Találatok a következő kifejezésre: Pár napja fogamzásgátlót és már (16 db)

Van itt olyan lány, aki elkezdte szedni a fogamzásgátlót és már az azt követő pár napban, nemi életet élt kiegészítő védekezés nélkül?

Lett következmény?

Legjobb válasz: Még ha volt is ilyen, aki megúszta, az nem garantálja, hogy te is meg fogod. Néhány napról van szó, igazán ki lehet bírni!

Még ha volt is ilyen, aki megúszta, az nem garantálja, hogy te is meg fogod. Néhány napról van szó, igazán ki lehet bírni!
A kérdező hozzászólása: 4 nap eltelik
nekem nem lett. külön megkérdeztem a dokitól is, h kell - védekezni, meg elolvastam a betegtájékoztatót is, és azt mondta/írták, hogy már az elsõ szem is véd. és nem lett következmény. de ez csak annál érvényes, ami tényleg véd az elsõ szemtõl, van, ahol külön írják, h be kell szedni egy egész levéllel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Nincs ilyen külön ráírva tájékoztatón. Ha a megelõzõ hónapban nem szedett hormonális fogamzásgátlót: , , A menstruációs ciklus (vagyis a havivérzés) elsõ napján kezdje el a Mirabella bevont tabletta szedését. A csomagoláson a hét aktuális napjának nevével megjelölt tablettát vegye be (ha például pénteken jelentkezett a havivérzés, akkor a "Péntek" feliratút válassza). Ezt követõen a hét napjainak sorrendjében haladva szedje a Mirabella bevont tablettát. A ciklus 2-5. napján is elkezdheti a gyógyszer szedését, ebben az esetben azonban (az elsõ csomag esetében) 7 napon keresztül kiegészítõ (mechanikus) fogamzásgátló módszereket is alkalmaznia kell." Ennyi van a tájékoztatón, de én az elsõ napon kezdtem el szedni, szóval innen gondolom, hogy nem feltétlenül szükséges a kiegészítõ védekezés. :)
Én 8. napon éltem nemi életet tabletta szedésnél. Nem lett semmi baj.

Lehetek terhes ha pár napja szedek fogamzásgátlót és már lefeküdtem a barátommal gumi nélkül?

A fogamzásgátló gyógyszerem azt írja hogy ha a menszeszem els? napján szedem az els?t akkor már nincs szükség más fajta védekezésre, és én a menszeszem els? napján szedtem be az els?t!

Legjobb válasz: Nem te vagy az elözö kérdést feltevõ? Sokan megvárják az elsö honapot.

Nem te vagy az elözö kérdést feltevõ? Sokan megvárják az elsö honapot.
Van aki fogamzásgátlo mellett lesz terhes, szval sose lesz 100%os a védelem.
Sztem is. Elvileg nem, gyakorlatilag igen.
A legtöbb gyszer a 7. naptól véd.Ha a papírra az van írva hogy véd már, akkor véd.Ez olyan, hogy persze nem biztos egy módszer sem.de azért valamelyiket használnunk kell.Amúgy meggyõzõdésem hogy a gyszer melletti teherbeesés a legtöbb esetben azért van mert nem az elõirás szerint szedték be.Szval ha az van írva, nem lesz baj, ne aggódj.
Ha azt írja a betegtájékoztató, akkor úgy van! Nem kell aggódnod!
Ha rá van írva a tájékoztatóra hogy elsõ naptól véd akkor az úgy is van, hülyeséget nem írhatnak rá. Van orvos aki a biztonság kedvéért azt mondja várjatok 1 vagy 2 hetet. Az egy hónapot akkor kell megvárni ha nem a menstruáció elsõ napján kezdte valaki. Én sem vártam annak idején csak egy hetet, és nem lettem terhes.
A kérdező hozzászólása: Igen ez minden fogamzásgátlónál így van! Akkor most ha nem bíznánk semilyen fogámzásgátlásba akkor soha nem szeretkeznénk! Nem így van?
A kérdező hozzászólása: Jó de semelyik fogamzásgátlás sem 100°/-os. Én csak arra lennék kíváncsi hogyha a fogamzásgátló gyógyszert pár napja szedem és a papírja azt írja, hogy már lehet szeretkezni akkor nem lehetek terhes igaz?
A kérdező hozzászólása: De ha a fogamzásgátló papír azt írja, akkor nem lehetek terhes igaz?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen nektek:) megnyugodtam:)

Pár napja szedek fogamzásgátlót és már lefeküdtem a barátommal gumi nélkül, ugye nem lehetek terhes?

Legjobb válasz: Olvasd el a tájékoztatot. Am papiron lehetsz terhes ha nem várod meg az egy honapot, bár én se vártam és nem lett semmi.

