Találatok a következő kifejezésre: Pár napos is (50 db)

Mennyire koran erezhetem, ha jon a baba? Akar par naposan is? Szegyen ide, vagy oda nem tudom! Olvastam rola ugyan, de a Ti tapasztalataitokra lennek kivancsi!

Legjobb válasz: Az elsõ tünetek megjelenése (hányinger, émelygés, gyengeségérzés, stb.) a hormonális változás hatására kezdõdik. Nem éreztheted korábban, mint a beágyazódás után. Tehát kb. 2 héttel a sikeres szeretkezés után. Ez a legkorábbi, de sokaknak ekkor sincs még tünetük. A leggyakoribb tünet a mensi elmaradása, a hõ magasan marad.

Az elsõ tünetek megjelenése (hányinger, émelygés, gyengeségérzés, stb.) a hormonális változás hatására kezdõdik. Nem éreztheted korábban, mint a beágyazódás után. Tehát kb. 2 héttel a sikeres szeretkezés után. Ez a legkorábbi, de sokaknak ekkor sincs még tünetük. A leggyakoribb tünet a mensi elmaradása, a hõ magasan marad.
1 hét után még túl korai érezni, lehet, hogy csak beképzeled, mert nagyon figyeled magad.
Egy hét után még épp csak a beágyazódás kezdõdik meg, nem nagyon érezhetsz tünetet. Tesztelni pedig még nagyon korai, esélytelen, hogy kimutassa, már ha tényleg akkor történt megtermékenyülés, amikor feltételezed.
A kérdező hozzászólása: Az igazsag az, hogy kb egy hetes lehetek, ha errol van szo!Rengeteg olyan tunetet produkalok amibol erre a kovetkeztetesre jutottam!Veszek teszte es remenykedem, hogy kismama lettem!
A kérdező hozzászólása: Igen meglehet!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat!Persze tovabbra is remenykedem!Aztan jovok a kovetkezo kerdesekkel!

Hétfőn voltam ultrahangon. A gép kiírta, hogy aznap vagyok 23. hetes, 0 napos. Ez így is van. Az adatok amiket mértek 22hetes, pár naposnak felelt meg, kivéve egy a haskörfogat az 21h, 3naposnak. Kissé zavar, hogy picike! Normális ez?

Nem tudom ilyenkor mikor elkezdek egy hetet,melyik adatot kell nézni, a 22 hetet amit betöltöttem, vagy a 23-mat amit kezdek.Mindenki arról ír, hogy a babájuk nagyobb 1-2 héttel, nekem viszont mindig kissebb egy héttel.

Legjobb válasz: én napra pontosan tudom, mikor estem teherbe, s e szerint 28 hetes és 6 napos vagyok. elvileg aug 8-ra vagyok kiirva. Na az ultrahangos gép júli 11-re számolja a szülést az adatok szerint, mert nagy a baba. s elvileg már 32 hetesnek felelne meg... :-) szerintem ne aggódj emiatt, a babák nem egyformák, de mindenképp egészséges és szép lesz a Tied is. Orvosom szerint ezek az adatok csak a kismamák rettegtetésére valók, valójában semmi értelme..

én napra pontosan tudom, mikor estem teherbe, s e szerint 28 hetes és 6 napos vagyok. elvileg aug 8-ra vagyok kiirva. Na az ultrahangos gép júli 11-re számolja a szülést az adatok szerint, mert nagy a baba. s elvileg már 32 hetesnek felelne meg... :-) szerintem ne aggódj emiatt, a babák nem egyformák, de mindenképp egészséges és szép lesz a Tied is. Orvosom szerint ezek az adatok csak a kismamák rettegtetésére valók, valójában semmi értelme..
A baba méreteit a nagy átlaghoz hasonlítják. Nekem az elején mindig 1-1, 5 héttel nagyobb volt, aztán a 26.hétre pont 26 hetesnek feleltek meg a méretei. Ne aggódj emiatt, simán behozza a lemaradást, sõt, lehet, hogy mikor legközelebb mész, már nagyobb lesz, mint a terhességi heted :-) A mensid elsõ napja a kezdés, nekem okt.4. csütörtök volt, így ma töltöttem a 33.hetet. Holnap 33 hetes + 1 napos leszek :-)

Pár napos alkalmi munkát is be kell vallani?

