Találatok a következő kifejezésre: Pár napja érzem (344 db)

Betöltött 17 hetes babás vagyok, pár napja érzem a pici mocorgását. Mennyire "tapintható" ki a bébi ilyenkor?

Úgy értem ha oldalról hátra fekszem, és megfogom a pocakomat, mintha lenne egy "dudor" /gondolom a méhem egy részét érzem/ ami utána oldalra esik vagy nem is tudom, szóval pici id? múlva lelapul?

Legjobb válasz: Szia én 18+5 hetes terhes vagyok.1hete éreztem meg a picit.Igen,jól érzed,ott ahol a pici ép el van helyezkedve ott keményebb a has,mint a dudor.Amikor nem érzed a kis dudort,akkor bizonyára hátrébb helyezkedik el,mivel még nagy tér van neki oda benn:))

Szia én 18+5 hetes terhes vagyok.1hete éreztem meg a picit.Igen, jól érzed, ott ahol a pici ép el van helyezkedve ott keményebb a has, mint a dudor.Amikor nem érzed a kis dudort, akkor bizonyára hátrébb helyezkedik el, mivel még nagy tér van neki oda benn:) )
A kérdező hozzászólása: Szia, köszönöm a gyors választ! Csak úgymond hirtelen jött ez, eddig nem így éreztem "õt", bár ahogy nõ, gondolom egyre jobban érezni majd! :) Gratulálok a bébihez :)
Most léptem be a 28. hétbe és én csak tegnap tudtam kitapintani biztosan, hogy hol dudorodik:)
Szivesen:) )Köszönöm, én is kivánok neketek jó egészséget.

Lehet felfázás? Gyakori pisilési inger, valamikor semmi nem jön, csak érzem hogy kell. Ha pisilek nem fáj nem csíp. Pár napja érzem, hogy van. Mindenképpen menjek orvoshoz? Mit tanácsoltok itthonra?

Legjobb válasz: Menj orvoshoz mindenképp, az urológiai vizsgálaton kiderülhet, van-e baktérium a vizeletben, addig is sok citromos teát, ásványvizet igyál és öltözz fel melegen. A C vitamin fogyasztása sem ártana.

Menj orvoshoz mindenképp, az urológiai vizsgálaton kiderülhet, van-e baktérium a vizeletben, addig is sok citromos teát, ásványvizet igyál és öltözz fel melegen. A C vitamin fogyasztása sem ártana.
Igen mindenképpen orvoshoz kell menned.
Menj el orvoshoz, lehet, hogy van valami gyulladásod. Sok folyadék, derékmelegítõ + vitamin!

Pár napja érzek máskor nem jellemző tüneteket. Idáig nem mertem rá gondolni, de úgy véltem, ha mégis, másképp kell mindent tennem, ezért megcsináltam az első tesztet és pozitív! Szóval ezek szerint sikerült?

Azt olvastam, hogy negatív teszt tévedhet, de pozitív nem, kivétel némely ritka pajzsmmirigy betegségek esetén, de arról tudnom kéne. Tünetek: : er?s mellfeszülés (oldalt fáj) és ma reggel nem tudtam aludni, mert leszakadt a hátam. 2 nap múlva kéne megjönnie és pontosan peteéréskor voltunk együtt kétszer, ill el?tte, utána pár nap differenciával párszor. Ez az els? ilyen eset, szóval tényleg nem tudok tapasztalatok alapján itélni és el sem merem hinni! Segítenétek?

Legjobb válasz: Ha pozitív a teszt akkor valószínû baba van!!! Gratula! De azért még ne éld bele magad, ha nem jön meg, utána is csinálj egyet és rá pár hétre irány a doki! :D

Ha pozitív a teszt akkor valószínû baba van!!! Gratula! De azért még ne éld bele magad, ha nem jön meg, utána is csinálj egyet és rá pár hétre irány a doki! :D
szerintem csinálj még pár tesztet. Én amikor úgy gondoltam, hogy babás vagyok 5 tesztet csináltam, abból 3 lett pozitív. Csinálj este, reggel, napközben. Vagy menj el orvoshoz. A tünetek bármik lehetnek. Vagy várd meg amíg nem jön meg. Mert aki nagyon szeretne babás lenni néha azt hiszi, hogy úgy érzi, aztán meg nem is. Érted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az elsõ kontroll jan 8-án lesz, de a nõgyógyász egy régi kedves barát és már telefonon beszéltem vele, gyakorlatilag a helyzet az h ezek a tesztek elég pontosak. 3 napja késik a mensesem és a melleim alig férnek el a régi melltartóimban! Most már biztos vagyok benne, remélem minden rendben is van. :-)
Gratulálok! Tuti baba! Boldog babavárást!

