Találatok a következő kifejezésre: Párkapcsolatban a év korkülönbség (11 db)

Érezhető egy párkapcsolatban 5 év korkülönbség, ha a fiatalabb fél 15/L?

Legjobb válasz: Mi? Szerintem 18 alatt 5 év korkülönbség nagyon sok,nem is értem azt aki 20évesen kislánnyal jár

Mi? Szerintem 18 alatt 5 év korkülönbség nagyon sok, nem is értem azt aki 20évesen kislánnyal jár
Az függ a te érettségedtõl illetve az övétõl is. Van egy srác, õ 6 évvel idõsebb nálam, és simán át tudjuk ezt hidalni. Igaz, én nem kerültem vele bele egy komoly kapcsolatba, de szerintem talán az is mûködhetne. Tényleg nagyon személyfüggõ, van például olyan, hogy egykorúak sem ugyan azon a szinten járnak, így nem mûködik. Az aggasztó azért, hogy ha te szexuális kapcsolatra még egy ideig nem lennél hajlandó, de õ korán akarná... Erre mindenképpen vigyázz nagyon. 15/L
szerintem 18 alatt nagyon erezheto az 5 ev korkulombseg es teljesen maskepp latjatok a vilagot. Gondoly csak bele, neked 5 evvel ezelott mik voltak a priorotasaid es mit szerettel volna az elettol? Ha ugy erzed, hogy azota nem sok minden valtozott akkor hajra, nagyabol egy szinten vagytok:D De szerintem tartos kapcsolat nem igazan lehet ebbol.
Ha 10 éves a pasid, akkor eléggé érezhetõ..:D

Sok a 11 év korkülönbség egy párkapcsolatban?

És mit?l függ? Gondolom az is számít, hogy 16 és 27 éves például vagy vagy 26 és 37. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Én 24 vagyok, a párom 36, több, mint öt éve vagyunk együtt. Az ismerettségi körömben nem nagyon van a miénkhez hasonló kiegyensúlyozott kapcsolat. :-) Akkor lehet gond a korkülönbség, ha pl. az idõsebb fél már családot akar, a másik még nem, szóval ha egyáltalán mást várnak a felek a kapcsolatól. De ez persze akkor is gond, ha egyidõsek a felek. 10-15 év korkülönbségnál is lehet tökéletes összhang! :-)

Én 24 vagyok, a párom 36, több, mint öt éve vagyunk együtt. Az ismerettségi körömben nem nagyon van a miénkhez hasonló kiegyensúlyozott kapcsolat. :-) Akkor lehet gond a korkülönbség, ha pl. az idõsebb fél már családot akar, a másik még nem, szóval ha egyáltalán mást várnak a felek a kapcsolatól. De ez persze akkor is gond, ha egyidõsek a felek. 10-15 év korkülönbségnál is lehet tökéletes összhang! :-)
Nem az évek számától függ, hanem attól, ki hol tart a személyes fejlõdési útján, kinek mik az aktuális céljai az életben. Ezek két, egykorú ember esetén is lehetnek teljesen különbözõek, és két, korban egymástól elég távol állónál is lehetnek közel azonosak. Ez alapján lehet mondani egy kapcsolatra, hogy kiegyensúlyozott vagy nem. (Persze egy jó ideig tud mûködni egy olyan kapcsolat is, ahol az egyik fél "pótszülõje" a másiknak. Ott az a veszély, hogy mi van, amikor az, aki a kapcsolatban a "kicsit" játszotta már fel akar nõni. Elõjön, hogy problémás az elengedés. Tehát az semmiképp nem lehet annyira egészséges felállás, mint a két egyenrangú, a saját lábán is megállni tudó fél közti kapcsolat.)
Szerintem ha már 20-on felül van az egyik, akkor nem gond a 11 év korkülönbség. Az alatt viszont elég gáz... fõleg mikor azt hiszik, hogy apukával vagy anyukával vagy és nekik csókolomot köszönnek.
Szerintem attól is függ, hogy hány évesek a felek, mert nem mindegy, hogy 11 és 22 mondjuk vagy 31 és 42. De nagyban függ attól is, hogy a felek soknak érzik e. Mert ha én mondjuk egy hullámhosszon lennék egy nálam 11 évvel idõsebb férfivel, akkor simán belemennék egy párkapcsolatba (már ha nem volnék házas :-)). Mert ha adott mondjuk egy 22 éves lány, aki még bulizgatni jár, meg egy 33 éves férfi, aki már inkább családot szeretne, abból lehetnek konfliktusok, annak ritkán van jövõje. A felek mentalitásától függ leginkább.
ugyanezen agyalok énis. nálunk 13 év, most vagyunk összejövõben, 19 éves vagyok.Neki van egy gyereke, de mondta, ha szeret valakit, további gyermek sem akadály.Legjobb barátnõmnél 12 év a korkülönbség, azt mondta sok.Mivel egy 30 felelti férfinak mások már a céljai, tervei.
Szia! Nálunk is 11 év volt, õ nem merte vállalni, mert félt, hogy mi lesz, ha két év múlva rájövök, hogy nekem egy fiatalabb kell. Szóval nálunk sok volt.
A kérdező hozzászólása: Ugyan! Semmi gond! Köszönöm a válaszokat. Az az igazság, hogy igen, szerelmes vagyok. Bennem is ilyesmi kérdések fogalmazódtak meg, de állíthatom, hogy én is érettebb vagyok a koromnál és õ is gyerekesebb még:) Úgyhogy nincs ilyen gyerek-szülõ kapcsolat köztük, egyenrangúak vagyunk a kapcsolatban:D És gyerekeket is szeretnénk:) Mégegyszer köszi a válaszokat:)
Üdv én 16 vagyok és a barátok 27 ....

