Találatok a következő kifejezésre: Pár napi után (653 db)

Fogamzásgátló tablettaval késleltettem a menstruacomat, mikor abba hagytam pár nap utan természetes hogy meg késik pár napot?

Legjobb válasz: igen. de ezt ne csináld, mert annyira összekutyulod a fogamzásgátlót, hogy a végén hónapokig nem fog megjönni.

igen. de ezt ne csináld, mert annyira összekutyulod a fogamzásgátlót, hogy a végén hónapokig nem fog megjönni.
A kérdező hozzászólása: tudom hogy nem szabad tulzottan ezt a késleltetési modszert alkalmazni, de 1, 5-2 évbe egyszer ha nagyon muszáj becsúszhat

Terhességi tesztnél fontos hogy különböző vizeletminta legyen használva ha esetleg pár nap után újra akarjuk próbálni vagy lehet ugyanaz? Előre is thx a választ!

Legjobb válasz: Szerinted...? Ha ugyanazt a három nappal ezelõtti pisit rakod bele, akkor szerinted mást fog mérni, mint három nappal ezelõtt? Használd már a fejedet!! A szervezetedben az alatt az idõ alatt nõ a HCG. Pontosan erre a változásra vagy kíváncsi. Nyilvánvalóan az új vizeletet kell használni, amibõl kimutatható a több hormon.

Szerinted...? Ha ugyanazt a három nappal ezelõtti pisit rakod bele, akkor szerinted mást fog mérni, mint három nappal ezelõtt? Használd már a fejedet!! A szervezetedben az alatt az idõ alatt nõ a HCG. Pontosan erre a változásra vagy kíváncsi. Nyilvánvalóan az új vizeletet kell használni, amibõl kimutatható a több hormon.
Jó ég. Nem is gondoltam, hogy valakiben megfogalmazódhat ilyen kérdés... Egyrészt azért, mert ez azzal jár, hogy pár napig tárolod a pisidet, ami azért finoman szólva nem higiénikus (közben szépen szaporodnak benne a bacik stb... írtó büdi lehet), másrészt gondolj már bele abba hogy ugyanabból a mintából vajon kimutatható-e más eredmény (ha igen akkor elég baj, mivel valamelyik teszt hibájára utal)... Tehát a válasz: igen, fontos hogy mindig aktuális vizeletmintával végezzük el a terhességi tesztet. Bennem is megfogalmazódott egy kérdés miközben válaszoltam: vajon tudod-e mikor és hogy kell használni a terhességi tesztet és tudod -e értékelni az eredményt. És azt vajon tudod-e mi a teendõ pozitív tesztelést követõen...
A kérdező hozzászólása: Akkor jön a gólya, de nem tudom hogy, mivel nagy százalékuk ilyenkor Afrikában van.. 8)

Ovikezdés betegséggel? Másnak is lett pár nap után beteg az oviban frissen kezdő gyermeke?

Most kezdtük az ovit a héten, és máris beteg:-(Még be sem tudott szokni igazán:-(Nagyon elszomorít, pedig szívesen ment, tetszett neki.

Legjobb válasz: Múlthét csütörtökön kezdtük az ovit. Akkor még csak 2 órát voltunk, alig akart hazajönni. Pénteken már reggel vittem, ebéd után hoztam el. Szombaton is menni akart... :) Vasárnapra beteg lett (köhögés, orrfolyás), így hétfõn doki. Gyógyszer nélküli itthon tartás, majd ha meggyógyult, mehetünk az igazolásért (gondoltam, mitõl gyógyulna meg, így éjjelre borsmenta párologtató, hátára fürdés után baby luuf balzsam, lándzsás utifû szirup, tantum verde spray, c-vitamin). Ma már vittem a dokihoz igazolásért, az orra már nem folyik, kicsit köhög még, de nem fullad, nem fertõz. A doki is azt mondta, ha minden kis köhögéssel otthon tartanám, nem járna egész õsszel-télen oviba. Így ma már vittem, megint otthagyott, szaladt be a csoportszobába. :)

