Találatok a következő kifejezésre: Párommal rokoni vagyunk. A (8 db)

A párommal babát szeretnénk véllalni és nem tudjuk befolyásolná e az a baba egészségét hogy mi rokonok vagyunk. (a párom dádszülei és az én dédszüleim testvérek, tehát az ükszülők egyek) szerintetek ez befolyásolna valamit?

vártam már egyszer babát a páromtól de a baba 10 hetesen elhalt.20 éves vagyok.ez a baba lett volna nekem az első gyermekem.szerintetek vállalhatok minden gond nélkül babát.előre is köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Menjetek el genetikushoz és kérdezzétek meg, milyenek az esélyeitek egészséges babára.

Menjetek el genetikushoz és kérdezzétek meg, milyenek az esélyeitek egészséges babára.
Szia! Orvos vagyok. Ha nincs valamilyen ismert genetikai/öröklõdõ betegség a családban, akkor szerintem nyugodtan vállaljatok. (Ha van, meg kell nézni az esélyeket arra hogy jelentkezik a gyereketekben, és annak alapján döntsetek.) Sajnos az tény, hogy a véletlenszerûnél nagyobb így az esély hogy kijön egy betegség, de elég távoli ahhoz a rokonsági fokotok, hogy önmagában ez ne jelentsen akadályt. Hiszen akár véletlenszerûen is egymásra találhatnak olyan emberek, akik mindketten hordozói valamilyen betegségnek és az a gyerekek közt megjelenik. Vérfertõzésnek én egyébként nem neveznék ilyen távoli rokonsági fokot, szerintem ami elsõ unokatestvéreknél távolabbi, ott már nem olyan szoros a rokonság.
Imádom az ilyen kérdéseket, milliárd ember él a földön, miért egy rokonnal vagy együtt???? Az én családomban (mamám tesója a 2. unokatesójához ment férjhez) is elõfordult, 2 egészséges gyerek és 2 egészséges, valamint egy down-kóros unoka.. Ha ilyen szüleim -nagyszüleim lennének, akik miatt esetlegesen más emberi lény betegen születhet..hát én mélységesen megvetném õket.. Mint ahogy titeket is kérdezõ, nem hiszem el h nem találtál egy olyat aki nem a rokonod!
Szerintem ezt beszéld elöször meg az orvosoddal, vagy nõgyogyásszal neki mi a véleménye róla, mert akármilyen távoli rokonságban vagy a pároddal, még is rokonok vagytok, és ezt neveznék vérfertõzésnek.
Konzultáljatok genetikussal! Biztosan van megoldás. Az, hogy ki-kit szeret csak rájuk tartozik. A stílusra pedig tényleg nem ártana ügyelni, nem alsó tagozatosak, hanem felnõttek vagyunk.
Ja, és én nem pontoztam senkit sehová. utolsó
Nem feltétlenül a tartalommal volt a baj (erre vonatkozott a kérdés), hanem a stílussal, de azzal nagyon...
A válasz 0%-ban hasznosnak tûnik Akik lepontoztak azoknak üzenném, hogy nyugodtan alapítsanak családot a rokonaikkal. Csak majd csodálkozni nem kell, ha a gyerek vagy az unoka beteg.. (Y)
így van, orvossal beszéljétek meg! Én amúgy azt olvastam ezzel kapcsolatban, hogy nem is a gyerekeken jön ki a gond, hanem az unokákon majd, tehát a gyereketek gyerekénél lehetnek ebbõl gondok. bár nem tudom, hogy ez így ebben a formában mennyire necces, távoli ez a rokonság már a vérfertõzéshez
A kérdező hozzászólása: köszönöm azoknak akik értelmes válszt írtak. akik meg csak szidni tudják a másikat, azoknak üzenem hogy ez még nemrég derült ki hogy a párommal rokonok vagyunk.és azt szerintem meg nem válogathatja meg az ember hogy kibe szeret bele!!!!

