Találatok a következő kifejezésre: Pár napja az orrom, (20 db)

Babám 10hetes és pár napja folyik az orra meg néha köhög is. Szívjuk az orrát?

láza nincs,doki egy hete látta,mikor kell vinnem dokihoz,és mit tehetek még?

Legjobb válasz: Ha folyik az orra, akkor mindenképpen szívni kell az orrát, valószínû, hogy attól van a köhögés is, ami a torkára kerül. Tengervizes orrspray, orrszívás naponta többször, és 2x-3x nasivin orrcsepp. Nyugodtan adhatsz neki Cebion cseppet (C vitamin) is, és azért figyelgesd, nehogy belázasodjon. Ha úgy nyugodtabb vagy, akkor nézesd meg az orvossal.

Ha folyik az orra, akkor mindenképpen szívni kell az orrát, valószínû, hogy attól van a köhögés is, ami a torkára kerül. Tengervizes orrspray, orrszívás naponta többször, és 2x-3x nasivin orrcsepp. Nyugodtan adhatsz neki Cebion cseppet (C vitamin) is, és azért figyelgesd, nehogy belázasodjon. Ha úgy nyugodtabb vagy, akkor nézesd meg az orvossal.
Én akkor is majdnem mindennap kiszívom az orrát ha nem folyik, de 2 naponta biztos. Ha folyik akkor meg ahogy elõttem is írták naponta legalább 2x is. Mi az Otrivin Baby-t használjuk hozzá.
Csináltass egy vérképet a házi orvossal. Egyébként miért nem mentél már orvoshoz?
Hány éves vagy? rendszeresen menstruálsz már?
A kérdező hozzászólása: 18, igen rendszeresen. Azért nem mentem el orvoshoz, mert külföldön dolgozom több, mint egy hónapja 6 napot egy héten, nem volt még rá idõm.

Orrfolyás ellen? Egyéni praktikák érdekelnek, kinek mi jött be, vagy bármilyen gyorssegély, hogy ne folyjon az orrom, pár napom van összeszedni magam! Sóbarlang hatásos lehet?

Nemtudom hogy nátha, vagy allergia, de nagyon folyik az orrom,fél percenként fújnom kell, tüsszögök, lázam nincs. Szedek D vitamint, kasvirág cseppeket, grapefruit cseppeket, iszom folyton a sok vizet, kamillateát, csipkebogyóteát, ágyban fekszem, most még Cetirizin-t is beveszek, hátha allergia miatt van, nemtudom még mit tehetnék, de fontos programom lesz, mindent el akarok követni a gyógyulásért. Arra gondoltam, hogy sóbarlangba megyek hnap, és azután 1-1 órára, szerintetek kicsit kisegíthet, vagy csak a hosszú terápiáknak van ott értelme?

Legjobb válasz: Jahm igen és valami sós orrspraym is van, azzal is fújkálok néha

A kérdező hozzászólása: Jahm igen és valami sós orrspraym is van, azzal is fújkálok néha
Naponta párszor kellene, de nemcsak fújni, hanem ôblíteni is a nózikód.

Pár napja van hogy kifújom az orrom (nem erősen) és aztán elkezd kicsit, majd nagyon vérezni! Mitől lehet? Néha alvadt vér darabok is jönnek ki!

Legjobb válasz: mert sebes az orrnyálkahártyád. magától helyrejön,elõ szokott fordulni erõs megfázásnál.

mert sebes az orrnyálkahártyád. magától helyrejön, elõ szokott fordulni erõs megfázásnál.
A kérdező hozzászólása: Nem voltam megfázva!

Aids-es vagyok? 1 hónapja kb volt 1 alkamim, nem védekeztunk, pár napja hőemelkedéseim vannak, folyik az orrom, fája torkom, slejm jön fel, ezek már lehetnek a tünetek ugye?

Legjobb válasz: Az AIDS hosszú évekig, akár évtizedekig is lappang. Abban a fázisában HIV-hordozónak nevezik. A vírust nevezik HIV-nek (Humán Immundifferencia Vírus). Maga a betegség pedig az AIDS, vagyis a immunhiányos tünetegyüttes. Szerintem nem vagy te AIDS beteg, de hogy megnyugodj, menj el egy szûrésre, és legközelebb "IQ-ból" szexeljél, vagy védekezz.

Az AIDS hosszú évekig, akár évtizedekig is lappang. Abban a fázisában HIV-hordozónak nevezik. A vírust nevezik HIV-nek (Humán Immundifferencia Vírus). Maga a betegség pedig az AIDS, vagyis a immunhiányos tünetegyüttes. Szerintem nem vagy te AIDS beteg, de hogy megnyugodj, menj el egy szûrésre, és legközelebb "IQ-ból" szexeljél, vagy védekezz.
Vagy csak megfáztál. Egy hónap után még nem igazán jönnek ki az AIDS tünetei.
A kérdező hozzászólása: Köszönöma válaszokat és ajó kivánságokat! 2-3 hét mulva elmegyek a Karolina u. szûrésre.
Én már imádkoztam :) Azért szûrésre el kellene menni, hogy a következõ években ne kelljen ezen feszengeni.
ne izgulj, reméljük hoyg nem, osk siekrt drukkoljál mindeki!
Tudod, nálam is ugyanezek a tünetek, pedig egy éve már nem szexeltem senkivel, és elõtte is mindig védekeztem. Nem lehet, hogy talán ezt a nátha járványt kaptad el? Úgy tudom, a torokgyulladás nem kimondottan az aids tünete. Nyugodj meg, és ne gondolj a legrosszabbra! 2 hónap múlva meg irány el aids-szûrésre! (Asszem 3 hónap után mutatja ki a teszt.)
A kérdező hozzászólása: 2. szakasz – Primer vagy akut HIV tünetegyüttes – a HIV fertõzést követõ 3-6 hétben lép fel. Tünetei: átmeneti nyirokcsomó-megnagyobbodás, láz, fáradékonyság, rossz közérzet, izomfájdalom és kanyarószerû bõrkiütések. A fertõzöttek 1-2 hét elteltével hirtelen tünetmentessé válnak.
A kérdező hozzászólása: A torkom fáj leginkább szóval lehet hogy tényleg csak egy nátha szerû vírus?
Elnézést, rosszul mondtam, de hogy megnyugodj: http://hu.wikipedia.org/wiki/AIDS#Betegs.C3.A9g_szakaszai
De am ha betegnek érzed magad akkor célszerûbb elmenni szakorvoshoz nempedig a neten kérdezgetni ahol akár egy 12 éves hülyegyerek és okoskodhat :)

