Találatok a következő kifejezésre: Párom apja, velünk (12 db)

Párom apja, elakar velünk jönni nyaralni. Nem kért meg, hanem parancsolja, de az utat az én apám fizeti. Mit tudok tenni?

Majd 70 éves nem bír már menni és mindenféle képpen elakar velünk jönni nyaralni. Én nem szeretném, mert tudom hogy csak a nyakunkon lógna, mert egyedül a lépcs?n sem tudna lemenni. Hogyan mondhatnám meg neki finoman, hogy ezt azért még sem kellene. Nem akarom megbántani se ?t se a párom, de évközben rengetg gondom és dolgom van egyszer szeretnék pihenni, de így nem lehet. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Én tuti, hogy felajánlanék neki és a mamának egy hosszú hétvégét valami "wellness-gyógyvizes" részen. Pártízezer forintból megúszható, elment nyaralni, ráadásul olyan helyre, ami jó a fájós lábára, és mégsem a ti nyakatokon lóg. Olcsóbb is, mintha veletek menne (gondolom ti nem három napra mentek), és nem is a ti nyakatokon lesz, hanem egy olyan helyen, ahol tényleg hasznára van, hogy ott van :)

Én tuti, hogy felajánlanék neki és a mamának egy hosszú hétvégét valami "wellness-gyógyvizes" részen. Pártízezer forintból megúszható, elment nyaralni, ráadásul olyan helyre, ami jó a fájós lábára, és mégsem a ti nyakatokon lóg. Olcsóbb is, mintha veletek menne (gondolom ti nem három napra mentek), és nem is a ti nyakatokon lesz, hanem egy olyan helyen, ahol tényleg hasznára van, hogy ott van :)
Szerintem meg kell neki mondani udvariasan, de határozottan, hogy 1. szeretnétek kettesben lenni, 2. nincs pénzetek mégegy személy útját kifizetni. Meg fog bántódni, de majd megbékél. És ha szeretnéd magad jólérezni, és nem vele sakkozni vagy mittudomén, akkor bizony ezt meg kell tenni.
Mi az hogy parancsolja???? Õ fizeti? Nem, a Te apád fizeti, akkor milyen jogon parancsolgat? Megérthetné hogy PIHENNI akartok, nem õt patyulgatni. Maradjon otthon, és szerezzetek valakit aki naponta elmegy hozzá, ránéz, ha kell segít. Neki is lesz segítsége és Ti is pihentek. Ezt határozottan kell közölni vele. Nem õ fizeti, nem szólhat bele a nyaralásotokba. Ne hagyjátok magatokat!!!
Biztos van oka annak, hogy veletek akar menni, nem? Szerintem az lenne egy jó kompromisszumos megoldás, hogy elmennétek vele együtt mondjuk 2 napra valahová, attól megnyugodna, utána jöhet a jól megérdemelt pihenésetek. Egy 70 éves idõs ember nem tudhatod, meddig lesz még veletek, aztán meg késõbb esetleg lelkifurdalásotok lesz, hogy miért nem engedtétek pár napig veletek lenni. Tudom, hogy nem könnyû a helyzet, nekem is van ilyen szitu, amikor el kell viselni az anyósomat, aki ráadásul egy boszorkány, de egy-két napot kibírok és a páromért ennyit meg kell tennem, mégiscsak az anyja. Kitartást és jó nyaralást!
Ne hagyd magad! A pihenés csak a Tiétek, kettõtöké. Az öreg maradjon a fenekén, otthon. :-))
Ezt nem lehet finoman , de mondd meg hogy evfordulós nászútra mentek, és azt ketten szeretnétek tölteni, vagy + gyerekekkel, mert a gyerekeknek van ott egy közeli tábor ahol vigyáznak rájuk stb. kis kegyes hazugság?
Szegénykém!nem irigyellek.Itt midnenkinek igaza volt...ki tudja meddig elsz veletek, de azért kikapcsolódnotok is kel valamikor egy évben egyszer...Nincsen már felesége/élettársa és egyedül lenne?Vagy mi az ok, amiért ennyire menne?
Anyja p.csáját!Maradjon otthon a valagán!!

A szüleim most válnak már mindkettőjüknek van párja apa pesten lakik anya itt velem és néha ott alszik a barátjánál, hogy vészeljem át ezt az egészet?

Most kezdnek válni van párjuk és nekem ez olyan hirtelen történt.14 éves vagyok

Legjobb válasz: Szia! Én 24 éves vagyok, szüleim nemrég különköltöztek egymástól, el fognak válni. 4 éve nem élek velük, mégis fura nekem, rossz, szomorú vagyok, elsírom magam ha szóba kerül. Arra gondolok, hogy jobb lesz így mindenkinek, minenki élheti a saját életét, ahogy szeretné. Engem ettõl még ugyanúgy szeretnek. Gondolj te is erre!

Szia! Én 24 éves vagyok, szüleim nemrég különköltöztek egymástól, el fognak válni. 4 éve nem élek velük, mégis fura nekem, rossz, szomorú vagyok, elsírom magam ha szóba kerül. Arra gondolok, hogy jobb lesz így mindenkinek, minenki élheti a saját életét, ahogy szeretné. Engem ettõl még ugyanúgy szeretnek. Gondolj te is erre!
A kérdező hozzászólása: Igen, csak maga a megszokás hogy mindennap apa hazajön...közös vacsora meg stb...ezután már nem lesz. Köszi szépen!
nekem is 2-3 éve váltak el apámnak a csaja 16 éves volt amikor összejötek apám 40 éves kicsit gáz meg minden de utána összevesztem a csajával apám kitett néha évente találkozok vele enyi. te probálj apád csajával jóban lenni ez jotanács.

Mit tegyek ezután? A párom apja sérteget. Hogyan viselkedjek velük?

