Találatok a következő kifejezésre: Páromnak két van a nevén, amit (1 db)

Páromnak két ingatlan van a nevén, amit még a házasságunk előtt szerzett. Most el szeretne válni és ki akar tenni a 20hónapos kisfiammal együtt. Megteheti?

Házasságunk után én költöztem hozzá és közösen fizettük a lakás törleszt? részleteit. Sajnos ezt hivatalosan bizonyítani nem tudom!

Legjobb válasz: ha be vagy jelentve, akkor elsõ körben biztosan nem tud kitenni, csak bírósági végzéssel. A törlesztõrészletet nem kell bizonyítanod, pontosabban neki kellene bizonyítani (mert alapból a házasság vagyonközösség is, azaz a bevételek és a kiadások közösek), hogy egyedül õ fizette. Fontos lenne tudni, hogy mennyi ideje vagytok házasok, mert ez sokat befolyásol a közös tulajdonban. Mindenképpen keress egy ügyvédet amilyen gyorsan csak tudsz és ha tudsz szererezz kimutatásokat a bankszámlákról egyebekrõl, mert aki ki akarja rakni a gyerekét az utcára, az más aljasságra is képes...

ha be vagy jelentve, akkor elsõ körben biztosan nem tud kitenni, csak bírósági végzéssel. A törlesztõrészletet nem kell bizonyítanod, pontosabban neki kellene bizonyítani (mert alapból a házasság vagyonközösség is, azaz a bevételek és a kiadások közösek), hogy egyedül õ fizette. Fontos lenne tudni, hogy mennyi ideje vagytok házasok, mert ez sokat befolyásol a közös tulajdonban. Mindenképpen keress egy ügyvédet amilyen gyorsan csak tudsz és ha tudsz szererezz kimutatásokat a bankszámlákról egyebekrõl, mert aki ki akarja rakni a gyerekét az utcára, az más aljasságra is képes...
Ha õ szerezte a házasság elõtt, az az õ különvagyona, és soha de soha nem lesz közös. Amit utána szereztetek, ebben az esetben a törlesztõrészlet fizetése, annak a felét kellene hogy neked kifizesse. Meg amit azóta együtt tettetek bele, pl ha esetleg cseréltetek tetõt a házon, vagy ilyesmi. Ügyvédre lesz szükséged. De egyébként ne hagyd magad, mert csak úgy nem hajíthat ki az utcára, ugyanis neki rajtad kívül még van tartási kötelezettsége is, az pedig minden más kötelezettséget megelõz. Ha a 20 hónapos gyerekét kivágja az utcára, azért komoly perre is számíthat.
Én azt hallottam, hogy 15 évi házasság után a felek különvagyona is közös lesz, nem tudom, ebben mennyi az igazság. Viszont ha közösen fizettétek a hitelt, akkor mindenképpen megillet téged a befizetett pénz egy része. Hogy pontosan mennyi, egy ügyvéd tudja neked megmondani...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Bár nem vagyok annyira jártas a jogban, így nem akarok hülyeséget mondani sem, éppen ezért keress fel mihamarább egy ügyvédet és mutasss be minden lehetséges papírt.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyi idő különélés után válik a házasság semmissé?

Ha hivatalos válás nem történik, de a felek külön élnek egymástól teljesen, a feleségnél a kiskorú gyerek.

7

Válóperes "megállapodás" ítélkezési szünetben leadva?

Beadtuk a válásról szóló megállapodásnkat. Ítélkezési szünet van, ezért még nem volt semmilyen tárgyalás.

Kérdésem annyi volna, hogy a leadott közös megegyezéses megállapodás még támadható, módosítható, ha behívnak minket az első tárgyalásra?
Köszönöm a segítséget!

3

Elvehetik tőlem a gyereket vállás esetén, ha?

Az apa a szüleivel él. Én, az anya, albérletben a 2 éves lányunkkal. Az anyósom megfenyegetett, hogy elintézze, azt, hogy a lányunkat elvegyék tőlem és az apának ítéljék. Megteheti? Szerinte, mivel az apának ott vannak ők, vagyis a szülei, én meg egyedül élek, ezért nekik ítélhetik. Még nem válltunk el, most intézzük a papírokat.