Pár napja szörcsög a kislányom. Mit ajánlanátok? Szívom az orrát, sterimart használok előtte, cebiont már hónapok óta kap.

Mára jött ki a 6. foga, plusz még jönnek a szemfogai egyszerre, de még nem törtek át. Ett?l lehet szörcsög?s?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is ez volt kezdetben, úgy forgolódott, hogy sehogy sem tudtam kiszívni. Nagyon jó ilyenkor, ha kérsz segítséget (ha van...), fogja le, vagy te fogod le, míg szívjátok. Megszakadt közbe a szívem, de csak így tudtuk szívni az apjával. Orrcseppet utána érdemes adni, fõleg estére. A fogzástól nemigen taknyosodnak be így, most valami betegség terjeng, mert az enyém is benne van egy hete.

Szia! Nálunk is ez volt kezdetben, úgy forgolódott, hogy sehogy sem tudtam kiszívni. Nagyon jó ilyenkor, ha kérsz segítséget (ha van...), fogja le, vagy te fogod le, míg szívjátok. Megszakadt közbe a szívem, de csak így tudtuk szívni az apjával. Orrcseppet utána érdemes adni, fõleg estére. A fogzástól nemigen taknyosodnak be így, most valami betegség terjeng, mert az enyém is benne van egy hete.
Én úgy csinálom, hogy lefektetem az ágyra, fölé térdelek, a térdeim a két karja mellett van, és a lábammal leszorítom a karjait. Így egyáltalán nem tud elmozdulni. A két kezem így szabad, az egyikkel a fejét fogom, a másikkal szívom. Nekem is a szívem megszakad ilyenkor, de muszáj.

Pár napja néha szokott vérezni az orrom, lehet köze ahhoz, hogy mostanában egyre többen fűtenek - füst, por több a levegőben -?

Allergiás vagyok a porra, illetve egy hete kegyetlenül bevertem a fejem az ajtófélfába.

Legjobb válasz: szerintem az ajtófélfával lesz valami..:S menj el orvoshoz minél gyorsabban:/

szerintem az ajtófélfával lesz valami..:S menj el orvoshoz minél gyorsabban:/
Lehet magas vérnyomás jele is, menj orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Tutira nem magas vérnyomás, ugyanis nekem alacsony. A doki is megmondta. ajtófélfa, ok, köszi, majd megyek.
Voltál orvosnál?
A kérdező hozzászólása: Nem, közben kiderült, hogy mégis az allergia

Mi ez? 3 hetes babám pár napja hörgő hangokat ad ki néha, olyan, mintha meg akarna fulladni. Porszívóztuk az orrát, hátha az dugult el, de nem. Ilyen szörcsögő hang, és csak akkor csinálja, mikor felébred, és nyújtózik, de akkor perceken keresztül.

Dokihoz csak holnap tudunk menni. Volt esetleg valakinek ilyen, vagy tudjátok mi lehet ez? Nagyon aggódom, ijeszt? hallani ahogy hörög!

Legjobb válasz: Köhögés? Láz? Volt náthás mostanában?

Köhögés? Láz? Volt náthás mostanában?
A kérdező hozzászólása: nem, nem volt beteg. ezen kívül semmi baja szerencsére.
Az én babámnak ugyanez van, fõleg reggelente hörög.õ 4 hónapos, elvittem dokihoz aki azt mondta hogy nem betegség csak a kis hörgõit súrolja a levegõ vagy valami ilyesmi, adott azért rá ambroxolt és orrsprayt hátha felszakadozik neki de SEMMI nem jött az orrából pedig 2 napig próbáltam. Aztán kb 1 hét alatt elmúlt neki a gyógyszer miatt, azóta hallani még néha de nem vészes!
Mutasd meg orvosnak, lehet, kap egy kis köptetõt.

Mi lehet a bajom? Lehet a két dolog közt összefüggés? Az utobbi pár napban minden este vérzik az orrom ma már délután is. A fejem is fáj gyakran. Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Nem tudom, mi a baj, de minél hamarabb menj el dokihoz. Lehet, vérnyomásos dolog, bár tényleg nem tudom.

Nem tudom, mi a baj, de minél hamarabb menj el dokihoz. Lehet, vérnyomásos dolog, bár tényleg nem tudom.
tényleg lehet magas (nagyon magas )vérnyomás és más baj is!! siess el orvoshoz minél hamarabb, mert ebbõl súlyos baj, pl.agyvérzés is lehet (életkor sem számít)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!