Találatok a következő kifejezésre: Páromnak van kisfia, (98 db)

A páromnak van két kisfia, a nagyobbik 3éves, elhelyezés alatt van, ideiglenesen már megkapta. Talán februárba meglesz a végső tárgyalás. Még egy fedél alatt él a volt élettársával. Van e a gyámügynek beleszolása az uj kapcsolatba?

Gserek elhelyezés ideje alatt, beleköthet e bárki hogy a párom nak én legyek, mert hivatalosan nem vállal? Õ oda jár hozzám én viszont nem tudok menni ezek végett.A volt élettárs azzal fenyegeti hogy megy a gyámügyre.

Legjobb válasz: Hogy tudnám elérni hogy én legyek számára az egyetlen nõ akivel él. a kisfiát szeretem nagyon, imádnivaló. Már kérdeztem tõle meddig lesz még vele az anõ egy lakásban, meg mikor leszek én a felvállalt nõ, de vászt nem igen kapok. Azt mondja majdha végleg megkapta a kisfiát, Hogy érjem el hogy többször találkozzumk, mégha rövid idöre is? Nekem nem elég heti egy alkalom Mit tehetnék?

A kérdező hozzászólása: Hogy tudnám elérni hogy én legyek számára az egyetlen nõ akivel él. a kisfiát szeretem nagyon, imádnivaló. Már kérdeztem tõle meddig lesz még vele az anõ egy lakásban, meg mikor leszek én a felvállalt nõ, de vászt nem igen kapok. Azt mondja majdha végleg megkapta a kisfiát, Hogy érjem el hogy többször találkozzumk, mégha rövid idöre is? Nekem nem elég heti egy alkalom Mit tehetnék?
Hogy mit tegyél? Hagyd a fenébe ezt a pasast, jobban jársz! Ez csak megaláz Téged, nem sok jóra számíthatsz! Gerintctelen egy ürge lehet! Bocs. Dehát, Te döntésed.
Na látod, kérdésedben a válasz.Nem vagy fontos neki, nem szeret csak szédít.A kisfiát szereted?Hát majd ha nagyobb lesz és véletlenül együtt maradtok meglátod Õ hogy fog utálni téged és az apját ha elveszitek Õt az anyjától és elválassza az apja a testvérétõl.(Te anno ha visszagondolsz a kisgyerekkorodra talán nem ragaszkodtál anyádhoz Nem Õt imádtad legjobban??Akkor hogy tehetitek ezt egy kisgyerekkel?)Ha majd valamikor lesz gyereked, akkor nem dobálózol ilyen könnyen azzal, hol a gyerek helye.Fõleg egy 3évesé.Egyértelmû, hogy az anyjánál.A leírásod alapján Te egy szemét aljas kicsinyes és bosszúálló embert szeretsz.Nyisd már ki a szemed, nem lehetsz ennyire ostoba!!!Keress egy normális férfit magad mellé, aki megérdemel téged és méltó arra, hogy így oda legyél érte, és nem aláz így meg.
Jól értem, hogy a "párod"el akarja választani a gyerekeit egymástól???Ne is haragudj de ez undorító felháborító. Ha egy szülõnek fontosak a gyerekei, mert szereti õket, akkor az Õ érdekeiket nézi, és nem kicsinyes bosszút forral az exe ellen.Mert gondolom az a részérõl, azért akarja elperelni a gyereket az anyjától. Az meg, hogy Téged nem vállal megint csak a kétes jellemét igazolja.Különélés esetén miért ne lehetne vállalni egy tisztességes kapcsolatot?A mai világban pedig nincs olyan, hogy kényszerbõl élek egy fedél alatt azzal akivel nem akarok. A válásomnál a férjem is ott volt, beidéztettem. Igaz, én az akkori férjemtõl abban az idõben már 7 éve külön éltem, és a mi kapcsolatunk akkor már 3 éves volt. Tehát nem futó kaland. A másik, te biztos vagy abban, hogy szeretnél egy háromévest nevelni?Tudnád ez tisztességesen, lelkiismeretesen, szeretettel csinálni? Nem tudod mibe mászol bele csak azt tudom mondani. Ne tegyetek tönkre ártatlan gyerekeket, legalábbis Te ne asszisztálj hozzá. Ha a párod nem tud tiszta helyzetet teremteni, keress mást. Hidd el, ha most magyarázkodik, hogy miért nem, meg majd késõbb...stb...egy életen át azt fogja tenni.
Semmi köze a gyámügynek a kapcsolatotokhoz, illetve lehet pozitív hatással, hogy a párod esetleg veled együtt teljes családban tudná nevelni a gyerekeket.

Megcsaltam a párom, van egy kisfiunk, hogyan tovább?

3 éve vagyunk együtt a párommal,van egy kisfiunk akit imádunk!szeretjük egymást miis nagyon,de az ulolso 1 évünk arrol szolt hogy elhidegültünk egymástol.külföldön lakom vele meg a picivel,és most pesten vagyok 1 honapot.

Legjobb válasz: Én is megcsaltam a feleségem ami ki is derült. Telyesen elhidegült töllem. Én mint férfi sokkal nagyobb bünt követtem el a hölgyek szemébe mert az én hasonló kérdésemre nem válaszoltak ilyen megértõen. Úgy gondolom a te esetedben,hogy semmi képpen ne árúld el a párodnak. Maradjon meg a te kis titkod és a szeretõt meg felejtd el. Gondold azt hogy volt egy szép álmod amitõl igazán jól érezted magad. Három év még ne olyan hosszú idõ, nagyon sok boldog percet tudtok még a férjeddel eltölteni és sok meglepetés vár még rátok az életbe. Azért jelezheted számára hogy neked ez kevés amit õ ad és változtatni akarsz ezen. Ha elárulod neki nagyon megbánod mert azt az embert verted át akit a szíved mélyén igazán szeretsz és õ nagyon meg fog gyûlõlni téged. Két szék közé fogsz esni.

