi csak amit õ gondol.. Így nem is vitatkozok vele, gondoljon amit akar, majd idõvel rájön a dolgokra. :)
Biztosan megengedném, de mi célból? Ha valami nyomós oka lenne, biztosan. Ha csak felmenne, úgy leheveredni, mondjuk, akkor nem. Szóval a helyzet válogatja.
az én barátom van hogy itt alszik és nekem elöbb van sulim minthogy õ menne munkába akkor tovább alszik, mielött elmegy bezár, elötte reggelizik mondjuk az én szüleim maximálisan megbíznak benne, családtagnak van nyílvánítva nálunk 19L 23F
18:42nek Kérdezd meg a szüleidet, hogy ÕK mértnem idegenek egymásnak?
Én 22 vok és apám megengedné, sztem anyám is, de anyámékhoz nem megyünk ha nincs otthon, mert akkor minek??? Amikor apámnál nyaraltunk (amikor külföldön élt) még a féltett kocsiját is vezethette párom (mustang) meg minden, úh nem hiszem h ne hagyná egyedül egy óráig a lakásán...
Lol... barátom szülei alig ismertek, mert keveset vagyunk ott, mégse volt ilyenbõl sose probléma, egyedül járok-kelek a házban és bizony voltam már egyedül is. Fordítva nem volt még példa, de nem hiszem hogy szüleim gondot csinálnának ebbõl. :D Lakótársaim meg már megszokták a dolgot teljesen. :D Még ha alig lennétek együtt, megérteném, vagy ha lett volna probléma a gyerekkel, de így... fura.
NEM !!!
2 hónapja vagyunk együtt.Vagyok náluk heti 1-2 alkalommal.Anyukája legutóbb kulcsot nyomott a kezembe, ne csengessek mindig, menjek amikor kedvem van.Pedig lenne mit elvinni, de eszébe nem jut senkinek.Pedig csak 2 hónap... (én szüleim messze laknak, oda nem megyünk, külön élek régóta, de páromnak van kulcsa a lakásomhoz) Viszont exem szülei rosszabbak voltak.4 év után is csak akkor mehettem oda ha az anyukája otthon volt.Pedig az exemnek is volt kulcsa a lakásomhoz, jött-ment amikor kedve tartotta, nem egyszerre dolgoztunk, sokszor volt hetekig nálam. 24/N
én anno kb egy hónap után kulcsot adtam a páromnak a lakásomhoz. tavaly elmentem 10 napra egy konferenciára, sikerült tönkrevágnia az inox fõzõlapomat. mondtam neki, h ne takarítson, rendeljen kaját, a mosásról pedig 1 órás oktatást tartottam. :) szóval egyedül hagytam a lakásban több mint 1 órára :) igaz, lett is neki következménye, de ennyi belefér. anyukámról csak annyit, h fél év után vejeként mutatta be az emberemet az idegeneknek :P
Miért nem maradsz vele othon? Legalább kettesbe lehetnétek egy kicsit...
19évesen 3hónapnyi járás után fél napokat dekkoltam anyóséknál.Mindenki melózik hétfõn nekem meg ez volt a szabadnapom, Vasárnap ott aludtam és hétfõn meg megvártam mig a párom hazaér.Eszembe nem jutott turkálni anyóséknál, csináltam kaját és végig a párom szobájában voltam.
17 évesen 2 hónap után több órára maradtam egyedül náluk és még senki nem halt bele a dologba, nem értem mi ebben olyan tiltanivaló. a barátom is volt, hogy míg én másik városba mentem ügyeket intézni, öcsémmel maradt otthon reggel, aztán a kicsi elment edzésre, így õ volt csak otthon míg haza nem értem délután 6 körül. szerintem bizalom kérdése, a szüleid vagy nem bíznak meg benne, vagy valóban csak kicsit régimódiak, de mindkettõn lehet enyhíteni:)
lányom és mi ketten elmentünk nyaralni lányom barátja itthon marad a szülei dolgoztak németbe addig ott lakot nálunk és egy hétig egyedül volt semmit sem csinált!
ha jól megismertem akkor igen, (vagy pont azért nem) ha csak :"anyu, apu õ pasim itt mardhat 1 órára egyedül" ismerettség van akkor sem.
Én anyuka vagyok kicsit idõsebb és kicsit fiatalabb lányokkal (mindketten menyasszonyok) Az egyik võ jelölt alig több, mint 1 év után hozzánk költözött. És igen, elõfordult, hogy egyedül maradt a lakásban, akár fél napig is. Utóbbi idõben az is elõfordult, hogy a másik võjelölt is késõbb indult el itthonról, mint mi. Szóval mi megengedtük. De ha anyukád ennyire ellenzi, akkor tegyétek meg azt, hogy felkel a barátod is vasárnap reggel és elmegy veletek a templomba. Hidd el, a közelgõ eljegyzés szempontjából is jól jönne ez a gesztus a barátodtól.
Akkor teljesen egy cipõben járunk! Szerintem ne engedj magatokon fogást azzal, hogy ott marad a lakásban egyedül a barátod, mert ha anyukád ennyire bizalmatlan, akkor bármi történik majd a lakásban vagy esetleg valami eltûnik azt a párodra fogják majd, és ebbõl lehet elég nagy balhé. :S
A kérdező hozzászólása: 19.20as. Ugyanezt mondtam páromnak. Majd ha lesz lakásunk õ is menjen szépen haza mert a mi lakásunkban csak egy idegen.
A kérdező hozzászólása: 19.11es. Maximálisan ilyen anyám. Szerinte sem illünk össze párommal sem külsõleg, se tudásilag sem sehogy. De úgyis mi döntünk nem õ. Kedves utolsó. Megtenné õ szívesen, de nincs neki még jogsi(most lesz meg neki, október 13án vizsgázik) a busszal meg nem olyan egyszerû közlekednie. Õ sem marad itt szívesen egyedül de kibírja ezt az egy órát úgy hogy netezik, tv-t nézik vagy alszik. Szerintem ez nem olyan nagy probléma hogyha 1órára itt maradna egyedül de természetesen ha fél napról lenne szó nem engedném meg én sem.
De könyörgöm mi ez a menjen szépen haza??? Nem 17 évesek, hanem 23 és komoly kapcsolatuk van, kvázi felnõtt életük- eljegyzés is lesz ugye. A szüleid fene mód korlátoltak, én a párod helyében ha lesz saját lakásotok velük is ezt csinálnám, csak h érezzék a törõdést... Ó nem sajnálom anyuka nem maradhat egyedül az unokával a lakásunkban még a végén történne valami, menjen szépen haza és délután visszajöhet XD
Kinek járatná le a családod, hogy kupi van?Én ezt nem értem.Kit érdekel, hogy kinél van kupi :) Amúgy a párod szépen kelljen fel veletek mise elõtti induláskor és menjen haza.Maximum átjön még délután és akkor nincs belõle baj!
Meg, persze. Nekem van kulcsom a barátomék házához, ha pl. korábban végzek a suliban, akkor felugrom hozzájuk, és megvárom. Neki ugyan nincs kulcsa, de teljesen természetes, hogy egyedül maradhat nálunk, miért ne maradhatna? Nem idegen, hanem családtag.
A kérdező hozzászólása: Szombaton nálunk aludna. és ünnep lesz nálunk vasárnap így elmennénk a templomba. De párom nem katolikus õ nem jönne el. Egy óráig tartana a mise. 8kor kezdõdik 9re itthon lennénk párom alapjáraton is 9ig alszik így nem turkálna. De nem engedi meg, mert ha szakítunk akkor lejáratja a családod, hogy milyen kupi van itthon. Pedig karácsonyra eljegyzés lesz de persze errõl még nem tudnak.
Megengedném!Ha elvinne valamit, úgyis kitudódna:)
15 a fiam, szinte még gyerek. Megesett már, hogy a haverja volt itt egyedül az üres lakásban. Nem kaptam szívrohamot, nem tûnt el semmi, nem csinált felfordulást. Ez is, mint sok minden más, bizalom kérdése. A fiamban maximálisan megbízom, tudom, hogy akit õ egyedül hagyna a lakásban, azt egyedül lehet hagyni. Félreértések elkerülése végett: nem a haverokban bízok (bennük is, persze, de ez most itt lényegtelen), hanem a fiam józan eszében és ítélõképességében. ;-) 23 évesen meg még inkább bíznék. Sajnálatos, ha valaki a saját gyerekében nem bízik annyira, amennyire normális lenne. :-(

