Találatok a következő kifejezésre: Pár napja bal (88 db)

7 hos baba par napja balra huzza a szajat balra, tapasztalt mar valaki ilyet? Mitol lehet?

Par napja kezdte, eloszor csak heha, mostmar szinte allandoan ugy all. Oltan, mintha mosolyogna felolralra. Legyszi ne irjatok, hogy vigyem orvoshoz, mert az egyertelmu, hogy holnap viszem, csak kivancsi lennek, volt-e mar valakinek ilyen problemaja, es mi lett a vege.

Legjobb válasz: Bocsi ketszer irtam, hogy balra...

A kérdező hozzászólása: Bocsi ketszer irtam, hogy balra...
A kérdező hozzászólása: Benntfogtak a korhazban, de szerencsere nem talaltak semmi bajt. Volt vervetel, koponya UH, ful-orr-gegeszet, szemeszet, EEG, minden negativ. Ideggyogyaszok osszedugtak a fejuket, aztan kikerestek a nagykonyvukbol, hogy mi is lehet ez, mert meg nem lattak ilyet. De nem egyertelmu, csecsemokori tic jelenseg van a zaron, remelhetoleg kinovi.
Szia! Mit mondott a doki? Minden rendben? Remélem jól van a babátok. Majd kérlek írj, hogy mi volt.
Na voltatok orvosnál? Írj majd, remélem minden rendben van!
Ezzel nem szabad várni, mert kezdõdõ agyvérzés is okozhatja! Ne haragudj, nem akarlak megijeszteni, csak a koraszülött osztályon sok mindent láttunk, és én azóta rettegek az ilyen tünetektõl! Például volt ott egy kisfiú, aki néhány naposan felvette azt a szokást, hogy gyakran emelte felfelé a fejét, felfelé nézett egyre sûrûbben. Még az csecsemõgondozók sem tulajdonítottak nagy jelentõséget neki, de persze figyelték a picit. Aztán hazaadás elõtt kapott szegény egy súlyos agyvérzést, és akkor már az ápolónõk is azt mondták, hogy a felfelé szemforgatás, felfelé nézés lehetett annak az elõjele, de megelõzni nem lehetett volna akkor sem. :( Mindenesetre a baba azóta már jól van, de a lényeg, hogy az általunk "furcsának" vélt viselkedés, mozdulat, szokás hátterében komolyabb gond is lehet, ezért nem szabad semmit elbagatellizálni.
Így van, a férjem szerint is fizikai vizsgálat, és õ CT-t is kérne, biztos, ami biztos, bár nyilván ezt csak így a távolból, látva lehet, hogy mást mondana. Ki kell zárni mindenféle agyi történés lehetõségét.
Remélem már a kórházban vagytok. JÓ esetben semmi, rossz esetben valamilyen agyi történés (vérzés, érgörcs, trombózis stb) állhat az ilyen mögött. MIndenképpen kell a neurológus. Lesz egy fizikai vizsgálat, ahol átnézik a reflexeit, majd esetleg egy koponya CT, ha az orvos lát valamit.
A kérdező hozzászólása: Koszonom kedves utolso! Es milyen vizsgalatra szamithatok a ferjed szerint? Mire utalhat ez a jel? Megkerdezned legyszives?
A férjem neurológus, rákérdeztem nála, azt mondta, hogy akkor is vidd minél hamarabb (ma) ha minden oké vele, tehát eszik, jó a kedve, stb.
Én elvinném ügyeletre. Lehet hogy semmi, csak éppen tetszik neki hogy elhúzza. De lehet neurológia dolog.
Szia! Nem tudod esetleg ma vinni? Milyen a hangulata, meg az általános állapota?
A kérdező hozzászólása: A tobbi hibaert is bocsi, szopizik kozben :)
De jó, akkor minden rendben! Persze nem lehetett kellemes a kórházi vizsgálatok ideje, sajnállak benneteket! Biztosan kinövi a pici, és mivel mindent kizártak, nyugodj meg! Köszönöm, hogy megírtad!

