Találatok a következő kifejezésre: Párommal 2 van (584 db)

Ha van egy filmem a számítógépen 2 részetben /part 1 és part 2/, de egy darab felirat fájl van hozzá, akkor azt hogy csinálom meg, hogy menjen az egész film alatt?

Ugyanis az a bökkenő, hogy ha mondjuk ugyanazt a nevet adom a felirat fájlnak, mint a film első részletének /ugye akkor játszik le egy feliratot egy filmnél, ha azonos néven van a film és a felirat is/, akkor ugyan lesz felirat a film első részében, de a 2-ban nem. Ha pedig a 2. részlet nevét adom a feliratnak, akkor meg ott lesz felirat a filmben és az elsőben nem. :( Próbáltam pl. Virtual Dubbal összegyesíteni a filmet, de eleve meg sem nyitotta, túl nagy méretre hivatkozva. Mit lehet ilyenkor tenni?

Legjobb válasz: part 1 re felhasználod lemegy a film , utána a part 2 re

part 1 re felhasználod lemegy a film , utána a part 2 re
A kérdező hozzászólása: És ha szeretném kiírni DVD-re és asztali lejátszón nézni? Csak mert amiket leszedek, azt kiírok mindent, a géprõl utána törölni szoktam, hogy ne foglalja a helyet.
Próbáld ezzel összefûzni: http://www.freevideojoiner.com/

1. : Xbox 360 vagy PS3? Miért? 2. : Van itt olyan aki profi PS3 témában? Lenne pár kérdésem hozzá.

Legjobb válasz: Elõzõ: 1. ha letöltöd a játékot akkor semmit se vegyél, ez nem hátrány 2. viszi a kiírt filmeket (lehet az CD, DVD, blu-ray) Tovább nem is olvasom, látszódik, hogy egy (max) 15 éves kis Pistike vagy, aki egyszer hallott arról, hogy van PS3, és neten olvasott valamit, amit egy hozzád hasonló okos írt, és rögtön terjeszti is. Kérdezõ, másolom, amit egy másik ilyen témához is írtam: Grafika szinte ugyanaz, PS3-on az exkluzívok valamivel szebbek az átlagnál, de hatalmas különbség nincs. Hardcore játékok ugyanazok, viszont Kinect vs Move-nál csak a Move-ra van hardcore játék, de jelenleg arra sem valami sok, ami meg is éri az árát. Verekedõs játékokban az ütést Move-val is tökéletesen lehet utánozni (nézz meg egy Fight gameplayt), rúgás már gondolom gombokkal megy. Kinect-nél ugye a rúgás sem okoz gondot (de azt sem tudom van-e arra verekedõs játék). Ha Kinect vs Move nem szempont (szvsz egyik sem valami jó), akkor azt mondom a PS3 a jobb, okai: több exkluzív játék, ingyenes multiplayer, 3D, jobb multimédiás képességek. Amivel pár tudatlan szokott érvelni: ennek vagy annak jobb a joystick-ja, ez hülyeség, mindkettõ jó, meg hogy az egyiknek sokkal jobb a grafikája, szintén hülyeség, hatalmas különbség nincs, stb. Kinect meg Move tényleg felesleges, elsõnek vedd meg bármelyik konzolt amelyik mellett majd döntesz, aztán ha megvan egy ideje és már úgy ahogy ráuntál akkor vegyél hozzá kiegészítõt. Ha van egyéb kérdésed akkor írd le, mindkét konzolhoz értek, tudom az elõnyüket/hátrányukat, és általában elég objektív tudok lenni.