Én is megcsaltam a feleségem ami ki is derült. Telyesen elhidegült töllem. Én mint férfi sokkal nagyobb bünt követtem el a hölgyek szemébe mert az én hasonló kérdésemre nem válaszoltak ilyen megértõen. Úgy gondolom a te esetedben, hogy semmi képpen ne árúld el a párodnak. Maradjon meg a te kis titkod és a szeretõt meg felejtd el. Gondold azt hogy volt egy szép álmod amitõl igazán jól érezted magad. Három év még ne olyan hosszú idõ, nagyon sok boldog percet tudtok még a férjeddel eltölteni és sok meglepetés vár még rátok az életbe. Azért jelezheted számára hogy neked ez kevés amit õ ad és változtatni akarsz ezen. Ha elárulod neki nagyon megbánod mert azt az embert verted át akit a szíved mélyén igazán szeretsz és õ nagyon meg fog gyûlõlni téged. Két szék közé fogsz esni.
Mindent helyre lehet hozni! Kérlek, ne add fel! A fontos kérdés az: hogy helyre akarod-e hozni? Ha igen, akkor sikerülni fog! De azért gondolj bele abba, hogy neked hogyan esne, ha a gyermeked édesapja lenne hasonló helyzetben veled kapcsolatban. Keresd meg azt a pontot, ahol valami elromolhatott, beszélj errõl a pároddal, és keressetek valakit közösen, aki segít nektek abban, hogy minden helyre kerüljön, mert lehetséges! Ha kell hozzá nektek cím, akkor csak írj, és küldök. Én amellett vagyok, hogy küzdj! Õ a kisfiatok édesapja! Valamikor valamiért mellette döntöttél! Rajtad is múlik! Küzdj! Szorítok!
Az alapján, amit leírtál, a megcsalásban a párod ugyanannyira ludas! Nem az ókorban élünk, igenis van választásod, na persze nem biztos, hogy ez volt a legjobb döntés, de a szívednek nem tudsz parancsolni. Végig kell gondolnod a régi és az új kapcsolatot, mert igenis van, hogy jobb külön, mint együtt, de ezelõtt fel kell mérnetek, hogy valóban nincs megoldás. Azt te döntsd el elmondod-e, de ebben a megcsalásban benne van õ is rendesen, ezért ez az õ felelõssége is. És ugye ott van a pici is... De tartsd szem elõtt, hogy igenis megérdemled, hogy szeressenek és hogy törõdjenek veled, nem csak anyagilag, az édes kevés. Én azt javaslom olvasd el Csernus Imre: Ki nevel a végén címû könyvét, azzal most két legyet ütsz egy csapásra, mert a fenti problémával is foglalkozik és a gyerekneveléssel is. Én most fejeztem be és szuper volt!
Az 5-ik hosszászólónál közös ágy egy harmadikkal? Mert kb errõl van szó... Ez aztán a családmodell! Csak az ilyen tanácsokat fogadd meg, aztán meg kérdezgesd az oldalon vajon miért maradtál egyedül...
Szerintem meg ne mondd el neki. Gyûjts össze annyi erõt, amennyivel fel tudod számolni a szeretõs kapcsolatod, tedd meg, és felejtsd el, mintha soha meg nem történt volna! aztan keress egy klassz kis helyet hétvégére, mondd meg a férjeddel, hogy neked kell egy kis kikapcsolódás, te meg a baba elmentek, ha nincs programja, akkor jojjon o is (azert par nappal elotte szolj neki, hogy szabadda tudja tenni magat), és ha elmentek, tegyel meg mindent, hogy jól erezzetek magatokat. aztan megismetelni. vagy csak a babasetaltatas alkalmaval kerdezd meg, hogy lejon e veled, vagy ilyesmi.. szoval szervezz programokat. ne sokat, eloszor kethetente egyet, aztan hetente egyet, arra szepen be lehet "állni", és akkor jó lesz.
Gyönyörû! Mivel nem írtál arról, hogy dolgozol/dolgoztál-e, hát gondolom nem. Egy kisgyerek nem egy pihentetõ dolog sõt az sem, hogy 3 ember után kell mindent vagy majdnem mindent megcsinálnod, de ugyanannyira nehéz 3 embert el is tartani. Ez pedig az õ dolga. Nem vagyok benne biztos, hogy a munkáját helyezi elõtérbe hanem inkább mindhármotok egzisztenciáját. Valamint gondolom õ kereste azt a pénzt is amibõl Pestre utaztál, hogy ott nyugodtan megcsalhasd. Hidd el senki sem olyan típus A LEGELSÕ ALKALOMIG. A kérdésedben pedig azt írod alig várod, hogy ismét találkozz a szeretõddel. Gondolom nem az állatkertben fogtok sétálni a találka alkalmával. Ha voltál elég bátor, hogy megcsald akkor legyen benned annyi gerinc is, hogy elé állsz és el is mondod neki. Vagy esetleg attól félsz, hogy gyerekestõl már nem is kellenél a szeretõdnek? Gondold végig mi lenne, ha a férjed esetleg elolvasva ezeket magatokra ismer? Lenne bátorságod a szemébe nézni?
Én azt gondolom, hogy egy házasság nem arról szól, hogy soha nem szexelünk senki mással. Ezt elvárni kegyetlenség, szadizmus. Mi megbeszéltük a férjemmel, hogy nincs gond abból, ha véletlenül megtörténik a dolog. Ennek ellenére, vagy éppen ezért hatalmas barátok vagyunk, mindent meg tudunk beszélni. Lehet, hogy nálatok is ez hiányzik? A szabadság?
A kérdező hozzászólása: teljesen igazad van, komolyan!de annyiszor leültem vele beszélni, és semmi változás:(, nem vicc, semmi:(.és olyan nehéz igy .szeretem tényleg, és beleis gondoltam hogy ha ö csalna meg, és megtudnám hogy érezném magam...hát igen:(.igazad van, de tényleg jol eisk hogy törödnek velem egy kicsit(nem csak szexuálisan).köszönöm hogy irtál!!
elõttem elõtti, elnézést
nem kell elítélni a kérdezõt. megjegyzem bitzosan lepontoztok érte, de nem baj. egy nõ, akkor lép félre, amikor érzelmileg nem kapja meg azt, amire vágyik, szemben a férfival, akit a szex hajt és ritkán lépnek érzelmi sikokra. én teljesen megértem a kérdezõt. egy olyan házasságban, ahol nem kapsz szeretetet, megértést, megbecsülést, ahol nem érzed azt, hoy számítasz, fontos vagy és szeretnek, nem nehéz elcsábulni, ha felbukkan egy olyan férfi, aki pont ennek ellentettjét tudná megadni. de döntened kell. ha a férjedet akarod és azt szeretnéd, hogy gyökeresen megváltozzon a kapcsolatotok, el kell mondanod neki, hogy van valakid és azt is, mi vezetett téged el idáig. ezek után vagy észbe kap és belátja, hogy õ is hibás és kapsz egy új férjet, vagy el akar majd válni. ha a titok titok marad elõtte, elmarad az élet adta pofon, akkor érdemlegesen nem fog változni semmi a házasságotokban.
14:49-es: aztán ne csodálkozz, ha a férjed elhagy. Egy házasság a lelki kötõdésrõl kell, hogy szóljon. Ha te ezt nem érted meg, akkor nagyon sajnállak.
Azert gondolom, hogy a szeretoddel folyamatosan tartod a kapcsolatot neten keresztul, esetleg telefonon beszeltek, hiszen csak 1 honapig vagy Magyarorszagon, es mar talaltal is valakit. Talan miatta (is)utaztatok haza? Most, hogy visszamesz a ferjedhez, valoszinu feldobodott leszel, es szerintem eszreveszi majd rajtad, hogy nincs valami rendben. Legalabbis egy normalis kapcsolatban megerzi a masik, ha valami nem tiszta! Vigyazz, es el ne mondd a ferjednek, gondolom nem is gondoltal ra, hogy elmondod neki, mire lenne az jo. Donts! Vagy valjal el, es kezdj uj eletet, ezt te tudod, mennyir kivitelezheto egyedul egy kisgyerekkel, kulfoldon, vagy Magyarorszagon, lenne e munkad, lenne e eleg penzed, lenne e segitseged, szoval gondolkodj!!!!! Ha pedig nem valsz el, hiszen felsz, es probalod megbecsulni amitek van, akkor pedig beszelj a ferjeddel, nyuzd ot, es kerd, hogy legyen olyan, mint regen. Alapjaraton amugy babusgatos a ferjed, vagy inkabb karrierista, a penz, a munka az elete? Nem tudom mit csinalsz amugy, tanulsz e, fogsz e a kozeljovoben dolgozni, milyen lehetoseged van kulfoldon...stb. Szoval ezeket a dolgokat nagyon gondold at, ne legyel felelotlen! Nehogy kesobb banjal meg mindent. De, persze megertelek, megertem, hogy nobol vagy, es kell a figyelmesseg a ferjed reszerol. Irjal valamit legyszivel, mar nagyon sok valaszt kaptal!!!
A kérdező hozzászólása: tényleg rengeteg választ kaptam, és midnenkinek köszönöm.azoknak is akik leszoltak, hiszen igazuk van nekik is teljesen.a párom amugy nema férjem, csak élettársam és a kisfiam apukája.tényleg sokszor.söt..több mint 1 évig probáltam alakitgatni a kapcsolatunkat, még ugyis hogy sokat beszéltem vele ezekröla dolgokrol.mondtam neki, semmi nem hiányzik, csak a törödés..és hogy érezzem, hogy nem csak a munka létezik számára:(.nem a "szeretö"miatt jöttem pestre.nemsokára utazom haza, és tény hogy nehéz lesz a szemébe nézni, de ugy gondolom megprobálom.furcsa tudom, de soha nem gondoltam volna hogy megtudnám öt csalni, hiszen nagyon szeretem!még azoknak sem hittem, és leszoltam én is öket akik hasonlo szituban voltak és mondták nekem hogy nem kaptak törödést stb a kapcsolatban, szerették a párjukat de félreléptek..nem értettem öket, és ellenük voltam hiszen igazságtalannak tartottam a másik fél felé.ezzel most is igy vagyok.de sajnos beláttam, ha tényleg a béka feneke alatt minden, és már mindent megtettél értetek, és mégis pocsék midnen, ha jön egy olyan akitöl ezeket megkapod, elcsábulsz..és most értettem meg hogy tényleg létezik ilyen.(amugy nálam jobban sztems enki nem utálja azt ha valaki megcsal valakit..).de most ott vagyok hogy én estem ebbe a hibába, szeretem a páromat, de tudom , amikor visszamegyek elejétöl kezdödik midnen, és megint értéktelen semminek fogom magam érezni.irjátok tegyek valamit, beszéljek vele, programozzunk stb.megtettem már midnen több mint 1 évig probáltam..és semmi.megprobálom ismét..és remélem valamilyen csoda folytán elindul jobb irányba a kapcsolatunk.én nagyon családpárti vagyok, és bodlog vagyok hogy van családom(ö és a kisfiam).tényleg addig huztam, beszéltem vele, midnent megprobáltam amit csak eltudtok képzelni, és innen tudom ha már én , aki gyülöli a megcsalást és soha elnem tudtam képzelni hogy megcsaljam..megtettem..akkor érzem hogy ott már nagy gubanc van kettönk között:(.ha visszamegyek, most fogok elkezdeni munkát keresni, hogy kimozduljak kicsit, és tán akkor ha emberek között vagyok majd néha, beszélgetek stb, akkor nem érzem magam annyira elveszettnek.köszönöm a válaszokat és nyugodtan irjatok még, olvasni fogom, és válaszolni is rájuk.köszönöm azoknak akik irtak!!!

