Találatok a következő kifejezésre: Páromnak két van a nevén, (3 db)

építmény adót (garázs) mind két félnek kell utána adózni? Párommal közösen van a nevünkön.

2006 -ban vettem párommal egy garázst, amit rendje módja szerint bejelentettünk az apehnél, és meg is fizettük utána az illetéket mindketten. most kapott párom egy levelet az önkormányzattól, amiben felszólítják az elmulasztott adóbevallási kötelezettségének megtételére! holott én fizetem utána az építményadót, és ha jól tudom, az egy háztartáson belül nem kérhetik mind két félt?l.

Legjobb válasz: Amúgy ez a tipikus magyar bürokrácia. Be kell jelentened, hogy közös tulajdon pl 50-50%. Így azt az összeget ketten fizetitek be, de nem KÉTSZER! Lehet az lehet a gond, hogy a te részedet fizetted, de a párod az õ részét nem. Ha esetleg nem így van, akkor valami nagyon nagy kavar lehet a gépezetben.

Amúgy ez a tipikus magyar bürokrácia. Be kell jelentened, hogy közös tulajdon pl 50-50%. Így azt az összeget ketten fizetitek be, de nem KÉTSZER! Lehet az lehet a gond, hogy a te részedet fizetted, de a párod az õ részét nem. Ha esetleg nem így van, akkor valami nagyon nagy kavar lehet a gépezetben.
Közös tulajdonra egy építmény adó vonatkozik. Tulajdonosi hányados elosztásban.
A kérdező hozzászólása: Köszi a hozzászólást. én is hasonló képen gondoltam. de holnapután kiderül, bemegyek személyesen! :)
A kérdező hozzászólása: félre értés volt! :) de ami meglepõ, hogy az ügyintézõ, roppant kedves, segítõkész volt! :D tehát nem kell csengetnem! :D

Páromnak két ingatlan van a nevén, amit még a házasságunk előtt szerzett. Most el szeretne válni és ki akar tenni a 20hónapos kisfiammal együtt. Megteheti?

Házasságunk után én költöztem hozzá és közösen fizettük a lakás törleszt? részleteit. Sajnos ezt hivatalosan bizonyítani nem tudom!

Legjobb válasz: ha be vagy jelentve, akkor elsõ körben biztosan nem tud kitenni, csak bírósági végzéssel. A törlesztõrészletet nem kell bizonyítanod, pontosabban neki kellene bizonyítani (mert alapból a házasság vagyonközösség is, azaz a bevételek és a kiadások közösek), hogy egyedül õ fizette. Fontos lenne tudni, hogy mennyi ideje vagytok házasok, mert ez sokat befolyásol a közös tulajdonban. Mindenképpen keress egy ügyvédet amilyen gyorsan csak tudsz és ha tudsz szererezz kimutatásokat a bankszámlákról egyebekrõl, mert aki ki akarja rakni a gyerekét az utcára, az más aljasságra is képes...

