Találatok a következő kifejezésre: Páromnak két van (255 db)

Szerintetek ha egy párban az egyik fél Barca, a másik Real drukker, mennyi esélye van a kapcsolatnak, ha amúgy meg a pár két tagja jól meg van a kapcsolat elején?

Legjobb válasz: hülyeség ezen összeveszni de alkalmanként ha mind a kettõ nagy fanatikus komoly viták lehetnek egy sorsdöntõ 11-es jogosságát illetõen az El Classico-n

hülyeség ezen összeveszni de alkalmanként ha mind a kettõ nagy fanatikus komoly viták lehetnek egy sorsdöntõ 11-es jogosságát illetõen az El Classico-n
Barca = shit Real = shit you + your partner = shit x shit!
Nem fogja befolyásolni a kapcsolatot. Ez nem akadályoz meg semmit :)
#11. Attól, hogy mi beülünk a stadionba, még nem tanulnak meg focizni a magyar játékosok. Ráadásul csak saját magukat égetik azzal, hogy minden fontos meccs elõtt elmondják, hogy igen, most jók vagyunk, jobbak, mint pár hónapja és ha odatesszük magunkat megcsináljuk. Ja jól odatették magukat Hollandia ellen is. Az meg, hogy külföldi csapatoknak szurkol valaki a saját döntése és joga, semmi közöd hozzá. Kérdezõ én lány vagyok és Real drukker már jó pár éve. Talán kisebb vita lenne, ha úgy adódik a helyzet, de én nem csinálnék belõle akkora ügyet, hogy óriási veszekedések legyenek belõle, ha arról van szó, akkor inkább hagyom, hogy neki legyen igaza (persze magamban tudnám, hogy de nekem van :D), mert fontosabb a kapcsolatom, mint egy játék. Ha meg még nem vagyunk együtt, de kiderül, hogy Barca drukker, akkor sem lenne belõle semmi, mert nem ezen fog múlni, hogy összejövök-e vele vagy sem.
A kérdező hozzászólása: 10. válaszoló:maximálisan igazad van
tudod te mi a különbség fotelból és a stadionból végignézni egy meccset? szar a foci Magyarországon. ez van ez a miénk ezen KELL javítani és nem elmenekülni elõle. és nem szar antifa meg egyéb szar nyugati csapatnak szurkolni.
"a fa szért szurkolsz egy csapatnak ezer kilóméterekkel arrébb" Most mond meg kinek kellene :D A színvonaltalan "focit" játszó - avagy a pályán kocogó néha megmozduló magyaroknak? Korrupció, rendszeres vereségek, nagy pénzek eltûnése, bundák, meccsnapon hõbörgés, rendszeres büntetések és igénytelen játékosok... Egy kalap egér-ürüléket nem ér a magyar futball. Pláne nem az alábbi csapatok: Fradi, Ute, MTK, Vasas, Videoton, ZTE, KTE, Ercsi SC, Tárnoki csapat...
miért szurkoltok bi szem-ba szom külföldi csapatnak... isteneem. spanyol vagy? hát akkor meg mi a fa szért szurkolsz egy csapatnak ezer kilóméterekkel arrébb
Nehogy már egy hülye sport miatt dobd életed szerelmét :)
A kérdező hozzászólása: Graveworn:Az szép!
Ez komoly? Aki ilyen marhaságon képes összeveszni az meg is érdemli a sorsát. Akkor mondjuk tényleg gáz lenne ha az egyik muszlim a másik meg zsidó de ez csak foci... Fociból problémát csinálni... Olyan mintha azon vesznének össze, hogy az egyikük Coca-Cola fan a másik meg Pepsit szereti.
Nálunk a szomszéd Fradi drukker a felesége meg Újpest drukker. Több mint 10 éve vannak együtt és van már 2 lányuk is szóval ennek semmi köze ahhoz, hogy meglesztek-e egymás mellett sokáig.
Elég sok. Azért ez nem olyan nagy gond, legalább lesz egy kis egészséges stresszlevezetés a meccsek közbeni odaszólásokban. Értelmes emberek az ilyesmibõl nem csinálnak gondot.
Ha szerinted ez probléma lehet, nem vagy normális. Na de a kérdésed sem az..nincs benne realitás.
Nem lehet hogy mind kettõ tojó? (ilyenkor is szoktak tojik lenni, csak terméketlenek)

Szültetek már ikreket simán? Tényleg egymásután jön a két kitolásiszakasz (a két baba megszületése között pár perc van)? Mikor volt, mennyi idejig vajúdtatok?

Nálunk a városi kórházban mindegyik ikres kismama beprogramozott császármetszéssel szül. Tehát esélyt se adnak rá. Felháborító...

Legjobb válasz: Én is természetes úton szültem ikreket,fel sem merült a császár lehetõsége. 40. héten burokrepesztéssel kellett indítani,mert túl jól érezték magukat odabent.:))1 óra alatt meglettek,mindkettõ 3kg fölött,és több mint 50cm,tehát mint két szingli baba.:))A mai napig nem értem hogyan fértek el.:)) Köztük 5 perc van,az elsõ után nem állnak le a tolófájások,kis szusszanás volt,de a doki nagyon sürgetett,mert ilyenkor már gyorsan meg kell születnie a második babának is.A második már könnyebben kicsusszant.:)) Már 3,5 évesek,két kislány.