Múlthét csütörtökön kezdtük az ovit. Akkor még csak 2 órát voltunk, alig akart hazajönni. Pénteken már reggel vittem, ebéd után hoztam el. Szombaton is menni akart... :) Vasárnapra beteg lett (köhögés, orrfolyás), így hétfõn doki. Gyógyszer nélküli itthon tartás, majd ha meggyógyult, mehetünk az igazolásért (gondoltam, mitõl gyógyulna meg, így éjjelre borsmenta párologtató, hátára fürdés után baby luuf balzsam, lándzsás utifû szirup, tantum verde spray, c-vitamin). Ma már vittem a dokihoz igazolásért, az orra már nem folyik, kicsit köhög még, de nem fullad, nem fertõz. A doki is azt mondta, ha minden kis köhögéssel otthon tartanám, nem járna egész õsszel-télen oviba. Így ma már vittem, megint otthagyott, szaladt be a csoportszobába. :)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, akkor szerencsések vagytok hogy ennyire szereti az ovit:-) Hát igen, szomorú ez a sok betegség, nem tudom, a mi idõnkben is ennyire betegesek voltunk, harminc évvel ezelõtt? Remélem a fiamnak sem lesz törés hogy itthon van, úgy örültem hogy szívesen megy, fájt a szívem hogy nem tudtam ma is vinni, mert mondta az ovónõ is látszik hogy szeret ott lenni.Csak még kevés ez a három nap hogy elmondhassuk hogy minden rendben, szerettem volna ha legalább a héten járt volna:-(
Kedden már náthás volt, szerdára pedig súlyos kötõhártyagyulladást kapott.
Hát igen az ovi egy fertõ. Szinte ez a normális suli/ovi/bölcsi kezdésnél szünet után. Nem meglepõ, nem egyedi.
A kérdező hozzászólása: Kicsit félek tõle hogy az egész ovis év így fog kimenni, betegségbõl ki-be, nekem meg majd dolgozni is kellene valahogy....
Az én lányom multhét hétfõn kezdte az ovit és már csütörtökön nagyon folyt az orra, pedig a nagyobb testvérei mindig hozták haza a különféle betegségeket , akkor szinte sose volt beteg , azt hittem eddzett lesz a bacikkal szemben.
Nálunk is ez volt, hétfõn ovi kezdés, csütörtökre fél ovi orrfolyás. De egy kis orr folyással nem marsztalják otthon õket.
Múlt hétfõn kezdtük, kedden már nem ment. Talán most hétfõn mehet. Vírusos torokgyulladás. :-(
Második éve jár a fiam oviba. Az elsõ évet végig betegeskedte. Most 8 napot volt oviban, ma már itthon tartottam, mert elég taknyos szegénykém. Ez már csak ilyen. De inkább az elsõ 1-2 évben, mint az ovi utolsó évében, amikor már kötelezõ vinni!

Mensi után elvileg leesik a hő le is esett akkor, de most pár nap után megint fent van 36, 9 en. Mitől lehet ez?

már feladtam hogy most sem jött össze a baba de akkor? alapba 36,4-36,5 szokott lenni az alaph?m

Legjobb válasz: Lehet valami lappangó baci esetleg ,vagy rögtön a mensi után peteérés.

Lehet valami lappangó baci esetleg , vagy rögtön a mensi után peteérés.

Kezdő műkörmös vagyok. Pár embernél pár nap után bereped vagy letörik a zselés köröm. Mitől lehet ez? A fehér franciánál pedig érdekes jelenség van. Nem tudom mitől.

Lehet nem jók az anyagok :(

Legjobb válasz: Azért törik, mert nem jó a C-ív. És miféle érdekes jelenség van a franciánál?

Azért törik, mert nem jó a C-ív. És miféle érdekes jelenség van a franciánál?
A kérdező hozzászólása: Olyan mintha piszkos lenne a köröm hegye de nincs fel válás a két réteg között.Van akinek meg fel pattogzik a fehér franciánál.Lehet nem jó a zselé?
A kérdező hozzászólása: Még azt akartan kérdezni hogy a többinél miért nem reped be a köröm?
Nem megfelelõ az anyagmennyiség. Ezt leírva nem lehet elmagyarázni, pont ezek miatt szoktak rengetegen tartani továbbképzéseket, érdemes lenne elmenned egy technikaira.
Francia: lehet, hogy nem köt meg eléggé a zselé. Képet nem tudnál küldeni? Privátban írok e-mail címet
Lámpádban az égõk nem régiek? Milyen anyagokkal dolgozol? Ha a köröm törik az egyértelmûen statikai hiba. Elõttem írták, hogy nem jó az anyagmennyiség. Lehet, hogy jó a mennyiség, csak nem jó helyen. A képzésen nem tanították, hogy kell kialakítani a helyes C-ívet?
A kérdező hozzászólása: Eddig nem volt gond a fehérnél most vettem egy új fehér zselét fsm márka.
A kérdező hozzászólása: A lámpám 2 hónapos most vettem újat.Persze tanították mit hogyan kell. Épp ezért nem értem hogy miért 4 embernél törik a köröm csak. Mindig azoknál.