Jobb mellem feszes, 100-120g-t kiszopizik belőle a kéthetes lányom, a bal puha, abból 60-70-et. Utána még le is fejem, de az pár napja be sem keményedik a bal. Miért van ez, valamint mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: Nálam is ez volt! Pont ugyanígy, a bal termelt kevesebbet. Én nem tudom mitõl lehetett, arra gondoltam, hogy valami miatt kevesebbet termel, aztán arra, hogy nem minden étkezésnél annyira éhes a kisfiam, így abból a cicibõl mindig kevesebbet szopizott. Végülis 6 hós koráig így is csak anyatejet kapott, semmilyen más táplálékot, folyadékot nem, és most 20 hónapos, de még mindig szopizik. nálam egy idõ után, kb. 4-5 hós kora környékén már a bal cici nem tudott eleget termelni, így onnantól nem váltott cicivel szoptattam, hanem mindig mind a kettõbõl. Volt olyan is, mikor fejlõdési ugrásban volt (6-8 hetesen és 4 hós kora körül is), amikor óránként kellett szoptatnom pár napig. Aztán mindig helyrezökkent a kereslet-kínálat. 6 hós kora óta pedig elkezdtük a hozzátáplálást, és attól fogva - a mai napig - csak jobb mellbõl szoptatom, az is elég neki. Ne ijedj meg, neked is menni fog, csak ne add fel! A fejés biztosan segít, ha nem is kezd el többletmennyiséget termelni a bal melled, legalább biztosan termelni fog annyit, amennyit tud. Ja, és ami nagyon fontos: egy idõ után (akár 1-2 héten belül) egyik melled sem lesz kemény, ettõl se ijedj meg, attól még lesz benne elég tej. Emiatt is lehetséges az, hogy a bal melledben esetleg már kereslet-kínálat van és azokon az evéseken nem éhes annyira a babád.

Nálam is ez volt! Pont ugyanígy, a bal termelt kevesebbet. Én nem tudom mitõl lehetett, arra gondoltam, hogy valami miatt kevesebbet termel, aztán arra, hogy nem minden étkezésnél annyira éhes a kisfiam, így abból a cicibõl mindig kevesebbet szopizott. Végülis 6 hós koráig így is csak anyatejet kapott, semmilyen más táplálékot, folyadékot nem, és most 20 hónapos, de még mindig szopizik. nálam egy idõ után, kb. 4-5 hós kora környékén már a bal cici nem tudott eleget termelni, így onnantól nem váltott cicivel szoptattam, hanem mindig mind a kettõbõl. Volt olyan is, mikor fejlõdési ugrásban volt (6-8 hetesen és 4 hós kora körül is), amikor óránként kellett szoptatnom pár napig. Aztán mindig helyrezökkent a kereslet-kínálat. 6 hós kora óta pedig elkezdtük a hozzátáplálást, és attól fogva - a mai napig - csak jobb mellbõl szoptatom, az is elég neki. Ne ijedj meg, neked is menni fog, csak ne add fel! A fejés biztosan segít, ha nem is kezd el többletmennyiséget termelni a bal melled, legalább biztosan termelni fog annyit, amennyit tud. Ja, és ami nagyon fontos: egy idõ után (akár 1-2 héten belül) egyik melled sem lesz kemény, ettõl se ijedj meg, attól még lesz benne elég tej. Emiatt is lehetséges az, hogy a bal melledben esetleg már kereslet-kínálat van és azokon az evéseken nem éhes annyira a babád.
Nalam is a bal termelt kevesebbett.Gyakrabban kezdtem belole szoptatni es meg a masik cicit is lekorozte.Mivel a bal mellem befelefordulo, lapos, nem szerettem belole szoptatni .Ezert 7 hosan elvalsztottam ebbol a cicibol.Azota 1-bol szopizik.
A kérdező hozzászólása: Bõven iszok folyadékot és eszek is! Ezért sem értem. Vagy már beállhatott a kereslet-kínálat? Szüléstõl van tejem azaz 2 és fél hete pontosan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Megijedtem, hisz még picik vagyunk és ragaszkodom az anyatejhez.Kipróbálom a More Milk-et, hátha .... Bár a 60 sem kevés, de eddig nyomta a 100-at 4 óránként.

Pár napja elkezdett fájni az alhasam a bal oldalon, hogyha felállok, és járok. Egy idő után azomban általában elmúlik. Mi lehet ez?