Elõzõ: 1. ha letöltöd a játékot akkor semmit se vegyél, ez nem hátrány 2. viszi a kiírt filmeket (lehet az CD, DVD, blu-ray) Tovább nem is olvasom, látszódik, hogy egy (max) 15 éves kis Pistike vagy, aki egyszer hallott arról, hogy van PS3, és neten olvasott valamit, amit egy hozzád hasonló okos írt, és rögtön terjeszti is. Kérdezõ, másolom, amit egy másik ilyen témához is írtam: Grafika szinte ugyanaz, PS3-on az exkluzívok valamivel szebbek az átlagnál, de hatalmas különbség nincs. Hardcore játékok ugyanazok, viszont Kinect vs Move-nál csak a Move-ra van hardcore játék, de jelenleg arra sem valami sok, ami meg is éri az árát. Verekedõs játékokban az ütést Move-val is tökéletesen lehet utánozni (nézz meg egy Fight gameplayt), rúgás már gondolom gombokkal megy. Kinect-nél ugye a rúgás sem okoz gondot (de azt sem tudom van-e arra verekedõs játék). Ha Kinect vs Move nem szempont (szvsz egyik sem valami jó), akkor azt mondom a PS3 a jobb, okai: több exkluzív játék, ingyenes multiplayer, 3D, jobb multimédiás képességek. Amivel pár tudatlan szokott érvelni: ennek vagy annak jobb a joystick-ja, ez hülyeség, mindkettõ jó, meg hogy az egyiknek sokkal jobb a grafikája, szintén hülyeség, hatalmas különbség nincs, stb. Kinect meg Move tényleg felesleges, elsõnek vedd meg bármelyik konzolt amelyik mellett majd döntesz, aztán ha megvan egy ideje és már úgy ahogy ráuntál akkor vegyél hozzá kiegészítõt. Ha van egyéb kérdésed akkor írd le, mindkét konzolhoz értek, tudom az elõnyüket/hátrányukat, és általában elég objektív tudok lenni.
Azért ez az elsõ ritka egy idióta...
nekem xbox elitem van és szerintem azért ne vegyél ps3-mat mert nem lehet ki csipelni, másolt cd-t nem játszik le, ha dvd-ét akarsz nézni akkor is csak blue rayt játszik le, drágák hozzá a játékok!!! De az xbox-ot ki lehet csipeltetni, vannak hozzá olcsó játékok, ha van elõfizetésed akkor fel mehetsz oldalakra és tölthetsz le játékokat, nézhetsz külföldi sport adót, vannak rajta alapból játékok(csak demó)!!!!!
PS3 mindenképp, jelenleg hogy már egy áron vannak nagyon megéri, kapsz egy Blu-ray lejátszót ami külön nem olcsó mulatság. Ez nem csak a filmekre terjed ki, hanem a játékokat se kell kettõ vagy több DVD-re kiírni, hanem elég az az egy lemez. Továbbá ingyenes a Playstation Network, ami eléggé fontos ha Multiplayerezni szeretnél. Ez exkluzív játékok nagyon jók. És erre a melyiknél jobb a grafika kérdésre csak azt tudom mondani, hogy multiplatform játékoknál szinte ugyanaz, exkluzívoknál viszont a PS3 olyan szinten veri az XBOX-t. Egy dolog nincs amiben az XBOX jobb lenne szerintem. A Kinect vs Move-ról meg annyit, hogy habár a Kinect profibb cucc, olyan gagyi játékokat adnak ki hozzá, hogy kb semmi értelme az egésznek. Akkor már inkább Move amire van Killzone 3. Összességében ennyi. Ja és egy jó tanács, ha HD TV-d van rögtön szerezz be egy HDMI kábelt, anélkül nagyon ótvar az egész xD
Kiegészíteném még magamat, most a téma a Store. A legelsõ válaszoló olyan butaságokat írt. A PS Store-n ugyanúgy vannak játékdemók meg minden, még PS2 játékokat is vehetünk PS3-ra (!!!). Ajánlom viszont, hogy akkor United Kingdom accounttal regisztrálj. Ha minden igaz egy ideig kapsz kezdéskor ingyen PS Plus lehetõséget, amit érdemes kihasználni (ha kapsz én nem tudom pontosan), mert pár játékot ingyen szedhetsz le onnan.
Elõzõ: PS+t csak akkor kapsz, ha fizetsz érte, nincs semmilyen próbaidõszak. És amit még kijavítanék: Kinect semmivel sem profibb, mint a Move, csak "innovatív" (kb 5-10 éve van már ilyen Sony-nak, csak továbbfejlesztették MS-nél).
Hát igen, ez nem újdonság. Ez is ezt tükrözi: "A válasz 0%-ban hasznosnak tûnik. "
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. :) Az Elsõ hallatán tényleg megrendült a hitem, mert nagy valószínûséggel a PS3-at választom. A mozgás érzékelõs kütyük egyáltalán nem érdekelnek. A kicsippeltetésérõl meg lemondtam, pár játékkal szeretnék online is játszani :) .
Jól teszed, én is így vagyok ezzel. Jó szórakozást.

26 éves vagyok és egy 41 éves párom neki van már egy 24 éves én szeretem a párom meg miden de azért most kéne be mútatnóm a szüleimnek és félek mit szólnának hozza hisz köztem és a lánya közt 2 év van csak müködhetez így?

maradjak vala vagy nem vagy mit csináljak mert szeretem de eröl lányról én csak most lett fogalmam csak mit csináljak

Legjobb válasz: 1. Menj vissza a középiskolai magyar tanárodhoz, és kérd meg, hogy korrepetáljon! Kritikán aluli szintû a fogalmazásod is, és a helyesírásod is. 2. Ha szereted, mi a probléma? Ha téged zavar, akkor nem illetek össze. Ha nem zavar, akkor ez a kérdés fel se merülne benned.

