Találatok a következő kifejezésre: Pár nap kellene (99 db)

Tengerimalacot mennyire szabad pár napig kint tartani? Azt olvastam, egész évben tarthatóak kint. Ketrecben lenne, és csak pár napot "kellene" így átvészelnie. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Hát nekem nincs tengeri malacom.De egy ismerõsömnek van és mesélte hogy õ is kitette õket pár napra.De egy kóbor kutya beszökött és széttépte õket. Persze ez attól is függ mibe,milyen magasan tartod õket. Az ismerõsöm nem volt eléggé elõvigyázatos :D

Hát nekem nincs tengeri malacom.De egy ismerõsömnek van és mesélte hogy õ is kitette õket pár napra.De egy kóbor kutya beszökött és széttépte õket. Persze ez attól is függ mibe, milyen magasan tartod õket. Az ismerõsöm nem volt eléggé elõvigyázatos :D
hát lévén hogy november van és éjjel majdnem (?) fagy, a helyedben nem tenném meg..nyáron lehet de ilyenkor szerintem megfázna.
A kérdező hozzászólása: :( És kamrában? Persze, nincs fûtve, de az nem olyan hideg és huzatos. Mondom, csak pár napig kellene kint lennie szegénykémnek.
Nyáron lehet, télen semmiképpen. De figyelembe kell venni, hogy a szabadban többféle fertõzést is összeszedhet, biztonságosabb neki izoláltan lakásban.
A kérdező hozzászólása: Köszi :(
Ha a fûtött szobából hirtelen kiteszed hidegbe, akkor nem sok jövõt jósolok neki.
A kérdező hozzászólása: Megoldódott a probléma, egyenesen a lakásba jöhet. :D
Örömmel hallom, hogy sikerült megoldani. De hátha más elolvassa a témát: A tengerimalacok hajlamosak megfázásra mi halálhoz is vezethet, TILOS KINT TARTANI õsszel és télen. Nyáron meg a túl meleg miatt nem ajánlott. Szóval nem lehet kint tartani, akárki terjeszti ezt a butaságot ne higgyetek neki.
A kérdező hozzászólása: Rendben! :) Levegõzni ki lehet vinni párpercre, vagy inkább azt is hagyjuk ilyenkor?

Melyik szolgáltatónál tudok a legolcsóbban új telefonszámhoz jutni, csak pár napra kellene!?

Munkahelyet váltok és a köztes időszakra, ameddig nem lesz mobilom kellene egy telefonszám.

Legjobb válasz: Csak telószám 2-3ezer ft minden szolgáltatónál.

Csak telószám 2-3ezer ft minden szolgáltatónál.
Nem! Most osztogatja a vodafone ingyen a sim kártyáit, mert akció van! Nézz be a holnapra, és kérj egyet.
Bocsi: honlapra
Vodafone-nál amúgy is 1500 a vitamaxos, ebben van 500 lebeszélhetõség is.
Megint van így hogy osztogatják az Instant SIM-eket az utcán? Nem is láttam még.

Par napja nagyon feszul a mellem. Szerintem nagyobb is es par nap mulva kellene megjonnie, de a mellem sose szokott igy fajni. Lehet baba?

Ebben a honapban probalkoztunk tobbszor is hogy oszsehozzunk egyet.

Legjobb válasz: Szia, szerintem várd meg a várható mensid idõpontját, persze csak ha addig nem jön meg, csinálj egy tesztet. Ha baba, akkor már ki fogja mutatni, ha nem, akkor várj még pár napot, és menj dokihoz. Drukk a babáért, ha szeretnéd :)

Szia, szerintem várd meg a várható mensid idõpontját, persze csak ha addig nem jön meg, csinálj egy tesztet. Ha baba, akkor már ki fogja mutatni, ha nem, akkor várj még pár napot, és menj dokihoz. Drukk a babáért, ha szeretnéd :)

A vágott virágot /pl. rózsa/ ami a vázában van, mit kellene csinálni ahhoz hogy pár napig szép legyen, ne már másnap fonnyadt állapotban köszöntsön engem? Mit kellene adni a vizéhez, vagy milyen praktika van erre a problémára?