Legjobb válasz: Ha arra gondolsz, hogy tavaly csak pár nap dolgoztál alkalmi munkavállalóként és más jövedelmed nem volt, akkor nem kell adóbevallást csinálnod.

Ha arra gondolsz, hogy tavaly csak pár nap dolgoztál alkalmi munkavállalóként és más jövedelmed nem volt, akkor nem kell adóbevallást csinálnod.
Ha kaptál álláskeresési járadékot/segélyt, akkor be kell vallani az áll.ker ellátást is és az alkalmis bért is. Ha csak alkalmis bért kaptál, akkor nem kell bevallani.
ha kell a pénz akkor igen... De miféle kérdés ez?
A kérdező hozzászólása: 13:41 pontosan ez van, mivel munkanélküli vagyok és csupán 8 napot dolgoztam. Akkor nem kell?
A kérdező hozzászólása: 93% köszönöm a hasznos választ+2pont:)

Pár napos/hetes babátokat ti is fürdettétek már meg a mosogatóba kiskád helyett?

Már többsz?r észre vettem,hogy az egyik ameikai m?sorban több anyuka is ott fürdette este.csak én nem tartom ezt normálisnak?

Legjobb válasz: Vendégségbe mentünk vonattal a 3hetes csemetével, és az egész lakást nem vihettük, így a kis kád is maradt itthon. A mosdókagylót kisikáltam szépen(ahogy a kis káddal is tettem volna), és abban fürdött a kicsi(1hétig). Baromira kényelmetlen volt mindkettõnknek. Most a lányomat is mosdattam itthon a csapban(nyakig kakis baba volt, mire vizet engedek a kádba neki.. le se tudtam tenni a maszatot, ott csak a víz alá nyomtam.

