Találatok a következő kifejezésre: Pár napja velem a (167 db)

Ma teszteltem negatívat, de ha másik tesztet is ki szeretnék próbálni, mert tünetek vannak és késik 3 napja, kell várnom még pár napot vele, vagy akár már holnap reggel is tesztelhetek? A Clearblue délután is használható?

Legjobb válasz: Én várnék még pár napot a helyedben (tudom könnyû írni) de a hcg másfél naponta duplázódik. Használhatod a clearblue-t délután is de jobban jársz ha reggeli elsõ vizeletbõl csinálod a tesztet!

Én várnék még pár napot a helyedben (tudom könnyû írni) de a hcg másfél naponta duplázódik. Használhatod a clearblue-t délután is de jobban jársz ha reggeli elsõ vizeletbõl csinálod a tesztet!
A kérdező hozzászólása: Ok, akkor várok 2 napot (nehéz lesz). :-) Köszönöm a választ.

Elkezdtem pár napja tornázni, a térdem meg azóta nagyon fáj. Gondolom a megerőltetéstől, aminek eddig nem volt kitéve. Kérdés: csináljak vele valamit, vagy ne foglalkozzam vele?

Legjobb válasz: Szedjél rá porcerõsítõ tablettát és kalciumot! A gyógyszertárba mindent megkapsz és még tanácsot is tudnak adni.

Szedjél rá porcerõsítõ tablettát és kalciumot! A gyógyszertárba mindent megkapsz és még tanácsot is tudnak adni.
Milyen gyakorlatokat végeztél? Testúly?
A kérdező hozzászólása: jilien michaels tornáit. sok a kitörés, meg a hasonlók benne.
Orvoshoz kéne menni!
menj orvoshoz
Ráadásul, ha elolvasnád amit írtam arra is rájönnél, miért kell orvoshoz menni ilyenkor. Ezek után megkérdezem: mi a foglalkozásod? Hentes, szobafestõ, vízszerelõ, varrónõ? Mert fingod nincs ezekrõl a dolgokról!
Te tudod, hogy nem vagy 100-as?
"Orvoshoz kéne menni!" Ez igazából nem ajánlott. Az orvosok csak Magyarországon évente 8 ezer embert kezelnek el és évi 4 ezer körüli mûhibaper indul. De ha nincs már szüksége a lábára, hát áldásom rá.
"A középkorban az ilyen kezelések miatt megnyomorodtak egy csomóan." Megmondtam, hogy ne szólj bele! Az eddigi gyógyító tudásod kimerült abban, hogy: menj orvoshoz. Válaszod nulla hasznosságú.
Nekem úgy tûnik, te beszélsz hülyeségeket!
Édes jó istenem! A középkorban az ilyen kezelések miatt megnyomorodtak egy csomóan.
Én már jártam így bár nem vizesedett szerencsére ezt az orvos is megmondta mert akkor 90% hogy mûteni kellett volna de ha nem vészes akkor leszívják belõle. Mindenképp menj el orvoshoz ha van autó akkor mielõbb ügyeletre ez nem játék mert késõbb életed végéig is akár problémáid lehetnek belõle ha most elhanyagolod, ez sajnos nem tréfa.
"Felejtsd már el ezt a linket, amíg nem tudja pontosan a kérdezõ milyen sérülése van!!!" Ne szólj bele, te nem értesz hozzá!
Ja és még ecetes borogatást is nyomjál rá ha nem tört el. Ha eltört akkor viszont hagyd dagadni és pihentesd! A dagadás helyén tartja és megóvja a csontot. Ha tört ne borogasd! És még egy kérdés: Van -e vérömlenyed? Kékülés, zöldülés satöbbi? Mert akkor azt is kezelned kell, minimum napi 4 gerezd fokhagymával lehet a trombózist elkerülni.
Felejtsd már el ezt a linket, amíg nem tudja pontosan a kérdezõ milyen sérülése van!!!
Épp az imént linkeltem egy másik kérdésben a bokásnak: http://novenywiki.tk/index.php/Fekete_nad%C3%A1lyt%C5%91
Leginkább menj el sebészetre! Ilyenkor a szalagok megnyúlnak, amit rögzíteni kell, mert késõbb gyakoribbá válnak az ilyen ficamok. De akár ízületi sérülésed, részleges szalagszakadásod is lehet.
Jól elvitatkoztunk itt. De a lényeg az, kedves kérdezõ, hogy menj el orvoshoz! Tudom, mit beszélek! Sebészeten dolgoztam, ráadásul volt olyan amikor "akasztották a hóhért" és a térd ficamom miatt Meniscus és szalagsérülésem lett, amit késõbb meg is kellett mûteni. Ha semmi komolyat nem találnak, akkor jöhet a fekete nadálytõ, a borogatás és a pihentetés.


