Találatok a következő kifejezésre: Pár napja a kezem és (47 db)

Hogy oldható meg télen a suliba járás törött kézzel? Pár napja eltört a kezem és be van gipszelve . Hogyan tudnám megoldani majd a suliba járást?

Legjobb válasz: Má bocs,de eddig kézen jártál? Egy kézen ilyen útviszonyok közt biztosan nehéz.Próbáld erre igénybe venni a lábaid . Szerintem menni fog .

Má bocs, de eddig kézen jártál? Egy kézen ilyen útviszonyok közt biztosan nehéz.Próbáld erre igénybe venni a lábaid . Szerintem menni fog .
Próbáld meg most lábbal.

Mikor kezd kinőni a babák első foga? Létezik, hogy 2, 5 hónaposan már ezért sir, nyáladzik folyon és rágja az öklét pár napja a kisbabám?

Legjobb válasz: Szia.Nekem a kisfiam 3 hónapos korrától kínlódott a fogával és sajnos csak 11 hónapossan jött ki neki az elsõ foga.Most a kisleányom 3 hónapos,nagyon nyálszik és ha az ínyéhez ér a keze rögtön sír.A doktornõ azt mondta hogy pár hónapig itt még nem lessz fog.Remélem hamar kibújik neki,mert nemakarok végigszenvedni megint több mint fél évet.

Szia.Nekem a kisfiam 3 hónapos korrától kínlódott a fogával és sajnos csak 11 hónapossan jött ki neki az elsõ foga.Most a kisleányom 3 hónapos, nagyon nyálszik és ha az ínyéhez ér a keze rögtön sír.A doktornõ azt mondta hogy pár hónapig itt még nem lessz fog.Remélem hamar kibújik neki, mert nemakarok végigszenvedni megint több mint fél évet.
ismerõsömnél 3, 5 hónapos a lányka, és tegnap kibújt az elsó fogacska.Másik ismerõsömnél 3 hónapos kora óta nyûglõdnek a fog miatt, és még most 8 hónaposan sincs semmi.
Szia! A kislányomnak most 7 hósan bújt ki az elsõ fogacskája, de már 3 hós kora óta kínlódott vele. Én dentinox géllel masszíroztam az ínyét, de azt csak 3 hós kor után lehet alkalmazni. Még be is lázasodhat a foga miatt, és a popsiján is elõjöhetnek piros kiütések szintén ezokból.
Hát ez változó, de létezik ilyen, a fiamnak 3-hósan már kint volt az alsó két foga.
Igen, létezik. Bár valószínûleg néhány hónapot még várni kell a fogacskára, de már elindulhattak kifelé.
Nálunk a családban több gyereknek is kibújt az elsõ foga 2 hónapos korában. A szakirodalom tud olyat is, hogy van baba, aki foggal születik. (Régebben belõlük lettek a sámánok.)De persze gyakoribb, hogy hónapokig kell a picinek kínlódnia, mire kibújik a fogacska.
Az én kicsim is nagyon nyálzott és buborékolt már 2 hónaposan, de a fogacskáknak nyoma sem volt. Nyûgös sem volt, egyszerûen csak gyömöszölte a kezét a szájába. Félévesen bújt ki az elsõ foga.

Miért van az, hogy kb. havonta gyantáztatom a kezemet, és pár nap múlva ahogy kezd nõni, szúr? Gyantától nem kéne ennyire elvileg.

Annyira zavaró, épp azért gyantázom h ne erõsödjön, erre olyan fekete kis szúrós, mintha borotválnám. :O Mitõl lehet?Régebben nem emlékszem h ennyire ilyen lett volna.

Legjobb válasz: lehet, hogy nem tépi ki a gyanta, csak leszakítja a tetejét? csak egy tipp :)

lehet, hogy nem tépi ki a gyanta, csak leszakítja a tetejét? csak egy tipp :)
A kérdező hozzászólása: de hát az hogy lehetséges? a gyanta nem tépi ki tövestül?
ha nem jól csinálják, akkor nem
A kérdező hozzászólása: Miért, azt hogy lehet úgy rosszul csinálni, hogy csak letépje a tetejét?:o

Epiláló géppel szedem a lábamról a szőrt és álitolag 4 hétig kb. sima kéne legyen, nekem pár nap után kezd nőni, miért?