Úgy persze nem, hogy van lehetõségem kiskádat venni, hogy abban tudom fürdetni. Ha nem lenne rá lehetõségem akkor megtenném. Miért ne? inkább mint retkesen feküdjünk le.
Vendégségbe mentünk vonattal a 3hetes csemetével, és az egész lakást nem vihettük, így a kis kád is maradt itthon. A mosdókagylót kisikáltam szépen(ahogy a kis káddal is tettem volna), és abban fürdött a kicsi(1hétig). Baromira kényelmetlen volt mindkettõnknek. Most a lányomat is mosdattam itthon a csapban(nyakig kakis baba volt, mire vizet engedek a kádba neki.. le se tudtam tenni a maszatot, ott csak a víz alá nyomtam.
nem, eszembe se jutott ott fürdeti :D de tényleg láttam már olyan filmet! viszont a filmekben nem fõznek, nem mosogatnak... :D
A kérdező hozzászólása: az igaz, hogy a kórházban is csap alatt fürdetik. de amit én láttam az az volt, hogy bele is ültették..! Az megint más, ha kényszer megoldásként választják, ahogy az egyik válaszoló is írta.
NEM! És ha pl. fürdetés közben pisil/kakil (enyém szokott), utána ugyanott mosogatsz, mosod a zöldségeket/gyümiket? ÁÁÁÁ! Beeg dolog! Olyan volt, hogy külföldön nyaraltunk, és a 7 hós lányomat a mosdó felett próbáltam lefürdetni, mert csak zuhany volt, de õ azt sem tûrte! Így párommal együtt zuhanyoztattuk le a zuhanyzóban! De mosogató? Én még ilyet filmben sem láttam!
Elmosom a gyereket, mint a koszos poharat????jajj, neeemmm. Nemsoká megyünk nyaralni, csak zuhanyfülke lesz, visszük a felfújható kismedencéjét és abban fog fürdeni, nem foglal sok helyet.
A helyükben én a mosogatógépbe tettem volna :o) A 3 férfi és egy bébiben is mosogatóban csutakolták a kiscsajt:o) Haha, szerintem filmben vicces, de életben nem nyomnám bele az szent. Viszont olyan nekem is volt már hogy a mosdóba tettem és lemostam a barnamacit, mert nyakig hasmarsozta magát, a kád viszont olyan mély, hogy tuti beleejtettem volna.
Nyaralásunknál nálunk is csak zuhanyfülke volt, és a felfújható kis csónakjában fürdettem!!! De mosogató? Legutolsóként sem mosnám le afelett!
a legjobb mikor kijön a védõnéni és látja, a mienk ott padlót fogna az tuti.
A kérdező hozzászólása: ez nem film volt hanem a tini mamik címû mûsorban láttam.
Szerintem jobb, mint a semmi. Itt a neten senki nem tudja elképzelni, hogy van más világ, ahol még tiszta víz sem folyik a csapból. Régen szerintetek, hogy fürdettek? Teknõben mosták meg a gyerekeket, amiben elõtte dagasztottak, meg miegymást csináltak. Ennél még a konyhai csap is higiénikusabb. Még régebben, patakban/tóban fürödtek, és mégis valahogy túlélte az emberiség. Szerintem azért nem akkora tragédia. Én simán fürdetném akár a mosogatóba is, ha nem lenne más lehetõségem.
na de a kórházban nem áztatja senki a sült húsos tepsit. meg ott persze hogy kell a kényelem mert lehet hogy 25gyerek van. de otthon tuti nem.
Mki mosogatóban mossa a kezét?:) Mert nálunk a mosogató kint van a konyhába, a mosdó meg bent a fürdõszobában. A mosogatóban koszos edényeket teszek, a mosdóba meg megmosom a kezem. (max. szappanragacsos). Hát azért a kettõ között van némi különbség... Mosogatóban soha nem fürdetném, de csapban -ha nagyon muszáj -igen.
Kád hiányában miért ne? De azért érdemes beszerezni, ezerszer kényelmesebb ha van neki külön kiskádja
A mosogatóban? Hû, ez nekem furi... Nem fürdetném ott, ahová a retkes, ételmaradékos holmikat teszem, abban mosogatok, mosom el a zöldséget, gyümölcsöt. Arról nem is beszélve, hogy sokkal durvább szerekkel kezelem, mint pl. a nagy kádunkat. Nekem az a természetes, hogy még a kiskádban fürdik, utána a nagykádban fog, majd a zuhanyzót használja. Tanulja meg, hogy a konyhai mosogatóban edényeket tisztítunk, a fürdõszobában pedig tisztálkodunk.
Én is láttam már ilyet, de én nem fürdetném õt mosogatóba, mert a napközbeni kosznak, ételmaradéknak egy része azért csak ott marad még tisztítás után is. Meg nekem egy gyerek nem való a mosogatóba. :)
Mosogatóba nem, de párszor elõfordult, mikor ilyen pici volt még, hogy a mosdóban leöblítettem a fenekét, mikor nyakig kakis volt. Egyszerûbb volt, mint a kád, nálunk nagyon mélyen be kell hajolni a kádba (sarokkád) a csapig, és féltem hogy beleejtem a gyereket. A mosdó ilyen szempontból praktikusabb volt :)
Istenem, mosogatóban.... Ha nincs kis ád, ott a nagy, akkor pici locsivíz bele , textilpelenka az aljára .(elõtte kimosva a kádat persze) és úgy. De hogy mosogatóban????
A kórházban is csap alatt fürdetik az újszülötteket. Ha napközben nagyot kakilt én is megmosdattam a csap alatt. Mondjuk nem a mosogatóban, hanem a fürdõszobában. Nincs benne semmi rossz. De kényelmesebb a kád, de igazából az elsõ idõkben még nem pancsikol, szóval elég neki a mosdás.
Nem még soha, de lehet hogy azért csinálják így, mert a mosogató éppen derékmagasságba van, így nem kell lehajolni mint a kiskádnál, lehet így kényelmesebb. De ezzel az erõvel lehetne a fürdõszobai mosdóba is, az azért tisztább. Egyébként a koraszülött osztályon ahol a lányom volt, ott is ilyen mosogatószerûségbe kellett fürdetni a babákat. De annak speciális kád kialakítása volt.
Hát nekem az annyira nem durva, hogy a szívemhez kapjak. Olyan esetben simán el tudom képzelni, amit írt egy válaszoló, hogy elutaztak és nem volt kis kád. Sok helyen csak zuhanyzó van. Az meg barom kényelmetlen lehet, guggolni a tálcánál, meg bedugni, ha egyáltalán lehet stb. Akkor inkább én is kipucerájoznám a mosdót és kb. 5 perc alatt lefürdetném a babát. Nem áll meg ettõl a fejlõdésben!:)
A kérdező hozzászólása: ha nincs más választás akkor érteném, de amikor egy jól felszerelt családi házról beszélünk, akkor nem tenném..