Szia! Ha tényleg az apukád szelleme az, akkor csupán lehet, hogy hiányzol neki, látni kíván. Ne félj tõle ez a lényeg. :) Won
Ja értem, bocsi.
nekem nem adja be a képet! tudnád még 1x linkelni?
úristen! de én látok még 1 arcot rajta azon kivül
A kérdező hozzászólása: én több arcot nem látok:)
A második oldalon én meg egy földönkívülit látok. :) Amúgy ebben az esetben szerintem is inkább beleképzeljük az arcot.
A kérdező hozzászólása: én azt már inkább nem keresem meg...XD szerintem is :)
Te tudod, hogy mennyire hasonlít az apádra. De ez véletlennek túl jó kép:) .
A kérdező hozzászólása: Hát van valahol apáról egy ilyesmi kép, ahol így néz ki:)
A kérdező hozzászólása: amúgy azt hogy érted hogy "véletlennek túl jó kép"?
Kérdezõ, ne hagyd magad hülyíteni! :)
hátööö, ebbe bármit bele lehet látni
A kérdező hozzászólása: arra értettem hogy sajnos, hogy akárhányszor odanézek mindig azt látom:) mert olyan mint az optikai rejtvények.
Bocsánat, 15:04-re válszoltam, nem neked, kedves Won. :D
Egy fényképet nem tudsz róla készíteni? Érdekes lenne!
Milyen mintázatú, felületû a szekrényed? Amúgy egy fotó tényleg érdekes lenne.
A kérdező hozzászólása: készítek fotót róla. csak édesanyám elvitte a telefonom.:/
Az lenne a legkirályabb, ha felraknál egy olyan képet is, amin valahogy körberajzolod az arcot, ha esetleg nehezen kivehetõ lenne.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/120710/K_p_001_www.kepfeltoltes... webkamerával készítettem, szóval nem valami jó a minõség:S
Esküszöm én látom. Egy keskenykarimájú kalap van rajta. Amúgy annyira tudtam, hogy valami intarziás bútor, azért kérdeztem, hogy milyen felületû. :) Ilyen felületbe gyakran látni bele különbözõ formákat, ez az agyunk igénye, hogy felismerhetõ formákat keres, amit be tud azonosítani. Pláne arcokat könnyû találni szinte bárhol. Amúgy tényleg érdekes, de nem ezoterikus jelenségrõl van szó.
A kérdező hozzászólása: hála az égnek, nagyon megijedtem:( de akkor szerencsére nem ilyenrõl van szó:) csak nagyon durva tud lenni, hogy akárhányszor jobbra nézek, mindig ott van. de most majd teszek oda valamilyen posztert vagy nem tudom.:)
Igen, ha egyszer észrevetted, akkor már azt fogod látni. Olyan, mint az optikai rejtvények, mikor egy arcot kell megkeresni egy ábrán. Ha megvan, akkor már mindig azt látod rajta késõbb. :)
Helyesbítek, ez talán nem intarzia, de hasonló felület. (Nem vagyok asztalos na, bocsánat. :D)
A kérdező hozzászólása: hát igen, sajnos :S teljesen igazat adok neked. :)
Én sajnos nem igazán látom rajta, de azért még próbálkozok.
Sajnos? Az elõbb még "hála az égnek" volt a reakciód. :)
A kérdező hozzászólása: rendben, nem hagyom magam.:)

Gyermeketek hogy szokott le a délelőtti alvásról? Reggel mikor kel? Nagyon nyügös ez a pár nap vele amíg leszokok az alvásról? Én fiam 15 hós és szerintem nálunk ez lesz.