Hogy mondjam meg a páromnak, hogy egy délután egyedül szeretnék otthon lenni?

Úgy hogy ne sértõdjön meg? Minden évben 3 barátnõmmel csinálunk egy közös csajos karácsonyozást-ajándékozást,és most azt szeretném,ha nálam lenne. Viszont én azóta összeköltöztem a párommal,de nyilván nem küldhetem el otthonról,de hogy mondjam meg neki szerintetek? Vagy ez nagyon szemétség? Csak a normális válaszok érdekelnek! Köszönöm!!! 23/L

Legjobb válasz: Normális kapcsolatba ez szerintem simán belefér.

Egy pár vagytok.Elmondod neki, hogy ti csináltok ilyen és hogy x napon szeretnéd ha üres lenne a lakás.
Normális kapcsolatba ez szerintem simán belefér.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolóval nem értek egyet. Szerintem egy jól mûkõdõ kapcsolatban is szükség van néha külön programokra. Én kb. félévente egyszer csinálok ilyet, és fordítva sem zavar, hogy pl. a párom el akar menni a haverjaival mondjuk egy motorkiállításra. Sõt, nyaralni is így szoktunk, egyszer megyünk ketten, és õ elmegy még 1 hétre motortúrára a haverokkal ( amit én úgysem bírnék ki), én meg 1 hétre a lányokkal. És ez szerintem jól van így. 3 éve vagyunk együtt és (lekopogom) nem volt egy komolyabb veszekedésünk sem. Csak mivel ilyen helyzet még nem volt, ezért tettem fel a kérdést, hogy ki hogy és mit mondana a helyemben.:)
- én ki lennék bukva ha ki akarnának rakni a lakásból ... - - nincs több szoba a lakásban ? - amitõl meg otthon van ti el lehettek egy másik szobában - ha egyszer szereted és vele akarod le élni az életed akkor megbízol benn és nem zavar ha otthon van õ is ... ennyi
A kérdező hozzászólása: :D nem lenne rossz az ötlet, de õk pont azok a barátnõim, akik nem vevõk az ilyesmire :D
Tálald azzal, hogy ilyenkor bepiáltok kicsit, s meztelenül huncutkodtok a csajokkal, ha lelép csinálsz neki fényképeket az estérõl!
A kérdező hozzászólása: :D Solemijoo, ez is jó ötlet, köszi :D
Adjál neki egy mozijegyet, vagy ha ismered a barátait, akkor kérd meg õket, hogy szervezzenek õk is valami programot maguknak.
Évi egy alkalom szerintem simán bele kéne, hogy férjen. Küldd el addig moziba, vagy mondd neki, hogy sörözzön a haverokkal. De amúgy mondd el neki is így ezt, nehogy azt higgye, hogy a szeretõd jön :D
Velem is volt hasonló eset. Én csak mondtam neki, hogy mi lenne, ha beülne a barátaival egyet sörözni valahova, mert addig mi a barátnõimmel csajos estét tartunk. Nálunk nem volt ebbõl semmi probléma. Ha ez nem jön be akkor nehezebb eset, mert csak úgy elküldeni, hogy nincs programja már nem olyan kellemes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, ment mindenkinek a zöld kéz! :)
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy megsértõdne, csak azt nem tudom még, hogy "tálaljam" :D
Kérdezõ (#4), akkor ennyi... én a páromra ilyentõl két esetben lennék kibukva, az egyik, ha pont az ünnepnapokra szervezi, a másik, ha nem szól elõre legalább néhány nappal, hogy én is úgy tudjam szervezni a saját dolgaimat, hanem elõzõ este/aznap reggel adja elõ magát... Az összes többi eset teljesen rendben van.
Nem hinném, hogy megsértõdne egy ilyen kérésért.
Nem értem, hogy ezen egyáltalán miért kellene megsértõdnie...
A kérdező hozzászólása: Nyilván nem dec.24-ére, karácsony elõtt kb 1-másfél héttel!:) Szerencsére nem az a sértõdös fajta.:)
Kérdezõ, van egy ötletem, pont ugyanígy, ahogy ide leírtad... "Minden évben 3 barátnõmmel csinálunk egy közös csajos karácsonyozást-ajándékozást, és most azt szeretném, ha nálam lenne" Nyilván neki is van olyan dolga, amit nélküled szeretne elintézni, barátja akit felkeresni dumálgatni, szimplán egyeztetni kell az idõt... Nincs ebben semmi gáz, ha nem pont dec 24-re tervezed...
Szerintem tuti, hogy nem lesz gond, ha a barátnõiddel csajos estét csinálsz. A barátod nem akar majd zavarni és nem fog megsértõdni. Lehet örülni fog, hogy egy kicsit a haverokkal lazulhat majd õ is. Én is együtt lakok a pasimmal és volt olyan, amikor a barátnõm jött megnézni a lakást akkor a barátom elment, hogy mi tudjunk csacsogni a csajos dolgokról és egyáltalán nem zavarta. Nálunk sem szokott olyan sûrû lenni az ilyen találka.
Utolsó, akkor pisiljen be a kislány, ha rájön a hidegben?
Volt itt nemrég egy valaki, aki rengeteg kisláynpisiltetõs kérdést írt ki. Már a perverzió határát súrolta. Remélem nem õ tért vissza. Szerintem ne válaszoljatok erre a kérdésre!
Lehet, hogy azért, mert guggolva pont lepisilné magát a kislány. Egyébként nem, nem láttam még ilyet, de ha láttam volna is, akkor sem érdekelt volna különösebben. Én komolyan nem értem, hogy miért kell ennyire másokkal foglalkozni? Kedves kérdezõ, már ne haragudj meg, de nincs jobb dolgod, mint ilyesmin fennakadni? Engem nemrég felelõsségre vontak, mert egy buszmegálló közelében, egy eldugott, bokros részen meg mertem pisiltetni a kisfiamat. Kaptam azért, mert egyrészt közterület, nyilvános hely, másrészt pedig azért, mert tél van, és biztos megfázott a kisfiam... Már azt sem értettem, de ezt most végképp nem. Miért nem mindegy neked, hogy pisil az a kislány???
van akinél ugymond a "vágás" feljebb végzõdik, és ezáltal ha ülve pisil, szinte felfelé megy a sugár, kipisil a wc-böl is.itt olvastam sokszor hogy olyankor jobb neki az állva pisilés.ennyit tudok csak írni.
Nincs ebben semmi elítélendõ, de a hideg miatt nem pisiltetném szabadban a lányom, ha lenne.
A kérdező hozzászólása: az is furcsa volt, hogy a nadrágját jóformán csak elõl tolta le, és úgy pisilt, mint egy fiú. lányos szülõként meglepett a dolog, és sose pisiltetném így a lányom.
Nekem már az is elég perverz, hogy valaki ilyen kérdést tesz fel...
-en speciel 9 eves koromig pelenkat es gumibugyit hordtam!igy ilyen allva-ulve gondom nem volt!-(28L)