ha be vagy jelentve, akkor elsõ körben biztosan nem tud kitenni, csak bírósági végzéssel. A törlesztõrészletet nem kell bizonyítanod, pontosabban neki kellene bizonyítani (mert alapból a házasság vagyonközösség is, azaz a bevételek és a kiadások közösek), hogy egyedül õ fizette. Fontos lenne tudni, hogy mennyi ideje vagytok házasok, mert ez sokat befolyásol a közös tulajdonban. Mindenképpen keress egy ügyvédet amilyen gyorsan csak tudsz és ha tudsz szererezz kimutatásokat a bankszámlákról egyebekrõl, mert aki ki akarja rakni a gyerekét az utcára, az más aljasságra is képes...
Ha õ szerezte a házasság elõtt, az az õ különvagyona, és soha de soha nem lesz közös. Amit utána szereztetek, ebben az esetben a törlesztõrészlet fizetése, annak a felét kellene hogy neked kifizesse. Meg amit azóta együtt tettetek bele, pl ha esetleg cseréltetek tetõt a házon, vagy ilyesmi. Ügyvédre lesz szükséged. De egyébként ne hagyd magad, mert csak úgy nem hajíthat ki az utcára, ugyanis neki rajtad kívül még van tartási kötelezettsége is, az pedig minden más kötelezettséget megelõz. Ha a 20 hónapos gyerekét kivágja az utcára, azért komoly perre is számíthat.
Én azt hallottam, hogy 15 évi házasság után a felek különvagyona is közös lesz, nem tudom, ebben mennyi az igazság. Viszont ha közösen fizettétek a hitelt, akkor mindenképpen megillet téged a befizetett pénz egy része. Hogy pontosan mennyi, egy ügyvéd tudja neked megmondani...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Bár nem vagyok annyira jártas a jogban, így nem akarok hülyeséget mondani sem, éppen ezért keress fel mihamarább egy ügyvédet és mutasss be minden lehetséges papírt.
na, ja..hogy nézne már ki, ha a fél város az õ nevén futkározna... nagy kópé ez a te párod - majd megkapja a felnövekvõ fiaitól a jutalmát
Az elsõ SEM viseli az õ nevét....
Ettõl már csak egy lépés, és azt fogja állítani, vagy éppen barátoknak, ismerõsöknek mesélni, hogy valójában nem is az övé, csak emberségbõl, tisztességbõl neveli õ a más gyerekét. Nagyon meglehet, hogy két lábbal rúgnám valagon, és úgy szállna el, mint a gyõzelmi zászló!
Aham, jól megindokolta. Vajon az elsõ gyereket milyen ürüggyel nem vette a nevére?
Érdekes. Az egyik gyereket már megszívatta, most hagy szívjon a másik is. Én nem hagynám, az biztos. Akkor el sem akarja ismerni, vagy mi van?
Aha, akkor az életében részt vennie se kell, meg apasagit se írass vele.
1. Annak semmi jelentösége, hogy a nevér vesz-e vagy sem, attól jogilag az ö gyereke. 2. Attól, hogy valakinek vagy EGY fia, aki az ö nevé viseli, még lehet egy MÁSODIK is, sok embernek van egynél több gyereke.
Bocs, korán ment el: 3. Attól, hogy KÉT gyereknek uyganaz a vezetékneve, nem világos, hogy miért kellene vitának lenni a gyerekek között. 4. Akár az ö nevén van, akár a tieden, a gyerek ugyanúgy örököl az apa után, jogilag semmi különbség a két gyerek között. 5. Én eleve nem erölködnék a "nevére vetetéssel", nem látom semmi értelmét.
A kérdező hozzászólása: Most engem miért támadsz le?
De gusztustalan ember a " párod"! Hogy tudod egyáltalán a párodnak titulálni? A gyomrom kifordul tõletek!
Az apaságot elismeri? Mármint papíron?
Ha összeházasodnátok aem lenne alap, hogy a férj nevét kapja a gyerek...nekünk közözsen kellett errõl is nyilatkozni, hogy hogyan szeretnénk, akár az én vezeteknvemet is írathattuk volna.de csak akkor érvényes, ha kegegyezünk, nálatok itt elbukott volna... Nálunk amúgy volt dilemma, mert sem az õ, sem az én nevemet nem vinné tovább más, csak mi...de az enyém tucatnév úgyis... Semmit nem tehetsz, max rábeszéled...nem mintha lenne jelentõsége...
A kérdező hozzászólása: Azt, hogy mivel indokolja már a kérdésemben leírtam.
De az apaságot elismeri? Az, hogy nem akarja, hogy az õ vezetéknevét viselje, mivel indokolja?
A kérdező hozzászólása: Õ azt akarja, hogy ne az õ vezetéknevét kapja a gyerek.
Jajj, hagyjátok már, buta mint a tök.... Az ilyenen nem lehet segíteni.
A kérdező hozzászólása: Én már voltam házas két hónapig, elég is volt. De a kérdés nem ez volt...
