Találatok a következő kifejezésre: Páromnak két van a nevén, amit (1 db)

Páromnak két ingatlan van a nevén, amit még a házasságunk előtt szerzett. Most el szeretne válni és ki akar tenni a 20hónapos kisfiammal együtt. Megteheti?

Házasságunk után én költöztem hozzá és közösen fizettük a lakás törleszt? részleteit. Sajnos ezt hivatalosan bizonyítani nem tudom!

Legjobb válasz: ha be vagy jelentve, akkor elsõ körben biztosan nem tud kitenni, csak bírósági végzéssel. A törlesztõrészletet nem kell bizonyítanod, pontosabban neki kellene bizonyítani (mert alapból a házasság vagyonközösség is, azaz a bevételek és a kiadások közösek), hogy egyedül õ fizette. Fontos lenne tudni, hogy mennyi ideje vagytok házasok, mert ez sokat befolyásol a közös tulajdonban. Mindenképpen keress egy ügyvédet amilyen gyorsan csak tudsz és ha tudsz szererezz kimutatásokat a bankszámlákról egyebekrõl, mert aki ki akarja rakni a gyerekét az utcára, az más aljasságra is képes...

ha be vagy jelentve, akkor elsõ körben biztosan nem tud kitenni, csak bírósági végzéssel. A törlesztõrészletet nem kell bizonyítanod, pontosabban neki kellene bizonyítani (mert alapból a házasság vagyonközösség is, azaz a bevételek és a kiadások közösek), hogy egyedül õ fizette. Fontos lenne tudni, hogy mennyi ideje vagytok házasok, mert ez sokat befolyásol a közös tulajdonban. Mindenképpen keress egy ügyvédet amilyen gyorsan csak tudsz és ha tudsz szererezz kimutatásokat a bankszámlákról egyebekrõl, mert aki ki akarja rakni a gyerekét az utcára, az más aljasságra is képes...
Ha õ szerezte a házasság elõtt, az az õ különvagyona, és soha de soha nem lesz közös. Amit utána szereztetek, ebben az esetben a törlesztõrészlet fizetése, annak a felét kellene hogy neked kifizesse. Meg amit azóta együtt tettetek bele, pl ha esetleg cseréltetek tetõt a házon, vagy ilyesmi. Ügyvédre lesz szükséged. De egyébként ne hagyd magad, mert csak úgy nem hajíthat ki az utcára, ugyanis neki rajtad kívül még van tartási kötelezettsége is, az pedig minden más kötelezettséget megelõz. Ha a 20 hónapos gyerekét kivágja az utcára, azért komoly perre is számíthat.
Én azt hallottam, hogy 15 évi házasság után a felek különvagyona is közös lesz, nem tudom, ebben mennyi az igazság. Viszont ha közösen fizettétek a hitelt, akkor mindenképpen megillet téged a befizetett pénz egy része. Hogy pontosan mennyi, egy ügyvéd tudja neked megmondani...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Bár nem vagyok annyira jártas a jogban, így nem akarok hülyeséget mondani sem, éppen ezért keress fel mihamarább egy ügyvédet és mutasss be minden lehetséges papírt.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az igazságügyi szakértö valótlan adatokkal állapitotta meg az ingatlanom értékét. Egy vert falu ingatlanból palotát varázsolt. Van rá esély hogy korrigálja? Ha nem, akkor mit tudok tenni?

8

Bontóper után vagyonmegosztás?

Volt férjemmel vita nélkül elváltunk. El?tte két tanú el?tti papíron rögzítve lett, hogy megosztottuk minden ingóságunkat, az ingatlan tulajdonjogától pedig térítésmentesen lemond a javamra (cserébe ha a bank engedi egyedül viszem tovább a hitelt)

5

A parommal Angliaban elunk, neki van egy 4 eves kisfia. A gyerek anyja ugy dontott, o is kulfoldre megy szerencset probalni, Nemetorszagba es viszi a gyereket is. A gyerek felugyeletet babysitterrel tudja csak megoldani?

A kerdesem az lenne, h koteles e az apa beszallni a babysitter dijaba a gyerektartason felul?

19

Nagymamának milyen láthatási joga van válás esetén?

11

Érzelmi, értelmi, erkölcsi elhanyagolás esetén mit tehet a gyámügy?

Röviden: anya belemerült az internetezésbe, meztelen képeket töltött fel magáról, férfiakkal ismerkedett, kacérkodott, nyomult rájuk. Apa rájött, veszekedés. Az anya szerint nem történt semmi, ellenben mégis beadta a válópert, azóta pedig megy a mocskolódás, vádaskodás, hazudozás. Ja, a bíróság, mivel köztudottan anyapárti, természetesen neki ítélte ideiglenesen a gyerekek gondozását.

14

Gyerektartást mikortól vagyok köteles fizetni?

Beadtam a válópert a feleségem ellen. Van egy 7 éves kislányunk és közös háztartásban élünk. A feleségem követeli hogy fizessek mivel a gyerektartási díj a válóper beadásától jár. Tárgyalás csak 1,5 hónap múlva lesz. Igaz ez?

12

Szerintetek is őrültség válni egy kisgyerekkel a mai világban?

Mármint anyagilag úgy, hogy apuka nem segit anyagilag sem, mert nem is tud, de nem is akar.

17

Létezik olyan, hogy a férj válás után 5 évvel visszatér az első feleségéhez?

Nehéz helyzetben vagyok,érdekelne mások véleménye, de nem mondhatom el senkinek. 8 év házasság után, 5 éve váltam el. 2 gyerekünk született, váláskor egyik nálam maradt, a másik az apjánál. Hatalmas szerelem volt. Anyukája szerint is férjem nagyon szeretett. És én is ?t, mégis valamiért tönkrement a kapcsolatunk, utolsó évben sokat veszekedtünk, férjem állandó éjszakás volt. Munka után szórakozott, piálgatott, többek között a mostani élettársával együtt.Állítólag akkor még nem volt köztük semmi.De sokat lógtak együtt.Aztán végül én léptem ki a házasságból. Férjemet akkor eléggé megviselte, lefogyott, ennek ellenére még egy hónap sem telt el,már együtt volt a csajjal nyilvánosan is.

25

Hogy lehet megszívatni?

a volt barátomat szeretném megszívatni facebookon :D mert rendesen átvágott :/ és elköltöztek...szóval csak a facebookos szívatás maradt...ha valakinek van valami jó ötlete kérem írja le ;)

9

A gyerek miatt, tartanom kellene a kapcsolatott a ferjemmel, de naggyon nehez az uj baratnoje miatt?

Harom honapja koltozott el itthonrol, most alberletben el egy fiatal lannyal. Sokat sirtam, miatta de annak mar vege.

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!