Legjobb válasz: egyszer csak nem aludt. nem volt nyûgös. ha viszont a délutáni vmi miatt kimarad, akkor ihaj-csuhaj, már kora este. az tartós.

egyszer csak nem aludt. nem volt nyûgös. ha viszont a délutáni vmi miatt kimarad, akkor ihaj-csuhaj, már kora este. az tartós.
Nálunk nem is de. alvással volt a gond, hanem délutánival, akkor nem akart. De az egy délelõtti kevés volt. Ezért ekezdtem kihúzni a lefektetést. Egyre tovább bírta, most 1 körül alszik. Nem lehet, hogy igényli még a két alvást? van olyan baba, aki két éves koráig kétszer alszik.
11 hónapos a lányom.Reggel 8 körül kel és este 9 kor fekszik. Hiába próbálkoztam, hogy délután aludjon nem volt hajlandó nyûgös se volt, hogy napközbe nem alszik. Pedig azért jó lenne ha legalább délután 1-2 órát aludna. Elõször délelõtt nem akart elaludni majd pár hét múlva már délután se.
1 éves kisfiam kb. 3 hete, nem alszik csak délelõtt 10-11-tõl, kb. 2 órát. Így este 8 -ig huncutkodik.
10.07-es vagyok, reggel 7 körül ébred.
A kérdező hozzászólása: Mi fél 8 kor kelünk.Eddig fél 10 tõl aludt kb 1 órát.De már nem akar elaludni.Így kihúzom neki délig, hogy akkor aludjon.11 tõl azért már nyafi van.De szerintem meg fogja szokni mint más baba.Köszi a válaszokat.

Barátommal kicsit összevesztünk szombat/vasárnap, és mondtam neki, hogy pár napig békén hagyom. Az a pár nap az tegnap délután + ma egész nap, viszont holnap meg már nagyon jó lenne vele találkozni. Mit tegyek, hogy találkozzon velem?

Ami miatt összevesztünk, szerintem az a megbocsájtható kategóriába tartozik, de nem tudom, hogy megbékélt -e már... Ti mennyi id? után szoktatok találkozni a párotokkal egy összeveszés után?

Legjobb válasz: Nálunk már volt két hetes mosolyszünet is. 18/L 21/F

Nálunk már volt két hetes mosolyszünet is. 18/L 21/F
A kérdező hozzászólása: És utána minden a régi lett, tudtatok ugyanúgy egymás szemébe nézni, mint elõtte? Én ettõl félek, hogy valami megváltozik...
Ha kicsit vesztetek össze, akkor egy ideig bennetek lesz, de hamar elfelejtitek:D Béküljetek ki, csak magatokat kínozzátok, ha nem vagytok egymással. A törés akkor áll be, ha valamelyikõtök kimondja, hogy szakítsatok. Ezzel a szóval még csak haragból se dobálózzatok! Ha valamelyikõtök kimondja, és hiába bánja meg, ott lesz a levegõben állandóan
Nálunk iylen nem szokott lenni. Ha õ nem is én mindig kezdeményezem h beszéljük meg.A besértõdésdinek és nem beszélünknek nincs sok értelme sztem, jobb minél hamarabb békében lenni.
A kérdező hozzászólása: Hát õ rosszabb mint egy lány. :D Most épp pukkad mint egy 4 éves. :) Remélem hamar túlteszi magát rajta...
A kérdező hozzászólása: Bár... ma délelõtt 10-kor felmentem msn-re, õ már fent volt, és általában délig alszik, tehát õt is gyötri a dolog valamennyire... nekem épp elég, hogy nem tud aludni, hadd szenvedjen egy kicsit õ is. (6)

A pár napja örökbe fogadott kutyám rám támadt etetés közben :- ( Mit tegyek vele?