Legjobb válasz: nekem kb 1 hét után kezd el nõni, de ez egy általánosítás h 4 hét., genetika kinek milyen gyorsan nõ a szõre, azt nem tudod befolyásolni, kivéve a végleges szõrtelenítéssel.

nekem kb 1 hét után kezd el nõni, de ez egy általánosítás h 4 hét., genetika kinek milyen gyorsan nõ a szõre, azt nem tudod befolyásolni, kivéve a végleges szõrtelenítéssel.
Nekem ki sem tépi a szõrt, inkább félbeszakítja. Le is mondtam róla.
Igazából szerintem senkinek sem tart ki 4hétig, 14 éves korom óta epilálom a lábam, egyszer sem borotváltam, vagy krémeztem, és akkor sem érte meg a 4 hetet, max. 2-t, mert akkor még nem volt sok szõröm.Most 23 éves vok, hetente csinálom, mert addigra visszanõ.Szeritem csak mondják a 4 hetet, hogy el lehessen adni, mert ok, hogy nem erõsíti annyira a szõrszálakat, mint a borotva, vagy a krém, de sokkal több idõ, így mindneki inkább borotvát, vagy krémet venne.De nemek bejön az epi:)
Nekem az 5. nap után már szúrós. Pedig az epilátor tökéletes és használni is tudom. 4 hétig senkinek sem tart vagy max pár csajnak akinek lassan nõ a szõre és kevéskés is.
Azért nem tart ki 4 hétig, mert nem egyszerre nõ vissza az összes szõr. Váltó szõrnövekedés van.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint szivás a szõrtelenités :) )

39+ 4 kismama vagyok. Egy pár napja zsibbad a kezem és a lábam. Ez mitől lehet?

Legjobb válasz: ez is vele jár sajnos - a baba úgy fekszik, hogy nyom néhány ideget, ami zsibbadást okoz nem jelent bajt, de azért említsd meg az orvosodnak a legközebbi vizsgálaton nincs bevizesedve amúgy a kezed-lábad?

ez is vele jár sajnos - a baba úgy fekszik, hogy nyom néhány ideget, ami zsibbadást okoz nem jelent bajt, de azért említsd meg az orvosodnak a legközebbi vizsgálaton nincs bevizesedve amúgy a kezed-lábad?
Szia! Nekem is zsibbad fõként a kezem, de már a 34. héttõl. Nekem azt mondta a dokim, hogy a szövetek között halmozódik fel a folyadék és nyomja az idegeket. Nem feltétlenül kell klasszikus ödémának kialakulnia, ami az ujjbenyomatot megtartja.

37 hetes vagyok és pár napja nagyon bedagadnak a kezeim és a lábaim! Mit lehet ellene tenni? Az orvos azt mondta ez normális minden rendben!

Legjobb válasz: Csökkenteni kell a só bevitelt, illetve polcold fel a lábaidat, az segít.

Csökkenteni kell a só bevitelt, illetve polcold fel a lábaidat, az segít.
Ha azt mondja a doki, miért nem hiszel neki? Polcold fel, és igyál sok vizet! Nekem a doki és a védõnõ is napi 3 litert mondott. 2 hetes babócás
Sómentes diéta, heti egy gyümölcsnap (ha nem vagy cukros), felpolcolt láb, sok pihenés.
A kérdező hozzászólása: Hiszek a dokinak csak nagyon kényelmetlen!Már szinte egyik cipõmet sem tudom felvenni!Ezért kérdeztem hogy van e valami ami kicsit segit!Köszi a válaszokat!

Az normális, hogy menstruáció előtt pár nappal el kezd viszkedni a hüvelybemenetem, megjön, és utána már nem viszket?

Legjobb válasz: a menzesz "atmosott" kicsit. kijott beloled a ver ezaltal tavoztak LATSZOLAG a dolgok. de ha gomba volt a felelos az meg mindig ott van!:/

a menzesz "atmosott" kicsit. kijott beloled a ver ezaltal tavoztak LATSZOLAG a dolgok. de ha gomba volt a felelos az meg mindig ott van!:/
Ha a viszketést csak a menstruáció körüli napokban érzed, akkor szerintem normális, de biztosat csak orvos mondhat.
Igen, ez normális lehet, mivel a nõi ciklus során változik a hüvely pH értéke(menstruáció elõtt savasabb irányba tolódik) így ez az érzékenyeknél irritációt okozhat.
Nem normális. Nekem is igy volt pontosan mensi elött egy héttel jeletkezett minden hónapban. aztán kiderült hogy gomba. A mensi valamennyire kitisztitja de nem mulik el teljesen és ennyi idõ kellett hozzá hogy annyira elterjedjen hogy ujra tünetet okozzon. Ez egyébként nekem fogamzásgátló mellett volt és kiderült hogy nem sima gomba hanem candida volt. Ja és idõvel egyre erösebbek lettek a tünetek.
Valószínû gomba! Én is elhanyagoltam majd annyira tönkretett ott lent hogy egyszerre volt gombám, fertõzést kaptam és begyulladt a hüvelyem. Pedig eleinte nekem is csak akkor viszketett mielõtt megjött. A folyamatos viszketés csak akkor jött mikor már nagy volt a baj. Ajánlom menj most el dokihoz, egy egyszerû vizsgálattal megmondja van e ott valami nem oda való!!!