1. Menj vissza a középiskolai magyar tanárodhoz, és kérd meg, hogy korrepetáljon! Kritikán aluli szintû a fogalmazásod is, és a helyesírásod is. 2. Ha szereted, mi a probléma? Ha téged zavar, akkor nem illetek össze. Ha nem zavar, akkor ez a kérdés fel se merülne benned.
nekem most így a kérdésed és a válaszaid alapján annyira, de annyiraaaaa butának tûnsz, hogy õszintén szólva, fogalmam nincs, mit szeret benned egy 41 éves férfi.
Inkább kezeltesd az apakomplexusod.
Felnõtt vagy, azzal jársz akivel akarsz.
Azért mert ha az IQ-d egyel kevesebb lenne már kavics lennél...
A kérdező hozzászólása: mért ne szeretheten ???
A kérdező hozzászólása: igen el titkolta egy véletlen folytán derült ki az a kérdés hogy na azért na 2 év köztem és a lány közt ez igy müködhet és hogy is adagoljam be a szüleimnek ezt
Eltitkolta elõled a gyerekét?
A kérdező hozzászólása: mi van abból hogy 41éves ha szeretem ?? szerintem seemí se és ennyi
Akkor mi a kérdés???
A kérdező hozzászólása: nincsen apa apakomplexusom En is idosebb ferfiakkal erzem jol magam (28-35 evesekkel) akkor mi van szeretem ez a lényeg nem ???
17 évesen lett apa az ipse? Az igen!
Mit csinálj? Elõször is fogalmazd meg értelmesen a kérdésed.
Én értem...tuti nem fehér a bõr színetek. Igazam van? :)

Elnézést a hülye kérdésért! Ha majd a jövõben szeretném megkérni a párom kezét akkor eljegyzési gyûrût kell vennem? Ha meg az esküvõ lesz akkor külön karikagyûrût amibõl 2 van? Vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: kedves 5-ös akkor viszont lehet én tudtam rosszul! :) én abból következtettem hogy onnét átvett szokás, mert ismeretségi körömben, (kb 10 éve kezdõdõen) hallom hogy "jajj én is olyan eljegyzést akarok mint az amerikai filmekben.. köves gyûrût... :) ) amúgy nekem is 2 gyûrûm van... a 2. kísérõ gyûrû néven fut, melyet anyósoméktól kaptam az esküvõnkre, ezzel jelezvén, hogy örömmel látnak a családjukban... :)(mamáéknál úgyszintén kísérõgyûrû volt ugyanígy...) én Gyõr-Moson -Sopron megyei vagyok, anyósomék Hajdú-Bihar... õk is, mi is így ismertük a szokásokat.. :) de igen... nem feltétlen biztos, hogy ez régi magyar szokás amit leírtam...

