Találatok a következő kifejezésre: Pár napja ki, hogy (120 db)

Vizsga előtt lazító tippek? Már most gyomorgörcsöm van, pedig még van pár napom. Ki, hogy lazít, nyugtatja magát? Előre is thx! : )

Legjobb válasz: háát én is másodéves, de idén laza vagyok... elsõévesen voltam parázva...és égtem vizsgalázban, most sajnos nem érdekel. akkor neked nem múlt el ezért kérdeztem :S :( Engem a napsugárzás, meleg, barnulás nyugtat meg, szerencse van kertünk, de nem tudok nyugodt lenni én sem vizsga elõtt. Mi ez a félelmetes szakod?? :)

háát én is másodéves, de idén laza vagyok... elsõévesen voltam parázva...és égtem vizsgalázban, most sajnos nem érdekel. akkor neked nem múlt el ezért kérdeztem :S :( Engem a napsugárzás, meleg, barnulás nyugtat meg, szerencse van kertünk, de nem tudok nyugodt lenni én sem vizsga elõtt. Mi ez a félelmetes szakod?? :)
Sziasztok! Szintén másodév, és szintén jog. Ismerõs érzés a gyomorgörcs :S Én azzal nyugtatom magam, hogy ha nem úgy sikerül a vizsga, ahogy szeretném, nyitva áll az út az uv elõtt. Valahogy mindig az az érzésem, hogy csak pont 1 nap hiányzik ... Ennek "pótlására" a vizsgát megelõzõ éjszaka sajnos nem alvással/pihenéssel telik :(
Eájt. Tavaly elhúztak futom a második kört. De õszintén nem érzem úgy, hogy bármivel is jobban menne.
Wáá én is jogra járok, nekem a következõ vizsgámig még 10 napom van, de már összeszorul valami belül, mikor rágondolok az anyagra, amit tudnom kéne. Vizsga elõtt meg már totál kész vagyok. És függetlenül az eredménytõl hazafelé is remeg a lábam. Sõt újabban rémálmaim is vannak. Lehet el kéne mennem hamburgert sütni a mekibe? Attól legalább nem kapnék idegbajt..
Én turizmus vendéglátás, most épp a mikroökonómia készít ki, van rá 3 napom :S . Ha tudom egymás utánra osztok be mindent, mert egyszerre eggyel jobban tudok foglalkozni. Így nem annyira örlõ nekem. Szerintem mindenki maga találja meg, mi a jó neki ilyenkor. Én egeész nap ezzel próbálok foglalkozni...és ilyenkor edzéseket is kihagyom :S Vannak ilyen bionyugtatószerek..vagyis gyógynövényekbõl...bár gondolom valami elfoglaltságot akarsz....
Elsõs vagy?
A kérdező hozzászólása: Látom nem vagyok egyedül a problémával...nekem vészesen fogy az idõm, de ma elmentem futni és eléggé lenyugtatott, hátha másnak is használ:) Egy naaagy kalapppal mindenkinek!!!!
Én is másodéves vagyok és most én is nagyon parázok.Szaktárgyaink vannak ráadásul most szivatósak a tanárok, nemtudom miért.Eddig nem is tanultam simán átmentem, most úgy tanulok mint a gép és nem engednek át.Az ijeszt meg, hogy bnõm is utolsó év elõtt rúgták ki és félek, h a 15 kredit sem lesz meg, mert eddig csak 8 van:S Nemtudom mi lesz, csak remélem én is, hogy nem halok meg a vizsgák végére:S
Én motorozni szoktam elmenni. 1-2 órára, de teljesen lenyugtat. Szokott olyan lenni, hogy tanulok, begõzölök, felkapom magam és 2 óra múlva visszajövök és ott folytatom ahol abbahagytam. Mondjuk nekem még "csak" érettségi van, de már jópár nyelvvizsga van mögöttem, szóval a rutin azért meglátszik. :-D Én gépész leszek jövõre ha minden jól megy.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat kollégák, tegnap sikerült úgy egy óra zenehallgatás után elaludom:) ! Hát még van egy kis idõm..átnézem amit lehet, aztán csak lesz valami:) De még mindig nagyon félek...megint valami vizsgásat álmodtam...Azért örülök, hogy ilyen jó kis jogász társaságot sikerült összehozni ezzel a kérdéssel:) !! Mindenkinek egy naaaagy kalappal a vizsgákra aki válaszolt:) Köszi mkinek:) !!
mármint a cv nagy segítség :)
A futás tényleg jó, engem is lenyugtat. Csak idõnként bûntudatom van, hogy futás helyett a könyvek felett kellene ülnöm ...
Mikros csaj vagyok. Én ma már sírtam, hogy már csak két napom van, és ha nem lesz meg, kicsúszok egy évet :S ÉS olyan felfoghatatlan....olyan kesze kusza a tanár anyaga:S
A kérdező hozzászólása: A sírás nálam is megvan....jah most jut eszembe én ma táncoltam itthon:D tök jó volt csomó feszültség kiment hirtelen, bár szerencse, hogy nm láttam magam kivülrõl :D Fel a fejjel fiúk lányok/nem tudom ki hová tartozik/:) ! Mikro is meglesz meg mindenkinek sikerül álljunk így hozzá....!!! Majd az eredményeket megosztjuk:)
A kérdező hozzászólása: Sikerüüüüüült!!! :) ))) Hajrá mindenkinek:) !!!!
Gratulálok! :) a pázmányos joghallgató
