Találatok a következő kifejezésre: Párommal szeretnénk babát, de én (13 db)

A párommal nagyon szeretnénk babát. Azonban én mindig elbizonytalanodok, mert messzinek tûnik az az 1-2 év, s csak álmodozok. Õrülten szeretnék babát, de az állandó várakozás elbizonytalanít. Mit tegyek, hogy higyjek benne?

Legjobb válasz: Mintha magamat olvastam volna Kérdezõ! :) mi is megbeszéltük a párommal, hogy 1-2 év múlva belevágunk a babaprojektbe. Én már most is nagyon vágyom a babára, szívem szerint már holnap nekikezdenék a családalapításnak, de tudom, hogy hiába van így is félretett pénzünk, addigra több lesz, és még a pénzen kívül is van pár dolog ami miatt jó lenne ha megvárnánk azt az 1-2 évet. Pl. én jövõre fejezem be az egyetemet (mellette teljes állásban dolgozom), és még babavállalás elõtt a lakást is szeretnénk felújítgatni, ablakcsere, új padló ilyesmik. Tudom, hogy 1-2 év múlva már elõrébb leszünk és sokkal nyugodtabb körülmények között tudjuk várni a babánk érkezését. Kitartás, és addig is próbáld magad lekötni. Tegyetek félre, azzal is tudod, hogy minél több gyûlik, az csak a javatokra, a leendõ gyermeketek javára fog válni! 23/N