A szüleim eljegyzése (több mint 50 éve) karikagyûrûs volt, és anykám kapott egy kis köves gyûrût hozzá. Akkoriban az ilyet kísérõgyûrûnek nevezték. Tehát volt egy jele az eljegyzésüknek, a karikagyûrûik, és egy ajándék a võlegénytõl a karikához illõ kis köves gyûrû. Nekünk csak karikagyûrûnk volt, amit az eljegyzés óta mindketten hordunk.
kedves 5-ös akkor viszont lehet én tudtam rosszul! :) én abból következtettem hogy onnét átvett szokás, mert ismeretségi körömben, (kb 10 éve kezdõdõen) hallom hogy "jajj én is olyan eljegyzést akarok mint az amerikai filmekben.. köves gyûrût... :) ) amúgy nekem is 2 gyûrûm van... a 2. kísérõ gyûrû néven fut, melyet anyósoméktól kaptam az esküvõnkre, ezzel jelezvén, hogy örömmel látnak a családjukban... :) (mamáéknál úgyszintén kísérõgyûrû volt ugyanígy...) én Gyõr-Moson -Sopron megyei vagyok, anyósomék Hajdú-Bihar... õk is, mi is így ismertük a szokásokat.. :) de igen... nem feltétlen biztos, hogy ez régi magyar szokás amit leírtam...
igen ma már így megy de hogy a saját véleményemet elmondjam errõl... ez egy hülye amerikából átvett szokásunk már megint :) ) annak idején az eljegyzés nálunk magyaroknál úgy ment, hogy a karikagyûrûket vették meg (vagy vette meg a férfi) és amíg nem volt esküvõ, addig a bal kezükön hordták... utána kerül át a jobb kézre... (mikor vettük a gyûrûket az ékszerész mondta is hogy jobb kézre próbáljam, mert azon lesz tovább.. :) ) szóval döntsd el te... maradsz a magyar hagyománynál, vagy te is átveszed az amerikai szokást... (nem azért írtam így mert elítélnélek miatta ha a 2.-at választod ne értsd félre!) lehet valahogy meg kéne tudnod barátnõdtõl melyik szokás tetszik neki jobban.. és úgy döntsd el :) (magyarnál a fiú is viseli látszik hogy õ is foglalt már.. nekem ezért szimpatikusabb) sok boldogságot nektek! :)
szerintem vegyél neki köves gyûrût amikor megkéred a kezét, nem kell ennek drága, giccsesnek lenni, de legalább majd a karikát eggyütt vehetitek meg és olyat ami biztos tetszik neki, mégiscsak ezt fogjátok majd hordani mindig
Én karikagyûrût kaptam, nem költöttünk külön eljegyzésire. Örültem annak is, mint malac a vadalmásban:)
Lehet hogy rosszul tudom, de ez nem egy máshonnan átvett szokás. Az édesanyámnak is van eljegyzési gyûrûje, nekem is, pedig én is már 16 éve házasodtam. Lehet, hogy területenként változnak a szokások, de ez felénk mindig is szokás volt.
Igen, általában így szokás. Az eljegyzési gyûrû köves, és csak a nõ kap, a karikagyûrût már együtt választhatjátok ki.
Hát én sem tudtam úgyanúgy, mint te. Aztán egy szép napon kölcsönvettem az akkori barátnõm gyûrûjét és csináltattam két gyûrût. Aztán egy hétvégén vettem egy pezsgõt és az õ poharába beledobtam a gyûrûjét és amikor kiitta megkértem a kezét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! nagyon hasznosak voltak a válaszok! Ha eljön az idõ remélem igent mond majd, de szerintem biztosan.Még csak 3 hónapja vagyunk együtt nem tudom kell e ilyeneken gondolkodnom még, de hát nagyon szeretem!
Sokan így csinálják, de pl.: engem a hideg is kiráz az ilyen kövesgyûrûs, térdenállós lánykérésektõl. Inkább legyen csak sima karikagyûrû, amit az esküvõig a bal kézen szokás hordani, utána meg a jobb kézen. Meglepetést sem akarok, ez számomra egy döntés, nem egy "meglepi". Nem vagyunk egyformák, kinek mi tetszik. Nincsenek szabályok. Szerintem onnantól számít eljegyzésnek, mikor elhatározzák, hogy össze akarnak házasodni.
Magyarországon SEHOL nem volt szokás csak egy kövesgyûrûvel megkérni és eljegyezni a lányt. A köves gyûrût a karikagyûrû mellé kapta a lány kísérõgyûrûnek. Ez az "eljegyzési gyûrûnek" nevezett dolog Amerikából átvett szokás, és csak az utóbbi néhány éve divat. Csak megjegyzem: az ortodox zsidóknál nincs karikagyûrû a házasságkötés után sem. Amikor a férfi megkéri a lány kezét, akkor vesz neki egy kövesgyûrût, és ezzel eljegyzi. Ezt vette át a többi amerikai, és nálunk is néhányan.

Hogy lehet megoldani ha egy párnak különböző az igényük szexuális téren? (Én akár naponta szeretném de a párom akkor is elvan ha heti 1-2 van. )

A párom egy nálam jóval id?sebb férfi lehet, hogy ez is gond? (40-45 korosztály). Vele idáig a legjobb a szex és ezért is szeretném többször. Sajnos nem tudunk sokat találkozni heti 1-2 szer. Általában nem ér rá és beletör?dik ha nincs szex. Én meg már nem igazán birom igy..

Legjobb válasz: Szia! Nálunk pont fordítva van, én akarom mindig a szexet és barátnõm meg csak néha néha. Szerintem nem tudsz sokat csinálni. Beszéld meg vele, hogy te sokkal többet szeretnél, ha akkor sem változtat, akkor tényleg nem tudsz mit csinálni. Sok Sikert

Szia! Nálunk pont fordítva van, én akarom mindig a szexet és barátnõm meg csak néha néha. Szerintem nem tudsz sokat csinálni. Beszéld meg vele, hogy te sokkal többet szeretnél, ha akkor sem változtat, akkor tényleg nem tudsz mit csinálni. Sok Sikert
Nem hiszem, hogy a kora miatt akarja ritkábban, az én párom is ez a korosztály és a nap bármely szakában, bármikor, bárhol képes volna:) Nem akarok vészmadárkodni, de ha ritkán találkoztok, biztos beletörõdik, vagy...? Vaqy egyszerûen ilyen típus, hogy elvan ritkább alkalmakkal is.. Ha szereted és áthidaló megoldást keresel, akkor ki kell használni vele azt a kevés idõt, amit egyébként együtt tudtok tölteni.