Páromnak van egy kisfia, aki után minden hónapban 12000Ft-ot fizetünk. Ez tulajdonképen édes kevés lenne, de havonta kb. 20-at még ráköltünk. Az anyja most többet akar ezért bíróságra is menne. Követelhet több gyerektartást?

A párom nem rég közalkalmazot lett és már nem minimálbérre van lejelentve. Nemrég indítottunk egy vállalkozást, amit az én családom tett úgymond a fenekünk alá.Annyit kellett rá költenünk, hogy megalapítottuk a céget.Igaz ez sem volt kevés.Most még nagyon az elején jár úgyhogy csak viszi a pénzt.Mikor ezt megtudta az ex, a mindenkori jövedelme 20%-át kezdte követelni. A gyerekre ? szinte alig költ. Minden hétvégén nálunk van és a szüneteket is teljes egészében nálunk tölti. Hétköznap a nagyszül?k mennek érte az oviba, és az esetek nagy részében ott is alszik.(Jobban szeret ott lenni, mint otthon) Heti szinten max. 2 napot tolt az anyjával.Felajánlottuk, hogy nyitunk a gyereknek egy számlát és arra fizetünk többet, de ez nem tetszett neki.A kezébe viszont nem szeretnénk adni, mert úgysem rá költi.A váláskor a párom állítólag mindent otthagyott a gyerk?cnek.Ruháit mindig mi vesszük és ha egyszer abban megy haza többet nem látjuk. 2 év alatt egy melegít?t kellett csak vennie, mert mindent megkap. Hozzáteszem nem gagyit kap.Az anyuka kifizeti az ovit( 6000Ft)meg hetente 2x megvacsiztatja.Ezek után még követelhet valamit? Nem a gyerekt?l sajnáljuk, de inkább megvesszük mi ami kell, mert így biztos, hogy meg is lesz.Még annyi, hogy anyuka havi 300-at keres, nekönk 98 marad.Neki 3 milliós autója van, nekünk egy 22 éves.

Legjobb válasz: Elméletileg kérheti, de javaslom, hogy mindenrõl, amit a gyereknek vesztek, kérjetek számlát és õrizzétek meg, akkor a bíróság is láthatja, hogy jóval többet költötök rá, meg persze el kell mondani, hogy mennyit van nálatok a gyerek. Azt nem kell felhozni, hogy az anya milyen, mert azt majd megítéli a bíró, magatokra vettek rossz fényt, ha ilyenbe belementek, de azt mindenképpen bizonyítsátok be, hogy ti bizony elég sokat költötök a gyerekre. Akkor valószínû, hog ynem lesz felemelve a gyerektartás.

Elméletileg kérheti, de javaslom, hogy mindenrõl, amit a gyereknek vesztek, kérjetek számlát és õrizzétek meg, akkor a bíróság is láthatja, hogy jóval többet költötök rá, meg persze el kell mondani, hogy mennyit van nálatok a gyerek. Azt nem kell felhozni, hogy az anya milyen, mert azt majd megítéli a bíró, magatokra vettek rossz fényt, ha ilyenbe belementek, de azt mindenképpen bizonyítsátok be, hogy ti bizony elég sokat költötök a gyerekre. Akkor valószínû, hog ynem lesz felemelve a gyerektartás.
Nincs az a bíróság amelyik megítéli az emelt gyerektartást ( hacsak nem valami frusztrált b....tlan öreg bírónõrõl van szó, ez egy az egyben burkolt asszonytartásnak tûnik nekem.
Én a helyetekben magamhoz venném a gyereket. Ha láthatóan jobban kötõdik az apához, akkor biztosan boldogabb lenne veletek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! A blokkokat mindenrõl elteszem, mert ki tudja ha nem jó a méret, vagy valami történik a ruhával vissza tudjuk vinni.Ez nem lesz gond.Az anyát nem akarjuk lehurrogni, mert nincs értlme, viszont, ha kimennek környezet tanulmányra úgyis látják a különbséget aközött, ahogy õ él meg ahogy mi. Nekünk mégsem esne nehezünkre felnevelni a kicsit. Szeretnénk, ha végre kiegyensúlyozott lenne, ezért jó lenne elkerülni a vitát és a pereskedést, mert azt a gyerek úgyis megérzi.Szegénynek épp elég, hogy elváltak a szülei, nemhogy még folyton a veszekedést kelljen látnia.

Látogatóba megyünk egyik barátunkhoz párommal. Van egy egyéves kislányuk és egy 3éves kisfiuk. Nem akarok üres kézzel menni. Mit ajánlanátok?

Legjobb válasz: A gyerekeknek valami kis játékot, akár a tesco-ból, egy üveg bor a srácnak, bonbon a csajnak.