Pár napja felpuffadt az arcom. Enyhén vizesedik a kezem és a lábam. Mitől lehet? 37 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Nekem az anno az arcpuffadással egyidõben szállt le a pocakom, 2 hétre rá pedig megszültem a kisfiam. Van akinél ez a közelgõ szülés jele (hacsak nem terhességi toxémiás, de az más eset). Gyönyörû szülést kívánok Neked és sok boldogságot a babához.

Szia! Nekem az anno az arcpuffadással egyidõben szállt le a pocakom, 2 hétre rá pedig megszültem a kisfiam. Van akinél ez a közelgõ szülés jele (hacsak nem terhességi toxémiás, de az más eset). Gyönyörû szülést kívánok Neked és sok boldogságot a babához.
Szia, én is úgy hallottam, hogy az arcpuffadás a közelgö szülés jele! :) Könnyü és szép szülést neked!! 34 heteske
Szia! Nekem is pár napja van ez de én még csak 31 hetes vagyok.Azt mondta a term.gyógyászom, hogy kezd az arcom egy picit be ödémásodni puffadni, vizesedni ha zavar tud ellene tenni, de nem tértünk ki rá mert nem zavar, ezt is meg kell élnem lehet többet nem leszek ilyen kis "pufi fánk".
Szia! Ez normális már a "mi korunkban". A szervezet vizet raktároz. Figyelj arra, hogy meglegyen a napi 2, 5 l vízfogyasztás, és akkor nem lesz nagy gond. Szép szülést kívánok: 37 hetes kismama
Szia! Nekem is vizes a lábam, és a kezem, tegnap találkoztam a barátnõmmel, aki megkérdezte hogy most keltem-e fel mert olyan a fejem :-) mondtam hogy már órákkal ezelõtt...na azt mondja akkor lassan szülni fogsz , mert fel van puffadva az arcod, és a hasad is lejjebb szállt :-) Szóval sokan gondolják ez, de én azt mondom még másfél-két hetet várhat... pedig már nehezen bírom olyan " kómás " vagyok egész nap, és azt keresem hol dõlhetnék el...mert olyan fáradt vagyok...amit nem tehetek meg mert van egy örök mozgó 4 éves fiam :-) 36+4 hetes kismama
Nekem is be van dagadva a bokám és a kezem minden estére eltûnik a bokám a gyûrûimet meg le sem tudom venni. De én még nagyon messze vagyok a végétõl, csak 31hetes vagyok. A védõnõm szegény most végzett és nem igazán jött még bele a dolgába, hiába mondtam neki, csak só mentes diétát javasolt. Egyébként az én pocim is kezd egy kicsit ereszkedni még a férjem is észrevette, pedig ez már nagy dolog nála.
Egy cipõben járunk, én is 37 hetes vagyok, nekem is vizes a lábam (még a combom is), a kezeim. Tegnap a védõnõ és az orvos is megjegyezte, hogy milyen pufi lett az arcom. A doki szerint ez a terhesség végének a velejárója, még pontosan nem tudják az okát, de valamiért a szervezet vizet raktároz a végére - és az teljesen egyéni, hogy kinek mennyit. (Úgyhogy én már nem is mérem magam itthon, mert tudom (remélem...)hogy csak víz, és olyan ijesztõ szembesülni azzal a nagy számmal :-))
27.-én 12.15 -ös válaszadó voltam tegnap voltam az orvosnál azt mondta a vizesedésemre (bokám, lábam, ujjaim, arcom) hogy ödémás, és a terhességi toxémia elõjele, szigorú diétára fogott, se cukor, se só, se kenyér, és persze semmi tészta, és egyéb szénhidrátos finomságok.Napi 5-ször kell vérnyomást mérnem, jövõ hét pénteken vinnem kell a vérnyomásmérésem eredményét, vagyis írnom kell, plusz pisi mintát vinni amibe nézik hogy van-e benne fehérje...Ezt nem rémísztésnek szánom, de a doki azt mondta nagyon nagyon komolyan kell vennem, mert a babóm életével játszók ha nem tartóm be.Szóval lányok figyeljetek oda!!! 37 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!