Találatok a következő kifejezésre: Pár napja fogamzásgátlót és (53 db)

Yasminelle fogamzásgátlót szedek mos szedtem el a 3 levéllel a 4. napon tartok és még nem jött meg viszont előtte lefeküdtem a párommal a szünetbe. Lehet baj? A 7 napos szünetbe nem véd a fogamzásgátló?

Legjobb válasz: Ne aggódj,a 7 napos szünetben is véd a fogamzásgátló! biztos nincs semmi gond,még lehet nem állt be teljesen a mensesed a gyógyszertõl,és azért nem azon a napon jött meg mint eddig. de ha nem jön meg a 7 napban,szedd tovább a gyógyszert és mielõbb menj el dokihoz!

Ne aggódj, a 7 napos szünetben is véd a fogamzásgátló! biztos nincs semmi gond, még lehet nem állt be teljesen a mensesed a gyógyszertõl, és azért nem azon a napon jött meg mint eddig. de ha nem jön meg a 7 napban, szedd tovább a gyógyszert és mielõbb menj el dokihoz!
A kérdező hozzászólása: köszi.de nagyon izgulok ahogy telnek a napok és nem jön meg:S csak ere tudok gondolni :S

Már több mint 1 éve szedek fogamzásgátlót (fél évig Belara, fél évig Milligest) és a mostani 21 szemből egyet pár nappal később vettem be. Emiatt védett vagyok még? És ha a párommal együtt voltam akkor nem eshettem teherbe, ugye? Segíttsetek kérlek!

Legjobb válasz: szia ha azt az az egy szemet vetted be amit az elfelejtett napon kellett volna bevenni nem vagy 100%-an védett, hiszen a fogamzásgátló mechanizmusa ,hogy 12 órával késõbb még be lehet venni ugyanazt a szemet. A terhességre van esély, de vegyél tesztet,hogy megnyugodj.

szia ha azt az az egy szemet vetted be amit az elfelejtett napon kellett volna bevenni nem vagy 100%-an védett, hiszen a fogamzásgátló mechanizmusa , hogy 12 órával késõbb még be lehet venni ugyanazt a szemet. A terhességre van esély, de vegyél tesztet, hogy megnyugodj.
Nem akarlak megijeszteni, de én egy szem miatt lehettem terhes.egyet kihagytam véletlen, és a véletlen eredménye 5hónap mulva megszületik:) csinálj tesztet.sok szerencsét, és létszi ird meg mi lett.köszi
A kérdésedre a válasz igen. Viszont nyilván nem vagy terhes, tehát ez nézõpontodból irreleváns.
És az okos nõ ilyenkor elolvassa a tájékoztatót, amit a tabihoz adtak, legvégsõ esetben megkérdezi az orvosát, gyógyszerészét. A buta pedig ide írogat.

Szeretném eltolni a menstrucáiómat. Augusztus 16. -án szeretném, ha nem lenne. Június 16. -án fog megjönni, általában 7 napos szokott lenni és 27-28 naponta jön meg. Mikor kezdjem el a fogamzásgátlót szedni, hogy biztosan eltolja pár nappal?

Legjobb válasz: Ha június 16-án fog megjönni, akkor kell elkezdeni a fogamzásgátlót szedni. Onnantól számolva 21 napig szeded a tabit, majd jön a hét napos szünet. Akkor megjön a mensid augusztus 9 körül. Augusztus 13-án kezded el szedni a követlezõ levelet és szerintem 16-ára tuti elmúlik már a mensid. De ha most kezded el szedni majd a tabit, akkor lehet, hogy egész hónapban vérezni fogsz egy kicsit a tabi mellett, szóval az elsõ levélnél még nem száz százalék, hogy nem fogsz vérezni akkor, amikor nem akarod.