Olvasd el a tájékoztatot. Am papiron lehetsz terhes ha nem várod meg az egy honapot, bár én se vártam és nem lett semmi.
Bártaké a szerencse. Bízz benne, hogy olyan szerencsés vagy mint az elsõ hozzászóló. Én inkább kivártam annakidején az elsõ levél végét, plusz a szünetet. És a második levél megkezdése után mondtam a páromnak, hogy nem kell gumik :D Odáig volt a meglepetéstõl, mert nem is tudott a tablettáról.
Ha jelölve van a tablettáknál az elsõ, a nyolcadik és a 22., akkor az elsõ hét beszedése után már nem lehetsz terhes.

Pár napja szedek fogamzásgátlót, és már feküdtem le a barátommal gumi nélkül, ugye nem lehetek terhes?

Legjobb válasz: Bízz a védõangyalodban. Végülis az esély nem nagy, de sajnos egyáltalán nem lehetetlen. Lehettetek volna türelmesebbek és megvárhattások volna azt az 1 hónapot.

Bízz a védõangyalodban. Végülis az esély nem nagy, de sajnos egyáltalán nem lehetetlen. Lehettetek volna türelmesebbek és megvárhattások volna azt az 1 hónapot.

Már több mint 1 éve szedek fogamzásgátlót (fél évig Belara, fél évig Milligest) és a mostani 21 szemből egyet pár nappal később vettem be. Emiatt védett vagyok még? És ha a párommal együtt voltam akkor nem eshettem teherbe, ugye? Segíttsetek kérlek!

Legjobb válasz: szia ha azt az az egy szemet vetted be amit az elfelejtett napon kellett volna bevenni nem vagy 100%-an védett, hiszen a fogamzásgátló mechanizmusa ,hogy 12 órával késõbb még be lehet venni ugyanazt a szemet. A terhességre van esély, de vegyél tesztet,hogy megnyugodj.

szia ha azt az az egy szemet vetted be amit az elfelejtett napon kellett volna bevenni nem vagy 100%-an védett, hiszen a fogamzásgátló mechanizmusa , hogy 12 órával késõbb még be lehet venni ugyanazt a szemet. A terhességre van esély, de vegyél tesztet, hogy megnyugodj.
Nem akarlak megijeszteni, de én egy szem miatt lehettem terhes.egyet kihagytam véletlen, és a véletlen eredménye 5hónap mulva megszületik:) csinálj tesztet.sok szerencsét, és létszi ird meg mi lett.köszi

Fogamzásgátlót szedek. Most ért véget a szünetem és még mindig nem jött meg. Ez lehet a múlt heti mandulagyulladásom vagy a pár napja jelentkező napallergiám miatt? Nincs párom már lassan 2honapja szóval a terhességet kizárnám. Vélemények?

Legjobb válasz: ha nincs párod, akkor miért szeded? amugy ha kaptál antibiotikumot a gyulladásra, az csökkenthette a hatását, és lehetsz terhes. de sztem nem vagy..

ha nincs párod, akkor miért szeded? amugy ha kaptál antibiotikumot a gyulladásra, az csökkenthette a hatását, és lehetsz terhes. de sztem nem vagy..
Bármitõl lehet, szedd tovább az elõírtak szerint és ha a kövi is kimarad irány a doki.Lehet hormonproblémád vagy bár mi, más.
Amúgy meg 2 hónapos terhességet nem biztos hogy észre veszel......inkább most menj el dokihoz. :-)

19 napja szedek Novynette fogamzásgátlót, és kb.16 napig vérezgettem. Az elmúlt 3 napban már nem volt semmi és azalatt az idő alatt nem feküdtünk le a párommal. Ma miután szeretkeztünk kicsit mégis véreztem. Ez normális?

És így hogy 16 napig vérezgettem meg fog jönni rendesen 2 nap múlva mikor szünetet kell tartanom?

Legjobb válasz: Szia4 Való igaz, hogy a gyógyszerek okozhatnak kisebb nagyobb menstruáció kavarodást az elsõ hónapokban, de 16 nap az azért sok. Vérveszteség szempontjából is veszélyes ha több, mint két hétig van meg a menstruációd, fõleg ha még szex után is. Menj vissza az orvosodhoz és közöld vele a problémát. Amennyiben úgy ítéli meg, hogy nem lesz vele gond, akkor szedd tovább, de szerintem gyógyszer fog váltani. Szerintem meg fog jönni most is, ami még több vérveszteséget jelent. Ha nincs idõd elmenni a nõgyógyászhoz akkor legalább egy telefont. Remélem semmi gond nincs :)