Mintha magamat olvastam volna Kérdezõ! :) mi is megbeszéltük a párommal, hogy 1-2 év múlva belevágunk a babaprojektbe. Én már most is nagyon vágyom a babára, szívem szerint már holnap nekikezdenék a családalapításnak, de tudom, hogy hiába van így is félretett pénzünk, addigra több lesz, és még a pénzen kívül is van pár dolog ami miatt jó lenne ha megvárnánk azt az 1-2 évet. Pl. én jövõre fejezem be az egyetemet (mellette teljes állásban dolgozom), és még babavállalás elõtt a lakást is szeretnénk felújítgatni, ablakcsere, új padló ilyesmik. Tudom, hogy 1-2 év múlva már elõrébb leszünk és sokkal nyugodtabb körülmények között tudjuk várni a babánk érkezését. Kitartás, és addig is próbáld magad lekötni. Tegyetek félre, azzal is tudod, hogy minél több gyûlik, az csak a javatokra, a leendõ gyermeketek javára fog válni! 23/N
azért mert a párja 1-2 év múlva szeretne babát, attól még õ is nagyon szeretné..-csak gondolom valami okból várni akar
A párommal nagyon szeretnénk babát, ez a része nem igaz ha õ is szeretné már bele is vágnátok... A pénzre várni pedig hülyeség, mindig jöhet valami, és megint tolódik és megint....persze kell egy alap de hogy minden meglegyen, és biztonság olyan nincs...
ha minden adott, akkor nem értem a dolgot. nem magyarázta meg neked, hogy miért kell várni..??
A sok pénz megvan? Amíg nincs, szóba se jöjjön gyerek!
Mi is várunk, jövõ õszig/télig pedig már nagyon szeretnénk, érettek vagyunk rá...Most házasodtunk augusztusban, mind a ketten tanulunk munka mellett, és szeretnénk még egy kis pénzt félretenni, sajnos most az eszünkre kell hallgatni, nem a szívünkre. Szerintem a párod is csak azt akarja, hogy nyugodtan készülhessetek a babára :) De az a legbiztosabb, ha nem itt tanakodsz, hanem szépen leülsz vele megbeszélni :) Ne hagyd magad lerázni, 2 felnõttnek ezt meg kell tudnia normálisan beszélni :)
A kérdező hozzászólása: 30 évesek vagyunk.
Milyen 1-2 év tûnik messzinek? Miben érzed az elbizonytalanodást?
Ha minden adott, akkor 30 évesen már ne várjatok. Sajnos nem biztos, hogy ha mondjuk egy év múlva belevágtok akkor rögtön terhes is leszel elsõre. Azt írtad, hogy csak várni ne kelljen... És ha nem jön össze elsõre? Mi pl. másfél éve dolgozunk a babán, egészségesek vagyunk, mégsem jött még össze.
Ülj le a pároddal beszélni a gyerek projectrõl.
De hány évesek vagytok, azt nem írtad :) Nos, ha MINDEN adott lenne, akkor ez azt jelentené, hogy mindketten akarjátok, hogy jöjjön a baba. Nem így van, tehát nem adott minden. Átbeszéltétek ezt már tényleg részletesen, vagy csak te álmodozol, tervezgetsz, a párod meg néha egyetértõen hümmög, oda se figyelve? Kifejtette õ már hosszabban az érzelmeit/gondolatait ezzel kapcsolatban? Meg tényleg, 1-2 év nem sok, és ha az egyik fél még nem biztos a dolgában, akkor jobb is várni ennyit. Ez nem azt jelenti, hogy nem akar tõled gyereket, vagy gyereket úgy általában, csak adni akar még magának idõt, vár, hogy biztosabb legyen a dolgában. Nekünk ugye még az anyagiak sem adottak teljesen, de ha ezt ki is pipálhatnánk, akkor sem jönne egybõl a gyerek, mert szeretnénk kettesben, gondtalanul élni még egy kicsit. Lehet, hogy a párod is így érez, ez csak egy tipp.
A kérdező hozzászólása: Szépen megtudunk beszélni mindent, de errõl nem mond semmit!
A kérdező hozzászólása: Minden adott, ezért nem is értem mire várunk még! Lehet egyszerûen nem akar bántani....
1-2 év szerintem pont hogy semmi, nagyon is közel van :) Nekünk leghamarabb 5 év múlva van tervben, és az is valahol annyira közelinek tûnik. Bár én csak egy-egy pillanatban érzek nagy vágyat még a gyerekre, aztán hirtelen eszembe is jutnak a várható gondok, hogy nem is állunk még rá készen, hogy még alig éltünk kettesben stb., és akkor tényleg nem érzem soknak az 5 évet. Ha nem 25 lennék, akkor még többet várnék, de sajnos ez van, kár, hogy nem elõbb találkoztunk a párommal. Nagyon élvezzük kettesben az életet, most tökéletes számunkra minden.
A kérdező hozzászólása: Én akár már holnap belevágnék a családalapításba, de a párom azt mondta, hogy Õ csak késöbb szeretne.Csak nekem az 1-2 év nagyon messze van.És ilyenkor érzem azt, hogy inkább nem kell gyerek, csak várni ne keljen.
milyen 1-2 év?
Szerintem is a várakozás csak kifogás.Aki várakozik, az nem akarja igazán.

Párommal nagyon szeretnénk babát, de sajnos én 90 kg vagyok, évek óta, és már 33 éves. Mit tehetnénk, hogy sikerüljön egy kisbaba?

Legjobb válasz: én 80 kilósan lettem terhes, de ha utanakeresel akár itt a gyakorin, latni fogod, hogy rengeteg tulsulyos kismama van. a tulsuly onmagaban nem akadaly, de lehet esetleg hormonproblemanak (pl pco) a tunete, ami problemat okozhat. mindenkeppen menj el endokrinologushoz meg nodokihoz, az elso akkor fog segiteni, ha hormonproblemad van, a masodik meg akkor, ha egyeb jellegu problema miatt nem jott ossze kitartast