A kérdező hozzászólása: Köszönöm széépen!!! Remélem Neked is jól mennek a vizsgák, meg persze mindenkinek aki írt!! :) Az eájtos sorstársamnak is különösen szorítok, majd irja meg, hogy sikerült neki!! Ügyesek legyetek!! Amúgy, lehet hogy egy piros pöttyös szerencsét hoz reggelire :) Érdemes kipróbálni!!:)
Mikroökonómia kipiálva....elvégzek 3 év alatt :D :) Kakuktojás közgaszdász:D
A kérdező hozzászólása: Gratulálok!!!:) Úgy látszik szerencsét hoz a fórum:D Majd jön hét vége felé szorítsatok még ha kérhetem :) )) Addig is mindenkinek egy nagy kalappal, ügyesek legyetek! Majd az eájtos kolléga/ kollegina is értesíthetne, hogy sikerült neki, szorítok neki is nagyon!! :)
Kétségtelen, hogy nagy segítség ez a diákságnak
Illetve, ha nincs meg, akkor nem mehetsz vizsgázni. Ha meg megvan, akkor ha kivágnak vizsgáról csúszol..
Szia! Én valami agresszív játékkal szoktam ilyenkor játszani, vagy egy békésebb megoldás a gyógytea. Bemész egy bioboltba, és ott van stressz elleni teafû. Nekem bejött.Meg a fagyi evés is! Ipari mennyiségben eszek, és valahogy lenyugtat.
A kérdező hozzászólása: Egyetemista, másodéves. Egyetem elõtt nem voltak ilyen gondjaim, azonban itt "helyrerakták" a lelkivlágom :) ).
A kérdező hozzászólása: Jog :D
A kérdező hozzászólása: Én is próbáltam ilyet, meg zenehallgatás stb.. De már 1000x lejátszottam a fejemben kb a vizsga reggelét és huhhh... Te milyen szakra jársz? Egyelõre az vigasztal csak, hogy nm tart örökkér a vizsgaidõszak :)
A kérdező hozzászólása: Mibõl mész 10 nap múlva? Meki nem rossz ötlet amúgy :D Én nm tudom, h megér az egész ennyi stresszt. De mi választottuk....
A kérdező hozzászólása: Hát mi sorstársak vagyunk :D Én most épp eájttól tartok ennyire....már nem tom hová legyek mit tanuljak kínomban.... Melyik egyetem?
jaj, hát nem szabad azt csak úgy leírni. Csupa E. :) Én hiába fekszek le a vizsgák elõtt aludni idõben, nem megy. Nem tudok aludni, csak forgolódok, nyugtalan vagyok nagyon. Ha meg nem fekszek le olyan vagyok, mint a mosogatórongy. Volt olyan, hogy egyáltalán nem aludtam, odamentem és pár óra elteltével, mint valami zombi olyan lettem, tök álmos, és közöltem, hogy semmi sem érdekel, csak aludhassak mielõbb, hadd menjek be gyorsan.
A kérdező hozzászólása: ohhh my God... :) Tudom mirõl beszélsz.... és a csodás eájt tanszék ajjajj... Engem már rémálmok gyötörnek rendesen nagyon félek tõle... már látom, ahogy ácsorgok a második emeleten és mindenki fal fehér.... Nem tudom mivel kéne nyugtatni magunkat...én spec mst sem tudok aludni, pedig jó lenne már csak annyira nyomaszt az egész. Szerencsénk lesz idén ugyebár?:D Most már muszáj!!! :) És nekiálltál már tanulni? Hányadikán mész pontosan?
Az enyém pedig a katolikus egyetem. :) Nekem szerencsére az éjszakázás uátn is "kitart a lelkesedés" egészen a vizsga végéig. Viszont ahogy kilépek az egyetemrõl ... mérhetetlen fáradtság tör rám.
A kérdező hozzászólása: És a katolikus egyetem is ennyire idegölõ? Nem nagyon hallottam róla még információkat. Vagy csak nálunk divat ez a módszer? Én teljesen elvagyok keseredve egyébként, az egész jogi pályától elvették szinte a kedvem... nem értem, hogy miért kellene nekem 1000 oldal törit vágni ahhoz, hogy jogász lehessek... pedig nagyon akar/tam/ok az lenni...
Én nem éreztem idegölõnek nálunk a jogtörit, bár az egyetemestõl kirázott a hideg rendesen :s Nálunk most a polgár vészes nagyon; de szerda óta túl vagyok rajta :D
Én a katolikusok jogi részérõl azt hallottam, hogy náluk nincs ilyen kitolás, hogy csúsznak egy évet. Tegyük fel, hogy egy elsõsnek nem lett meg a róma1 ugye. Báj-báj, majd jövõ szeptemberben vedd fel újra csibém. Ott meg állítólag, a következõ vizsgaidõszak elõtti héten kell teljesíteni, vagy ilyesmi. Lehet oda kéne menni? Most komolyan, ha megint csúszok késõbb agyvérzést fogok kapni!
Igen, nálunk úgy van, hogy csak akkor csúszol egy évet a tárggyal, ha a kötelezõ gyakorlatod nincs meg a tárgyhoz (elõhallgatási köt.). Ha "csak" a kollokvium nem sikerül a vizsgaidõszakban, akkor ún. "csak vizsga" kurzusként elviheted a következõ félévre, és kb. a rendes vizsgaidõszak elõtt 1 hónappal ismét próbálkozhatsz.
Hát nálunk meg hiába van meg a gyakorlat semmit sem ér. Majd jövõre...
Gratulálok a sikeres mikro-vizsgához! :) Nekem keddre kellene némi - gondolatbeli - támogatás ... A pázmányos joghallgató :)

Tablettát szedek, hogy tudok csúsztatni egy menzit pár nappal? Ki is tudok egyet hagyni? Azt szabad, vagy kárt teszek magamban?