Ha távolról hív a fiatal pár rokonokat az esküvőre, ki gondoskodik a szállásukról? A vendég vagy a pár?

A lány szül?falujában lesz az esküv?, ami a fiú rokonainak pech, mert több mint 300km attól a várostól, ahol Õ feln?tt. A meghívottak felének több órát kell utazni. Ami még rendben is lenne, de mint kiderült, nem biztosítanak semmiféle szállást a srác rokonainak (még a szüleinek sem!), szóval vagy lagzi után irány haza (300km), vagy kereshetnek maguknak valami panziót "jópénzért".

Legjobb válasz: Nem az útra vonatkozik a kérdésem, hanem a szállásra. AZ a normális, azt mondom, hogy "utazz több órát (vagyis nem lehet csak úgy hazamenni, ha vége a lagzinak), majd aludj a parkban?

A kérdező hozzászólása: Nem az útra vonatkozik a kérdésem, hanem a szállásra. AZ a normális, azt mondom, hogy "utazz több órát (vagyis nem lehet csak úgy hazamenni, ha vége a lagzinak), majd aludj a parkban?
Szia! Mi most vagyunk éppen ilyen helyzetben. Mi megmondtuk, hogy tudunk szállást szervezni, meg lefoglalni, de sajnos fizetni nem tudjuk. Többszázezres tételt jelentene. Azt meg mégsem lehet, hogy valakijét fizetjük, valakijét nem.
Nálunk a vendégek fizették. Mi küldtünk értük egy buszt, ami este vissza indult, így ha nem akartak fizetni a szállásért, akkor ezzel meg volt oldva, de többen inkább foglaltak maguknak abban a szállodában, ahol tartottuk, és sokan voltak, akik ott is maradtak nyaralni utána.
Mi helyi rokonoknál, barátoknál szállásoljuk el a távolról érkezõ vendégeket.
A szállást a vendég fogadóknak kellene meg oldani hisz nem várható el, hogy messzirõl intézzék, azok akik nem is tudják hol-merre lehet szállást kapni.Meg így illik!
Csatlakozom az elõttem szólókhoz; a távoli rokonok állják és intézik az oda-visszautat, a helybeliek pedig az elszállásolást. Ha engem többszáz km-re hívnának meg úgy, hogy nem biztosítanának szállást, nem mennék el.
Mi is fizettük a szállást, illetve rokonoknál kerestünk helyet. Így illik.
mi fizettük a szállást. próbáltuk a legolcsóbbakat kifogni, plusz még akiket tudtunk, rokonoknál, barátoknál elszállásoltunk. Mi úgy gondoltuk, ha már 250 km-t leutaznak, vagy az utazást, vagy a szállást illik fizetni. Ok, hogy van, aki nem iszik, de akkor is haza kéne vezetnie, ezt nem akartuk, a busz pedig nagyon drága lett volna. így inkább maradt a szállás.
Szerintem szervezni, lefoglalni illik a szállást, fizetni ha a lehetõségeik engedik. Több messzi esküvõn voltam már, mindenhol megszervezték, fizetni csak egy helyen kellett.
Szerintem nem szokás fizetni az utat.
Mi mondjuk csak barátokat hívtunk messzirõl, nem rokonokat, de mi nem fizettük, hiszen kinek van arra pénze manapság? Nekünk nem volt. Felajánlottuk, hogy keresünk olcsó szállást, de nekik kellett fizetni, ha nem fér bele akkor ott a lehetõség hogy ne jöjjenek el... de végül mindenki megoldotta. Rokonok esetében szerintem a legközelebbieknek igyekeznék találni valami megoldást, a távoliak oldják meg ahogy akarják. Akit csak "illembõl" hívok meg (mint csomó rokont szokás), az úgyse zavar ha emiatt lemondja!
[email protected] is egy néma fadarabbal lenni...
Ha ilyen kis semmiségekért elhagyna - tánc a bulin, bájcsevej a rokonokkal -, akkor nem is szeret igazán.
A kérdező hozzászólása: Meg én úgy vagyok, hogyha szeretek valakit akkor más véleménye nm érdekel, ez azért is furcsa nekem.
26 évesen elég gyerekes:D már megbocsáss:D amúgy csak megfelelési ingere van a srácnak, kb mindenki felé:D
A kérdező hozzászólása: Én 23-Õ 26
Azt mondják hogy aki menni akar / vagy azzal fenyegetõzik hogy elmegy, annak még segíteni is kell csomagolni. Úgy fogadjon el ahogy vagy, ha nem, akkor kalap kabát!
Én is zárkózott vagyok, de a párom még nem fenyegetett szakítással emiatt! Egy se..fej a párod.
korotok?
A kérdező hozzászólása: De azt hozzá teszem vele szembe be sem áll a szám
Én a helyedben ha igy "zsarol" értelmetlen dolgokkal/dolgok miatt, már rég kivágtam volna, mint macskát a szaharába!


