Találatok a következő kifejezésre: Pár napja a torkom, (35 db)

16 hónapos kisfiam 2 hete hisztérikus sírásban tör ki minden éjjel, pár napja a délutáni alvásnál is sír, csak az ölemben akar lenni, nem hajlandó az ágyába lefeküdni. Miért csinálja ezt?

Soha nem volt jó alvó,éjjelente egyfolytában mocorog,felsír,de eddig egy simogatás vagy cumi vagy hogy megigazítom segített,és nem ébresztette fel magát,aludt tovább.Bár ez minden éjjel kb 5-6 alkalommal el?fordult.Ez is iszonyú fárasztó volt,mert én nem tudtam azonnal visszaaludni,így alig alszom vmit,nagyon fáradt vagyok.De amit mostanában csinál,az mindent felülír.Az esti elalvás is megváltozott.Eddig a mondókázás és éneklés után szépen betettük az ágyába és egyedül elaludt.Most ahogy közelítünk az ágya felé már hisztérikus sírásban tör ki,ringatás,simogatás és nagy nehezen elalszik.Éjfél körül felsír,és iszonyú keserves sírás kezd?dik,csak akkor nyugszik meg kissé ha kiveszem,és lehetetlenség visszatenni az ágyába.Ahogy elaludt,és én óvatosan betenném a helyére,rögtön üvölt.Próbáltuk hogy hagyjuk sírni-nem pártolom ezt a módszert,de már nem bírtuk szusszal-ekkor kb 2 perc hiszti után öklendezés,hányás,mi takarítunk,új ágynem?,új pizsi,és kezd?dik újra.Tegnap 3x hányt,mire feladtuk és

Legjobb válasz: végre egy sorstárs :)) totál ugyanez van nálunk is, 16 hónapos, eddig jó alvó volt éjjel, pár hete éjfél körül felébred, ordít, muszáj kivenni, mert addig sír magam mellé veszem egy 90 cm széles heverõn alszunk így tovább reggelig :( vagyis õ alszik, én meg..... fogalmam sincs mit csináljak, én is attól tartok hogy most már totál átszokik mellém, de egyszerûen nem hagyhatom a kiságyban, mert reggelig ordítana, azt meg én nem bírom na meg ami még gond, hogy van hogy már akkor felébred, amikor még én fent vagyok, és kezdi, és olyankor nekem is le kell feküdnöm, nem tudok mit csinálni nem tudok segíteni ne haragudj, csak gondoltam leírom, hogy nálunk is teljesen ez van de kíváncsi vagyok a válaszokra!

végre egy sorstárs :) ) totál ugyanez van nálunk is, 16 hónapos, eddig jó alvó volt éjjel, pár hete éjfél körül felébred, ordít, muszáj kivenni, mert addig sír magam mellé veszem egy 90 cm széles heverõn alszunk így tovább reggelig :( vagyis õ alszik, én meg..... fogalmam sincs mit csináljak, én is attól tartok hogy most már totál átszokik mellém, de egyszerûen nem hagyhatom a kiságyban, mert reggelig ordítana, azt meg én nem bírom na meg ami még gond, hogy van hogy már akkor felébred, amikor még én fent vagyok, és kezdi, és olyankor nekem is le kell feküdnöm, nem tudok mit csinálni nem tudok segíteni ne haragudj, csak gondoltam leírom, hogy nálunk is teljesen ez van de kíváncsi vagyok a válaszokra!
Szia! Az én kisfiam is csinált ilyet. Ha meglátta a kiságyat üvöltött. Ha bele akartuk rakni kapaszkodott. A vége gyakorlatilag mindig az lett, hogy Õ gyõzõt velem aludt az ágyon. Most 15 hónapos elérkezettnek láttam az idõt, hogy kiságyba rakjam persze nem volt hajlandó ott maradni ekkor levettem az elsõ rácsát és immár 1 hete gond és hiszti nélkül alszik egyedül az ágyában, még akkor sincs hiszti, hogy ott kell maradni mikor fel kell éjjel enni. Eszik majd vissza alszik. Szerintem félt a rácsoktól, korlátozva érezte magát vagy félt, hogy eltûnünk nem tudom de nekünk ezzel megoldódott a problémánk:) Egy próbát lehet nálatok is megérne:)

Jelentheti a szülés közeledtét, ha pár napja hányinger tör rám, és sokkal érzékenyebb lettem? 37+5 hetes vagyok.