A gyerekeknek valami kis játékot, akár a tesco-ból, egy üveg bor a srácnak, bonbon a csajnak.
A kérdező hozzászólása: A srác nem iszik.És inkább csak a gyerekeknek akartam valami meglepit, amit ebben a korban lehet.
Ne vigyél a gyerekeknek édességet, mert az rontja a fogaikat! Ne vigyél hangos dolgot, mert a szülõk attól megõrülnek (zenélõ baba, hangszerek)!!!! Babáknak, játék állatoknak, plüssöknek biztos, hogy örülni fognak, de olyat vegyél, aminek nincs apró alkatrésze, mert azt lenyelhetik. A plüssel azért is könnyû bevágódni, mert azzal fognak aludni és ölelgetik majd reggeltõl estig (ha nem nagyon mûszálas).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Bízhatok még benne? 11 éve vagyunk együtt a párommal, van egy 5 éves kisfiúnk. Múlt év novemberében különköltöztünk, mert nagyon boldogtalan voltam. Miután folymatosan kérlelt, úgy döntöttem 3 hónap különélés után próbáljuk meg újra együtt.

Néhány héttel ezel?tt a telefonjában több szerelmes smst találtam, a szám felhívása után egy n?i hang. Kiderült, hogy amíg külön voltunk regisztrált egy internetes társkeres?be, ahol megismerkedtek. Mikor újra összeköltöztünk megszakították a kapcsolatot.2 hónapnyi együttélés után a férjem újra regisztálta magát, ahol újra felvették a kapcsolatot. Napi többszöri hívás, többször sms-ek.3 hónapja nem volt köztünk szexuális kapcsolat. Egyébként sosem találkoztak, de mióta kiderült a dolog nem szakította meg vele a kapcsolatot. A n? folyamatosan kéri, hogy mikor találkoznak már? Mitév? legyek? Valaha is megbízhatok még benne?

Legjobb válasz: Mielõtt bárki nemet vagy igent mondana a kérdésedre, iszerint megbízhatsz e benne áruld el nekünk, hogy ezekre a dolgokra magadtól jöttél rá, vagy a férjed bevallott mindent elmondott neked õszintén mindent, vagy úgy kellet kíhúzni belõle.Értem én, hogy úgy kezdõdött, hogy a telójában rábukkantál valamire, de ezek után mi történt?Amikor számon kérted õt mit mondott?

A kérdező hozzászólása: Tudod, az az érdekes, hogy én sem tudom, hogy mivel érdemeltem ki ezt. Tényleg nem akarom magamat fényezni, de mindig hûséges voltam, soha senki még a kezemet sem fogta meg az elmúlt 11 év alatt, még csak alkalmat sem adtam rá, hogy bárkihez is közel kerüljek. Dolgozom, nem kell, hogy úgymond eltartson. Megbízható, családcentrikus vagyok. Amióta együtt vagyunk egy éjszakát sem töltöttem nélküle házon kívül. Egyébként van két fia az elõzõ házasságából, akik már szinte nagykorúak, kicsi koruk óta mondhatom, hogy félig-meddig én neveltem õket. 21 évesen!!! elfogadtam õt a gyerekeivel együtt, akikért tényleg mindent megtettem, soha egy rossz szóval nem illettem õket, pedig viselkedhettem volna úgy is - ahogyan nagyon sokan -, hogy nem szerettek volna nálunk lenni. A háztartást rendben tartom, a gyerekünket szépen nevelem. Még a szexuális életünkben is én "lennék" az aktívabb. És mégis...... Sosincs rendes karácsonyunk, szilveszterünk, mert két mûszakban dolgozik, így mindig be van osztva. Én is kereshettem volna már régen mást, de kitartottam mellette. Most az a kérdés, hogy ezért? Nagyon örülök, hogy - személyedben - van egy olyan ember, aki megért engem!!
Igen sajnos nagyon átérzem a helyzeted, mert hasonló sorsot szántak nekem is és neked is odafent.Azóta próbálom megérteni, hogy ezt mivel érdemeltem ki, mert ennek biztosan oka van, de még nem jöttem rá.Nem értem a férfiakat, hogy miért csak akkor kezdenek el gondolkodni, amikor már késõ, mert a bajt már megcsinálták.Az én férjem térden állva sírva könyörgött, hogy bocsássak meg neki és, hogy õ mindent helyre hoz, csak ne hagyjam el.Én hónapokig könyörögtem, hogy váljunk el.Én inteligens nõnek tartom magam, sosem akarnék rosszat a gyerekeimnek sem és attól, hogy a mi érzelmi életünk így alakult, attól még a férjem jó apa, aki dolgozik értük és törõdik a gyerekeivel, ezért én megígértem, hogy soha nem tiltanám el õt a gyerekeitõl, csak váljunk el és õ akkor hozza viszi õket, amikor csak akarja.Sírt, zokogott, hogy bocsássak meg, és én próbálok, de nem sikerül.Fáj.Nagyon
Mielõtt bárki nemet vagy igent mondana a kérdésedre, iszerint megbízhatsz e benne áruld el nekünk, hogy ezekre a dolgokra magadtól jöttél rá, vagy a férjed bevallott mindent elmondott neked õszintén mindent, vagy úgy kellet kíhúzni belõle.Értem én, hogy úgy kezdõdött, hogy a telójában rábukkantál valamire, de ezek után mi történt?Amikor számon kérted õt mit mondott?
Szerintem nem. Sajnálom.
Ezek után?
Ugye Te is tudod a választ?Nem, ennek a kapcsolatnak már nincs jövõje...
nem. sajnos :(
Szerintem ennek vége, ne reménykedj, már nem szeret. Más után nézelõdik, idõ kérdése, hogy találkozzon is valaki mással.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szíven ütött az amit írtál. Ha tudnád, mennyire egyformán gondolkodunk:) Megkérdeztem, hogy õ mit szólt volna ehhez, azt mondta, hogy legalább annyira szenvedne mint én. Megpedzettem neki, hogy akkor mindenki csináljon azt amit akar, erre nagyon megijedt, látom rajta, hogy tényleg fél, hogy elveszít. Pont én is ezt mondtam, hogy minden olyan jól indult, nagy szerelem volt, próbáljunk meg visszanyúlni oda, hiszen van hová. Nem tudom mi lenne a jó. Ha azt mondja, hogy már nem szereti, akkor sem tudnék megbízni benne. Tényleg olyan a szemembe, mintha egymás ember lenne. És én is ezt mondtam neki, hogy eleinte minden szép és jó, de a szerelem elmúlik, és az a másik is nyúzott arccal ébred, sokszor rosszkedvû, stb. Nagyon köszönöm a válaszodat!!!
Szegény te!Nagyon észnél kell legyél!A férjedben ezek után már nem igazán fogsz tudni megbízni.Tudom mert én is hasonló cipõben járok már 3 éve, hogy oda a bizalom és bárhogy szeretném, már sosem lesz olyan, mint régen.Azóta mintha egy másik ember lenne a férjem.Pedig állítólag engem sem csalt meg a párom, "csak"szerelmes lett egy másik nõbe. De ezt azóta vagy elhiszem, vagy nem.Én sem tudom mit higgyek.És el kell, hogy keserítselek, mert az sem jó, hogy pont most feltûnt valaki más az életedben, mert te most csak "belemenekülnél"egy olyan kapcsolatba, ami eleve halálra van ítélve azért mert te még a férjed szereted és az odafigyelést, szerelmet törõdést, flörtöt és minden apró simit és csókokat a férjedtõl várnád, azaz egy másik férfitól várnád el azt, amit a férjed tud adni neked.Én csakis azt tudom tanácsolni, hogy beszélgessetek nagyon sokat, akár éjszakákat, legyetek sokat kettesben mondjuk hétvégente(próbáld meg a gyereket addig nagymamára vagy bárkire ráhagyni)és igenis kérd õt számon, hogy szerinte ezek után te hogy is bízhatnál benne?Kérdezd meg, hogy õ mit szólt volna, ha ilyen sms-t talál a te telefonodba?Nosztalgiázzatok sokat, elevenítsétek fel a régi szép közös emlékeket, ilyenkor ez is nagyon sokat segít.Õszinteségre ösztökéld, de ne agresszíven fenyegetve szemrehányóan, hanem halkan finoman érzékenyen és nõiesen.Próbáld meg kiszedni belõle, hogy mi az ami hiányzik az életébõl és mondd el neki te is, hogy a te életedbõl mennyi minden hiányzik és te mégsem a megcsalást fontolgatod, hanem a már meglévõ házasságod próbálod meg rendbe tenni.Egy idõs rokonom azt szokta mondani erre a mai sok válásra, hogy :"Igen elválni és megcsalni a másikat a legkönnyebb, ahelyett, hogy közösen megoldanák a problémákat.A problémák azért vannak, hogy megoldjuk õket.A megcsalás és a válás egyfajta menekülés a problémák elõl.Azt hiszik sokan, hogy a következõvel jobb lesz???A szerelem nem tart örökké.A rózsaszín köd után jön a békés együttélés, átalakul minden szeretetté és igenis az embereknek meg kell tanulni tisztelni és becsülni a másikat.A mai emberek nem tisztelik egymást.Sem a házastársukat, sem a szüleiket és sajnos már a szülõk a saját gyermekeiket sem tisztelik és ezt a rossz példát adják tovább."-és ez sajnos így igaz.
A kérdező hozzászólása: Azt mondja, hogy hiányzik valami az életébõl, de konkrét magyarázatot nem adott rá. Annyit mondott még, hogy szüksége van rám. Egyébként amikor ez kiderült, rá 1 hétre feltünt valaki a szinen, aki érdeklõdik irántam. Nem tudom mi tévõ legyek? Adjak még egy esélyt, vagy nyissam ki a szívem másnak?
Kell neki egy biztos háttér, ahová hazamehet, ez minden szeretõ viszonynál így van. A szexben és a nõben az újdonságot keresi, olyat, aki dícséri kicsit, aki megint azt mondja neki, hogy milyen vonzó és milyen jó a szexben. Nekem is szeretõm van és az én férjem 4 éve nem ért hozzám szexuálisan, mert a munkája állítólag annyira stresszes, meg az életünk. Én a szex miatt csinálom és azért, mert így érzem, hogy igazi , vonzó nõ vagyok. Õ is ezért csinálja és meg is fogja tenni.Ideje lenn megkérdezni, hogy miért csinálja? Lehet, hogy nincs értelme folytatnotok.
A kérdező hozzászólása: Én találtam meg az üzeneteket. Nem vagyok kutatós típus, de éreztem, hogy valami nem stimmel. Õ ködösített, de azt mondta, hogy szereti a családját, és soha senkiért nem hagyna el bennünket. Két hét után sikerült az "igazságot" kiszedni belõle. Szégyenli magát, és azt mondta, hogy túl messzire ment, és nem érdemlem meg, hogy így viselkedett. Adjak neki egy kis idõt.
Nem lehet az, hogy te megint kezdtél boldogtalan lenni? A párodnak meg hiányzik a boldogság ezért azt keresi.Itt a te boldogtalanságod van a háttérben.
iszerint=miszerint