Mi a jobb: ha elmondja a párod, hogy egy másik lánnyal/fiúval találkozik (barátilag), vagy ha nem mondja, mert úgy gondolja, nem értenéd meg?

Legjobb válasz: az elhallgatás is ugyanolyan hazugság számomra. úgyis tudja, hogy érdekel, hogy hova megy és kivel találkozik, tehát ha eltitkolja, azzal hazudik. és a hazugság nálam váló ok. ha már megtesz valamit, vállalja a felelõsséget és a következményeket.

az elhallgatás is ugyanolyan hazugság számomra. úgyis tudja, hogy érdekel, hogy hova megy és kivel találkozik, tehát ha eltitkolja, azzal hazudik. és a hazugság nálam váló ok. ha már megtesz valamit, vállalja a felelõsséget és a következményeket.
ha tényleg csak barátilag és a másik fél is normális, meg fogja érteni
Ez nem olyan hogy, jajj elfelejtettem, nem mondtam el bocs. Szándékos eltitkolás az [email protected] Szerintem elmondani jobb. aztán mérgelõdjön a másik ha akar. bár szerintem jobb ha elõtte mérgelõdik, mint utólag sokkal nagyobbat, hogy nem mondtad el neki.
A kérdező hozzászólása: Azt mondja fogadjam el, hogy olyat úgysem tesz, ami ártana a kapcsolatunknak és neki fura, hogy én tudni akarom mikor kivel van.
szerintem nem fura, hogy tudni akarod, ez a világ legtermészetesebb dolga. hogyha nincsen titkolnivalója, akkor miért ne tudhatnál róla..?
Ha valaki eltitkolja, az hazugság! Nekem nagyon rosszul esne, még a szakítás is megfordulna a fejemben, holott, ha tudnám elõre, hogy majd találkozik vele, nem zavarna. De eltitkolva már egész más a helyzet, hisz felmerül, miért nem mondta el? Úgy már azért gyanús...
Mi el szoktuk mondani egymásnak, csak úgy a miheztartás végett, de nem igazán érdekli a másikat. Ha titkolóznánk, az sokkal zavaróbb lenne. 20L
mondja csak nyugodtan, megértem, nekem is vannak fiu baràtaim, mégsincs belöle botràny, mert teljes mértékig baràtként kezeljük egymàst velük, ràadàsul a màsiknak is joga van baràtkozni, haverkodni (persze egy hatàron belül, ha màr flörtöl a rib.anc, közbelépek, ha tudok)

Elmondjam a páromnak hogy egy harmadik fél miatt akarok szakítani vele?

A pasimmal már nem m?ködik a kapcsolatunk. Beleszürkültünk úgymond, nem történik velünk semmi, és hiába figyelmeztettem hogy nem lesz jó vége, kapja össze magát velem együtt, nem volt partner ebben.

Legjobb válasz: oknak mond az elszürkülést... nem hazudsz, nem töröd össze a szívét (nagyon)

oknak mond az elszürkülést... nem hazudsz, nem töröd össze a szívét (nagyon)
Az igazi okot az elsõ két mondatban leírtad! Tehát a harmadik fél egy okozat! Mondd el az okot, az okozat szinte lényegtelen! Szerintem...
korotok?
De ez mi hogy nem látják az emberek indokoltnak az öszinteséget? Az én véleményem az, hogy az igazság eltitkolása is hazugság. Mellesleg, ha meg tényleg nem tett semmi rosszat a srác, akkor ennyivel tartozol neki, hogy kitálalsz neki. Ez kb ilyen: Kirúgnak a munkahelyedröl, és amikor megkérdezed miért, mert nemcsináltál semmi rosszat, azt mondaná a fönök: Nem tartom indokoltnak elmondani. Mindenki döntse el, hogy mennyire is szar dolog nem korrektnek lenni. 22/F
Én nem mondtam el. Mikor összejöttem az elõzõ párommal, még nagyon fiatal voltam, õ már nem annyira. Sokat változtam, õ meg már nem, így eltávolodtunk. Annak ellenére, hogy tiszteltem, szerettem, soha nem volt igazából semmi komoly probléma, elmúlt a dolog. Megismerkedtem vkivel, akibe beleszerettem. Én nem mondtam el neki, hogy van más. Úgy éreztem csak belerúgnék egyet, és nem érdemli. Persze lehet azt mondani, hogy ez gerinctelen dolog, mert fontos az õszinteség, de én ebben a helyzetben nem láttam indokoltnak.
Nem kell magyarázkodni. Nem mindegy?
Mond el neki, és minél hamarabb szerintem.
Utolsónak üzenem: persze, kijátszani a másikat, az a legnormálisabb dolog... Hova lett õszinteség, egyenesség? Tartsd meg az okos tanácsaidat. Amúgy én ugyanazt gondolom, mint a 3. válaszadó.
ha nem próbál változtatni akkor lehet h õt sem érdekli már annyira. szerintem próbáld meg hogy õ szakítson, viseljedj úgy hogy az ne tetszen neki. de viszont ha az a harmadik félnek nem tetszel akkor szívás. neked kell eldönteni hogy megéri-e a kockázat. és amugy ez egy boldog kapcsolatban nem szép dolog, de a tiétekben szerintem ha nem tud megjavulni akkor nincs más döntés
Utolsó. Ez hülyeség, amit irtál. Az õszinteség az addig terjed, hogy megmondom, hogy szakítok és vége. A többi az az adott szituációban egyáltalán nem biztos, hogy a másikra tartozik. Persze, ha valakinek r.ossz az önértékelése, vagy lúzer, az mindenképp vár egy "okot", sõt ha igazán lúzer, akkor megpróbálja jóvátenni a "hibát". Pedig nem errõl van szó, egyszerûen nem mûködik, és kész. Ha jóvátehetõ dolog történt volna, akor valszeg nem szakit a másik

