Találatok a következő kifejezésre: Pár hetes vagyok, (708 db)

Ez normális érzés, vagy tünet pár hetesen, vagy baj lehet?

Szombaton teszteltem pozitívat, akkor még csak egy napot késett, de tudtam, hogy végre összejött 7 hónap után. 2 napja olyan puffadásszerű hasfájásom van, szinte egész nap érzem. Előző babámmal nem éreztem ilyet, akkro is volt az elején puffadás, de nem fájt a hasam. Görcs,vérzés nincs. Lehet ez normális tünet, vagy nem jelent jót? Orvoshoz holnap megyek,kb 2 hetes terhes lehetek.Köszönöm válaszaitokat

Legjobb válasz: Az elõzõ menzesztõl kell számítani a terhességet szóval ha már késett is akkor minimum 4 hetes terhes vagy.....:) Amúgy a puffadás normális, szedj espumisan-t az segít.

Az elõzõ menzesztõl kell számítani a terhességet szóval ha már késett is akkor minimum 4 hetes terhes vagy.....:) Amúgy a puffadás normális, szedj espumisan-t az segít.
Teljesen normális, én is így voltam a terhességeimnél. Ne aggódj! A doki sajnos még semmit sem fog látni, ne kenõdj el! 6 hétnél korábban nem érdemes elmenni dokihoz, ha UH-on is szeretnéd látni a babádat.
Normális, ne aggódj. De olyan, hogy 2 hetes terhesség tulajdonképpen nincs, mert az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják a terhességet, szóval már 4 hetes terhes vagy, és az 5. hétben jársz. Orvos még nem valószínû, hogy látni fog bármit is, ráérsz jó 2 hét múlva elmenni.

Pár hetes vagy hónpos babátok mennyit van fent az esti alvás előtt?

Legjobb válasz: Nekem mostanában már nem nagyon alszik napközben. Az esti alvás elõtt jól ki szoktam fárasztani. Átjön a szomszéd, õ gügyög neki rengeteget, ha a férjem itthon van, lemegyünk sétálni, vagy beteszek egy vidám gyerek cd-t, és bulizva aerobikozunk. Ütemre számolok, mozgatom, hason is erõlködik picit, aztán fürdés elõkészítés, fürdés, szopi és már közben alvás. Elég késõnre idõzítem (10-kor kerül ágyba), hogy minél tovább aludjunk éjjel. 6 hetes lassan a kislányom :-)

Nekem mostanában már nem nagyon alszik napközben. Az esti alvás elõtt jól ki szoktam fárasztani. Átjön a szomszéd, õ gügyög neki rengeteget, ha a férjem itthon van, lemegyünk sétálni, vagy beteszek egy vidám gyerek cd-t, és bulizva aerobikozunk. Ütemre számolok, mozgatom, hason is erõlködik picit, aztán fürdés elõkészítés, fürdés, szopi és már közben alvás. Elég késõnre idõzítem (10-kor kerül ágyba), hogy minél tovább aludjunk éjjel. 6 hetes lassan a kislányom :-)
Kb. 3 hónapos koráig csak egy egy kicsit, fél órát órát. Aztán ahogy nõtt, egyre többet.
A kérdező hozzászólása: 6hetes kisbaba anyukája! hogy lehet az, hogy egy ilyen pici már nem nagyon alszik napközben? hogy-hogy nem fárad el? nem nehéz így vele? az én 7hetesem 3szor alszik 1nap, és ha akarnám se tudnám fent tartani 2óránál tovább..
ahogy elmeseled az pont jol is van :) kerdezo! meg igazabol 4szer is aludhatna :P minden etetes kozt. Akkoriban kb igy aludt a lanyom is. lassan mar 10 honapos mar 2szer alszik 1 orat kb. alvas elott kb 3 4 orat van fenn
5 hónapos a kislányom, délelõtt és délután alszik kb. 2-2 órát. Az esti lefekvés elõtt kb. 3 órát szokott fent lenni, de van, hogy a délutáni alvásból korábban vagy éppen késõbb ébred akkor annyival rövidebb vagy hosszabb az elalvás elõtti ébren töltött idõ. Azt észrevettem, hogy ha nincs meg a minimum 3 órás ébrenlét, akkor este nagyon nehezen tudom elaltatni. 6 hetes baba anyukája! Az nagyon nem jó, hogy ilyen pici baba és nem alszik! Nekik szükségük van még sok-sok alvásra, alvás közben fejlõdik az idegrendszerük, nõnek, ha tényleg úgy van ahogy írod és nem alszik egyáltalán napközben akkor szerintem azért beszélj a védõnõvel vagy gyerekorvossal. Az, hogy este 10-kor rakod le aludni az is furcsa. Az én 5 hónaposom már 8-kor alszik és többnyire át is alussza az éjszakát.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! én sem bánnám, ha egy kicsit többet lenne fent az esti alvás elõtt 1, 5-2 óránál, de egyszerûen nem tudok vele mit csinálni..
Nagyon változó. Az átlag az 2 óra. De õ a két alvás között is max. 2-3 órát van ébren. Bár mostanában többször elõfordult, hogy csak 2-szer aludt nap közben, de általában inkább dél és 4-5 között nem alszik. Így olyankor akár 3-4-5 órát is ébren van, de az esti lefekvés elõtt akkor is átlag 2 órát van fent. 4 hónapos múlt
6 hetes éber kislány anyukája vagyok. Nem minden nap van így, de egyre többször. Éjjel szinte végig alszik. Ma pl aludt napközben, de most meg egy huzamban 4 órát :-((( Szóltam a védõnõnek, mert azért ez nekem sem tetszett, és fárasztó is ha õszinte akarok lenni, de csak annyit mondott, hogy az éjjeli alvás fejleszti az idegrendszert a legtöbb neurológus szerint, ha nappal csak 10 percet alszik, az sem baj... Én is furcsállottam ezt a választ. Régebben szinte egész nap aludt.