Az Avonnak van 40-es faktorszámú napteje, ezt használhatom a pár hónapos kisfiamon?

Lehet, hogy 50-es, de magas faktorszámú. 2000.-Ft sincs, olcsóbb, mint egy Nívea, valószín?leg nem olyan jó min?ség?, de azért gondolom, az UV sugárzástól megvéd. Ha csecsem?mél nem is, de 2.5 éves lányomnál használhatom?Vegyem, vagy ne vegyem?

Legjobb válasz: én Avont nem adnék a gyerekeimnek, kisbabának pláne nem, de ez a személyes véleményem. én még kutatom a legmegfelelõbbet, bio-t szeretnék nyárra beszerezni. addig is mig nem találjuk meg a legjobbat, a vichy 50-es faktorosát használjuk majd. az nagyon jó amúgy, ajánlani tudom. a nivea tele vn (mint az avon is) rengeteg olyan anyaggal, ami cseppt sem hiányzik a babák bõrének.

én Avont nem adnék a gyerekeimnek, kisbabának pláne nem, de ez a személyes véleményem. én még kutatom a legmegfelelõbbet, bio-t szeretnék nyárra beszerezni. addig is mig nem találjuk meg a legjobbat, a vichy 50-es faktorosát használjuk majd. az nagyon jó amúgy, ajánlani tudom. a nivea tele vn (mint az avon is) rengeteg olyan anyaggal, ami cseppt sem hiányzik a babák bõrének.
Szia! A mi doktornénik azt mondta, hogy eszünkbe ne jusson 20-as fényvédõfaktornál erõsebbet venni, mert legyen az bármilyen márkájú, többet árt, mint használ!!! A legjobbakat!
Szerintem is elég a picinek is a 20-30 SPF, mert gondolom úgysem akarod órákig a tûzõ napon aszalni. Szerintem azt figyeld a márkák között, hogy melyik van nagyon érzékeny bõrre, mert ez valószínûleg a baba bõrének sem árt és a nagylánynak sem.Jó a Vichy, de nem olcsó, szintén jó az Eucerin is- van ebbõl is kifejezetten gyerekeknek való és olcsóbb, szerintem egy Avon sem engedheti meg magának, hogy nagyon gagyit gyártson, de én is csak nagyobb gyerekekre kenném. Bármelyik mellett döntesz, próbáld ki egy kis felületen otthon a babán, nehogy allergiás legyen rá.Jó napozást! egy gyógyszerész kismama
Én mondjuk saját magamon próbáltam tavaly a 40est vízitúra közben és nem, hogy leégni nem égtem le még színem sem lett.A többiek olyanok voltak mint a homár, a férjem is napszúrást kapott-õ elutasít minden kencét.Megbánta utánna...De picibabának én sem biztos, hogy adnám, mert ki tudja milyen adalék van benne.Inkább félni mint megijjedni.A nagyobbnak már sztem használhatod-elvileg gyerekeknek van kifejlesztve.Sztem attól, hogy dráfgább valami lsd vichy nem biztos, hogy jobb.A bio cuccokban is csak bízni lehet, hogy tényleg biok.Úgyhogy a dokid vvéleményét kérd mindenképpen sztem.az a legbiztosabb, bár tény õ is csak ember.Az én háziorvosom egy tündér, bár sztem már túlon túl elõvigyázatos sokszor.
Én nem használnám ygermekemre az Avonos naptejet, mivel engem kiver. Amikor a bõrgyógyászom rájött h az avonos naptej ver ki, megvizsgalta és azt mondta, h ami a hátuljára van írja h ilyen olyan anyagok ( E vitamin stb) vannak benne az mind hülyeség.

Van egy 3 hónapos gyönyörű kisfiunk. Amióta megszületett 180 fokot fordult a kapcsolatunk a párommal. Mit tegyek?

