Találatok a következő kifejezésre: Pár napja az első (150 db)

A PÉTERFY KÓRHÁZBAN voltam pár napja, az első babámat várom, és a Nőgyógyászaton volt egy nagyon kedves ápoló, István névre hallgat, 39 éves fantasztikus közvetlenséggel. Valaki esetleg tudná a nevét, vagy elérhetőségét?

Legjobb válasz: próbáld meg facebookon vagy iwiwen megkeresni ha egy ott dolgozónak tudod a nevét akkor biztos ismerõse. (vagy google hátha) Azóta már megszületett a pici? :)

próbáld meg facebookon vagy iwiwen megkeresni ha egy ott dolgozónak tudod a nevét akkor biztos ismerõse. (vagy google hátha) Azóta már megszületett a pici? :)

20 hetes terhességnél normális, hogy egy pár napja erősen éreztem a babát rúgni pár napig (azok voltak az első egyértelmű napok), most meg 2-3 napja sokkal gyengébben és ritkán?

Ez még rendszeresebbé válik? Kicsit ijeszt?, hogy olyan er?sen rúgott most meg alig-alig néha gyengén. Lehet, hogy csak türelmetlen vagyok és ez még normális, de mivel els? babám nem tudom!

Legjobb válasz: szia,nekem is így van. De mikor védõnõ szívhangot próbált hallgatni pl,én semmit nem éreztem,õ meg mondta,hogy nagyon mozog,így nehéz elcsípni...Azt mondta,hogy még rengeteg helye van,így ha szerencsém van érzem,ha nem,akkor meg "elbújik"

szia, nekem is így van. De mikor védõnõ szívhangot próbált hallgatni pl, én semmit nem éreztem, õ meg mondta, hogy nagyon mozog, így nehéz elcsípni...Azt mondta, hogy még rengeteg helye van, így ha szerencsém van érzem, ha nem, akkor meg "elbújik"
nekem még most 26 hetesen is van, hogy napokig alig érzem, aztán másnap meg szinte meg se áll. mikor, milyen kedve van.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek!
Teljesen normális, nem kell aggódnod. 35hkm
akkor igen. az enyémre is rá van írva, hogy már az elsõ szemtõl véd. ha a tiéden is ez van, akkor nyugodtan!
Szerintem is igen. Ha nagyon pontos akarsz lenni, akkor várhatsz 2 hetet is, de szerintem már védett vagy.
ugyan ezt szedtem és igen:)

A menstruációm után 10 nappal együtt voltunk a párommal és az első behatolásnál még nem használt gumit. Utána egyből felvette. Mennyi az esélye a terhességnek?

Legjobb válasz: Ha rövid ideig volt benned, akkor még nem jön az elõváladék. Az elõváladék csak jóval késõbb jön, és kevés spermát tartalmazhat. Tartalmazhat, de nem biztos, hogy tartalmaz. Van esélye, de nagyon kicsi. No para!

Ha rövid ideig volt benned, akkor még nem jön az elõváladék. Az elõváladék csak jóval késõbb jön, és kevés spermát tartalmazhat. Tartalmazhat, de nem biztos, hogy tartalmaz. Van esélye, de nagyon kicsi. No para!
Beléd élvezett?
Mindenképp csinálj tesztet, mert valóban a legtermékenyebb idõben voltál! Ha elfogadsz egy tanácsot, az ún. örömkönnyek bizony már az elõjáték során jönnek! Legközelebb légy okosabb!
A kérdező hozzászólása: az elõváladék neki nem szokott az elején jönni, inkább közben jellemzõ. Köszönöm a használható válaszaitokat!
Ezt cáfolom , hogy az elõváladék késõn jön... Nálunk van , ha már feláll jön, és akkor még hozzá sem nyúltam. Szóval kiszámíthatatlan.
basszus... pont ovulációkor? Ha rád néz már terhes lehetsz ilyenkor! (értsd: hipertermékeny vagy)
mennyi az esélye? 79, 845689 %
A legrosszabbkor a legidiótább dolgot tettétek. Lehetsz terhes.
A menstruációd elmúlása után kb. 10 nappal van a peteérésed, tehát belõttétek a legesedékesebb napok egyikét. Most csak reménykedj, hogy a teszt negatív lesz 14 nappal az aktus után!
A kérdező hozzászólása: Nem. Azt csak késõbb a gumiba. Ezt az elõváladék miatt kérdezem.
HE-HE-HE. Dugás után egybõl felvette ? !!!!!
Igen
igen feleslegesen agódsz elsõ perctõl véd a gyógyszer még a 7 napos szünetben is
A kérdező hozzászólása: ksözönöm szépen :) megnyugodtam a 7 napos szünetben tudom, hogy véd, csak ez még az elsõ levél gyógyszer és azért voltam bizonytalan

Yasminelle tablettát szedők közül volt-e olyan, akinek az első pár napban, az előzőeknél erősebb vérzése volt?