Mindenen elsírom magam, ez eddig is így volt, de most sokkal jobban kijön, és sokszor meg minden idegesít, nem akarok már látogatót fogadni, és valahogy jobban is érzem magam a b?römben. Viszont a babám nagyon sokat mozog.

Legjobb válasz: Szia nem akarlak elkeseriteni de en az utolso honapban ugyan ugy hanytam, emelyegtem...es amit csak el tudsz kepzelni, es ket hettel tulhordtam :)

Szia nem akarlak elkeseriteni de en az utolso honapban ugyan ugy hanytam, emelyegtem...es amit csak el tudsz kepzelni, es ket hettel tulhordtam :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Akkor ez természetes. Csak kíváncsi voltam, nem akarom hogy elõbb jöjjön, de a túlhordást a dokim nem fogja hagyni mivel faros a babám, így császár lesz.

Pár napja megfáztam, fáj a torkom, néha olyan, mintha nehezebb lenne levegőt venni és szorítást is érzek a torkomban. Mit tudok rá használni? Vagy ezzel orvoshoz kell menni?

Ma reggel óta pedig köhögök és érzem,hogy valami folyik le a torkomon, meg öklendezek ilyenkor!

Legjobb válasz: eukaliptuszos balzsamot vegyél a gyógyszertárban, kend vele a mellkasod,hátad, sokat segit hogy jobban kapjál levegõt. Kamilla tea a torkodra,lándzsás útifû szirup a lerakódások feloldására, ha lázas vagy, neocitran vagy paracetamol... Ha meg nem múlik pár napon belül, és lázas is vagy, akkor orvost neki

eukaliptuszos balzsamot vegyél a gyógyszertárban, kend vele a mellkasod, hátad, sokat segit hogy jobban kapjál levegõt. Kamilla tea a torkodra, lándzsás útifû szirup a lerakódások feloldására, ha lázas vagy, neocitran vagy paracetamol... Ha meg nem múlik pár napon belül, és lázas is vagy, akkor orvost neki
Igyál jo forró teát többször és egyél negrot meg mézet. Amúgy meg valami köptetõ pl.robitussin is jo lenne mer az feloldja a lerakodást.Egy kis strepsilset is hazsnálhatsz, mert az meg torokfertötlenitõ hatású.
Ha lázas leszel, ami nem javul akármit csinálsz, akkor fertõzés és orvos kell hozzá. Én is ma voltam ezzel ügyeleten, 4 óra várakozás után a paraszt felírt egy vény nélküli gyógyszert, ami csak paracetamol. Kitörölhetem a seggem vele, meg a 39 fokos lázammal..:-* Eddig is azt szedtem.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, a lándzsás utifüvet más is ajánlotta, remélem beválik....


Mitől fályhat a torkom? Nagyon fáj a torkom pár napja.

Nagyon fáj a torkom pár napja... Nyelni alig tudok..

Legjobb válasz: A helyesírásodtól fáJhat... Viccen kívül, valószínûleg begyulladt a mandulád (ha megvan) vagy a torkod. Ittál/ettél mostanában hideget?