Párkapcsolatban a 12 év korkülönbség nagyon sok?

Legjobb válasz: a párom meg köztem 13 év a korkülönbség és szerintem nem az számít ,hanem amit nyújtani tudsz

Szia.A válaszom tapasztalatból írom, nem sok.Ha! Ha igaz és õszinte szerelem.A miénk 30 év korkülönbséggel is csodálatosan mûködik.Én 35 õ 65 éves.Imádjuk egymást.Túl vagyunk mindketten egy házasságon.Van mind a kettõnknek gyereke is.Minden rendben van és már nem 2 éve .Tudom hogy lesznek még nehéz idõszakok.De bármilyen nehéz is megoldjuk.De! Ezt csak normális keretek között élõ embernek sikerül.Tisztelem õt és az életemnél is fontosabb.Igaz a szakmám ápolónõ ezzel csak azt akartam kifejteni, hogy imádom az idõs embereket.Nagyon hamar össze tudunk szokni.Ez beállítottság kérdése.Na szóval a lényeg a lényeg.IMÁDOM:) )Tarts ki és ne hallgass senkire.Õ még úriember.A fiatalok tanulhatnának tõlük.Sok sikert nektek.ne hallgassatok senkire.
a párom meg köztem 13 év a korkülönbség és szerintem nem az számít , hanem amit nyújtani tudsz
Hááát... Én 17 voltam pár nap híján, mikor összejöttem a barátommal, aki akkor volt 27. Már két éve együtt vagyunk, és minden rendben van. De ez nem feltétlen a köztetek levõ korkülönbségtõl függ, hanem a személyiségetektõl.
Sztem nem gáz, az a lényeg, hogy szeressétek egymást.
A te korodban ez még nagyon soknak számít, inkább 3-4-5 év a megszokott. De ha jól megvagytok együtt akkor nem is kell figyelni a korkülönbségre.
Nem a korkülönség számít egy párkapcsolatban. De a 16 évedhez szerintem sok. Ennek ellenére, ha szeretitek egymás, akkor miért ne? Csak vigyázz arra, hogy ne csak kihasználjon.
nyugi én is 16 vagyok(lassan 17) párom 30:D
Hány évesek vagytok?
Én 18 évesen kavartam egy 32 éves nõvel, de ez nem normális. Tiszta büszke volt rám, mikor sikerült végre egy nálam fiatalabb nõt találnom :D
Ha igazán szereted nem számít a kor.Bármelyikõtök lehet a fiatalabb ez pusztán az érzelmeken múlik. Ha õ az aki a legjobbat tudja nyújtani neked akkor õ való hozzád.Te még nagyon fiatal vagy nyilván nem ez lesz az egyetlen nagy szerelem az életedben, de ha nem hagyod hogy mások beleszóljanak akkor egy örök emlék maradhat amire majd örömmel gondolsz vissza késõbb.Én most vagyok 28, van egy gyönyörû lányom, nemrég váltam el a férjemtõl és most van egy 20 éves barátom akit imádok, de nyilván nem fog örökké tartani evvel tisztában vagyok, mivel neki még élnie kell mielõtt lekötné magát.De amíg nekünk így jó addig élvezni fogok minden vele eltöltött pillanatot és egyáltalán nem érdekel hány éves és ki mit szól a kapcsolatunkhoz.
Jó lenne befejezni ezt az értelmetlen vitát. Akinek a szerelem számokról szól, az csak nyugodtan keresgéljen kínosan ügyelve rá. Aki pedig szeret, az a szívére hallgasson. Az én Kedvesem is sokkal idõsebb, és sosem voltam még ilyen boldog. Ha pedig tényleg komoly kapcsolatot akarok én nem is kezdenék kis 20 évesekkel. Azoknak csak egyre kell az ember, aztán továbbállnak. OK, van aki nem ért egyet, de nem kell mások tisztességes életét kritizálni. Kritizálja inkább a drogos, alkoholista huszonéveseket. (Tisztelet a kivételnek!)
Micsoda kiégettagyú balfaszok vannak mostanság hogy lassan családos ember korban az oviból válogatnak maguknak, még akkor is röhelyes ha te vagy az ország legérettebb 16 évese, én biztos képen köpném magam 28!! évesen középiskola alsó tagozatból válogatni. Kifordult ez a világ magából, aztán meg lehet magyarázni ezt is mindenféle szerelmi maszlaggal, de az csak mégröhelyesebben hat, a szerelem egyébként is csak egy múló kényszerképzet utána meg jön a sivár valóság. Az õseid tisztában vannak vele hogy micsoda loserral mászkálsz, vagy te akarsz a cafka barátnõid elõtt felvágni hogy ki futtat, vagy csak szimplán kései apakomplexusról van szó?
Itt pont ugyanannyira kíváncsiak az emberek az én véleményemre, mint a tiedre. Csak az a helyzet, hogy az enyémre többnyire adnak is. :) Szerintem keress magadnak egy másik honlapot, ahol kiélheted a felgyülemlett agresszivitásodat, mert az egy dolog, hogy anonim az oldal, de attól még bizonyítványt állítasz ki magadról.
A te véleményedre lehúzós balfaszkám viszont a kurva anyád sem kiváncsi és nem izgat ha nem tetszenek más marháknak az erkölcsi elveim!
Neked, kedves legutóbbi hozzászóló, úgy nézem, nemhogy 16 évesek, hanem korodbeli csajok sem jutnak. :)
Micsoda kiégettagyú balfaszok vannak mostanság hogy lassan családos ember korban az oviból válogatnak maguknak, még akkor is röhelyes ha te vagy az ország legérettebb 16 évese, én biztos képen köpném magam 28!! évesen középiskola alsó tagozatból válogatni. Kifordult ez a világ magából, aztán meg lehet magyarázni ezt is mindenféle szerelmi maszlaggal, de az csak mégröhelyesebben hat, a szerelem egyébként is csak egy múló kényszerképzet utána meg jön a sivár valóság. Az õseid tisztában vannak vele hogy micsoda loserral mászkálsz, vagy te akarsz a cafka barátnõid elõtt felvágni hogy ki futtat, vagy csak szimplán kései apakomplexusról van szó?
A kérdező hozzászólása: én 16...
Nem akarok, durva vagy szemét lenni...de...16 évesen....azért...elég gáz, hogy ha nem találsz magadnak egy korban hozzád illõbb partnert...ha össze jössz egy ennyire "idõs" sráccal, tuti hogy nem fog sokáig tartani...pont a kor miatt...és amúgy szerintem neki gázosabb...:S