Amikor ülök, vagy fekszem, nem érzem, esetleg csak bizonyos mozdulatoknál. Elmúlhat magától, vagy lehet akár súlyos is? Amúgy egy 17 éves lány vagyok. Ha valaki tud/sejt valamit, válaszoljon légyszi!

Legjobb válasz: Bal oldalon legtöbbször a vastagbél úgynevezett szigma bél szakasza szokott fájni, vagy görcsösen összehúzódik vagy ha szorulásod van a benne lévõ széklet feszíti. Esetleg, ha a bal petefészekben van egy cisztád az tud még itt fájdalmat okozni.

Bal oldalon legtöbbször a vastagbél úgynevezett szigma bél szakasza szokott fájni, vagy görcsösen összehúzódik vagy ha szorulásod van a benne lévõ széklet feszíti. Esetleg, ha a bal petefészekben van egy cisztád az tud még itt fájdalmat okozni.
rengetegminden lehet. meg persze sulyos is lehet mivel a sulyos betegsegeknek is csak egyszeru tunetei vannak. Na persze 17evesen nem kell aggodni, csak azt akartam ezzel mondani, hogy ennyibol nem lehet tudni, talalgatni foleg nem erdemes. Haziorvoshoz menj el kerdezd meg mi okozhatja, aztan ha nem nni.
talal semmi rendelleneset ahogy megtapogatja a hasad, akkor nogyogyasz. vagy majd az orvos ugyis utba igazit. nekem egyebkent hasonlo fajdalmaim emesztesi prpblematol voltak. (Elozo vagyok, telefonrol csak 2be sikerult elkuldeni bocsi)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Remélem, magától is elmúlik hamarosan, de ha nem, akkor majd elmegyek valahova.
A kérdező hozzászólása: Voltam orvosnál, azt mondta, h elõzõ nap megerõltettem csak az izmot, amiatt gyulladt/görcsölt be. Nem nagy baj szerencsére, úgyhogy el fog majd múlni. :)

Miért? Pár napja a bal mellemből elapadt a tej?

Létezik ilyen?Van benne,de csak 1 étkezésre.A jobb mellem viszont tele van,de annyi nincs benne,hogy egésznap ebb?l egyen.Valahogy visszalehet hozni a tejet a bal mellembe?6,5 hós a kislányom.

Legjobb válasz: Elvileg igen, vissza lehet hozni. Több testhelyzetben szoktass a bal cicibõl, bölcsötartás, hónaljtartás, kereszttartás és fekve pl, így több csatornát tudsz megnyitni és mindig a bal mellel kezdjétek a szopit + közvetlenül szoptatás után fejj abból a cicibõl!

Elvileg igen, vissza lehet hozni. Több testhelyzetben szoktass a bal cicibõl, bölcsötartás, hónaljtartás, kereszttartás és fekve pl, így több csatornát tudsz megnyitni és mindig a bal mellel kezdjétek a szopit + közvetlenül szoptatás után fejj abból a cicibõl!
Ha keveset "használod" a melled, akkor abban annyi termelõdik, amennyi kell. Ezért ajánlják, hogy mindkét mellet egyformán használják. Mivel csak naponta 1x szoptatsz a bal melledbõl, ezért tényleg nagyon kevés lehet benne. Javaslom, hogy szoptass belõle többször, s meg lesz a hatása. Megjegyzem azért, hogy a két mell tejtermelése nagy mértékben eltérhet. Nálam a bal volt a gyengébb, kevesebbet termelõ.
A kérdező hozzászólása: Szia.Köszönöm a választ.Kipróbálom amit tanácsoltál.Remélem használni fog.:) :)

24 hetes leszek pár nap múlva, és tegnap este óta időnként a bal oldalon, a köldökhöz közel nyilalgat, pedig szedek magnéziumot? Ez miért van, esetleg nő a méhem?

Legjobb válasz: Szerintem csak rosszul fekszik a bébid!!Neked rosszul.:) Majd egy pár nap múlva elforog onnan és te fellélegezhetsz!

Szerintem csak rosszul fekszik a bébid!!Neked rosszul.:) Majd egy pár nap múlva elforog onnan és te fellélegezhetsz!

Kora terhességben normális h nyilallgat a bal alkarom? Már pár nappal ezelőtt is észleltem.