Én is természetes úton szültem ikreket, fel sem merült a császár lehetõsége. 40. héten burokrepesztéssel kellett indítani, mert túl jól érezték magukat odabent.:) )1 óra alatt meglettek, mindkettõ 3kg fölött, és több mint 50cm, tehát mint két szingli baba.:) )A mai napig nem értem hogyan fértek el.:) ) Köztük 5 perc van, az elsõ után nem állnak le a tolófájások, kis szusszanás volt, de a doki nagyon sürgetett, mert ilyenkor már gyorsan meg kell születnie a második babának is.A második már könnyebben kicsusszant.:) ) Már 3, 5 évesek, két kislány.
Szia! Én természetes úton szültem meg õket, közel 9hónapja. 35.héten és egy egyenként 2, 5kg-osak voltak. 4perc van köztük és ez már majdnem soknak száít :) Nem volt hoszzú szülésem, mert indítástól számítva 4óra alatt megszülettek. Sajnos fájásaim nem voltak ezért erõsen nyomták belém az oxitocint aminek a hatására ez elsõ "könnyen" megszületett, de annál jobban fájt, a másodikra az orvos is rásegített, mert már végképp nem voltak fájásaim. Nem ajánlom senkinek... De örülök, hogy nem vot császár. A dokinak eszébe sem jutott szerencsére. Már több ikerszülést vezetett le és csak okkal visz a mûtõbe. Sajnos sok korház van ahol az ikerteshesség egyet jelent a császárral.
Igen, 11 hónaposak, nekem 10 perc volt közte, könnyebb, mint két szülés, mert az elsõ után úgy "elvoltam", dumcsiztunk a dokival, hogy "most mit kell még csinálni?" :-), aztán megint gyorsan tolófájások jöttek, kb. 3 darab és meg is volt a másik baby is, úgyhogy az már nem nagy cucc... Az egyhez képest értem azt, hogy nem nagy cucc. Gyorsabban megvoltak, mint elõtte az egy gyerek. Császár fel se merült, természetesen, pedig 35. hétre jöttek, 2, 3 és 2, 5 kg. Kutya bajuk se volt.
Szia! Nálunk a családban egy ikerpár van, õk is természetes úton születtek, de 40! perc van kettõjük közt. Talán ez a ritkább hogy ennyi idõ legyen, én mindenhol csak azt hallom amit te is említettél hogy csak pár perc különbséggel születnek.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok mindenkinek hozzá!

építmény adót (garázs) mind két félnek kell utána adózni? Párommal közösen van a nevünkön.

2006 -ban vettem párommal egy garázst, amit rendje módja szerint bejelentettünk az apehnél, és meg is fizettük utána az illetéket mindketten. most kapott párom egy levelet az önkormányzattól, amiben felszólítják az elmulasztott adóbevallási kötelezettségének megtételére! holott én fizetem utána az építményadót, és ha jól tudom, az egy háztartáson belül nem kérhetik mind két félt?l.

Legjobb válasz: Amúgy ez a tipikus magyar bürokrácia. Be kell jelentened, hogy közös tulajdon pl 50-50%. Így azt az összeget ketten fizetitek be, de nem KÉTSZER! Lehet az lehet a gond, hogy a te részedet fizetted, de a párod az õ részét nem. Ha esetleg nem így van, akkor valami nagyon nagy kavar lehet a gépezetben.

Amúgy ez a tipikus magyar bürokrácia. Be kell jelentened, hogy közös tulajdon pl 50-50%. Így azt az összeget ketten fizetitek be, de nem KÉTSZER! Lehet az lehet a gond, hogy a te részedet fizetted, de a párod az õ részét nem. Ha esetleg nem így van, akkor valami nagyon nagy kavar lehet a gépezetben.
Közös tulajdonra egy építmény adó vonatkozik. Tulajdonosi hányados elosztásban.
A kérdező hozzászólása: Köszi a hozzászólást. én is hasonló képen gondoltam. de holnapután kiderül, bemegyek személyesen! :)
A kérdező hozzászólása: félre értés volt! :) de ami meglepõ, hogy az ügyintézõ, roppant kedves, segítõkész volt! :D tehát nem kell csengetnem! :D

Ha nagy anyagi különbség van a pár két tagja között, azt hogy lehet megoldani?

A párom közel tízszer annyit keres, mint én. Ez pedig rengeteg problémát okoz. Félig-meddig együtt élünk: együtt lakunk, de nincs közös kassza. Õ nem akar eltartani, és én sem akarok kitartott n? lenni.

Legjobb válasz: az ajándékozós részére válaszolnék a többirõl nincs tapasztalatom és nem akarok hülyeséget írni. Közös élménybõl sosem elég. Én vidámpark jegyeket kaptam anno a páromtól(külföldön élünk, egy vagyon a belépõ), kettõt is, így vele tudtam elmenni. Ha nincs sok pénzed, egy színházjegy, koncertjegy megteszi. Ezenkívül nem tudom mennyire vagy kézmûves, én festettem már sokat, akár ruhákra is, annak is volt sikere. Ha tudod, h szeret egy újságot, fizesd elõ, vagy vegyél neki masszázs bérletet. ha szereti a személyes dolgokat, akkor gyárthatsz neki te is kártyákat, amiket beválthat nálad. Ha ennyire tehetõs, akkor lehet h értékelné a személyes dolgokat hisz a tárgybeli dolgokat mind megveszi magának de bármit nem tud.