Már együttélek a párommal és eddig mindig találtam kifogást amiért nem találkozom a szüleivel. Nem nagyon szimpi az édesapja, egy nagyon nehéz ember, aki még rasszista is. Nem is ez a lényeg. Nagy nehezen belementem, hogy 1 hét múlva találkozom velük. De mivel náluk folyamatosak a viták, a párom megint összeveszett az édesapjávaé telefonon és a vita hevében az apa engem is sértegetett. Nem durva módon, de akkoris. Ezek után mit kellene tennem? Szívem szerint továbbra sem találkoznék velük, de ez sem állapot. Tegyek úgy mintha a párom nem mondta volna el, hogy azért csapta a telefont az apjára mert megsértett engem?

Legjobb válasz: ill. az 1. válaszolót

A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek, aranyosak vagytok és igazatok van.
6. vagyok: most: légy csendben. Hallgasd meg a párod, ha morog, puffog, de lehetõleg ne foglalj állást. Nyugtasd meg, tereld a gondolatait. Ha egy kicsit csitult a helyzet, akkor mondd el neki te is: nem szívesen, mert rosszul estek a téged ért oktalan bántások, de az õ és a család kedvéért elmégy a szüleihez. Ha õ is úgy akarja. Ebbõl fogja érezni, hogy nem stréber vagy, meg álszent, de nem is szítasz ellenségeskedést. sok szerencsét, türelmet.
Az 5. vok számszerúsítve!:) ) Valahogy próbálja a párod rendezni a sorokat, fõleg az apjával! Tudod, nagyon fel tudják húzni egymást az emberek , de mégiscsak az apja, tehát a minimális tiszteletet meg kell adnia iránta! Valaki jól írta, hogy a szülei. Ez valamire azért kötelezi õt....tehát te ne fújj ellenük, hagyd, hogy hogy valami rendezõdhessen. Próbálja meg megbeszélni a párod velük, kibékülni vele/velük és csak utána menjetek hozzájuk! Ne békebírónak vagy igazságtevõként legyél ott...:)
Szia! Én amondó vagyok, egy próbát megér a dolog. Ami történt engedd el a füled mellett , kérd meg rá a párodat is, és mielõbb találjon közös hangot a szüleivel ; apjával fõként, hogy elvihessen hozzájuk, vagy õk jöhessenek hozzátok. Ezek után próbáld "összeszorítani" a fogad, légy türelmes , kedves , lássák hogy mennyire szereted a fiúkat(gondolom csajszi vagy)...stb. Ha jönne az élcelõdés valami miatt , te ne kezdj rá, és ne sértõdj meg látványosan , engedd el azt is a füled mellett. Ha esetleg negatívan zárulna a tali (pl. beszólogatnának) , utána engedd ki a gõzt és döntsd el: akarsz-e még velük talizni? Általában a személyes találkozó sok minden feszültséget fel szokott oldani , akkor látják be az õsök , hogy jéééé, ez az x személ nem is olyan , ahogyan én hittem! Ha hirtelen haragú is az apja, vagy "nehéz" eset de kulturált; a személyes talin lehet hogy teljesen más lesz a beszélgetés menete!:)
ill. az 1. válaszolót
Nem tudom, mióta párod a párod, de ha már Neked is kellemetlen, hogy még nem találkoztál a szüleivel, akkor az "illendõség kedvéért" tedd tiszteleted náluk, aztán ha valóban ennyire elviselhetetlenek, akkor ne legyen gyakori a találkozás. Szerintem egy látogatást még meg lehet tenni összeszorított szájjal is.
Ha a párod elmondta neked, hogy sértegetett az apja, gondolom megértené, hogy nem akarsz vele találkozni, nem? Ha igen, akkor semmi gond. Ha õ is szeretné, hogy találkozz a szüleivel, és tényleg nem volt olyan durva a sértés, akkor ld. az elõttem válaszolót.
Az apja veled szemben rasszista?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Valószínû, igazatok van. Most a legújabb, hogy a vita miatt a párom hetekig nem akar találkozni a szüleivel. Nem tudom, hogy most ezek után én mit tegyek. próbáljam rávenni, hogy menjen csak..nélkülem..vagy menjünk békülni? De ez álszentség lenne a részemrõl, mert azt valójában nem akarom:S
A kérdező hozzászólása: Nem. Általánosságban az..ezért is írtam, hogy ez most annyira nem is lényeg..maximum annyiban, hogy érdekes elképzelései vannak.


Nagyon bánt, hogy a párom fia nem beszél az apjával annak ellenére, hogy egy faluban laknak. Sajnos a párom nem tudta vele tartani a kapcsolatot hosszú éveken át, de most szeretne az apja lenni. Mit tehetnénk, hogy legalább szóba álljon vele a fia?

Legjobb válasz: Alapjaiban igaza van az elsõ hozzászólónak, viszont talán nem ilyen stílusban kellett volna válaszolnia. A kérdezõ jót akar, ezt azért ne feledjük! És hát igen, sajnos nem sok mindent tehetsz, kérdezõ, jobb is, ha nem szólsz bele. A gyereknek lehet, elég volt ennyi az apjából. Én is apa nélkül nõttem fel, és nagyon sokra megyek, hogy háromévente egyszer megjelenik, ha megjelenik, most mit kezdjek vele? Nem kell ezt erõltetni.