A barátnőmnek néha pár napos szőre is van, hogyan mondjam meg neki, hogy mindig szép sima legyen ott is, mert így kevésbé kívánom?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy olyan nagy tragédia az hogy nem indig sima. Gondolom te meg szõrösen hagyod magadnak.

Nem hiszem, hogy olyan nagy tragédia az hogy nem indig sima. Gondolom te meg szõrösen hagyod magadnak.
Elõször is borotváld Te Magad naponta és akkor kapsz egy kis ízelítõt. De férfiként soha nem fogod tudni átérezni azt, amit a lányok/nõk. Mivel a punci szemben a farokkal "nyitott" testrész, ezért nekik sokkal nagyobb szükségük van egészségügyi és higéniai szempontból a szõrzet adta védelemre. Ha nem hiszed, olvass utána. Ha ez gondot okoz a libidódnak, javaslom egy pszichológus felkeresését. De azt méginkább, hogy ne örökítsd Magad. Egyetlen mentsvárad az lehet, ha egyszer felnõsz. Addig pedig keresgélj a "8-" - os korosztályban. :)
Tudod azért egyáltalán nem egészséges és jó dolog, ha valaki minden nap szõrtelenít. Ugyanis ha a kedves barátnõdnek pont érzékenyebb a bõre ott, akkor a gyakori szõrtelenítéstõl ki fog pattogni, szõrtüszõ gyulladása lehet, amin keresztül tökéletesen be tudnak jutni a kórokozók és lesznek neki szép fertõzései. Amúgy te minden nap szõrtelenítesz odalent? Én nõként 2 hetente szõrtelenítek, ugyanis így bírja csak a bõröm, annyira érzékeny, de ezért még soha senki nem panaszkodott és ugyanez fordítva is.:) És csak ezért nem kívánni? Elég éretlen vagy te komám...
mindig "sima" az azzal jár hogy kipirosodik, kipattogzik..és kellemetlenül fáj...bár lehet egyénfüggõ..de az állandó borotválás ezt okozza
Nem kívánod, mert van egy kis borosta? Neked sem adnék puncit, az tuti!
A tiéd mindig az? Azért szerintem elég durva, ha a pár napost sem viseled el... Amúgy: Szia Julcsi! Mi lenne, ha mindig sima lenne ott lenn? ÚGy sokkal izgatóbb.
Fizesd ki neki a lézeres szõrtelenítést.
3- as nak adok igazat.ch
Szerintem igénytöl füg ha nem igenyes akkor ilyen lesz, kesöbb meg mar oserdo .

Ha 35 hét pár naposan (tehát 1-2 nappal a betöltött 36. hét előtt) születik meg a baba, akkor is elviszik a koraszülöttekhez? Vagy már maradhat a sima újszülött osztályon?

Legjobb válasz: ha több, mint 2500g, akkor semmiképp nem számít koraszülöttnek. Amikor szültem, volt ott egy csaj, õ 35 hétre szült de viszont a baba elérte a súlyhatárt, így õ is a csecsemõosztályon volt

ha több, mint 2500g, akkor semmiképp nem számít koraszülöttnek. Amikor szültem, volt ott egy csaj, õ 35 hétre szült de viszont a baba elérte a súlyhatárt, így õ is a csecsemõosztályon volt
Én is 1-2 nappal a 36. hét elõtt szültem kis súlyú ikreket, egyik babám 3, másik 4 hetet volt utána kora osztályon. Voltak ott nagyobb koraszülött babák is, akiknek megvolt a súlya, de mindegyiküknél volt vmi egyéb probléma. Pl. volt, aki tüdõgyulladással született, meg volt, aki elszakadt köldökzsinórral, vagy fertõzést kapott... ezekre emlékszem így hirtelen.
Tudtommal betöltött 35. hét és/vagy minimum 2500gr a koraszülött "határ". Szóval, már nem lenne az. De remélem, még valaki válaszol, mert csak a súlyhatárban vagyok 100%-ig biztos.