17éves, Meliane tabis

Legjobb válasz: nemteszel kárt magadban, énis csináltam már ilyet. bár én azt javaslom, h inkább hagyj ki egy menzeszt, azaz szedd szünet nélkül tovább a 2. levelet, és aztán tarts szünetet. én kicsit pecsételtem tõle pár napig, de aztán a 2. levél végén rendesen megjött, ahogy kell.

nemteszel kárt magadban, énis csináltam már ilyet. bár én azt javaslom, h inkább hagyj ki egy menzeszt, azaz szedd szünet nélkül tovább a 2. levelet, és aztán tarts szünetet. én kicsit pecsételtem tõle pár napig, de aztán a 2. levél végén rendesen megjött, ahogy kell.
Kevesebbet sosem szabad bevenni, csak többet, tehát ha továbbszedsz még egy levelet mondjuk. De nem feltétlenül kell ennyit kihagynod, lehet pár napos kitolás is.
Mielõtt a teljes második levelet beszednéd, mindenképpen olvasd el a használati útmutatóját a tablettádnak, abban biztos benne lesz, hogyan hagyhatsz ki egy menzeszt. A te tablettádat nem ismerem, de a Gracialnál pl. nem kellett mindkét fajta tabit beszedni a kihagyáshoz, csak vagy a fehéreket, vagy a kékeket, már nem emlékszem.

Ki hogy érezte meg akár pár pillanat, pár nap alatt, hogy össze jött a baba?

még akkorra gondolok,amikor a teszt nem mutatja

Legjobb válasz: Mi közben éreztünk egy nagyon nagyon érdekeset, késõbb meséltük el egymásnak, de nagyon hasonló volt. Nem sokkal elõtte döntöttük el, hogy szeretnénk babát és a 2. együttlétünknél éreztük ezt, olyan bizonyosság-féle is volt benne. De legnagyobbrészt amolyan spirituális volt. Mintha meditáltunk volna együtt, nem tudom leírni, de nagyon jó volt. Aztán újabb öröm volt, amikor a teszt is mutatta már, hogy igen, valóban.

Mi közben éreztünk egy nagyon nagyon érdekeset, késõbb meséltük el egymásnak, de nagyon hasonló volt. Nem sokkal elõtte döntöttük el, hogy szeretnénk babát és a 2. együttlétünknél éreztük ezt, olyan bizonyosság-féle is volt benne. De legnagyobbrészt amolyan spirituális volt. Mintha meditáltunk volna együtt, nem tudom leírni, de nagyon jó volt. Aztán újabb öröm volt, amikor a teszt is mutatta már, hogy igen, valóban.
Mi elõtte éreztünk ilyet kétszer is, hogy na most biztos sikerült.Aztán kiderült hogy nem:-( a következõ hónapban biztosak voltunk benne, hogy na most nem lesz baba, alig tudtunk eggyütt lenni, stresszes voltam a meló miatt, és pont akkor lett pozitiv a teszt.Hát fura volt, még mai napig emlegeti a párom hogy nem hiszi el, hogy ekkor jött össze:-)))
mi március 13-án voltunk együtt és 15-én már ezer százalékra biztos voltam benne, hogy sikerült és anya leszek ismét! És igazam lett. :-) De sajnos 6 hetesen spontán vetélésem volt :-(
amikor egyutt voltunk. azalatt/utana amolyan bizonyossag erzes.

Facebookon hogyan lehet megnézni hogy az elmúlt pár napban kik nézték meg az adatlapomat?

hallottam hogy meg lehet nézni valahogy mert van valami olyan program..tudtok ebben segíteni?

Legjobb válasz: ha az egyik facebook alkalmazásra gondolsz akkor nem lehet megnézni (de lehet, hogy van)

ha az egyik facebook alkalmazásra gondolsz akkor nem lehet megnézni (de lehet, hogy van)
A kérdező hozzászólása: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/9e54647935a6fc0f482779..
Igen, de borzasztóan alacsonya az alaphõd. Nézesd meg a pajzsmirigyed.
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, már érdeklõdtem, csak idõpontot kell majd valahogy egyeztetnem. Köszönöm a választ!

Pár napja van hogy kifújom az orrom (nem erősen) és aztán elkezd kicsit, majd nagyon vérezni! Mitől lehet? Néha alvadt vér darabok is jönnek ki!

Legjobb válasz: mert sebes az orrnyálkahártyád. magától helyrejön,elõ szokott fordulni erõs megfázásnál.

mert sebes az orrnyálkahártyád. magától helyrejön, elõ szokott fordulni erõs megfázásnál.
A kérdező hozzászólása: Nem voltam megfázva!
Pár napja mit jelent? A lázmérõ a szélcsõ csodákra képes hidd el:)
Az elsõ idõkben nálunk is minden kaja után volt kaki de már 4 hónapos és már csak reggel van egyszer:-) Ez normális, ahogy növekszik:-)
Azt mondják anyatejes babáknál nem gond, ha akár 5 napig sincs széklet, mert olyan jól hasznosítja az anyatejet. (Mi sajnos tápszeresek vagyunk, de mindenhol ezt olvasni.) Én nem kísérleteznék egyenlõre szélcsõvel és társaival. Ha sokáig nem javul a helyzet beszélj védõnõvel, orvossal. Õk fognak megnyugtatni igazán.
Sziasztok! Valóban nem baj ha a anyatejes babának 5 napig nincs székletük. Utána beszélj az orvossal. De a legjobb módszer az ha langyos kamilla teát adsz neki de nagyon cukrosan (1 dl tea 3-4 teáskanál cukor) Nekem mind a két gyerekemnél bevált.

Azt olvastam ezen az oldalon, hogy a 10es teszt s csak mensi napján vagy pár nappal később mutatja ki a babát. Ez igaz? Melyik tesztet ajánljátok?