én 80 kilósan lettem terhes, de ha utanakeresel akár itt a gyakorin, latni fogod, hogy rengeteg tulsulyos kismama van. a tulsuly onmagaban nem akadaly, de lehet esetleg hormonproblemanak (pl pco) a tunete, ami problemat okozhat. mindenkeppen menj el endokrinologushoz meg nodokihoz, az elso akkor fog segiteni, ha hormonproblemad van, a masodik meg akkor, ha egyeb jellegu problema miatt nem jott ossze kitartast
Én 57 kg vagyok és lassan egy éve próbálkozunk(egészséges pár vagyunk)és semmi!Úgyhogy szerintem semmi köze a súlyhoz, hacsak nem valami hormonális dolog áll a túlsúly hátterében. Egy vizsgálatot megér, aztán mindent bele!!!!:)
a súlyfelesleg nem zárja ki a gyermekáldást
Én 86kg voltam, mikor teherbe estem, a férjemmel már 2, 5 éve próbálkoztunk.26éves voltam akkor.Azt mikor nem gondoltam rá, egyszercsak nem jött meg!Alig akartam elhinni.De a súly tényleg nem befolyásoló tényezõ!A 3.gyerek elõtt 68kg voltam, rá 5 évet vártam!
Csináltass vérvételbõl egy hormonvizsgálatot, és akkor rájösz, hogy ludas-e a kiló vagy sem. Nekem fogigátló után felment egy 10 kiló, mármint az abbahagyás után, peteérésem nem volt, stb, kiderült majdnem 1 év után, hogy a pajzsmirigyem alulmûködik, ezért a hízás! Hiába volt minden OK a nõi hormonokkal. Azóta szedem a gyógyszert a pajzsmirigyre, sokkal jobb a közérzetem, és nem zabálok édességeket, fogytam 2 hónap alatt 4 kilót! Egyébként azt mondják, ha a kiló a ludas, akkor megér egy próbát, ha a kilónk 5-10 százalékát lefogyjuk, ez már elég arra, hogy a szervezet felszabadultnak érzze magát. A te esetedben tehát max 9 kiló.

Parommal szeretnenk babat! Junius 26. -an voltunk eloszor ugy! Azota 2 naponta! Julius 2. -an kellett volna megjonnie! De semmi! Mellem faj ( de a menszesz elott is szokott) Julius 5. en ( ma ) csinaltam tesztet negativ lett! Azert remenykedhetek?

Legjobb válasz: ha jol szamoltam! a pete eresem kezdo napjatol szamitva a 8 . napon voltunk egyutt! meg egy kerdes! ha esetleg megfogant a baboci de meg a menszesz elso napjaig nem agyazodott be akkor meg kell jonnie? mert a neten nem talaltam errol semmit! nagyon izgulok mi lehet de nem taplalok csalfa remenyt! koszonom a segitseget!!!

A kérdező hozzászólása: ha jol szamoltam! a pete eresem kezdo napjatol szamitva a 8 . napon voltunk egyutt! meg egy kerdes! ha esetleg megfogant a baboci de meg a menszesz elso napjaig nem agyazodott be akkor meg kell jonnie? mert a neten nem talaltam errol semmit! nagyon izgulok mi lehet de nem taplalok csalfa remenyt! koszonom a segitseget!!!
talán
Hány naposak a ciklusaid? Még lehet baba, szerintem túl korán teszteltél. 21/l
A kérdező hozzászólása: 29 ! de nem pete eresnel probalkoztunk! attol meg osszejohet?
Nagyon kicsi az esélye. Fõleg ha tudod mikor volt peteérésed. Igaz lehet rendkívüli peteérésed is (de az is ritka) Ha nem jön meg továbbra sem, akkor 26-tól számolj két hetet és utána tesztelj.
szia! Igen akkor meg kell jönnie.

Párommal szeretnénk már babát, de én attól félek, hogy nincs rendes peteérésem. Hogyan tudnám kideríteni, hogy minden rendben van e?