Nektek is rosszul esne ha a barátnőtök nem ölelne át mosolyogva pár napos elutazást követő hazajövetele után?

A barátnőm ha utazásból pár nap után hazajön, akkor annyira vágyódnék arra, hogy örüljön nekem... Legalábbis kimutassa, hogy örül. Nyakamba ugorjon és puszikat adjon, mosolyogjon. Tudni kell róla, hogy nem nagyon szereti kimutatni az érzéseit, viszont én ezt már nem tudom meddig bírom így... :S Annyira jól esne, hogy látnám mosolyog mikor meglát vagy végre először az életben átkarolja a nyakam és megpuszilgat... Nem hiszem, hogy ez csak a filmekben található meg...

Legjobb válasz: Ne is mondd, mindjárt hazaér a kincsem, tegnap reggel óta nem láttam:( Alap, hogy a nyakába ugrok.

Ne is mondd, mindjárt hazaér a kincsem, tegnap reggel óta nem láttam:( Alap, hogy a nyakába ugrok.
Õ nem ilyen. Mit vársz? Hazudtolja meg önmagát?
Figyelj, egy ember alapvetõ dolgai sosem fognak változni. Vagy el tudod fogadni ezzel együtt, vagy nem, és tovább szenvedsz, vagy szintén nem, és elhagyod. Én is szeretném, hogy a párom gyakrabban mondja azt, h szeret, vagy gyakrabban bújjon hozzám, öleljen meg, de õ alapjáraton nem ilyen. 2 év alatt talán 3-4 alkalommal mondta magától azt, h 'szeretlek'. Viszont minden más tekintetben kimutatja, és ha belegondolom, ez az, ami igazából fontos. Szóval te tudod, h ez a barátnõdnél mit jelent. 21/L
Mióta vagytok együtt, és elõtte mennyi ideje ismertétek egymást? Lehet, hogy még nem sikerült teljesen feloldódnia, ez elõfordul másoknál is.
A kérdésre a válaszom: igen, nekem is rosszul esne. Hasonlóakat én is megéltem, néha ma is megélek. Az a kérdés, hogy tényleg utána hogyan viselkedik, és hogy azért lehet-e tudni, hogy szeret-e? Mert ha igen, akkor tényleg csak arról lehet szó, hogy nem szereti rögtön kimutatni, vagy lassabban oldódik, zárkózottabb. Az anyja hogyan viselkedik az apjával?? (minta!) Azért ja, én is örülnék ha a nyakamba ugrana néha és agyonpuszilgatna.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy volt egy-két ember, aki tudott is a kérdésre válaszolni. :) Másfél éve vagyunk együtt... Többször megemlítettem neki, hogy ha nem is ugrik a nyakamba, legalább kis mosolyt. Azért is durva ez, mert a háziállatának örült mikor hazaért, jobban mint nekem. Háziállatnak kimutatja, nekem nem... :) Anyukája és apukája nincsenek együtt.
Lehet felrekurt.
Dettó ugyanez... Kutyának-macskának megy a gügyögés: Jajj így meg úgy, simi, vakargatja a fülét, hasát, majdhogynem megcsókolja a kutyát... Ha késõbb, mikor végre már feloldódott, és kettesben vagytok, akkor már törõdik veled is, téged is megsimogat, megcsókol, stb. akkor valahogy bírd ki, éld túl az elsõ perceket! :) Ha késõbb sem, akkor viszont nem érdemes folytatni, mert ha szeret is, de ne mutatja ki úgy, hogy érezd, azzal nem sokra mész.

Pár napos babámnak adhatok már tápszert? Még most is csak csordogál a tejem, a babó nem nagyon akar rácuppanni a cicire. És a mellszívót hogyan használjam, mert abba egy csepp se megy.