Mit csináljak ha a nejem folyton mézzel kenegeti a haját? És utána olyan hogy ragad neki meg kemény kicsit pár nap után is. Miért csináljnak ilyeneket a feleségek? Mire jó ez?

Legjobb válasz: Üzenem neki, hogy a mézet csak pár percig kell a hajon hagyni, utána meleg vízzel ki kell mosni belõle. Ha rendesen kimosta nem ragadhat és keményedhet.

Üzenem neki, hogy a mézet csak pár percig kell a hajon hagyni, utána meleg vízzel ki kell mosni belõle. Ha rendesen kimosta nem ragadhat és keményedhet.
Gondolom szépség ápolás céljából.
Az életbe sem jössz rá ezekre a dolgokra. Azért csinálják, mert megérdemlik.
A méz fényessé, selymessé teszi a hajat... persze csak ha megfelelõen használják. Mondtad már neki egyébként hogy ragad a haja meg minden? Szóljál rá. Ja és mézbõl biomézet kell használni, mert a bolti cukrozott méz egész más...
Olvasott valamilyen marhaságot, hogy ez jó a hajának.
Hajpakolás, én ricinusolajat kenek rá, nah és?
Van, aki meg sörrel keni a haját. (Ahelyett, hogy meginná. :) Fényesebb és puhább lesz tõle, az élesztõ miatt, gondolom. De az ilyen pakolásokat ki kell öblíteni alaposan.

Elõfordult már ez veletek is? Többkörös állásinterjú után visszajeleztek e-mailben vs. Telefonon, hogy te vagy a kiválasztott. Pár nap után-mikor be kellett volna lépjen- meg"visszaszívták"? Vagy fel sem vették a telefont?

Családtaggal fordult elõ 3x szériában.Ilyen következménymentes országban élünk?Ennyit ér az adott szó?

Legjobb válasz: Engem 3-szor hivtak be hónapokig hitegettek és mégsem vettek fel de nagyon sajnálták. Remélem egyszer õ is kerül ilyen helyzetbe!