Nagyon el vagyok keseredve. Azóta ordítozik velem, mindenért én vagyok a hibás, nem viseli el, ha sír a kicsi, inkább felhangosítja a tv-t, minthogy oda adja neki a cumit vagy felvegye ölbe, rá sem néz. Szerinte csak hisztizik a baba és hagyjam már a francba is sírni(megjegyzem egész nap összesen sír egy órát és nagyon jó baba) Minden nap veszekszünk és tehetetlen vagyok. Van egy nagylánya el?z? házasságából, na azzal viszont állandóan simisimi, meg puszi, meg apuci kislánya ...stb. Tudom, hogy lányos apa, mert mondta már régen, de ez már mindíg így lesz? Igyekszem mindenhez jópofát vágni de már nem megy. Nem vagyunk házasok. Soha nem is akart elvenni, viszont a babát tényleg akarta, mert sok vetélés után sikerült szülnöm, és ?s is szenvedett. Úgy érzem, hogy csak magamnak szültem. Hagyjam el? És a kicsi? Soha életemben nem voltam még ilyen boldogtalan..... :(

Legjobb válasz: Oh, de sajnállak! Nem lehet, hogy ezt csak most érzed így? Nincsenek boldog pillanatok a kapcsolatotokban és nem lehet, hogy neki valami problémája van? Mindegy.. Igazából nem vagy egyedül, sokan vagyunk, akik szülés után így éreznek és ezek a körülmények vannak otthon. Többek között sokszor érzem én is uezt, mint amit te leírtál, hogy olyan egyedül vagyok és olyan boldogtalan, egyedül a gyönyörûségem vigasztal! Sokszor én is már el akartam költözni, válni, de olyan pici a baba és miatta mindig visszajövök. A férjem igazából nem rossz ember, csak vannak napjai, amivel kikészít, és olyan tulajdonságai vannak..jobban mondva hiányoznak, amik apai kötelességeinek ellátásához szükség lenne. Így én is kevés segítséget kapok, sokminden rámhárul a háztartásban és szintén sokszor nincs elismerés a munkámért. Mert nem tudják, hogy a baba akár 24 órát is igényelhet..és nem tudják, hogy minden percben változhat a baba kedve, így a félbemaradt munkánk félbemarad, mert elsõ a gyerek.. A te problémádra ill a közös problémánkra visszatérve, tudom ez nem vigasztal, hogy nem vagy egyedül, de próbálj meg kicsit lazítani! A kisfiadnak mindkettõtökre szüksége van, legfõképp az otthoni nyugalomra. Ha felhangosítja a tévét, mondd el neki, hogy a pici babátoknak most fájdalma van, kéred szépen halkítsa le, és segítsetek enyhíteni a kisfiú bánatán. Mondd el neki, hogy mindig úgy érezzen, ha õ lenne a helyében, milyen lenne. Mit szólna a párod ahhoz, hogyha te úgy enyhítenél a problémáján, hogy felhangosítod a tévét.. Õ hogy érezne? Hát képzelje el, hogy érezhet az a gyermek.. Kicsit féltékeny is vagy a lányára, úgy érzem. Ismerõs szitu, de ne tedd. Nem lesz mindig így, a férfiaknak még nehéz elfogadni a pici babát alig várják hogy focizzanak, hogy autózzanak..nem holmi sírást hallgassanak. Sajnos mindegyik pasi ilyen :( Ne hagyd el a párod, csak akkor, ha õ is uígy érez, és õ is jobbnak látja a válást. Akkor tényleg nincs mit tenni és ettõl függetlenül lehetsz te és a kifiad is még nagyon-nagyon boldog! De ha meg tudjátok beszélni ezt a problémádat és õ is tud változtatni dolgokon, akkor szeressétek meg egy kicsit egymást :) Azonnal kisüt a nap! sok boldogságot!!!

Oh, de sajnállak! Nem lehet, hogy ezt csak most érzed így? Nincsenek boldog pillanatok a kapcsolatotokban és nem lehet, hogy neki valami problémája van? Mindegy.. Igazából nem vagy egyedül, sokan vagyunk, akik szülés után így éreznek és ezek a körülmények vannak otthon. Többek között sokszor érzem én is uezt, mint amit te leírtál, hogy olyan egyedül vagyok és olyan boldogtalan, egyedül a gyönyörûségem vigasztal! Sokszor én is már el akartam költözni, válni, de olyan pici a baba és miatta mindig visszajövök. A férjem igazából nem rossz ember, csak vannak napjai, amivel kikészít, és olyan tulajdonságai vannak..jobban mondva hiányoznak, amik apai kötelességeinek ellátásához szükség lenne. Így én is kevés segítséget kapok, sokminden rámhárul a háztartásban és szintén sokszor nincs elismerés a munkámért. Mert nem tudják, hogy a baba akár 24 órát is igényelhet..és nem tudják, hogy minden percben változhat a baba kedve, így a félbemaradt munkánk félbemarad, mert elsõ a gyerek.. A te problémádra ill a közös problémánkra visszatérve, tudom ez nem vigasztal, hogy nem vagy egyedül, de próbálj meg kicsit lazítani! A kisfiadnak mindkettõtökre szüksége van, legfõképp az otthoni nyugalomra. Ha felhangosítja a tévét, mondd el neki, hogy a pici babátoknak most fájdalma van, kéred szépen halkítsa le, és segítsetek enyhíteni a kisfiú bánatán. Mondd el neki, hogy mindig úgy érezzen, ha õ lenne a helyében, milyen lenne. Mit szólna a párod ahhoz, hogyha te úgy enyhítenél a problémáján, hogy felhangosítod a tévét.. Õ hogy érezne? Hát képzelje el, hogy érezhet az a gyermek.. Kicsit féltékeny is vagy a lányára, úgy érzem. Ismerõs szitu, de ne tedd. Nem lesz mindig így, a férfiaknak még nehéz elfogadni a pici babát alig várják hogy focizzanak, hogy autózzanak..nem holmi sírást hallgassanak. Sajnos mindegyik pasi ilyen :( Ne hagyd el a párod, csak akkor, ha õ is uígy érez, és õ is jobbnak látja a válást. Akkor tényleg nincs mit tenni és ettõl függetlenül lehetsz te és a kifiad is még nagyon-nagyon boldog! De ha meg tudjátok beszélni ezt a problémádat és õ is tud változtatni dolgokon, akkor szeressétek meg egy kicsit egymást :) Azonnal kisüt a nap! sok boldogságot!!!
Nagyon sajnállak, bár ezzel nem sokra mész. Az igaz, hogy az elsõ idõben az emberlánya sokszor érez ilyet, ha van alapja, ha nincs (bizony engem is kapott el a sírás a mérhetetlen tehetetlenség és egyedüllét érzése miatt). MIndig azt olvasom, hogy türelmesnek kell lenni a férfiakkal mert ez nekik nehéz idõszak. Nekik?! (talán nekik is) Az, hogy errõl mit gondolok-nem ide való... Elõttem már írták, próbáld vele megbeszélni, kérdezd meg miért ilyen - v. elõször gondold át, tényleg ennyire sötét a helyzet, valóban ennyire passzív, nem segít, nem törõdik...?, ha igen, akkor beszélgessetek errõl. Már ha ez mûködik közöttetek. De van egy olyan érzésem, hogy Te még nem említetted meg neki ezeket a dolgokat. Nem kell mindig mindenhez jópofát vágni, igenis Te is lehetsz fáradt, neked is fájhat ez az, neked is szükséged van egy kis kikapcsra. Õ is játszon egy cseppet a fiával, fürdesse, etesse meg-vezesd rá, kérd meg segítsen ezekben a dolgokban, mert fáradt vagy..v. más dolgod van, mi lenne ha Õ öltöztetné, hogy Te még gyorsan el tudj mosogatni... Ha nem megy, hát várhatod a focizós korszakot-hátha akkor javul a helyzet... Egyébként szerintem csak a fáradtság miatt látod ennyire sötéten az életet-ez ismerõs:(, a 3 órás alvás nagyon kevés. Én is 2 hónapig csak ennyit aludtam, sõt volt olyan éjjel, hogy csak 45 percet:( Másnap én is majdnem költöztem.... Ne add fel, legyél Te az okosabb. Ha szerette volna Õ is a babát (és feltételezem, hogy tudta fia lesz) akkor nincs nagy baj. Reméljük, én szorítok. "Sajnos mindegyik pasi ilyen :(" írta az elsõ válaszoló) Ez nem igaz, szerencsére! Az én párom minta apuka, most is szalad, mert felébredt a kislányunk, megcsinálja neki a tápszert, megeteti, aztán ha kell még álomba ringatja (lánykám is 3 hónapos). És ez így megy minden nap, Õ fürdeti (addigra szigorúan hazaér, 1x nem tudott itt lenni a 3 hónap alatt, bevallom én zokon vettem), eteti, pelenkázza, játszik vele, nem hagyja sírni (pedig az elején Õ is mondta, hogy az is kell-mostmár Õ az aki elõször felkapja) és nem utolsó sorban ha elmegy mellette mindig jut egy puszi, becézgetés..
Szia.Én nem tudom azt írni, hogy megértelek, mert nekem segítségem is van, meg az Apuka is rendes.Viszont nem értem a párodat, az õ lányával is így viselkedett, amikor pici volt?Az én Férjemnek is van már egy lánya, de remélem nem fogja jobban szeretni, mint a közös Kisfiunkat.Szerintem jogosan vagy felháborodva emiatt, és ez nem féltékenység.Csoda, hogy eddig jópofát tudtál vágni mindenhez.Le kellene ülnöd beszélni a pároddal.Ez így nem mehet tovább, a picinek nem erre van szüksége!!!És persze Neked sem.Becsüllek a kitartásodért, és remélem hamar változik majd a helyzet.A picurkának pedig adjál meg minden szeretetet, mert õk azok, akik igazán MINDENT megérdemelnek.Kitartás!!!Egy 10 hetes Csöppség anyukája
A kérdező hozzászólása: Még valami. Kezdettõl fogva nincs segítségem. Egyedül csinálok mindent. N api 2-3 órát alszom és vezetem a háztartást is. Mosás, vasalás, takarítás... A párom viszont épp a minap mondta a testvérének, hogy õ robotol, én meg csak itthon lazsálok. Azt hittem, hogy felrobbanok.
Fenyegesd meg, hogy holnap elköltözöl a gyerekkel együtt, kamuzz, hogy már kinéztél egy albit, vagy hazaköltözöl a szülõkhöz! Mondd el, hogy boldogtalan vagy, hogy megváltozott, és õt hibáztasd! Nem foglalkozik a gyerekkel, szerinted nem is szereti...stb. Nekem bevált, 1 órán belül, már puncsolt is, megbeszéltük a dolgainkat, szeret minket, és azóta rendben minden. 11 hetes anyuka
A kérdező hozzászólása: Kedvesek vagytok. Sajnos nem tudjuk megbeszélni a problémákat, mert az válasza, hogy "ha nem tetszik, el lehet meni, de a baba marad"! Reggel héttõl délután egyig dolgozik. Szóval nem abban fárad el. A másik gyerekével álítólag nem volt ilyen, hanem mindent õ csinált. Szóval marad a tehetetlenség...
szegény..akkor passz.. vagy tudod mit, menj a szüleidhez akkor és majd a bíróság úgyis neked ítéli a kisfiút! Huuu, rossz helyzet, sajnálom!
Nem tudok tanácsot adni, mivel én is ugyanebben a helyzetben vagyok! De teljesen, azon kívül, hogy az én páromnak az elõzõ kapcsolatából kisfia van, nem lánya, MINDEN mást én is írhattam volna! Én gondolkodom a külön költözésen, de nem tudom megtenni. Minden nap reménykedem, hogy hátha történik valami, ami miatt megváltoznak a dolgok. Egyedül nehéz, érzelmileg is, hát még anyagilag. A fõ dolog pedig, hogy megszakad a szívem a kisfiamért, ha apa nélkül, vagy egy idegen férfival kellene felnõnie. Én is tanácstalan vagyok, szörnyû, hogy vannak ilyen önzõ és bunkó férfiak, akikkel nem lehet beszélni, mert semmit nem fognak fel, csak nekik lehet igazuk. Mintha mindegy lenne, hogy én ott vagyok-e mellette vagy sem.