6

Tartásdíj átadásának mi a bizonyítéka?

Úgy értem, hogy ha valaki készpénzben odaadja a tartásdíját rendesen, de annak papíron sehol nincs nyoma, akkor később a bíróság beleköthet ebbe vagy csak akkor ha az anya azt állítja, hogy nem kapta meg?

9

Anyumat elhagyja a férje, de válni nem akar mert akkor fizetnie kéne az adósság felét. Mit lehet tenni?

Anyut egyébként pont az adósság miatt hagyja el,szépen sunyiba becsajozott és mikor már neki biztos volt a helye,bejelentette,hogy lelép. Fél éve indítottak egy kis élelmiszer boltot ami anyu nevén van,és sajnos azon is van adótartozás.A közüzemi számlák is anyu nevén vannak.A férje kijelentette,hogy hamarosan költözik de mindent anyura hárít és fizetni nem fog.Megteheti ezt? Ha anyum adja be a válókeresetet és a férje nem akar válni akkor hogyan zajlik majd az adósság elosztása? Van rá remény,hogy meg lehet osztani? Kérlek segítsetek aki tud. Köszönöm!

15

SOS! Mit lehet tenni? Többi lent.

A párom elvált több mint 1 éve, és a volt feleség állandóan hívogatja, sms-ekkel zaklatja hogy menjen vissza hozzá, de ő nem akar és ezt meg is mondta neki többször is. Volt olyan is, hogy a ház ahol lakunk odajött, ott kiabált, és mindíg a gyerekekkel takarozik.Van 3 gyerek. Páromat provokálja szándékosan, és hazudozik összevissza. Mit lehet tenni Rendőrségi, jogi úton??Hozzáteszem nem miattam váltak el,hanem mert a feleség bepasizott,és megfogta a gyerekeket összepakolt és lelépett önszántából.

8

3éve kislánnyal hogyan lehet túlélni egy válást ha apa itt hagy minket?

Férjemmel már a gyerek születése óta nem olyan a kapcsolatunk ami egy normális hazásságban kéne. Õ azt mondja h nem kívánja már velem a sexet sem. Egyik nap bekattant h ő így nem boldog és váljuk. El is cuccolt az anyjáékhoz, de azóta ő is nagyon ki van. Az apjáék is mondják h el kell vinni orvoshoz mert teljesen magába zárkózott és legyengül, nem eszik... stb. De nekem meg sürgeti a válást, mert ő nem boldog velem. De úgy látom így még amúgy se. Van egy 3éve lányunk is aki most kezdi majd az ovit én meg megyek vissza dolgozni, az apja meg elhagyta. Szegény gyerek, őt sajnálom a legjobban. Hogy lehet ezt feldolgozni? Van esély rá h visszajön az apja hozzánk?

10

Ismertek-e olyan embert, aki tudja, hogy kellene, de nem lépi meg a válást?

Nem válik, mert a bölcsebbik fele azt diktálja, hogy az élet sok területén sokkal nehezebb lesz utána és a saját boldogsága nem olyan fontos, mint a többi tényező. Nem válik, pedig szellemi fejlődésre vágyik, ami helyett szellemi alámerülésben van része. Ismertek olyat, aki ezt kivitelezte hosszú távon és nem lett idegbeteg?

18

Férjemmel elválunk, mindenben megegyeztünk, amit persze hivatalossá is teszünk. Anyukám viszont szerint túl keveset kapok, kérnem kéne mindennek a felét és a fizetése 20%-át gyt-nak (? )

Igaza van anyukámnak? Szerintem a jó kapcsolat ér annyit, hogy anyagilag engedjek neki. Lesz hol laknunk, jó gyt-t kapok, minek szítani a feszültséget?

6

A bírósági szünet alatt időpontot sem adnak a válóperes tárgyalásra?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!