Találatok a következő kifejezésre: Páromnak van kisfia, aki (13 db)

Szerintetek illetlenség lenne? Ha a kisfiunk keresztapja a párom öccse lenne akinek nincs párja. A kereszanyja pedig a párom nővére akinek viszont van párja.

Legjobb válasz: Nem illetlenség. Bátran megkérheted mindegyiket. Tulajdonképpen az egyiki a nagybácsi, a másik a nagynéni lenne a keresztszülõ. Teljesen elfogadható a párosítás. Kérd fel õket!

Nem illetlenség. Bátran megkérheted mindegyiket. Tulajdonképpen az egyiki a nagybácsi, a másik a nagynéni lenne a keresztszülõ. Teljesen elfogadható a párosítás. Kérd fel õket!
Elõzõ vagyok. A lányomnak lesz 2 keresztanyja és 1 keresztapja.
Szia! Mi lenne, ha 2 keresztapja lenne? Nem tudom milyen a viszony a sógornõdékkel, de egy kicsit bántó lehet, ha õt felkéritek a férjét meg nem. Nálunk egy kis különbséggel hasonló a helyzet. A leendõ keresztapa párja még nem élettárs/menyasszony, ezért a párja most nem lesz bejegyezve a hivatali iratokba, mint keresztanya, de ha tartós lesz a kapcsolat, akkor tiszteletbeli keresztanya lesz. A másik keresztanya a férjem húga lesz. Vagyis lesz 2 keresztanya és 1 keresztapa) A fiamnak csak keresztanyja van (húgom). Az is megoldás lehet, ha csak a sógorodat vagy a sógornõdet a férjével kéritek fel, és egy következõ gyerkõcnél a másikat, ha terveztek még babát.
a keresztanya férje sérelmezheti igen. Mi a férjem bátyját választottuk, neki nincs felesége, de ez nem volt szempont, hogy keresztanya is legyen, elég nekünk a keresztapa.
cikinek nem ciki. de ha nézzük a keresztszülõség jelentését, tehát ha veletek valami történik, akkor a keresztszülõkre bíznátok... ebben az értelemben tényleg furcsán jön ki, hogy egyiknek van párja. de cikinek nem ciki, ha így szeretnétek. nálunk is úgy vannak a keresztszülõk, hogy semmi közük egymáshoz, mégcsak nem is rokonok, de mi õket kettõjüket szerettük volna :)
Nálunk is így lesz: férjem húga, aki egyedülálló és a bátyám, akinek van felesége. Hogy miért? Anno nekem a kereszt szüleim elváltak és 5 éves korom óta nem találkoztam a keresztanyámmal, és mindig irigyeltem a tesómat, akinek voltak keresztszülei. Szóval most nem lutrizok, h ki mikor válik el, stb... a vérrokonok lesznek a keresztszülõk és kész.
Elõzõ vagyok. Mondjuk ez függ a kapcsolatotoktól is mennyire jöttök ki egymással, mennyire kedvelitek a másikat.
Ha már házas kicsit ciki ha nem õket választjátok egyben. Mert ugyanis azért azt úgy szokták h párban legyenek mert csak keresztanyu és keresztapu õk általában egy pár :) De persze a ti döntésetek ti ismeritek õket igazán h megharagszanak ilyen dolgon vagy sem. :)
Az öcsém a fiunk keresztapja aki katolikus, a keresztanyja párom unokatestvére aki református, így nem volt még veszekedés sem, hogy kinek a családjából választjuk.Még egyiküknek sincs nagyon komoly kapcsolata.
Hát én néztem hülyén, mikor sógoromék kérték a páromat keresztapunak, keresztanyu meg sógornõm testvére lett. Nem esett jól, nagyon rossz volt látni a keresztelõn, ahogy az uram mellett egy tökidegen nõ áll....
A kérdező hozzászólása: Csak mivel a sógornõmnek van férje nem akarunk haragot.
Nálunk öcsém lett a keresztapja, neki még nincs párja és férjem unokatesója lett a keresztanyja, neki van párja, nem volt sértõdés, Kerianyu párját is Keriapuzza a fiam, meg az öcsémet is. Az tökmindegy, hogy a szertartáson ki hol állt szerintem, megbeszélés kérdése, hogy ti így gondoltátok, hogy legyen két keresztszülõ és a velük járó pár, tehát jó esetben négy emberre számíthat majd a gyermeketek a késõbbiekben. A családi szeretet és összetartás szerintem nem egy szertartáson múlik...

Páromnak van egy kisfia, aki után minden hónapban 12000Ft-ot fizetünk. Ez tulajdonképen édes kevés lenne, de havonta kb. 20-at még ráköltünk. Az anyja most többet akar ezért bíróságra is menne. Követelhet több gyerektartást?