az ajándékozós részére válaszolnék a többirõl nincs tapasztalatom és nem akarok hülyeséget írni. Közös élménybõl sosem elég. Én vidámpark jegyeket kaptam anno a páromtól(külföldön élünk, egy vagyon a belépõ), kettõt is, így vele tudtam elmenni. Ha nincs sok pénzed, egy színházjegy, koncertjegy megteszi. Ezenkívül nem tudom mennyire vagy kézmûves, én festettem már sokat, akár ruhákra is, annak is volt sikere. Ha tudod, h szeret egy újságot, fizesd elõ, vagy vegyél neki masszázs bérletet. ha szereti a személyes dolgokat, akkor gyárthatsz neki te is kártyákat, amiket beválthat nálad. Ha ennyire tehetõs, akkor lehet h értékelné a személyes dolgokat hisz a tárgybeli dolgokat mind megveszi magának de bármit nem tud.
Ne õrüljön már meg a párod, most komolyan elkéri a benzinpénz meg az autópálya-matrica rád esõ részét? Akkor zúzzál el vonattal, õ meg menjen kocsival. Nem teljesen épelméjû a barátod. Van egy egyetemi évfolyamtársam. Levelezõn tanulunk Szegeden, õ pesti, nekem meg Pesten lakik barátnõm. SOHA nem fogad el pénzt benzinre, pedig még rajtam kívül 3 embert is elvisz ilyenkor Pestre. Mert úgy van vele, hogy ha egyedül járna a suliba, akkor is kocsival jönne, és akkor is ennyibe kerülne. Szóval a barátod szégyellje magát, ha a saját "szerelmét" nem képes elvinni a szüleihez úgy, hogy a benzint nem a kenyérre való rovására kellene kifizetnie. Beszélgessetek errõl.
Tulajdonképpen õ mitõl is a párod ??? Mi az, amitõl jól érzitek magatokat együtt és nem csak a különbségekre koncentráltok ?
Én is ezt akartam kérdezni, hogy biztos, hogy ti párkapcsolatban éltek? A leírtakból ilyen lakótárs-szerû vmi érzõdik ki.
A kajás dolgot nem értem. Attól még mert õ nem hajlandó megenni ezt azt te miért ne vehetnéd meg? Vagy neki fõzöl? Akkor viszont be kell szállnia. Meg ha neked nincs pénzed autópályára ezért vonattal mennél akkor vagy elfogadja, hogy külön mentek, vagy a saját komfortja miatt megengedi, hogy ne kelljen fizesd a benzint (bár ezt se értem, miért ne ülhetnél be mellé, hiszen az autó így is úgy is eljut oda) Amúgy én nem tudnék így élni. Inkább mindketten egyforma csórók, átlagosak vagy gazdagok legyünk, minthogy nekem 3 hónapot kelljen spóroljak egy gazdag ember karácsonyi ajándékára, hogy legalább megközelítõleg hasonló értékût adjak. Vagy verje magát az ember adósságba, mert nem tud rákos raviolit felszolgálni? Mi mindketten csórik vagyunk a párommal amúgy de mindenünket megosztjuk. Érdekes minél több pénze van valakinek annál jobban félti.
Elõzõ jól mondja, ne tárgyat adj neki hanem élményt, akár ha mást nem akkor egy jó kis étterembe vidd el vacsizni, öltözz fel szexin, tudja hogy mi vár rá a vacsora után... ;) stb. Egyébként ha ilyen jól megy a szekere akkor szerintem nyugodtan elfogadhatod adott esetekben a 'hozzájárulását' pl a kajához - pl ha õ egyedül is autópályán menne valahova, akkor abban nincs semmi ha te is ott ülsz mellette anélkül hogy elosztanátok a matricadíjat, neki ez meg se kottyan, nemde? Ha meg õ akad fenn hogy de igen felezzétek a költségeket meg ilyenek, akkor ne haragudj de nem is kéne együtt lenned egy ilyen önzõ emberrel. Ha én szeretek valakit és megtehetem, akkor fizetek neki mindent, ha látom hogy nem arra utazik hanem tényleg õ is szeret engem.
Ne haragudj, de ez nem párkapcsolat. Egyik párom sem akarta még elkérni a benzin költséget vagy ha nem tetszett nekik az étel, amit én megengedhettem magamnak, akkor vették õk. Természetesen én is kaptam belõle. A párod egyáltalán nem akar bevonni az életébe. Nem azt mondom, hogy két embernek a kapcsolat elején közös kasszán kellene lenni, de ez az én szememben szarevõsködés. Na és számomra a helyedben nagyon megalázó lenne. Mibõl él? Tudom, hogy indiszkrét kérdés, csak költõi volt. A dolog azért merült fel bennem, mert az alapján, amit leírtál, nem rendelkezhet nagy intelligenciával. Már ne is haragudj!
Úgy lehet kezelni, hogy lejjebb adsz a büszkeségedbõl, és elfogadod a pénzét. Ha önérzeteskedsz, azzal csak aláásod a kapcsolat jövõjét. Kitartottság akkor lenne, ha semmilyen munkád se lenne. De neked van munkád, tehát kár azon stresszelni, hogy ki keres többet. Egy újabb kapcsolat, amit a pénz mérgezhet meg :(
Ha külön kasszán vagytok, akkor fõztetek egymásra külön, meg mindent külön csináljatok, ami pénzbe kerül.