Nagy lagzit akarsz, de nincsen rá pénze a pasinak, ezért nem mész hozzá... ááá, dehogy vagy anyagias :)
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok anyagias. De mindenki magából indul ki!
De arra miért nem válaszolsz, hogy az apaságot el e ismeri?!
A kérdező hozzászólása: Engem nem érdekel, hogy elismeri e vagy sem. Az a lényeg, hogy a nevére vegye és én ne maradjak szégyenbe.
Ez most rosszul fog esni, de a régi felfogás szerint mindenképpen "zabigyerek" lenne a gyereked, mivel nem vagytok házasok. Vagy modern gondolkodású vagy, és kiröhögöd az ilyen szavakat, hogy zabigyerek, vagy hagyományosan gondolkozol, de akkor meg nem értem a "nem vagyok férjhez menõs típus"-t.
Kedves Kérdezõ! Te nem vagy normál! Hova tetted a józan eszedet, amikor kapcsolatba léptél ezzel a trógerrel? Szerencsétlen gyerek!
Te jó ég.....
Én egy ilyen férfival nem hogy a gyerekvállaláson nem gondolkoznék, de kapcsolatot sem kezdenék. Nem akarja nevére venni a gyereket, nem dolgozik....csupa olyan dolgot írtál, ami rossz fényt vet rá. De te tudod....
A kérdező hozzászólása: Nem úgy néz ki mint aki valaha is dolgozni fog. Összesen talán ha két év munkaviszonya van.
Ha nincs mibõl az állam megelõlegezi, maztán behajtja ajta amikor lezs mibõl...
A kérdező hozzászólása: Jelenleg nálunk lakik. De nem terveztük a gyereket.
Most együtt vagytok vagy sem? Gyerekcsinálás elõtt nem beszéltétek ezt meg?
A kérdező hozzászólása: Úgysem fizetne tartásdíjat mert nincs mibõl.
BNézd Kérdezõ (#48), úgy nem "veheti a nevére", hogy nem ismeri el, fordítva viszont minden további nélkül mûködik, tehát elismerheti anélkül, hogy a "mevére venné". És ezen a világon semmi módon nem tudsz változtatni. Ez a "ne maradjak szégyenbe" de bocs, de a XXI. századi Európában egy óvoda homokozói szint... Ha nem ismeri el az apaságot, és te sem nevezed meg apaként, na akkor kérheted egymagad, hogy egy képzeletbeli apát jegyezzenek be apaként, és annak megfelelõ családnevet a gyereknek, és akkor lehet, hogy megfosztottad a gyereket az apjától, senkitõl nem tarthatsz igényt semmiféle tartásdíjra-gondoskodásra, de boldog lehetsz, nem lesz a te neveden, "nem maradsz szégyenbe"... ugyan lehet, hogy a saját gyereked fogja ezért mindörökre rád vágni az ajtót tizenévesen, teljesen jogosan... tényleg ezt szeretnéd?
Te már szégyenben maradsz egész életedben, mert nincs agyad.
A 26-os válasz sokkal cikibb, mint az, hogy a te nevedet viseli a gyerek. Én például kifejezetten azt szeretném, hogy a gyerekem az én nevemet viselje, fõleg, ha lány lesz.
Csóri gyerek, az apja egy felelõtlen balhere, az anyja meg egy anyagias, életképtelen, sznob ember :(
"Minek inditsak apaságit amikor nincs semmije?" Itt nem kis problémák vannak.... Elõször is, ha nem ismeri el, soha nem fog egy fillért is fizetni utána, az állam sem elõlegez meg egy fillért sem neked. Letagadhatja bármikor a gyereket, Te meg majd magyarázkodhatsz Neki, ha nagyobb lesz.....
apaságit a neve miatt indíts. Ez nem úgy van, hogy a "férfi" csak dugdossa a répáját ide-oda, aztán a felelõsséget meg lerázza magáról.
Egyszerûen fel nem bírom fogni, milyen vita lenne ebbõl kifolyólag a két testvér között? Egyáltalán mibõl feltételez ilyet? A már meglévõ fia emiatt elõre hisztizik, vagy mi? Mert egyébként ez nekem úgy hangzik, mint egy idióta kifogás.
Ha nekem ilyet mondana a férjem, szálanként tépném ki a haját, az tuti. Az elsõ gyereknél az anyuka nem engedte, tehát......miért büntet most emiatt benneteket? Az nem számít, hogy te mit akarsz? Én azt hiszem adnék neki gondolkodási idõt!!! Lenne neki ne mulass!
A kérdező hozzászólása: Csak azt akarom, hogy vegye a nevére. Minek inditsak apaságit amikor nincs semmije?
Csak kifogásokat keres. Indíts apaságit.
"#6 Aham, jól megindokolta. Vajon az elsõ gyereket milyen ürüggyel nem vette a nevére?" há' hogy a másodikat, harmadikat ... n+1.-ket sem fogja!
A kérdező hozzászólása: Amikor a fia született már nem voltak együtt a gyerek anyjával ezért a nõ nem engedte, hogy a nevére vegye.