A párom nem rég közalkalmazot lett és már nem minimálbérre van lejelentve. Nemrég indítottunk egy vállalkozást, amit az én családom tett úgymond a fenekünk alá.Annyit kellett rá költenünk, hogy megalapítottuk a céget.Igaz ez sem volt kevés.Most még nagyon az elején jár úgyhogy csak viszi a pénzt.Mikor ezt megtudta az ex, a mindenkori jövedelme 20%-át kezdte követelni. A gyerekre ? szinte alig költ. Minden hétvégén nálunk van és a szüneteket is teljes egészében nálunk tölti. Hétköznap a nagyszül?k mennek érte az oviba, és az esetek nagy részében ott is alszik.(Jobban szeret ott lenni, mint otthon) Heti szinten max. 2 napot tolt az anyjával.Felajánlottuk, hogy nyitunk a gyereknek egy számlát és arra fizetünk többet, de ez nem tetszett neki.A kezébe viszont nem szeretnénk adni, mert úgysem rá költi.A váláskor a párom állítólag mindent otthagyott a gyerk?cnek.Ruháit mindig mi vesszük és ha egyszer abban megy haza többet nem látjuk. 2 év alatt egy melegít?t kellett csak vennie, mert mindent megkap. Hozzáteszem nem gagyit kap.Az anyuka kifizeti az ovit( 6000Ft)meg hetente 2x megvacsiztatja.Ezek után még követelhet valamit? Nem a gyerekt?l sajnáljuk, de inkább megvesszük mi ami kell, mert így biztos, hogy meg is lesz.Még annyi, hogy anyuka havi 300-at keres, nekönk 98 marad.Neki 3 milliós autója van, nekünk egy 22 éves.

Legjobb válasz: Elméletileg kérheti, de javaslom, hogy mindenrõl, amit a gyereknek vesztek, kérjetek számlát és õrizzétek meg, akkor a bíróság is láthatja, hogy jóval többet költötök rá, meg persze el kell mondani, hogy mennyit van nálatok a gyerek. Azt nem kell felhozni, hogy az anya milyen, mert azt majd megítéli a bíró, magatokra vettek rossz fényt, ha ilyenbe belementek, de azt mindenképpen bizonyítsátok be, hogy ti bizony elég sokat költötök a gyerekre. Akkor valószínû, hog ynem lesz felemelve a gyerektartás.

Elméletileg kérheti, de javaslom, hogy mindenrõl, amit a gyereknek vesztek, kérjetek számlát és õrizzétek meg, akkor a bíróság is láthatja, hogy jóval többet költötök rá, meg persze el kell mondani, hogy mennyit van nálatok a gyerek. Azt nem kell felhozni, hogy az anya milyen, mert azt majd megítéli a bíró, magatokra vettek rossz fényt, ha ilyenbe belementek, de azt mindenképpen bizonyítsátok be, hogy ti bizony elég sokat költötök a gyerekre. Akkor valószínû, hog ynem lesz felemelve a gyerektartás.
Nincs az a bíróság amelyik megítéli az emelt gyerektartást ( hacsak nem valami frusztrált b....tlan öreg bírónõrõl van szó, ez egy az egyben burkolt asszonytartásnak tûnik nekem.
Én a helyetekben magamhoz venném a gyereket. Ha láthatóan jobban kötõdik az apához, akkor biztosan boldogabb lenne veletek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! A blokkokat mindenrõl elteszem, mert ki tudja ha nem jó a méret, vagy valami történik a ruhával vissza tudjuk vinni.Ez nem lesz gond.Az anyát nem akarjuk lehurrogni, mert nincs értlme, viszont, ha kimennek környezet tanulmányra úgyis látják a különbséget aközött, ahogy õ él meg ahogy mi. Nekünk mégsem esne nehezünkre felnevelni a kicsit. Szeretnénk, ha végre kiegyensúlyozott lenne, ezért jó lenne elkerülni a vitát és a pereskedést, mert azt a gyerek úgyis megérzi.Szegénynek épp elég, hogy elváltak a szülei, nemhogy még folyton a veszekedést kelljen látnia.

Kruppos lett az 1 éves kisfiam tegnap jöttünk ki a kórházból van valaki akinek ugyanez a baja a gyerekének? Mire kell oda figyelni meg pár jotanácsot adna

