Találatok a következő kifejezésre: Pár napja van a kutyámnak, (10 db)

Nemsokára szülni fog. Elment a nyákdugó.
orvossal remélem beszéltetek, hogy ha gond lenne bármikor kitudjátok hívni!
Hát peeersze, hogy beszéltek. Valószínûleg akkor, amikor a szuka szûréseit, vagy a három ultrahang valamelyikét csináltatták, vagy esetleg valamelyik herpesz elleni oltás alkalmával.
Remek, még egy alja szaporító. És lám, már támogatója is akadt! Szégyen, ami ebben az országban megy!
Utolsó, jesszus, azt sem tudod ki fia borja... Azt sem tudod, hogy a szülõk hogy néznek ki, és megvoltak e az egészségügyi szûrések. Komolyan ennyire nem érdekel, hogy milyen kutya lesz a társad 10-15 évig? A lényeg, hogy ingyé legyen?
És valószínûleg azért tart itt az ország tele szerencsétlen "felesleges" menhelyi és gyepis kutyákkal, mert olyanok lakják, mint te.. Igaza van a többieknek, szaporító vagy!
Mi lesz a kölykökkel? Én szívesen befogadnék egyet, ha Bp-en, vagy környékén laktok...
A kérdező hozzászólása: A normális válaszokat köszönöm szépen, erre voltam kíváncsi. Képzeljétek el, rendszeresen járok vele orvoshoz, nem tudom miért kell egybõl a legrosszabbat feltételezni, vagy magatokból indultok ki? Mivel elõsször terhes a kutyám, hidd el én sem tudhatom ( 18 évesen), hogy mi ennek a menete, hiába néztem utána. "Aljas szaporító"? Ha ismernél sem mondhatnál rólam ilyet, valószínû azért tart az ország ott ahol tart, mert ilyen szemetek lakják, mint te!!
Elég szomorú, hogy 18 évesen hatvan nap alatt nem tudsz utánaolvasni a témának, én nem dicsekednék vele. Egyébként pedig igen, szaporító vagy - csak te éppen nem rossz szándékkal teszed, egyszerûen azért, mert láthatóan k*rva lusta vagy bárminek is utánanézni egy CSALÁDTAGgal kapcsolatban.
Attól, hogy 18 vagy, még nem kell felelõtlenül kutyátszaporítani. Pont ennyi voltam mikor az elsõ beagle almom született, de pontosan tudtam mit kell csinálni, meg voltak az eü szûrései a szülõknek, kiállítási és munka eredményeik is.

Pár napja hasmenése van a kutyámnak, mit tegyek?

Legjobb válasz: Adhatsz neki orvosi szenet és mindenképp figyelj oda a folyadék pótlásra, nehpgy kiszáradjon. Ha nem múlik, irány az állatorvos!

Adhatsz neki orvosi szenet és mindenképp figyelj oda a folyadék pótlásra, nehpgy kiszáradjon. Ha nem múlik, irány az állatorvos!
Adjál neki roszt vagy tésztá, esetleg egy kis teát is adhatsz. Mindenféleképpen csak szárazat kapjon, semmi mást.
Fõzzél neki csirkenyakat, a csontját törd össze és keverd el nyákosra fõzõtt rizzsel.Ha ez sem segít, irány az állatorvos.
adjál neki rizst és vizzet.esetleg csontot.
attól függ mijen tápot eszik.azt javaslom cseréld le! s, mindenképp figyelj arra hogy sokat igyon!!!
Valami száraz tápot adjál neki.Vagy egyen csontot.

A kutyámnak gyomorfertőzése volt, napokig hányt, dokinál volt, most már jobban van. Eltelt pár nap, most meg én vagyok rosszul, 2napja hánytam, és azóta is hányingerem van. Lehet a kettőnek köze egymáshoz, vagy valami más vírus kapott el engem?