15-20 év korkülönbséggel párkapcsolatban levők, milyen a kapcsolatotok a párotokkal?

Sok a 15-20 év? Hány évesek voltatok mikor megismerkedtetek? Ki kezdeményezett? Zavaró volt bármiben is a sok különbség az elején? És most? Szerelem a javából vagy inkább szexkapcs.? Jöv?töket együtt tervezitek? Milyen egyéb problémát okoz? Írjatok! Nálunk a szitu én 18/L ? 33/F Miben kell megegyeznie két embernek alapjába véve, ha ekkora a korkülönbség? Van egyáltalán ilyen dolog? Kérlek írjatok!

Legjobb válasz: Nem kell egyezkedni! Ugyanúgy éljetek, mint máskor, mint mások. Ne hagyjátok, hogy bárki beleszóljon a korkülönbség miatt a kapcsolatotokba. Ha jól megvagytok együtt akkor nem kell görcsölni. Persze lesznek majd apróbb nézeteltérések, de ezeken túl lehet jutni, ha tisztelitek egymást és szépen lassan összecsiszolódtok...

Nem kell egyezkedni! Ugyanúgy éljetek, mint máskor, mint mások. Ne hagyjátok, hogy bárki beleszóljon a korkülönbség miatt a kapcsolatotokba. Ha jól megvagytok együtt akkor nem kell görcsölni. Persze lesznek majd apróbb nézeteltérések, de ezeken túl lehet jutni, ha tisztelitek egymást és szépen lassan összecsiszolódtok...
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek a válaszért! :)
18:01-es megint. Ha nem érdekel Téged a kor és persze õt sem, akor miért ne lehetne megprobálni?? :) ) Sok sikert !! :)
A kérdező hozzászólása: Valóban nagyon odavagyok egy 33 éves pasiért, és csak érdekelt, hogy mások hogy indultak és mi lett belõle :)
De most már te is írhatnál a kapcsolatotokról, kedves kérdezõ!
Szia, 13:31-es vagyok. Nálunk nincs olyan, hogy te fiatalabb/ te idõsebb vagy. Nem érdekel minket a kor, de én sem hinném el ezt, ha nem ebben élnék. Viszontt ami valószínûleg szeret bennem, hogy 18 éves korom ellenére nagyon éretten gondolkodom, ám vannak helyzetek, amikor elég gyerekes, de inkább gyermeki tudok lenni. Azt imádja. Persze csak hülyéskedünk. Néha fiamnak hívom. :) Szereti bennem, hogy nagyon tudok szeretni és egészen hozzászoktattam a rendhez, vagyis inkább a rend szeretéséhez. Egymást támogatjuk, de lelkileg nekem van szükségem nagyobb támogatásra, én ezt valahogy máshogy viszonzom.:) Kezdeményezés? Hát, egyik nap épp errõl kérdeztem, hogy hogyan is volt, azt válaszolta, hogy elõször õ választott engem, utána én õt. Egyszer volt egy gyenge pillanat, akkor elcsattant az elsõ csók vele... te jó ég, hogy elhúztuk... már remegtem érte :) Utána volt két hét csönd, amikor mindennap voltam nála, de semmi egyéb... már majdnem belepusztultunk mind a ketten... Aztán utána szépen lassan összejöttünk, úgy, hogy észre sem vettük, hogy ez már sokkal több, mint szerelem.. Ez már több ... :)
18:01-es vagyok. Engen õ hivott fel, hogy találkozunk e, én igent mondtam, mert elõtte 5 honapig ismerkedtünk. Elsõ talin semmi nem volt, beszélgettünk meg ilyenek, másnap megint eljött hozzám, de mikor bucsuztunk el, akkor kaptam tõle egy csokot. Nagyon bele szerettem, nagyon örülõk, hogy õ van nekem és nem egy fiatalabb.De ezt nem tudom miért...Utána haza költözött Budakeszirõl Szlovákiába és azota nagyon boldogok vagyunk.Hogy miért jo neki, hogy fiatal vagyok pontosan azt nem tudom, de nekem mindig azt mondja, hogy örül, hogy ennyire szeretem, neki ez kell, meg hogy õ örökké szeretni fog, sokat meg tesz értem. Imádjuk egymást. Most tényleg, akkor nem igaz rád amit fent leirtál? Vagy hasonlo helyzet alakult ki? :)
A kérdező hozzászólása: Érdekelne még a kedzés! Ki kezdeményezett? Hogyan? Meg hasonlók! Ti mit szerettek idõsebb párotokban és õ bennetek? Mi az, amire pl mondta, hogy tök jó, hogy te fiatalabb vagy és/de.... Írjatok, továbbra is szívesen olvasom a válaszokat!! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!!! Rettenetesen örülök, hogy mindenkinek ilyen jól bejött!!! És nagyon sok boldogságot és sikert a továbbiakban!!! :) ))