A helyesírásodtól fáJhat... Viccen kívül, valószínûleg begyulladt a mandulád (ha megvan) vagy a torkod. Ittál/ettél mostanában hideget?
Beteg vagy... Mennyibe, hogy 9-11 éves vagy, csak õk hibázhatnak ekkorát. LOL
Elsõ, bocs zöld pacsi akart lenni :(
de mi az a torkodon? nem tudod felköhögni, kikrákogni???
A kérdező hozzászólása: hát ez az, valami gusztustalanság, és nem tudom kiköhögni, és ez meg még idegesítõbb:) nincs erre valami házi gyógymód?....
......
gargalizálj sós vízzel, engedd le jó mélyen a torkodba..majd krákogj egy nagyot....vagy igyál citromlevet...vagy forró kávét...ezek is segítenek felszaggatni a slejmet....remélem tudtam segíteni.
Nekem is volt ilyen.Öklendeztem már ugy kohogtem.Ha nagyon köhögsz és már öklendezel tegyél zsebkendõt az orrodhoz és ne kell feltétlenül kifujni, csak ugy teszel mintha fujnád.Belefujsz a zsepibe.
elmúlt?
A kérdező hozzászólása: nem múlt el teljesen, de már nem annyira zavaró....elnyomja más bajom:(
Mi az a más baj??? :(
Menj el szûrésre 3 hét múlva.
Neked csókbetegséged van fiam:) [link]
Ha megnyalod a könyöködet, meggyógyulsz!
A kérdező hozzászólása: nagyon viccesek vagytok -.-
Köszi, de amúgy tõlünk mit vársz? De most komolyan
Védekezés nélkül bármit elkaphatsz....Vannak laborok, ahol van kompletten mindenféle nemi úton terjedõ betegségre szûrõcsomag. Pár ezer ft...
amúgy a mononukleózis is simán szóba jöhet...torokfájás, láz tünet
Hát ez azért nem úgy van, hogy elkapod és másnap már a kezdeti tünetek rajtad vannak. Ezt senki sem fogja neked megmondani a neten keresztül. el kell menni szûrésre és megtudod.
Hááát ez nagyon jó, a válaszok is... Ha ennyit rinyál valaki egy numera miatt miért nem veri ki magának??? :-) Jaaaa, hogy nem gondolkoztál? Hmmm, az milyen, amikor nem gondolkozik valaki??? :-) A csajoktól sokminden szarságot el lehet kapni, mert mind egy qrva... :-) Anyátok is az volt, mikor fiatal korában kereste apátokat és 50-edjére vagy 60-adjára megtalálta... :-)
Töltsél le egy megfelelõ vírusirtót, javaslom a NOD32-t. Az megoldhatja a problémádat. NOD32/Eset reporting, found 1 new virus +++ HIV+ Disinfecting. Please wait.
Õszintén, nem hiszem. 2-3 hét az alapvetõ lappangási periódus, utána influenzaszerû tüneteket tapasztalhatsz magadnál, amik pár hétig tartanak, majd eltûnnek. De ha biztosra akarsz menni, fogd meg a nyirokcsomóidat. HIV fertõzés esetén valószínûleg duzzadtak lesznek. De ha biztosra akarsz menni, várj 2-3 hetet és menj el egy szûrésre.
25-es: a nyirokcsomók mástól is duzzadtak lehetnek, pl. mononulceosis esetén is azok.
A kérdező hozzászólása: nemvoltam olyan alapotba sajnos hogy gondolkodjak
A kérdező hozzászólása: ..!.. :D
Nem mérvadó a sok mindenki... ugyan már... ha meg ennyire tudtad, miért dugtad meg gumi nélkül?
2 héten belül iszonyatos kínok között elpusztulsz
A kérdező hozzászólása: bocsi hogy hülyén fogalmaztam meg a kérdés végét, csak gondolkoztam hogy hogy irjam, és utána elfelejtettem kitörölni egy réészét
Az is lehet, hogy egyik ismerõsén keresztül, aki Afrikában járt elkapta az Ebolát, most meg te.
ha csak nem ku*váztál, nem hiszem hogy HIVes vagy. lehet simán bekaptad ezt a tavaszi hányós-hasmenéses vírust. de egy orvos azért nem árt ha kivizsgál. Fõ a hidegvér!
Persze. Jó h*ü*lye vagy már ne haragudj! Kicsit meg is érdemled. Csak nem kelhetett annyira az a p*i*n*a! Amúgy meg sokkal valószínûbb hogy megfáztál vagy vírusos vagy. De a f*a*szod r*e*tkesedne ha baj lenne!
A kérdező hozzászólása: Szerintem neked meg agyhártya gyulladásod van tesó.
Nincs ilyen bajod, max. megfáztál, de ha megnyugtat menj el szürésre..máskor használj gumit..nagyon tartós kapcsolatban engedheted meg ezt a felelõtlenséget.
A kérdező hozzászólása: xddd azok a kommentek...
Beírod a Google-be, hogy "láz torokfájás hányinger", rákattintasz a keresésre és gyorsan agyrákot diagnosztizálsz magadon!
A kérdező hozzászólása: tudom... most elõször fordult elõ... és utoljára is.
Szerintem mononukleózis.
Az écc biztos jelei!

Mennyi idő alatt töri át a fogacska az ínyt? Pár napja vannak tünetek, nem alvás, nyűgösködés, nyálzás?

Legjobb válasz: Ez minden gyereknél változó, volt olyan fog, ami napok alatt kijött, de volt olyan is, ami hetekig tartott!

Ez minden gyereknél változó, volt olyan fog, ami napok alatt kijött, de volt olyan is, ami hetekig tartott!
már látod a fehéredést?
A kérdező hozzászólása: még nem látom
minden gyerek más majd kitapasztalod te is az én kisfiam ilyenkor nagyon hisztis, sírós és az keze állandóan a szájába van s akkor fehéredik, mikor már nagyon közel az áttörés

Hogyan tudnék még ezalatt a pár nap alatt a töri érettségire tanulni? Nagyon félek az érettségitől. :S

Legjobb válasz: Közép töri? A feladatok megoldásának 50%-a benne van az atlaszba. Lapozd át, nézd meg. Kis gondolkodással simán meg lehet oldani. Elõzõ éves feladatokat csinálj...