Legjobb válasz: Ez attól függ, mikor fogant a baba, és milyen gyorsan termelõdik a szervezetben a HCG. Nekem a fogantatás után 12 nappal már kimutatta, igazm, mé xsak halványan. Egyben ez volt a menszi nemvárt napja is. de ha valaki csak a várt menszesz elõtt pár nappal esik teherbe, mert kitolódott a tüszõrepedése, akkor neki érthetõ módon a nemvárt napján még negatív lesz a tesztje.

Ez attól függ, mikor fogant a baba, és milyen gyorsan termelõdik a szervezetben a HCG. Nekem a fogantatás után 12 nappal már kimutatta, igazm, mé xsak halványan. Egyben ez volt a menszi nemvárt napja is. de ha valaki csak a várt menszesz elõtt pár nappal esik teherbe, mert kitolódott a tüszõrepedése, akkor neki érthetõ módon a nemvárt napján még negatív lesz a tesztje.

"Beteg" lennék egy pár napra? Mit mondjak az orvosnak mi a bajom? Telefonon akarok csak bejelentkezni, hogy írjon ki táppénzre.

Legjobb válasz: -Doktor úr! Õszinte leszek Önnel. Megy a hasam. Ki tud írni pár napra?

-Doktor úr! Õszinte leszek Önnel. Megy a hasam. Ki tud írni pár napra?
megy a hasad.
Az õszinteség is beválik
Most úgyis hányás-hasmenéses "járvány" van. Ha nem vagy vele olyan jó viszonyban, hogy õszinte légy, akkor hivatkozz erre. Garantált a néhány nap tp.

Néhány napja derült ki, hogy babát várok, de a párom mindenképpen abortuszt akar! Hol a kiút? !

Több éve vagyunk együtt, eddig szerettük egymást, de mivel én nem hagyok neki döntési lehet?séget (magyarul nem akarok abortuszt) most odáig fajult, hogy azt mondta, hogy amennyire lehet, kerüljem ?t el mostantól!

Legjobb válasz: Szerintem mond meg a párodnak, hogy egy gyerekhez ketten kellenek, és ha õ is belenyugodott, hogy nem védekeztek, akkor min csodálkozik. Arról is világosítsd fel, hogy az oké, hogy az õ gyereke is, ezért vélemény-nyilvánítási joga van, a végsõ döntés azonban a tiéd, mert nem a drága párod testét és lelkét érinti a beavatkozás. Nem is értem, hogy lehet valaki ennyire szemét, hogy képes lenne abortuszra kényszeríteni. Szülõk nem tudnak segíteni neked? Ne vetesd el azt a szegény babát, legalábbis a párod miatt ne. Ha az abortusz mellett is döntenél, én akkor sem maradnék a helyedben a pároddal, nagyon genny dolog tõle, amit mûvel, én kihajítanám biztos. Hány éves vagy? Állásod van? Ha valamennyi anyagi háttered van, akkor nincs akadálya. Lehettél volna okosabb elõtte te is....