Kisfiam 15 hónapos. Játékainak 80%-val nem játszik. Van neki sok gumi, rágható állatka stb, zenélős játékok. Az állatkákkal még később úgy is játszik, de a zenélős játékok érdekelni fogják még, mert most elpakolok egy párat, és mászómicimackó?

Legjobb válasz: Az elso valaszadonak nagyon igaza van. El kell oket tenni 3-4 hetre es ujbol elovenni. Szamukra szinte uj lesz. :) Baratnom kisfianak is sok jatekja van es valtogatom oket (en vigyazok ra). Pl tegnap megorult a zenelo gyumolcseinek majdnem 2!!! orat is kepes volt veluk jatszani pedig ezelott egy honappal mar unta oket es rajuk sem hederitett! Igaz o meg csak 11 honapos.

Az elso valaszadonak nagyon igaza van. El kell oket tenni 3-4 hetre es ujbol elovenni. Szamukra szinte uj lesz. :) Baratnom kisfianak is sok jatekja van es valtogatom oket (en vigyazok ra). Pl tegnap megorult a zenelo gyumolcseinek majdnem 2!!! orat is kepes volt veluk jatszani pedig ezelott egy honappal mar unta oket es rajuk sem hederitett! Igaz o meg csak 11 honapos.
Fogalmazd meg újra kérlek, mert én is csak egyik részét értem.
A kérdező hozzászólása: Remélem értitek, mert így visszaolvasva elég értelmetlennek tûnik számomra:)
Tényleg kicsit zavgya a kérdés, de az elsõ felét értem. Én szoktam elrakni a játékait, egy hónap múlva már nem is emlékszik rá, és nagyon jókat játszik vele, egy nyûgös délután nagyon szuper egy "új" játék. A mászós micivel mi is van? hogy fog -e játszani vele késõbb? igen, lehet.
Ma fogom eltenni ezeket sztem végleg. 19 hós a fiam. A micimackójához fél éve nem nyúlt hozzá. Ugy kellene gondolkodni, mint a ruháknál. Ha fél évig nem kellett, akkor már többet sosem fog kelleni. Túl sok a fiamnak is a játék. Jönnek festeni a nappalit, igy pár napja csak párat hagytam ott elöl, a többit betettem a járókába. Tele lett:) egyet sem keres!!! Vagyis egy járókányi felesleg van csak a nappaliban:((
9:36-os vagyok, elfelejtettem mondani, hogy en ezt a tippet meg regen olvastam egy babas konyvben. Most is eppen a gyumikkel jatszik itt mellettem. A narancsnak a hejat bontogatja es huzogatja a belsegeben elrejtett rezgot. :) Szerintem pakold el oket, de ne nehez helyre. Vedd elo egy ido utan es ha akkor sem kell neki elpakolhatod vegleg. Egy probat meger.
mászó macit nem adod el? :-) bocs az offért.

Fennáll a lehetõsége annak, hogy teherbe esek? A ciklusom 10. napján voltunk együtt párommal, gumit használtunk, ami azonban elszakadt. Ciklusom 28 napos. Már van egy kisfiúnk, jelenleg nem is tervezünk kistestvért.

Legjobb válasz: A spermiumok életképesek (legújabb discovery-s adás szerint) akár 5 napig is. Ezért igen, van lehetõségetek rá. Nekünk 6. napi együttlétbõl fogant a kisfiúnk.