Két kutyust fogadtunk örökbe a sintér telepről. Alapjáraton nagyon barátságosak, az egyik imádni valóan kedves, de a másik aki alapból szintén barátságos, vannak kiszámíthatatlan dolgai. Pár napja kerültek ide, Vasárnapra van megbeszélve az első óra a kutya iskolában, de kíváncsi lennék a Ti tapasztalataitokra addig is. Ma átjött a szomszéd kisfiú, és amikor a botot el akarta tőle venni, rámordult. Aztán amikor etettem, elmentem a háta mögött, és rám támadt, három helyen megcsípett. Nagyon szeretem és meg akartam menteni, de ez durva. Nem tudom mit tegyek. Van esély, hogy átneveljük? Vagy ez nagy gond?

Legjobb válasz: Pár napja? Mit gondoltál, hogy ennyi idõ alatt lesz egy jól nevelt, kezesbárány kutyád? Légy türelmes. Nevelhetõ. Idõ kell hozzá.

Pár napja? Mit gondoltál, hogy ennyi idõ alatt lesz egy jól nevelt, kezesbárány kutyád? Légy türelmes. Nevelhetõ. Idõ kell hozzá.
Ezek azok az esetek, amiket az elsó próbálkozásnál egy jól elhelyezett pofonnal meg lehetett volna szûntetni. Most, hogy sikereket ért el a morgással és kapkodással, már nehezebb dolgotok lesz, és minden egyes ilyen szituáció csak ront a helyzeten. Olvass utána nagyon a falkavezérségnek, és ne sajnáld a pénzt jó szakemberre vagy kutyaiskolára. Elsõsorban nem a kutyának kell tanulnia, hanem neked, ezt tartsd szem elõtt, mielõtt bárkinek fizetsz az okításért.
Hát akkor kaját csak kézbõl adj neki, ezzel kezd. Ha veled szemben dominál, nyakánál fogva leszorítod, és kajamegvonás... Harapásnál kiközösítés, minimum egy hétre, nem beszélsz hozzá, nem játszol vele, csak enni adsz neki szó nélkül, illetve séta, szintén szó nélkül. Az, hogy emberre támad, egyáltalán nem tolerálható! Nem tudja még a helyét, de azért vagy te, hogy ezt megtanítsd neki. Egyértelmûen feléd helyezi magát, ez gond, viszont a jó hír, hogy ez orvosolható. Csak kitartás!
És semmiképp se keseredj el, és ne feledd: erõszak erõszakot szül, fõleg menhelyi kutyosok esetében, úgyhogy csak finoman.
Teljesen megértelek. Te most még mindnnek a rossz oldalát látod. A kutya nm problémás lett, hanem még nem fogadott el téged. De ez is hamarosan meg történik, de ne számíts csodákra, mondjuk kb 6 hónap múlva már minden rendes kerékvágásban fog menni. Csak légy türelmes és kiartó, próbáld átérezni a helyzetét, és úgy tekinteni rá, mint akinek szülsége van rád, pontosabban csak rád van szüksége. Mert ez valójában így van, csak te ezt még nem látod. De hidd el, kitartással türelemmel, megfelelõ idõzétéssel, szeretettel, és kutyaiskolával minden rendben lesz :) .
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem leírni, hogy mikor rám támadt, apósom nagyon meggyepálta. Utána direkt nem foglalkoztam vele, direkt a másikat simogattam csak. Ha eddig nem is volt féltékeny, most biztos az lett a társára, lehet, hogy ma meg ezért rontott rá. Ezt így felfogtam, csak nem akarok rontani a helyzeten. Ezzel most eggyel több lett a megoldandó probléma.
Nem szabad bántani, agresszióra agresszióval felel, ez ösztön. Neked a felsõbbrendûségedet kell erõsíteni vele szemben. Nyomatékosítani, hogy õ tõled függ. Még mindig tartom a véleményem, a kajával találsz rajta fogást. És az sem jó megoldás, hogy adj neki idõt. Ha idõt kap, elkanászodik, és még nehezebb lesz vele megszoktatni, mi a rend. A legfontosabb a következetesség, most is alárendelt, és a jövõben is az lesz. Ha most tutujgatod, a fejedre nõ, 10x olyan nehéz lesz megnevelni. Bízzunk benne, hogy holnap egy normális oktatóhoz kerültök, aki szívvel-lélekkel végzi a munkáját... Mert jelen pillanatban valljuk meg õszintén, a kutyád közveszélyes, aki a saját gazdájára támad, és ehhez semmi köze nincs annak, hogy menhelyi kutya. Következetesnek kell lenned, és erõsnek. Tudom, [email protected] érzés, de mind az õ javát szolgálja. Ha nem fogod meg most, lehet, hogy késõbb mégis altatás lesz a vége, ha ne adj isten komolyabban megsérül valaki.