Én most leszek 18 a barátom 32 :) Nagyon jol megértjük egymást, nagyon szeretjük egymást. A párom mindent megtesz értem, nem sokallom a korkülönbséget, sõt, ellenkezõleg. Valamiért jobban bizok benne, mint fiatalabb pasikban. És igen, együtt tervezzük a jövõt, bár nem jo tervezni azt mondják.Nem okoz problémát, viszont annyi a gond, hogy kb.25 km választ el minket, és most nem áll valami jol, ezért néha kiakadok, hogy alig látom, de megértem.
Én is hasonló párkapcsolatban élek bár én 38 vagyok a barátom 22.A neten ismerkedtünk meg és csak viccelõdésnek indult a dolog.Jókat beszélgettünk, órákon keresztül.Sok hónapig nem történt semmi. Egyre többet megtudtunk egymásról aztán egyszer taliztunk. Érdekes volt.Elöször zavarban voltunk mindketten aztán miután az elsõ zavart legyõztük, az egész napot együtt töltöttük.Felejthetetlen volt! Utána nem tudtunk talizni mert messze lakott és csak a neten és telefonon beszélgettünk.Nem volt olyan nap hogy ne beszéljünk bármi módon. Aztán eljött az ideje , hogy 2 napot együtt töltsünk és nem bántuk meg. Ennek már több mint 1 éve és már együtt lakunk és nem csak a szex csodás vele, hanem együtt élni is A jövõben mi lesz?Nem érdekel egyikünket sem, a jelen számít és a többi majd kialakul. Minden napnak örülök amit vele tölthetek! Úgy gondolom õ is különben nem élne velem:)
hát ami azt illeti nekem is 1 ilyen kapcsolatom van..és én elég fiatal vagyok hozzáképest..de õ gyerekesebben viselkedik..30 valahány évesen mint én:) vicces humoros és rendkívül tehetséges..tökéletes:)
Nézd, ez hülyeség, amit írtál... Már bocs, én is 18 éves vagyok, és igen, és is szoktam ilyen rövidítéseket alkalmazni. Viszont, ha valami komoly kérdést akarok feltenni, akkor azért megválogatom a szavakat és ügyelek a helyesírásra és az érthetõségre is. Tudod miért? Hogy még véletlenül se tûnjek 14 évesnek... Mert ha mondjuk a kérdezõ olyan stílusban írta volna meg a kérdését, biztos lett volna valaki más(hozzád hasonló), aki meggyanúsítja, hogy még jócskán nem töltötte be a 18-at... 18L /32F ha egy napig nem látjuk egymást, teljesen kikészülünk :) Nagyon szeretem, õ is engem. Mindent megtenne értem, és minket egyáltalán nem zavar a korkülönbség.
A kérdező hozzászólása: köszi már csak az lehet 18 éves, aki ilyen csecsemõnyelven beszél? nem kell elhinned a koromat, a kérdésemre válaszolj. vagy inkább ne is írj ide többet. senki nem mondta hogy van egy 33 éves barátom, közöd nincs hozzá. feltettem egy kérdést olyanoknak akik között sok a korkülönbség, hogy tanulságod vonjak le. A másik válaszolónak köszönöm az értelmes válaszát! :)
Azért gyanús, hogy ilyen kérdést tettél fel! Te nem 18 éves vagy és nincs 33 éves pasid. Látszik a kérdéseden, hogy túl szintaktikus és szemantikus egy 18 éveshez képest. Szerintem ebbõl a kérdésbõl is nemsokára riport lesz a tévében, vagy egy lagymatag újság hasábjain... Ha azt akarod, hogy 18 évesnek látszódj, beszéld az Õ nyelvüket... Pl.: h, akk, oan, naon, sztem (etc)...
A párom 17 évvel idõsebb nálam. Én 22, egyetemista vagyok, õ meg vezetõ beosztásban dolgozik. A kezdeményezés mindkettõnk részérõl félve indult. Már az elsõ hetekben sokkal mélyebb érzések/érzelmek alakultak ki, mint egy megszokott ismerkedési fázisban. Õszinték vagyunk és maximálisan támogatjuk egymást. Egy hónap után szinte nála lakok. Minden harmonikus, és szép. Az elején voltak vitáink, de apróságok voltak csupán. Még véletlenül sem merült fel probléma a korkülönbségünkbõl. A jövõ....természetesen együtt tervezzük. Már 3 hónap után közös lakásról, álmokról, vágyakról, gyerekekrõl beszélgettünk. Teljes mértékben igaz szerelem. Kívánom, hogy mindenki találja meg a hozzá illõ partnert. És a titok: csak õszintén és bátran!