Szerintetek? Volt már hasonló kapcsolatotok? Pár hónapja van kapcsolatom. Nem járunk el sehova, csak nála vagyunk. Jól érzem vele magam, és ő is velem. Elég sok idejét elveszi a munkája, heti 2-3 alkalommal találkozunk.

De napi szinten beszélünk, sms-t írunk;minden egyes alkalommal meglep valamivel, és igyekszem én is őt. Érzem hogy szeret, igaz nem mondta ki, és én sem beszélek könnyen az érzéseimről. Voltak olyan kijelentései, hogy elmegyünk ide-oda, volt hogy felajánlotta egy elég nagy dologban a segítségét, és ebből is következtetek arra, hogy komolyan gondolja velem. Múltkor viszont mondtam neki, hogy legyünk nálunk, de ő azt mondta, hogy jobban szeretné, ha hozzá mennénk. Kicsit meglepődtem, igyekszem nem túlreagálni a dolgot.

Legjobb válasz: Beszéljétek meg a dolgot. Azért vagytok egy pár, hogy minden harmonikusan menjen nem pedig ide járkálsz fel a hülye kérdésekkel.

Beszéljétek meg a dolgot. Azért vagytok egy pár, hogy minden harmonikusan menjen nem pedig ide járkálsz fel a hülye kérdésekkel.
Az egyik régebbi exemmel 10 hónapig voltam. Az elsõ randinkat leszámítva, csak nála voltunk. Nem vitt el sehová. Gondolom nem akart felvállalni a barátai elõtt.... AZóta már házas vagyok. Vele a kezdetektõl más a kapcsolatom. Mindig megyünk ide-oda, a haverjaival vagy kettesben. Sosem volt ezzel gond. Megvan az itthoni pihi, a kettesben töltött idõ, a családja meglátogatása, és a haverjaival való programok között az egyensúly. El sem tudnám képzelni már máshogy:) Beszéld meg a pároddal a dolgot, hogy miért nem mozdultok ki... mert így nem lesz hosszú életû a kapcsolat, ha mindketten ennyire mások vagytok. 27/N

Egyiptomba megyünk nyaralni a párommal 2 hét múlva. Tudnátok segíteni, hogy milyen tudnivalók vannak?

Főként azt is szeretném megkérdezni, hogy a dohányzás hogyan működik náluk. Magyarul a szálloda területén lehet-e cigizni, illetve vannak-e külön kijelölt / tiltott helyek, mint itt nálunk. Érdekelne még a biztonság, szeretném tudni hogy mire készüljünk fel, hogyan kell viszonyulnunk az ottaniakhoz!

Legjobb válasz: Hát mivel arab ország a dohányzás nagyon elterjedt, így kb. mindenhol lehet. A legfontosabb tudnivaló, hogy nem szabad vezetékes vizet inni, mert olyan bacilusokat tartlamaz, amitõl minden európai fosást kap. Továbbá ugyanezért kerülendõ a gyümölcsök és a jégkocka is. Ha igazán jót akartok visztek ki széntablettát és minden nap megisztok 1-2 vodkát. Az ott lévõ árusok nagyon nyomulnak majd és mindenre alkudni kell. Csak akkor engedd magad, ha tényleg venni akarsz különben nem bírod levakarni magadról õket. A legjobb ha már a legelején nagyon határozottan elutasítod õket. A biztonsággal általában nincs gond, bár nem érdemes a szálloda területén kívûl egyedül késõn sétálgatni, a munkanélküliség ellen egyébként kb 20 méterenként van egy rendõr vagy katona, ezekkel nem kell foglalkozni a legtöbb am is szotyizik vagy elvan magával. Továbbá érdemes vinni néhány 1 dollárost, mert mindenki tartja a markát a borravalóért és kb anélkül nem is hajlandóak semmire. Utolsó jótanács csak annyi, hogy ha esetleg a szállodán kívûl akartok enni valamit, érdemes valami jobb és drágább helyet keresni - nem egy utcai árusnál enni- mert ott nem érvényesek az EU szigorú tisztasági/szavatossági elõírásai :)