A kutyák nem féltékenyek. Ha õk érzik magukat falkavezérnek, akkor egész egyszerûen kikövetelik a figyelmet, ha pedig nem, akkor elfogadják a falkavezér döntését, hogy most nem õk vannak a középpontban, de nincs szó emberi értelemben vett féltékenységrõl. Ha megmutatod neki, hogy néha bizony nem vele foglalkozol, ha tetszik neki, ha nem, az hosszú távon kimondottan jót tesz a te falkavezéri pozíciódnak, hiszen eggyel több dologban fogsz te irányítani helyette.
Kedves kérdezõ, engem nagyon érdekelne, mi lett a kutyával, hogy alakul a sorsotok?
Meggondolatlanul választottátok ki a kutyákat. És mindjárt kettõt. Gyepmesterin amúgy sem tudható, melyik kutya, milyen természetû. Azzal a kutyával, amelyikkel a gondok vannak, ha egyedül kerül hozzátok, talán ennyire durván nem jönnek elõ a viselkedési problémák. Remélem, azóta kaptál megfelelõ segítséget a kutya neveléséhez.
Még nem vagy vezér, ennyi idõ alatt ezt ne is várd. Addig, amíg teljesen el nem fogad, ne tegyél olyanokat, amiben feléd kerekedhet, ne adj olyan helyzeteket, amiben erõsebbnek mutatkozhat nálad. A legfõbb: türelem, türelem és türelem. Ha felnõtt kutyáról van szó, akkor kell neki idõ, amíg hozzátok szokik, ne várj csodákat, hacsak nem rendelkezel Cesar Millan energiájával :) . A kutyasuli rengeteget fog segíteni a nevelésben, de arról neked kell gondoskodnod, hogy megszeresse a helyet, az új gazdáját. még ne zargasd, csak ha muszáj, és látod rajta, hogy vevõ rá.
támadj vissza! harapd herén ne hagyd magad!
A kérdező hozzászólása: Nem nagyok, a kisebbik, aki nagyon barátságos, õ 20 kg körül van, a morcos pajtás kicsit nagyobb, de õt nem mérték. kb 30.
A kérdező hozzászólása: Ja a másik, hogy nem félt amúgy a bottól, mert jó ideig játszottunk így, hogy dobáltuk neki a botot, és egyszer csak minden elõzmény nélkül rámordult a kisfiúra.
Mekkora termetû kutyusok?
A kérdező hozzászólása: 5. most ezt teszem. Nagyon fáj, de tudom, hogy muszáj. :-(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. A társával nagyon jól kijön. Jól választottuk õket össze ilyen szempontból. Elsõ pár napban olyan cuki volt, kinézett magának egy felmosó moppot és azt hurcolta, próbáltam elvenni és harcoltunk, játszottunk. Az evéssel nála már az elején is bajok voltak, mert morgott amíg evett. A másik tök cuki, õt simógatom, oda is nyúlhatok akár, ha eszik. De az elõzõvel vannak bajok. Elhiszem, hogy esetleg rossz körülmények között volt, és jobban félti az ételt. Bár engem harapott meg, de a férjem most nagyon ki van rá bukva. Nem akarom, hogy vissza vigyük. :-( Természetesen, a kutyaiskolát mindenképp kivárjuk.
A vasárnapot még várd meg, addig is ne menj a közelébe, ha eszik. Valószínûleg verték, ezért fél a bottól, azt hitte, meg akarják verni. És lehet, hogy evés közben rugdosták hátulról vagy éheztették.
Nem lehet, hogy féltékeny a másikra?
A kérdező hozzászólása: Köszi az érdeklõdést, jól alakult :-) Már semmi gond nincs vele, nyugodtan oda mehetek mellé amikor eszik. Sõt, bejön ide hozzám a mûhelybe, behordja a csontot és ide ül mellém rágcsálni. :-DD Kézbõl is gyakran adok nekik falatokat. Nagyon jól kijön a társával, nagyon szeretik egymást. Szóval minden rendben van :-)

Ha 3 napja voltunk együtt a párommal, érdemes megcsinálni a terhességi tesztet, vagy várjak vele? Mennyi idő a beágyazódás?