Legjobb válasz: akár ugyanaz is lehet, de más is...gyomorkímélõ kaja, sok folyadék (ilyenkor lehet kólázni :D ) - de a kutyának ne adj kólát :D viszont a gyomorkímélõ kaja neki is jár + sok folyadék (akár kamillateát is tehetsz neki - hideg vízbe áztasd a filtert)

akár ugyanaz is lehet, de más is...gyomorkímélõ kaja, sok folyadék (ilyenkor lehet kólázni :D ) - de a kutyának ne adj kólát :D viszont a gyomorkímélõ kaja neki is jár + sok folyadék (akár kamillateát is tehetsz neki - hideg vízbe áztasd a filtert)
A kérdező hozzászólása: Ez nagyon tuti, ugyanaz a kúra mindkettõnknek..:) Õ diétás kaján van, sok folyadékot iszik, rendben van, én most éppen magam miatt aggódom:) Remélem nem kaptam el valami komolyabb dolgot, mert ez a hányinger már nagyon kikészít.
Ha sokat rókázol/fosol, akkor kórház, nehogy kiszáradj. Ha gáz van, ráddugják az infúziót, azt nem tudod kiadni magadból. Lehet el kéne menned orvoshoz...
nem egészen ugyanaz a kúra: neked sóban vízben krumpli, neki meg sóban vízben pipihusi vagy speckó konzerv kutyakaja :D
A kérdező hozzászólása: 2napja ment csak a hasam, meg hánytam, azóta nem, viszont a hányinger megmaradt, amit azért nem értek, mert utána az ember meg szokott könnyebbülni.Jobb lesz ha ágyban maradok holnap, hátha idõvel elmúlik:(
A kérdező hozzászólása: Persze, én se úgy értettem hogy ugyanazt kell ennünk, csak arra írtam, hogy diétás kaja mindkettõnknek:) Neki megvettem a spéci kaját, sokat segített.
Ha gyomor, bélproblémái vannak a kutyának akkor jó citromos teát kell vele itatni. Nekem ezt mondta az állatorvos. És bejött. De ez emberre is igaz. Ilyenkor a tejet, tejtermékeket mellõzni kell amíg rendbe nem jössz.
A kérdező hozzászólása: Sima vízet kap csak, ezt mondta a doki, illetve Royal Canin Sensitívet eszik most, ami kímélõ a gyomrának, és ettõl rendbe jött teljesen, pedig elég szarul volt.Én 2napig nem bírtam enni, ma ettem édességet, ami hülyeség volt, rizst vagy krumplit kellett volna csak, vagy valami nagyon egyszerût, mert így nem leszek jobban.
Gyomor és bél betegségek közül van egy pár, ami emberre és kutyára is veszélyes, fertõzhetik egymást, de csak baktérium/vírus tenyésztéssel lehetne kideríteni, hogy tõle kaptad-e el, vagy csak véletlen egybeesés.
Na, itt a másik okos...Úr isten, hogy létezhetne a földön ilyen ostoba emberek??????
Kedves Zsófi!Ezzel a" nemes" cselekedettel eljátszottátok a kutya bizalmát.Pontosan tudja mit csináltatok vele!Kikerültetek a bizalom körébõl.Megérdemli a párod, azt kapja amit érdemel, nem védte mag a "falka"tagját, mert a falkavezérnek ez is a dolga!Ez a sérelem elkíséri a kutyát egész életében!
Ezekszerint mégsem õ az, de amig fáj a sebe szerintem hagyjátok, ne kerüljetek olyan helyzetbe semmiképp amikor morogna.
Az ivartalanítás után a hormonháztartása is átalakul, ez + a fájdalmak okozhatják, majd elmúlik.
Nem csodálom, hogy így viselkedik.Én is így érezném magam, ha engem ivartalanítanának. Jelenleg fel van borulva a hormonháztartása. Minimum 1-2 hónap, vagy még több, mire helyreáll.
1-2 hónap, mire helyreáll??? Ne beszélj már baromságokat.

Miert kakil a kutyam az agyra? Van egy 4 honapos boxer keverek kutyam nem keves turelemmel es energiaval eljutottunk odaig hogy kimegy a kertbe elvegezni a dolgat de par napja mikor dolgozni megyek akkor a kanapera pisil es az agyra kakil! Miert?