Szerintetek egy párkapcsolatban mikortól lesz elnézhető a 20 év korkülönbség?

párkapcsolat, korkülönbség

Legjobb válasz: Az nagyon sok így is úgy is. És minél idõsebbek lesznek annál jobban lesz érezhetõ.

Az nagyon sok így is úgy is. És minél idõsebbek lesznek annál jobban lesz érezhetõ.
Elõzõ: A szerelem nem korhoz köthetõ.... Amúgy... Hát, 20 évestõl.:S Ha szereti az illetõt, akkor hajrá. De 20 alatt... Nem tudom.:/
Amikor az egyik tizenéves, a másik már több mint harminc. Aztán 20-40, jó esetben van pár évetek, de az igények az életvitel.....stb hosszútávon nem fog egyezni és mûködni sem.
a szerelem nem korhoz kötött ....az lehet drága! De az évek azok évek, szerelmes az lehet az illetõ de itt most nem az a lényeg!
Sok...
hát persze ez kb. úgy kezdõdne h a csaj 20 a pasi meg 40?...na mindegy így is úgy is sok.
5# ös vagyok. Basszus mire az elsõnek válaszoltam már egy csomó új kérdés lett.o.O
Soha! 20 év túl sok.
Hát szerintem olyan 30-50 fele között még elviselhetõ, a tizenévesek és a harmincévesek között baromi nagy a szakadék, szóval ott nem. Ez a 20 év sok, mert ha belegondolsz, Te 40 évesen még fiatal vagy, de egy 60 évesre már ne mmondható el ugyanez
Elnézni én elnézem... mindenki azt csinál amit akar, amíg nem a személyem ellen irányul a tevékenysége. Hogy mûködõképes-e? Ritkán. Fõleg ha a közös jövõre és családalapításra is gonodoltok. Meglehetõsen rizikós is, mikor te még középkorú emberként vígan éled az életed a másik már nyugdíjas. Nem mennék bele.
Mármint a külvilág számára vagy a kapcsolatban élõk számára? Mondjuk ha te 60 vagy a párod meg 80 akkor már szerintem senkit nem érdekel, csak akkor akadnak fenn az emberek ha az egyik 20 a másik meg 40. A kapcsolat minõsége meg közvetlenül nem ettõl függ, inkább az ebbõl adódó gondolkodásmódbeli különbségek kezelésétõl.
Mondjuk ha 70 és 90 lesznek.
Egyetértek a 8#-assal.
A kérdező hozzászólása: rossz helyre írtam a kulcsszavakat, bocsi :D
20 év nagyon sok! Mivel gondolom a csaj a fiatalabb, biztos apakomplexusa van.

Sok a 3 év korkülönbség egy párkapcsolatban?

A fiú 18, a lány 15 éves. Ha valaki belegondol, rögtön az jut eszébe, hogy egy párkapcsolat alatt van szex IS. Szóval az a 18 éves fiú ,,megronthatja" azt a ,,kislányt". Mi a véleményetek a 3 éves korkülönbségr?l ilyen id?s korban?

Legjobb válasz: szerintem pont jó

szerintem pont jó
nem sok egyaltalan:) es en koztem meg a parom kozt 11 ev van, es 14 evesen ismertem meg....soval nem rontot meg es hazasag lett belole:)
ez így pont jó. De a 14 lenne a csaj akkor már sok lenne :) Érdekesnek hangzik de sokat számít azaz 1 év.
Pont jó.
nálunk 4 és fél.

Sok a 9 év korkülönbség egy párkapcsolatban? 27/F - 18/L

Már elég régóta ismerjük egymást, néhány hónapja pedig napi több órát beszélünk (jórészt sajnos online), ezek alapján pedig úgy t?nik, hogy nagyon egy húron pendülünk. Õ 18 éves, de jóval érettebb koránál, abszolút talál a szó, mindenhez hozzá tud szólni, van közös téma rengeteg. Pár napja már nem volt visszaút: szerelmet vallottunk egymásnak (ezt azért már él?ben), azóta pedig gyakorlatilag nem tudunk betelni egymással, minden jel arra mutat, hogy nem csak én szeretem ?rülten ?t, hanem ? is engem. Szó sincs arról, hogy "azért" lennék vele, semmit sem akarok elsietni.. A családok még nem tudnak semmir?l, kicsit tartunk a véleményekt?l, de úgy döntöttünk, hogy nem állhat semmi közénk. Mi a véleményetek, nagyon sok ez a 9 év ebben a korban?

Legjobb válasz: igen te pedofil.

igen te pedofil.
az elsõ egy f4sz. Egyébként meg nem. Ismerõsöm 16 éves volt amikor 27 éves fiúvan járt:D az már egy kicsit gázosabb.
szia szerintem nem sok :) ha jól megvagytok akkor mind1 a kor, csak arra vigyázz hogy neki még mások a kis "életcéljai". Mig te már arra törekszel h jó meló, saját lakás, jó kis saját kocsi stb addig neki az a legnagyobb baja h hova menjen bulizni és h holnap töridoga... :) de ettöl függetlenül nincs ezzel semmi gond, az én párom 36 éves és nagyon jól megvagyunk, bár ö már kezdi sürgetni a gyereket, nekem meg még van 2 évem egyetemböl :) remélem segitett a válaszom :) 21 L

Hetero párkapcsolatban, mi a vélemények és tapasztalatok a kortárs kapcsolatokról (ami a kb. a 0-5 év korkülönbség) ; és mi a nagyobb kor különbségrõl pl.10-15?