Engednéd a párodnak hogy egy sztriptízlány táncoljon neki?

Pl. 18.,20.,50. szülinap alkalmából. Szóval mindenféleképpen egy nagy napon.

Legjobb válasz: Igen. 25/F :)

Igen. 25/F :)
Sztriptíztáncos igen, sztirptízlány? Azt nem hiszem, alapból egész rémisztõen hangzik.
A kérdező hozzászólása: Sztriptíztáncos, ezer bocsánat.
Nem. Én sztriptízelek neki. ;)
nem teccene az ötlet:S
Nem.. Zavarna hogy egy másik nõre csorgatja a nyálát, és nem rám, hiába sztriptíztáncos vagy akármi. Fúú, hát én nem bírnám :D Inkább sztriptízelek neki én, pedig nem vagyok egy táncos típus :D
Nem örülnék neki. Ha annyira szeret akkor talán le tud mondani arról, hogy egy idegen nõ rázza neki magát... Ha meg nem, akkor vagy én, vagy a sztriptíztáncos. Lehet, hogy egy gonosz szemét barátnõ vagyok, de én biztos nem örülnék.
Én örülnék egy ilyen ajándéknak, de ha bele gondolok fordítva akkor inkább nem kell. Nem akarnám h a barátnõmnek egy néger faszi táncoljon. F/20
nem.majd én:D

Hogyan vegyem rá a páromat, hogy egy kicsit vadabb legyen?

Nem arról van szó, hogy nem megfelel? nekem az ágyban... mert amikor szexelünk nagyon jó vele, tudja mi a jó nekem, csak az el?játék... van amikor kevésbé izgat fel, és hiányolom!Az a tapasztalatom, hogy amikor egy érzékibb el?játék kíséri az utána következ? szexet, sokkal jobb, én legalább is jobban élvezem :D Lényegében imádom amikor belemarkol a seggembe vagy egy kicsit átveszi az irányítást, de sokszor ez nem így van, én kezdeményezem, vagy sokkal többet adok neki! Õ soha nem nyal ki, vagy csak csókolgat! Olyanokra gondolok, hogy megfog és leteper, vagy akármi ilyesmi, de ezt sokszor én csinálom :D Neki biztosan jó... csak nekem ez picit hiányzik. Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Talán mondd meg neki!

Talán mondd meg neki!
Ez nem sértõdõs téma. A "kicsi a kukid" lehet az, de hogy kérsz tõle szexuális téren valamit az nem (a méreten nem tud változtatni, de a viselkedésén igen..) . Ha nem mondod el neki, nem fogja tudni. Szóval beszélj vele. 22F
Én meg mit tegyek azzal az emberrel, aki szerint elmebeteg, barom, kéjgyilkos, gyilkológép leszek, mert szeretem a durva szexet? Hogy magyarázzam el neki, hogy a nõk ezt szeretik? Hogy térítsem észhez, amikor nekem üvöltözik hogy elmebeteg állat vagyok? Amikor egyáltalán nincs igaza.
A kérdező hozzászólása: Igen igazad van, igaz nekem már volt vele orgazmusom, amikor szexelünk nagyon jó, de én szeretem az elõjátékot is mert én utána jobban élvezem magát a szexet! Nem tudom ez más beállítottságú embereket mennyire befolyásol, alapvetõ, hogy ez egyénenként más!
A kérdező hozzászólása: A fülébe súgós dologgal már próbálkoztam!! Tetszett neki, de meglepõdött picit :D Az utolsó két válaszoló segítségét is köszönöm, majd próbálkozom vele :) ) Ha van valami jó ötletetek, vagy tapasztalatotok ami bevált írjátok le :P köszi
A minap hallottam 1 lánytól, hogy 6 hónapig járt egy sráccal és ezalatt nem volt orgazmusa, hogy ez milyen gáz.Nem akarta megbántani, ezért nem mondta meg.(Szakítottak)Szerintem is gáz, de mindkettõjük részérõl!Ha ilyeneket nem tudtok megbeszélni, mi a helyzet a kínos témákkal?!Mond el neki!
Hallod mond meg neki h mit szeretnél, nem fogod megbántani vele, sõt még örülni is fog neki h ha látja h élvezed amit csinál, amire megkérted!!
Sziszegd a fülébe:Azt akarom hogy jól basszál szét...De úgy mint egy állat! komolyan mondom, hidd el tetszeni fog neki.Közben is biztathatod ilyesmivel. A nyalinál meg húzd szét a puncidat, mutasd meg a csiklódat, és mondd hogy itt nyalogassa.A kezeddel meg odahúzod ha nem elég erõs, vagy egy dörzsölöd a nyelvéhez. Ha nem segítesz sosem tanulja meg!
Az elsö vagyok. Ami azt illeti, Nekem nincs ilyen problémám, mert érzem, hogya partneremnek mikor van szüksége vadságra, ugye az általad említett jelek alapján, csak ugye egy a sok közül, leteperés. Imádom orálisan kényeztetni és ha úgy tartja kedvem, akkor kvázi megeröszakolom, még van, hogy tiltakozik is a teljesebb átélés érdekében.
Elvileg kapcsolatban éltek, ahol a problkémákat megszokták beszélni.
szerintem nem bántanád meg vele.lehet, hogy õ is jobban élvezné. beszélgess vele errõl. mást nem tehetsz
A kérdező hozzászólása: Félek, hogy megbántom! Te nem vennéd zokon, ha a te párod egy ilyen "problémával" állna eléd?
A kérdező hozzászólása: igazatok van köszi :P Egyébként, az utolsó elõtti komizónak... nem minden nõ szereti ha egy pasi vad! Én sem szeretem ha erõszakos, csak azért jó ha néha õ irányít és nem nekem kell mindenhez jelzést adni! Ha csinál valamit azt nem csinálja rosszul :P csak vannak hiányosságok! Ha pedig a te barátnõd nem szereti, hogy vad vagy, akkor nem hiszem, hogy megtudod változtatni! Kinek ez, Kinek az :)

Hallottatok már (vagy netán volt is benne részetek), olyanról, hogy valaki csak azért volt már a párjával, hogy egy régi csúnya sérelemért szép lassan észrevétlen bosszút álljon és utána röhöghessen a markába?