Legjobb válasz: meghalt??!! ez 1000000-bõl 1 szerintem :( Sajnálom! amire figyeljetek oda: ne legyen por a lakásban,emiatt tilos a padlószõnyeg és jó,ha szõnyegetek sincs,faliszõnyeg sem,mert ezek porfogók. mindennap friss levegõ,minden nap többször 10 perc szellõztetés. Állatot sem szabad tartani a lakásban. Úszás jó nekik. Nyirkos,ködös idõ elõhozza a kruppot,olyankor nem szabad õket levinni. Ha rájön a roham,akkor gyorsan ablakhoz vinni,rányitni az ablakot,nyugtatgatni + spray,amit kaptatok. Ha erõs a roham,irány a kórház. Jó,ha nem vagytok idegesek,mikor befullad,mert pont az a cél,hogy nyugodt maradjon. Nyáron ritkán fordul elõ,de ha mégis,akkor hûtõszekrényhez lehet vinni. Hideg párásító fontos a szobájába vagy oda,ahol alszik. Vigyázni ne fázzon meg,ne legyen beteg. A tesóm volt kruppos,elég súlyos,onnan tudom ezeket. Szerencsére kinövik a gyerekek,úgyhogy scak bíztatni tudlak. Szüleim elvitték egy alapos allergia vizsgálatra is,ahol kiderült,hogy egy csomó dologra allergiás,és az is kiválthatja a fulladást. Remélem segítettem,és ne aggódj,nem lesz semmi baja a gyermekednek,nem halálos betegség és a hideg levegõ abszolút segít rajta,meg persze a többi amit írtam + a gyógyszerek amiket kaptatok,ha kaptatok. érdemes természetgyógyászt is kipróbálni! ja,meg mi a fél életünket cseppkõbarlangokba töltöttük,mert az nagyon jó a légzõrendszernek,ugyanígy a sóbarlang is.

meghalt??!! ez 1000000-bõl 1 szerintem :( Sajnálom! amire figyeljetek oda: ne legyen por a lakásban, emiatt tilos a padlószõnyeg és jó, ha szõnyegetek sincs, faliszõnyeg sem, mert ezek porfogók. mindennap friss levegõ, minden nap többször 10 perc szellõztetés. Állatot sem szabad tartani a lakásban. Úszás jó nekik. Nyirkos, ködös idõ elõhozza a kruppot, olyankor nem szabad õket levinni. Ha rájön a roham, akkor gyorsan ablakhoz vinni, rányitni az ablakot, nyugtatgatni + spray, amit kaptatok. Ha erõs a roham, irány a kórház. Jó, ha nem vagytok idegesek, mikor befullad, mert pont az a cél, hogy nyugodt maradjon. Nyáron ritkán fordul elõ, de ha mégis, akkor hûtõszekrényhez lehet vinni. Hideg párásító fontos a szobájába vagy oda, ahol alszik. Vigyázni ne fázzon meg, ne legyen beteg. A tesóm volt kruppos, elég súlyos, onnan tudom ezeket. Szerencsére kinövik a gyerekek, úgyhogy scak bíztatni tudlak. Szüleim elvitték egy alapos allergia vizsgálatra is, ahol kiderült, hogy egy csomó dologra allergiás, és az is kiválthatja a fulladást. Remélem segítettem, és ne aggódj, nem lesz semmi baja a gyermekednek, nem halálos betegség és a hideg levegõ abszolút segít rajta, meg persze a többi amit írtam + a gyógyszerek amiket kaptatok, ha kaptatok. érdemes természetgyógyászt is kipróbálni! ja, meg mi a fél életünket cseppkõbarlangokba töltöttük, mert az nagyon jó a légzõrendszernek, ugyanígy a sóbarlang is.
Utolsó vagyok. Pipát úgyis fogtok kapni, mi a pulmicortot használjuk.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget nem értem mi mért nem kaptunk pipát a szent István kórházba voltunk. Az ellátásal nem voltam megelégedve de holnap ki hívom a körzeti dokit ÉS MEGKÉRDEZEM TÕLE. Nekünk virus szõvõdménye okozta állítólag üdv mindenkinek
A kérdező hozzászólása: porlasztós inhalátor gépet, amivel inhalálnia kell, ha elõjön az ugató köhögése.EZT a készüléket hol lehet megvásárolni és mennyibe kerül?
Ezt az inhalátort pulmonológián irták fel, receptes, mint a gyógyszerek. 16000 Ft volt tavalyelõtt, most nem tudom mennyi. Speciális gyógyszer kell bele, azt is orvos irja fel. Ha van még kérdésed, irj nyugodtan.
Ez engem is érdekel, egy ismerõsömnek is kruppos volt a kisfia és félre kezelték, meghalt, 2, 5 évesen. Azóta született egy lánya és ugyanezzel vitte be a kórházba hál'istennek már õk is kinnt vannak. De van egy 5 hónapos lányom és egyre többet hallok errõl, engem is nagyon érdekelnek mikre kell figyelni! Örülök hogy ti jól vagytok!


A párommal lakunk a kisfiammal, de nem vagyok boldog itt, hiába van pénze akkor is elveszi a gyest. Mit tegyek?

gyest és családit elveszi.sajnos a kicsivel nincs más jövedelmünk.mindig van étel de ezt nem látom jónak,mert van a számláján pénze,tehát nem szorul rá.parancsolgat,egy kisszönyeget nem rakhatok a folyosora.mit tegyek?költözzünk?

