Találatok a következő kifejezésre: Párommal babát és olyan a (35 db)

amint van kiskõnyved mehetsz táppézre.addig meg ne szolj rola senkinek.mit dolgozol?
a táppénz a fizetésed 70%-a
Csak azt tudom én is mondani, mont a 3. választ adó! Sajnos néhol nem tudják tolerálni a várandóságot. Kitartás!
Egyégként a táppénz a fizetés hány százaléka a nettó béremnek? ezt tudja valaki?
szia..én 5 hetes vagyok. voltam a házi orvosnál és kiirt táppénzre ...táppénz alatt nem rughatnak ki..menj el minél elöbb ha nem birod..én a fizikai melo miatt mentem el..
A kérdező hozzászólása: Köszi 3. válaszoló:) , remélem valahogy majd sikerül.
Igen jól olvastad a törvénykönyvet, annyi jár, viszont a szülés elõtt 4 héttel igényelheted. Ha úgy érzed hogy nem bírod a melót ne is dolgozz, nincs értelme kockáztatni.Csak azért írtam hogy nem lehet még igényelni, mert nem lehet. Én a 3.válaszóló vagyok.Nem tudom mennyi idõs vagy, de kicsit lehet játszani pl a szabival, be mész 1-3 napot melózni csak lazán, és utána kis táppénz, és így tovább.Ha kirúgnak az sem jó.Sok szerencsét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. különben a törvény 24 hét szülési szabit ír, amibõl 4 hétnek a szülés elött kell lenni. én is szívesen dolgoznék tovább akár 6-7 hónapos korig, csak sajnos 12 órába, éjszaka is nehéz lenne, tudom.így is fáradt vagyok, nemhogy babával.
Én nem tudom honnan veszitek hogy el lehet menni szülési szabira?????? A szülési szabit a szülés elõtt 4 héttel igényelheted a munkáltatónál.Addig csak táppénzre lehet menni. Valaki nagyon rosszul informál titeket errõl. Ajánlom mindenki figyelmébe a http://www.magyarorszag.hu oldalt. Ott minden egyértelmûen le van írva. És nem informáljátok egymást hülyeségrõl.Én a 40.hétbe vagyok, és 4 hete nyújtottam be az igénylõ lapot. Táppénzen is csak 13 napot voltam, mert abból nem lehet megélni.
Egyet értek az elõttem szólóval! Ne szólj róla senkinek! Ha megvan a kiskönyv, akkor irány szülési szabi! Gratulálok a babának! Remélem nekem is hamarosan összejön már!
Szia.(sziasztok)Ha kiderül a, hogy babót vársz és a védõnõ kiállította a kiskönyved, védett leszel!Nem rúghatnak ki!A munkahelyednek, kötelességed szólni, hogy babát vársz.Az hogy mikor az már más kérdés.Akinél normálisak, ott általában 2-3 hónapot vár a kismama, mielõtt megmondaná.A te esetedben, ha megvan a kiskönyved és szóltál(én írásba adtam!biztos ami biztos)akkor vagy el tudsz menni táppénzre v. ha szeretnél dolgozni, én úgy tudom, hogy kötelességük átrakni téged nappalos mûszakba. 3 kivétel van, amikor megszûnik a munkaviszony: -cég csõdje esetén, -közös megegyezéssel(persze nem kell aláírni) -ha fegyelmit indítanak , de ez már durva lenne, ha amúgy normálisan dolgozol, és azt mondjuk nem sok cég vállalja be, mert kõ kemény bizonyítható érveinek kell lennie. Utánnanéztem, mert nálunk sem 100%-an korrektek néha. Ügyessen :-)15 hetes kismama.

23 hetes terhes vagyok és pár napja nem olyan aktív a babám mint előtte. Nagyon sokat mocorgott most naponta egyet-kettőt rúg csak. Baj van?