Legjobb válasz: Minden nap vágj le egy kicsit a szárából, de úgy, hogy a megmaradt rész ferde legyen. Mamám kis cukrot szokott adni a vízhez és minden nap cseréli. Az anyáknapi rózsáját tegnap dobta ki, majdnem egy hónapig bírta vázában :)

Minden nap vágj le egy kicsit a szárából, de úgy, hogy a megmaradt rész ferde legyen. Mamám kis cukrot szokott adni a vízhez és minden nap cseréli. Az anyáknapi rózsáját tegnap dobta ki, majdnem egy hónapig bírta vázában :)
a fás erös szárü virágoknak törni kell a szárát, vagy kalapáccsal rávágni a végére, így több vizet tud felszívni, tovább bírja. A puha száru virágoknál meg vágni kell ott érdemes sürün, mert a kis szár alulról rohad, vagy is a vágásnál elhalt rész ´1-2 nap után nem képes több tápanyag felszívására, csak rohad. Aztán lehet adni sót a vízhez ez egy kicsit konzerválja, a cukor az is tápanyag de az meggyorsítja a virágzást, aztán hipos vizzel kilehet öblíteni a vázát és úgy vizet engedni bele, ilyenkor egy nagyon pici hipó marad benne ez is jó konzerválás. lehet kapni vágott virágokhoz sóoldatot, amit a vázába kell bele önteni. Hüvös helyen tartani, nem közvetlen napsütésen.
Víz alatt kell elvágni a szárát, hogy ne menjen levegõ a vízszállító csövekbe - nem tudom, azt hogy hívják. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat!
azt hallottam, hogy a rózsák tovább bírják, ha a vízbe szõlõcukrot meg egypár 20- vagy 5 ftost, teszel, valamit kibocsát, amit a rózsa szeret... és nagy legyen a vágott felület.

Kisfiam lassan egy hónapos. Amíg görcsei voltak, nem aludt egész nap, de pár napja mintha enyhültek volna a görcsök. Normális, hogy azóta átalussza majdnem az egesz napot? Most már nem kellene egyre többet ébren legyen, vagy ez változik napról-napra?

Legjobb válasz: Most megszüntek a görcsei, mert hozzászokott az anyataj emésztéséhez, most kell pihennie. Ne piszkáld!!! Majd pár hét múlva éberebb lesz.Ha evéshez sem tudod felkelteni vidd orvoshoz!!!

Most megszüntek a görcsei, mert hozzászokott az anyataj emésztéséhez, most kell pihennie. Ne piszkáld!!! Majd pár hét múlva éberebb lesz.Ha evéshez sem tudod felkelteni vidd orvoshoz!!!
Hagyd pihenni! tudja õ mi jó neki. Ne ragaszkodj a 3 óránkénti etetléshet (fölösleges az óramû pontosság), ha felébred és jelez, akkor egyetek.

Máj.18-án kellene megjönnie a mensimnek. De már egy hete szurkál a méhem/petefészkem, hasmenésem volt pár napig. Valamint pár 3 nappal ezelött pár percig görcsöltem. Mi lehet?

Lindynette 20-at szedek, lehet ez egy ilyen ciklus? Vagy baba?

Legjobb válasz: Fogamzásgátló mellett kicsi az esély,h baba legyen.