Szia.Az én szüleim is unokatestvérek de távoli.És van 3 nagylányuk:) akik egészségesek
Ilyen rokonságnál már nem lesz semmi bajuk a gyermekeiteknek. Az csak akkor lehetséges, ha nagyon közeli a rokonság.
Ó ez már nagyon távoli rokonság!Nem kell aggódnod, ez biztos nem lehet gond!
én megkérdeztem emailben Ceizel doktort(genetikus)és azt a választ kaptam, hogy ilyen fokó rokonságnál nem kell aggódni...:) ))mi is így állunk
Emberi számítás szerint ez semmit sem jelent, nagyon távoli rokonság.
Ma már arra is van engedély, hogy unokatestvérek házasodjanak!Úgyhogy baj ebbõl nem származhat!

18 hetes terhes vagyok a párom elhagyott. Ha megszületik a kicsi ugye nem viheti el láthatásra? És nem vagyok köteles az anyjáéknak sem megmutatni? Hozzánk (szüleimhez) nem jöhetnek az ő rokonai én meg nem viszem mutogatni sehova a picit.

Az ? anyjáéknak van valamilyen joguk a kicsihez?Törvényre gondolok,nincs joga hozzá csak az apának nem???

Legjobb válasz: én úgy tudom, az apának is csak akkor van joga a láthatásra, ha a nevére veszi a gyereket. abból, amit írtál én úgy érzem ki, hogy te ezt sem szeretnéd. sõt, ha elhagyott igy, én azt mondom, a gyerek viselje inkább a te nevedet, aztán majd találsz neki egy nevelõapát, aki sokkal nagyobb szeretettel lesz iránta és irántad, majd az õ nevét viselje inkább. így igaz, hogy semmilyen gyerektartásra sem teszel szert, de nem is kell veszekedned vele, hogy oda akarod-e adni neki. ezt neked kell eldöntened.

