Találatok a következő kifejezésre: Pár napja érzem az (116 db)

Holnap leszek 20 hetes. Már 1, 2 hete éreztem buborékolást, mintha a baba mozogna. De pár napja már azt sem érzem. Valami baj lehet?

pedig holnap 20 hetes vagyok,pont hogy jobban kéne éreznem,és semmi.orvoshoz csak jövöhéten kell mennem.

Legjobb válasz: Semmi gond, ne aggódj. Én is csak a 22. héttõl érzem rendszeresen, elsõ babánál ez teljesen normális. Kitartás, még pár hét és rendesen mocorogni fog a Kismanó!

Semmi gond, ne aggódj. Én is csak a 22. héttõl érzem rendszeresen, elsõ babánál ez teljesen normális. Kitartás, még pár hét és rendesen mocorogni fog a Kismanó!
Nincs semmi probléma. Nekem is csak a 24 héten mozdult meg érezhetõen. Nem kell aggódni! Utána majd egyre csak jobban és jobban fog ficeregni odabent :)

Pár napja érzek máskor nem jellemző tüneteket. Idáig nem mertem rá gondolni, de úgy véltem, ha mégis, másképp kell mindent tennem, ezért megcsináltam az első tesztet és pozitív! Szóval ezek szerint sikerült?

Azt olvastam, hogy negatív teszt tévedhet, de pozitív nem, kivétel némely ritka pajzsmmirigy betegségek esetén, de arról tudnom kéne. Tünetek: : er?s mellfeszülés (oldalt fáj) és ma reggel nem tudtam aludni, mert leszakadt a hátam. 2 nap múlva kéne megjönnie és pontosan peteéréskor voltunk együtt kétszer, ill el?tte, utána pár nap differenciával párszor. Ez az els? ilyen eset, szóval tényleg nem tudok tapasztalatok alapján itélni és el sem merem hinni! Segítenétek?

Legjobb válasz: Ha pozitív a teszt akkor valószínû baba van!!! Gratula! De azért még ne éld bele magad, ha nem jön meg, utána is csinálj egyet és rá pár hétre irány a doki! :D

Ha pozitív a teszt akkor valószínû baba van!!! Gratula! De azért még ne éld bele magad, ha nem jön meg, utána is csinálj egyet és rá pár hétre irány a doki! :D
szerintem csinálj még pár tesztet. Én amikor úgy gondoltam, hogy babás vagyok 5 tesztet csináltam, abból 3 lett pozitív. Csinálj este, reggel, napközben. Vagy menj el orvoshoz. A tünetek bármik lehetnek. Vagy várd meg amíg nem jön meg. Mert aki nagyon szeretne babás lenni néha azt hiszi, hogy úgy érzi, aztán meg nem is. Érted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az elsõ kontroll jan 8-án lesz, de a nõgyógyász egy régi kedves barát és már telefonon beszéltem vele, gyakorlatilag a helyzet az h ezek a tesztek elég pontosak. 3 napja késik a mensesem és a melleim alig férnek el a régi melltartóimban! Most már biztos vagyok benne, remélem minden rendben is van. :-)
Gratulálok! Tuti baba! Boldog babavárást!

Peteéréssel minden hónapban cisztám van, amit pár napig érzek, aztán felszívódik.1 éve szültem, nõgyógy. Most azt ajánlotta, hogy kezdjek el fogamzásg. Tablettát szedni.37 éves vagyok viszont 40 felett abba kell hagyni a szedését. Ti mit tanácsoltok?

Van valakinek hasonlóan havonta kiújuló cisztája?

Legjobb válasz: Ezek,ha az orvos megvizsgált és nem talált rosszindulatúságot,akkor valószínûleg funkcionális cysták,amik akkor alakulnak ki,ha az érett petesejt nem tud kilökõdni a petefészekbõl,ami megtelik folyadékkal és növekedni kezd. Ezek azonban általában fel is szívódnak. Ha mégsem,akkor el kell távolítani. Neked eddig szerencsére felszívódott. Azért javasolja az orvos a fogamzásgátlót,mert ilyenkor nincs peteérés,tehát cysta sem alakul ki. Fogamzásgátló szedését valóban nem javasolják 40 év felett,fõleg dohányzó,visszeres,migrénes nõknek(nekik amúgy kortól függetlenül sem javasolt). Mindamellet rengetegen szedik minden gond nélkül. Persze elõre nem lehet tudni kinek okoz majd problémát és kinek nem. Ha nincs ellenjavallata talán érdemes lenne meggondolnod a szedését.