Mióta abba hagytam a tabli szedését, et kb egy éve volt, azóta 3 napos menstruációim vannak. Ismer?sömt?l hallottam, hogy ez utalhat arra, hogy gyenge peteérésem van. Félek, hogy nem fogok tudni teherbeesni.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem vegyél egy ovu-tesztet és abból megtudod hogy egyeltalán van e peteérésed. Ha úgy sem jön össze a baba, akkor érdemes elmenni dokihoz, mert gyógyszerrel biztosan tud valamit kezdeni. Vagy hallottam már különbözõ teákról, vitaminokról, amik segítik, illetve erõsítik a peteérést. Sok sikert!

Szia! Szerintem vegyél egy ovu-tesztet és abból megtudod hogy egyeltalán van e peteérésed. Ha úgy sem jön össze a baba, akkor érdemes elmenni dokihoz, mert gyógyszerrel biztosan tud valamit kezdeni. Vagy hallottam már különbözõ teákról, vitaminokról, amik segítik, illetve erõsítik a peteérést. Sok sikert!
Szerintem menj el nõgyógyászhot, nem árt a kivizsgálás. Lehet, hogy kapsz valami tabit, amitõl helyreáll a mensid és utána jöhet a baba is. Mert ha így marad, és nem kezelteted magad, akkor nem hiszem, hogy teherbe tudsz esni.
Én is az ovulációs tesztet javaslom elsõ lépésként. Ezt Rossmannban is lehet kapni, meg természetesen gyógyszertárban. Vannak a neten ovus naptárak, amik a ciklusod napjaira vetítve kiszámítják, hogy kb hanyadik napokon lehet peteérésed. Azokban a napokban használd az ovutesztet. Ha valami nem stimmel, akkor menj dokihoz. De nem kell elõre rémeket látni, nekem sem 6 naposak a mensieim, és van két gyerekem :o) Sok sikert! :o)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)
Szia! Most voltam én is dokinál emiatt. Egyszerû vérvétel a 2-4. napon és kb. a 21. napon, a doki tudni fogja abból, hogy a hormonrendszered rendben van-e.
az ovu teszt nem feltétlenül mutatja ki hogy van e peteérés. azt mutatja, hogy LH termelõdik, ami kell a peteéréshez, de hogy tényleg meg történt-e a peteérés azt nem lehet tudni. azt esetleg a hõmérõzés igazolhatja.

Szeptember 29. én együtt voltunk a párommal mert babát szeretnénk, oktober 1-én kellet volna megjönnie a menzeszemnek de csak 3án jött meg 30napra. Mennyi az esélye hogy teherbe eshetek?

Legjobb válasz: Mi belõttük a ciklusom közepét és akkor kb. 2 naponta voltunk együtt. Nálam ez így nézett ki: 30-32 napos ciklusaim voltak és együtt voltunk a 10., 11., 13., 15. napon (mensi elsõ napjától számolva). Lányom elsõ hónapban megfogant szerencsére. Ha megjött, akkor nem valószínû, hogy terhes vagy, fõleg, hogy már elég késõn voltatok együtt, valószínû, akkor már nem volt peteérésed (persze vannak ez alól kivételek és semmi sem lehetetlen). Szerintem számoljátok ki mikor lehet peteérésed és akkor legyél együtt a pároddal. Esetleg regisztrálj a ciklus.hu-n, ott is találhatsz egy kis segítséget a dologhoz.