Alapjaiban igaza van az elsõ hozzászólónak, viszont talán nem ilyen stílusban kellett volna válaszolnia. A kérdezõ jót akar, ezt azért ne feledjük! És hát igen, sajnos nem sok mindent tehetsz, kérdezõ, jobb is, ha nem szólsz bele. A gyereknek lehet, elég volt ennyi az apjából. Én is apa nélkül nõttem fel, és nagyon sokra megyek, hogy háromévente egyszer megjelenik, ha megjelenik, most mit kezdjek vele? Nem kell ezt erõltetni.
71% neked meg mi bajod? Miért kell kötekednek?
Apukának elõbb kellett volna gondolkodnia. Ha eddig nem kellett a gyerek, most miért kell?
*e mint egy 3. fél nem intézkedsz olyan dologban amihez semmi az égegyadta világon közöd nincs. Ráadásul senki nem kért fel rá.
6 Remélem hogy a gyerek anyja nagyon helyre fog rakni.
3 A kérdezõ egy tapintatlan, mindenlébe kanál, kotnyeles, unintelligens, neveletlen ember. Egy tapintatos, jól nevelt, intelligens embernek esze ágában nem lenne 3.félként egy ilyet netre kirakni.
Tedd meg az a szívességet, hogys te mint egy 3. fél nem intézkedsz olyan dologban amihez semmi az égegyadta világon közöd nincs. A pasihelyébe úgy helyreraknálak, hogy a fal adja a másiukat, hogy bele mersz szólni idegenként egy ilyen dologba. és hogy ezt kimered ir ni kérdés formájába net-re. Szerintem nem csak a pasitól kapnál, de a gyerek anyja sem állna jót magáért(amit meg is tudnék érteni). Az hogy mi van a gyerek és az apja között, az kizárólag az apára, az anyára és a gyerekre tartozik. Rád nem.
A kérdező hozzászólása: A fiú már 19 éves. És beleszólok mert segíteni szeretnék a páromnak abban, hogy a fia tartsa vele a kapcsolatot.
Jobb a békesség még ha ilyen áron is. Az apa mit akar. Ha még kiskorú biztos megítéltek láthatást akkor éljen vele.
nem értem, mi ez a gonoszkodás a válaszolóktól.... Ha a párja, akkor közös a jelenük, jövõjük. Az én férjem fia sem néz az apjára, pedig egy faluban lakunk. Nekem annyi volt a "bûnöm", a felnõtt gyerek pénzt kért kölcsön, és rábeszéltem a férjem, adjuk neki oda. Azóta sem a "gyereket" sem a pénzt nem láttuk.. Nem a pénz hiányzik JOBBAN!
Akár közös a jelenük, jõvõjük, még nincs hozzá köze, hogy bármibe is egy tõle különélõ gyerekkel kapcsolatban beleugasson.
Beleugatni természetesen nem kell, mert van kulturált módja is a kommunikációnak, nem csak a beleugatás. Felénk legalábbis!
12 Nem hinném hogy felétek oly kúltúrált lenne bármi is, ha egyetértesz egy ilyen neveletlen más dolgába megpróbáló beavatkozó személy mellett ha leteszed a voksodat.
Fejezd már be 71% mert csak az elvált nõket égeted.
A kérdésedben benne van a válasz: Ha valaki hosszú éveken át nem tartotta a kapcsolatot a fiával, akkor kb. ugyanennyi idõ múltával -ha nem követ el újabb hibákat-, várható a kapcsolatuk rendezõdése.

Az én fiam 11 éves mostanában nem bírok vele a párom nevelt apja de jól kijönnek. MIT TEGYEK HOGY BÁNJAK VELE?

A gyerekkel az a próbléma hogy lett közös babánk most jan-ba azóta ö mindig unatkozik hülyeségeket kérdez rengeteget beszél felesel, állandóan idegesítöen viselkedik félek hogy a párom megunja mert tényleg nehéz elviselni,mostanában be zavarom a szobájába és sír. MIT TEGYEK? Hogy viselkedjek a gyerekkel?

Legjobb válasz: Duplán nehéz most neki, hisz kamaszodik, plussz ot a kistesó, aki ráadásul közös babátok... unokaöcsim is ennyi idõs, szülei szintén külön mentek, s van kistestvér az apa részérõl - nagyon megviseli, sokszor érthetetlen hangulatváltozásai vannak , nem egyszerû kezelni, de szerintem a legrosszabb amit tehetsz, hogy bezavarod a szobába! Picit próbálj az õ fejével gondolkozni! - itt a kistestvér, õrá már nincs idõ-türelem, neki kellene alkalmazkodni , mindehhez azt látja, hogy idegesít benneteket... szerintem a lényeg, hogy mindidg próbálj figyelmes lenni vele, ugyanúgy viselkedni ( tehát ne legyen az, hogy egyik nap szeretgeted-figyelsz rá, másik nap meg a pici nyûgössége miatt azt akarod, hogy ne zavarjon)

Duplán nehéz most neki, hisz kamaszodik, plussz ot a kistesó, aki ráadásul közös babátok... unokaöcsim is ennyi idõs, szülei szintén külön mentek, s van kistestvér az apa részérõl - nagyon megviseli, sokszor érthetetlen hangulatváltozásai vannak , nem egyszerû kezelni, de szerintem a legrosszabb amit tehetsz, hogy bezavarod a szobába! Picit próbálj az õ fejével gondolkozni! - itt a kistestvér, õrá már nincs idõ-türelem, neki kellene alkalmazkodni , mindehhez azt látja, hogy idegesít benneteket... szerintem a lényeg, hogy mindidg próbálj figyelmes lenni vele, ugyanúgy viselkedni ( tehát ne legyen az, hogy egyik nap szeretgeted-figyelsz rá, másik nap meg a pici nyûgössége miatt azt akarod, hogy ne zavarjon)
A fiad még kisgyerek 11 éves, most kezdõdik nála a kiskamaszkor, ez az egyik, a másik született egy tesója, benne van a természetes féltékenység, a félelem, hogy vele nm fogtok foglalkozni.Ne zavarjátok sehova, azzal csak ártotok, vonjátok bele õt is a dolgokba, pl segíthet a fürdetésnél stb., akkor beszélgessetek vele, találjatok ki valami programot neki, szakítsatok rá idõt, mert így csak azt éritek el, hogy megutálja a testvérét és titeket is.Gondolj bele 11 éves korodig egyedül voltál, most jön egy baba, és attól félsz átveszi a helyed, te már nem kellesz, nem foglalkoznak veled eleget, még el is zavarnak, teljesen kétségbeesel, és ezért próbálod mindennel magadra hívnia figyelmet.
foglalkozz vele többet. mivel lett egy új baba ezért fél hogy õt elfelejtitek. Gondolom mivel õ még alig van 1 hónapos rengeteget foglalkoztok a picivel. a nagyobbal is foglalkozzatok. játszatok, tv-zzetek közös programok. ezeket tudom ajánlani:)
Figyelemre vágyik:D Gondolom a kisbaba miatt nem tudtok annyit figyelni rá:) Meg most kamaszodik is, ami nagyon nehéz kor:| Próbálj meg többet foglalkozni vele vagy menjetek el valahova :)
A mai kamaszok a sok-sok hülyeségen nõnek fel mint a DC az energia ital legrosszabb esettben a cigi.A fiúk inkább az apukájukkal vannak hisz ha olyan fajta apa tudd segíteni szerelni stb de ami legfontosabb de mászkálj utána ne kérdezgesd hisz ez tiniknek mind ciki és ciki fogd lazán egyszer õ is felnõ és legyetek vele türelmesek hisz nála a tini kor most kezdõik el és ha már az elején nem bírtok vele már csak rosszabb lesz 11-20 éves koráig (ha addig nem költözik el) ajánlom figyelmedbe a TINI nevelési könyveket(azért írtam nagybetûvel mert ha konkrétan a gyerek nevelési könyvvel sokra nem mész)remélem tudtam segíteni.