Legjobb válasz: tapasztalatom szerint nincs külömbség egy 14 éves kislány és egy 34 éves felnõtt nõ között

tapasztalatom szerint nincs külömbség egy 14 éves kislány és egy 34 éves felnõtt nõ között
A kis korkülönbséges párkapcsolatok nekem csak kb. 26-28 éves koromig mûködtek. Utána azt vettem észre, hogy sokkal "több a baj" azokkal a nõkkel, akik 28-30 éves korukra nem élnek stabil kapcsolatban, lehetõleg gyerekekkel már. Azok a nõk, akik ekkorra nem tudnak megállapodni, nekem sokkal megfáradtabbnak, karrieristábbnak, család felé kevésbé elkötelezettnek tûnnek, mint a fiatalabb társaik. Szerintem minden férfi számára (18-50 között, akinek nem volt korábbi házassága) a kb. 18-28 éves nõk a legalkalmasabbak a megállapodáshoz, hogyha a férfi ugyanazokat az értékeket tartja fontosnak egy nõben, amiket én: kedvesség, gyengédség, nõiesség, háziasság, gondoskodás, anyai ösztönök. Ezek az ebben a korban lévõ nõkben vannak meg leginkább. Tartós, családalapítós kapcsolatra abszolút normális, ha a férfi 5-15 évvel idõsebb a nõnél. Életemben eddig még sosem szexeltem 29 évesnél idõsebb nõvel. 36/F (25 éves feleséggel, eddig 2 gyerekkel)
A kérdező hozzászólása: Értetem. És mi lesz 6 év múlva? ;) +pm
Mi lesz 6 év múlva? Ezt nem értem.
A kérdező hozzászólása: apró poén - Remélem nem bántó! 29+ éves nõ lesz, ha még kerekítettél is a gyerekeid anya.
Ja értem. Csak a matek nem jött ki pontosan, azért nem jött át az elõbb. Biztos te is tudod, hogy semmi nem lesz. Egyrészt továbbra is a gyerekeim anyja marad, aki ha megmarad alapjaiban belsõleg olyan (ez azért 99%, hogy így lesz), amiért õt választottam, akkor továbbra is szeretni és tisztelni fogom. Másrészt ahogy öregszem majd, nekem is el kell fogadni, hogy például 45 évesen már nem tudnék 18 évesekkel szexelni pusztán kölcsönös vonzalmon alapulva. Ahogy én öregszem, az elvárásaim is igazodnak a saját korom felé. 50 évesen még mindig lesz egy vonzó 39 éves feleségem. A 30 feletti egyedülálló, gyerekek nélküli nõkkel sem (elsõ sorban) külsõre van bajom, hanem amit leírtam az elsõ válaszomban, belsõre. Mert a fiatalabbak sokkal vonzóbbak abból a szempontból (is). Ezért is jó a (8-)10-15 évvel fiatalabb feleség, mert a nõ kinézete kb. egy idõben kezd el hanyatlani a férfi szexuális vágyaival és az ilyen párok általában egyszerre fejezik be az aktív szexuális pályafutásukat.
A kérdező hozzászólása: Értem mit mondasz. pm.
A kérdező hozzászólása: Természetes, hogy tudtam, nem hogy tervezel új feleséget keresni. - "feleséget váltani" ;))) Öregecskedõt. :DDD Az durva volt politika nélkül, mint mondat és hozzáállás.

Sok a 9 év korkülönbség egy párkapcsolatban? 24/F - 15/L

Már elég régóta ismerjük egymást, néhány hónapja pedig napi több órát beszélünk (jórészt sajnos online), ezek alapján pedig úgy t?nik, hogy nagyon egy húron pendülünk. Õ 15 éves, de jóval érettebb koránál, abszolút talál a szó, mindenhez hozzá tud szólni, van közös téma rengeteg. Pár napja már nem volt visszaút: szerelmet vallottunk egymásnak (ezt azért már él?ben), azóta pedig gyakorlatilag nem tudunk betelni egymással, minden jel arra mutat, hogy nem csak én szeretem ?rülten ?t, hanem ? is engem. Szó sincs arról, hogy "azért" lennék vele, semmit sem akarok elsietni.. A családok még nem tudnak semmir?l, kicsit tartunk a véleményekt?l, de úgy döntöttünk, hogy nem állhat semmi közénk.

Legjobb válasz: Szerintem a 24-15 sem sok. Nem a kor a lényeg.

