Találatok a következő kifejezésre: Pár nap Németországba (4 db)

Nem, már azzal is utazhatsz. Légy nyugodt, és jó utat! :)
A kérdező hozzászólása: Az még érvényes 2010-ig. Köszi szépen!
Nem ha a személyid érvényes. azt nézd meg mindneképpen.
vmi igazolványt mindenképp vigyél magaddal. legalább a személyid.

A párom macedóniában él, Németországba szokott utazni 3 hónapra, azaz 90 napra vízummentességgel, aztán hazautazik Macedóniába, beutazbat ez rögtön utána hozzám Magyarországra minden gond nélkül?

Elvileg 90 paot ott kell tõltenie, mert nem térhet vissza Németországba, de miután hazautazik németbõl macedónba, a 90 nap letelte nélkül beutazhat e hozzán Magyarországra. Hívatalos szerveknél erre pontos választ nem találtam, csak, hogy Magyarországon is tartózkodhat 90 napot vízummentesen. Ha nem utazik be ebben az extra 90 napban, amit Magyarországon tölt el nálam Németországba, akkor megteheti ezt? Vagy minden féle képpen ki kell tõltenie a 90 napot az EU-n kívül Macedóniában? Köszönöm válaszukat Évi!

Legjobb válasz: Mivel mind Magyarország, mind Németország a Schengeni övezetbe esik, így nem számít, hogy hol töltötte le a 90 napot, ha az letelt, nem léphet be újra a schengeni övezetbe 90 napig. Határrendészeti szempontból tekintheted úgy, hogy az egész egy ország. Ha találkozni akartok, de te nem akarsz egészen Macedóniáig lemenni, akkor köztes megoldásnak jó lehet Románia, ami nem schengeni ország, mégis közel van, vagy az útba esõ Szerbia, ami ugye nem is EU.

Mivel mind Magyarország, mind Németország a Schengeni övezetbe esik, így nem számít, hogy hol töltötte le a 90 napot, ha az letelt, nem léphet be újra a schengeni övezetbe 90 napig. Határrendészeti szempontból tekintheted úgy, hogy az egész egy ország. Ha találkozni akartok, de te nem akarsz egészen Macedóniáig lemenni, akkor köztes megoldásnak jó lehet Románia, ami nem schengeni ország, mégis közel van, vagy az útba esõ Szerbia, ami ugye nem is EU.
Azt már nem is merem javasolni, hogy Te, mint a 3. számú feleség menj Németországba, és ott az 2. feleséggel együtt várjátok a férjeteket. Vajon mit szól ehhez a macedóniai 1. feleség ?
Utolso :Mit tudsz te egyáltalán Makedóniáról, te kis kōcsōg? Sztem azt se tudod, h hol van. Azért, mert te poligám családban nõttél fel, és anyád egy ötödrangú senki volt ebben, mert olyan rusnya, azért nem kell még fantáziálnod, és olyasmiket állítani, amirõl fogalmad sincs. Kérdezô: én úgy tudom, h 90 napig lehet tartózkodni eu-s országban (ill. pontosabban a Schengeni övezetbe tartozó országba), de annak lejárta után elég csak a határt átlépni(pl. Szerbiába), aztán 10 perc múlva visszafordulsz, és újból 90 napig tartozkodhadsz pl. Magyarországon, de lehet, h rosszul tudom, nem akarok hazudni.Mondjuk hozzáteszem, h olyan hú de szigorúan nem ellenõrzik ezt, tehát nem jár akkora kockázattal. Arról konkrétan, h egy 90 mapos Eu tartozkodás után 90 napig nem lehetne belépni, olyanról én személy'szerint abszolút nem hallottam.
Scengeni térségbe -így Magyarországra- a belépés egyik feltétele, hogy nem tartózkodtad le a 180 napon belül a 90 napot. Ennek számítása nagyon egyszerû, a belépés napjától számolva visszafelé 180 napon belüli tartózkodásra vonatkozik. Az, hogy közben kilépsz a térségbõl, nem inditja újra a 90 napot. Ha a határon számolják, márpedig szokták, akkor sima visszairányítás. Valóban van egy bilaterális egyezmény amely megengedi a további tartózkodást Magyarország területén, de ez nem vonatkozik Macedóniára. Tehát ha letartózkodta a 90 napot akkor bizony várni kell, és számolni, ugynis a jogszabály 180 napon belüli 90 napra vonatkozik, amit ahogy írtam a belépés napjától kell számolni.

Szerintetek mennyi esélye van a kapcsolatomnak úgy hogy a párommal csak 3 hetente találkozok egy teljes hétvégére plusz egy napra? ő Németországba dolgozik; viszont max egy év és én is megyek ki Németbe

Legjobb válasz: Szerintem jó esélyei vannak a kapcsolatodnak, hisz rendszeresen találkoztok, és hát határozott idõn belül együtt is fogtok élni. Csak rajtatok múlik :)

Szerintem jó esélyei vannak a kapcsolatodnak, hisz rendszeresen találkoztok, és hát határozott idõn belül együtt is fogtok élni. Csak rajtatok múlik :)
úgyis megcsal ne naívkodj :D
Szerintem mûködhet a dolog. Ha megvan köztetek a kellõ bizalom és hûség, akkor simán. Annyiból lesz nehéz, hogy ritkán találkoztok, de túl lehet élni. Az élet úgy hozta, hogy az én szerelmem pedig Amerikába költözik ki. Nekünk ugyan így nem megy, csak barátok maradunk ezután. De ugyebár Németország közelebbi és elérhetõbb, mint New York. Szóval hajrá!!! :)
Mi is 3hetente találkozunk átlagban, de volt hogy 2hónapig nem láttuk egymást(bár ez csak egyszer fordult elõ). Múlt év augusztustól vagyunk együtt, és kb 3hónap múlva esedékes, hogy összeköltözzünk. Nem mondom, hogy könnyû, de ha mind a két félnek megvan a kellõ elfoglaltsága akkor az ilyen még jól is elsülhet. Szerintem nyugodtan "naívkodj"(mert mégis mi mást tehetnél?), nem aranyszabály hogy mindenki ráfázik a távkapcsolatokra, pláne nem az ilyen jellegûekre...
A kérdező hozzászólása: köszönöm neketek a bíztató szavak...én teljes mértékbe meg bízok benne és õ is bennem így remélem minden továbra is jól fog alakulni
Én 3 hónapot dolgoztam Németországban, utána haza kellett jönnöm befejezni a sulit. 10 hónap távkapcsolat után jövõ hónapban költözök ki hozzá. 2 havonta tudtunk csak találkozni, de túléltük. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a pozitív válaszokat :D így magabiztosabb lettem :)


Fapadoson egybe kell raknod, mert csak 1 db táskát engednek. tehát a nagyobba beleteszed a kisebbet
Miért ne engednék fel?Sok ember laptopozik a repülõkön.
persze h felengedik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Ha a sminktaskaban van szemhejfestek, szajfeny, ruzs, vagy hasonlo azt szedd ki, mert ki fogjak veled dobatni. Tilos felvenni! De az ures taskat viheted. Kicsi a nagyban, ahogy mar irtak, mert kettot nem engednek, de a normal legitarsasag elnezi a mini noit, ha valoban mini.
hülyeség a szjfényt meg ezeket nm kellkiszedni nem veszik el. számtalanszor utaztam már úgy és nem vetették ki. az még egy dl liter sincs, nem veszik el.
Csak az 1 dl-nél több folyadékot veszik el. A rúzs tudtommal nem folyékony. Tubusos krémeket, folyékony dolgokat nem lehet felvinni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!