Legjobb válasz: nekem nem volt. de az nem normalis. ha ugy folytatodik, akkor menj el orvoshoz.

nekem nem volt. de az nem normalis. ha ugy folytatodik, akkor menj el orvoshoz.
Nekem nagyon erõs volt a vérzésem, sõt az elsõ pár hétben mikor el kezdtem szedni szédültem és a hangulatom is össze vissza ingadozott. Igaz én Regulont szedek és csak az elsõ hónap volt ilyen most már semmi problémám nincs vele.
Nekem nem volt vele ilyen problemam hanem egy ido utan mar nem kivantam a sex-et es erosen hullott tole a hajam!De mindenki maskep reagal ra.En most valtos Vreya-ra

Van egy hím nimfapapagájom még fiatal. Azt olvastam hogy kikell engedni hogy repüljön de ezt hogy oldjam meg? és ha nem megy vissza a helyére? Vagy az első pár napban még hagyni kell hogy szokja a helyét. De akkor az hány nap legyen?

Legjobb válasz: Nagymamámnál visszamegy. Ott van a kajája meg a vize. Igaz, õ egész napra kiengedi és csak estére zárja be. Az elsõ pár napra zárd be, mert meg kell tanulnia, hogy az a helye. Az elsõ papagájt kiengedték azonnal, aztán órákat szenvedtek mire este végre elkapták.

Nagymamámnál visszamegy. Ott van a kajája meg a vize. Igaz, õ egész napra kiengedi és csak estére zárja be. Az elsõ pár napra zárd be, mert meg kell tanulnia, hogy az a helye. Az elsõ papagájt kiengedték azonnal, aztán órákat szenvedtek mire este végre elkapták.
Az 1. héten még hagyd a kalitkában. Utána mindennap nyisd ki a kalitka ajtaját(tegyél a kalitka ajtajába kívülre egy ülõrudat hogy könnyen ki/be találjon) és hagyd hogy a saját tempójában kijöjjön(kiengedés elõtt tegyél el mindent ami veszélyes lehet rá). Pár óra után általában visszamennek. Ha mégse próbáld meg beterelni, étellel becsalogatni, botra ültetve berakni esetleg emeld fel a kalitkáját és tedd elé az ajtaját. Ha sehogy se megy be akkor este félhomályban fogd meg egy ronggyal és tedd be. Minden kiengedés után egyre könnyebben lesz visszarakni.
Az elõzõ hozzászólo jól leírta a menetét. Annyit még hozzátennék, hogy ha kiengeded a szobanövényeket tedd el, ha van, mert bizony súlyosan mérgezõek lehetnek és ha eszik belõle a papagáj meghalhat! Plusz gyõzödj meg arról, hogy sehol sem tud kirepülni a házból/lakásból, az ablakok olyankor legyenek zárva.
14:47 Ugyan így van nálam is, mint a nagymamádnál, csak nekem már egyedül is mennek be. Teljesen önállóak már kalitka se kéne nekik.

35+3-hetes pocis vagyok! Kismamik! Hogyan telt nektek az elsö pár nap a picivel othon? Segítség volt? Tudtatok mindent?

Én nagyon izgulok,hogyan fog menni majd,tudni fogok e mindent.