én úgy tudom, az apának is csak akkor van joga a láthatásra, ha a nevére veszi a gyereket. abból, amit írtál én úgy érzem ki, hogy te ezt sem szeretnéd. sõt, ha elhagyott igy, én azt mondom, a gyerek viselje inkább a te nevedet, aztán majd találsz neki egy nevelõapát, aki sokkal nagyobb szeretettel lesz iránta és irántad, majd az õ nevét viselje inkább. így igaz, hogy semmilyen gyerektartásra sem teszel szert, de nem is kell veszekedned vele, hogy oda akarod-e adni neki. ezt neked kell eldöntened.
Szemetek az ilyen pasik! Milyen párkapcsolatban éltetek? Házasság, élettárs, vagy csak jártatok és besikerült a baba? Láthatásra nem viheti el, ha jól tudom, akkor 3 éves koráig, viszont neki joga van látni 2-3 hetente. De ezt a bíróság dönti el. Ha válásra kerül a dolog, akkor ott egy gyermekelhelyezési per keretén belül szabják ki a láthatást. Ha élettársi viszonyban voltatok, akkor apasági nyilatkozatot kell tennie. Ezt azért is jó neked, ha megteszi, mert akkor követelheted majd tõle a gyerektartást. A szüleinek annyi joguk van hozzá, hogy õk is nagyszükõk. Neked nem kell vinned sehova. Sõt apuka sem viheti el.
A kérdező hozzászólása: Azt még nem irtam hogy a páromat örökbe fogadták, szóval nem a vérszeriti anyja nevelte.Így sem követelõzhet?
A kérdező hozzászólása: Ha nem iratom az apuka nevére akkor gyerektartás sem jár, én pedig egyedül nevelem már igy is a fiamat, 2 gyerekkel pedig nagyon nehéz lenne.Fogalmam sincs mi lenne jobb!Köszönöm a válaszokat!!
Egyet értek, ha teheted és van rá esély ne hagy hogy a párod nevét kapja és apasági nyilatkozatot tegyen, mert akkor az anyós is ott fog állni az ajtóban, és elõbb utóbb nála is lesz a gyerek mikor az apja majd 3 éves kora után elviszi. Beszélj egy családsegítõvel vagy a gyermekvédelemmel hogy mit tehetsz. Remélem rendezõdik majd minden!
Szegénykém, nem könnyû a helyzeted.A helyedben nem hagynám hogy az õ nevét viselje a baba.Milyen apa az aki elhagyja a várandós párját?!Felejtsd el õket és élj boldogan a babáddal, még találhatsz párt magadnak.Persze, tudom könnyû mondani.Sok sikert nektek, hogy rendezõdjön jó irányban a dolgotok.
A kérdező hozzászólása: Apuka apasági nyilatkozatot fog irni, õ erõlteti nem én.De az anyja akkor sem jöhet láthatásra, nem adom oda neki, az meg hogy megfogja......, soha!!!!!!Ez a nõ tönkre tette az éltünket a saját gyerekéét is, nem jókedvembõl vagyok ilyen vele.Én egy imádnivaló anyóst akartam, de ez egy féreg, és nem vagyok egy hárpia, de nem tudok rá jót mondani!!!
A gyerek csak akkor kapja az apukája családi nevét, ha az apa apasági-nyilatkozatot tesz az anyakönyvi hivatalban veled együtt. Ha nem tesz ilyet, akkor nem apa, nincsenek jogai stb. A gyerek ebben az esetben a te nevedet kapja a kórházban autómatikusan. Ha viszont neked kell ez a pali akkor sajna az anyjával együtt kell elfogadnod!
Úgy néz ki az egyetlen megoldás ha a Te neveden lenne a baba. Megértelek, én sem engedném a párod anyja közelébe a gyereket, és ha látja is nem engedném hogy megfogja... mondjuk én eléggé haragtartó vagyok ilyen ügyekben, mert szerintem ez felháborító!!! Nagyon sajnállak. Remélem rendezõdik a helyzetetek! Azért próbálj nem sokat idegeskedni, mert tudod, az árt a picinek!
Ahogy az apának joga vanm látni a babaát, ugyanúgy a nagyszülõnek is. 3 éves koráig nem viheti el, de lehetõvé kell tenned a nagyszülõi láthatást, ha kérik a bíróságtól ennek megllapítását.
A kérdező hozzászólása: Élettársi kapcsolatban éltünk, nagyon akartuk a babát.Én szeretem a párom de az anyja nem viseli el ha valaki el veszi tõle a kisfiát, és ugye egy nõ nem akadály neki, de egy unoka......!Nem érdeklõdött soha a terhességem felõl mégis mindig azt mondja a páromnak hogy majd megkap mindent a pici meg elviszi nyaralni.Na ugyan nem!!!Én azt szeretném ha visszatalálna hozzánk a párom, és nem kellene ez a herce hurca, de ha õ igy döntött akkor viselje a következményeit.A pici az apuka nevén lesz, én csak attól félek hogy az anyja jönni akar létogatni.Azt nem engedem!És egyáltalán hogy képzelik, majd ha keresztelõ lesz mwgkérdezem az apját hogy ki lesz a keresztszülõ?És ki nem lesz ott a keresztelõn mert ugye azt nálunk tartjuk, de ide az anyjáék nem jöhetnek.Nem értem, olyan családcentrikus volt mindig a párom, és az anyja igy elvitte tõlünk!
Szerintem a párod anyja akarja azt is , hogy az apja nevét kapja a kicsi.Ha így lesz, ebben a helyzetben pokol lesz neked is, és a gyereknek is, mert az anyós élni akar a jogával.Ilyen apa meg miért ragaszkodik a gyerekhez?Hát nem szeretetbõl.