Ezek, ha az orvos megvizsgált és nem talált rosszindulatúságot, akkor valószínûleg funkcionális cysták, amik akkor alakulnak ki, ha az érett petesejt nem tud kilökõdni a petefészekbõl, ami megtelik folyadékkal és növekedni kezd. Ezek azonban általában fel is szívódnak. Ha mégsem, akkor el kell távolítani. Neked eddig szerencsére felszívódott. Azért javasolja az orvos a fogamzásgátlót, mert ilyenkor nincs peteérés, tehát cysta sem alakul ki. Fogamzásgátló szedését valóban nem javasolják 40 év felett, fõleg dohányzó, visszeres, migrénes nõknek(nekik amúgy kortól függetlenül sem javasolt). Mindamellet rengetegen szedik minden gond nélkül. Persze elõre nem lehet tudni kinek okoz majd problémát és kinek nem. Ha nincs ellenjavallata talán érdemes lenne meggondolnod a szedését.

Lehet érezni hogy ha teherbeesik az ember? -pár napja érzem hogy mensi szerű görcseim vannak és feszül a hasam.

Legjobb válasz: Teljesen ugyanazok a tünetek, mint mensi elõtt. Nem lehet érezni, szerintem. Simán lehet belõle bármi. Hányadik ciklusnapodon vagy, és mikorra várod/nem várod a mensid?

Teljesen ugyanazok a tünetek, mint mensi elõtt. Nem lehet érezni, szerintem. Simán lehet belõle bármi. Hányadik ciklusnapodon vagy, és mikorra várod/nem várod a mensid?
A kérdező hozzászólása: Junius harmadikán kénne megjönni (de én nm várom)
Akkor inkább az ovut érzed szerintem!
Kinek így kinek úgy... Nekem semmi tünetem nem volt az ég világon.Pedig trikreket vártam...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.

Hüvelybe nyilaló érzés, feszülés az alhasban, mitől lehet? Éreztetek ilyet? Nem folyamatosan, de már pár napja érzem! 22 hkm.

Általában éjszaka, f?leg ha pisilnem kell és utána...

Legjobb válasz: Nekem ilyen reggelente van amikor nagyon kell pisilnem.Ez azért van mert feszül a hólyagom. 24hkm

Nekem ilyen reggelente van amikor nagyon kell pisilnem.Ez azért van mert feszül a hólyagom. 24hkm
szia! a hüvely feszülést, és nyilallást általában az alhasi vérbõség okozza..míg nem görcsölsz és vérzel, addig ez simán belefér!!

Pár napja érzem hogy fájnak az ujjaim. Lehet vizesedek vagy csak dagadnak? 35+4h km?

Legjobb válasz: Szia! Én 33 hetes vagyok és nekem is ugyanezek vannak. Reggel mikor felkelek, alig bírok elindulni úgy fája a talpam. A kezem is dagad és nagyon fájnak az ujjaim is. Ez van sajnos. Ez ezzel jár. Még jó hogy nyári kismama vagyok, mert mindig papucsba megyek mindenhova, mivel a cipõk nem jönnek a lábamra :) Eddig 20 kg-ot híztam, de sok víz van rajtam. :(