Ha június 16-án fog megjönni, akkor kell elkezdeni a fogamzásgátlót szedni. Onnantól számolva 21 napig szeded a tabit, majd jön a hét napos szünet. Akkor megjön a mensid augusztus 9 körül. Augusztus 13-án kezded el szedni a követlezõ levelet és szerintem 16-ára tuti elmúlik már a mensid. De ha most kezded el szedni majd a tabit, akkor lehet, hogy egész hónapban vérezni fogsz egy kicsit a tabi mellett, szóval az elsõ levélnél még nem száz százalék, hogy nem fogsz vérezni akkor, amikor nem akarod.
Egggész hónapban???

Fogamzásgátlóval el lehet tolni pár nappal a havi bajt? 15/l. És van olyan gyógyszer ami ilyesmire jo? Mert hallotam. és ezt felírhatja rendes házi orvos is? Vagy mivel tolhatnám el egy jo pár nappal? Vagy esetleg előrébb hozni hogyan lehetne?

el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Tényleg miért kell feltenni ezt a kérdés minden nap?? Hiszen mindig megírják, hogy Nem lehet semmivel sem elõre hozni vagy eltolni a menstruációt. Nem a szervezeted fog alkalmazkodni hozzád, hanem neked kell a szervezetedhez alkalmazkodnod..

Tényleg miért kell feltenni ezt a kérdés minden nap?? Hiszen mindig megírják, hogy Nem lehet semmivel sem elõre hozni vagy eltolni a menstruációt. Nem a szervezeted fog alkalmazkodni hozzád, hanem neked kell a szervezetedhez alkalmazkodnod..
Sehogy, ahogy ma olvastam egy válasznál, te alkalmazkodj a menstruációdhoz. Ha majd rendszeresen fog-gátlót szedsz, azzal nagy ritkán el lehet picit tolni, de nem szabad, mert totál kicsinálja a szervezeted.
nagyobb mennyiségû citromlé megivásával ki lehet tolni pár napot, de nem ajánlom. 1: a sok sav marni fogja a gyomrod, 2: a menstruáció egy természetes dolog, meg kell vele együtt élned és ne akard irányítani, hogy mikor jöjjön meg mert neked vmi programod lenne. és 15 évesen fõleg ne ezen törd a fejed.
*meg kell tanulnod vele
Nekem az abbahagyás utána 3. napon jött meg mindig amikor fogamzásgátlót szedtem.
Nekem a 7napos szünet közepén szokott megjönni, szombaton veszem be az utolsót és szerda vagy csütörtökön jön meg. De ezt ne vedd egyértelmûnek, ha most kezdted el szedni, olyankor van akinél még bolondozni szokott. Egyénfüggõ. Bár nekem rögtön beállt.
nekem az 5.napon szokott megjönni, ki fogod tapasztalni, hogy neked melyik nap fog megjönni
Nagyon kevés az esély rá, hogy másnap megjöjjön. Fõleg, ha 19-én este veszed be a tablettát-najó, ez lehet tökre nem számít :) Szóval tegyél egy tampont a táskádba a biztonság kedvéért, de nem hiszem, hogy használni fogod aznap. (Én pénteken hagyom abba, és kedd reggel jön meg-Yasminelle)
A kérdező hozzászólása: jangee-t szedem
Már ne haragudjatok, h bepofátlankodom...:D de elsõ kézbõl tudom:D:D.... szóval csajomnak az uccsó tabi után 4. vagy 5.-napon jön meg. Attól ne félj, h rögtön másnap .....szerintem tuti nem!! lassan nõgyógyász leszek..:D:D:D
A kérdező hozzászólása: :D:D
szünet elsõ napján nem sansz. 3-6 közti napokon általános. vigyél tampont, de sansz, h nem fog kelleni a buli alatt...
A kérdező hozzászólása: köszi!

19 napja szedek Novynette fogamzásgátlót, és kb.16 napig vérezgettem. Az elmúlt 3 napban már nem volt semmi és azalatt az idő alatt nem feküdtünk le a párommal. Ma miután szeretkeztünk kicsit mégis véreztem. Ez normális?