Elhagyott a párom, nagyon el vagyok keseredve? Mi lesz velünk apa nélkül? Teljesen kivagyok. Segítség, család mellettem áll, van hova mennem, de mit mondok a gyerekemnek majd, hol az apja? Összetörtem.

Legjobb válasz: Hidd el túl lehet élni. Ha nem te voltál a fõ hibás abban, hogy szétmentetek, akkor nem fog téged hibáztatni. Ha elég kicsi, akkor meg belenõ ebbe az új helyzetbe, ha nagy akkor meg meg kell értenie. Mennyi idõs? Hidd el mindent túl lehet élni. Az enyémek 3 és 1 évesek voltak, amikor elment az apjuk a kicsi belenõtt a nagy meg megszokta. Eltelt két év és semmi negatívumot nem tapasztalunk náluk. Van nagyapjuk és nagybátyjuk, aki férfipéldával szolgál. A család pedig melletünk áll.

Hidd el túl lehet élni. Ha nem te voltál a fõ hibás abban, hogy szétmentetek, akkor nem fog téged hibáztatni. Ha elég kicsi, akkor meg belenõ ebbe az új helyzetbe, ha nagy akkor meg meg kell értenie. Mennyi idõs? Hidd el mindent túl lehet élni. Az enyémek 3 és 1 évesek voltak, amikor elment az apjuk a kicsi belenõtt a nagy meg megszokta. Eltelt két év és semmi negatívumot nem tapasztalunk náluk. Van nagyapjuk és nagybátyjuk, aki férfipéldával szolgál. A család pedig melletünk áll.
Szerintem most az a legfontosabb hogy megnyugodjál!Nagyon sajnálom hogy így alakult, de talán jobb most mint késõbb. :( Ha még a babó a pocakodban van akkor még soká fogja megkérdezni hogy apa hol van.Remélem addig rendezõdik a dolog és ha más nem akkor találsz egy olyan partnert aki melletted áll és a gyermekedet is szereti!Nem leszel egyedül.Nem tudom hogy mi történt, de talán csak megijedt a felelõsségtõl.Talán meggondolja magát és vissza tér hozzátok!Kívánom hogy minden rendben legyen és találd meg az igazit!Sok sikert és boldogságot! 25+3hkm
Nem hiszem el, ugyanebben a helyzetben vagyok!!! Annyi különbséggel, hogy én 9 hetes terhes vagyok. Az én párom is azt mondta, hogy részérõl kihûlt a dolog, és hogy a gyerekre kíváncsi, de rám nem...hihetetlen mennyi undorító pasi van! A tanácsom (bár én sem vagyok túl okos ebben a helyzetben): most csakis elõre nézz, makacsold meg magad, hogy Te igenis erõs vagy, és meg tudod csinálni, most a kisbabád a legfontosabb! És ha majd felnõ, megérti a helyzetet, nem fog téged okolni, ettõl ne félj! az apjára haragudhatna, amiért elhagyta õt/titeket, rád nem , hiszen Te leszel az egyetlen biztos pontja és támasza! Fel a fejjel, én is azt próbálom! (nekem ráadásul azt mondta a párom, hogy ha nem megyek abortuszra, elhagy...) Hát nem mentem...
aki elhagyja a feleségét egy 9 hetes babával, az a legmocsokabb férfi a világon. kiherélném az ilyeneket. rengeteg ilyen szemét férfi van.
Mi az oka hogy elhagyott?
Hát akkor elég jól áll hozzá. Mindenképpen ragaszkodj apa láthatásához, de ne csimpaszkodj bele. Ügyesen forgad hogy a gyerek eleget lássa az apját, még ha apa nem is akarja. Ja és a gyerektartást mindig rendesen fizesse. A gyerek ebben fog felnöni ha mindketten elég értelmesek vagytok hozzá akkor semmi baja nem lesz a gyereknek, söt jobb is lesz neki így.
Utolsó? Miért jobb az, ha együtt maradnak és állandóan bántják egymást, kiabálás... Ezt a gyerek is fogja látni, no, meg így kihordani egy babát... Egyedül maradt-de nem állt meg a világ. Apu biztosította a támogatásáról-el kell fogadni, ésszel kell élni a lehetõségekkel. Nem mondom, ez eszébe juthatott volna elõbb is és akkor pl. lehetett volna védekezni-hogy anyu ne "így járjon". De ha így alakult, jobb ez mint a "kényszerházasság". És talán újra összekovácsolódnak, egy kis szünet után. Bármi megtörténhet-szerintem még normálisan állt az apuka a dolgokhoz-relatíve normálisan.
Hasonló a helyzetünk, csak annyibõl másabb hogy õ fizetni sem akar csak eggyezkedni hogy majd...elviszi ide oda látogatja stb...sok boldogságot a babádhoz!:) 6hetes km
11.44-es vagyok ismét..köszönöm:) és soha ne mondd azt, hogy soha..mert lesz egy ember aki majd tényleg megérdemli, hogy közös babátok legyen:) én is azt mondtam, hogy soha!! Aztán tessék mi lett belõle:) )
A kérdező hozzászólása: Aranyos vagy nagyon, köszi a biztatást. Én nem vállalok több gyereket, ebben biztos vagyok, remélem lesz így is, aki elfogad. Sok boldogságot kedves utolsó!