Mindezt annak ellenére, hogy a párja már szakítani próbált ezerszer, de érthetetlen módon egyszer?en nem hagyta magát lerázni. Mert most már gyanítom, hogy a bosszú miatt, hogy azt még végigcsinálhassa.

Legjobb válasz: Mi volt az a SÉRELEM? És bizony van ilyen, néha tudatlanul is hajcsa az embert a bosszú.

Mi volt az a SÉRELEM? És bizony van ilyen, néha tudatlanul is hajcsa az embert a bosszú.

Axolotl-ot szeretnék venni de nem tom h honnan. Tenyésztőtől vagy állatkereskedésben? És írjatok úgy általában róla, a viselkedéséről, tartásáról, párban v egyedül, arról h hogyan rendezzem be az akváriumot stb.

el?re is köszii

Legjobb válasz: Az axolotl a farkos kétéltûek képviselõje. Az állat alapszíne sötét szürke, amelyen fekete, elmosódott foltokat figyelhetünk meg. Hasa világos szürke. A különbözõ színváltozatokat (fehér, foltos, sárga, fekete) fogságban tenyésztették ki. Nálunk az eredeti vadszínû és az albínó változat fordul elõ. Az állatok hossza elérheti a 28-30 cm-t. Törzsük megnyúlt, farkuk oldalról lapított, végtagjaik rövidek. Elsõ pár lábain négy, a hátsókon öt ujj van. Bõrük mirigyekben gazdag, és fényérzékeny. 25 évig is élhetnek. A mexikói axolotl Mexikóvárostól délre, a Xochimilco tóban és mellékcsatornáiban honos. Bár elterjedt laboratóriumi állat, lelõhelyén veszélyeztetett, a Washingtoni Egyezmény (CITES) II. függelékében szerepel. Tartás Az axolotlok a vízi életmódhoz alkalmazkodtak, tartásuk egyszerû. Nem igényelnek sem erõsen mozgó, sem speciálisan elõkészített vizet. 20-25 cm-es vízmagasság és mintegy 50 x 100 cm-es alapterület javasolt. Ez elég kényelemes, tág teret biztosít az állatoknak az úszáshoz. Egy ekkora (100 x 50 x 25) medencében 4-6 axolotl kényelmesen tartható, nevelhetõ. A vízkémia ismerete szinte lényegtelen, hiszen pH 6,5-tõl pH 8,5-ig tartják az állatokat (az alsó határa a jobb). Többször kiderült hogy pH 4-en már nem tarthatók, de ez az érték már sok hal számára is veszélyes lehet. A víz tisztasága viszont nagyon fontos. A normál szivacsos akváriumszûrõk megfelelõek, kombinálva motoros belsõ szûrõvel. A talajszûrõ is nagyon jó megoldás, bár ez a nagyobb hulladékdarabokat nem szedi ki a vízbõl, viszont a talaj miatt kiváló a biológiai szûrése. Ha csak ezt használjuk, akkor a hulladékot rendszeresen le kell szivornyázni egy csõvel az akváriumból. Viszont ha fordított talajszûrést használunk, akkor a talajon átáramló víz felkeveri a talajra leülepedett hulladékot, és a szûrõ be tudja szippantani. Heti 10-15 %-os vízcsere szükséges és elegendõ, ha van szûrés. A magyarországi csapvíz megfelelõ, de 24 órát szellõztetni kell, hogy a klór eltávozzon belõle. Az akvárium berendezése fákból és kövekbõl állhat. Vastag talajréteg is használható sziklákkal kombinálva. Csak erõs gyökérzetû robosztus növények alkalmazhatóak, különben az állatok kitúrják azokat. A mûnövény lenne a legjobb választás, de ezt nem mindenki szereti. Nem szükséges speciális világítás, a szobai világítás ill. a szobába besütõ napfény is elegendõ, kivéve, ha látni ill. megfigyelni szeretnénk az állatokat. Gondoskodnunk kell búvóhelyekrõl is, ahova el tudnak rejtõzni az erõsebb fény elõl. Sokkal mozgékonyabbak, aktívabbak félárnyékban, mivel nincs szemhéjuk, ami védené a szemüket az erõs fénytõl. Az ideális vízhõmérséklet 14-18 °C. 10 °C alatt már tompává, kedvetlenné válnak, nem esznek és elpusztulnak. Az Axolotlokkal finoman, óvatosan kell bánni. Ha lehet, ne hálóval emeljük ki õket, hanem próbáljuk kézzel befogni az állatokat. Figyeljünk, hogy ne szorítsuk túl erõsen, a csontjaik könnyen törnek. Ha mégis hálót használunk, próbáljunk finom szövésût beszerezni, mert a lábuk illetve farkuk könnyen megsérülhet. Az elveszített lábuk ill. lerágott farkuk újra nõ, regenerálódik. Etetés A természetben az axolotlok ragadozó életmódot folytatnak, különbözõ vízi lényekkel (férgekkel, csigákkal, rovarokkal, rákokkal és kis halakkal) táplálkoznak. Az elfogyasztott mennyiség az állat méretétõl, és a vízhõmérséklettõl függ. Az állatok emésztése elég lassú, 2 vagy 3 nap is lehet. Magasabb hõmérsékleten gyorsabb, alacsonyabbon lassúbb. 10 °C alatt hajlamosak a táplálék visszaöklendezésére. Ez egy védekezési mechanizmus, mivel az anyagcsere ezen a hõfokon nagyon lelassul vagy teljesen leáll. Ha ez utóbbi bekövetkezik az állat elpusztul az emésztetlen étel miatt keletkezõ toxikus anyagoktól. Heti 2-3 alkalommal etethetõk, ismét a hõmérséklet függvényében. A szaporodni készülõ állatok etethetõk akár naponta. Ez nélkülözhetetlen a peték ill. a sperma termelõdéséhez. Lehet az állatokat kis tartályból is etetni, így kevésbé szennyezõdik a víz, a kifejlett állatok akár kézbõl is elfogadják a táplálékot. A szív ill. húsdarabokat lehet kezelni zsírban ill. vízben oldható vitaminokkal. Élõ eleségként ebihal, földigiliszta és tubifex is adható. Természetesen figyelni kell, hogy a gyûjtõhely ne legyen szennyezett. A kézbõl etetés technikája nagyon egyszerû, a hús ill. szívdarabokat mozgatni kell az állatok orra elõtt, azok villámgyorsan lecsapnak rá. Ha nem akarjuk, hogy esetleg az ujjunkba is belekapjon, használjunk csipeszt. Az állatok táplálhatóak természetesen a kereskedésben kapható fagyasztott ill. lemezes tápokkal is. A lemezes tápok fõ problémája az el nem fogyasztott mennyiség. Ezért nagyon oda kell figyelni az ezzel