Lehet hogy attól van hogy mostanában egy kicsit többet idegeskedtem?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, nem minden nap olyan aktívak a babák. Az én kislányom is amikor elõször éreztem, szinte mindig mocorgott, aztán volt olyan nap, hogy csak este éreztem két három rugást. Aztán a 9. hónapban ismét aktív lett, de nagyon. Az én babám is lusta baba volt, most annál mozgékonyabb. Tudom könnyû mondani, hogy ne idegeskedj, de tényleg próbálj meg lazítani. Én is sokat stresszeltem sok dolog miatt, de minden rendben volt a babával. Ne aggódj nincsen semmi baja a kicsinek, az én babám is ugyanezt csinálta velem. Sok sikert a babához! Egy 2 hónapos kislány anyukája

Szia! Ne aggódj, nem minden nap olyan aktívak a babák. Az én kislányom is amikor elõször éreztem, szinte mindig mocorgott, aztán volt olyan nap, hogy csak este éreztem két három rugást. Aztán a 9. hónapban ismét aktív lett, de nagyon. Az én babám is lusta baba volt, most annál mozgékonyabb. Tudom könnyû mondani, hogy ne idegeskedj, de tényleg próbálj meg lazítani. Én is sokat stresszeltem sok dolog miatt, de minden rendben volt a babával. Ne aggódj nincsen semmi baja a kicsinek, az én babám is ugyanezt csinálta velem. Sok sikert a babához! Egy 2 hónapos kislány anyukája
Szia. Biztosan nincsen semmi probléma.A babák nem mindíg egyforma aktívak.valoszínü, hogy most a passzív idöszakában van.az én babám is ezt csina´lja. Egyre kissebb lessz a heje a mozgásra, az is befolyásolja. Fö a nyugalom. 30 hetes kismama.
a babák is szoktak aludni, és van hogy a nap 90%át át alusszák.hidd el semmi baja a babánk, az én fiam is eljátszotta velem, ugy kellett neki könyörögni, hogy mozduljon meg, csak egy kicsit, és egyet belém rugott de ugy hogy "nesze, te némber még aludni se hagysz"ekkor volt 23 hetes, másnap elakartam menni a védõnõhöz, hogy nézze meg van e szívhangja, és másnap egésznap rugott.
Szia! Ne idegeskedj, nekem a 4. lányom volt hogy 1 hétig meg sem moccant, néha (gondolom én) fordult egyet a másik oldalára, állandóan ultrahangozták, de pozitív életjeleket adott minden alkalommal. Én már sejtem mire készült, mert amióta megszületett olyan aktív, hogy azt nem lehet elmondani. Úgyhogy ne izgulj, rá pihen arra ha majd megszületik!!! Nagyon jó egészságet kívánok mindkettõtöknek!

Van itt olyan anyuka, aki pár hónapja szült, és még szeretne babát? De már a korba benne van? Tehát olyan 40 felé közeledik?

Legjobb válasz: Én is 6 hónapja szültem, elsõ baba,36 leszek októberben és nagyon szeretnék még egy babát.

Én is 6 hónapja szültem, elsõ baba, 36 leszek októberben és nagyon szeretnék még egy babát.
6 hónapja szültem, 35 vagyok és még egy babát szeretnék. miért kérdezed?
A kérdező hozzászólása: én 37 leszek és most 7 hónapos a pici.Én is szeretnék még egy babát, de néha azt érzem, hogy kifutok az idõbõl, mert én csak kb.ha majd 3 éves lesz.szeretnék újra szülni.egyébként 3.baba, de az elsõ kettõ már szinte nagy korú!(18 és 17 éves)egy házasság:-)


Volt kozuletek olyan aki pici babaval egyedul maradt es szakitott a parjaval? Hogyan eltetek meg? Talaltatok uj parkapcsolatot vagy nem is akartatok ujat?

Legjobb válasz: Nem írod,hogy a húgával miért szakított a párod,és mikor?Ha az öcsédék álszentek,akkor neki van igaza.Kétszínû emberek sok bajt tudnak kavarni. Ha már a baba születése elõtt is tudtad,hogy a párod ilyen,akkor felelõtlenség volt gyereket szülnöd. Most már a baba érdeke a legfontosabb,és a házasságod. Külön család vagytok,békességben kell élnetek,hogy a kicsi normális családban nõjön fel. A rokonokkal nem kell minden kapcsolatot megszakítani,de a lehetõ legritkábbra szûkíteni!Neked is elkell szakadnod a régi családodtól,és a jelenlegi családodban kell a békesség.