Én az exférjemel voltam így, ott maradtunk ketten a fiammal..kicsit féltem az anyagiak miatt..de a szükség nagy úr és spóroltam ahol tudtam..eleinte rossz volt..de hamar megszoktam az új helyzetet..kinyílt elõttem is újra a világ..és bizony nagyon sok férfi van akiket nem érdekel, hogy van e gyereke a nõnek vagy nincs..elfogadja úgy is..és neveli mintha a sajátja lenne..szerencsém volt nekem is..nem gyõztem válogatni a randik között..na nem vittem azért túlzásba..haza csak egyet vittem:) azóta neveli a fiamat:) olyan majomszeretettel, hogy én még ilyet nem láttam..imádják egymást..és hálát adok a sorsnak , hogy anno úgy történt ahogy..hidd el te is így leszel hamarosan..és akkor majd a te exed is kézzel lábbal fog utánad kapaszkodni:) de már csak nevetsz majd rajta..!!Mi össze házasodtunk azóta és úton van a közös bébi is..alig várjuk:) Fel a fejjel..csak a picivel foglalkozz és magaddal..és járj nyitott szemmel!!
A kérdező hozzászólása: Tegnap végleg elköltöztem. Fáj, de nagyon is biztos vagyok benne, hogy ez lesz nekünk a legeslegjobb. Máris van érdeklõdõ aki imádja a picit. Persze még nem vagyok kész egy kapcsolatra és a gyerekem számít most egyedül, de reménysugarat kaptam, hogy nem ér véget a világ...
Én is ebben a szutuban vagyok 6 hetes vok. sokat veszekszünk.. eddig se volt jó a dolog de mióta tudja le se fekszik velem még annyit se törödik velem mint eddig ami eddig is kevés volt. és engem hibáztet az egészért kicsit hosszu a dolog de... én akartam védekezni ö mondta h nem kell. és msot azt mondta h abortusz. én meg hogy nem, . azóta nem beszélünk.:(
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó, én vagyok az a bizonyos kérdésed utolsó megválaszolója... 16.-án... Rokon lélek.. Örülök, hogy Te már jól vagy!
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztatást... Azóta annyi, hogy ma hallottam vissza, hogy még a terhesség alatt mondta egyik ismerõsének, hogy megvárja hogy megszülessen a kicsi és akkor vége. Azt hittem fájni fog, de nem. Megerõsített, hogy nem ér fabatkát sem az ember. Biztosan fog még fájni az önérzetemnek, de ésszel élve, cseppet sem szabad az ilyen mocskot bánni. Benéztem, félreismertem, tanulnom kell belõle. Idõvel biztos fog menni, addig meg az én tündérkémre koncentrálok aki most is itt mosolyog mellettem és szeret!
Ha menni akar hát menjen!Elég értékes és erõs vagy nélküle is!Igaz az is, hogy az a férfi aki pár hetes babával vagy akár várandósan elhagyja a párját az egy utolsó szemét, és az is, hogy bizony jobb külön, mint állandóan veszekedni.Talán megjön az esze.De ha túl sokáig tart míg megjön(esetleg évek)én többet szóba nem állnék vele.Nem kell az apja ellen hangolni a gyereket, elég ha õszinte vagy és elmondod neki mi hogyan történt.Levonja õ a következtetést és eldönti majd akar-e kapcsolatban maradni az apjával.
Nem tudsz mit tenni ! Nem tudod magadhoz láncolni ha menni akar hát menjen. Egy gyereket még fel tudsz nevelni foleg hogy mint írod van családod aki melletted áll segít ha szukség van rá. Simán találhatsz még magadnak párt aki megbecsul és szeret tégedet és elfogadja a gyermekedet is. Fel a fejjel. Az ido majd mindent megold.
Nem értem 9 hetes terhes vagy? VAgy már megszületett és 9 hetes?
"az apjára haragudhat" és az miért jó? Felesleges szerintem a gyereket az apja ellen "hangolni". Ha nem így értetted, akkor bocs. El kell fogadni, hogy ez történt-errõl nem a gyerek tehet, az apja akkor is az apja. Aki ahogy leírtad elég normálisan állt a dolgokhoz-de ha valami nem megy, azt nem kell erõltetni.... Nem a legjobb idõpontban ért véget a kapcsolatotok, de Ti is mondjátok-már nem jó. Akkor nincs mire várni. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: 9 hetes a kis tünemény
A kérdező hozzászólása: Kihült a kapcsolat. Azt mondta a gyerek érdekli de én nem. Azt mondta annyit bántottuk egymást, hogy nála ez már meghalt dolog. Fizet majd mindent, de maradjunk külön. Dióhéjban ennyi.
A kérdező hozzászólása: Nehezen bírom összeszedni magam, a kicsimet nagyon sokat szeretgetem, apja látogatni fogja, az én szívem meg darabokra szakad, hogy miért nem lettünk egy család :( Apuka nem bírta a kötöttséget, nem képes kapcsolatban élni.

Októberben váltam el. Szeretném megkeresztelni a kisfiamat. Megtudom tenni az apa beleegyezése nélkül? Vagy valamilyen papírt kell vele aláíratnom? A párom is szeretné megkeresztelni a lányát, de ő még házas. Nála mi ilyenkor a teendő?

Legjobb válasz: Azt nem írtad, hogy milyen vallásúnak akarod kereszteltetni a gyereket. A Katolikus Egyházban elég nagy a jelentõssége az érvényes házasságnak, magyarul "nem szokás" megkeresztelni egy gyereket, ha nem érvényes egyházi házasságban élnek a szülõk. Persze van rá ellenpélda, de nem sima az ügy. Aztán az sem tiszta, hogy mit jelent a "párod beleegyezése nélkül". Kifejezetten tiltakozik, vagy pont leszarja, hogy meg lesz-e keresztelve a gyerek, vagy sem.