Pár hetes vagy pár hónapos kistesónak vettetek külön orrszívót, vagy ugyanazzal szívjátok az orrát, mint a nagyobbnak?

2,5 éves a nagyobbik, neki is még azzal kell szívni.

Legjobb válasz: Ariannában két szívófej van, egyik az egyiké másik a másiké.

Ariannában két szívófej van, egyik az egyiké másik a másiké.
Ugyanazzal szívatom a baba és a nagyobb gyerekem orrát is. Végül úgyis kimosom, szerintem semmi baj nem lehet így. Használhatod te is!!
Nem, minden használat után kidobom és újat veszek . .... Hát persze hogy kimosom , akkor meg nem mindegy ....ááá
nekünk is Aarianna van, így ráírtam, melyik, kié. de ha 1 feje lenne, akkor azt használnám mind2 gyereknél. végülis orrspraynél is hozzáér az orrához, és azt nem is szoktam mosni, ezt meg igen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a normális válaszokat! Azt meg nem értem, miért kell egy ilyen kérdésen megbotránkozni.
Mi sem vettünk azért másikat, megjelöltem, melyik "kié". Úgy is ki kell mosni azonnal! Volt, hogy az egyik fej eltûnt és mind két nagynak ki kellett szívni az orrát- hát akkor azzal az egyel szívtuk mind a kettõét. Mire a legkisebbnek kellett, meg a nagy egyedül fújta az orrát, a két kicsi "használta" az orrszívót, így megint csak nem kellett venni. Üdv: 3 lányos, 22hkm
azzal csak egy gond van, ha ugyanazt hasznalod, megpedig hogy az egyik megfertozi a masikat ezzel a modszerrel, hiaba mosod el az nem 100%-os, es ha egyszerre is nathasak, nem biztos hogy ugyanattol a virustol, vagy lehet az egyiknek ket virusa is van, igy a masik is megkapja, hiszen egyenesen az orraba rakod. Ha sterilizalod mindig a masik gyerek hasznalata elott akkor nincs gond, de szerintebb ez sokkal macerasabb, mint egy masik szivofej. Es bizony orrsprayt is kulon-kulon kellene hasznalni. Gyogyszreszkent en nem ajanlom
Szerintem elmosás után egy alkoholos vattával letörlöd, és használhatod a másik gyerekhez.
Ha testvérek így is úgy is elkapják , nem ezen fog múlni.

Ha egy terhes nőt defibrillálnak a magzattal történhet valami? Pl, nem tudja még senki, hogy terhes (még a hölgy sem, mert csak pár hetes) vagy pedig nincs más választás.

Legjobb válasz: Az embrió onnantól fogva , hogy beágyazódott, minimális szinten, de oxigént igényel a fejlõdéséhez, sõt 5-6 hetes koról már kezdetleges vérkeringése is van. Minél kevesebb ideig van egy ember (kismama) szívmûködés nélkül, annál kevesebb az esélye az embrió elhalásának. Ez a magzatra is érvényes. Illetve sajnos ok-okozat, hogyha az anya meghal, a baba sem élheti túl. Ha idõben visszahozzák az anyát , túlélheti mindkettõ. Az áram nem számít. Na, kicsit körülményesen írtam, de a lényeg benne van, remélem.