Van olyan terhességi teszt ami állítólag pár nap után kimutatja ha sikerült teherbe esni. De többfélét olvastam már err?l, hogy több hét kell amíg elkezd a hcg termel?dni a szervezetben, amit a teszt kimutat. Mennyi id? a beágyazódás? Mikor kell hogy jelentkezzenek az els? tünetek?

Legjobb válasz: Inkább 3 hét után érdemes, a kis fickók közel 1 hétig elélnek odabent, és 2 hét után mutatja ki a legtöbb teszt a terhességet. Én nem tudok ilyenrõl, hogy pár nap után kimutatná, pár nap a beágyazódás, meg lehet, hogy még nem is értek célba 3 nap után a kis fickók odabent. Amúgy olyan tesztbõl ami 2 hét után mutatja ki, a Lily-t javaslom, olcsó a 2 db-os csomag, és megbízható. Nem védekeztetek egyáltalán vagy mi? Ha szabad megkérdeznem. Érdekel, hogy most para-e, ha terhes vagy, vagy az lenne a jó... :D

Inkább 3 hét után érdemes, a kis fickók közel 1 hétig elélnek odabent, és 2 hét után mutatja ki a legtöbb teszt a terhességet. Én nem tudok ilyenrõl, hogy pár nap után kimutatná, pár nap a beágyazódás, meg lehet, hogy még nem is értek célba 3 nap után a kis fickók odabent. Amúgy olyan tesztbõl ami 2 hét után mutatja ki, a Lily-t javaslom, olcsó a 2 db-os csomag, és megbízható. Nem védekeztetek egyáltalán vagy mi? Ha szabad megkérdeznem. Érdekel, hogy most para-e, ha terhes vagy, vagy az lenne a jó... :D
Úristen! Minek szexeltél, ha azt sem tudod, hogy mennyi idõ a beágyazódás? Én 13 éves vagyok, szûz és még én is tudom, hogy 5-6 illetve 7 nap után történik meg beágyazódás..
még nem lehet semmi olyan tüneted, ami a terhességet jelentené, amit a terhesség okozna
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor még semmi tünetre ne számítsak ugye? Értem ezt enyhe hányinger, esetleg hasi fájás alatt. Várok még a tesztel egy hetet.
szeretkezés után kb 10-14nap alatt ágyazódik be(elõtte pár napig vándorol a spermium).A 3napos terhességi tesztet úgy kell érteni, hogy beágyazódás után 3nappal mutat ki hcg-t a vizeletbõl a teszt!Szóval a szex után 14nappal már tesztelhetsz.
A kérdező hozzászólása: Akkor várok még a tesztel jövõhétig :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nem védekeztünk, de megszakítottuk az együtt létet, ha értitek mire gondolok. Nem lenne para hogyha teherbe esnék, bár igaz hogy nem terveztük idáig. Azt mondják a nõ megérzi, hát nekem most jött egy olyan érzésem hogy mivan ha.... pedig eddig ilyen soha még csak eszembe sem jutott... hát, majd meglátjuk :) 22/N
Elsõ vagyok, ja kimaradt, 6-14 nap is lehet akár a beágyazódás. Változó
én eddig úgy tudtam h a beágyazódás olyan 8-10 nap. igaz, én csak egy 17 éves srác vagyok xD
A beágyazódás a 6.-7. nap környékén kezdõdik, csak utána kezd el termelõdni a HCG. A legérzékenyebb tesztek is csak BEÁGYAZÓDÁS után 3 nappal mutatnak eredményt, tehát kb. 10 nap után. Hogy ezek mennyire megbízhatóak, az jó kérdés. Inkább 14 nap után érdemes tesztelni, vagy még biztosabb, ha megvárod a menzeszed idõpontját és akkor végzed el reggeli elsõ vizeletbõl. Egyébként a spermiumok akár 6 napig is életképesek benned.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!