Azt nem írtad, hogy milyen vallásúnak akarod kereszteltetni a gyereket. A Katolikus Egyházban elég nagy a jelentõssége az érvényes házasságnak, magyarul "nem szokás" megkeresztelni egy gyereket, ha nem érvényes egyházi házasságban élnek a szülõk. Persze van rá ellenpélda, de nem sima az ügy. Aztán az sem tiszta, hogy mit jelent a "párod beleegyezése nélkül". Kifejezetten tiltakozik, vagy pont leszarja, hogy meg lesz-e keresztelve a gyerek, vagy sem.
Szia Az én párom évek óta elvált, de van két közös gyerekük, akik nem voltak megkeresztelve, mostanság, úgy 8 évesen lettek meg keresztelve, mi is mentünk. Az anyjuk intézte, ott ahol õk most laknak, akinek van élettársa, de nem házasok. S a páromtól nem kértek semmilyen beleegyezést. Igaz õ sem ellenezte volna amúgy sem. (Amúgy római katolikus vallás). ÜDv
Nem kell az apatol semmilyen beleegyezes, beszelj a pappal, a lenyeg, hogy a keresztszulok meglegyenek keresztelve. En is egyedul vittem a kicsimet a keresztszulovel, nekunk csak egy keresztszulo van. Semmi gond nem volt. Szerintem mar annyira kifordultak a csaladi kapcsolatok magukbol (mindenki neveli mindenki gyereket, elvalt, elettarsi kapcsolatban el...stb)hogy nem foglalkoznak mar vele annyira a papok sem. Bar, hallottam mar olyat, hogy a pap kekeckedett. De, beszelj a pappal, kerdezd meg elvallalja e a keresztelest, ha nem, akkor keress olyat, aki megkereszteli a kisfiadat. A parod is ugyanugy, mint te viheti a kislanyat.
ÉN ATEISTA VOK és keresztelkedéskor a pap nem kért semmijen igazolást és igazolványt sem csak a pénzt ezek szerint vagy 3 vallás 33 templomába is megkeresztelhettük volna de 1 is elég volt abbol VAGYIS Probáld + potpapával
Ha nem üti, akkor nem lesz baja belõle. Valakinek meg kell nevelni a gyereket.
En szo szerint felek az apamtol es sokszor mondja anyanak, hogy aalkalmatlan a gyereknevelesre. Szoval ugyan ez a szitu. Mindenki mashogy viseli az ilyet. En sokszor nyugodtabb vagyok, ha nincs itthon. Ha szeretnek valamit akkor felek tole megkerdezni. Pl. Multkor beteg volt a kutyam es nem mertem neki szolni..inkybb felhivtam anyat, hogy jojjon haza es menjunk a dokihoz. Ha valamiert merges ram akkor nem egyszer zartam magamra az ajtot meg lenyugszik, mert kepes megutni. Lehet, hogy nalatok ennyire nem veszes a helyzet, de semmikeppen nem jo a gyereknek. Hany eves? 15L
Amit az elottem szolok irtak az mind igaz.. Pont azert irtam, hogy nem mind1 mennyire szigoru. De, ha retteg az apjatol az nem jo. Ha csak nincs agyonkenyesztetve a gyerek ott mar mas a dolog...
Miért kérdezõ szerinted az a jó, ha a gyereked nem fogad szót és keresztül néz rajtad, mint írtad? Hát jó ha a gyerek valakitõl megtanulja a normákat és, hogy az embernek alkalmazkodnia kell, kell oda a férjed, ha nem viszi túlzásba a szigort.
Ha csak szigorú (és nem bántja!) abból nem. Az már más kérdés, hogy mennyire jó az, ha csak félelembõl fogad szót és milyen viszonyuk lesz késõbb, ha tart az apjától.
Nem, akkor lesz következménye felnõttként, ha olyan engedékenyek vele, mint te vagy. Lásd õk lányt nem akartak, engem és nagyon durván neveltek, picike kis fiútesóm agyon lett kényeztetve, hát már jó 30-as de egyszerûen képtelen eltartani magát, mindent tálcán elvár, de már nagyon lezüllött egzisztenciálisan, hogy nem képes semmire és mindent mástól vár. Én viszont úgy megedzõttem mellettük, hogy szinte a jég hátán is megélek. Ja és én jól tanultam , míg a tesóm rossz tanuló volt, de neki ezt is lehetett csak tapsolták, felnõttkorában nem sok elõnye származott belõle.
Azt szólom hozzá, hogy fogalmad sincs arról a fogalomról, hogy mi az az önkritika, ha ilyent mondanak nem megsértõdik az egom, hanem az elsõ reakcióm nekem már az, hogy gondolkodom a másik nézõszögén, nincs e vajon igaza. Persze már 40 éves vagyok és nem az ész nélkül mindenen megsértõdõ ego-m irányít.
Csak nekem bántó, hogy az, aki valószínûsíthetõen 24/7-ben van a gyerekkel, "alkalmatlannak" van nevezve, mert a gyerek próbálgatja a határait vele? Engem nagyon sértene, ha a férjem ilyet mondana nekem. Te hogy vagy ezzel?
A kérdező hozzászólása: Telefonon netezem de most éppen alszik én meg fõzöm. Valamikor a házimunkát is meg kell csinálni.
A kérdező hozzászólása: Majdnem 2 éves.
Na jó ezt rögtön be kellett volna írnod, akkor a férjed egy idióta agresszív állat és még szép, hogy nem fogadnak ennyi idõsen szót nekünk a gyerekek, az enyém sem fogadott szót ekkor, hisz még csak 2 éves!!! De azért késõbb ne legyél túl engedékeny és legelsõ beíró voltam.
Na, álljon meg a menet. A gyerek még nincs két éves, és te hagyod, hogy felügyelet nélkül, egyedül játszon valahol, ahol olyan veszélyes dolgokat tud elõszedni, mint egy fúrógép? Rettenetesen felelõtlen vagy! Két év alatti gyereket nem hagyunk magára!
A kérdező hozzászólása: De nem tudok tõle semmit sem csinálni. A fúrógép nem volt áram alatt akkor miért ne játszhatot volna vele?
Csupáncsak annyi, hogy sérülést okoz, azonkívül a gyerek nem fogja tudni megkülönböztetni mikor van áram alatt és mikor nem. Szerinted miért vannak játékboltok, hogy a gyerek érezze mi a játék és mi a felnõtt dolgok között a különbség. De ezzel csak azt bizonyítottad, hogy a gyerek melletted aztán egy teljesen felelõtlen életveszélyes közegben van, az ég vigyázzon a gyerekre egy ilyen mellett, mellett, mint te. Nagy különbség nincs aközött, mintha azt mondtad volna, miért ne játsszon a gyerek egy pisztollyal 2 évesen, hiszen nincs megtöltve!!!
