Találatok a következő kifejezésre: Pár napja van, (1820 db)

Megszakításos módon voltam együtt a párommal a menstruációm után pár nappal van esély a terhességre?

Normális válaszokat kérek!!!

Legjobb válasz: Mennyi az a pár nap? Ha öt napon belül, akkor kevés az esély rá, ah öt napon túl, akkor egyre több. Mindig is utáltam a megszakításos módszert, olyan parás az egész... Van vmi tüneted?

Mennyi az a pár nap? Ha öt napon belül, akkor kevés az esély rá, ah öt napon túl, akkor egyre több. Mindig is utáltam a megszakításos módszert, olyan parás az egész... Van vmi tüneted?
A kérdező hozzászólása: 5-6 nap után történt , a melleim feszülnek a hasam is néha fájdogál.egyépként aug.9 felé kéne megjönnie ha nincs baba, de ha van örülnék neki
Van, nem is kevés esély!
Igen, van esély rá.
Van aki menstruáció alatt esik teherbe!!Így igen..lehetséges!!
Szia! Ez a jó eset, amikor valaki örül a babának. Ha szeretettek volna, akkor remélem most ott fekszik a hasadban :) . Van esélyed rá, igen, majd írd meg van-e baba!
ha nem védekeztek akkor mindig fennáll a baba esélye. ha te tényleg örülnél neki akkor szorítok hogy ott legyen :) ha meg nem akkor ne idegeskedj és reméljük a legjobbakat :) a párod mit szólna ha baba lenne?
A kérdező hozzászólása: Nekem is és neki is az elsõ babája lenne és örülne neki
A kérdező hozzászólása: Nem jött össze a baba.azért köszönöm

Hogyan tudják megállapítani, hogy csak pár nap van hátra?

Vannak esetek, amikor az orvosok megmondják, hogy csak pár napunk van hátra. Milyen betegségeknél fordul ez elő, és milyen módon tudják megállapítani, hogy mennyi időnk van még? (

Legjobb válasz: Tudni lehet, hogy egy adott szerv leállása kb milyen gyorsan visz el. Pl ha már látják, hogy leállt a máj, akkor pár nap, max 1 hét van még.

Tudni lehet, hogy egy adott szerv leállása kb milyen gyorsan visz el. Pl ha már látják, hogy leállt a máj, akkor pár nap, max 1 hét van még.

Miért eredeti nyelven vetítik a LifeNetwork adásait? Pár napig van magyar szinkron, utána pár napig nincs.

Pár hete az ID helyére a LifeNetwork került (Diginél vagyunk).Akkor nem volt szinkron m?sorokhoz. Pár napra rá már átváltottak szinkronos sugárzásra.
Elég valószínûtlen, mert menstruáció elötti pár napban nem vagy termékeny...
Ha a rendes peteérése csúszott addig, akkor "elmarad" a menstruáció. Azért tettem " jelbe, mert végül is akkor még nem beszélünk elmaradásról, mert ovuláció után kb. 14 nap múlva kell csak megjönnie, tehát így a mensi várható ideje is tolódik. Ha viszont spontán peteérés miatt történik a teherbeesés, akkor elképzelhetõ, hogy még megjön.
A kérdező hozzászólása: De valakinek mensi alatt is érik petéje ettõl függetlenül idõben menstruál...
Lehetséges, de elég ritka a menstruáció alatti teherbeesés.

Pár napja van előtejem és azóta fáj a mellbimbóm ez mitől lehet? Érzékeny lesz a szoptatás alatt is? Hogy kellene ápolni most és szoptatáskor?

Legjobb válasz: http://www.umk.hu/hu/termekek/11/ szerintem ez a legjobb én ezt használtam. már szülés elõtt elkezdheted használni. nekem nagyon sebes lett elõször a szoptatástól a mellbimbóm, ettõl pár nap alatt elmúlt.

http://www.umk.hu/hu/termekek/11/ szerintem ez a legjobb én ezt használtam. már szülés elõtt elkezdheted használni. nekem nagyon sebes lett elõször a szoptatástól a mellbimbóm, ettõl pár nap alatt elmúlt.
mosd meg jo meleg vizel es dorzsold durva szaraz torolkozovel, remelem segit bocs az ekezetek miatt
Ha elõre krémezgeted, azt úgy hallottam nem tesz jót, de "edzeni" sem szabad törölközõvel, fogkfével, meg egyéb kínzásokkal. Nekem szoptatástól már az elsõ mellretevéstõl hólyagos lett a mbimbóm, kaptam kölcsön rá avent mbimó ápolót, de aztán otthon a Bepantent használtam és tökéletesen helyrehozott!! Ráadásul nincs tõle baja a babának, kulön írja a betegtájékoztató.

Azok a kismamák akiknek pár nap van hátra, fáj a derekatok a forgó körül? Nekem ülésből több perc mire felállok.