való etetéskor a helyes, megfelelõ mennyiségre. Nálam a felnõttek élõ és fagyasztott vörös szúnyoglárvát kapnak szinte minden nap. Az állatok éjszaka, sötétebb fényviszonyok között aktívabbak, az ívás is sötétben történik. Amennyiben nem megfelelõ a táplálás az állatok legyengülnek és nem lesz erejük enni sem, illetve ha túl keveset esznek, megtámadhatják társaikat. A kannibalizmus fõként a lárva állapotú (növendék) axolotloknál fordul elõ. A kannibalizmus elkerülhetõ, ha jó sûrûn beültetett a medence (nevelõ medence), és a fény nem túl erõs. A 10 cm-es állat már maga mögött hagyja a kannibalizmusra való hajlamot, és normál fényviszonyok közt is tartható. Szaporodás Az axolotl az egyik olyan állatfaj, amely lárva állapotban képes a szaporodni. Az axolotljaim 12 hónapos korukra váltak ivaréretté. Ez a hímeknél a kloákánál lévõ mirigy megnagyobbodásából látszik. A nemek megkülönböztetése az ivarérett kor eléréséig nem lehetséges. A nemek megállapítása felnõtt korban is elég nehéz, pláne egy állatnál, a legjobb módszer két felnõtt állat összehasonlítása. A tulajdonságok, amiket figyelni kell: 1. a kloáka nagyobb a hímnél 2. a hímnek hosszabb, nyúlánkabb farka van és 3. a hím feje hosszabb és keskenyebb, mint a nõstényé. Azt figyeltem meg, hogy ha két fiatal állatot elkülönítve nevelek fel ivarérettségig, akkor az biztosan egy pár lesz. Ideális esetben az axolotlokat hagyni kellene 2 éves korukig fejlõdni, mielõtt szaporítanánk. Így elegendõ idõt biztosíthatunk a megfelelõ méret és kondíció eléréséhez. A nõsténynél a látszik a test kikerekedésébõl, hogy ikrával telt. Amikor a nõstény eléri az ivarérett kort, a kloáka megnagyobbodása tapasztalható, de nem olyan mértékben, mint a hímeknél. A természetes szaporodási idõszakuk novembertõl júniusig tart. Ezt szimulálhatjuk a hosszabb megvilágítási idõvel, illetve a vízhõmérséklet változtatásával. Nem elég a nõstényt és a hímet összeengedni. Elengedhetetlen azokat a körülményeket biztosítani, amik az íváshoz szükségesek. Ez általában a hõmérséklet változtatása. Az nem lényeg hogy lejjebb vagy feljebb visszük, hanem az, hogy a hirtelen változtatás elõtt néhány hétig állandó hõmérsékleten tartsuk õket. A legjobb módszer, ha a tartó akvárium vizét 22 fokon tartjuk egy hétig, majd a párt kirakjuk az ívató medencébe, amiben a víz 12 °C-os. Nálam a tenyészpár kb. 60 liter vízben van (65 x 50 x 20 cm). Berendezésként csupán egy-két darab jól kiázott szõlõtõke van mellettük. A vizet egy hagyományos szivacsszûrõvel szûröm. A víz hõmérséklete 17-18 °C. Megvilágítás nincs, az akvárium árnyékos helyen van, csak szórt fényt kap. Az axolotl-oknak van egy érdekes ívási rituáléjuk. Ez azzal kezdõdik, hogy a hím körbeússza a nõstényt, megemeli a farkát, és vonagló mozgást végez. Körbevezeti a nõstényt, a kloákáját a talajhoz dörzsölve lerakja a spermatoforát és a nõstényt fölé vezeti. A nõstény mindvégig élénk érdeklõdést mutat a hím kloákája iránt, folyamatosan böködi a pofájával. A hím ugyanezt teszi a nõsténnyel, közben szépen bejárják az egész akváriumot. Egy éjszaka alatt 25 spermakúpot is lerakhat a hím. Ezek közül néhányat felszippant a nõstény a kloákájával. Az ikrarakás ezután néhány órával történik. A legjobb, ha ilyenkor olyan helyen van az akvárium, ahol a lehetõ legkevesebb zavaró tényezõ éri õket. Az ívás általában (pont a nyugalom miatt) éjszaka zajlik. A peték száma 300-600 között van. Minden ikrának van egy zselatinos burka, ami segít, hogy az ikra elérje a vízfelszínt. Ez a burok kölcsönhatásba lép a vízzel, és néhány óra alatt megduplázódik az ikrák mérete. Ha van az akváriumban egy nagy csomó jávai moha, akkor az ikrákat erre rakják. Én zöld perlonvattát tettem be nekik. Ezután a moha kivehetõ, és egy másik, már beállt vizû akváriumba áthelyezhetõ, ebben legyen porlasztás. Ez azért jó, mert a pár még ikrázhat ebben a szezonban. Erõs szellõztetés szükséges az ikrák keléséhez. Az ikrák túlzott zsúfoltsága (kis akváriumban való keltetése) korcsosuláshoz vezethet, mivel ez az axolotlok leggyorsabb életperiódusa, ilyenkor igénylik a legnagyobb oxigénmennyiséget. Én a párt vettem ki és a petéket hagytam az akváriumban. A lerakott peték száma 300 körül volt. A kikelés ideje a hõmérséklettõl függ, 18 °C-on minimum két hét. Az élõ embriók mozgása egy hét után már szabad szemmel is érzékelhetõ. Az ikrákat ezen idõ alatt védjük a közvetlen napfénytõl és hirtelen hõmérsékletváltozásoktól. A legideálisabb hõmérséklet 16-18 °C. A rossz ikrák könnyen észrevehetõek a szürkés színükrõl, illetve arról hogy nincs a belsejükben mozgás. Ezek jelentõsen ronthatják a vízminõséget, ezért távolítsuk el õket. Ha nem elég erõs a levegõztetés, akkor csináljunk naponta 10 %-os vízcserét. Kikelés után a lárvák már hasonlítanak a felnõtt állatokra, de nincsenek még lábaik. Ha túl sûrûn vannak, könnyen felfalhatják egymást. Én a kicsiket több akváriumba raktam szét. Az elsõ néhány napban sórákkal illetve apró szemû daphniaval etettem. 2 cm-es (kb. 2 hetes) kortól adható nekik mikró, grindál, majd tubifex is, bár az utóbbival óvatosan kell bánni. Ezeket fel is lehet darabolni, így könnyebben ill. szívesebben fogyasztják a lárvák. Másfél hónapos koruktól etethetjük õket szúnyoglárvákkal, marhaszívvel illetve májjal. A májat minden szakirodalom megemlíti a fiatal állatok etetésénél.