Hát mivel arab ország a dohányzás nagyon elterjedt, így kb. mindenhol lehet. A legfontosabb tudnivaló, hogy nem szabad vezetékes vizet inni, mert olyan bacilusokat tartlamaz, amitõl minden európai fosást kap. Továbbá ugyanezért kerülendõ a gyümölcsök és a jégkocka is. Ha igazán jót akartok visztek ki széntablettát és minden nap megisztok 1-2 vodkát. Az ott lévõ árusok nagyon nyomulnak majd és mindenre alkudni kell. Csak akkor engedd magad, ha tényleg venni akarsz különben nem bírod levakarni magadról õket. A legjobb ha már a legelején nagyon határozottan elutasítod õket. A biztonsággal általában nincs gond, bár nem érdemes a szálloda területén kívûl egyedül késõn sétálgatni, a munkanélküliség ellen egyébként kb 20 méterenként van egy rendõr vagy katona, ezekkel nem kell foglalkozni a legtöbb am is szotyizik vagy elvan magával. Továbbá érdemes vinni néhány 1 dollárost, mert mindenki tartja a markát a borravalóért és kb anélkül nem is hajlandóak semmire. Utolsó jótanács csak annyi, hogy ha esetleg a szállodán kívûl akartok enni valamit, érdemes valami jobb és drágább helyet keresni - nem egy utcai árusnál enni- mert ott nem érvényesek az EU szigorú tisztasági/szavatossági elõírásai :)
Szerintem még az utazás elõtt olvasd el Allen Carr: Nikotinstop! c. könyvét. http://rukkola.hu/konyvek/86667-nikotinstop
A kérdező hozzászólása: Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a nõknek tényleg hosszú ujjú felsõt kell viselniük? Ismerõsöm, aki rendszeresen jár ki és azt mondta, hogyha a nõk rövid ujjú felsõben vannak, akkor "baj lesz".... ebben felvilágosítana valaki?
Hát mecsetekbe valóban nem engednek be nõket rövidujjúba, de alapjában egyáltalán nem probléma a rövidujjú. Lehetõleg persze ne legyen kirívó, meg k.rvás (már bocsánat), de Egyimptom a legemanciplódottabb arab ország tehát no problem
Mi ket hete ertunk haza Hurghadabol. Eletem legszebb nyaralasa volt :) Cigizni mindenhol lehet, de a vizipipa megjobb :) Vizet tenyleg ne igyatok, meg fogmosasra sem hasznaljatok, csak palackozott asvanyvizet. Allitolag a szentabletta semmit nem segit, csak Antinal, mindenhol kaphato, bar a mi csoportunkbol senkinek semmi baja sem volt, pedig mindent ettunk es ittunk (kiveva vzi) a hotelban. jeget kerdezzetek meg, hogy mibol keszitik, nalunk az is asvanyvizbol volt. Elvezzetek a nyaralast, nem lesz senki gond :)
Vagyis azt akartam irni, hogy : nem lesz semmi gond. Egy kis alkoholt vinni magatokkal, tenyleg jo otlet, mi unicumot vittunk, es azt kortyolgattuk reggeli es vacsi elott :)
Mi is Hurghadán voltunk. Cigizni mindenhol lehet. Helyi busszal kimentünk El daharba, és az ottani bazárokban vásároltunk. Szóval semmi veszély nincs. Sõt! Sokkal olcsóbban meg tudtunk venni mindent, pl. vízipipát, mint a nyaralóövezetes bazársoron. A vízbõl tényleg nem szabad inni. Fõleg azért mert nincs is vezetékes víz. A vizet a szállodák tetején lévõ tartályokban tárolják. Mivel nincs egész nap víz a vezetékekben. Ha kifogy, akkor vízszállító tartályos kocsikkal töltik fel.

Matek: egy nagy dobozban 4 különböző pár cipő van. Véletlenszerűen kiválasztunk két darab cipőt. Mennyi a valószínűsége annak, hogy ez a 2 db cipő éppen egy pár lesz?

Az összes eset az az hogy C 2i alatta 8, vagy olyat is számoltam hogy 56, a kedvez? eset pedig 4?

Legjobb válasz: 1/7 a valószínûsége, ezt nem számolni kell. Elég gondolkodni. Elsõre mindegy melyiket veszed ki, a másodikra a bennmaradt hétbõl csak egy a jó neked.

1/7 a valószínûsége, ezt nem számolni kell. Elég gondolkodni. Elsõre mindegy melyiket veszed ki, a másodikra a bennmaradt hétbõl csak egy a jó neked.
Egyébként 28 féle variációt lehet kiválasztani, abból 4 alkot párt. Így is 1/7 az esély

2 hónap és esküvőnk lesz. De eléggé megváltozott a párom 2 hónapja h 1ütt vagyunk és eljegyzett. Kiderült h anyagiak terén tartozása van és állitólag ezért fura velem? Alig beszél hozzám és félek h valami komolyabb baja lesz.

mit tegyek hogy megnyugtassam?meg valójában fél az esküvőtől is mit tegyek?

Legjobb válasz: MINEK? MINEK? Ennyire azért ne akarjál férjhez menni! Pláne ne úgy, hogy te kb csak aláírod a papírt, minden másban döntenek helyetted. Nem tudom, hány éves vagy, de azért fel kellene nõni egy házassághoz... ez akkor is igaz, ha elmúltál 30.