Kérdezted van a valaki hasonló helyzetben.A testvérem és a barátja ilyen helyzetben van.A pasi 10szer annyit keres, mint tesóm, meg amúgy is milliomos családból származik, olyan életszínvonalon él, amit mi csak a tévében látunk, vagy mesébe halljuk, hogy létezik ilyen.De soha nem volt ebbõl probléma!A tesóm párja mindent szívesen fizet, hisz neki nem számít.A srácnak is teljesen természetes, hogy gyakran(nem mindig!!!) õ állja a költségeket, szívesen teszi.Náluk ez valahogy mûködik, nincs belõle probléma.Persze testvérem is szokta néha kellemetlenül, sz*rul érezni, de a barátja nagyon megkönnyíti ezt.
Szerintem magadnak generálod a problémát. Ne haragudj, de ha az egyik 100 ezer forintot keres, a másik meg egy milliót, szerintem az a minimum, hogy nem fele-fele arányban osztjátok a kiadásokat, mert az nagyon igazságtalan lenne, mivel a többet keresõ félnek nagyobb igényei vannak általában. Miért kellene neked beleadni a benzinpénzbe vagy többet fizetni a sonkáért? A párod ugyanúgy kocsival közlekedne nélküled is és megvenné a drágább felvágottat. Ne parázd túl a dolgot, mert rámehet a kapcsolatotok.
Így már más a helyzet. Kertelés nélkül kimondva: te vagy a h*lye. Miért gyártasz magadnak problémát, ha nincsen?:D Nem értem miért csodálkoznak a nõk, ha bonyolultnak gondoljuk õket - fõleg egy ilyen kérdés után:D
Csak átfutottam a kommenteket, de szerintem sem teljesen jó ez a kapcsolat. Egy kapcsolatban természetesnek kelljen lennie, hogy ha a egyik fél jobban keres, akkor a másiknak kicsit jobban besegít és nem szigorúan fele-fele minden. Késõbb aztán meg a házasság idején tényleg nem számolák a kereseteket. És ha Te GYESen leszel és keresel havi 30000 Ft-ot? A babával való törõdést nem lehet pénzben kifejezni. Karácsonyra pedig az élményen kívül még adhatsz neki valami fényképes ajándékot. Az nem túl drága viszont személyes, ennél fogva nem is lehet pénzben kifejezni az értékét. Tehát egy közös fényképekbõl összeállított fotókönyv (3-5000 Ft), fotós naptár (4000 Ft), fotós bögre v söröskorsó (1500 Ft) stb.
A kérdező hozzászólása: Utolsó azt hiszem, ráérzett. Nem az õ, hanem a saját elvárásaimmal vannak alapvetõen problémáim. De hogy lehet ezt leküzdeni?
mi sosem szoktunk ezen rágódni. Ha megy bevásárolni megkérdezi h hozzon-e valamit. Ha kérek, akkor sem hagyja h kifizessem. Ugyanez fordítva. Sokszor együtt fõzünk, mindig más hoz amit tud, sosem számolgattuk ki a húsz forintosokat. Egyszerûen csak nem foglalkozunk vele. De volt idõ h nekem nem volt munkám és õ jóval többet fizetett, az se zavart, mert én meg fõztem rá, amire neki nem lenne ideje. Szerintem te magad kicsinyíted le és nem hiszed el h õ nem várja el a pénzed. Ezzel állj le, mert megmérgezheti a kapcsolatot ha kivetíted rá a pénzügyi különbségeket.
A pároddal nem az a legfõbb baj, hogy jól keres, hanem hogy sznob. Az én párom is jól keres, és õ jólétben is nõtt fel (külföldi), én meg mindenért, amim van, megszenvedtem. Ennek ellenére nem szégyell felülni a buszra/vonatra Pesttõl a szülõvárosomig, ha Magyarországon vagyunk, és nem veszünk össze azon, hogy milyen minõségû ételt vegyünk, mert a 100 és az 1000 forintos sajt között van átmenet. Nem szégyellem magam attól, hogy nem milliós ajándékot adok neki, hanem inkább olyat, ami kedves, kézzel készített, vagy éppen szüksége van rá (pl. idén megemlítette, hogy mennyire szeretne egy meleg pulóvert...), és az õ számára sem a pénz az elsõ szempont ajándékválasztásnál, hanem az, hogy boldoggá tegyen, akkor is, ha engem mondjuk egy 3 eurós bizsu fülbevaló tesz boldoggá...
Kérdezõ, ahogyírsz, mindenetek megvan a szereteten kívül. Azt nem lehet pénzben kifejezni. (Még akkro sem, ha a pénz miatt osk család megy tönkre, mert ahol meg van pénz, ott sincs szeretet.)
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem, a benzinpénzt félreérthetõen írtam le :) Szóval õ nem kéri, sose kérte el. Csak szerintem az lenne igazságos, ha ilyen esetben felesben fizetnénk az útiköltséget. De nem tudom neki kifizetni, ezért zavar a dolog, nem miatta :)
Hát én is megkérdezném, hogy miért is vagytok együtt? Sõt azt is, hogy hol jöttetek össze, ha ennyire mások vagytok? Nem utolsó sorban sz is lényeges kérdés, hogy MIÓTA vagytok együtt? (Össze is költöztetek?) Valahogy úgy érzem, nem lehet még hosszú ez a kapcsolat, ha ennyire parázol. Az is érzõdik, hogy nem nagyon beszéltetek ilyesmikrõl a pároddal. Talán megbeszéltétek, hogy külön kassza, stb, és ez jó mindkettõtöknek. De lehetséges, hogy annyira jó anyagi helyzetben élt egész életében, hogy semmi fogalma nincs a pénz beosztásáról, és hogy egyáltalán meg kell gondolni neked, hogy mire is költöd. Ajándék: AZ élmény ajándékozást én is díjazom...! Egy próba lesz ez kettõtök között. Ha nem tetszik neki, akkor itt az ideje, hogy beszéljetek... Megértelek, hogy parázol az ajándékozás miatt. Én még nem gazdag pasinál is parázok emiatt, hisz nem tudom mihez van szokva... Na de. Én ezt nem bírnám sokáig a helyedben. Engem ez nagyon nyomasztana. Attól még, hogy valaki tanult, szorgalmas és okos, nem biztos, hogy jól keres. És aki jól keres sem biztos, hogy akkora ész. Ez rossz érv volt tõle... Na mindegy. Én egész egyszerûen megkérném, hogy te nem tudsz többet költeni, ezért vagy alább adja õ is, és lesz sok közös program, vagy pedig keressen egy (ki tudja mi módon) meggazdagodott szõkét.