Engem 3-szor hivtak be hónapokig hitegettek és mégsem vettek fel de nagyon sajnálták. Remélem egyszer õ is kerül ilyen helyzetbe!
Cégvezetõként nem értem mi a jó abban hogyha valakinek azt mondják hogy felvették, aztán mégsem. Ez semmi elõnnyel nem jár a cégnek, miért jó ez? Én ha keresek valakit akkor felveszem és ennyi.
2szer kellett felutaznom pestre az állásinterjú miatt, két részes volt, utána mikor hazaértem, hívtak hogy felvettek, lehet kezdeni. kivettem egy albérletet, azt mondták hogy az elsõ munkanap lesz a szerzõdés aláírva... mikor mentem hétfõn, tudni sem akartak rólam, aztán kiderült félreértés volt... leköptem az iroda falát, mikor kifelé mentem...rohadt szemetek voltak.
sajnos ebben nincs egyedül
A kérdező hozzászólása: Sajnos ebben az országban ez a kategória "simán beleférõ köznapi sztori"... Gondolom nyugodtan alszanak sõt élvezik is.A családtag is utazott nemegyszer.Sõt segélyt sem kap.Ez a legundorítóbb az egészben , hogy kihasználják a nyomort.
Velem ilyen visszaszívós még nem volt. Olyan volt, ami baromira idegesített, hogy voltam egy interjún, aztán ugyanattól a cégtõl felhívtak és behívtak egy tök másik állásra szintén elsõ interjúra. Én meg zavarodottam a telefonban mondtam, hogy hát két hete voltam bent, múltkorra ígértek visszajelzést. Erre: ez másik állás egy másik részlegen. Jó mondom rendben. Na mire bementem, utánam érdeklõdött a csaj, és már elsõ blikkre látszott, hogy nem lesz ebbõl semmi, de többször is bocsánatot kért, hogy a kollégái még nem döntöttek, nem hívtak. Egy kövér, izzadós kisgyerekes nõszemély volt, és még el is mesélte, hogy milyen nehezére esik bent lennie, mert fáradt a két gyereke miatt. Undorító nõ volt. Tök feleslegesen elment 5000 forintom erre a cégre. (utazás miatt...)
A kérdező hozzászólása: 7:Én sem értem.Ezért is érdekel a téma.Az egyik állami Rt, volt a másik egy alapítványi iskola, a harmadik pedig egy pesti Kft.Több körös interjúk voltak.Tetemes benzinköltséggel. Az elsõ esetben fokozatosan építették le a beigérteket.Mégsincs cégautó, mégsem annyi a benzinpénz, lassan az anyagiak nem fedezték volna a heti kétszeri Mátrába való "felzarándoklást" sem. A többi még gázosabb volt a bunkóság kategóriáján belül. Lehet, hogy szellemlevételhez kell folyamodjunk:-))) Félévenként voltak a sztorik.
Olyan indokuk lehet esetleg a cégeknek ezzel, hogy bebiztosítsák maguknak az adott személyt. Hogy nehogy elmenjen közben máshová dolgozni... Ha pl. nem rögtön kell nekik az új kolléga, de sok idõ megtalálni... És ha valakit elég jónak tartanak, akkor nem utasítják el, sõt szinte szerzõdést ajánlanak neki. De közben ha mégis jön jobb/szimpibb jelentkezõ, akkor dobják az elõzõt. Hát ez nagy szemétség, de úgy tûnik csinálják... Mondjuk azért gondolom ez inkább a hiányszakmákban jellemzõ, vagy nagyobb pozíciókra, ahova esetleg speciális tudás kell, és kevés az olyan jelentkezõ, aki valóban alkalmas.
Bõség zavara!!! Emiatt van hogy sok emberre mondanak igent de csak egynek az igen az igen is. Tehát az aki elõnyösebb szempontokkal rendelkezik az állásinterjún azt veszik fel. PL ha engem felvesznek dolgozni december 15.-tõl, amikor 10.-én voltam az állásinterjún, de ha utánam 14.-én van még egy jelentkezõ akinek kedvezõbbek a viszonyai az önéletrajzában akkor õt fogják felvenni nem engem.

Ausztriában egy munkához vállalkozóit kiváltottam. Pár nap után vissza adtam, bevételem nem volt. SVA mégis kéri rajtam a 3 hónapos befizetést. Be tudják rajtam hajtani? Meg lehet úszni a befizetést?

Legjobb válasz: Vállalkozás az vállalkozás, mindegy hogy 3 év, vagy 3 nap, esetleg 3 óra. Jogszabályilag vannak fizetni-valók, sõt a vállalkozás fennállásának idejérõl szóló bevallás-benyújtási kötelezettségek. Amikor valaki vissza-adja a vállalkozóit, akkor pedig kismillió u.n. "záró-bevallás" benyújtási kötelezettség még akkor is, ha azok nullások. Tehát ha bármelyik bevallást nem küldöd be, az esetben az ART §-a szerint, akár bevallásonként 200 ezer Ft bírságot is kiszabhatnak rád. Nem tudsz megúszni semmit, a késedelmi pótlékkal, a büntetésekkel, stb. stb. rámehet akár még a házad is!!!! Nagyon gyorsan fogadj egy könyvelõt, és õ majd menti még, ami menthetõ!!!!!

Vállalkozás az vállalkozás, mindegy hogy 3 év, vagy 3 nap, esetleg 3 óra. Jogszabályilag vannak fizetni-valók, sõt a vállalkozás fennállásának idejérõl szóló bevallás-benyújtási kötelezettségek. Amikor valaki vissza-adja a vállalkozóit, akkor pedig kismillió u.n. "záró-bevallás" benyújtási kötelezettség még akkor is, ha azok nullások. Tehát ha bármelyik bevallást nem küldöd be, az esetben az ART §-a szerint, akár bevallásonként 200 ezer Ft bírságot is kiszabhatnak rád. Nem tudsz megúszni semmit, a késedelmi pótlékkal, a büntetésekkel, stb. stb. rámehet akár még a házad is!!!! Nagyon gyorsan fogadj egy könyvelõt, és õ majd menti még, ami menthetõ!!!!!
Ne használd !
Szerintem nem. Eldobható kontaktlencse vagy állandó?
Nehogy használd:D
Ha mindenképpen ezt akarod, inkább egy rozsdás szöget használj...
velem is pont ez volt múltkor:D de én enm mertem

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!