Nem írod, hogy a húgával miért szakított a párod, és mikor?Ha az öcsédék álszentek, akkor neki van igaza.Kétszínû emberek sok bajt tudnak kavarni. Ha már a baba születése elõtt is tudtad, hogy a párod ilyen, akkor felelõtlenség volt gyereket szülnöd. Most már a baba érdeke a legfontosabb, és a házasságod. Külön család vagytok, békességben kell élnetek, hogy a kicsi normális családban nõjön fel. A rokonokkal nem kell minden kapcsolatot megszakítani, de a lehetõ legritkábbra szûkíteni!Neked is elkell szakadnod a régi családodtól, és a jelenlegi családodban kell a békesség.
Volt. Miért kérdezed? Én viszonylag mindig önálló voltam, szóval annyira nem sújtott le. Megy tovább az élet.
A kérdező hozzászólása: csak azert kerdezem, mert miota babo megszuletett a kapcsolatunk nagyon megromlott, olyan szinture h minden naposak a vitak es elegem van belole. a legtobb vita a csaladom miatt akad, holott a csaladom legfokeppen anyu besegit rendesen, csak ki nem allhatja az ocsemeket, es szeretne ha en a csaladomnak hatat forditanek mert o pl azt tette az egyik hugaval. en nem vagyok ilyen bunko. nem mondom ocsemek alszentek de ha kell segitenek.
huh. már majdnem csúnyát mondtam. szerencsére elõttem szóló tõlem sokkal értelmesebben kifejtett minden fontosat. ezeket tartsd szem elõtt, ha lehetséges...
A kérdező hozzászólása: azert szakitotta meg a hugaval a kapcsolatot mert nem tanult es az o elmondasa szerint idegbeteg a lany. en nem firtattam elfogadtam donteset, bar csaladi osszejovetleken azert koszonok a lanynak. nekem latasra normalisnak tunik bar nem ismerem es nem ismerem a hatteret sem igy itelkezni sem szeretnek. a babo vallalasat nem tartom felelotlensegnek az alabbiak alapjan: 1. a babo szuletese elott normalis volt, es nem volt problemaja a csaladommal, pedig ugyanolyanok voltak akkor is, sot meg segitett is nekik, es ha en osszevesztem veluk o bekitett ki minket, 2. nem fuggok semmilyen de semmilyen szinten a paromtol, legfokeppen anyagilag nem, ami egy hatalmas elony olvasva itt egy ket esetet. 3. nem fogok o miatta a csaladom ellen fordulni olyan szinture h ne tartsam veluk a kapcsolatot meg az o kenye kedveert sem. en elfogadtam h o ezt tette, o meg fogadja el h en ezt nem fogom megtenni. ha nem tartja tiszteletben a keresemet es allandoan csak evvel szekal akkor elobb utobb nincsen kozos jovonk egyutt. en nem tudom elviselni ha engem iranyitanak es nem tudok ugy pattogni ahogy o futyul, ehhez en tul fuggetlen vagyok. ha en tiszteletben tartom az o nezeteit akkor tartsa o is tiszteletben az enyemet. szerintem igy fair.
én nem tudok neked túl sok okosat mondani. viszont azt ne felejtsd el, hogy egy kapcsolatban ketten vannak. és attól, hogy te úgy gondolod, õ a hibás nem biztos hogy ez így is van. megjegyzem nem tudok rólatok semmit, általánosságban mondom. mellesleg többnyire mindketten hibásak a dolgokban. a másik dolog, amit pedig nagyon fontosnak tartok, hogy minden döntésednél a gyereked érdekeit kell szem elõtt tartanod. neki kell majd elszámolnod, hogy miért kellett apa nélkül felnõnie. nem biztos, hogy megelégszik majd az 'apád megkattant' válasszal. remélem nem bántottalak meg nem állt szándékomban.