Fogamzásgátló mellett kicsi az esély, h baba legyen.
A kérdező hozzászólása: Igazából a korai has szurkálástól meg a hasmenés miatt érdeklõdök. Nem szokott ilyen hamar szurkálni a hasam csak mensi elõtt pár nappal. Még van 1, 5 hetem.
Nem vagy terhes, csak bekaptál valami bacit.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, tudom, hogy nem, nem is szeretnénk még. Én cisztára gyanakodtam. De lehet ez csak egy ilyen ciklus. Köszönöm még egyszer!
Ha 18-ra nem várod és 1 hete szurkált a hasad, akkor az éppen az pé/ovuláció idejére esik. Ilyen korán még kár lenne bármit is kijelenteni, nincs mit tenni, mint várni... (De azt tudjuk, hogy még fogamzásgátló mellett is megtörténhet a fogantatás.)
Szia!Én is ilyesmit érzek.Pár napja szúr a hasam, fáj a derekam.4-én kéne megjönnie.De nem szoktam ilyeneket érezni.Jelezhet valamit!
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem tudom, hogy jelent e vmit, de nagyon bizom benne, és kivánom Neked is, hogy úgy legyen :) !
Peteéréskor (félidõnél) a hormonok miatt fáj a melled.Nekem ilyenkor majd leszakadnak, és menzeszkor kezdi elõrõl...nagyon kellemetlen, de sajnos van aki jobban megérzi a peteérést valaki nem.Nekem a hasam is szurkál olyankor.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, remélem errõl van szó. Az az igazság, hogy a baba projekt miatt javasolták a nyáklevállás figyelését, és én ezt teszem. Az az én esetemben 8, 10, 12, nap megtörténik, /túl korán/ amirõl azt mondják, hogy mikor a legvastagabb akkor van a peteérés. A két dolog viszont üti egymást. Ezért gondolom, hogy vmi hormonális probléma lehet. Igy kiigazitva, mit gondolsz?
Igen terhes lehetsz! nagyon is!:) gratula;)
persze hogy terhes lehetsz
még menzi alatt is akár.. simán lehetsz terhes.
Attól függ a ciklus melyik napján van peteérésed. (bárcsak én esnék teherbe, nem pedig te!!!) 24/N
Bizony terhes lehetsz. Én is így jártam...
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat
Simán lehetsz.
Bármikor lehetsz terhes, ha szexelsz, max kisebb vagy nagyobb az esélye. Így azért nem is olyan kicsi:(
A kérdező hozzászólása: en ugy tudtam vagy gondoltam, hagy igy mar teljesen minimalis az eselye.az ember mindig tanul.
szerintem minél elõbb menj esemény utániért.
menj 72 órásért...
nem az esélyt kell kiszamolni, hanem rendesen védekezni. menj el 72 orasert.

Pár nap múlva kellene megjönnie, de nem érzem a klasszikus premenstruációs tüneteimet, de terhességi tüneteket sem. Lehet, hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Elképzelhetõ, de ne éld még bele magad. Szerintem sokan voltunk már hasonló helyzetben, én is többek között, 20 napot késett és semmi. Éppen olyan kedve volt a szervezetemnek. Ha megfogantál, azt a teszt úgy is kimutatja. Csinálj egyet pár nap múlva.

Elképzelhetõ, de ne éld még bele magad. Szerintem sokan voltunk már hasonló helyzetben, én is többek között, 20 napot késett és semmi. Éppen olyan kedve volt a szervezetemnek. Ha megfogantál, azt a teszt úgy is kimutatja. Csinálj egyet pár nap múlva.
Helló , ismeros szituáció , így már voltam én is , 11-nap kimaradás után megjott, persze mindenkinél máshogyan reagál a szervezet...
Nekem is volt mar ilyen pontosan egy honappal ezelott...titokban ovatosan orultem, hatha babas vagyok de sajnos megjott egy hetre ra.... Egy eve volt egy 10 napos kesesem de azt tudom, hogy akkor megfogantam (teszt kesobb doki) csak eletkeptelen volt a magzat akkor bolond voltam agressziv kismalac...nagy kulonbseg...