Mit csinalok rosszul?Miert erzi hogy az agy a megfelelo hely a kakilasra es hogyan szoktassam le errol?elkovettem egy hibat amikor meglattam az agyon a csomagot akkor nem csak jeleztem hogy nem jot csinalt de bele is nyomtam az orrat ami tudom nem epp a legjobb megoldas!

Legjobb válasz: Csak akkor, amikor dolgozni mész? Ha igen, akkor stressz. Komolyan. Nem akar egyedül maradni a kutya. Az orrát tényleg nem kellett volna belenyomni!!! Mikor rajtakapod szólj rá, hogy nem szabad, vagy, ahogy tanítottad, de ne üsd, mert csak jobban fog félni. Jutalmazd, amikor kint elvégzi a dolgát, 4 hónapos, még kell az ösztönzés.

Csak akkor, amikor dolgozni mész? Ha igen, akkor stressz. Komolyan. Nem akar egyedül maradni a kutya. Az orrát tényleg nem kellett volna belenyomni!!! Mikor rajtakapod szólj rá, hogy nem szabad, vagy, ahogy tanítottad, de ne üsd, mert csak jobban fog félni. Jutalmazd, amikor kint elvégzi a dolgát, 4 hónapos, még kell az ösztönzés.
szeparációs stressz... egy kutyát fokozatosan kell hozzászoktatni az egyedülléthez szeparációs sterssz esetében pedig sok területet érdemes megvizsgálni-megfelelõ szellemi és fizikai munkát kap e az eb (séták, szabályok betartása, képzés stb.) nem egy-két mondatos tanácsról lenne szó és a tartási körülmények, gazdi ismerete nélkül nem lehet megfelelõ tanácsot adni... ismerd meg a kutyád! az alapvetõ szükségleteit, szociális rendjüket! (büntetni, megszégyeníteni ezért nem csak, hogy felesleges de káros is!)
Szeparációs szorongás. Vagy azért mert domináns, vagy azért mert bizonytalan. De az biztos, hogy szorong, az okot neked kéne tudnod, te ismered a kutyádat. A domináns szereped megerõsítése, és néhány szabály felállítása megkönnyítheti a dolgot. Ha viszont érzékeny a kiskutya, akkor el kellene kezdeni egyedülléthez szoktatni.
szerintem vidd dokihoz mielõtt elpusztul
Mi az úristenre vársz? Vidd el dokihoz ba+! Ha te szarnál véreset, akkor is ide írogatnál, vagy már az elsô alkalom után orvoshoz fordulnál..?
hasmenése van = folyadékhiány. kiszáradhat. vér = valami nagyon nincs rendben a bélrendszerével. vidd orvoshoz! hívd fel az állatorvosi ügyeletet, állatkórházat. különben elpusztul.
Oltásai vannak? Elsõre a parvó jut eszembe. Indulás az orvoshoz, most, ügyeletre.
Parvo, szopornyica, koronária, bélgyulladás ... például. VIDD ORVOSHOZ AZT A NYOMORULT ÁLLATOT!
pedig télen a szervezet jobban kivánja az energiát. Milyen kutyusok? Kicsik?
A kérdező hozzászólása: Nem, keverékek 10 évestõl 6 hónapos korig :)
Nem lehet, hogy a táppal van gond? Velünk elõfordult, hogy több frissen kinyitott minõségi zsák táp is romlottnak bizonyult, lehetett érezni a szagán.
A kérdező hozzászólása: Nem mert mind másmilyet eszik és van amelyiknek most vettem újat van amelyik meg a szokásosat enné de nem esznek :/ Kb úgy h aki keveset az most semmit aki sokat az pár falatot válogatnak ezerrel :S

Van egy szuka kutyám! Most tüzelt! A lényeg hogy behoztam magamhoz mert elmúlt a vérzése.3 nap múlva megint kiengedtem és először sárgás váladékot vettem észre a hüvelyén, majd az elmúlt és utána pár vércsepp jelent meg. Mi lehet?