És így hogy 16 napig vérezgettem meg fog jönni rendesen 2 nap múlva mikor szünetet kell tartanom?

Legjobb válasz: Szia4 Való igaz, hogy a gyógyszerek okozhatnak kisebb nagyobb menstruáció kavarodást az elsõ hónapokban, de 16 nap az azért sok. Vérveszteség szempontjából is veszélyes ha több, mint két hétig van meg a menstruációd, fõleg ha még szex után is. Menj vissza az orvosodhoz és közöld vele a problémát. Amennyiben úgy ítéli meg, hogy nem lesz vele gond, akkor szedd tovább, de szerintem gyógyszer fog váltani. Szerintem meg fog jönni most is, ami még több vérveszteséget jelent. Ha nincs idõd elmenni a nõgyógyászhoz akkor legalább egy telefont. Remélem semmi gond nincs :)

Szia4 Való igaz, hogy a gyógyszerek okozhatnak kisebb nagyobb menstruáció kavarodást az elsõ hónapokban, de 16 nap az azért sok. Vérveszteség szempontjából is veszélyes ha több, mint két hétig van meg a menstruációd, fõleg ha még szex után is. Menj vissza az orvosodhoz és közöld vele a problémát. Amennyiben úgy ítéli meg, hogy nem lesz vele gond, akkor szedd tovább, de szerintem gyógyszer fog váltani. Szerintem meg fog jönni most is, ami még több vérveszteséget jelent. Ha nincs idõd elmenni a nõgyógyászhoz akkor legalább egy telefont. Remélem semmi gond nincs :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Elõször is köszönöm a válaszod. Igazából nem nevezném menstruációnak az egész 16 napot. Kb 7-8 nap volt ami rendes volt, a többi nagyon gyenge vérzés (a végefelé inkább barnás folyás) Ezzel kapcsolatban azt hallottam, hogy normális, és hogy sok lánynak volt ilyen vérzése novynette-tõl. Engem inkább az zavar, hogy így 3 nap semmi után most újra pici vérzést tapasztaltam.
Szia! Biztos hogy ennek a gyógyszerhez van köze? Néha én is szoktam picit vérezni szex után, fõleg ha már rég nem szexeltem elõtte. :D Jókor kezdted el szedni a tabit? (A ciklus 5. napján asszem) Én 6 éve szedem a Novynette-t és nagyon bevált, mármint jók a mellékhatásai - szép bõr, rövid vérzés, fájdalom semmi.
A kérdező hozzászólása: A ciklus 1. napján kellett elkezdeni, akkor is kezdtem. Lehet, hogy tényleg nincsen köze a vérzésnek a tabihoz, mret azóta voltunk együtt és semmi vérzés nem volt. Ezalatt az 1 hónap alatt én annyi mellékhatását tapasztaltam, hogy jelentösen nõttek a melleim (barátom örömére:D) meg picit hangulatingadozó lettem.. Egyébként neked a 7 napos szünet hanyadik napján szokott megjönni?

Ha leallok a fogamzasgatlo szedesevel, utana par napra megjon a menstruaciom es a kovetkezo az eredetihez kepest egy honapra, vagy az "eroltetetthez" kepest egy honapra fog megjonni?

Legjobb válasz: Mi az az erõltetett? Ha abbahagyod a tablettát,akkor ugyanúgy megjön a vérzésed,és után a vérzés elsõ napjától számítva a 29. napon a rendes menstruációd! Így lesz 28 napos a ciklusod! DE!!!! Azt tudnod kell,hogy agyógyszer totál bekavar a szervezetdnek! Nekem gyógyszer mellett 28 napios ciklusom volt,mikor abbahagytam 36 napos ciklusom lett,aztán 24 napos,és után aállt be 27-30 napra! Szóval ha nem jön meg ne parázz,hogy terhes vagy,vagy ne éldd bele magad,mert lehet csak a hormonok szórakoznak veled! :)