Szia4 Való igaz, hogy a gyógyszerek okozhatnak kisebb nagyobb menstruáció kavarodást az elsõ hónapokban, de 16 nap az azért sok. Vérveszteség szempontjából is veszélyes ha több, mint két hétig van meg a menstruációd, fõleg ha még szex után is. Menj vissza az orvosodhoz és közöld vele a problémát. Amennyiben úgy ítéli meg, hogy nem lesz vele gond, akkor szedd tovább, de szerintem gyógyszer fog váltani. Szerintem meg fog jönni most is, ami még több vérveszteséget jelent. Ha nincs idõd elmenni a nõgyógyászhoz akkor legalább egy telefont. Remélem semmi gond nincs :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Elõször is köszönöm a válaszod. Igazából nem nevezném menstruációnak az egész 16 napot. Kb 7-8 nap volt ami rendes volt, a többi nagyon gyenge vérzés (a végefelé inkább barnás folyás) Ezzel kapcsolatban azt hallottam, hogy normális, és hogy sok lánynak volt ilyen vérzése novynette-tõl. Engem inkább az zavar, hogy így 3 nap semmi után most újra pici vérzést tapasztaltam.
Szia! Biztos hogy ennek a gyógyszerhez van köze? Néha én is szoktam picit vérezni szex után, fõleg ha már rég nem szexeltem elõtte. :D Jókor kezdted el szedni a tabit? (A ciklus 5. napján asszem) Én 6 éve szedem a Novynette-t és nagyon bevált, mármint jók a mellékhatásai - szép bõr, rövid vérzés, fájdalom semmi.
A kérdező hozzászólása: A ciklus 1. napján kellett elkezdeni, akkor is kezdtem. Lehet, hogy tényleg nincsen köze a vérzésnek a tabihoz, mret azóta voltunk együtt és semmi vérzés nem volt. Ezalatt az 1 hónap alatt én annyi mellékhatását tapasztaltam, hogy jelentösen nõttek a melleim (barátom örömére:D) meg picit hangulatingadozó lettem.. Egyébként neked a 7 napos szünet hanyadik napján szokott megjönni?

Az normális, hogy elkezdtem szedni a Lindynette 20 fogamzásgátlót első nap amikor megjött, és a második naptól csak pár csepp barna folt maradt a vérzésemből?

Előtte 23 napot késett a menzeszem, de csináltam tesztet és negatív lett, illetve a 19. napon amikor késett, a nőgyógyász is megvizsgált, és azt mondta, hogy semmi jele nincs a terhességnek. (Minden hónapban késik 1-2 hetet).

Legjobb válasz: én is lindynettet kezdtem el szedni, igaz, én a 3. napon, a nõgyógyász tanácsára, de ahogy beszedtem, nekem is másnap már alig volt, csak ilyen barnázás szerûség, amirõl te is írsz. szóval, szerintem van ilyen, hogy valaki szervezetére ez a hatása a hormonnak. nekem is az azt megelõzõ hónapban kb. kimaradt a menstruációm, így is a duphastonnal hozta meg a doki, hogy elkezdhessem szedni a gyógyszert. 22L

én is lindynettet kezdtem el szedni, igaz, én a 3. napon, a nõgyógyász tanácsára, de ahogy beszedtem, nekem is másnap már alig volt, csak ilyen barnázás szerûség, amirõl te is írsz. szóval, szerintem van ilyen, hogy valaki szervezetére ez a hatása a hormonnak. nekem is az azt megelõzõ hónapban kb. kimaradt a menstruációm, így is a duphastonnal hozta meg a doki, hogy elkezdhessem szedni a gyógyszert. 22L
Egy hétig azzal is lehet illetve ha nem múlik el menj el dokihoz. Lehet te még tünetmentes vagy, de irány a doki.
Mi köze egy esetleges gombás fertõzésnek ahhoz, hogy hová élvez a párod? Tényleg nem értem... Amúgy Cenesten mindkettõtöknek. Te attól lehetsz tünetmentes, hogy a párod nem az. Ha nem múlik, akkor irány a doki.
a canesten egy pofon a szarnak. menjen orvoshoz.
Menj orvoshoz, lehet a párod félre k*r már bocs:S Csak azért gondolom, mert te leírtad, hogy nem tapasztalod magadon a hüvelygomba jeleit, de õ igen.
Ha te magadon nem tapasztalod, akkor valószínûleg máshol szedte össze! Nem kell mindjárt arra gondolni, hogy félrement, lehet csak nem volt tiszta a wc, vagy a kezét nem mosta meg rendesen mielõtt megfogta a péniszét. Ha nem múlik el 1 hét alatt, akkor orvos, de a canesten nem ér semmit.
legjobb tudomásom szerint nincs.
Ilyen nincs. a cikulod kezdetétõl kell szedni, és a legtöbb fogamzásgátlótabletta már az elsõ hét után véd, vagy maximum egy ciklust kell kivárni.
Olyanról nem tudok, amit bármikor el lehet kezdeni, mindegyik gyógyszernél a ciklusod elsõ napjától kell elkezdeni szedni. Vannak olyanok, amelyek már az elsõ szemtõl védenek (ha akkor kezdted el szedni, amikor kell!), és vannak olyanok is, amik csak egy hét után!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!