Közép töri? A feladatok megoldásának 50%-a benne van az atlaszba. Lapozd át, nézd meg. Kis gondolkodással simán meg lehet oldani. Elõzõ éves feladatokat csinálj...
A megoldások 50%-a tényleg benne van az atlaszban, 40%-a a forrásanyagban, a maradék 10 % miatt meg ne izgulj. :) Lapozd át az atlaszt, nézd meg a tartalomjegyzéket, a kronológiát, tanulmányozd át a térképeket, képeket. Ha van még rá idõd, akkor lapozd át a fontosabb tételeket (általában szóbeli tételek is ezek közül kerülnek ki). Én is most érettségizek. Semmit nem készültem rá külön, de a próbaérettségit is megírtam atlaszból meg forrásanyagból 5-ösre. :) Ne izgulj. Nem olyan vészes az.
és az esszék? az oké, hogy a feladatok mennek forrásból, de esszét nem lehet írni sztem atlaszból... kikapunk egy olyat, hogy nõk helyzete, vagy társadalmi ellentétek, ilyesmi, ezekrõl semmi nincs az atlaszban! ti mit javasoltok? mit nézzek át még ma..?
A kérdező hozzászólása: Az esszekhez is vannak forrasok, terkepek, ha tanultal vmit is a 4 ev alatt toribol, az is menni fog.

Kislanyom par napja megfazott kicsit kohogott de semmi kulonos. Mi az ami latok most a torkan?

Most kicsit dunnyog nehezen kap levegot hiaba fujok neki bele.Szerintem csak elvan dugulva.Nem igazan jon belole semmi csak neha csordogal.Igaz emiadt nehezen alszik.Ma mondtam had nezzem meg a torkat es hatul ket oldalt bevolt neki pirosodva es mintha kicsit holyagos is lett volna?Nem tudjatok mit jelent ez?

Legjobb válasz: Adj neki kakukkfû teát 1 ek 2dl forró víz 10-15 perc. Akkor is adhatod, ha már nem beteg. Max pici mézet tegyél bele, ha muszáj. Lándzsás útifû tea is jó. És a Grape-fruit csepp. De szerintem csak az íztelen változatot inná még meg, amire rá is van írva. 4 csepp naponta vírusölõ. És nagy adag C vitamin. Enyémek betegség idején 600-700 mg-ot is kaptak elosztva a napban 3-4 napig.

Adj neki kakukkfû teát 1 ek 2dl forró víz 10-15 perc. Akkor is adhatod, ha már nem beteg. Max pici mézet tegyél bele, ha muszáj. Lándzsás útifû tea is jó. És a Grape-fruit csepp. De szerintem csak az íztelen változatot inná még meg, amire rá is van írva. 4 csepp naponta vírusölõ. És nagy adag C vitamin. Enyémek betegség idején 600-700 mg-ot is kaptak elosztva a napban 3-4 napig.
herpangina virusos eredetu betegseg, ami tprokfajassal, bedugult orral, esetleg lazzal jar. en gyulladascsokkentot adnek(nurofen), paracetamolt ha lazas es orcseppet.
Nálunk is kis köhögéssel kezdõdött, aztán beerõsödött éjszakára, az orra minimálisan folyt, kicsit el volt dugulva.Hõemelkedésre aztán lázas lett, irány a doki!!Mi csak 1 napig vártunk, vittem az orvoshoz.Hát jól tettem, mivel már átterjedt a vírus a légcsövére, a torkára, és a mandulájára.Kap szirupot, köptetõt, borzalmas étvágytalan, inni is alig tud.Láza már nincs, de köhög.Ha a te babádnak nincs láza, nem valószínû hogy komoly a baj, az enyémnek magas volt, 39C.Azért vidd el dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat.Mi is angliaban elunk es ugyaez a helyzzet nallunk is.Enni eszik eleg jol.Mar nem kohog csak ritkan de az orra van bedgulva es a torkat is csak egy pillanatra lattam.Hat lehet kerek majd egy idopontot.
Az én fiamnak ilyen tünettel diagnosztizáltak tüszõs mandulagyulladást.
Persze. Menj orvoshoz holnap.
Igen, ez felsõléguti fertõzés is lehet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!