Legjobb válasz: Én amondó volnék, hogy amíg nincs házasság maradjon mindenkinek a pénze a saját számláján, és akkor nincs semmi gond.. De jelen esetbe nem tudom mit tégy. Beszélj vele, mond neki, hogy a kicsire kéne költeni, max elmentek együtt v ad pénzt. De erõs a gyanúm, hogy nem ok nélkül veszi el a pénzt.

Én amondó volnék, hogy amíg nincs házasság maradjon mindenkinek a pénze a saját számláján, és akkor nincs semmi gond.. De jelen esetbe nem tudom mit tégy. Beszélj vele, mond neki, hogy a kicsire kéne költeni, max elmentek együtt v ad pénzt. De erõs a gyanúm, hogy nem ok nélkül veszi el a pénzt.
Menj el melózni és akkor lesz pénzed.
Lehet te elb*szod a pénzt! Lehet, hogy a gyerekre gyûjt, hogya kinövi az ágyat akkor legyen rögtön másik. Neked kismamaként mire kell pénz? Kaja van, meleg a radiátor.. Mellesleg, ha lenne saját bankszámlád és nem a postás hozná mint az ókorban akkor nem tudná elvenni...
Örülj neki h volt olyan barom h más gyereket nevelje.... Õ tart el téged meg a pulyad, meg szép h elveszi a lóvét...
Meglehet nem jó helyre tetted a p*csádat...
tudtam én kik nézik az ilyen kérdéseket, meg kik válaszolgatnak...meglátszik a pontozásból
Itt egy feminista ingyenélõ kihasználós nõ sincs szerintem. vagy te ismersz mindenkit személyesen? azért mondod ezt?
ma 09:48 és az kinek jó, ha mást bánt? Az ilyen válás nem válás. De persze az elõtte lévõ "házasság" sem volt házasság. Egyébként nem írta sehol a kérdezõ, hogy házasok. De azzal nem lesz jobb neki sem, ha a másikat szívatja. Csak eltanulja ezt az embertelen magatartást a gyermek. Ez nem normális.
mi másfél éve lakunk kb együtt, és 3 hónap után összeköltöztünk, azóta közös pénzünk van, minden közös. ha vkik szeretik egymást, akkor: ami az enyém, az a tiéd is....szerintem. ha õ nem így gondolja, és járkál összevissza a te pénzeden is, küld el a csába.
az összes feminista, ingyenélõ, kihasználós nõnek itt aki lepontozza azokat akik a férfi pártját fogják. NA ki dolgozik, h kenyér legyen az asztalon, ki fizeti a számlát! nem kell itt mártírkodni h költözzön el, nyisson számlát...stb kidobnám az ilyen ingyenélõ nõt, aki még sír is h így meg úgy rossz, és itt meg van aki még bátorítja szánalmasak!
Kérdezd meg tõle. Ha félsz, és jó okod van félni, akkor tûnj onnan! Ha nem találod meg õbenne a félelmed igazi okát, akkor egy nyugis estén kérdezd meg! Elõtte nem árt, ha átismétled magadban, mire költ a család, mennyi a fele, elég-e a jövedelmed erre... És talán azt is jobb elõre tisztáznod magadban, miért nem ad pénzt a kezedbe. Mire voltál hajlamos elkölteni, amire nem kellett volna?
nem tudom, én nem pontozgatok, de attól még elég hülye következtetést vontál le.
10.09 es vagyok kicsi szívem ! önellátó vagyok, független pasi, jó állással és biztos egzisztenciával ezért is írtam amiket írtam mert eddig csak olyan nõkhöz volt szerencsém amiket írtam , h lepontozhatnak... amúgy nálam a mosógép mos!!! mért nálatok te mosod a [email protected] gatyákat??? XD
Nem normális, te pedig tûröd.
ma 11:33 biztos egzisztencia :D jót nevettem :D
És? csak mert neked csak olyan nõhöz volt "szerencséd", az nem jelenti azt, hogy mindenki más ilyen. max te vonzod be ezeket, mert valszeg a pénzeden kívül mással nem tudod õket meggyõzni. amit az írásaidból el is hiszek.
szerintem költözzetek ha nem képes kompromiszumra akkor semmi értelme az egésznek tudom hidd el én is hasonló cipõbe vagyok cdak nálunk fordít a van ha nem azt vagy nem úgy veszek valamit magamnak hogy nekik is tetszen.akkor már nem szeretem õket visszont azt nem nézik hogy nekik mi mindent veszek. azért tanácsolom hogy költözz hidd el jobb lessz úgy lehet hogy nehezebb de jobb
A kérdező hozzászólása: minden reggel kérnem kell.minden reggel 1000 ftot kapunk a saját pénzünkböl.szeretem, de nem tisztel , ugy gondolom ha van elég pénze, ha nem szorul rá akkor nem kéne elvennie.az 1000 ftból csak ételre futja, semmi apróságot nem tudok venni, rossz így:) mosok, fözök tajarítok, rá és a báttyára is.persze a tesójának nem kell fizetni, de attól még mossam a szaros gatyáit.szeretem de már nem megy igy
hát költözz, ennyi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a sok választ....nagyon nagy segítség