Ha fõzõl neki, beleszállhatna néha, hiszen tudja, milyen anyagi körülmények között élsz. De egyébként a kommentedbõl azt látom, beállítottad õt egy gazdag, magától elszállt embernek, közbe meg sehol semmi. Nem kéri el a benzinköltséget, semmit. Egyszerüen te nem érzed magad elégnek számára. Ezt meg sûrgõsen küzd le és változtass a beszûkült látásmódodon, mert ez lesz a kapcsolat veszte.
A kérdező hozzászólása: Az ajándékötleteket köszönöm, igen azt hiszem, valami ilyen személyes jellegût fogok kitalálni, remélem örülni fog neki :)
Az utolsó kommentedbõl ítélve már értem a problémát, én pontosan ugyanilyen helyzetben vagyok, én férjem is szoftverfejlesztõ lett, mi is az egyetemen ismerkedtünk meg amikor még egyenlõen csórók voltunk :D Egy darabig nálunk is ugyanez volt a probléma, mármint hogy közös kassza volt, közös számlánkra ment minden pénz, de én ugye jóval kevesebbet kerestem, sokáig munkanélküli is voltam, férjem tartott el. A megoldás nagyon egyszerû volt. A férjem amúgy is õszinte ember, és hangsúlyozta sokszor, hogy õneki EGYÁLTALÁN nem probléma hogy ez ilyen helyzet, amíg õ azt látja hogy én nem lustaságból nem lépek elõre, hanem mert ilyen az adott munkám és helyzetem. Elõször nehéz volt, én is alárendeltnek és eltartottnak éreztem magam, ami kellemetlen volt, de egy idõ után és sok beszélgetés után amikor kiadtam ezt az aggodalmam magamból (és férjem biztosított arról, hogy nincs okom rá), elmúlt. Csak idõ kellett, és sok BESZÉLGETÉS. Ülj le a pároddal egy alkalmas idõpontban, és mondd el neki ami zavar. Ha megnyugtat hogy neki ez nem gond egyáltalán, és tényleg érzed rajta hogy igazat mond, akkor egy ideig jobb lesz, aztán ha megint elhatalmasodik rajtad az érzés akkor megint beszélgessetek róla. Nekem ez nagyon sokat segített. Remélem, sikerül rendeznetek :)
az évfordulóra lehet vacsora vagy süss valami finomat pl. születésnapjára pedig amit csak akarsz.
A kérdező hozzászólása: eltaláltad utolsó, 100%-ban nõnemû vagyok! :D
28f :) én abból szûrtem le hogy nõnemû, hogy a pasik ritkán használják a "párom" kifejezést, Õk inkább a "csajom", "nõm", "barátnõm" stb-t használják :P a másik szerintem nem sok pasinak jut eszébe a fényképalbum ;) L22
Az utolsó igazat írt, de nem tudjuk a kérdezõ nemét. Én egy szerenádot megejtek az elsõ évfordulóra. Virág, gyertya, ... Ez szülinapra is jó. :) 28F
bocsi de az album lõtt ügy...hiába szeret a párod, meg biztos tetszeni fog Neki, de csak befogja b*szni a fiókba és ott fog megrohadni...a tesóm csináltatott a võlegényének az elmúlt évekrõl 15.000-ért megnézte....örült neki....tetszett neki...és azóta se nyitotta ki...most lehet hülyén hangzik és félreérthetõ, de a pasik "nem értékelik annyira", "nem rajonganak annyira" az ilyenekért mint mi nõk... mielõtt betámadtok fiúkák ott vannak az IDÉZÕJELEK ;) L22
A kérdező hozzászólása: szeretek vele közösen fõzni de az kilõve mert azt szinte minden hétvégén megejtjük nem csak különleges alkalmakkor, imádunk egymással fõzni! Arra is gondoltam hogy egy fényképalbum az elmúlt évünkrõl, és mindegyik kép hátulján valami megjegyzés vagy szép idézet. szerintetek?:)
nálunk az a szívás hogy egy napon van a szülinapom meg az évfordulónk...így csak egy ajándékot kapok :) igaz nagyobb értékben (azért nem kell túlzásokba esni :) ) sztem évfordulóra valami pirosat, szíveset, szeretlekeset (én ilyet szoktam), szülinapra meg valami személyeset, hasznosat (pl. a barátom nagy horgász, neki azzal kapcsolatban szoktam vagy hasznosat vagy vicceset) L22
hmmm... 1x ettem a párommal félhomájba zene mellett jó kaját... azóta is az zakatol a fejembe... persze ez gondolom emberfüggõ ki mennyire szereti az ilyen meghitt dolgokat... mivel az évforduló közös akár csinálhatnátok ketten is a kaját. összefoglalva a kaja jó5let de érdemes bõvíteni további közös programokkal délelõtt meg délbe és akkor este jöhet a fõzöcskézés kaja és ágyjelenet :D szülinap az meg ajándék...
ge*cit fostam
A rettenetes valosag az, hogy minket ferfiakat nem igazan erdekelnek ezek az evfordulos dolgok. Adj neki valamit szuletesnapjara, a cimkere meg ird ra, hogy evfordulo. Nem kell tulzasokba esni...