Ugyan, minek? 4 hónap után...Tartozása van, nyilán kell valaki, akit maga mellé láncol, hogy eltartsa, amikor neki minden pénze majd elmegy mindenféle tartozásokra. Mi a fenéért házasodna valaki 4 hónap után, mikor nem hulla szerelmes, hanem "fura" "alig beszél hozzám", megváltozott...
Hogy kell ezt érteni, hogy szó nélkül eljegyzett? Rádhúzta a gyûrût és kész? Te meg nem mondtad neki, hogy "kösz, nem"?
MINEK? MINEK? Ennyire azért ne akarjál férjhez menni! Pláne ne úgy, hogy te kb csak aláírod a papírt, minden másban döntenek helyetted. Nem tudom, hány éves vagy, de azért fel kellene nõni egy házassághoz... ez akkor is igaz, ha elmúltál 30.
Kedves Gyerekek! A mellékelt ábrán azt látjátok, mikor tilos házasodni! Közelebbrõl megvizsgálva az alábbi jeleket találjátok: - megváltozott a párom - anyagiak terén tartozása van - fura velem - alig beszél hozzám - feltételezem, hogy komolyabb baja eshet (- fél az esküvõtõl + pár hónapja vagyunk együtt - önmagában nem volna kizáró ok)
Nem ismeritek még egymást... Mi másfél éve vagyunk együtt, és ha visszagondolok, hogy mi volt 2 hónap után, hát alig tudtunk egymásról valamit. Még most is van ám bõven ismernivaló, de a 2 hónap az semmi. Elkapkodtátok.
Szóval 4 hónap együtt járás után házasodtok össze.Okos dolog.Nyilván fél az esküvõtõl, hisz alig vagytok együtt, mármint az a 2 hónap az [email protected]
2 hónap együttlét után esküvõ? ....no komment
borzasztó egyszerû vissza adod a gyûrût és lemondod az esküvõt. hány éves vagy???
"1 szó nélkül jegyzett el én nem kértem h jegyezzen el!az idõpontot is õ tûzte ki" És te ezt egy szó nélkül tûrted? Miért? Egyébként elõzõnek igaza van. Gyûrût vissza és pá édes.
Négy hónap után összeházasodtok...Itt azt hiszem felesleges bármilyen tanácsot is adni.
Aaaazigen! Fingod nincs ki, de hozzámész! Aztán meg jön a következõ kérdés: "Hogy dolgozzam fel, megcsalt a párom! Õ kamionos, egész hónapban nem látom, de most h hazajött kiderült, hogy fûvel-fával kutyával-macskával megcsalt..."
Mi 22honap utan hazasodtunk... 5.honapos evfordulon kerte meg a kezem. De mind a ketten varni akartunk az eskuvovel. 5.honap utan tuti nem mentem volna hozza, holott happy minden :) gyerkocot meg csak tervezunk... Szerintem ne kapkod el... Raernetek jovore is hazasodni :)
" hitelek másképp jöttek neki össze.nem ugy ahogy tervezte " ha körülnézel, akkor ez azt is jelentheti, hogy holnaptól hajléktalan lesz... miféle kapcsolat az, ahol bizonyos dolgokról nem lehet tudni a másiknak? Nem annyira fontos a pénz, de hát azért eléggé alapvetõ. 2 millióval tartozik, vagy 10 millióval?
Bocsi, ma tiszta debil vagyok xD szoval 5honapos fordulonkon es nem 5.honapos evfordulonkon :) )))) ez a meleg O.o. :)
Varj meg egy ket evet hiszed szereted az eskuvo nem valtoztat ezen hova sietsz oszinten . Legyetek meg 2/3evig jegyesek aztan meglatod. A gondok mindig 2/3 ev utan kezdodnek.
Mi, ezt nem értem, találkoztatok, összejöttetek és abban a pillanatban eljegyzett? Hány évesek vagytok? 5? És már most gondok vannak? Hát ne haragudj, de nem jósolok nagy jövõt a kapcsolatotoknak.
És 12 mond valamit...
Te jó ég, ezt nem mondod komolyan? 2 hónap alatt meg se lehet ismerni, mirõl beszéltek ti? Házasság? Ez morbid. Ebbõl szerintem kis idõ múlva válás lesz, ha egyáltalán eljuttok az oltárig. A kapcsolatomban az elsõ pár hónapban még minden rendben volt, pont 3-4 hónap múlva kezdett kiderülni, hogy nagyon nem vagyunk egymáshoz illõk. És ez nem változott, csak egyre rosszabb lett, végül már csak veszekedtünk. Szerintem nem normális ez az ember, hogy 2 hónap után eljegyzett:D
A kérdező hozzászólása: lehet nem ismerem annyira és ez jogos kérdés.de vannak emberek akik vakon biznak egymásban és lehet szerelem elsõ látásra is.
Nem is ismered, mibe szerettél bele?
Szerintem közöld vele, ha abban a hitben vesz el, hogy ha már a felesége leszel, akkor a tartozás fele rád száll, akkor ez bizony bukta, mert nem így van. Bocs, de ez jutott egybõl eszembe. Mégis mi a fenéért akarna 2 hónap után házasodni, pláne, hogy azt írod fél tõle....
A kérdező hozzászólása: na akkor 1 kicsit bõveben kifejtem valójában õ kamionozik és jól keres csak a hitelek másképp jöttek neki össze.nem ugy ahogy tervezte amugy jó fjta "gazdag "családból származik.én meg sajna az ellentéte vagyok pénz ügyben.de én nem a pénzéért szerettem bele hanem magába abba az emberbe aki mellettem állt minden rossz pillanatomba.õ azt mondja h amit ö elrontott majd õ helyre hozza és nem fogadja el a segitségemet.amugy tudom h korai a házasság de szeretem és õ is szeret.
A kérdező hozzászólása: de az benne a pláne h 1 szó nélkül jegyzett el én nem kértem h jegyezzen el!az idõpontot is õ tûzte ki!és most megváltozott.elsõ nõ vagyok az életében ezt hozzá teszem!
Végül összeházasodtatok?