Étvágya jó,hangulata jó,betegnek egyáltalán nem t?nik. Lehet hogy még tüzelne, csak mikor bent volt épp csendes id?szaka volt?

Legjobb válasz: 3-4 napja tart ez a vércseppezés!

A kérdező hozzászólása: 3-4 napja tart ez a vércseppezés!
Tessék csak elvinni orvoshoz, mert simán lehet nyitott méhszájas méhgyulladás a háttérben! Nagyon semmitmondó tünetekkel kezdõdik, pont azért is olyan veszélyes. Jó orvoshoz vidd, ne a távolság döntsön, mert korai szakaszban nem olyan könnyû felismerni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod!Telefonon mikor érdeklõdtem, igy látatlanba kizárta a méhvel kapcsolatos dolgokat, a doki is és a tenyésztõ is...de nem tudom hidjek-e nekik 100%-osan!Azt mondta ha a méhével lenne gond, (méhgyulladás) lázas lenne, nem enne, sokat pisilne, és vizelet visszatartási gondja lenne!Ebbõl egy sincs, nagyon jó kedvû!Betadine kúpot ajánlott az orvos.Tegnap feldugtam neki az elsõt, ha az se segít mindenképpen felkeresek egy másik orvost!Sokak szerint meg csak túlreagálom!

Annyit szeretnék kérdezni hogy van 2 shar-pei párom és 12. napja hogy tüzel de ők már az 5. napota egyfolytába összeragadnak de nem olyan sokáig 4-5 percig akkor lehet hogy már vemhes a szuka kutyám? . Nánásiné Ági

Legjobb válasz: Gratulálok, szaporítasz agy nélkül, és még ki is írod a neved... Megtaláltak facebookon, továbbítsalak valamelyik állatvédõ szervezetnek...?

Gratulálok, szaporítasz agy nélkül, és még ki is írod a neved... Megtaláltak facebookon, továbbítsalak valamelyik állatvédõ szervezetnek...?
ne lepõdj meg, ha valamelyikünk felnyom egy állatvédõ szervezetnél... Köszönjük, hogy megadtad a neved, így sokkal könnyebb lesz:) csók
1. Minek írod ki a neved?? 2.igen, lehetséges hogy vemhes a szuka.majd kiderül ...
Tegnap találtam ezt a blog-ot, tanulságos, hasznos. http://tenyeszszemle.postr.hu/ kérdezõ kérlk olvasd el és mond, hogy melyikbe illesz bele.
Akaratosan akartad? Esetleg tudatosan, nem? Nem is lenne gond ezzel ha tenyésztõ lennél. Azt csak csendben kérdezem hogy tenyészszemle, szûrések rendben vannak-e?
Ezzel még nem követett el semmi törvénybe ütközõt, csak morálisan kifogásolható amit tenni szándékozik. Inkább valahogy rá kellene venni, hogy felismerje a hibáját és ivartalaníttassa a kutyáit mielõtt megszületnek a kölykök!
Törzskönyvesek a kutyák? Lehetséges betegségek szûrõvizsgálatai megtörténtek?
A kérdező hozzászólása: Na idefigyeljetek én nem irtam még soha és nem direkt irtam ki a nevemet csak segitséget szeretnék kérni és én akaratosan akarom szaporitani a kutyáimat
Még most sem, mindjárt lehurrog!
Szerintem õ egy olyan szaporító, aki nem tudja, hogy mekkora nagy bajt csinált! Valószínûleg ezekben a pillanatokban jön rá, hogy valami nagyon nem stimmel.
Lehet vemhes, de mi értelme? Sose fogod tudni eladni a shar-pei keverékeidet, a fajtatiszta Shar-peinek sincs ára hát még a keveréknek, plusz nagytestûrõl van szó aminek a felnevelési költsége rengeteg.

Mit szólnál ahhoz ha egyik nap a párod hazaállítana egy 5 hónapos kutyával, mikor van egy majd 3 éves és egy 5 hónapos kislányotok?