Párom korházban van, egyedül vagyok itthon egy két éves kisfiúval, és 35 hetes terhes vagyok. Teljesen kikészültem. Más hogy viseli az ilyen helyzetet?

Csak téblábolok a lakásban,sírdogálok egész nap- és éjjel.Mivel tudnám könnyebbé tenni a napokat?

Legjobb válasz: Foglald le magad mindenképp valamivel, próbáld meg elterelni a gondolataidat. A babának ártasz vele, ha gyötröd magad és sírdogálsz. Jobbulást a párodnak.

Tudom, hogy nehéz, de gondolom a 2 éves is egy idõ után hiányolni fogja az apukáját, megijed, hogy nincs itt, nem biztos, hogy jó, ha rajtad is ijedtséget lát...
Foglald le magad mindenképp valamivel, próbáld meg elterelni a gondolataidat. A babának ártasz vele, ha gyötröd magad és sírdogálsz. Jobbulást a párodnak.
Mi történt a pároddal, miért van kórházban?
Hiába írom hogy csak nyugodtan, ebben a helyzetben én sem lennék nyugodt. Van valaki (rokon, szülõ, barát) aki pár napig el tudna menni hozzád?
azt mindenképp gondold ki hogy ha beindul az idegességtõl a szülés hamarabb akkor a 2évesre ki tud vigyázni mi történt a férjeddel? meddig lesz kórházban?
Volt korábban valamilyen ismert egészségügyi problémája a párodnak? Nem volt túlságosan kimerült? Esetleg bevehetett olyan nyugtatót, altatót, amirõl nem tudsz (de van otthon)?
Ne csak téblábolj a laksában hanem foglald el magad. menj sétálni a fiaddal, játsz vele, olvass...stb
Most mi a problémád? Hogy egyedül vagy terhesen egy gyerekkel??? Vagy aggódsz a párodért?
A kérdező hozzászólása: Elõször azt hitték, hogy agyvelõgyulladása van, de hála istennek kiderült, hogy csak valami elég csúnya vírus okzta, hála az égnek.Viszont egy hétig nekem kellett ápolnom, fürdetni, öltöztetni, etetni, mindent külön fertõtleníteni, ami így 9 hónapos terhesen+ egy 2 évessel rettenetesen fárasztó volt.De túléltük, már jól van a párom, lábadozik szépen, nekünk sem lett bajunk, megnyugodtam.Most már nyugodtan várjuk a kislányunkat.Sokat segített a sok kedves szó itt az oldalon is, és az, hogy ismeretlenek elõbb, és önzetlenül ajánlották fel a segítségüket, mint a saját családom.Mindenkinek köszönöm a kedvességét! Remélem másnak nem kell ilyesmit átélnie!
Sajnálom, de legalább kiderült a baj. Mit mondanak az orvosok, ugye meg idõben? Sajnos mi dorogiak vagyunk, elég messze tõletek, de remélem segít a tudat, ha csak a kicsit is, hogy az ország majd' minden pontján gondolnak rátok!
Jaj, nagyon sajnálom! Jobbulást a párodnak, veled izgulunk érte!
Minden rendben lesz. Kitartás!
Jaj szegénykém! Nagyon együtt érzek veled. De erõsnek kell lenned, ott a kicsi, és a pocak lakó is. Hidd el minden rendbe jön csak tartsd magad. Én is babás vagyok, bár elsõ, de nagyon drukkolok neked.
Szia, remélem jobban van a párod!Sok eröt és egészséget kívánok nektek!
Szia! Hogy vagytok?Párod, gyermekek?Te? Remélem minden rendben van!
Szorítunk értetek:)
Kedves Kérdezõ!Hogy alakult a férjed állapota, és persze a Tiéd a picivel?
A válasz írója 89%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: 01-19 15:35 vagyok. Nagyon örülök, hogy jobban vagytok. Elhiszem, hogy nehéz volt, de látod rendbe jön minden. Úgy drukkoltam nektek, sokszor visszanéztem hátha írsz! :-) Könnyû szülést, és jó egészséget nektek.
A kérdező hozzászólása: Most hívtak a korházból, átviszik egy másikba, mert agyhártyagyulladása van.Nem is beszélhetek, találkozhatok vele.Nagyon köszönöm a segítséget, de veszprémiek vagyunk.