Az axolotl a farkos kétéltûek képviselõje. Az állat alapszíne sötét szürke, amelyen fekete, elmosódott foltokat figyelhetünk meg. Hasa világos szürke. A különbözõ színváltozatokat (fehér, foltos, sárga, fekete) fogságban tenyésztették ki. Nálunk az eredeti vadszínû és az albínó változat fordul elõ. Az állatok hossza elérheti a 28-30 cm-t. Törzsük megnyúlt, farkuk oldalról lapított, végtagjaik rövidek. Elsõ pár lábain négy, a hátsókon öt ujj van. Bõrük mirigyekben gazdag, és fényérzékeny. 25 évig is élhetnek. A mexikói axolotl Mexikóvárostól délre, a Xochimilco tóban és mellékcsatornáiban honos. Bár elterjedt laboratóriumi állat, lelõhelyén veszélyeztetett, a Washingtoni Egyezmény (CITES) II. függelékében szerepel. Tartás Az axolotlok a vízi életmódhoz alkalmazkodtak, tartásuk egyszerû. Nem igényelnek sem erõsen mozgó, sem speciálisan elõkészített vizet. 20-25 cm-es vízmagasság és mintegy 50 x 100 cm-es alapterület javasolt. Ez elég kényelemes, tág teret biztosít az állatoknak az úszáshoz. Egy ekkora (100 x 50 x 25) medencében 4-6 axolotl kényelmesen tartható, nevelhetõ. A vízkémia ismerete szinte lényegtelen, hiszen pH 6, 5-tõl pH 8, 5-ig tartják az állatokat (az alsó határa a jobb). Többször kiderült hogy pH 4-en már nem tarthatók, de ez az érték már sok hal számára is veszélyes lehet. A víz tisztasága viszont nagyon fontos. A normál szivacsos akváriumszûrõk megfelelõek, kombinálva motoros belsõ szûrõvel. A talajszûrõ is nagyon jó megoldás, bár ez a nagyobb hulladékdarabokat nem szedi ki a vízbõl, viszont a talaj miatt kiváló a biológiai szûrése. Ha csak ezt használjuk, akkor a hulladékot rendszeresen le kell szivornyázni egy csõvel az akváriumból. Viszont ha fordított talajszûrést használunk, akkor a talajon átáramló víz felkeveri a talajra leülepedett hulladékot, és a szûrõ be tudja szippantani. Heti 10-15 %-os vízcsere szükséges és elegendõ, ha van szûrés. A magyarországi csapvíz megfelelõ, de 24 órát szellõztetni kell, hogy a klór eltávozzon belõle. Az akvárium berendezése fákból és kövekbõl állhat. Vastag talajréteg is használható sziklákkal kombinálva. Csak erõs gyökérzetû robosztus növények alkalmazhatóak, különben az állatok kitúrják azokat. A mûnövény lenne a legjobb választás, de ezt nem mindenki szereti. Nem szükséges speciális világítás, a szobai világítás ill. a szobába besütõ napfény is elegendõ, kivéve, ha látni ill. megfigyelni szeretnénk az állatokat. Gondoskodnunk kell búvóhelyekrõl is, ahova el tudnak rejtõzni az erõsebb fény elõl. Sokkal mozgékonyabbak, aktívabbak félárnyékban, mivel nincs szemhéjuk, ami védené a szemüket az erõs fénytõl. Az ideális vízhõmérséklet 14-18 °C. 10 °C alatt már tompává, kedvetlenné válnak, nem esznek és elpusztulnak. Az Axolotlokkal finoman, óvatosan kell bánni. Ha lehet, ne hálóval emeljük ki õket, hanem próbáljuk kézzel befogni az állatokat. Figyeljünk, hogy ne szorítsuk túl erõsen, a csontjaik könnyen törnek. Ha mégis hálót használunk, próbáljunk finom szövésût beszerezni, mert a lábuk illetve farkuk könnyen megsérülhet. Az elveszített lábuk ill. lerágott farkuk újra nõ, regenerálódik. Etetés A természetben az axolotlok ragadozó életmódot folytatnak, különbözõ vízi lényekkel (férgekkel, csigákkal, rovarokkal, rákokkal és kis halakkal) táplálkoznak. Az elfogyasztott mennyiség az állat méretétõl, és a vízhõmérséklettõl függ. Az állatok emésztése elég lassú, 2 vagy 3 nap is lehet. Magasabb hõmérsékleten gyorsabb, alacsonyabbon lassúbb. 10 °C alatt hajlamosak a táplálék visszaöklendezésére. Ez egy védekezési mechanizmus, mivel az anyagcsere ezen a hõfokon nagyon lelassul vagy teljesen leáll. Ha ez utóbbi bekövetkezik az állat elpusztul az emésztetlen étel miatt keletkezõ toxikus anyagoktól. Heti 2-3 alkalommal etethetõk, ismét a hõmérséklet függvényében. A szaporodni készülõ állatok etethetõk akár naponta. Ez nélkülözhetetlen a peték ill. a sperma termelõdéséhez. Lehet az állatokat kis tartályból is etetni, így kevésbé szennyezõdik a víz, a kifejlett állatok akár kézbõl is elfogadják a táplálékot. A szív ill. húsdarabokat lehet kezelni zsírban ill. vízben oldható vitaminokkal. Élõ eleségként ebihal, földigiliszta és tubifex is adható. Természetesen figyelni kell, hogy a gyûjtõhely ne legyen szennyezett. A kézbõl etetés technikája nagyon egyszerû, a hús ill. szívdarabokat mozgatni kell az állatok orra elõtt, azok villámgyorsan lecsapnak rá. Ha nem akarjuk, hogy esetleg az ujjunkba is belekapjon, használjunk csipeszt. Az állatok táplálhatóak természetesen a kereskedésben kapható fagyasztott ill. lemezes tápokkal is. A lemezes tápok fõ problémája az el nem fogyasztott mennyiség. Ezért nagyon oda kell figyelni az ezzel való etetéskor a helyes, megfelelõ mennyiségre. Nálam a felnõttek élõ és fagyasztott vörös szúnyoglárvát kapnak szinte minden nap. Az állatok éjszaka, sötétebb fényviszonyok között aktívabbak, az ívás is sötétben történik. Amennyiben nem megfelelõ a táplálás az állatok legyengülnek és nem lesz erejük enni sem, illetve ha túl keveset esznek, megtámadhatják társaikat. A kannibalizmus fõként a lárva állapotú (növendék) axolotloknál fordul elõ. A