Mi belõttük a ciklusom közepét és akkor kb. 2 naponta voltunk együtt. Nálam ez így nézett ki: 30-32 napos ciklusaim voltak és együtt voltunk a 10., 11., 13., 15. napon (mensi elsõ napjától számolva). Lányom elsõ hónapban megfogant szerencsére. Ha megjött, akkor nem valószínû, hogy terhes vagy, fõleg, hogy már elég késõn voltatok együtt, valószínû, akkor már nem volt peteérésed (persze vannak ez alól kivételek és semmi sem lehetetlen). Szerintem számoljátok ki mikor lehet peteérésed és akkor legyél együtt a pároddal. Esetleg regisztrálj a ciklus.hu-n, ott is találhatsz egy kis segítséget a dologhoz.
??? menstruálsz tehát nem vagy terhes. Nem islett volna valószínû, hiszen menstruáció elõtti napon voltatok együtt. jóval a peteérésed után
Gyakorlatilag így 0. Próbálkozzatok most októberben. Számold ki mikor lesz peteérésed. Menzeszed 1 napjától a 13-14-15. napon. Ezeken a napokon ne védekezzetek! Sok sikert!
miért kedves elõzõ, a többi napokon védekezniük kéne?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!:)
Nem kizárt, de jobb lenne ha tesztelnél! Majd írd meg mi lett!
Sajnálom! :( De fel a fejjel, és szorítok hogy minél elõbb össze jöjjön!
Teszt?
Ha nem vérzel nagy mennyiségben és csak iylen kis pecsételõ jellegû akkor szerintem lehet még esélyed a babára. Viszont érdemes lenne egy tesztet csinálni reggeli elsõ pisbõl. Az már valószínûleg pozitívat fog mutatni, ha úgy lenne.
A kérdező hozzászólása: Nincs baba, sajnos.:(
Esetleg beágyazódás? Nekem is ezekben a napokban sokat fájt a hasam. Még nincs igazolható teszt, uh nem tudom mit jelent... :)
Szia! Nekem okt.2.án volt meg, és nekem most akkora a hasam mintha 3 hónapos terhes lennék! És 20.óta barnázgatok, a hasam feszül, éés állandóan pisilnem kell. Holnap reggel tesztelek egyet. Nálad lehet hogy most fejezõdik be a beágyazódás!

Babát szeretnénk a párommal, de nekem mindig magas az inzulin szintem. Erre kapok bogyót is! Lehet ennek valami következménye a terhesség alatt?

Úgy értem a terhességi cukorhoz lesz valami köze?

Legjobb válasz: Szia! Remélem jól értelmeztem a kérdésedet, és olyan választ kapsz, amit tényleg szerettél volna tudni. Én cukros vagyok, merckformint szedek, este 1-et. Mi is babaprojekten vagyunk, és kérdeztem a dokit, hogyha esetleg összejönne a bébi, lesz-e valami baja, amig én szedem a gyógyszert, de még pl a teszt nem mutatta ki a terhességet. Azt mondta szedjem nyugodtan. A diabetológián mondtak annyit, hogyha szükség lesz rá, inzulin fogja majd ezt felváltani a 9 hónap alatt. Reggelizni én sem reggeliztem, de mióta cukros vagyok, egy fél szelet kenyeret vajjal, vagy valamilyen szalámival magamba tuszkolok :) Szerintem Te is egyél valamit, ne legyél éhgyomorra ebédig :) Remélem tudtam segiteni, ha nem, akkor bocsi :)

Szia! Remélem jól értelmeztem a kérdésedet, és olyan választ kapsz, amit tényleg szerettél volna tudni. Én cukros vagyok, merckformint szedek, este 1-et. Mi is babaprojekten vagyunk, és kérdeztem a dokit, hogyha esetleg összejönne a bébi, lesz-e valami baja, amig én szedem a gyógyszert, de még pl a teszt nem mutatta ki a terhességet. Azt mondta szedjem nyugodtan. A diabetológián mondtak annyit, hogyha szükség lesz rá, inzulin fogja majd ezt felváltani a 9 hónap alatt. Reggelizni én sem reggeliztem, de mióta cukros vagyok, egy fél szelet kenyeret vajjal, vagy valamilyen szalámival magamba tuszkolok :) Szerintem Te is egyél valamit, ne legyél éhgyomorra ebédig :) Remélem tudtam segiteni, ha nem, akkor bocsi :)
Szia! Örülök, hogy azért valamit segítettem :) A fogyásra sajnos nem tudok mit irni, mert ha én egy hónapig nem reggeliznék, meg nem is ebédelnék, és a vacsit is kihagynám, szerintem én még akkor is hiznék csak :)
A kérdező hozzászólása: Aha ... tehát akkor azért valami köze van hozzá, s lehet hogyha nem is az adott gyógyszert, de valami mást adni fognak rá! ... értem :) A reggelivel az a baj, hogy én szó szerint rosszul vagyok, ha ennek kell valamit! Egy joghurt még lemegy, de egy fél zsömi is sok már! Én ilyen lüke vagyok :) ... de biztos csak szoktatás kérdése! Köszönöm szépen, s persze hogy segítettél! :) ... A fogyásról mit gondolsz? Nem szeretnék még kevesebb lenni! Szerninted?
A kérdező hozzászólása: :)