Szerintem a 24-15 sem sok. Nem a kor a lényeg.
9 év korkülöbség nem nagy. egy 25 és egy 34 éves között. vagy egy 40 és egy 49 éves között. de egy 15 és egy 24 éves között NAGY a korkülönbség.
egyetértek a korkülönbség egyáltán nem sok, én ismerek olyanokat hogy 15-20 év korkülönbség van, de hát igen ö még csak 15 Meg kell probálni:)
Ne hallgass a sok szûk látókörû emberre. Ja, tanulni mi? Az ilyen barmok már rég elfeledték, milyen volt anno 15 évesen. Mert minket akkor inkább(sok más, pl. sport, technika, filmek, számítógépes játékok mellett) a csajok foglalkoztattak, nem a tanulás. Ok, persze ott volt a tanulás is. De hova tanuljon már szerencsétlen, jobb képességûeknek 15 évesen legfeljebb napi fél óra elég, akinek meg napi 4 óránál is többet kell, az rossz iskolát választott, meg egyébként is a magolással hosszútávon nem megy semmire. Úgy bírom az ilyen begyöpösödött marhákat, a jókisfiú, jókislány akit 15 évesen nem érdekel más, csak a tanulás, és egyébként is mindig idõben hazaér, 8-kor már alszik, stb. Hol él az ilyen, aki szerint ez az ideál? A legnagyobb poén hogy osztálytalálkozón kiderült, pont azok a lány osztálytársaim lettek ilyenek, akik a legnagyobb HP-k voltak tizenévesen, most meg szidják a mai tizenéveseket, hogy nem csak a tanulással foglalkoznak... Visszatérve a témára, mikor összejöttem barátnõmmel, õ 14 éves volt, én meg 20. Azóta 4 év telt el(18-24) és még mindig együtt vagyunk, még mindig boldogok, jövõre összeköltözünk. Akadály volt a korkülönbség vagy az õ fiatal kora? Volt a környezetünkben az elején néhány okostojás, aki megszólta a kapcsolatunkat? Természetesen. És most van ilyen? Nem tudok róla, ugyanazok az emberek legalábbis nem. Ami a szülõket illeti, anyja 1, 5 hónap után tudatta vele, hogy már rég tudta, sõt tudni vélte akkorra is amikor még nem is. Apja kb. 3 hónap után tudta meg, na neki is volt az a "gyerek még, tanuljon" elve, amiben megerõsítette az is, hogy a másik, idõsebb lánya azóta is zárkózott, pedig egyetemista. De évekkel késõbb apja is belenyugodott a dologba. A tanuláson károgóknak annyit üzenek még, hogy barátnõm vagy kitûnõ volt, vagy 1-2 négyese volt, és néhány tantárgyból kiemelkedõ.
A 9 év korkülönbség még nem is lenne olyan nagy baj, inkább ott a probléma, hogy a lány még csak 15 éves : GYEREK!!! Hagyd békén, ennyi idõs korban nem "szerelmeskedni" kell még neki, hanem tanulni, játszani... Hozzád is jobban illene egy érettebb 20-22 éves lány, akinek már nincs a tojáshéj a fenekén.
Igen, így nagyon sok. Ha a lány már 20 lenne, te pedig 29, úgy semmi baj nem lenne a 9 évvel. De egy 15 éves lány még gyerek. Az jó dolog, hogy semmit nem akarsz elsietni. De ha jól belegondolsz, tudnál mellette 2-3 évet várni magára a szexre, ha õ csak akkor érzi majd késznek rá magát? Ha még fél év múlva sem akarna pettingelni veled, azt is elfogadnád? Ha egy kis magadhoz való eszed van, hagyod ezt a kislányt felnõni, és éled a magad életét, keresve egy hozzád jobban illõ (testileg-lelkileg érettebb), 19-20 év körüli lányt.
Nekem 4 évig mûködött egy ilyen kapcsolatom. 15-19-ig, 8, 5 év volt közöttünk. De... a mai eszemmel nem kezdenék bele, pont a "fiatalságom", a kamaszéveimet töltöttem el egy felnõttel, így késõbb kellett átélnem azokat a személyiség-fejlõdési ciklusokat, ami ennek a kornak a sajátossága. És ciki, hogy 19-20 évesen mentem bele a "fogjuk egymás kezét és együtt járunk", "kéthetes, csók és szexmentes románcok", stb világába. Nagyon gáááz... A lány érdekében kattanj le róla, bármit is mond, bármit is éreztek... Tapasztalat. Muszáj szocializálódnia - a kortársai között!
Nekem elvileg most van egy 17 éves barátnõm.Nagyon jó az ágyban.Véleményem szerint mivel a törvény 14 felett nem bünteti ezért nagy baj nincs.Én is bevállalnék egy 15 évest de csakis szexre.Agyilag nem hiszem, hogy kijönnék vele.Eddig volt idõsebb barátnõm most úgy gondoltam kipróbálom a pipihusit.Nagyon jól tettem úgy érzem.24/F
szerintetek a 19l 25f között sok?köszi a választ
A kérdező hozzászólása: @09:15 Nem lakunk egy városban, így leginkább a kortársai között lenne, nem szakadna ki a környezetébõl vagy ilyesmi. @10:00 Igen, kész vagyok akár ennyit is várni, ha kell.
Nagyon el vannak tévedve egyesek. 15 éves lánynak játzsani... Ennyi irigy ember van itt?
ma 10:00: "Ha egy kis magadhoz való eszed van, hagyod ezt a kislányt felnõni, és éled a magad életét, keresve egy hozzád jobban illõ (testileg-lelkileg érettebb), 19-20 év körüli lányt." Fogalmad sincsen milyen az a szerelem. Ha szeretik egymást, pár év múlva már nem lesz annyira gáz az a korkülönbség, mondjuk 20-29-nél. Ha meg nem, akkor úgyis mindegy. De hogy ilyen ostoba megfontolásból keressen valaki mást? Nem vagy te normális.
Kivülállók számára sok...De egy-két év múlva már nem lesz szembetünõ, csak addig kikell tartani;;)
Persze, hogy sok. Én még az 5 évet is sokallottam, de az már elfogadható. A 9 év az sok, ígen.
Próbáljátok meg :) Ha nem sikerül, meg nem lehet mit tenni...

Az ember csak úgy lehet igazán szerelmes, ha közelről ismeri a másikat? (Tehát nem csak számítógépen keresztül? ) És mit gondoltok, 20 év korkülönbség soknak számít egy házasságban, párkapcsolatban?