Legjobb válasz: Nekem mostanában elég gyakran volt ilyen panaszom reggelente. Mintha este feszítette volna ki valami a medencémet. Szerencsére az utóbbi pár napban elmúlt. Valami miatt kényelmetlenül aludhattam. Biztos azért, mert kicsit gödrös a matracom. 36 hetes kismama

Nekem mostanában elég gyakran volt ilyen panaszom reggelente. Mintha este feszítette volna ki valami a medencémet. Szerencsére az utóbbi pár napban elmúlt. Valami miatt kényelmetlenül aludhattam. Biztos azért, mert kicsit gödrös a matracom. 36 hetes kismama
Húúúú...nekem már az nagyon régóta fáj.Ráadásul mindig el is fekszem.Aztán egy kis ideig nem éreztem, de most megint.Ez már a szülés közeledtét jelezné? 39 h

Ma sokat jártam pisilni feszül a pocim pár nap van a nemvártig. Lehet már terhesség tünete?

Legjobb válasz: A mensi elõjele is puffadás lehet, hasfeszülés stb... a pisi pedig lehet felfázás vagy a meleg miatt, de ne add fel, mert attól még lehetséges... csinálj tesztet pár nap múlva ha nem jön meg. :-)

A mensi elõjele is puffadás lehet, hasfeszülés stb... a pisi pedig lehet felfázás vagy a meleg miatt, de ne add fel, mert attól még lehetséges... csinálj tesztet pár nap múlva ha nem jön meg. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ hát én remélem hogy nem ezek miatt van hanem babó van a dologba :)
A kérdező hozzászólása: Ja és a reggeli elsõ pisim olyan furcsa szagú olyan édeskés meg nem tudom mindek a keveréke. a Nnénnyém azt mondta neki édeskés szagú volt amikor terhes volt. remélem az vok.

Lányok4 Kitapasztaltatok már valami házi módszert arra, hogy az esedékes menzeszt hogyan lehet előre hozni? Amikor már kicsit fáj az alhasatok, és csak pár nap van a piros betűsig. Van ilyen tippetek?

Legjobb válasz: itt vannak a gyakorlatok, remélem segítettem : 1. Húzd be, nyomd be a hasad alsó részét egy erõs behúzással, úgy, hogy az legyen az érzésed, hogy a hasad alsó része hozzá akar tapadni a farkcsigolyádhoz. 2. Tarts ezt a helyzetet, amíg 10-ig számolsz (10 másodperc) normál légzés közben. 3. Engedd ki az alhasat, amíg 4-ig számolsz (4 másogpercnél NEM hosszabban). 4. Ismételd az alhas behúzását , amíg ellazulsz, negyed- vagy félórán keresztül alkalmanként. Végezheted nyolcszor-tízszer (a napi munkád, járás során, utazáskor, állás közben. ) A leghatékonyabb a gyakorlat gyors járás, sietés közben. Figyelem, nem elég csak megmozdítani a has alsó részét, hanem húzni kell a farkcsigolyához, szinte odatapasztani. Ha megjött a mensid, nem kell tovább végezni a gyakorlatot. Ezen a napon igyál több folyadékot a megszokottnál. A legjobbak a meleg, cukormentes italok. A tej nem jó! A táplálékod legyen fehérjében gazdag. "

itt vannak a gyakorlatok, remélem segítettem : 1. Húzd be, nyomd be a hasad alsó részét egy erõs behúzással, úgy, hogy az legyen az érzésed, hogy a hasad alsó része hozzá akar tapadni a farkcsigolyádhoz. 2. Tarts ezt a helyzetet, amíg 10-ig számolsz (10 másodperc) normál légzés közben. 3. Engedd ki az alhasat, amíg 4-ig számolsz (4 másogpercnél NEM hosszabban). 4. Ismételd az alhas behúzását , amíg ellazulsz, negyed- vagy félórán keresztül alkalmanként. Végezheted nyolcszor-tízszer (a napi munkád, járás során, utazáskor, állás közben. ) A leghatékonyabb a gyakorlat gyors járás, sietés közben. Figyelem, nem elég csak megmozdítani a has alsó részét, hanem húzni kell a farkcsigolyához, szinte odatapasztani. Ha megjött a mensid, nem kell tovább végezni a gyakorlatot. Ezen a napon igyál több folyadékot a megszokottnál. A legjobbak a meleg, cukormentes italok. A tej nem jó! A táplálékod legyen fehérjében gazdag. "
Nincs ilyen módszer. Létezik az ún. Aviva-torna, de az nem pont erre való.
A kérdező hozzászólása: Elsõ, köszönöm!:) Utolsó, szerintem kell, hogy legyen ilyen módszer, sok helyen sok mindent olvastam, de személyes tapasztalatokra voltam kíváncsi. A z Aviva Torna nekem nem igazán tetszik.....

Pár napom van szülésig. Nyomásra jön már tej a mellemből, de azon aggódom talán ennyi lesz és kész? Vagy ez a szüléssel rögtön beindul és jó esetben még lehet sok/elegendő?