Pár napja érzem, hogy kevesebb tejem. Rendbe jöhet még? Mit tegyek?

2 hónapos a babám és tegnap és ma is pótlást adtam neki este(most 90ml evett pluszba és kb 70-et szopizott)Eddig minden rendben volt. Mit?l lehet? Lehet hogy a fáradságtól. Ha pihenek visszaáll a rendes mennyiség. Volt már valaki így? Mennyi id? alatt rendez?dött?

Legjobb válasz: Lehet, hogy kicsit túlhajtottad magad. De: a pótlás nem a legjobb megoldás, mert így nem fog megfelelõ ingert kapni a melled, hogy több kellene. Inkább néhány napig szoptass sûrûbben és persze pihenj többet. Egyébként 6-8 hetesen is van egynövekedési ugrás, amikor a baba több tejet kíván. Ha igény szerint szoptatsz, akkor hamar beáll a megfelelõ mennyiség, amibe a pótlás csak bezavar...

Lehet, hogy kicsit túlhajtottad magad. De: a pótlás nem a legjobb megoldás, mert így nem fog megfelelõ ingert kapni a melled, hogy több kellene. Inkább néhány napig szoptass sûrûbben és persze pihenj többet. Egyébként 6-8 hetesen is van egynövekedési ugrás, amikor a baba több tejet kíván. Ha igény szerint szoptatsz, akkor hamar beáll a megfelelõ mennyiség, amibe a pótlás csak bezavar...
Nem tudom, idõközben megoldódott-e a probléma; minden további nélkül vissza tud állni a tej a normál mennyiségre. Gyakrabban kell mellre tenni a babát, többet fejni, rendesen enni & inni, zavaró tényezõket (pl. ha az anyós naponta a nyakadon lóg) amennyire lehet, kiiktatni. Nálam is volt egy ilyen mennyiségi csökkenés a baba kb 6-7 hetes korában, mindenfélével próbálkoztam (homeopátiás szerek, gyógyteák, More Milk kapcsula), és nekem ez vált be. Lecseréltem a vacak kézi Medela mellszívót egy szuperdrága Aventre, és két nap fejés után éjszaka már fel kellett kellnem, mert majdnem felrobbantak a melleim. Aztán lehet, hogy csak a tudat nyugtatott meg, hogy az új mellszívóval bármikor le tudok szívni annyit, amennyi a babának kell. Szóval semmi pánik :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. A gyakoribb szoptatás és egy kis pihenés nekem is segített. De azt észrevettem ha nem figyelek oda az evés ivásra és fáradtabb vagyok akkor mindig kevesebb a tej. De sajnos nem mindig sikerül pihenni, mert van még egy nagyobb tesó is:)

Lassan 12 hetes kismama vagyok egészen pontosan 3 nap mulva! és nagyon rossz a szám ize. Mitöl lehet ez? Pár napja érzem ezt!

eddig elkerült a hányinger de mostanában elofordul hogy hányok is ! normális ez??

Legjobb válasz: Igen, normális. A terhesség alatt néha elõfordul. Nekem is néha fémes ízû volt a szám. Nagyon kellemetlen tud lenni :((

Igen, normális. A terhesség alatt néha elõfordul. Nekem is néha fémes ízû volt a szám. Nagyon kellemetlen tud lenni :((
Nekem nem volt fémes íz a számban, viszont hányni 9, 5 hetesen kezdtem.Most vagyok 11 hetes és még mindig elõfordul.
Szia! Szerinten nem törvényszerû, hogy csak az elsõ 12 hétben legyen hányinger és hányás. Van akinek végig kíséri az egész tehességét. Nekem kb. félidõ környékén szûnt meg a hányinger és az a fémes íz a számban, amit addig éreztem. Terhesen teljesen természetesek ezek a tünetek. Kitartást, boldog babavárást 29 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: viszont kivánok boldog babavárást :-)))!!!! és köszönöm a válaszokat!