Egy gyulladást hamar legyõz a fiatal szervezet, ne aggódj! Amint megkapod az eredményeket, tudni fogod, mi a helyet, hogy fogják kezelni, meddig marad a kórházban, szerintem kicsit megnyugszol. Még nagyon sok van hátra neked is a szülésig, addig õ is hazaér. Rokon vagy barát nem tudna pár nap szabit kivenni? Arra azért készülj fel, ha jönnek a hideg-meleg frontok, te pedig sokat idegeskedsz, ne legyél egyedül, ha beindulna a szülés. Sokkal nyugodtabb leszel, ha tudod, hogy erre az esetre is van forgatókönyv. Nagyon sokat idegeskedtem én is a terhesség alatt, és tartottam a koraszüléstõl. Aztán a 42. héten kegyeskedett a nagyságosúr csak megérkezni. :) Csinálj napirendet, hamarabb telik az idõ, ha nem a perceket számolod. Sétáljatok a kicsivel, amíg nincs hideg. Gondolom, mentek apához is látogatóba. Egy kis jogos sírdogálás pedig nem fog neked és a babának sem megártani.
Ha nyíregyházi vagy debreceni vagy, akkor nagyon szívesen segítek. Bébiszitter vagyok, referenciákkal, és leinformálható vagyok. Vigyázok a gyerekekre, otthon maradok veled, vagy elvégzem, amire szükség van, és mindezt ingyen és bérmentve, a helyzetre való tekintettel. :) De mindenesetre nyugodj meg, foglald el magad, és mihamarabb hívj át egy barátot vagy rokont. Téged is megnyugtatna. 25/N
A kérdező hozzászólása: Aggódok a páromért is rettenetesen, meg persze azért is, mert egyedül vagyok a gyerekkel, és félek, hogy a sok idegességtõl bajom lesz még nekem is.Csak tanácsokat szeretnék kérni, hogy hogyan is terelhetem el e gondolataimat.
A kérdező hozzászólása: Majdnem 24 órát aludt megállás nélkül, csak percekre tudtam felébreszteni, mentõ vitte el.Még nem tudják, mi okozhatja. Talán az öcsém el tud jönni, de mindenki más dolgozik...
A kérdező hozzászólása: Szombaton vette be egy algofex-et azóta semmit.nem volt eddíg semmi komoly betegsége, nem tartunk itthon nyugtatót sem.Még vaárjuk az eredményeket, mert eddíg hála istennek, amiket megnéztek azok negatívak lettek, de gyulladás van a szervezetébe, az biztos.
Nem vagyok orvos, így nem mérvadó a véleményem (a biztos diagnózist majd megmondják a kórházban), de egy vesegyulladás eredményeként én is produkáltam maratoni alvásokat. Az amúgy 6-7 órás alvásigényem felugrott 14-24 órára, egy hétig alig voltam magamnál. Remélhetõleg egy durvább antibiotikum kúrával rendbehozzák . A másik lehetõség, hogy allergiás az algoflex valamelyik hatóanyagára, ezt mindenképp közöld az orvosokkal. Írd meg, ha már van diagnózis! De addig is gondolj arra, hogy egy gyulladás komoly megterhelés a szervezetnek, az immunrendszer meg jobban dolgozik, ha "kómásítja" a testet.Ezért is lehetett az alváskényszer. Ha valóban gyulladás van csak a háttérben, akkor egy hétig sokat fog aludni, szedi a gyógyszereket, utána teljesen meg fog gyógyulni!
Nem volt véletlenül magas vérnyomása?
Úgy gondolom, a kisfiaddal letudod kötni magad, legalábbis, igyekezz.tudom, hogy nehéz, de a párod állapotán te most úgysem tudsz változtatni, szóval nagyon jó lenne, ha nem idegeskednél, minden rendben lesz.Ne veszélyeztesd se magad, se a picit, aki a hasadban van, és a kisfiadra se add át az ideget.Nyugi!!Fõzzél valami finomat, takaríts, játssz a gyerekkel, tévézzetek.
Elözö jól írja.Ha vallásos vagy imátkozz, ez is megnyugtat. Jobbulást!
Ilyenkor könnyû ilyet írni, tudom:( Sajnálom, de igyekezz a lehetõ legnyugodtabb maradni, tényleg játszatok, tévézzetek, menjetek sétálni. Fõzz egy teát, jól fog esni! Én is várom az eredményeket, remélem minden rendben lesz!
Ha esetleg budapesti vagy segíthetek! Írj privátban!
Foglald el magad a kisfiaddal, sétáljatok vagy valami.Ne gondolj rosszra.Remélem minden rendben lesz veletek!
Jajj, de örvendek, bevirágoztad a ma estémet:) Sok boldogságot a picurokhoz. És egészséget Nektek is:) üdv

Matek: egy nagy dobozban 4 különböző pár cipő van. Véletlenszerűen kiválasztunk két darab cipőt. Mennyi a valószínűsége annak, hogy ez a 2 db cipő éppen egy pár lesz?

Az összes eset az az hogy C 2i alatta 8, vagy olyat is számoltam hogy 56, a kedvez? eset pedig 4?

Legjobb válasz: 1/7 a valószínûsége, ezt nem számolni kell. Elég gondolkodni. Elsõre mindegy melyiket veszed ki, a másodikra a bennmaradt hétbõl csak egy a jó neked.