Szedjem a duphastont? Azt nem mensi meghozására írják fel? 10napig kellene szednem, inszemináció után, és még ezután elvileg pár nap múlva jönne meg, ha nem estem teherbe.

Még az el?tt elfogy a gyógyszer, hogy megjönne.Ez nem arra sarkallja a szervezetem, hogy menstruáljak, mivel abbahagyom a gyógyszert?

Legjobb válasz: Biztos, hogy nem kell tovább szedned?Én Utrogestant szedtem inszem után, és nekem azt mondták, addig szedjem, amíg ki nem derül, mi van.Ha nem vagy terhes, akkor persze, abbahagyod és megjön.De ha igen, reméljük, akkor tovább is szedned kell!Tehát elvileg ahogy lejár a 10 nap, úgy kellene orvosi kontrollra menned, nem?Ha nem, legalább tesztelj!Sok sikert!!!

Biztos, hogy nem kell tovább szedned?Én Utrogestant szedtem inszem után, és nekem azt mondták, addig szedjem, amíg ki nem derül, mi van.Ha nem vagy terhes, akkor persze, abbahagyod és megjön.De ha igen, reméljük, akkor tovább is szedned kell!Tehát elvileg ahogy lejár a 10 nap, úgy kellene orvosi kontrollra menned, nem?Ha nem, legalább tesztelj!Sok sikert!!!
Én már terhes voltam amikor a doki felirta, mert az elõzõ baba elhalt.Úgy tudom, hogy a sárgatest hormon termelõdést segiti elõ.Szerintem szedd nyudodtan, én 14 hetes koromig szedtem, semmi baj nem volt.
Van 10 db-os is, mert én az elsõ babámnál a beágyazodásra szedtem. Most meg hogy összejöjjön azért szedtem és most vagyok 6 hetes kismama a 2. babámmal.
Én azt gondolom, hogy az orvos nem véletlenül mondta amit mondott. Én nem bírálnám felül azt amit javasolt, illetve ha ez annak a jele, hogy nem bízol benne, akkor keress másikat. Kérdéseidet is inkább neki kellene fel tenni, és nem a témában laikusok véleményét kikérni. Egyébként tudtommal bármilyen progeszteron tartalmú gyógyszer (A Duaphaston is ad) szedése nem okoz vetélést, illetve szedésének abbahagyása után ha terhességrõl van szó nem is jön meg.
Szedjed mindenképpen! Mivel egy dobozban csak 10 db van, és elvileg az inszemtõl a mensiig minimum 14 napnak kell eltelnie, ezért utánpótlást kell íratnod a dokiddal. Ha elkezded szedni, és 10 nap után abbahagyod, mintha nem is szedted volna, semmit nem fog érni! De azt meg ne kockáztasd meg, hogy nem szeded, mert nagyban segíti a beágyazódást, és a baba ottmaradását, megelõzi a korai vetélést! Szerintem ha nem szeded be, és emiatt nem maradna meg a babád, sosem bocsájtanád meg magadnak!
Elõzõ vagyok: Én sem tudtam egyébként, hogy miért csak 10 db-ot írt fel a dokim, aztán amikor felhívtam, mondta, hogy ne hagyjam abba, amíg meg nem tudom, hogy terhes vagyok, vagy esetleg meg nem jön a mensim. Írt mégegy dobozzal, ilyen egyszerû!
A kérdező hozzászólása: Akkor kell orvoshoz mennem, amikor kiderül, hogy terhes vagyok, vagy megjött, és nem a beszedett 10bogyó után. Akkor szerintem jobb, ha nem szedem be, nem?
A kérdező hozzászólása: Tévedés ne essék: a gyógyszert én kértem a dokimtól, hogy hallottam róla, hogy segíti a beágyazódást.Nálam nem a beágyazódással van baj, így tulajdonképpen nem lenne rá szükség, csak megnyugtatás képpen akartam szedni..
A kérdező hozzászólása: Amúgy 20darab van egy dobozban.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!