Legjobb válasz: nekem a párom itthon volt 3 hétig és neki van már kettõ úgyhogy nem volt gond de mikor visszament dolgozni elsõ nap 6x hívtam 2. nap már csak 2x aztán minden ment nyugodtan.annyiba jobb hogy még a picik annyira sokat alszanak még akkor. ha õ aludt én kitakarítottam meg ilyenek és pihentem vele.azóta nincs segítségem párom napi 16 órát dolgozik így már nehezebb de egy kis szervezés és megy minden mint a karikacsapás :) sok sikert Neked és könnyû szülést jó babázást

nekem a párom itthon volt 3 hétig és neki van már kettõ úgyhogy nem volt gond de mikor visszament dolgozni elsõ nap 6x hívtam 2. nap már csak 2x aztán minden ment nyugodtan.annyiba jobb hogy még a picik annyira sokat alszanak még akkor. ha õ aludt én kitakarítottam meg ilyenek és pihentem vele.azóta nincs segítségem párom napi 16 órát dolgozik így már nehezebb de egy kis szervezés és megy minden mint a karikacsapás :) sok sikert Neked és könnyû szülést jó babázást
szia! Nekem anyukám jött minden nap segíteni az elsõ héten, majd 2-3x egy héten. Most 4 hetesek vagyunk, már csak hétvégén jön. Az elsõ fürdetést is anyu csinálta, a másodikat már a férjemmel ketten hoztuk össze, sokat nevettünk a bénázásunkon. Mára olyan profik lettünk, mintha mindig is itt lett volna a baba. Szép babavárást kívánok neked és még szebb babázást!
Nagymamám volt velem 2 hétig. Elsõ baba, így én is nagyon féltem, h elrontok vmit, de képzeld, ösztönösen tudtam mindent! :) A mamám segítségét nem is kellett igénybe vennem a babával kapcsolatban, csak takarított, meg fõzött ránk, ami nagyon jó volt, mert sajnos császároztak. Nyugi, tudni fogsz mindent, amit kell, egyszerûen ráérzel majd! :)
szia!! mi 3-4 napig hárman voltunk apukával, aztán Õ ment vissza dolgozni. Anyukám a mai napig jön minden reggel, most már nem segíteni :) de nagyon jó volt, hogy mellettem volt. az elején a legkisebb változás miatt is orvoshoz akartam vinni a picit, folyton aggódtam, eleget eszik e, ilyenek :) Anya rengeteget segített, de amikor úgy éreztem, már megy egyedül, mondtam Neki, hogy pár napig ellennénk ketten. néha jó volt, csak a manóval. ne aggódj, minden rendben lesz!! mindent tudni fogsz, amikor oda kerülsz!! 6 hónapos kisfiú anyukája

Akik csak az első negatív napon tudtak együtt lenni a párjukkal, sikerült a baba?

Legjobb válasz: Igen. :-) De nincs olyan, hogy "csak" az elsõ negatív nap. Az elsõ negatív nap a legtermékenyebb!

Igen. :-) De nincs olyan, hogy "csak" az elsõ negatív nap. Az elsõ negatív nap a legtermékenyebb!
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez igazán jó hír, most reménykedem egy kicsit:-))
Örülök ennek a kérdésnek.Mi is a neg napon tudtunk együtt lenni és a pozi elõtti nap.De nekem csak 1 napig volt pozi az ovutesztem.Remélem mindkettõnknek összejön a baba!
A kérdező hozzászólása: Én is remélem, hogy ebben a hónapban mind a kettõnknek sikerül:-)

Nem féltek attól hogy milyen anyák lesztek és hogy milyen lesz az első pár nap a babával? Milyen lesz a szoptatás meg ilyenek?

Szeretném ha olyanok válaszolnának akik az els? gyereküket várják.

Legjobb válasz: Dehogynem félek! :) így inkább bele sem gondolok, próbálom lazán felfogni, hogy nemhogy az elsõ pár nap, de a késõbbiek hogyan fognak alakulni (jól, természetesen) :)