Szerintem mond meg a párodnak, hogy egy gyerekhez ketten kellenek, és ha õ is belenyugodott, hogy nem védekeztek, akkor min csodálkozik. Arról is világosítsd fel, hogy az oké, hogy az õ gyereke is, ezért vélemény-nyilvánítási joga van, a végsõ döntés azonban a tiéd, mert nem a drága párod testét és lelkét érinti a beavatkozás. Nem is értem, hogy lehet valaki ennyire szemét, hogy képes lenne abortuszra kényszeríteni. Szülõk nem tudnak segíteni neked? Ne vetesd el azt a szegény babát, legalábbis a párod miatt ne. Ha az abortusz mellett is döntenél, én akkor sem maradnék a helyedben a pároddal, nagyon genny dolog tõle, amit mûvel, én kihajítanám biztos. Hány éves vagy? Állásod van? Ha valamennyi anyagi háttered van, akkor nincs akadálya. Lehettél volna okosabb elõtte te is....
A párod berezelt de nagyon! Nem bántani akar téged, sem a babát, csupán félelem fogja, így butaságokat beszél. A kérdés, hogy hány évesek vagytok, mert nem mindegy a kor. Gondold át mit szeretnél, írd le, s mondd el neki. Ne légy szomorú! :)
Egy barom a férjed.Nem védekezni nem akart, hanem gumit húzni.Mindig az adott kényelme volt az elsõ, a következményeket pedig nem vállalja.Gondolom te tudtad, hogy mindezek ellenére NEM akar gyereket!Úgy nincs értelme bevállani, hogy nem tudod eltartani.Persze, rákényszerítheted, hogy fizessen gyerektartást, de aki nem akar gyereket, abból jó apa nem lesz.Vagyis nevelheted valamilyen színvonalon a gyereked és magyarázhatod majd neki, hogy az apja miért nem kíváncsi rá. Sajnos én is azt tenném, amit az egyik kommentelõ mondott.Elvetetni és elválni ettõl a se.ggtõl.
ha nem akarja a gyereket, akkor ott fog hagyni, és nevelheted egyedül a babát. Ha nem tudod eltartani, akkor adhatod örökbe. A józan eszedre hallgass! Õt nem tudod rákényszeríteni semmire. Nem is lenne értelme! Elõbb kellett volna megbeszélni, hogy akar-e gyereket!
Ha õ nem volt hajlandó védekezni, és tudta, hogy nem vetetnél el egy becsúszó babát, akkor vessen magára: a gyerektartást kérd, többre nem kötelezhetõ. Kötött volna csomót a micsodájára... Ha egyértelmûen meg akarod tartani, akkor tartsd meg! Hidd el, életed végéig bánnád, ha elvetetnéd...
Hát sok mindent nem tudsz, ha megtartod akkor elhagy a párod, így nem tudod egyedül felnevelni, ezért el kell vetetned! De ha elvetetted, akkor nem lesz babád, és ah muszájból csinálod, valószínû párod sem lesz! És egyedülálló anyukakánt nem lesz egyszerû új pár találni! Szóval 3 lehetõséged van! Vagy a baba marad, vagy a párod marad, vagy mindkettõt elveszíted! De a a baba marad akkor az önbecsülésed veszíted el... Borzasztó nehéz ez:(( Én a helyedben... nem is tudom, rossz ilyet mondani, de elvetetném a babát, és elhagynám a párom:((
Én megtartanám, és kérném a gyerektartást.
Ne vetesd el szegény gyereket, arról nem tehet hogy az apja s.eggfej
Én az abortuszt teljes mértékben gyilkosságnak tartom. Képzeld csak el, ezt a babát elveteted és késõbb születik majd egy másik. Nem lesz rossz érzés, hogy lehetett volna még egy? És ha egyszer a gyereked rákérdez, hogy lett-e volna testvérem? Mit mondasz neki? Arról nem is beszélve, ha elveteted, lehet hogy soha többé nem lehet gyereked. Megéri? Az a gyerek ugyanolyan ember lehetne, ha hagynád, mint te! Ne haragudj, de én ezen nagyon fel tudok dühödni! Nekem lett volna testvérem, csak édesanyám nem tudta kihordani. Te meg azon gondolkodsz, hogy nem tartod meg...
Ez a pasi tudta, hogy gyereket akarsz, és azt mondta, ne védekezzetek. Ahogy eddig elõttem írták, ebbõl józan ésszel arra lehet következtetni, hogy õ sem bánja, ha megfogan. (Mondjuk szerintem ezt egy párkapcsolatban elõre és pontosan meg kell beszélni, nem a véletlenre bízni.) Most meg nem akar többet látni, szabályosan meg van Rád sértõdve, hogy teherbe mertél esni, azaz hogy normálisan mûködik a szervezeted (védekezés nélküli dugásból általában ez lesz - vagy olyan buta, hogy ezt sem tudja?) Egy dologra tudok következtetni. Õ az abortuszt gondolta védekezésnek. Azaz nem húz óvszert/nem száll be a tabletta árába, és ha Te teherbe esel, majd felfekszel a mûtõasztalra, õ meg moshatja kezeit, aztán tovább dughat, és ha még egyszer teherbe esel, hát még egyszer megszabadítod õt tettei következményeitõl. Aha.
Elsõ terhességet nem szabad elvetetni.Fõleg nem 24 évesen. Már elég idõs vagy, hogy anya légy. Fel tudod nevelni.
Egyszerû mint az 1x1. A pasid nem tervez veled hosszú távra (mivel nem vállalja a gyereket), ergo csak "arra kellesz neki" (szórakozik veled), bármit, bárhogyan ad elõ (hogy vele képzeli el a jövõt, hajjaj hogy én ezt mennyiszer hallottam már)... vedd le a rózsaszín szemüvegedet, fújd el a lila ködöt....és dobd ki a pasast! Keress mást, ameddig fiatal vagy és van választék! Hogy a gyerekkel mi legyen? Hát hallgass a szívedre. 3 lehetõséged van: -megtartod -örökbe adod -abortusz A sok "okos" abortuszellenzõre meg ne nagyon hallgass, mert EZ A TE ÉLETED, ne õk fognak élni a te döntésed következményeivel...