Az elso szulott gyermeknek ki lehet a keresztszuloje? Parom is es en is a sajat testverunket szeretnenk, es nem tudunk megeggyezni. Van erre valami szabaly, hogy az anya vagy az apa rokona legyen az elso?

Legjobb válasz: Ha a Te és a párod testvére nõ és férfi, akkor nagyon egyszerû.Az egyik a keresztanya, a másik a keresztapa. Egyébként nincs erre szabály.Megegyezés kérdése. Esetleg a keresztelõ pap, illetve a keresztelés szabályai gördíthetnek akadályt, ha nincsenek meg a feltételek. Érdeklõdj a plébánián a paptól.

Ha a Te és a párod testvére nõ és férfi, akkor nagyon egyszerû.Az egyik a keresztanya, a másik a keresztapa. Egyébként nincs erre szabály.Megegyezés kérdése. Esetleg a keresztelõ pap, illetve a keresztelés szabályai gördíthetnek akadályt, ha nincsenek meg a feltételek. Érdeklõdj a plébánián a paptól.
Nálunk pld. a legjobb barátaink lettek az elsõ gyerek keresztszülei, pedig nekem egy, a férjemnek két testvére van. Egyébként lehet mindkettõtök testvére is keresztszülõ.. A második gyerekünknek két keresztanyja és két keresztapja van.. :) (Református keresztelõ volt).
Nincs szabály :) Nekem például anyukám nõvére a keresztanyám, és apukám öccse a keresztapám. Persze úgy már érdekesebb lett volna a helyzet, ha mindkettõnek lány vagy fiú testvére van.
Szerintem bárki lehet, nem kell testvérnek lennie, nincs szabály erre. Az én keresztapám a nagymamám öccse volt, a felesége, aki a keresztanyám, õ meg református. Én katolikus vagyok.
A kérdező hozzászólása: mindkettonknek fiutestvere van csak, es igy nehez eldonteni. koszi a valaszokat!
Nincs erre semmilyen szabály, max. családi szokás kérdése. Nem tudom, hogy melyik felekezetrõl van itt most konkrétan szó, én a katolikust ismerem, ott annyi a kikötés, hogy felnõtt megkeresztelt, megbérmált személy legyen, aki ha van párja, akkor egyházi házasságban éljen vele (nem elég csak a polgári, vagy a sima együttélés), illetve azért az sem árt, ha hitét gyakorló ember. Illetve maga a gyerek szülõje ugye nem lehet. Nem kell amúgy, hogy párban legyenek a keresztszülõk, elég egy is. Pl. nekem igazából nem is lett keresztszülõm így külön, úgy tudom, hogy hivatalosan a nagymamámat írták be, de utána kéne nézni ennek is. De ennek már 23 éve, ma már azért jobban figyelnek erre.
A kérdező hozzászólása: en katolikus vagyok, parom pedig reformatus...
talán ha megkérdeznéd õket is, lehet az egyikük azt mondja, hogy szívesen átadja a másiknak a megtisztelõ felkérést...
Ha lesz menyasszonytánc, abba dobd bele. Ha meg nem lesz, add oda nekik borítékban.
2-es vagyok, mondjuk nálunk nincs két variáció, hogy ekkor is adnak pénzt meg akkor is. A menyasszony táncnál adják oda az összeset és kész. (Ha van tánc.)
Szerintem kérdezd meg a párt, hogy lesz náluk - a legutóbbi esküvõn ahol voltam nem volt borítékozás, mindenki csak a menyasszonytáncnál adta a nászajándékba szánt összeget.
Én elosztanám. Dobnék a menyasszonytánckor is, meg a adnék borítékot is. Ugyanazt az összeget, amit eredetileg szántam, csak ide is-oda is jusson. Mondjuk legfõképp azért, hogy nehogy megszóljanak a végén.... bár ha a menyasszonytáncnál kártyával dobod be, akkor tudni fogják hogy te adtad.
Van, aki a menyasszonyi táncba is borítékban dobja. Egyébként az nem árt, ha van nálad, nálunk pl. mindenki menyasszonytáncol aztán amibe legutóbb voltunk, ott derült ki számunkra, hogy nem lesz tánc, csak oda kell nekik adni a pénzt. Mindezt akkor, mikor a szertartásokra indulás miatt már nem tudtunk elmenni boltba, (nem mintha bármi nyitva lett volna a faluba) utána jött a vacsora, már hótt éhesek voltunk, aztán mehettünk a szomszéd városba a tescoba borítékért lóhalálában, nehogy lekéssük az ajádékozást, mert csak az volt nyitva. Mégse nyomhattuk a kezükbe anélkül.
Én eddig mindig a menyasszonytáncnál dobtam be. De ha az nincs, akkor marad a boríték.
Milyen az, amikor "borítékban" adod? Mármint a boríték szó fogalmát ismerem, csak felénk úgy szokás, hogy amikor megkezdõdik a menyecsketánc, akkor a menyasszony és võlegény édesanyja közösen fognak egy kosarat. Ahogy családonként mindenki megy egy-egy táncra, az ajándékba szánt pénzt a kosárba dobják (borítékba csomagolva, hogy tudja a pár kitõl kapta). Beavattok milyen amikor "kétfelé" kell adni a pénzt? És milyen amikor nincs menyecsketánc? Voltam olyan lagziban, ahol hatalmas pocakkal is ropta az ara... :-) Vagy ez mitõl függ egy párnál hogy van-e vagy nincs?!