De egy két év alatti gyereket nem hagyunk felügyelet nélkül. Ha ezt nem tudod megérteni, akkor tényleg alkalmatlan vagy a gyereknevelésre.
A kérdező hozzászólása: Àllandóan nyaggat, hogy játszani akar. Mondtam neki menjen és játszon valamivel.
Most kezdem azt érezni, hogy ez kamu. Ha valóban van egy két év alatti kisgyerekedet, aki mellett fõzöl meg elvégzed a háztartási munkát, akkor nem lenne idõd napközben netezgetni. ha meg ennyi idõd van, akkor inkább a gyerekre figyelj, hogy ne játszon a fúrógéppel és más veszélyes dolgokkal.
Igy mar mas az egesz... 2 eves gyereket megverni es ordibalni vele? Neharagudj, de nem normalis.. En is feltem mar kis koromban is az apamtol, de elhiheted, hogy ez nagyon rossz nekem a mai napig. Nem mind1, hogy retteg tole a gyerek vagy csak hallgat ra.
Szerintem is tulzasba viszi. Mellesleg miert a gyerekkel ordibal? Nem az o hibaja, hogy ott volt a furo...engem is erdekelne, hogy hany eves a kicsi.
Szerintem a férjed egy agresszív állat, aki rajtad töltötte ki a dühét és szegény gyerek csak tart tõle. Azt látja, hogy te vagy otthon az, akinek kuss a neve és ehhez alkalmazkodik õ is. A gyerek nem hülye, hanem egy jó tükörképe a szülõknek.
De azért én is kíváncsi vagyok mennyi, én csak ebbõl következtettem...
A kérdező hozzászólása: Rá szokott kiabálni de ha már ránéz a gyerekre õ már abbol is ért. Egyszer verte csak meg.
Az nem baj ha szigorú a férjed, ha más helyzetekben a szeretetét is ugyanúgy kimutatja, fontos, hogy a gyerek érezze, hogy szereti mindkét szülõje.
A kérdező hozzászólása: A párom azért mondhatta ezt mert a kicsi mindig szétpakolja az apja dolgait, pl: ma beledopta a vízbe a fúrógépet persze mondanom sem kell, hogy tönkrement.
A fúróval játszik a gyerek? Ez elég durva. Örülhetett az apuka. Inkább bízd a párodra szerintem.
A kérdező hozzászólása: Én fõztem õ meg kint játszott és valahonnan elõhozta. Az apja ordított mint az õrült.
Már bocs de az ilyen játékok még a gyereked testi épségét is súlyosan veszélyeztetik. Én a sajátommal kicsi korában ezért ordítottam én is a gyerekkel, ha veszélyes dologgal akart játszani, hogy megijedjen, mert túl kicsiként nem lehet elmagyarázni a , azt, hogy nagyon veszélyes, hanem csak így érzékeltetheted a veszélyt, ekkor még nem ülhetsz le vele "értelmesen" beszélni, hogy tudod ez komolyan a testi épségedbe is kerülhet, mert még úgysem érti.
A kérdező hozzászólása: Az apja azért ordibált mert tönkrement a fúró. Azt mondta ha mégegyszer rosszat csinál agyonüti. Normális?
Ebben a formában nem. A gyerek testi épsége miatt kellett volna aggódnia.
Hány éves a gyerkõc? Az apja pedig miért nem zárja el az ilyen veszélyes dolgokat?
Gondolom kicsi, ha bedobta a fúrógépet a vízbe.
Egyre több ezen az oldalon az olyan kérdés, aminél annyira azt érzem, hogy ez nem lehet igaz, kamu... Létezik, hogy valaki hagyja az alig 2 éves gyerekét egyedül játszani kinn, úgy, hogy rá sem lát, õ meg fõz? Ha igaz: Senki, de így is értsd, SENKI, akinek 2 éves gyereke van, nem tudja úgy megcsinálni a fõzést-házimunkát, mint korábban. A gyerek ezzel jár, és minden ilyen korú gyerek játszani akar. Vond be, mesélj neki közben, adj neki olyan elfoglaltságot, amit melletted tud csinálni. Más szülõ is ezt teszi, és nem kiküldi a kertbe, hogy keress ott valamit... Két éves basszus. Ezt olvasva egyébként szerintem is alkalmatlan vagy a gyereknevelésre egy kicsit. A 2 évesek nagyon leleményesebb, szem elõtt kell tartani õket. Igaza van a férjnek, hogy ordít, csak veled kéne és nem a gyerekkel. Egyébként múlt hónapban vettünk fúrógépet, 90 ezer Ft volt. De hadd játsszon csak vele a gyerek... Arról nem is beszélve, hogy ok, hogy nincs áram alatt, de mondjuk elesik vele, csúnya sérülések keletkezhetnek így. Figyelj jobban a gyerekedre szerintem.
de amatõr vagy. oda kell adni a kutyának vagy a macskának és le van róla a gond. A természet megoldja, csak te azt hiszed még ebbe is be kell avatkoznod de tévedsz.
A kérdező hozzászólása: Igen volt sárga "izé" a csõrén :) de õ nem akart enni... ma misszaraktuk a fészekbe, egy lárvával már láttam beszállni egy felnõtt verebet úgyhogy minden oké :D amúgy a pindúr is veréb volt azért mondom :)
Milyen madár? Van ilyen sárga izé a csõrén? Mert mi az olyat úgy etettük meg, hogy enyhén megnyomtuk ott a csõrét, és magától kinyitotta. Bár nem tudom, más madárnál hogy megy ez, a miénk veréb volt. Pár nap múlva aztán meghalt szegény. :(
Tégy úgy a kezeddel, mintha az anyja csõre lenne.
Ne fogd meg kézzel!!!! Nehogy érzõdjék rajta ""szagod""!
miért hangyát adtál neki? Milyen madárról van szó? valami menhely is szokott madarakat befogadni.
A kérdező hozzászólása: mert csak hangyát találtam a kertben
A kérdező hozzászólása: Beraktam dobozba de itt csipog. Fecskendõvel próbáltam itatni nyelt is le belõle, de hangyát próbáltam neki adni és nem nyitotta ki a csõrét Mit csináljak?
Akkor már biztonságban van! :) Szerintem kézzel nagyon nehéz ilyen piciket felnevelni, mindenképpen jó, hogy a fajtársaival van.
Köszönöm annak aki lepontozza a hozzászólásaimat gondolkodás nélkül...bizonyára nem hallott még az etológiáról...a madarak tátogatási magatartásának kulcsingere a szülõ nyitott csõre. Úgyhogy kérlek ne parasztkodj és pontozz le másokat csak azért, mert tudatlan fajankó vagy illetve mert a te válaszaid tényleg haszontalanok. Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Én épphogy felpontoztalak...
Tudom, köszi, nem neked mondtam.
rakd egy cipõsdobozba:)