"Azért a gyerektartás se ilyen egyszerû. ha a pasas nem ismeri el gyermekeként a bébit, akkor az anyuka pisloghat, hol kap õ majd gyerektartást.. a gyerektartáshoz alá kell írnia a pasinak az apasági nyilatkozatot. csak a tisztánlátás végett mondom." A tisztánlátás végett mondasz hülyeségeket: apai elismerõ nyilatkozat hiányában az anya apasági pert indíthat, ahol DNS-teszttel 99, 99%-os biztonsággal megmondják, ki a gyerek apja. Amennyiben az anya által megnevezett férfi az, úgy õt kötelezik gyerektartás fizetésére, ha elismerte a gyereket, ha nem. Ne szólj hozzá olyan dolgokhoz, amikhez nem értesz!
Utolsó:Ez akkor is igaz, ha a férjérõl van szó? Ha megszületik a baba, akkor azonnal a férj nevére kerül, automatikusan nem? A férj kérhet DNS vizsgálatot és amíg be nem bizonyosodik, hogy nem az övé a gyerek, addig kötelezettségei vannak nem? Tényleg nem tudom, ezért kérdezem!
Azért a gyerektartás se ilyen egyszerû. ha a pasas nem ismeri el gyermekeként a bébit, akkor az anyuka pisloghat, hol kap õ majd gyerektartást.. a gyerektartáshoz alá kell írnia a pasinak az apasági nyilatkozatot. csak a tisztánlátás végett mondom.
Figyelj! gyereket tarsd meg, a srácot meg felejsd el! igényelsz gyerektartást, ha fizatni sem lenne hajlandó menj bíróságra, sokak szerint macerás, de pár hónap alatt megitélik neked, onnantól kezdve pedig ne keresd. anyagiakban ennyi támogatást tudsz szerezni, és õ ráadásul biztosan nem szerelmes beléd, minek lennél vele?
Ha megtartod = elhagy Ha elveteted = nem fogod többé szeretni õt. Nehéz. Örökbeadás? A szíved szakadna bele, de mást nem tudok ajánlani.
Kicsit írnál a helyzetedrõl, hova mennél, mit csinálnál egy gyerekkel? Van végzettséged, munkahelyed? Nagyon nagy felelõsség a gyerek és olyat tanácsolni, hogy tartsd meg, csak átgondoltan lehet, ha az ember ismeri a körülményeket.Csak gyerektartásból nem lehet tényleg boldog gyerekkort biztosítani.Létminimum alatt pedig miértelme lenne, hogy szenvedjen? Gondold át, hogy gyerektartással együtt mit tudnál neki biztosítani te!
ha akarod, TARTSD MEG!!!!! a pasit pedig gyorsan rúgd ki! egy rohad.ék!
Na mi újság?
24 évesen lehetnél feleõségteljesebb..pl megkérdezed: azért ne legyen gumi mert te is gyereket akarsz? ..nem nehéz, 1 mondat az egész ezt a gyerektartás dolgot meg nem értem, õ egyértelmûen megmondta hogy nem kell neki a gyerek vetesd el..ha a te felelõtlenséged miatt estél teherbe, és még õ mondta is h ne tarts meg akkor ha vállalod akkor azt TE vállaltad, nem õ, te is tarts el...nem értem h az emancipáció közepén, miért kell a pasikon élõsködni amúgy nõ voltam
Ha nincs védekezés nincs szex ! Ebben lett volna a kiút.
Na, mi lett?
Mi lett a döntésed? Megoldás? Csak érdekelne, mert korábban én is válaszoltam...
nem mónikára gondoltam...minden második filmben bennevan kb..jó nem így direktbe de ahhoz ugye át kéne látni a sorokon..kár h nektek nemmegy..sebaj...a mondanivalóm lényege nem is az volt, hanem hogy ugyanolyan sz*mét dolog a nõk részérõl ilyenekkel elõállni mint a férfiak részérõl az hogy "védekezz te, mert nõ vagy"
"én se akarnák gumival sexelni mert az megöli az egészet, ha ritkán legalább a tv-t bekapcsolnád, ha már mást nem is, tudnád hogy nemgumi nem egyenlõ babát akarok, hanem azzal egyenlõ hogy élvezni szeretném.." Az intelligenciád alapján én is azt mondom, hogy nem a Máunika sóuból kéne tájékozódni. Szüld csak a semmire a kölykeidet, mert te "élvezni akarod a szexet". Aztán menjenek állami gondozásba, mert ennyi eszed van... Egészséges ember, ha nem védekezik, akkor gyereke lesz. Ennyi. Aki ezt nem képes felfogni, az menjen vissza az õserdõbe...
"én se akarnák gumival sexelni mert az megöli az egészet, ha ritkán legalább a tv-t bekapcsolnád, ha már mást nem is, tudnád hogy nemgumi nem egyenlõ babát akarok, hanem azzal egyenlõ hogy élvezni szeretném..." Ilyet hallottál a tv-ben? Mit néztél Te, Mónika-show-t? A gumi nem öli meg a szexet, csak akkor, ha a pasi (esetleg nõ) a fejébe veszi, hogy így lesz. Hát nem tudom, nekem elég jó orgazmusaim szoktak lenni gumi mellett, meg a barátomnak is, de ha Te mondod... Akárhogy is, a Kérdezõ leírja, hogy a pasi azt mondta, NE VÉDEKEZZENEK!!!!!! Abból márpedig elõbb-utóbb gyerek lesz, aki nem az égbõl pottyant.
kell, utolsó, és igen szemétség hogy mi szenvedünk, de egy kérdés menyibe került volna? am nem azt jelenti, hogy jöhet a baba.. én se akarnák gumival sexelni mert az megöli az egészet, ha ritkán legalább a tv-t bekapcsolnád, ha már mást nem is, tudnád hogy nemgumi nem egyenlõ babát akarok, hanem azzal egyenlõ hogy élvezni szeretném...na de mindegy(milyen érdekes is hogy én spec nem vok ilyen padhelyzetben...valyonmért..) persze szemétség h a nõ védekezzen, de az is ha egy babaával zsarolnak...
23.08: Elég kevés hímsoviniszta nõvel találkoztam még, ami valahol logikus. Az a minimum, hogy innentõl kezdve neked nem lesz gyereked, mert ugye "jajj, szegény férfinak, aki nem akart védekezni, jajj, most a végén még vállalnia kell a gyerekét". Tudod mit? Lehet, hogy szerinted a gyerek megfoganásához nem kell apa, de a biológia törvényei mást mondanak. Úgyhogy innentõl kezdve elvárom, hogy ne akarj ráakaszkodni egyetlen férfira sem, és gyereket szülni neki, mert végülis nem is kell a spermája a fogantatáshoz. A te véleményed szerint.