Nem értem, mi itt a kérdés? Költözz el és utána pereskedéssel húzd le annyi pénzzel, amennyivel csak tudod, hogy visszaszerezd azt, amit elvett tõled.
A párodnak beteges önbizalomhiánya van. Ez abból is látszik, hogy kondibérletre veszi el a pénzt. Akinek ilyen magas fokú önbizalom-hiánya van, ami már másokra erõsen kiható egoizmusban csúcsosodik ki, az gyakran érzi kényszerét annak, hogy sok pénzt szerezzen, és azokat a saját pozícióját megerõsítõ vagy emelõ cikkekre költse. Mint például státuszszimbólumok(autó, ékszerek, mobiltelefon), luxuscikkek, illetve olyan dolgok, amivel saját magát teheti "vonzóbbá" az ellenkezõ nem számára. Mint például a kondibérlet. Ez a viselkedés egyébként különösen a férfiakra jellemzõ, de a nõknél is megfigyelhetõ.
azért nem férfi egy ilyen alak, kedves elõzõ valamelyik válaszoló, mert az ok, h eltartja õt meg a gyerekét, de attól még nem kell rabszolgaként bánni velük. ezt az pasast se kényszeritette senki, h eltartsa õket, saját, önálló döntése volt.
A kérdező hozzászólása: nem találok, nem arrol van szó h nem akarok
A párod az a gyereked apja?
A kérdező hozzászólása: tehát szerinted igy jó h a gyest nála legyen ne tudjak költeni a kicsire és magamra.de ö bezzeg megveszi a három hónapos kondibérletét.
A kérdező hozzászólása: nem , nem az apukája:(
A kérdező hozzászólása: igazatok lehet :( :(, köszönöm
szerintem költözzetek ha nem képes kompromiszumra akkor semmi értelme az egésznek tudom hidd el én is hasonló cipõbe vagyok cdak nálunk fordít a van ha nem azt vagy nem úgy veszek valamit magamnak hogy nekik is tetszen.akkor már nem szeretem õket visszont azt nem nézik hogy nekik mi mindent veszek. azért tanácsolom hogy költözz hidd el jobb lessz úgy lehet hogy nehezebb de jobb
Ki ez a sok bunkó f.sz, aki osztja itt az észt? Hogy örüljön hogy más eltartja a pulyát? Hát komolyan mondom lehidalok! Mekkora egy kretén!!!! Kedves kérdezõ! Ne engedd hogy elvegye a párod a gyest és a családit! Ez nem egyenrangú kapcsolat így! Hisz uralkodik rajtad az a férfi! Állj a sarkadra és változtass! Vagy pedig inkább hagyd ott, vagy olyan erõs hogy egyedül is boldogulj, nem szorulsz rá egy ilyen férfire!!!!
Mennyi idõs vagy kérdezõ?
Gusztustalan ez a felállás, állj a sarkadra...! Mégis mit képzel az ilyen "férfi"?
kérd a gyest és a családit a te számládra, ha nincs, akkor nyiss egyet. amint lehet költözz el onnan, bárhol jobb lehet nektek, mint egy ilyen helyen. ez az ember nem tisztel sem téged, sem a gyereket. az ilyen nem férfi.
Miert nem férfi? Egy család, akkor a pénz is megy a közösbe. Mivel õ nem dolgozik, ezekkel tud beszállni a rezsibe kajaba stb igy nagyon is helyes h elveszi! A gyerek nem az öve, nem lenne köteles másét tartani szoval örüljenek h ilyen bolondot találtak...
mert épeszû ember nem csinál ilyet. nekem nincs gyerekem hála égnek, de mikor mi költöztünk össze, soha nem vette el a pénzem. beleadtam a részem mindenbe, felesben fizettünk mindent, de nem vette el, hogy akkor majd õ rendelkezik az én keresetemmel, mert semmi joga nem lett volna hozzá.
Nem vagy könnyû helyzetben. Kéne tudni, hogy kb. mennyi pénz áll rendelkezésetekre egy hónapban. Az még nem biztos, hogy gond, hogy õ kezeli a pénzt, feltéve, hogy õ jobban tudja kezelni. Tehát számlák be vannak fizetve, kaja mindig van a hûtõben, van ruhátok, cipõtök. Ettõl függetlenül - ha marad - akkor kéne, hogy jusson neked is "zsebpénz". Gondolom marad, mert õ kondibérletet vesz. A probléma inkább ott van, hogy a számla egyedül az õ nevén van, tehát neked valószínûleg nincs semmid. :( Mivel nem éltek házasságban, így 0 Ft-tal bármikor kirakhat az utcára. Ez így nem jó. Szereted még? Õ szeret téged? Lenne aki támogatna téged, ha elköltöznétek? Szereti a picurt? El tudta õt fogadni? Az ebben az esetben nem számít, hogy nem az õ gyereke, hiszen ha téged választott, akkor gyerekestül együtt választott.
És ha boltba kell menni, akkor tõle kérsz, vagy hogy van? Miért engedted elõször? vagy hogy vette el? Ne haragudj, de azért teszi, mert hagytad.
szülõ? barátnõ?
De végül is akkor vissza is kapod, amit odaadsz neki, nem? Ettõl eltekintve én így nem tudnék élni, hogy a pasinak leadom a pénzem, õ meg visszaadogatja, ha kérem. Te nem tudod beosztani? Nagybevásárlás? Ki fizeti? Pelus a gyereknek? Ruhák? Mosópor? Bár ezeket gondolom õ, mert ezekhez a gyes kevés.