1/7 a valószínûsége, ezt nem számolni kell. Elég gondolkodni. Elsõre mindegy melyiket veszed ki, a másodikra a bennmaradt hétbõl csak egy a jó neked.
Egyébként 28 féle variációt lehet kiválasztani, abból 4 alkot párt. Így is 1/7 az esély

A párom két fiú után most egy kislányt szeretne. Van valami "praktika" arra, hogy biztosan lányunk szülessen?

Legjobb válasz: Persze hogy nem ezen múlik. Azon múlik, hogy mit hoz az apa magával. Anyucinak csak X van, apucinak X és Y. ha xx, akkor kislány, ha xy akkor kisfiú. Van olyan apuka, aki a 14. gyerekét is csak fiúnak tudná, mert mindig y-t küld szinte... Erre nincs "gyógyszer" vagy praktika.

Persze hogy nem ezen múlik. Azon múlik, hogy mit hoz az apa magával. Anyucinak csak X van, apucinak X és Y. ha xx, akkor kislány, ha xy akkor kisfiú. Van olyan apuka, aki a 14. gyerekét is csak fiúnak tudná, mert mindig y-t küld szinte... Erre nincs "gyógyszer" vagy praktika.
Egy valódi férfinak bármilyen nemû is, örömet okozna, ha születhet egy kisgyermeke.
Peteeres elott kell2nappal kb probalkozni. Nezz utanna Czeizler Endre kutatasaiban nagyon jol leirja hogy kb mikor kell probalkozni annak aki fiut v epp lanyt szeretne. Ajanlom elolvasni. Lanyt akartunk...2x bejott;) http://www.parameter.sk/rovat/kulfold/2008/06/10/fiu-vagy-lany
Nincs. Az egész matematika. 50-50% mindegyiknek az esélye. Ha a petesejtet egy Y nemi kromoszómát tartalmazó sperma éri el, akkor fiú lesz. Ha X nemi kromoszómát tartalmazó, akkor lány. Erre nektek nincs befolyásotok. De statisztikailag ha eddig két fiú volt, most már jóval nagyobb a lány valószínûsége. Egyébként meg szerintem szörnyen visszataszító és középkori stílusú az ilyen "most márpedig lányt kell hog yszülj" hozzáállás.
Biztos praktika nincsen... Viszont mi a Jónás naptárral próbálkoztunk, nálunk bevált. A neten utána tudsz nézni, hogy pontosan hogyan is kell számolni!
Jó, és azoknál, akiknél pl lombik van, ott nincs ilyen, hogy elõtte két nappal szex... Szerintem ez nem ezen múlik.
2. válaszoló: ahhoz képest, hogy matematikáról beszélsz, nem vagy teljesen tisztában a dologgal. Ha valakinek 10 fia születik, akkor sem lesz tizenegyedikre nagyobb valószínûséggel lány, vagy fiú, hiszen ezek független események.
Szerintem érthetõ, hogy 2 fiú után szeretnének egy lányt is, állítólag ha peteérés elõtt szeretkeztek, peteéréskor meg nem, akkor kicsit nagyobb a lány esély mint a fiú, mert a kislány spermák lassabbak és kitartóbbak. De így is csak kicsit lehet növelni az esélyt. Jónás naptárral is játszhattok, nálunk bevált, de szerintem ez a módszer csak 50-50% bejövésre épít :) .
Én pont nem ezt mondtam. Három gyereknél 8 lehetõség van: ebbõl kettõ a kedvezõ (fff, lll), vagyis 2/8 a valószínûsége, hogy minden gyerek egynemû. Nyilván akkor marad másik 6 lehetõség a vegyes nemre, tehát valóban 3/4 a valószínûsége annak, hogy 3 gyerekbõl lesz ilyen is, meg olyan is. Viszont itt MÁR VAN KÉT AZONOS nemû gyerek, tehát innentõl megint 1/2 valószínûséggel lesz a következõ fú, vagy lány.
Akkor magyarázd meg, miért ritkább az, hogy 3 egyforma nemû gyerek van, és miért gyakoribb, hogy 2:1 az arány?
Nem érted meg, az elõzõ két gyerek neme egyáltalán nem befolyásolja a következõét??? Ha még egy gyerekük se lenne, akkor nagyobb valószínûséggel lenne az, amit te mondasz. De két fiú után ugyanúgy 50%, hogy fiú lesz a következõ. Sajnálom, hogy nem értitek.
#10: és vajon minek nagyobb a valószínûsége? Hogy mind a 3 azonos nemû lesz, vagy annak, hogy 2:1 arányban megoszlik a nemek aránya? #9: talán mert az õ gyermeke? Vagy nálatok ez ilyen gyûjteményes rendszerben megy? "Ilyen már volt, akkor ez nem is kell" alapon?
A párjának már van két fia, minek örülne egy harmadik fiúnak is?
A kérdező hozzászólása: Én még nem szültem. Szeretnék neki örömet szerezni egy kislányal.
Jó, végül is teljesen mindegy, a lényeg, hogy ez a véletlenen múlik, és sz.v.sz. egy valamire való férfi akár fiú, akár lány a gyermek, ugyanúgy örülne neki.
szerintem nyugodtan elszívhatod, nem lesz semmi bajod tõle.
Elszívhatod, majd írd meg milyen volt. Hány éves vagy? Mióta szoktál rágyújtani? Milyen fajta cigirõl van szó?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!