Szia! Én 33 hetes vagyok és nekem is ugyanezek vannak. Reggel mikor felkelek, alig bírok elindulni úgy fája a talpam. A kezem is dagad és nagyon fájnak az ujjaim is. Ez van sajnos. Ez ezzel jár. Még jó hogy nyári kismama vagyok, mert mindig papucsba megyek mindenhova, mivel a cipõk nem jönnek a lábamra :) Eddig 20 kg-ot híztam, de sok víz van rajtam. :(
A védõnõ soknak tartja a 20 kg-t. Mindig mondja hogy tartsak gyümölcs napot, de bírom ki hogy csak almát egyek. Sok a savam is. Most meg fehérje is van a vizeletembe. De a vérnyomásom rendben van.
Nem a víztõl dagadt, egész pufik lettek, nagyon utáltam, hogy úgy feszített... :(
Mármint nekem :) Elírtam... Én félidõtõl vizesedtem, s az utolsó hetekben ment az ujjaimra, meg arcomra. Már olyan voltam, mint egy bálna, alig tudtam menni... 30 kg-t szedtem fel, szüléssel lement 15. Sok volt a víz... Hamar lement a víz szülés után, 1-2 nap.
Szia!Én 35+1 hetes vagyok, és nekem már több mint 2 hete fáj a kezem.Az egyik gyûrûmet úgy kellett levágni az ujjamról, a másik lejött a szappanos módszerrel.Szóval dagadtabbak az ujjaim, gondolom a vizesedés miatt, ami ilyenkor normális!A kezem is és a lábam is pufók.A lábam egy számmal már nagyobb is.A kézfájdalom viszont nem tudom, mitõl van.Észrevettem, hogy gyengébb a kezem.Sokszor az üdítõ kupakját is alig bírom lecsavarni.Ha ökölbe szorítom, fáj.Régebben sokkal jobban be tudtam hajlítani az ujjaimat.Nem csak Te vagy így vele.Nekem is elég fura, és nem túl kellemes.Sokszor úgy érzem magam, mint egy nénike.
A kérdező hozzászólása: Utolsó.Szintén ugyan úgy vagyok mint te teljesen ugyanazokkal a tünetekkel. Nekem is nött a lábam egy méretet.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak:Szintén 20 kg-nál tartok ugyanezekkel a problémákkal. Te mennyi idõs babás vagy?
A kérdező hozzászólása: Bocsi látom 33 . szép babavárást mindenkinek.

26 hetes vagyok, pár napja érzem hogy fáj a farcsontom, főleg fekvés után ha kimászok az ágyból, Ez normális ilyenkor?

Legjobb válasz: nekem 12 hetes kortól van ugyanez a problémám,ami azóta sokkal rosszabb lett.tehát normális.sajnos. 26 hetes km