kannibalizmus elkerülhetõ, ha jó sûrûn beültetett a medence (nevelõ medence), és a fény nem túl erõs. A 10 cm-es állat már maga mögött hagyja a kannibalizmusra való hajlamot, és normál fényviszonyok közt is tartható. Szaporodás Az axolotl az egyik olyan állatfaj, amely lárva állapotban képes a szaporodni. Az axolotljaim 12 hónapos korukra váltak ivaréretté. Ez a hímeknél a kloákánál lévõ mirigy megnagyobbodásából látszik. A nemek megkülönböztetése az ivarérett kor eléréséig nem lehetséges. A nemek megállapítása felnõtt korban is elég nehéz, pláne egy állatnál, a legjobb módszer két felnõtt állat összehasonlítása. A tulajdonságok, amiket figyelni kell: 1. a kloáka nagyobb a hímnél 2. a hímnek hosszabb, nyúlánkabb farka van és 3. a hím feje hosszabb és keskenyebb, mint a nõstényé. Azt figyeltem meg, hogy ha két fiatal állatot elkülönítve nevelek fel ivarérettségig, akkor az biztosan egy pár lesz. Ideális esetben az axolotlokat hagyni kellene 2 éves korukig fejlõdni, mielõtt szaporítanánk. Így elegendõ idõt biztosíthatunk a megfelelõ méret és kondíció eléréséhez. A nõsténynél a látszik a test kikerekedésébõl, hogy ikrával telt. Amikor a nõstény eléri az ivarérett kort, a kloáka megnagyobbodása tapasztalható, de nem olyan mértékben, mint a hímeknél. A természetes szaporodási idõszakuk novembertõl júniusig tart. Ezt szimulálhatjuk a hosszabb megvilágítási idõvel, illetve a vízhõmérséklet változtatásával. Nem elég a nõstényt és a hímet összeengedni. Elengedhetetlen azokat a körülményeket biztosítani, amik az íváshoz szükségesek. Ez általában a hõmérséklet változtatása. Az nem lényeg hogy lejjebb vagy feljebb visszük, hanem az, hogy a hirtelen változtatás elõtt néhány hétig állandó hõmérsékleten tartsuk õket. A legjobb módszer, ha a tartó akvárium vizét 22 fokon tartjuk egy hétig, majd a párt kirakjuk az ívató medencébe, amiben a víz 12 °C-os. Nálam a tenyészpár kb. 60 liter vízben van (65 x 50 x 20 cm). Berendezésként csupán egy-két darab jól kiázott szõlõtõke van mellettük. A vizet egy hagyományos szivacsszûrõvel szûröm. A víz hõmérséklete 17-18 °C. Megvilágítás nincs, az akvárium árnyékos helyen van, csak szórt fényt kap. Az axolotl-oknak van egy érdekes ívási rituáléjuk. Ez azzal kezdõdik, hogy a hím körbeússza a nõstényt, megemeli a farkát, és vonagló mozgást végez. Körbevezeti a nõstényt, a kloákáját a talajhoz dörzsölve lerakja a spermatoforát és a nõstényt fölé vezeti. A nõstény mindvégig élénk érdeklõdést mutat a hím kloákája iránt, folyamatosan böködi a pofájával. A hím ugyanezt teszi a nõsténnyel, közben szépen bejárják az egész akváriumot. Egy éjszaka alatt 25 spermakúpot is lerakhat a hím. Ezek közül néhányat felszippant a nõstény a kloákájával. Az ikrarakás ezután néhány órával történik. A legjobb, ha ilyenkor olyan helyen van az akvárium, ahol a lehetõ legkevesebb zavaró tényezõ éri õket. Az ívás általában (pont a nyugalom miatt) éjszaka zajlik. A peték száma 300-600 között van. Minden ikrának van egy zselatinos burka, ami segít, hogy az ikra elérje a vízfelszínt. Ez a burok kölcsönhatásba lép a vízzel, és néhány óra alatt megduplázódik az ikrák mérete. Ha van az akváriumban egy nagy csomó jávai moha, akkor az ikrákat erre rakják. Én zöld perlonvattát tettem be nekik. Ezután a moha kivehetõ, és egy másik, már beállt vizû akváriumba áthelyezhetõ, ebben legyen porlasztás. Ez azért jó, mert a pár még ikrázhat ebben a szezonban. Erõs szellõztetés szükséges az ikrák keléséhez. Az ikrák túlzott zsúfoltsága (kis akváriumban való keltetése) korcsosuláshoz vezethet, mivel ez az axolotlok leggyorsabb életperiódusa, ilyenkor igénylik a legnagyobb oxigénmennyiséget. Én a párt vettem ki és a petéket hagytam az akváriumban. A lerakott peték száma 300 körül volt. A kikelés ideje a hõmérséklettõl függ, 18 °C-on minimum két hét. Az élõ embriók mozgása egy hét után már szabad szemmel is érzékelhetõ. Az ikrákat ezen idõ alatt védjük a közvetlen napfénytõl és hirtelen hõmérsékletváltozásoktól. A legideálisabb hõmérséklet 16-18 °C. A rossz ikrák könnyen észrevehetõek a szürkés színükrõl, illetve arról hogy nincs a belsejükben mozgás. Ezek jelentõsen ronthatják a vízminõséget, ezért távolítsuk el õket. Ha nem elég erõs a levegõztetés, akkor csináljunk naponta 10 %-os vízcserét. Kikelés után a lárvák már hasonlítanak a felnõtt állatokra, de nincsenek még lábaik. Ha túl sûrûn vannak, könnyen felfalhatják egymást. Én a kicsiket több akváriumba raktam szét. Az elsõ néhány napban sórákkal illetve apró szemû daphniaval etettem. 2 cm-es (kb. 2 hetes) kortól adható nekik mikró, grindál, majd tubifex is, bár az utóbbival óvatosan kell bánni. Ezeket fel is lehet darabolni, így könnyebben ill. szívesebben fogyasztják a lárvák. Másfél hónapos koruktól etethetjük õket szúnyoglárvákkal, marhaszívvel illetve májjal. A májat minden szakirodalom megemlíti a fiatal állatok etetésénél.
állatkereskedésben csak ilyen talán 30-40 literben láttam kettõ rózsaszínût
ez nagyon cukiiii nekem is kell!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat :)
SZIVESEN MIND A KÉT VÁLASZT ÉN IRATm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!