Férjemmel pár hónapja külön élünk és van egy 17 hónapos kisfiúnk, akit van, hogy hetekig nem látogat és most így 2 hét nem látogatás után bejelentette, hogy szombatra elviszi a fiúnkat! Ezt megteheti?

Én ennek nagyon nem örülök, m szerintem nem így m?ködik, h havonta vagy 2-3 hetente eszébe jut a gyereke és akkor elviszi 1 napra! Ráadásul lenne programom a fiammal, ahova nem vihetem el a fiamat, m a férjem ezen teljesen kiakadt! Van joga elvinni? Hamarosan talán elválunk!

Legjobb válasz: Nem tudom biztosan, de ugy emlékszem, hogy három év alatt nem.

Nem tudom biztosan, de ugy emlékszem, hogy három év alatt nem.
Mivel még nem váltatok el, ezért nem rendeztétek a láthatást sem, így elvileg elviheti, úgy mint amikor még együtt éltetek. Egyébként általában 2 hetente 1-2 napot szoktak ítélni. És nyáron, a szünetben 2 hetet. (Ha nincs megegyezésetek) 3 éves kor alatt éjszakát nem, de egész napos programot megítélnek. Szerintem üljetek le és egyezetek meg, nem hiszem, hogy az lenne a legjobb megoldás, ha a bíróság döntését kéne végrehajtanotok. Biztos találtok egy kompromisszumot, ami mindkettõtöknek megfelel.
Szerintem gond nélkül elviheti. Egyébként valóban, a láthatásra sem szoktak sokkal több idõt meghatározni, persze ez rajtatok múlik, csak úgy mondom. Értem a problémádat, de mégiscsak a gyerek apjáról van szó. És tekintve, hogy állandóan Veled van, egy kicsit nevetséges indok az, hogy most szombatra pont programot terveztél. Elmondásod szerint heteid vannak amikor bármely más napra átrakhatod. Ráadásul teljesen idõben szólt Neked, erre szavad nem lehet. Joga van látni a gyerekét, és ami még fontosabb, a gyerekednek is joga van az apjával lenni. Komolyan értem a problémádat, de ne hangold a gyereket az apja ellen, vigye csak amikor akarja, fog még Neki nagyon hiányozni az apja.
Mivel hivatalosan nem vagytok elválva, elviheti. A bírósági gyakorlat szerint, 3 éves kor alatt az anyja nélkül nem mehet sehová. Azon felül 2 hetente, szombat 10-tõl vasárnap 18-ig. Nyári szünetben 3 hét, meg lehet beszélni, hogy havonta 1-1-1 hetet legyen. A téli, tavaszi, õszi szünet fele is az apát illeti meg. Ezen felül a páros ünnepek második napja is az apáé. Sõt! Mivel jogilag házasok vagytok, nincs még gyermekelhelyezés, az apa is olyan jogokkal rendelkezik, mint te. Tehát akár vele is élhetne. A bíróság ítélete ellen, bármelyik fél 2 év múlva felebezhet csak.

Hova forduljunk párom kisfiával, aki 4 éves és folyamatosan be van dugulva az orra?

Ha rászólunk,hogy fújja ki,elkezd hisztizni,nem fújja ki rendesen.Az anyja nem viszi el orvoshoz...,nem kap az orrán leveg?t,állandóan a száján veszi,és folyamatosan liheg,mint egy kutya.Éjszaka képtelenség t?le aludni.Evés közben sem jobb a helyzet,már nem is szeretünk vele egyszerre enni,mert finoman szólva az étvágyát elveszi az embernek,nyitott szájjal csámcsog és közben a takony gurgulázik az orrában.Folyamatosan köhög is ráadásul. Lehet ez az orrmandulájától?