Legjobb válasz: Az én babám sajnos már a kórházban tápszert kapott és a mai napig adom neki!!de nekem nem volt tejem......csak napi 60ml összesen de azt is lefejtem és oda adtam neki:) milyen mellszívód van??

Az én babám sajnos már a kórházban tápszert kapott és a mai napig adom neki!!de nekem nem volt tejem......csak napi 60ml összesen de azt is lefejtem és oda adtam neki:) milyen mellszívód van??
utolsó vagyok: ja, elõször én sem raktam össze jól, nem képzett vákumot. És mikor fejed vele, meg kell várni amig beindul a tejleadó reflex (5-8 perc is lehet), csak azután lehet fejni, addig pumpálni kell...
Nekem bevált az Avent kézi mellszívó, bár jó egy hetet gyakoroltam, mire rájöttem, hogyan kell. Ne add fel! Ha most elkezded tápizni, nem fog menni a szoptatás. Megkedveli a cumisüveget és nem akar majd cicizni. Rakd minél többször mellre a babát (akár félóránként is), ettül fog nõni a tejmennyiség. Szopi után pedig rakd rá a mellszívót és a maradékot szívd ki. Elõször csak pár csepp fog jönni, de napról napra több lesz majd. A lényeg, h. légy kitartó és ne keseredj el. Nem kell még az a tápszer, próbálkozz!
Nekem sem ért semmit az Avent-es mellszívó!Én Madela mellszívót vettem használtan!!Nagyon jó volt!!!
Ne add fel a fejést! Nekem négy np után indult be. Az aventos mellszívó nekem sem ért semmit, még most sem. Egy cseppet se tudok vele szívni, pedig rengeteg tejem van, tejadó anya vagyok.
A kérdező hozzászólása: Kézzel fejem így ami nagyon sok idõt vesz el, de egyre jobban csurog szerencsére
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. Avent-os mellszívóm van, ami beszívja a cicimet, de nem jön belõle tej:(.
Hát, végsõ soron a te döntésed, de én nem nagyon javasolnám, mert végleg elvághatod már most a szoptatást... Van valami alapos oka, amiért tápszert kellene kapnia, vagy csak te érzed úgy, hogy szükség lenne rá? Az, hogy csak vékonyan csordogál a tejed és õ nem nagyon akar szopizni, önmagában nem mindig elég indok, csak akkor, ha ennek egészségügyi kockázata is van! Ezt pedig csak nálad szakavatottabbnak van joga eldönteni általában. Ha ugyanis "indokolatlanul" kap tápszert, az nagy mértékben csökkenteni fogja a tejed beindulását és az õ szopási hajlandóságát is. Szóval csak körültekintõen..!
tedd csak mellre minél többször, ettõl növekszik csak a tej mennyisége! lehet, hogy rosszul raktad össze a mellszívót, azért nem szív? kérj segítséget valakitõl, aki tapasztaltabb, akár a védõnõtõl. fejés, szoptatás elõtt tegyél meleg borogatást a cicidre és masszírozd közben, ha van elég kezed:) igyál minél többet, próbáld ki a tejserkentõ teákat, homeós bogyókat... adhatsz neki tápszert, baja nem lesz tõle, de neked se lesz több tejed, és õ se fog küszködni érte, amikor a cumisüvegbõl sokkal könnyebben jön! esetleg próbálhatod kiskanállal vagy pohárból etetni, bár szerintem az hosszú távon nem megoldható, hogy abból egyen, mert fele a nyakába folyik. sok sikert és türelem!
A kérdező hozzászólása: Szerencsére sikerült rájönni a technikájára. Most már 60 miliket tudok vele leszívni egyszerre. Nagyon jó

Miért melegszik nagyon a laptopom (LENOVO S10-2) már rövid használat után is? (pár napos és sík felületen használom! )

Olvastam egy cikkben, hogy az S10-nél ez volt az egyik "hiba" és a kettesnél próbálták ezt kiküszöbölni. Lehet, hogy nem sikerült teljesen?!