21:21 Egyetértek Veled! (Amúgy a pasiknak csak odáig van beleszólásuk a gyerek témába, hogy a gumit derogál vagy sem felhúznia! HA nem húzza fel és abból gyerek lesz, akkor onnantól kezdve nincs beleszólása a dologba! HA a nõ meg akarja tartani, megtartja, és fizeti a gyerektartást, ha elveteti, hát elveteti! Nehogy már más mondja meg egy nõnek, hogy mit kezdjen a testével!!!)
hát bocs utolsó, de ha csak gumival védekeznek, és a férfi azt mondja, nem kell, akkor nyilván gyereket akar. Vagy mire gondolt? A gólya majd addig nem figyel, vagy mi? Ha azt mondja nem kell gumi, az=jöhet a gyerek
A kérdező hozzászólása: nem ilyen egyszerû sajnos...
Hagyd már a pasit megemészteni, hogy mit is csinált. Nincs a családban szövetségesed pl anyukája aki unoka után vágyakozik?
Mások kedvéért ne vetesd el.
olvassátok már el! Õ mondta h gyereket akar, a párja meg: "Minek a gumi?" ebbõl minden normális nõ azt vonná le, hogy a papa is gyerekcsinálásra adja éppen a fejét, nem? Gondolom, 31 évesen csak ismeri az össze függgést? Én is úgy értettem volna ezt: Na , akkor most jöhet a gyerek! Minek a gumi= nem kell akadály a fogamzás útjába
23.14 vagyok. Maga a pasi kapcsolatra ezek után már nekem se kéne, de felelõsséget azt vállaljon, ha megtartom a gyereket, csengessen szépen. Lehet, hogy a nõ nem szedhet tablettát, vagyunk páran így. Akkor az óvszer az egyetlen biztos megoldás, nekünk pl. teljesen jól mûködik ezzel a szex, nem "szexgyilkos" - hozzáállás, megszokás kérdése. A szex FELELÕSSÉG és 2 ember felelõssége, nem értem, mit kellett ezen lepontozni! A következményeit ketten kell vállalni. Részben a nõ is hibás volt, de ezt akkor sem lehet a pasi részérõl, hogy most meg lelép. A szex mindig kockázat, védekezés mellett is az.
várj! Pár napot! Addig ne nagyon beszélj vele. Lehet, hogy csak sokkot kapott és átgondolja, bocsánatot kér. Addig kezd intézni az abortuszt, biztos-ami biztos, d e õ ne tudja!Nme kell elmenned, de ha mégis úgy döntenél, akkor meg ne legyen késõ, minden nappal növekszik a kockázat. Én elsõ terhességet nem vetetnék el semmiképp. Ki tudja , lehet-e még?aztán. Nme kell egyedül nevelned, õ nem védekezett, persze, hoyg gyereke lesz, fel kell nevelnie. Ezen mit csodálkozik? Az abortusz nem fogamzásgátlásra van. Hagyd õt békén pár napig, kerüld el tényleg, hogy legyen alkalma magában forrni kicsit. Szerintem meg fogja gondolni magát. Csak ne piszkáld! Olvasd Eszterházy Péter: Hrabal könyvét
hát én megértem hogy nem akart gumit (nõ létemre) az sexgyilkos, és tabit is szedhetnél, vagy szimplán nem engeded gumi nélkül, mivel te eshetsz teherbe neked kell felelõségteljesnek lenni, ne kend a párodra... amúgy nem mindenki akar gyereket, ez érthetõ, mert nagyon nagy lemondásokkal jár...sztem kérdezd meg tõle miért nem akar, nyilván van magyarázata (am én se akarnék) sztem vagy vállald egyedül, vagy vetesd el, de semmiképp ne kényszerítsd a párod, vagy kelts benne lelkifurdalást, nem szép dolog ha babával akarsz megterteni valakit..
Már nem azért de nem csak a párod hibás. A te gyerekedrõl, testedrõl van szó! Ha a párod nem akar védekezni akkor neked kell vagy pedig ne tedd szét a lábad neki! Ez van! Sehol sem említed hogy a párod gyereket akart volna, mert még akkor is százszor meg kell gondolni ha nagyon akar de így! És látod ez lett belõle. Most így jobb? Az hogy a másik hülye volt, nem veszi le a te válladról a felelõsséget.
EZT MÉG OLVASNI IS ROSSZ! A "párod" nem akart védekezni, nem akart gumit húzni, most meg sunyi módon elmenekülne a felelõsség alól, és kitenne Téged egy nemkívánt abortusz testi, lelki következményeinek?! Kerüld el mostantól?! Mi van?! Mit képzel ez? Hogy felelõsség nélkül dugunk? De felrúgnám az ilyet!!!!!! Kihasználja, hogy Te meg voltál olyan hülye szerelmes, hogy gumi nélkül hagytad, inkább evett a para... Tartsd meg a gyereket, ha meg szeretnéd tartani, a pasit meg cibáld a bíróság elé, hidd el, Neked adnak majd igazat, fizeti szépen a gyerektartást. Persze, gumit nem húzunk, csak elhúzzuk a belünket, aha, ahogy azt Móricka elképzeli... Egyébként akárhogy döntesz, nem Te vagy itt a fõ bûnös, választhatod az abortuszt is - ne oltsátok már h gyilkosság, stb. - nem õ tehet róla! Neked - bocs - annyi a hibád, hogy nem álltál a sarkadra, hogy "ha nem húzol gumit, nincsen szex" (vagy nem mondtad neki, hogy oké, szedsz tablettát, fizesse a felét).
Anyámat is elhagyta apám és õ is nagyon rossz anyagi körülmények között élt. Vívódott is, hogy mi legyen, és lásd a mellékelt ábrát, jól döntött, amiért ezúton is hálás vagyok neki ;)
A kérdező hozzászólása: õ 31 éves... mindent elmondtam neki, amit tanácsosnak tartotok megbeszélni... sosem gondoltam volna, hogy pont õ, pont ilyen helyzetben magamra hagyna...