6 hetes babám anyatejes csak ritkán kap tápszert és olyan büdi a pukija hogy hihetetlen. Pár napja vettem csak észre eddig nem volt ilyen. Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: nyugi! szerintem ez természetes. bár a 2 nem ugyan az de szerintem ha te egész nap igazi tehéntejet innál tuti hogy nap végére te olyan büdöset finganál hogy még 1 férfi is megirigyelné!

nyugi! szerintem ez természetes. bár a 2 nem ugyan az de szerintem ha te egész nap igazi tehéntejet innál tuti hogy nap végére te olyan büdöset finganál hogy még 1 férfi is megirigyelné!
A tehéntejtõl nem pukizik senki semmilyent! Sem mi, sem a gyerekeim, még 4-5 hónaposan sem.
Nálunk ugyanez volt a szitu ennyi idõsen. Szopi és tápszer is volt, és a baba nagyon sokat és nagyon-nagyon büdöset pukizott. Annyira, hogy cikis volt társaságba vinni. Én arra gyanakodtam, hogy valamit én kajálhatok, mert az én pukim (bocsi) is hasonlított az övéhez, csak az enyém nem volt annyira erõs. Az elõttem író pedig hogy tud olyat leírni, hogy a tehéntejtõl senki semmilyet sem pukizik?????
Nálunk is ez volt, majd elájultunk :) de inkább csak akkor ha nem kakilt minden nap. Szerintem a mi kajánktól függ. Az én kisfiam már nem szopizik, 13 hónapos, de már nem durrogtat büdiket :)

Szeretnénk egy harmadik babát de félek hogy a meglévő kettő /fiúk/ olyan jól elvannak párban, /2 és 7 évesek/ a harmadik nem lenne-e folyton kívülálló? Háromgyerekesek írjatok!

Legjobb válasz: Szerintem a 3.at nem fogják bevenni a csapatba, vagy éppenséggel fordul a kocka, és a legidõsebb lesz egyedül, mert ott nagy a korkülönbség. Mi is 3an vagyunk testvérek, nõvéremmel szinte szóba sem állunk, öcsémmel pedig nagyon jó barátok vagyunk. Nõvéremmel 3 év van köztünk, öcsémmel 1,5 év. És ez nem is olyan sok, mégis öcsémmel mindig jobban kijöttem. A saját példánkból tudok kiindulni, sokszor öcsémmel kicsiként szétszivattuk nõvéremet, ha egyedül maradtunk és vigyázott ránk, mert elõadta a pedánsat, mi pedig csak azért is rosszalkodtunk :( Sztem nem véletlenül mondják, hogy felesleges harmadik, viszont ha öcsém nem lenne, nem lett volna ennyire vidám gyerekkorom, nagyon szeretem, vele mindent õszintén megbeszélhetek :) Neked kell mérlegelned, sok sikert hozzá :) 22/L