Legjobb válasz: Kivágnám vele együtt! És megmondanám neki hogy saját magának csináljon gondot na plán ha még a lakásban akarja tartani!:-)

Kivágnám vele együtt! És megmondanám neki hogy saját magának csináljon gondot na plán ha még a lakásban akarja tartani!:-)
Milyen fajta? Vállalja a gondozását is a férjed? Hogy leviszi hajnalban és napközben többször is sétálni? Fontos a fajtája, mert nem mindegyik való gyerek közelébe. Panel vagy kertes ház egyébként ahol laktok?
Attól függ. Felelõs kutya tartó vagyok kisgyerekekkel.Ha megmentette , le a kalappal, ha felelõtlenül választott , alaposan elbeszélgetnék vele. A kiskutyáért pedig felelõsek vagytok ezentúl , hogy mi lesz vele, bármi is történt.
A kérdező hozzászólása: Azt azt hiszem hogy elfelejtettem megemlíteni, hogy mikor mondta a telefonba hogy haza hoz majd egy kutyát, akkor mondtam neki, hogy eszébe se jusson.., nem kell nekünk még kutya..., majd ha a gyerekek nagyobbak lesznek.., de haza hozta..és már megakarják tartani....szóval említette hogyhoz haza, csak a véleményem nem érdekelte... Persze nagyon rendes tõle hogy megmentet egy kutyát, meg azzal sincs baj, hogy felerõsítsük....csak keresni kell neki egy gazdát, mert mi nem vagyunk alkalmasak rá hogy neveljük......
Attól függ milyen házban laktok.Mi kertes házban ha beállítana vele nem lenne semmi gond.HA panelba visszaküldeném .
Én nagyon örülnék, mert imádom a kutyákat. És elférne a 4 éves és az 5 hósom mellett. De sajnos engem ez a veszély nem fenyeget, pedig már régóta rágom a férjem fülét vele. :(
Miért baj ez??És ahol alapvetõen van kutya+ gyerek, az mivel másabb?Ha az a kutya rendben , felelõsséggel van tartva (oltások, ápolás, stb), akkor az ég adta világon nem lesz bajuk a gyerekeknek.Legalább már kis korban megtanulják szeretni, tiszteli az állatokat és felelõsséget is tanulnak általa. Bár zárójelben jegyzem meg, anyának csak megemlíthette volna, hogy ne kapjon agyvérzést. :)
Orsi, te egy undorító egy féreg lehetsz.
Én a sok kutyás kiképzõ vagyok, ebben az esetben amíg nincs rendben a kutya elvinném pl anyósékhoz, az hogy a gyerek felé kapkod nem tûrhetõ, mert komoly baleset lehet belõle.
egy kutyát nevelni kell és tisztán tartani nekünk 2 gyerek+3 kutya van bent , családi ház nincs szr, és sosem piszkítanának be ...
Nem tudom hogy akik azt írták hogy "jó ötlet" éltek elõtte úgy kutyával együtt a lakásban hogy ott volt egy 5 hónapos gyerek aki éppen akkor kezd el kúszni a földön bevesz mindent a szájába?Mert az a kutya odapisil, kakil a földre és nem kérdezi meg tõled míg nem szobatiszta hogy" ide lehet?" Én éltem kutyával együtt, akaratomon kívül és semmi pénzért nem tenném ezt megint. Mindenhol szõr ha éppen olyat evett amit nem kellet volna reggelre összefosott mindent!egy kutya +egy gyerek.Ha kint van az más, az nem probléma, de bent?!
panel sem rosszabb , sõt
Az, hogy kutyát hoz, különösebben nem zavarna. Az viszont nagyon, ha nem beszéli meg elõre.
Én imádom a kutyákat, nekünk lakásban van a 16 hónaposom mellett, de ilyen feltételekkel és háttér infókkal nem akarnám én sem megtartani, igazat adok neked. Szerintem adjatok fel hirdetést és próbáljatok egy jó helyet keresni neki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!