Dehogynem félek! :) így inkább bele sem gondolok, próbálom lazán felfogni, hogy nemhogy az elsõ pár nap, de a késõbbiek hogyan fognak alakulni (jól, természetesen) :)
35 hetes vagyok. A szoptatástól és a köldökcsonk ápolásos dolgotól félek. Azon is agyalok, hogy a párom hogy fogja fogadni majd a picit. Persze most nagyon várja meg minden, de félek, hogy a kakás pelus és az ordítás nem fog neki tetszeni:) Múltkor felvettem a barátnõm alig 2 hónapos babáját. valami csoda volt érezni azt a kis testet, azt a pici szuszogást. Nagyon várom már. Remélem az ösztöneink vezetnek és segítenek majd minket! :) Boldog anyává válást mindenkinek!!!!!!
Szia:) Énis ezen agyalok nap mint nap:) Egyre közelebb az idö és nekem is az elsö baba:) Mindig arra gondolok mit kell tennem hogy jolegyen neki?Jo anya leszek e?stb de bizom abban hogy idövel majd minden kialakul és igazi szeretetre méltó anya leszek:) 30hetes kismami
Én is meg szoktam ijedni, mikor belegondolok, hogy hamarosan érkezik a kicsi.Nagyon gyorsan telnek a napok.Nem tudom, mit fogok kezdeni egy ilyen picike emberrel.De a férjem biztosan fog segíteni.27 hetes km.
Én is félek egy kicsit, és izgulok, fõleg most hogy már nincs sok hátra. Még soha nem fogtam újszülöttet, nem pelenkáztam, és izgulok hogy fogom-e tudni mikor miért sír, mi a baja...Persze itt lesz a férjem, majd együtt ügyeskedünk és a család is segít ha kell. Sok boldogságot és ügyességet a babához! :) 36 hetes pocis
Én nem féltem tõle. Valahogy úgy éreztem, ez az élet rendje :) Nem is volt semmi baj :) Most 5 hónapos a kisfiam. Sok boldogságot!
Szia! Én mostanában kezdtem el ezen gondolkodni (18. hét), hogy milyen lesz a csecsemõkor. Minél több mindent szeretnék elolvasni, de félek is picit mivel téli a baba annyi mindent írnak a szakkönyvek. Így öltöztessük meg úgy, hõmérséklet, páratartalom, kivinni-behozni stb. Nekem mindenki azt mondta, hogy megfogni felemelni az ösztönösen jön, bár barátnõm másfél hónapos lányát nem mertem megfogni olyan kicsi volt.... Meglátjuk...
Bennem is vannak kérdések és nem csak az elsõ pár naptól félek. Aggódom azért, hogy hogyan fogom bírni, hogy a párom hogyan fogja bírni és néha az is eszembe jut, hogy oda kell majd figyelnem, hogy a párommal való kapcsolatom maradjon meg olyan jónak, mint a szülés elõtt. Csupa kihívás. Ugyanakkor ösztönösen érzem, hogy imádni fogom a babát, hiszen már most is olyan érzéseket vált ki belõlem a létezése, amikrõl nem is sejtettem, hogy léteznek. Engem ez az érzés nyugtat, biztosan minden rendben lesz. Majd megtanulunk mindent:)
En 16 hetes kismama vagyok, elso babamat varom es folyamatosan ezen agyalok, hogy vajon milyen lesz itthon a babaval, fogom-e tudni szoptatni? Nem is tudom, hogy vegyek melszivot vagy bimbovedot, vagy menni fog anelkul is. Hogyan kell majd fogni amikor furdetem. Nagyon sok minden megfordul a fejemben es bizony felek az elso napoktol nagyon. A szulestol is felek de attol, hogy jo anya leszek-e meg jobban. :)
Nem aggódom! Régebben, mikor az újszülött osztályon helyettesítettem (adminisztrátor voltam) az egyik csecsemõs a kezembe nyomott egy csecsemõt (egyedül volt, és sok volt a dolga). Elsõ reakcióm: Úristen! Hogy fogjam meg? Második reakcióm: elkezdett sírni, és magamhoz fogtam. Rögtön elhallgatott. Szóval az anyai ösztön tutira vezetni fog minket. Ráadásul a legjobb barátnõmnek 2 gyereke van, õ is biztosan segít majd, és hát anyura is mindig lehet számítani (én is itt vagyok, felnõttem valahogy, meg az öcsém is). Ebbõl a szempontból szerencsés vagyok. Ami azonban aggaszt: 2 kutya van a háznál. Eddig mindig jól viselték a gyerekek látogatásait, rögtön leálltak játszani velük. Na de hogy fogják fogadni az új családtagot? Mert az nem csak jön és megy, hanem marad. Méghozzá sokáig! Oké, hogy figyelek rájuk, nem hagyom egyedül a babát, meg ilyenek. De utána, ha már totyog? Amúgy biztosan jó anya leszek. 10 évig nem jött össze a gyerek. Akkor új házba költöztünk, kutyákkal vettük körbe magunkat (õk a gyerekeink), 1 kutyus sajnos meghalt. Berendezkedtünk a gyerekmentes életre. Most meg itt állok, 13 hetes terhesen, és boldog vagyok. Semmi nem számít, mert mindenre választ kapok majd, és vezetnek az ösztöneim. Boldog babavárást mindenkinek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!