Legjobb válasz: Ez az elötej semmit nem jelent. Söt nyomással még ha sok tejed van sem tuti hogy jön. ez csak elötej, nekem csöpögött is. de a szülés után egy csepp sem jött és kb 5 nap telt el meddigre 10 milik lejöttek, ennyi, több nem is lett. De egyébként normál esetben úgy van ha valakinek még elöteje sincs akkor is, hogy a szülés után kb 2-3 mili jön le egy egy ciciböl, majd másnap is ennyikörül, vagy kicsit több, aztán 3-5 napon jön a tejbelövelés, aztán elvileg folyamatosan nö a mennyiség a szopás igényével.

Ez az elötej semmit nem jelent. Söt nyomással még ha sok tejed van sem tuti hogy jön. ez csak elötej, nekem csöpögött is. de a szülés után egy csepp sem jött és kb 5 nap telt el meddigre 10 milik lejöttek, ennyi, több nem is lett. De egyébként normál esetben úgy van ha valakinek még elöteje sincs akkor is, hogy a szülés után kb 2-3 mili jön le egy egy ciciböl, majd másnap is ennyikörül, vagy kicsit több, aztán 3-5 napon jön a tejbelövelés, aztán elvileg folyamatosan nö a mennyiség a szopás igényével.
Szülés elõtt ne várjál ennél többet, ez normális. Szülés után , hormonális hatásra indul be igazán, ha simán szülsz, 1-2 nap, ha császárral, akkor 4-5 nap és minden oké lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A szülõs tanfolyamon azt mondták eleinte nagyon kevés is amit a baba eszik, de mégis még azt megkérdezném ha már ilyen segítõkészek vagytok, hogy akkor amíg beindul a tej addig lesz neki elég tápláléka a kis mennyiségbõl is? Nem arról van szó, hogy elõre parázok, csak ennek úgy érzem nem olvastam még utána eléggé és tényleg már akármikor megszülethet és jó tudni az ilyeneket.
Nekem semmi sem folyt szulesig a mellembol. Vajudas alatt vettem eszre hogy nyomasra narancssarga kolosztrum folyik belole. A tej csak a 3. napon lovellt be , de akkor nagyon, ugy hogy delelott lefejtem es estig tiszta csomo volt a mellem es fajt nagyon de nagyon. Egesz ejszaka es masnap azt fejtem mig kijott mind es mar nem fajt, ugyhogy nyugi, lesz tejed!!!tedd cicire a babad mar a korhazban minel hamarabb meg akkor is ha csak par csepphez jut hozza, az nagyon fontos neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindent elolvastam a cikket is, nagyon hasznosak voltak a hozzászólások! Tehát nem kell aggódni ezen, majd alakul, csak ügyeskedni kell. :-) Már nagyon várom!

Létezik olyan hogy hetente csak pár napot van a gyerek a bölcsiben?

Szeretnék suliba járni jövö szeptembert?l(másfél éves lesz a lányunk) s heti 1 napot szeretném ha bent tudna lenni.Levelez?sre járnék s a párom nem mindig tudna vele itthon lenni.Vagy érdekl?djek utána a családi napköziben?

Legjobb válasz: Nálunk a bölcsiben nagyon szigorúan vették a hiányzást, 3 napot igazolhatott a szülõ, az összes többirõl orvosi igazolást kértek (nyaraláskor volt csak elég, hogy elõre szóltunk). Ráadásul a gyereknek sem jó szerintem, ha hol böliben van, hol otthon, hol a nagyszülõknél. Viszont ha jól tudom, a legtöbb böliben van lehetõség arra, hogy a megbeszélt napokon vigyáznak a gyerkõcre, csak ezért külön - alkalmanként fizetni kell. Nem egy nagy összeg (kb.300 Ft/óra), lehet, hogy esetetekben ez lenne a megfelelõ.

Nálunk a bölcsiben nagyon szigorúan vették a hiányzást, 3 napot igazolhatott a szülõ, az összes többirõl orvosi igazolást kértek (nyaraláskor volt csak elég, hogy elõre szóltunk). Ráadásul a gyereknek sem jó szerintem, ha hol böliben van, hol otthon, hol a nagyszülõknél. Viszont ha jól tudom, a legtöbb böliben van lehetõség arra, hogy a megbeszélt napokon vigyáznak a gyerkõcre, csak ezért külön - alkalmanként fizetni kell. Nem egy nagy összeg (kb.300 Ft/óra), lehet, hogy esetetekben ez lenne a megfelelõ.
A kérdező hozzászólása: Ez a lehetõség nagyon tetszik, hogy egy összegért vigyáznak a Kiscsajra:) Nekem ez is jó lenne., .Családi napköziben is van ilyen de ott sokat kérnek..
Szia! Nálunk is be lehet adni 1-1 napra is, a napi díj akkor 500 ft-tal több, mint egyébként(406+500 ft)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!