Legjobb válasz: Ez azért túlzás =).Az alkarodnak semmi köze ahhoz,hogy terhes vagy.Ha az alhasad nyilallna jobb bal vagy középen az a terhességtõl van de ez.....34hkm

Ez azért túlzás =).Az alkarodnak semmi köze ahhoz, hogy terhes vagy.Ha az alhasad nyilallna jobb bal vagy középen az a terhességtõl van de ez.....34hkm
A kérdező hozzászólása: aha, csakh a szívem is néha kissé nehéz...és azt hittem van összefüggés, mert h néha igy egyszerre csinálják nem értem a szív késõbb kerül leterhelés alá nem? vagy már az elején is van vmi?
Ha a karod és a szíved is elnehezül így egyszerre akkor érdemes lenne a nõgyógyászhoz vagy akár sima háziorvoshoz elmenni és megnézeti õ elküld vizsgálatokra de mindenképp jelezz, hogy babát vársz.Ezek a tünetek nem a terhességtõl vannak.
Elõzõ vagyok, kimaradt, hogy igen, szerintem késõbb kerül nagyobb terhelés alá a szív , nekem most kezdett el hevesen bedobogni (34 hetes vagyok).
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat)

Bal szemem bal sarkában eléggé látszódnak az erek és piros, néha bele bele szúr a fájdalom kicsit. Pár napja durvább volt, de eléggé lassan javul. Orvoshoz kéne menni vele?

Talán köt?hártya gy. vagy mi lehet? csak az egyik szemem sarka ilyen, nem az egész. nem tudom, hogy beüljek e a rendelésre pár órára vagy fölös.

Legjobb válasz: Szerintem aludj többet, az a gondja. Ha alvásod kielégítõ, mégis érzed ezeket a tüneteket, menj orvoshoz!

Szerintem aludj többet, az a gondja. Ha alvásod kielégítõ, mégis érzed ezeket a tüneteket, menj orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: keveset alszom az elmúlt pár napban, és nagyon sokat ülök a gép elõtt. lehet akkor csak ki van készülve. egyenlõre csöpögtetek mûkönnyet idõnként bele. meglássuk. köszi a válasz!

Fájdogál a bal oldalam. Lehet ez attól, ahogy a méh visszahúzódik? 2 hete volt egy sima szülésem, pár napja érzékenyebb itt.

Alig vérzek, néha persze még er?sebb, de nem jelent?sen. A méhlepény pont a bal oldalamon volt, lehet, hogy amiatt érzékenyebb?

Legjobb válasz: Érdekes...én is pont így voltam. De nekem még mindig szokott szúrni a bal oldalam a peteérés idejében.Épp most készülök vele orvoshoz,mert sokszor elég komolyan fáj és fájdalomcsillapítót nem is tudok bevenni,mert 8 hónapos babám még szopizik.

Érdekes...én is pont így voltam. De nekem még mindig szokott szúrni a bal oldalam a peteérés idejében.Épp most készülök vele orvoshoz, mert sokszor elég komolyan fáj és fájdalomcsillapítót nem is tudok bevenni, mert 8 hónapos babám még szopizik.

15 hetes vagyok es par napja erzek valamit de mindig ugyanott a bal felemen. Lehet a baba vagy csak a levego jatszik velem?

Nem kozepen,alul kene lennie?

Legjobb válasz: Szia én a köldököm alatt a bal oldalon éreztem elöször üdv 22 hetes kismama

Szia én a köldököm alatt a bal oldalon éreztem elöször üdv 22 hetes kismama
Szia!Én egész lent éreztem elõsször 16hetesen!27hetes kismama
Szió! Én 18 hetesen éreztem elõször a babó mozgását egészen lent, azt hiszem, hogy középen, de mindkét oldalon éreztem már, de inkább bal oldalon szokott mozogni ezt már megfigyeltem, de szerintem ez teljesen attól függ, hogy éppen hogy helyezkedik. Mostanában már feljebb is szoktam érezni. Olyan jó. Szerintem õ lehet az. Boldog babavárást! 21 hetes kismami
Én a poci aljában éreztem elõször, mintha korogna a gyomrom.:) S
Én lent és jobb oldalt. :) 33 hetes kismama
Szia! Én bal oldalt, lent. 17 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!