Halálosan félek.2.5 hete volt gynocomatia mûtétem, és pár napja érzem hogy egy bizonyos helyen kemény a bõröm alatt valami, és a bõr is megráncosodott ott. Mitõl lehet ez? Kérlek írjatok.

holnap vasárnap én pedig megfogok halni amiatt. amúgy is volt komplikáció ezzel a mellemmel, de azt megoldották az hematóma volt mûtétet követõ 24 órában fejnagyságura dagadt a mellem egy elpattant ér miatt. na reoperáció lett a vége.... viszoint ennek már 2.5 hete és nagyon félek hogy mi lesz most, mert ez így elcseszte az eredményt is, mert ott beráncosodott a bõröm, és félek hogy megint megkell mûteni, ami iszonyatosan fájt multkor is.... kérlek írjatok valami jót. szemmel láthatóan nincs megduzzadva a terület, csak a bõr és tapintásra lehet érezni hogy kemény...

Legjobb válasz: szerintem a doktoron kívül nem igazán tudja senki ezt neked megválaszolni megnézetni meglehet nem??? utána ráérsz ijedezni,dönteni!!

szerintem a doktoron kívül nem igazán tudja senki ezt neked megválaszolni megnézetni meglehet nem??? utána ráérsz ijedezni, dönteni!!

Peteéréssel minden hónapban cisztám van, amit pár napig érzek, aztán felszívódik.1 éve szültem, nõgyógy. Most azt ajánlotta, hogy kezdjek el fogamzásg. Tablettát szedni.37 éves vagyok viszont 40 felett abba kell hagyni a szedését. Ti mit tanácsoltok?

Van valakinek hasonlóan havonta kiújuló cisztája?

Legjobb válasz: Ezek,ha az orvos megvizsgált és nem talált rosszindulatúságot,akkor valószínûleg funkcionális cysták,amik akkor alakulnak ki,ha az érett petesejt nem tud kilökõdni a petefészekbõl,ami megtelik folyadékkal és növekedni kezd. Ezek azonban általában fel is szívódnak. Ha mégsem,akkor el kell távolítani. Neked eddig szerencsére felszívódott. Azért javasolja az orvos a fogamzásgátlót,mert ilyenkor nincs peteérés,tehát cysta sem alakul ki. Fogamzásgátló szedését valóban nem javasolják 40 év felett,fõleg dohányzó,visszeres,migrénes nõknek(nekik amúgy kortól függetlenül sem javasolt). Mindamellet rengetegen szedik minden gond nélkül. Persze elõre nem lehet tudni kinek okoz majd problémát és kinek nem. Ha nincs ellenjavallata talán érdemes lenne meggondolnod a szedését.

Ezek, ha az orvos megvizsgált és nem talált rosszindulatúságot, akkor valószínûleg funkcionális cysták, amik akkor alakulnak ki, ha az érett petesejt nem tud kilökõdni a petefészekbõl, ami megtelik folyadékkal és növekedni kezd. Ezek azonban általában fel is szívódnak. Ha mégsem, akkor el kell távolítani. Neked eddig szerencsére felszívódott. Azért javasolja az orvos a fogamzásgátlót, mert ilyenkor nincs peteérés, tehát cysta sem alakul ki. Fogamzásgátló szedését valóban nem javasolják 40 év felett, fõleg dohányzó, visszeres, migrénes nõknek(nekik amúgy kortól függetlenül sem javasolt). Mindamellet rengetegen szedik minden gond nélkül. Persze elõre nem lehet tudni kinek okoz majd problémát és kinek nem. Ha nincs ellenjavallata talán érdemes lenne meggondolnod a szedését.

Lehet érezni hogy ha teherbeesik az ember? -pár napja érzem hogy mensi szerű görcseim vannak és feszül a hasam.

Legjobb válasz: Teljesen ugyanazok a tünetek, mint mensi elõtt. Nem lehet érezni, szerintem. Simán lehet belõle bármi. Hányadik ciklusnapodon vagy, és mikorra várod/nem várod a mensid?

Teljesen ugyanazok a tünetek, mint mensi elõtt. Nem lehet érezni, szerintem. Simán lehet belõle bármi. Hányadik ciklusnapodon vagy, és mikorra várod/nem várod a mensid?
A kérdező hozzászólása: Junius harmadikán kénne megjönni (de én nm várom)
Akkor inkább az ovut érzed szerintem!
Kinek így kinek úgy... Nekem semmi tünetem nem volt az ég világon.Pedig trikreket vártam...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!