Legjobb válasz: Valószínû, hogy az orrmandula. A fiamnak is ilyen volt, bár õ fújta az orrát :( A megoldást csak a fülész tudja megmondani, de ugye ahhoz el kellene vinni õt hozzá... Kérjetek beutalót és vigyétek el Ti! A fiamnak kivették az orrmanduláját és teljesen elmúlt a nyitott száj, a horkolás, szóval minden tünet..

Valószínû, hogy az orrmandula. A fiamnak is ilyen volt, bár õ fújta az orrát :( A megoldást csak a fülész tudja megmondani, de ugye ahhoz el kellene vinni õt hozzá... Kérjetek beutalót és vigyétek el Ti! A fiamnak kivették az orrmanduláját és teljesen elmúlt a nyitott száj, a horkolás, szóval minden tünet..
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!

Kisfiam pár napja sokat kakil. Nem mind fosi. Ez is a foga miatt lehet? Ha tényleg amiatt van, akkor lehet napokon belül foga? 6 hós.

Legjobb válasz: Az nem baj, ha sokat kakil, valószínûleg a foga miatt van. Azért mellõzd pár napig a rostosat illetve a tejes dolgokat (yoghurt stb) Pár nap és elmúlik.

Az nem baj, ha sokat kakil, valószínûleg a foga miatt van. Azért mellõzd pár napig a rostosat illetve a tejes dolgokat (yoghurt stb) Pár nap és elmúlik.
Az enyém napi 6-7 csomagot csinál nekem, de csak azóta amióta szilárdat eszik! 6, 5 hónapos.

Van egy 4hónapos kisfiúnk és a párom kimenne dolgozni. Ti belemennétek? Van közetetek olyan akinek babája van és a párja külföldön dolgozik?

Van itthin munkahelye keres kemény 60.000ft-ot..2baratátja kint dolgozik külföldon(Hollandiaba) lenne kehet?sege hogy kimenjen ?k 4honapja dolgoznak ott. Itthon epítkezunk,de ebbol a fizetesbol nem tudunj normalisan elni,megvenni azt amit szeretnenk.egyenlore anyumeknal vagyunk,tavasszal tervezzük a koltozest. Nagy dilemmaba vagyunjk.ha az anygiakat nézem jó lenne,csak nemtudom mennyire birnám a kisfiammal a párom nelkül. Ti hogy engedtetek ki a parotokat es hogy birjatok nelküle? 1-2 havonta jönne haza,amikor eppen befejezik a munkat 1-2hetre.

Legjobb válasz: menjen ki, amikor hazajön, pakold össze a cuccaid és menjetek ti is vissza vele