Legjobb válasz: Szerelmes lehet, hiszen van még plátói szerelem is, de tény és való, hogy ez azért egész más mint az a fajta szerelem, amikor közelrõl ismered a másikat. Számítógépen keresztül sok tulajdonságát idealizálhatja az ember önkéntelenül, beleképzel olyasmiket ami a másikra nem is jellemzõ és ezekbe a képzeld tulajdonságokba lesz szerelmes. Aztán amikor tényleg megismeri közelrõl személyesen, akkor jön a csalódás. Sok embertõl hallottam már ezt a történetet és velem is megesett már.

Szerelmes lehet, hiszen van még plátói szerelem is, de tény és való, hogy ez azért egész más mint az a fajta szerelem, amikor közelrõl ismered a másikat. Számítógépen keresztül sok tulajdonságát idealizálhatja az ember önkéntelenül, beleképzel olyasmiket ami a másikra nem is jellemzõ és ezekbe a képzeld tulajdonságokba lesz szerelmes. Aztán amikor tényleg megismeri közelrõl személyesen, akkor jön a csalódás. Sok embertõl hallottam már ezt a történetet és velem is megesett már.
Szerintem nem.Én számítógépen keresztül lettem szerelmes, ami elég fura és lehet h. ki is röhögtök meg lehurrogtok.Még nem taliztunk.Lehet élõben ezek az érzések teljesen másak:) De meg kell próbálni és meg kell tapasztalni.Ha a korkülönbséget nézem akkor szerintem igen.Bõven elég lenne a 10-15 év :) De ha boldogok vagytok akkor nem számít.
Elsõ vagy, még a korkülönbségrõl annyit, hogy a 20 év szerintem sok. Egész más világban nõtt fel a másik, másmilyenek a barátai, mások a prioritások. Talán mûködhet, talán nem és ez a gyakoribb eset. De ha mûködik is, sokkal nehezebb.
Szerelmes lehet lenni egy sztárba, egy színészbe, egy hírességbe képernyõn keresztül, de véleményem szerint egy számítógépes szerelem sem lehet ennél több... Ha valakit szeretek, akkor azért szeretem mert ismerem a rezdüléseit, lelkét, gondolatait, tetteit. Ezeket aligha lehet ismerni számítógépen keresztül. Nekem 2 évig volt egy ilyen "kapcsolatom" már azt is leképzeltem, hogy a felesége leszek, viszont soha nem jutottunk el az elsõ találkozóig. Ez ma nekem elég betegesnek hangzik. Fõleg mert most már tudom, hogy milyen egy "jó kapcsolat", milyen mikor ismersz valakit kívül-belül...teljesen elképzelhetetlennek tartanám így a netes-számítógépes dolgot... A 20 év korkülönbség pedig nem sok, hanem rengeteg! szerintem...
Igen, a férjem tiszta lila köd volt, teljesen meg volt bolondulva mire találkoztunk annak idején. :) Szép volt, jó volt... Most újra a neten lett szerelmes egy nálamnál idõsebb, csúnyább, két nagy tini fiúval rendelkezõ anyukába...sajnos én nem tudok úgy negédeskedni, de sose nem is tudtam. Látom rajta, hogy meg van õrülve, lila köd leszállt. Sajnos bármit teszek nem elég jó, nem elég szép...a nõ elszédítette. Így eldobta a családját, fiatal kedves csinos feleségét, és másfél éves kislányát 6 év után...egy ábrándért. Úgyhogy vannak olyanok akiknek teljesen mindegy, hogy hány dimenziós a személy, teljesen bele tudnak gabalyodni...az már más kérdés, hogy a való életben, ha elmúlik a szenvedély vajon mûködni fog-e. (szerintem nem már a nagy fiúk miatt sem)
lehet, h nem leszek népszerû, de egy netes ismerettség esetén a szerelembe leszünk szerintem szerelmesek, felépítünk a másikról egy képet és ebbe az álomképbe bolondulnak bele. ahogy a tinik is a sztárok kapcsán. ritka és értékes, mikor kiderül, hogy a kép, amit a netezõ álmodozó kialakít magában a másikról igaz, vagy legalább megközelíti azt. ilyenkor sok-sok találkozás után kialakul a valódi kapcsolat. A szerelem valós, fizikai vonzalomról, valós barátságról és valós intimitásról szól. neten azt mondok és úgy viselkedek, ahogy akarok. persze, persze tudom itt mindenki igazat mond, és mindenkinek a netes szerelme igazat mond, nem szépít, nem ámít, igazi szõke herceg. Próbáljátok ki élõben. Egyrészrõl sokkal izgalmasabb, másrészrõl az a VAlóság!
"Beleszeretni" lehet akár egy hangba, egy pillantásba, egy fényképbe, egy kapott üzenetbe, stb. De igazán mély, teljes szerelmet úgy gondolom akkor él át az ember ha már jobban ismeri a másik lelkét, és a hibáival jó tulajdonságaival együtt mindenestül beleszeretünk. Én tanúsíthatom, hogy számítógépen keresztül is igencsak bele lehet bolondulni valakibe. De azért kell a személyes találkozó, mert az sok mindent meghatároz. 20 év elég sok, de nem áthidalhatatlan két egymáshoz illõ ember között. Vannak persze hátrányai, mindenki maga dönti el, bevállalja-e ezeket.
Ha megismertél valakit a sztámítógépen, és felkeltette az érdeklõdésedet, akkor meg kell beszélni egy találkozót. Majd akkor, a találkozáskor, elválik, hogy beleszeretsz-e igazából, vagy nem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!