Mi az az erõltetett? Ha abbahagyod a tablettát, akkor ugyanúgy megjön a vérzésed, és után a vérzés elsõ napjától számítva a 29. napon a rendes menstruációd! Így lesz 28 napos a ciklusod! DE!!!! Azt tudnod kell, hogy agyógyszer totál bekavar a szervezetdnek! Nekem gyógyszer mellett 28 napios ciklusom volt, mikor abbahagytam 36 napos ciklusom lett, aztán 24 napos, és után aállt be 27-30 napra! Szóval ha nem jön meg ne parázz, hogy terhes vagy, vagy ne éldd bele magad, mert lehet csak a hormonok szórakoznak veled! :)
A kérdező hozzászólása: Az eroltetettet ugy ertem h mondjuk nekem 15-en jott meg mindig (kb), a bogyot 20-an hagytam abba, ezert 25-en megjott es akkor ehhez kepest egy honap? De ertem amit mondasz es koszi a valaszt :)
Ja, így már értem! Szóval nem szede be végig a levél gyógyszert! Hát szerintem akkor is a gyógyszer utáni vérzéstõl számolj! Minél régebb üta szeded a gyógyszert, annál nagyobb az esély, hogy összekuszálja a mensid! Állítólag! Nem tudom van-e benne valami, és kb. 8-9 évig szedtem, eleinte katasztrófa volt a mansi idõpontja!
Az abbahagyás utáni vérzéstõl (ami még nem menzesz, csak megvonásos vérzés) számítva úgy kellene megjönnie, ahogy a tabi elõtt volt. Ha 28 napos ciklusod volt a tabi elõtt, akkor 28 napra. Ha 35, akkor 35 napra. De azért azt hozzáteszem, hogy a nõk egy részének eléggé betesz a dolog. Egy ismerõsömnek 28 napos ciklusa volt a tabi elõtt, már fél éve abbahagyta, de még mindig 40 napos ciklusai vannak.... De vkinek nem jön meg hónapokig egyáltalán...
A kérdező hozzászólása: Jeeeeezusom ez hihetetlen durva :OO. Nagyon szepen koszonom a valaszokat, meg h nem vtatok bunkok :)

Fogamzásgátlót szedek. Most ért véget a szünetem és még mindig nem jött meg. Ez lehet a múlt heti mandulagyulladásom vagy a pár napja jelentkező napallergiám miatt? Nincs párom már lassan 2honapja szóval a terhességet kizárnám. Vélemények?

Legjobb válasz: ha nincs párod, akkor miért szeded? amugy ha kaptál antibiotikumot a gyulladásra, az csökkenthette a hatását, és lehetsz terhes. de sztem nem vagy..

ha nincs párod, akkor miért szeded? amugy ha kaptál antibiotikumot a gyulladásra, az csökkenthette a hatását, és lehetsz terhes. de sztem nem vagy..
Bármitõl lehet, szedd tovább az elõírtak szerint és ha a kövi is kimarad irány a doki.Lehet hormonproblémád vagy bár mi, más.
Amúgy meg 2 hónapos terhességet nem biztos hogy észre veszel......inkább most menj el dokihoz. :-)

2 hete kezdtem el szedni fogamzásgátlót. Ez az 5. napom volt, és így a leírás szerint az első 7 napban kell kiegészítő védekezést használni. A 14. napon belém ment a párom. Lehet ebből probléma?

Mindig pontosan vettem be, egy sem maradt ki, és az egy hét más védekezés b?ven megvolt, de azért kicsit félek, mert nem lenne jó jelenleg még egy gyerek.

Legjobb válasz: A tájékoztató nem adhat megtévesztõ információt, erre azért szigorú szabályok vannak.

A tájékoztató nem adhat megtévesztõ információt, erre azért szigorú szabályok vannak.
Mindig várj egy hónapot. Nem éri meg az a fajta idegeskedés amely azután jön miután megtörtént, aztán azon rágódsz hogy minden rendben van-e, meg beleképzelsz mindent a jól lakottságtól kerekedõ pocakodba! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!