A spermiumok életképesek (legújabb discovery-s adás szerint) akár 5 napig is. Ezért igen, van lehetõségetek rá. Nekünk 6. napi együttlétbõl fogant a kisfiúnk.
Fogamzásgátló mellett, 10.napon voltam együtt párommal.(elõtte egy hetes antibiotikumos kezelés). Már most 30hetes terhes vagyok. Szóval van rá esély, hogy tehes vagy.
Azért nem olyan hatalmas az az esély a teherbeesésre, bár kétségtelenül nem nulla. Mást nem tehetsz, mint kivárod a következõ vérzésedet. Addig annyit tudtok tenni a pároddal, hogy átgondoljátok és átbeszélitek, mit tesztek, ha véletlenül mégis teherbe esnél, és ha ezt elõre meg tudjátok beszélni, talán nyugisabban telik az a pár hét. Még az is lehet, hogy annyit agyaltok rajt, hogy megjön a kedvetek a kistesóhoz :)
Szia. Nekem is 28 naposak a ciklusaim. Nekem 12 napon van tüszõrepedésem. Szerintem van esély rá, hogy teherbe esel. Kívánom a legjobbakat.
Kedves Kérdezõ! Ha a peteérésed idõben történik, akkor az a ciklus 12-16 napja között van. A sperma 3 napig életképes, tehát a te esetedben a ciklusod 13 napjáig. A 12 nap is eélyes, de a 13. nap már igen sanszos egy babára. A mosakodás alatt sima altáji mosakodást értesz, vagy hüvelyöblítést? A második hatásosabb, de tudni kell, hogy a 300, 000, 000 spermából elég ha 1 bentmarad.
A kérdező hozzászólása: Azt azért hozzátenném, hogy szex után azonnal mentem a fürdõbe megmosakodni, már ha számít ez valamit...
A kérdező hozzászólása: Nem gondolom, hogy a 10. napon történt együttlét után azonnali hatállyal, fejvesztve rohannom kellett volna a patikába eseményutáni tablettáért, azért kérdeztem mégis itt, mert a félsz, és a hátha azért bennem van. De látom, itt már tényleg semmi másról nem szól az oldal, csak arról, hogyan kössön bele mindenáron minden kérdezõbe a hûdeokos válaszadó. Kedves utolsó, te bevetted volna a helyemben az eseményutáni tablettát? Nyilván...
Hát akkor ez van. Mást úgy sem tudsz tenni, az egyetlen lehetõséged az esemény utáni lenne. Ha azt nem vagy hajlandó beszedni, akkor imádkozz.
Tehát jobb egy újabb gyerek, mint egy egyszeri eseményutáni bevétele... Ezesetben nem akkora baj, ugye? Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Éppen azért, amiért fogamzásgátlót sem vagyok hajlandó szedni. A hormontartalma miatt, az eseményutáni pedig felér egy lórúgással. Védekezni mindig óvszerrel szoktunk, a legutóbbi sajnos nem bírta a strapát.
Ha nem akarsz babát, miért nem veszel be esemény utánit?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Hát, mit mondjak, nem nyugtattál meg...
Azt hittem, csak tinik körében terjed, hogy a mosakodás segít bármin is... Simán besikerülhetett. Tabletta hiányában más nem marad, mint várakozni.

Szerintetek illetlenség lenne? Ha a kisfiunk keresztapja a párom öccse lenne akinek nincs párja. A kereszanyja pedig a párom nővére akinek viszont van párja.

Legjobb válasz: Nem illetlenség. Bátran megkérheted mindegyiket. Tulajdonképpen az egyiki a nagybácsi, a másik a nagynéni lenne a keresztszülõ. Teljesen elfogadható a párosítás. Kérd fel õket!

Nem illetlenség. Bátran megkérheted mindegyiket. Tulajdonképpen az egyiki a nagybácsi, a másik a nagynéni lenne a keresztszülõ. Teljesen elfogadható a párosítás. Kérd fel õket!
Elõzõ vagyok. A lányomnak lesz 2 keresztanyja és 1 keresztapja.
Szia! Mi lenne, ha 2 keresztapja lenne? Nem tudom milyen a viszony a sógornõdékkel, de egy kicsit bántó lehet, ha õt felkéritek a férjét meg nem. Nálunk egy kis különbséggel hasonló a helyzet. A leendõ keresztapa párja még nem élettárs/menyasszony, ezért a párja most nem lesz bejegyezve a hivatali iratokba, mint keresztanya, de ha tartós lesz a kapcsolat, akkor tiszteletbeli keresztanya lesz. A másik keresztanya a férjem húga lesz. Vagyis lesz 2 keresztanya és 1 keresztapa) A fiamnak csak keresztanyja van (húgom). Az is megoldás lehet, ha csak a sógorodat vagy a sógornõdet a férjével kéritek fel, és egy következõ gyerkõcnél a másikat, ha terveztek még babát.
a keresztanya férje sérelmezheti igen. Mi a férjem bátyját választottuk, neki nincs felesége, de ez nem volt szempont, hogy keresztanya is legyen, elég nekünk a keresztapa.
cikinek nem ciki. de ha nézzük a keresztszülõség jelentését, tehát ha veletek valami történik, akkor a keresztszülõkre bíznátok... ebben az értelemben tényleg furcsán jön ki, hogy egyiknek van párja. de cikinek nem ciki, ha így szeretnétek. nálunk is úgy vannak a keresztszülõk, hogy semmi közük egymáshoz, mégcsak nem is rokonok, de mi õket kettõjüket szerettük volna :)
Nálunk is így lesz: férjem húga, aki egyedülálló és a bátyám, akinek van felesége. Hogy miért? Anno nekem a kereszt szüleim elváltak és 5 éves korom óta nem találkoztam a keresztanyámmal, és mindig irigyeltem a tesómat, akinek voltak keresztszülei. Szóval most nem lutrizok, h ki mikor válik el, stb... a vérrokonok lesznek a keresztszülõk és kész.
Elõzõ vagyok. Mondjuk ez függ a kapcsolatotoktól is mennyire jöttök ki egymással, mennyire kedvelitek a másikat.
Ha már házas kicsit ciki ha nem õket választjátok egyben. Mert ugyanis azért azt úgy szokták h párban legyenek mert csak keresztanyu és keresztapu õk általában egy pár :) De persze a ti döntésetek ti ismeritek õket igazán h megharagszanak ilyen dolgon vagy sem. :)
Az öcsém a fiunk keresztapja aki katolikus, a keresztanyja párom unokatestvére aki református, így nem volt még veszekedés sem, hogy kinek a családjából választjuk.Még egyiküknek sincs nagyon komoly kapcsolata.
Hát én néztem hülyén, mikor sógoromék kérték a páromat keresztapunak, keresztanyu meg sógornõm testvére lett. Nem esett jól, nagyon rossz volt látni a keresztelõn, ahogy az uram mellett egy tökidegen nõ áll....
A kérdező hozzászólása: Csak mivel a sógornõmnek van férje nem akarunk haragot.
Nálunk öcsém lett a keresztapja, neki még nincs párja és férjem unokatesója lett a keresztanyja, neki van párja, nem volt sértõdés, Kerianyu párját is Keriapuzza a fiam, meg az öcsémet is. Az tökmindegy, hogy a szertartáson ki hol állt szerintem, megbeszélés kérdése, hogy ti így gondoltátok, hogy legyen két keresztszülõ és a velük járó pár, tehát jó esetben négy emberre számíthat majd a gyermeketek a késõbbiekben. A családi szeretet és összetartás szerintem nem egy szertartáson múlik...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!