Legjobb válasz: Csak egyszerûen qrva meleg van, tedd a kezed a ventihez, érezheted, hogy az eggyáltalán nem hideg. Nyár van, ilyenkor minden laptop küzködik a melegedéssel. Szóval nem kel megilyedni. Ha összel/tavasszal is fent áll ez a probléma na akkor viszont már baj van. :P

Csak egyszerûen qrva meleg van, tedd a kezed a ventihez, érezheted, hogy az eggyáltalán nem hideg. Nyár van, ilyenkor minden laptop küzködik a melegedéssel. Szóval nem kel megilyedni. Ha összel/tavasszal is fent áll ez a probléma na akkor viszont már baj van. :P
vegyél hûtõpadot pár ezer forint
Cooler mastert tudom ajánlani, mert alumíniumrácsos alja van, ami jobban vezeti a hõt mint a gagyi mûanyag :P nekem -7 °C minden szenzorral mért hõmérséklet, ha használom játék közben.
Ilyen melegben laptopok jobban, de azért az asztali PC-k is megérzik a meleget. Laptop esetében a melegedés oka lehet még a rosszul megtervezett hûtés. Ebben az esetben nagyon jó szolgálatot tud tenni egy hûtõpad.

Pár napos kortól is lehet adni a babának tápszert? Ha igen, hol lehet ilyet kapni?

Legjobb válasz: Természetesen van tápszer újszülötteknek is. Az orvos felírja ha szükséges. Ha csak félelmeid vannak, hogy a kisbabád valami maitt nem kap elég táplálékot olvasgasd ezt az oldalt (www.lll.hu), és hívd fel a segítõket. Õk szakszerû tanácsokkal fognak ellátni: http://www.lll.hu/node/2

Természetesen van tápszer újszülötteknek is. Az orvos felírja ha szükséges. Ha csak félelmeid vannak, hogy a kisbabád valami maitt nem kap elég táplálékot olvasgasd ezt az oldalt (www.lll.hu), és hívd fel a segítõket. Õk szakszerû tanácsokkal fognak ellátni: http://www.lll.hu/node/2
Biztos alapos okod van rá, hogy tápszert akarsz adni. Orvost mindenképp kérdezz, õ receptre felírja és úgy olcsóbb is.
Mindenképpen menj a dokidhoz ö felirja a kicsinek a tápszert ha indokolt, gondolom az:) amugy mi a mildibé 1ast edtük 6hónapos korunktol recept nélkül 1050gr.os 1770ft támogatással azt hiszem ezres alat van..szoritok hogy azért tudj szoptatni, allergiát nem kaphat töle az hülyeség csak a tehén tejtöl azt nem lehet adni nekik 1éves korig, elég fura lenne ha minden tápszeres baba allergiás lenne.amugy tényleg tápszer a neve igaz hogy rávan irva hogy "anyatej alapu tápszer":) ja és gyogyszertárba válthatod ki a receptet.gratula a babához
Ekkora babának miért akarsz tápszert adni? Az anyatej a legjobb, amit kaphat, ráadásul ha tápszerezed, a tejed is kevesebb lesz és az allergiára is hajlamosabb lehet a babád. Nem véletlen, hogy csak akkor adják, ha muszáj. Egyébként ha muszáj, a legkisebbeknek való tápszert csak orvos írhatja fel és gyógyszertárban tudod kiváltani. Nem olcsó. Nagyobbaknak már van recept nélkül is, de az is drágább, ha nincs felírva.
hát tápszerrõl még nem hallottam, anyatej pótlórol igen, de azt csak ha neked nincs.az anyatej nagyon tápláló. anyatejpotló(nem tudom mi a pontos neve), bárhol lehet kapni
Természetesen lehet. Hiszen van, akinek egyáltalán nincs teje. Ez nem "anyatej alapú", hanem tehéntej alapú anyatej pótló tápszer, ez a neve. Minden 1-es számozású tápszer ilyen, 0-tól 6 hónapos korig kaphatják a babák. Ezeket gyógyszertárban lehet kapni, receptre. A BEBA 1-es (mi azt használjuk) olyan 700 forint, de a 2-es már jóval ezer fölött van, az már nem is receptes, hanem bármelyik nagyobb áruházban meg lehet venni ott, ahol a többi babacuccot.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!