nekem 12 hetes kortól van ugyanez a problémám, ami azóta sokkal rosszabb lett.tehát normális.sajnos. 26 hetes km
A masszírozásnak számtalan elõnye van a terhesség során, csökkenti a fájdalmat, helyreteszi a szokatlanul terhelt izmokat, segít felkészülni a szülésre, segíthet megelõzni a terhességi csíkokat, lehet vele csökkenteni a láb ödémásodását stb. Alapszinten az is jó, ha valakit a férje megmasszíroz, szakszerû masszázsért pedig érdemes gyógymasszõrhöz fordulni. (Mondjuk e-mailben.) A masszázs a szülés után is hasznos, segíti a regenerációt, illetve enyhíti a szoptatás miatti hát- és derékfájdalmat. Gyógymasszõr :-)
Nekem is fáj már 3-4 hete. Tágul a medencénk, készül a szülésre--> teljesen normális. Csak a maszírozás válik be. Illetve vmi illóolajról is hallottam, de többet nem tudok róla.
Nekem is fáj már pár hete, most 27 hetes vagyok. A masszirozás jó ötlet, nekem is szokta masszirozni a férjem, olyan jól esik. De amint az elõbbi hozzászoló is irta, még mennyi mindenünk fog fájni...
És még hogy fog fájni mindened minden reggel, minden alvásnál...:) Boldog babavárást! 38hetes
Masszíroztassátok meg apucival.
Szia! Örülök, hogy ezt írtad. Én ma töltöttem a 27. hetet, két napja nekem is fáj. Azt gondoltam, biztos sokat ültem a számítógép elõtt... Akkor úgy látszik, ez is a babavárás velejárója.
Nem tudom, hogy normalis -e, de nekem is volt ilyen panaszom! Szerintem ne aggodj, semmi komoly.
A kérdező hozzászólása: köszi Lányok, megnyugodtam hogy ez is valószinú nem komoly dolog, akkor nem agyalok rajta:-))))Boldog babavárást kivánok !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok!A masszázs jó ötlet, csak az én férjem nem nagyon tud, illetve hamar abbahagyja, ennyi elég is alapon:-)Boldog baba várást kivánok mindenkinek!
jé, akkor ne csak az én párom ilyen??2 perc után abbahgyja, mikor már kezdene jó lenni, azzal az indokkal, hogy hamar begörcsölnek az ujjai, meg elfárad meg ilyenek.na hát a pasii már csak ilyenek.
Én azért írtam (fenti gyógymasszõr), mert jól értek hozzá, és nem fáradok el. Van e-mailem. :-)
mivel mensid is kimaradt van rá esély. Tesztelj:) Drukk!!!
szia! nekem csütörtök/péntek kellett volna nem megjönnie, és szerencsére nem is tette:D viszont még a tegnap reggeli teszt is negatív lett most vettem még, ugyh holnap reggel is tesztelek, ha nem jön meg addig, mert a megjön érzés eléggé rajtam van nálad van ilyen érzés?
A kérdező hozzászólása: Igen nekem is van egyfolytába a wcre járok lesem hogy mikor jön meg.Azt mondta az egyik ismerösöm hogy ha nem jön meg rá1hétre csináljak tesztet.De nem birom kivárni és ezért kérdeztem.Csak nem tudom mért szurkál.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszotokat.De félek nem jött össze a baba mert van egy kis piros folyás és szerintem megfog jönni de a szurkálás nappalra erös este meg nem érzem. Köszönöm a válaszotokat.

Két hete együtt voltam a barátommal és nem pótoltam az elfelejtett tabit, és most pár napja érzem hogy nagyon feszül az alhasam. Terhes lehetek?

Néha szurkál, és feszül, és puffadtnak érzema pocimat. Az alhasam pedig feszül. Nem tudom mit?l lehet. Ha terhes lennék, már ilyen hamar érezhetném ezt a jelét? Háromszor is volt ebben a hónapban ilyen, hogy nem vettem be a gyógyszeremet. Azaz elfelejtettem. Köszi a választ.

Legjobb válasz: Ha nem jön meg menzid, csinálj tesztet, de talán terhességi tünetnek még korai. Nekem csak késõbb jelentkeztek hasonló tünetek, de persze nem mindenkinél egyformán van.

Ha nem jön meg menzid, csinálj tesztet, de talán terhességi tünetnek még korai. Nekem csak késõbb jelentkeztek hasonló tünetek, de persze nem mindenkinél egyformán van.
Ha véletlenül kihagysz egy tabit, akkor abban a hónapban másképp védekezzetek!!!

Egy pár napja érzek egy kis szúrkálást a hasam alján, meg az egyik oldalon mintha a petefészkemet érezném. Mi lehet ez?

semmi más tünetem nincs,csak a jobboldali mellbimbóm van egy picit megnagyobbodva,ilyenkor nagyon viszket és érzékeny.nem tudok róla hogy terhes lennék,még nemvoltam dokinál.várok még egy hónapot és utánna megyek el.ezek a tünatak mire utalnak?

Legjobb válasz: Szia! Attól függ....már meg kellett volna jönnie? VAgy most vagy a ciklus közepén? Ha meg kimaradt már akkor csinálj tesztet!

Szia! Attól függ....már meg kellett volna jönnie? VAgy most vagy a ciklus közepén? Ha meg kimaradt már akkor csinálj tesztet!
Ha a ciklusod közepén vagy, akkor talán peteérésed is lehet...
Sokmindenre utalhat.Pl:peteérésre, meg akar jönni a mensid, akár lehet cystád is.Attól függ, most hol tartasz a ciklusodban.
Nem volt fehér nyákos folyásod?Nekem is feszült a mellem és nyákos valami is volt, a doki szerint peteérés jelek, csak fokozottak az endokrin miatt!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!