A páromnak 2 vezetékneve van, Győző-Molnár Keresztnév. Az enyém László Keresztnév. Milyen variációk lehetségesek?

Legjobb válasz: A választás során a feleknek csak arra kell figyelniük, hogy: 1.csak az egyik házasuló veheti fel házassági névként a másik családi nevét (tehát az nem lehetséges, hogy a feleséget Szabó Gizellának, a férjet pedig Kiss Istvánnak hívják), illetve 2.a házassági név családi nevekbõl képzett része legfeljebb kéttagú lehet (ez akkor érdekes, ha valamelyik fél családi neve már eredetileg is kéttagú, például, ha a férjet Szabó-Kovács Istvánnak hívták volna, a feleség nem lehet Szabó-Kovács-Kiss Gizella) . https://ugyintezes.magyarorszag.hu/ugyek/410000/Nevviseles20..

A választás során a feleknek csak arra kell figyelniük, hogy: 1.csak az egyik házasuló veheti fel házassági névként a másik családi nevét (tehát az nem lehetséges, hogy a feleséget Szabó Gizellának, a férjet pedig Kiss Istvánnak hívják), illetve 2.a házassági név családi nevekbõl képzett része legfeljebb kéttagú lehet (ez akkor érdekes, ha valamelyik fél családi neve már eredetileg is kéttagú, például, ha a férjet Szabó-Kovács Istvánnak hívták volna, a feleség nem lehet Szabó-Kovács-Kiss Gizella) . https://ugyintezes.magyarorszag.hu/ugyek/410000/Nevviseles20..
Nálunk ugyan ez a helyzet, én vagyok a "Gyõzõ-Molnár", párom a "László". Nálunk úgy lesz megoldva hogy a vezetéknevem egyik tagjától elbúcsúzok, és oda lesz biggyesztve a "László" Páromnak is ugyan ez lesz a neve, tehát "Gyõzõ-László Annának" és "Gyõzõ-László Zsoltnak" fognak minket hívni. Értelemszerûen a késõbbi gyerekeinket is.
az elsõ totál hülyeséget írt!!!! nem lehet 3 vezetéknév, maximum csak kettõ
Mármint neked, vagy születendõ gyereketeknek? Neked Gyõzõ-Molnár XYné, Gyõzõ-Molnárné László XY, Gyõzõ-Molnár László XY, Gyõzõ Molnár XY, ha jól tudom ezek a lehetõség, vagy marad a neved az eredeti.
Egyszerûbb ha az anyakönyv vezetõtõl megkérdezitek amikor bejelentkezni mentek, hogy mik a lehetõségek, õ úgy is kérdezni fogja, hogyan akarod majd viselni a neved . Nálunk is így történt, én nem tudtam hirtelen dönteni, azt mondta van még idõ a lényeg, hogy azért elõtte szóljunk neki, hogy írja be magának a megfelelõt.Így egy héttel esküvõ elõtt telefonáltunk neki, hogy mi lesz a név.
Téged Gyzõnek hívnad a párodat Lászlónak? én ezt tudtam ebbõl kivenni
Már bocs, de olvasni nem tudtok? Mint a Gyõzõ mint a László CSALÁDNÉVként van feltüntetve. Bár eléggé furán fogalmaztál, kérdezted. (fiktív nevek) férfi Kiss-Horváth József nõ: Nagy Mária Szerintem valahogy így gondoltad, nem? Mondjuk bezavar hogy mindkét családnév lehet keresztnév.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!