Babát szeretnénk a férjemmel, együtt is voltunk a peteérés idején, ami 9 napja volt. A menstruációt 22-én nem várom, de pár napja szédülök, hányingerem van, fáradtság, gyengeség jön rám. Ma, igaz este, de teszteltem, ami negatív. Lehetek terhes?

Legjobb válasz: Könyörgöm hogy éreznél meg egy pár napos terhességet?Még lehet hogy be sem ágyazódot.Miért kell ilyeneket bebeszélni magadnak aztán meg jön a pofára esés.Ha nem jön meg akkor tesztelj addig meg nyugi.Ez már tényleg túlzás hogy.

Könyörgöm hogy éreznél meg egy pár napos terhességet?Még lehet hogy be sem ágyazódot.Miért kell ilyeneket bebeszélni magadnak aztán meg jön a pofára esés.Ha nem jön meg akkor tesztelj addig meg nyugi.Ez már tényleg túlzás hogy.
És ennek mi köze a kisgyerekekhez? Az ilyen hülye kérdéseket legalább oda írjátok, ahová valóak! Direkt ezért nem olvasom a teherbeesés kategóriát, mert tele van dettó ugyan azzal a kérdéssel az egész, erre akkor máshová is ezt a szart kell árasztani?
Tesztelni amúgy sem érdemes a mensi várható idõpontja elõtt, szóval felesleges pénzkidobás. Ez olyan gyerekes már...

Dec.17-én barnáztam (nem kicsit), de csak 20-án lett véres! Mikortól számoljam az első napot? Babát szeretnénk, dec-28-án voltunk együtt a párommal. Múlt héten pár napig, fájt a hasam alul középen, és gyakran kellett pisilnem.

Holnapra (nem várom),és jöbb oldalt szurkált a hasam,ma már a mellem is érzékeny,Kicsit fáradékony vagyok.Tegnap el?tt együtt voltunk,és szeretkezés után rózsaszin folyásom volt,tegnap semmi,és ma is van egy csepnyi.Nincs hányingerem,csak a közérzetem más.Talán meg fog jönni?De nincsennek görcseim,mint menszikor szokott.Tesztet még nem akarok csinálni,a csalódás miatt.

Legjobb válasz: Szia ! A mensesed elsõ napját kérdezed? Akkor az a leírásod alapján 20-a.A barnázás nem számít bele

Szia ! A mensesed elsõ napját kérdezed? Akkor az a leírásod alapján 20-a.A barnázás nem számít bele
Szia!Ezt Így nem lehet, megmondani, hétfõn vagy kedden csinálj egy tesztet, ha addig nincs menses.
Szia! Nekem dec. 17-én volt meg utoljára és tegnapra nem vártam, nem is jött. Ma reggel, viszont mikor elmentem wc-re észrevettem a papíron rózsaszínes folyást.Azóta már többször voltam wc-n és ez a folyás egyre haloványabb, de látszik a papíron.Nos nem tudom mi lehet, de szerintem a menzit jelzi, viszont nekem sincsenek olyan görcseim, mint mezikor szokott lenni.Ja meg tesztet még nem csináltam.
A kérdező hozzászólása: Köszike a gyors válaszokat, de arra lennék kiváncsi, hogy ez most menszi, vagy esetleg babóka, mert a dec 28-a közel van a pé.-hez.
Csináltál tesztet?Mi Újság?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!