Hát nem sok jó derül ki errõl az apukáról a fentiek alapján - legalábbis számomra. Vajon miért nem vállalja fel a gyerekeit? Általában a normális férfiak büszkén, és boldogan veszik a fiaikat a nevükre. Téged elvett feleségül? Vagy téged se vett a nevére, hiába van mostmár gyereketek is? Szeret ez téged egyáltalán?
Jah, az elsõnél is azt mondta anyukanak, hogy majd ha testvér lesz...
A kérdező hozzászólása: Nem kell nekem, hogy fizessen én csak azt akarom, hogy ne mondják a gyerekemre, hogy "zabigyerek".
Miért lenne ciki ha a te neveden van a gyerek? Én valahol örülnék ha az én nevemet vinni akkor tovább? Sõt, ha ilyen az "apa", talûán jobb is ha a te neveden van!! tessék lepontozni, de egy brtnõmmel is ez volt, õ örült h az õ nevét viszi tovább a gyereke, mert vele is szemét volt a gyereke "apja"
Ahhoz kell az apasági. Utána ha nem akarod, nem pereled be gyerektartásért, de az apasági ahhoz (is) kell, hogy az õ neve legyen apaként bejegyezve.
Emberek, a névviselés szempontjából sem különbözik a házasság és a teljes jogú apai elismerés, mindkét esetben a felek közös akarattal nyilatkoznak a születendõ (vagy megszületett) gyerek(ek) családi nevérõl, házasságban sem mûködne az, hogy "a gyerek az apa vezetéknevét kapja, mert az anya úgy dönt és kész"...
A kérdező hozzászólása: Az én nevem olyan gyakori, hogy minden második embernek ez a vezetékneve. Ki nem állom. Amúgy sem vagyok egy férjhezmenõs tipus.
26jaj, már kérdezõ... mi két tanúval, a pappal álltunk Isten oltára elõtt. És boldogan élünk, míg meg nem halunk. Ne legyél már olyan merev, szigorú.
Kérdezõ, a világon semmit nem tehetsz (szerencsére), a gyerek névviselésének csak olyan mértékben van köze az apaság kérdéséhez, hogy az apja vezetéknevét IS viselHETi, ha KÖZÖSEN ûgy nyilatkoztok. Egyébként meg zöldség az egész, ha nekünk lenne gyerekünk a jelenlegi párommal, férfiként én lennék azon, hogy inkább az anyja vezetéknevét viselje, ott ugyanis nincs fiú a családban, aki tovább vigye a nevet, az én nevemnek meg már van folytatója. Nem attól lesz valaki apa, hogy a vezetéknevét viselik...
Na jó, most már kezdem unni ezt a sok buta nõt, akik itt a hülye kérdéseiket teszik fel. Te sem vagy különb a párodnál, sötét vagy, mint az éjszaka, szüljél egy halom kölyköt neki, aztán meg lagzizzál egy gazdag palimadárral...Jesszzusss
"De ciki lesz, ha az én nevemet viseli a kicsi. ....én csak azt akarom, hogy ne mondják a gyerekemre, hogy "zabigyerek"." Akkor addig ne szülj gyereket, amig nem vagytok összeházasodva. Ilyen felfogással nem lehet megérteni, hogy mit is akarsz.
A kérdező hozzászólása: Nem is akarok hozzámenni. Ennek egészen egyszerû oka van: Mivel én szeretnék nagy lagzit csapni és azt csak egy olyan pasival tudom kivitelezni aki gazdag (olyat pedig nem találok). Lagzi nélkül pedig nem akarok senki felesége lenni.
Az apasagi nyilatkozatot tehet ugy is, hogy a gyereket nem engedi a saját vezetékneve de anyakonyveztetni es erre a biróság sem kötelezheti.
Hirtelen felindulásból: úgy rúgnám ki, hogy lába sem éri a földet. Tényleges válaszom: Két különbözõ dolog, hogy a nevére veszi-e vagy elismeri, mint apa. Az apaságot ha nem ismeri el, arra nincs indok. Attól, hogy elismeri az apaságot, a gyerek még viselheti a te vezetékneved. Azt írtad, hogy a párod. Feleségül nem vesz?
Ne haragudj rám, de egyszerûen nem értelek! Hogy voltál képes gyereket szülni egy ilyen trógernek? Össze-vissza csinálja a gyerekeket, de a felelõsséget már nem vállalja! Ha egyszer megun, és elhagy téged a picivel együtt, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülsz. Mert gyerektartást nem fog fizetni, azt akár most garantálhatom. Pláne úgy, hogy az elõzõ gyerek anyjának is fizetnie kellene az ottani gyerek után. Mindez úgy, hogy nincs munkahelye. Ha pereskedni kell a gyerektartásért, akkor az évekig elhúzódhat, mert képes lesz még azt is letagadni, hogy övé a pici. Anyagilag lenullázhat ez a herce-hurca. Csak remélni tudom, hogy mi tévedünk mindannyian, mi válaszolók, és a végén kiderül róla, hogy egy rendes, húséges, felelõsségteljes apa és társ.
A kérdező hozzászólása: De ciki lesz, ha az én nevemet viseli a kicsi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!