A saját apám a páromnak ad igazat, aki zsarol engem, üvölt velem. Mit tehetek?

a párom folyamatosan szabályozni akar, nem hordhatok olyan ruhát, amit akarok, stb és mivel nem hagyom magam, azzal zsarol, hogy vége, tör-zúz, ordibál, elhagy. apának persze szépen kedves hangon magyarázza, hogy csak jót akar nekem. apa meg a hátam mögött hívja fel a párom, kibeszél engem, a párom mondta el, apa a szemembe hazudik, letagadja, hogy beszéltek, és nekem olyanokat mond, hogy miért idegesítem a párom. totál el vagyok keseredve.

Legjobb válasz: Mindkettõjüket zárd ki az életedbõl.

Mindkettõjüket zárd ki az életedbõl.
Szerintem szakítsd meg mindkettõvel a kapcsolatot.Házasodjanak össze õk, állítólag Svájcban megtehetik:D
Az erõsszakos emberek nagyon elbûvölöek tudnak lenni pont azért olyan "jófejek" mindenkivel hogy a belsõ erõszakot leplezék. Jól teted hogy elhagytad apád meg majd rájön milyen úgyse tartható sokáig a színjáték.
Szakítás.MOST.
arabokkal nem jó kezdeni...
Hadd találjam ki: apád ugyanilyen természet, mint a pasid (vagy exed?). Szóval õ is zsarnokoskodó, stb. Mert akkor megértem, miért értik meg egymást. Vagy pedig apádat világ életében elnyomták, és most élvezkedik, hogy akad egy -szerinte- "talpig férfi", aki bezzeg elrendezi az asszonynépet.
Hagyd ott ezt a pasit...nehogy már õ szabja meg, hogy milyen ruhát húzz fel.... Mióta vagytok együtt-hány évesek vagytok?
A kérdező hozzászólása: szóval semmi nem tehetek mekkora
És a te személyes tragédiád hogy jön ide és kit érdekel, már bocsánat? Ilyen alapon, akiknek alkoholista és agresszív valamelyik szülõjük, ujjongjanak örömükbe, hogy de jó, legalább van apám/anyám? Hidd el, vannak akik inkább azt kívánják, ne legyen apjuk, mintsem az állat legyen, aki veri, alázza õket és a családot.
válaszolók, elnézést!!
kedves kérdezõk, akik az apa hanyagolását javasolják: kívánom, hogy maradjatok apa nélkül, ti szerencsétlenek!az én édesapámnak ma lenne a névnapja, 3 éve halt meg!!bár legalább ilyen apám lenne, mint a kérdezõnek! Legalább ennyi....patkányok!!! igen, lehet lepontozni meg írkálni, akkor is ez a véleményem!!!!!
A kérdező hozzászólása: na így lett apa nem ad nekem igazat. (ha egyáltalán érdekel valakit) jelenleg apával nem tartok kapcsolatot, csak amennyit muszáj. és mi sült ki ebbõl is a családom és mindenki elõtt? hogy én vagyok az összeférhetetlen...
A kérdező hozzászólása: *elmagyarázzam
A kérdező hozzászólása: próbálok apával beszélni, hogy el, magyarázzam neki, hogy a párom zsarnok, elõtted persze jóhogy hogy nem mutatja ki a foga fehérjét. tudjátok mit gondolok??? hogy fel se fogja fogni!!!!
adj apádnak ultimátumot. ha nem neked hisz, a saját vérszerinti lányának, akkor nem akarod látni többet és kész. hátha észreveszi magát. kérdezd meg, ha megvert volna akkor is õt védené? nincs benne semmi apai ösztön? meg is mutathatod neki ezt a fórumot nyugodtan.
Oké, az apád az apád, ez nem kérdés... DE A PASID MIÉRT A PASID EZEK UTÁN?
A kérdező hozzászólása: a pasit ott hagytam 3 évet voltuk együtt, menyasszonya voltam. engem most apa zavar!! a hátam mögött felhívta megint, nekem nem veszi fel a telefont, a saját lánya ellen van!!!!!!
A kérdező hozzászólása: nem. apa csak buta és beveszi a külsõ mázt, amit a párom felé mutat. õ rendes, jóravalónak tartja, a lánya örülhetne egy ilyen férfinek. az, hogy megütött a párom, azt bezzeg nem hozta fel neki szóba!
A kérdező hozzászólása: mindenesetre, apa már eljutott odáig, hogy átérzi! minden nap elmondtam neki, hogy mikor mivel nyaggat, és csak annyit kérdezett a végén, hogy a srác nem akar pszichológushoz menni? vagy ráférne egy kis nyugtató. végre már átlátja. de sajnálja, hogy most senkim sincs ennyi idõsen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!