azt, h õt elveszted, ne sajnáld..mert tényleg egy...., mondjuk az is kérdés h hány évesek vagytok..nem mindegy h 19 vagy 29...tedd azt, amit érzel, ebben nem dönthet más.
A kérdező hozzászólása: õ 31 éves felnõtt férfi. Aki amúgy velem tervezte a családját...
hány éves vagy??????te??
Ha nem szeretnéd, azért a kõbunkó kedvéért ne vetesd el. Én is ilyen cipõben voltam 18 évesen. Elvégeztem a sulit, akkor már 3 éve együtt éltünk (anyukámnál, ma már csodálkozom rajta, de megengedte. Én hétköznap kollégiumban voltam, hétvégén otthon. A pasim ott lakott nálunk, mert a részeges szülei miatt menekült otthonról. dolgozott már, eltartotta magát, csak nem tudott vola egyedül albérletet fizetni.) Szal, mikor én is elmentem dolgozni, különköltöztünk, eljegyzés volt, meg minden, és megbeszéltük, hogy nem védekezünk. Aztán, mikor teherbe estem, kitalálta, hogy nem tõle van a gyerek. Én meg szépen kidobtam, még aznap este, és másnap visszamentem a dokihoz, hogy elvetetném. Lehet, hogy ha kicsit gondolkodtam volna rajta, nem ezt teszem, de most is azt mondom, hogy 18 évesen egyedül nem tudtam volna felnevelni. Utánna nem volt komoly kapcsolatom, de mart a bûntudat. Úgy gondoltam, hogy nekem nem kell pasi, csak arra, mert mind szemétláda. (õ volt nekem az elsõ, és nagyon megbántott.) Szóval, alakitottam az életem magamnak. Mikor úgy éreztem, hogy egyedül menne, szültem egy gyereket, magamnak. (Az édesapja mai napig nem tudja, hogy gyeret szültem tõle. Ennek már 8 éve. És nem is akarom megmondani neki. Gondolkoztam már rajta, de 8 év után nem tartom helyénvalónak a dolgot.) Mikor még nagyon kicsi volt a lányom, összejöttem egy pasival. Komolytalannak indult a dolog, aztán megszerettük egymást, és megszerette a leánykámat. Azán pár hónap után teherbe estem. (Hiába szedtem a tabit, volt egy virusos betegségem, ami erõs hányással, hasmenéssel járt. Utánna meg egyszerüen elfeledkeztünk a gumiról. Õszintén megmondom, nem is volt otthon, hiszen szedtem a tabit.) A párom megilyedt, és arra kért, vetessük el, mert még nagyon korai. Erre azt mondtam neki, hogy már volt egy abprtuszom, és nem fogok még egyet végigcsinálni. Õt semmire sem kötelezem, nem kell a gyerketartás sem, a felnevele a gyermekem. Mindkettõt.Ennyiben maradtunk. Aztán pár nap múlva mondta, hogy meggondolta magát, nekem van igazam. Utánna persze árgus szemmel figyeltem õt, hogy komolyan mondja-e, vagy csak vetit nekem, de nem. Még a terhességem alatt összeházasodtunk, nevére vette a kislányomat is, és boldogan élünk, remélem addig, mig meg nem halunk. :) ) Tanulság: ne halgass a pasikra, csináld, amit TE szeretnél.
Én a helyedben nem tudnám a faszinak megbocsátani ahogy most viselkedik.Ha megtartod, ha nem, ez bizony mély nyomokat fog benned hagyni, ami elõbb-utóbb ki fog törni belõled, és vége lesz a kapcsolatnak.Amikor az ember terhes, és ilyen ellenérzések jönnek a másik fél irányából, az benned törést fog okozni.Én nem tartanám meg:már csak azért sem, mert nem akarnám hogy ilyen embertõl gyerekem legyen, a másik meg a pénz.Nincs értelme hogy valahol nyomorogj egy gyerekkel, a gyerektartás meg édeskevés.Kezdj új életet, még fiatal vagy, ne szúrd el a dolgokat.Az abortusztól meg nem kell félni, magándokihoz kell menni, nem kórházba.Hasonló helyzetben voltam én is, a férfit nagyon meggyûlöltem, és örülök hogy nem lett tõle gyerekem, pedig nagyon szerettem elõtte.Fogsz olyan pasit találni hidd el, aki normálisan áll a dolgokhoz, és mindketten örülni fogtok ha terhes leszel.
Ki tudja, talán egy másik pasi szívesen segítene felnevelni.
Azt tedd ami neked jó.Ö halgasson.De az jó megoldás, hogy hanyagold.Hasonlót éltem meg.Férjem anno barátom fösulis volt a teszt pozitív lett.3 napig került aztán megkérte a kezem.Azóta 10éve boldogok vagyunk együtt.
A párod miatt nehogy elvetesd! Ha nem tud így elfogadni, akkor igazi bunkó, nem is vagy számára fontos valószínûleg. Ha szeret, akkor nem tenne ilyen kijelentést. Szüleid nem tudnak segíteni neked? Ha szeretnéd a babát, akkor kerüld el az apját, majd kérj gyerektartást... Az egészben az a legrosszabb, hogy már most lejön, milyen egy szemét apja lesz szegénynek. :( Minden jót kívánok neked és a babádnak!
23.46-os vagyok..kérdésem elõtt már meg is kaptam a válaszodat.24 éveen már elég érett vagy ahhoz, hogy gyereked legyen.Ha úgy érzed vágj bele, és tartsd meg, hisz mint elõbb írtam egy abortusz után sosem lehet tudni, hogy sikerülne-e a következõ terhesség.Én nem kockáztatnék.Hány hetes kismami vagy?
Egyedül is felnevelheted, vagy anyukád is segíthetne, aztán lehet hogy a pasid is észhez térne késõbb... Hát fene tudja. De ha elveteted és valamit elcsesznek, akkor meg késõbb se lehet gyereked soha többé :/ vagy tévedek?
Te hány éves vagy?..egyébként ha elsõ gyerek van a hasadban én sem vetetném el a helyedben..hisz lehet, hogy soha többé nem születhetne vérszerinti gyereked!
A kérdező hozzászólása: 24
A kérdező hozzászólása: vagy elõbb kellett volna védekezni, és nem azt mondania, hogy ááá, minek a gumi. Ebben nincs valami?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!