menjen ki, amikor hazajön, pakold össze a cuccaid és menjetek ti is vissza vele
Már miért ne bírnád a kisfiaddal egyedül? Mivel még csak 4 hónapos, dolgoznod nem kell még, és gondolom anyudékkal laktok, miért nem bírnád? A havi 60.000 tényleg semmire nem elég, egy próbát mindenképp megér.
Én nem engedném, méghozzá saját családom példája miatt, illetve más családokat is ismerek, ahol ennél jóval kisebb távolság is tönkretette a házasságukat. Az elsõ évek eltelnek úgy, hogy minden szép és jó, bevan zsongva az ember, ha viszont láthatja a párját, stb. Viszont ez lelkileg baromira megtudja ám nyomorítani az embert! Nincs mindig mellette a párja, amikor szüksége van rá, nem oszthatod meg vele örömmel, amikor hazaért este munkából, hogy mit csinált aznap a babátok, nem hallhatja az elsõ szavakat stb. Azért kéthavonta 1-2 hét nem olyan sok szerintem. Éppen az ismert tapasztalatok miatt nem mennék bele abba, hogy szétszakadjon a család... A párodnak sem jó, hogy csak gürizik értetek, de sosem lát titeket, neked sem jó. Úgy mennék bele, hogyha belátható idõn belül követnénk õket, avagy csak meghatározott idõre, pl egy évre menne ki, aztán itthon élünk együtt boldogan. Csak így, bizonytalan idõre nem. Egyébként nem kell itthon semmit felszámolnotok, építkeztek, ergo van egy házatok gondolom. A ház és az itthoni vagyon tárgyak maradjanak, így ha nem jön össze, akkor is van hova hazajönni. Nyelvet tanulni mindketten tudtok. Kimegy a párod, megalapozza a kis helyeteket és néhány hónap múlva mehettek ti is utána a babával.
Bocsánat, de az aggódáson kívül mit tesztek, hogy minimalizáljátok az esetleges veszteséget? Milyen terveitek vannak a jövõre nézve?
A kérdező hozzászólása: Most meg anyumekkal lakunk de 2honap mulva költözünk kulon ott egyedul lennek vele. Nehéz!!!!tudom hogy miattunk menne ki...de valami miatt felek ettol az egesztol. Sokan vannak akik minusszal jonnek haza.... Mi van ha mi is igy jarunk??? Vagy csak tul reagálom a dlgokat tul sokat kombinalok?
Mennyire keresett a szakmája? Akkor bitang gyorsan mindkettõtöknek neki kellene állni nyelvet tanulni. Az internet rogyásig van ingyenes, jó minõségû nyelvoktató anyagokkal. Ez is befektetés, csak nem pénzbeni.Másrészt átverni is nehezebb valakit, ha érti, mi történik körülötte.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a valaszokat. Sajnos nyelvet nem tud :-( Magyar ceghez menne most ki.
60 ezer forintból enni se lehet, nem hogy építkezni, meg gyereket nevelni. Én abba nem mennék bele, hogy továbbra is így éljünk.
Hollandiában egyébként megéri gyökeret verni, az idõjárást leszámítva nagyon jó ott élni. A mentalitás miatt mindenképp. Amint lejár a tanulmányi szerzõdés miatti "röghöz kötésem", én is oda szeretnék kiköltözni.
Sajnos ez ìgy mindenkêpp bizonytalan.De, ha sikerül neki a munka ott sokkal jobban fog keresni ès a picinek meg tudtuk mindent adni. Illetve az sem mindegy, hogy lesz sajàt hàzatok. Nehèz lesz az az idõ amit nèlküle kell eltöltenetek, de hidd el, hogy megéri, mert az itthoni jövedelembõl megélni nem lehet.
Mennyire piacképes a szakmája? A tied? Adott esetben el tudsz könnyen helyezkedni? (ha épp neki nincs munkája, akkor õ is otthon maradhat a gyerekkel) Nyelvtudással hogy álltok? Ha a jelenlegi munka nem jön be neki, tud Hollandiában másikat keresni (angol, holland nyelvtudás)?
A kérdező hozzászólása: Értünk a csalâdjáert menne ki hogy jobb életünk legyen. Szeretnenk a fiunknak minden tmegadni amit lehet.de ebbol a fizeesbol nem lehet. Viszont en felek attol ha kimegy es azt mondjak neki 2honap utan hogy koszonjuk de eleg volt es elküldik. Akkor hazajön es nincs munkaja. Parom is eztg mondta max egy evet birjak ki õ megalapozza ott kint legyen lakas es penz es menjunk ki utana... De en tartok ezektol. Mi van ha nem jin ossze? Vagy erre mondjak azt ogy meg kell próbalni???? Annyira tanacstalan vagyok...
Ne haragudj kérdezõ, de a 60ezer forint fizetés nevetséges, egyenlõ a semmivel.Szóval sokat nem veszít munka terén.
Talán ideges lehet a légkör.
Azok a "babaradarok"... Lányom az egyik szobánkban éjt-nappallá téve visított. Átköltöztünk vele másik szobába, és láss csodát megnyugodott. Hogy mit érzett nem tudom, talán a szomszédasszony negatív energiáit (boszorkány külsejû és viselkedésû nõ). :) Úgyhogy ki tudja, lehet tényleg rossz a légkör, csúnya a fal mintája vagy tudom is én...
lehet idegen számára a környezet, vagy félénkebb baba és emiatt sír. Vannak ilyen babák, akik csak a jól megszokott környezetben, apánál, anyánál érzik magukat biztonságban és idõ kell nekik, amíg megnyílnak. tudom, az én 2. babám ilyen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítségeket :) várom még a válaszokat
Az én fiam is ilyen volt anyóséknél. Sírt szegény megállás nélkül. Most lesz 10 hónapos, de még mindig nem érzi náluk jól magát, fõleg ha anyósomat meglátja (nem vicc). Mondjuk õ eléggé akaratos személyiség, és pl. volt olyan hogy amíg kimentem a mosdóba nem hagyta nyugodtan játszani hanem folton "piszkálta". Talán jobb lesz...

1 éves a kisfiam, és olyan kiütések vannak az arcán, mint pár hónapos korában, ami akkor az anyatejtől volt. Mivel még mindig szopizik, lehetséges, hogy most is az anyatejtől van?

Már kapott tejtermékeket (joghurt, sajt, túró), amiket pár napja elhagytunk nála, de a kiütések nem sz?ntek meg.

Legjobb válasz: erre szerintem csak az orvosotok tud majd válaszolni, meg kell mutatni neki, nekünk a joghurttól lett olyan, abbahagytuk, de még szinte most is olyan neki, csak halványabb. 9 hós

erre szerintem csak az orvosotok tud majd válaszolni, meg kell mutatni neki, nekünk a joghurttól lett olyan, abbahagytuk, de még szinte most is olyan neki, csak halványabb. 9 hós


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!