Kell-e fizetnem a következő esetben? Idős rokonomhoz költözik egy pár, aki ápolja (szintén rokon). A lakás az én tulajdonom. Mivel gazdaságtalan villanyfűtés van, kandallóra cserélik. Köteles vagyok-e a költségekbe most vagy bármikor beszállnom?

Legjobb válasz: Ha értéknövelõ beruházást hajtanak végre, akkor azt neked ellentételezned kell. Ez az ellentételezés lehet mondjuk ingyen lakhatás is. ha ebbõl a beruházásból nekik anyagi elõnyük származik, akkor az ellentételezés kevésbé követelhetõ. Tehát: sztem nem kell ebbe beszállnod. Azt viszont tudatosítani kell bennük, hogy amennyiben megbontják az eredeti fûtést, és átalakítják, akkor ha kiköltöznek, nem vihetik magukkal, nem szerelhetik le, és nem kérhetnek érte utólag pénzt. Ezt tisztázd velük inkább elõre, mint hogy késõbb probléma legyen!

Ha értéknövelõ beruházást hajtanak végre, akkor azt neked ellentételezned kell. Ez az ellentételezés lehet mondjuk ingyen lakhatás is. ha ebbõl a beruházásból nekik anyagi elõnyük származik, akkor az ellentételezés kevésbé követelhetõ. Tehát: sztem nem kell ebbe beszállnod. Azt viszont tudatosítani kell bennük, hogy amennyiben megbontják az eredeti fûtést, és átalakítják, akkor ha kiköltöznek, nem vihetik magukkal, nem szerelhetik le, és nem kérhetnek érte utólag pénzt. Ezt tisztázd velük inkább elõre, mint hogy késõbb probléma legyen!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!