Szerintem a 3.at nem fogják bevenni a csapatba, vagy éppenséggel fordul a kocka, és a legidõsebb lesz egyedül, mert ott nagy a korkülönbség. Mi is 3an vagyunk testvérek, nõvéremmel szinte szóba sem állunk, öcsémmel pedig nagyon jó barátok vagyunk. Nõvéremmel 3 év van köztünk, öcsémmel 1, 5 év. És ez nem is olyan sok, mégis öcsémmel mindig jobban kijöttem. A saját példánkból tudok kiindulni, sokszor öcsémmel kicsiként szétszivattuk nõvéremet, ha egyedül maradtunk és vigyázott ránk, mert elõadta a pedánsat, mi pedig csak azért is rosszalkodtunk :( Sztem nem véletlenül mondják, hogy felesleges harmadik, viszont ha öcsém nem lenne, nem lett volna ennyire vidám gyerekkorom, nagyon szeretem, vele mindent õszintén megbeszélhetek :) Neked kell mérlegelned, sok sikert hozzá :) 22/L
Utolsó, ha nem lett volna az öcséd, akkor valószínû, a nõvéreddel lennél jóban.
Ja, és ne haragudj, de az elsõ és a második válaszadó sem írt hülyeséget! Az elsõ igaz film béli, de akkor is egy példát írt arra, hogy a 3 gyerek nem feltétlen jelenti azt, hogy a 3. csak egy kivülálló! Még ha nem is fogalmazta meg így, de ez a lényege! A második válaszadó pedig arra próbált rávilágítani, hogy valószínû, a másodiknál sem gondolkoztatok el, hogy "kell e az elsõnek egy kistesó?" Valószínû a nagyod nagyon szépen eljátszott magában, amikor még nem volt meg a 2., vagy amikor még olyan kicsi volt a tesó, hogy nem tudott még vele mit kezdeni. Bár ezek igazán hasznos "példák" (válaszok) nem voltak, de nem kellett volna kibukni a válaszaikon!-szerintem!! Bár gondolom miután ki dultad-fultad Magad, Te is rájöttél, hogy igazándiból a kérdésedre válaszolt az elsõ kettõ válaszadó! Üdv: 3 csajos, 9hkm
Valószínûleg az elsõ is jól elvolt egyedül még is lett egy második. Ha most lesz egy harmadik, õt is be fogják venni a csapatba, csak kezdettõl fogva erre kell hangolni õket, "lelkendezni", hogy hamarosan jön a kistesó és milyen jó lesz nekik, meg a babának is, hogy lesz két ilyen erõs és okos bátyja, akik majd mindig megvédik.
A Bûbájos boszorkákban mûködött a 3 gyerek.
A kérdező hozzászólása: mekkora egy bunkó vagy elsõ, ha ezt komolyan írtad, egész életemet végigdolgoztam de ne zavarjon kicsit se téged, azt hiszem jogom van eldönteni hogy mennyit szeretnék, ha nem tudsz értelmeset írni minek írsz ide egyáltalán.
A kérdező hozzászólása: Ja és attól hogy én gondolkodom a harmadikon szerintem másnak is simán lehet gyereke, a kettõ nem függ össze.....Értelmes válaszokat kérek, köszönöm.
A kérdező hozzászólása: bocsanat nem nektek akartam irni hanem egy masik kerdesemre valaszolonak aki csupa bunkosagot irt csak osszekevertema ket kerdest bocsanat es koszonom itt mindenkinek a valaszokat!
Igen, normális, márnem nagyon fér odabent, inkább csak fészkelõdik:) 3 gyerekes
Mi se igen ficánkolnánk, ha akkora helyre lennénk beszorítva :) ) Eleve helye sincs, hogy nagyokat tudjon mozogni. ilyenkor már csak ki-kinyomja itt-ott magát, másra nincs is helye :) )
Enyém is hasonló. Bár azért õ még néha beindul egy kicsit és akkor kellemetlen már nekem, mert eléggé erõs lett :) . 36 hetes kismama
Lehet a hidegfront is oka. Az én elsõ abóm extrém mocorgós volt, még szülés közben is rúgott keményen két fájás között... Csak akkor maradt nyugton, ha hidegfront volt. Akkor képes volt egész nap aludni. Mostani pocaklakóm nem ilyen extrém, mint a nõvérkéje volt, viszont hidegfrontra és esõre õ is úgy reagál, hogy alig moccan. Mi több, nõvérkéje már húsz hónapos, örökmozgó és sose fáradt, sose akar aludni, de az ilyen esõs napokon, mint a mai, rengeteget alszik. Persze az is lehet, hogy a te babád egyszerûen azért nem mocorog úgy, mert nincs kedve a szûk helyen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat.megnyugtattatok.
Igen, normális, csak nekünk furcsa, mire megszokja az ember az egyik fajtát, másnap már máshogy lehet érezni õket, a terhesség alatt többféleképp érezzük, ahogy nõnek.
Igen normális, de én is sokat aggódtam. Ha lefekszel húzd feljebb a lábaid, egyél csokit és várd hogy felébredjen! Nálam az abszolút-ébresztõ a dianás-cukor volt :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat.ma már kicsit többször mozog és éreztem csuklani is.:) ))
A kérdező hozzászólása: Sima , vagy jázmin rízst, az jobb, mint a sima, de ha nem kapok akkor a sima rízst, megmosom, nagyon puhára fõzöm, és turmixolom, én szinte minden nap rakok az ebédjébe, mert a krumplit nem eszi, még ha csak egy kis körömnyi darabot is bele merek csempészni a fõzijébe, már nem eszi meg...ja és mindet csak almával hajlandó megenni :S
Persze, hogy jó a husi is hozzá. Csak alma az kevés, de hússal együtt jó, hisz nem kell csak pár darab brokkoli rózsa. Kevéske tápszerrel pépesítsd.
milyen gyümivel? Édesebb alma jó hozzá? Husit adnék mellé, mert tegnap evett krumplit. Az is jó?
Utolsó vagyok megint (habár már ki tudja hanyadik:) Brokkolit pár kis darabot kiveszel, és forrásban lévõ kevéske vízben megpárolod. Hamar megpuhul. Utána turmix. Én krumplival szoktam és kis édesebb gyümivel, mert úgy könnyebben csúszik neki. (Van hogy együtt fõzöm a krumplival)
Megint utolsó vagyok. SAJTOT NE!!! Nem szabad adni állati eredetû tejterméket 1 éves kor alatt!
brokkolit hogy csináljátok? Még nem kapott a 7 hónaposom, de van itthon, kipróbálnám...
akkor utolsó elõttinek szólt az elõzõ válaszom:D
utolsó: jó alaposan megfõzõl 1 marék rizsát (megmosva, ha olyan akkor válogatva) és mehet bele a turmixgépbe a zöldség/gyümi mellé. A rizsben nincs semmi allergizáló.
Bocsi, de milyen rizset adsz neki? Enyém is 6 hós múlt. Mi ezeket esszük: - krumpli az alap amit tápszerrel lazítok, brokkoli, cékla, borsó, répa, spenót (heti 1-szer), cukkini (mag nélkül), csirkemell, sütõtök, paradicsomos tészta bébiétel, bébiételben van pulykahusis kukoricás, és az összes gyümi ami nem apró magvas. Ezek kombinációját szoktam adni, elég változatos így az étrendje.
De jó, hogy feltetted ezt a kérdést! :) A rizst hogy adjátok a babának és milyet? Elõfõzöttet vagy hagyományosat? Azt is turmixolva? Én is adnék a babámnak, de eddig nem mertem.
Szia! Adhatsz neki meggyet, õszibarackot husival vagy rizzsel. Próbáld ki hús helyett a csipetnyi reszelt sajtot, medve sajtot. Azt elõször csak fél cikket, majd ha semmi probléma akkor már egész cikk is mehet. Nálunk nagy kedvenc az õbarackos csirke rizzsel. Sült sütõtök õbarackkal. Jó babázást!
Amúgy a krumpli az alapja a fõzeléknek. Tehát picit én tennék bele. Nem baj az, ha minden nap akár eszik kicsi krumplit.

Miért nem hajlandó elfogadni a kanállal adott ételt a 7 és félhós babám? Eddig olyan szépen kóstolgatott, az utóbbi pár napban viszont nem hajlandó enni, csak szopizni. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Van már foga? Lehet, hogy most jön egy. Ne nyugtalankodj, az enyémmel is volt ilyen, 1-2 napig tartott és utána újra szépen evett. Én ráhagytam, nem lett semmi baja. Ha szopizik, nem fog éhen halni :))

Van már foga? Lehet, hogy most jön egy. Ne nyugtalankodj, az enyémmel is volt ilyen, 1-2 napig tartott és utána újra szépen evett. Én ráhagytam, nem lett semmi baja. Ha szopizik, nem fog éhen halni :) )
A kérdező hozzászólása: Igen van már két foga. Amikor azok jöttek nem viselte meg Õt. Az ínye nincs bedagadva. Nem tudom.
Szia! Nálunk ugyan ez van, az istennek nem akar kanalazni, eddig szépen nyitotta a száját, most meg úgy tömöm bele a kaját, nekem is 7, 5 hónapos a lányom és két foga van lent, de lehet hogy a többi is jön és neki fáj csak erre tudom fogni.
Valószínûleg peteérés. A ciklus közepén erre a legnagyobb a valószínûség. Hajrá!!!!
Szia! A hõdet nem méred? Egyenlõre csak figyeled a jeleket? Ez is jó, és ha ciklus közepén szokott csak ilyen tünet lenni, akkor lehet a peteérés jele. Igen, mindent bele! Hajrá!
A kérdező hozzászólása: Nem, még nem hõmérõzök. Jövõhónaptól, ha nem sikerül. Csak figyeltem... :-) És olvastam kommenteket, hogy ilyenkor két naponta az ideális, de mi tegnap is....akkor? Ma ne? Vagy igen? :-)
Szerintem belefér, ha ma még próbálkoztok, veszíteni nem nagyon tudtok (ha csak ma vannak ezek a peteéréses tünetek). Hajrá!
A kérdező hozzászólása: Már késik.... megjön érzés van, meg pici barnázás.
Szia, kedves kérdezõ! Mi újság azóta? Megjött, vagy teszteltél pozitívat?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!