Az embrió onnantól fogva , hogy beágyazódott, minimális szinten, de oxigént igényel a fejlõdéséhez, sõt 5-6 hetes koról már kezdetleges vérkeringése is van. Minél kevesebb ideig van egy ember (kismama) szívmûködés nélkül, annál kevesebb az esélye az embrió elhalásának. Ez a magzatra is érvényes. Illetve sajnos ok-okozat, hogyha az anya meghal, a baba sem élheti túl. Ha idõben visszahozzák az anyát , túlélheti mindkettõ. Az áram nem számít. Na, kicsit körülményesen írtam, de a lényeg benne van, remélem.
Micsoda kérdés! Soha nem jutott volna eszembe! :) Defibrillálhatják a nõt, de nem biztos, hogy utána az embrió még életképes marad, mert az anya halála és a defibrilláció közötti idõ alatt nem kap annyi oxigént, és ha az anya vissza is jön, az az oxigén kiesés elég súlyos kövektezményekkel járhat. Az a "legjobb" ha az embrió ilyenkor elhal és távozik az anya testébõl, mert egy ilyen korai szakaszban bekövetkezõ oxigénhiány nem eredményezhet egészséges magzatot. Az áram pedig nem számít.
Versenyescsávók?
Pár hetes terhességben nem azért nem fog megmaradni a baba, mert a defibrillátor árt neki, hanem azért, mert megáll az anyai keringés, ha pár percre is, de megáll. Emellett az ilyenkor rutinszerûen adott gyógyszerek sem adnak sok esélyt az embriónak.
Milyen nemû a kisfia?
3 hónapos a fiam és fiú. :) ))
A kérdező hozzászólása: hónapos a gyereke, azt szerettem volna írni :) Bocsi
10 hetes a fiam!
2 hónapos a lányom (és van egy 3 éves fiacskám is)
nekem már 6 hónapos a fiam, de olyan mintha tegnap született volna...
A kérdező hozzászólása: nincsen
7. Valaszolo, nincs veletlen egy 2 ev koruli fiad is? :-) A kislanyom 2 honapos.
5 hetes a pici lányom :)
Holnap lesz két hetes a lányom.
3 hetes a fiam:) ) Január 27-én született, 20:15kor:)
3 hónapos kisfiam van :)
2 hónapos a kisfiam.
Ja, így már jobb :D Csak azért ütötte meg a szemem, mert nekem 3 hónapos lányom van :D
1hónapos a lányom.
Igen Panadolt szedhetsz, ha muszáj, a terhesség alatt.
Én vagyok a másik 5 hetes, aki majdnam ezt kérdezte, felhívtam az ügyeletet, azt mondták, panadolt lehet szedni.
Megerõsítem az elõttem válaszolókat:igen.
Inkább tûrj, nem kell azonnal gyógyszert bevenni, pláne nem terhesen. Ilyenkor semmilyen gyógyszer nem jó.
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm, végül nem vettem be mert lassan elmúlt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

Néha nem mennétek vissza az idöbe h láthassátok újra a pár hetes vagy újszülött babátokat és h magatokhoz ölelhessétek? Szerintetek is észrevétlenül repül az idö?

Olyan gyorsan "nagy" lett a lányom és néha annyira szeretnék visszamenni az idöbe h még 1 kicsit vele lehessek akkor amikor még pici volt.Nehogy félre értsetek most is imádom s?t jobban mint valaha mondhatom túlzás nélkül h rajongok érte hisz minden nap van valami amivel meglep.Csak néha visszamennék 1 kicsit.

Legjobb válasz: De, pedig csak 4 hónapos :) Tegnap nézegettük a "régi" fényképeit, és arra gondoltam, hogy soha nem lesz már ilyen pici...

De, pedig csak 4 hónapos :) Tegnap nézegettük a "régi" fényképeit, és arra gondoltam, hogy soha nem lesz már ilyen pici...
Nem.Én szeretem, hogy már viszonylag önálló, tudok vele kommunikálni stb.18 hónapos a lányom.
Mi is pont tegnap nézegettük az újszülött kori képeket, és csak néztem, hogy milyen nagy lett az én pici lánykám, aki ma 9 hós. :) Napról napra édesebbek. :) Nem mennék vissza, mert annyira aggódtam miatta, minden miatt, miért sír, mi a baja, miért nem hízik, fáj a hasa, szóval eléggé ki voltam a kezdetekben és örülök, hogy túl vagyok rajta és tapasztaltabb lettem. Szeptemberben jön a kisöcsi, úgyhogy újra átélhetem. :) De már a mostani tudásommmal. ;)
Én nem mennék vissza. Annyira törékeny volt, szinte hozzá se mertem nyúlni, nem értettem a jelzéseit, mikor miért sír, sokat aggódtam, hogy biztos valami baja lehet szegénynek. Most viszont, lehet dögönyözni, kis husos, imádnivaló, 8 hónapos. Persze, akkor is imádnivaló volt, az elsõ pillanattól fogva imádom, szeretem, Õ az életem! De én örülök, hogy mostmár nagyobb és könnyebb vele, mint az elsõ hetekben, napokban.
A kérdező hozzászólása: persze-persze elöre nézni.Én is azt teszem csak néha olyan jó lenne ha még 1x az ölembe aludna el meg ilyenek.Én is kíváncsi vagyok a jövöre.Nekünk még szóba se jöhet 1 kistesó sajna.Habár 1 rakat gyerköcöt szülnék legszivesebben csak sajna a pénztárcánk ezt az 1et is alíg bírja:(
Én nem mennék vissza, most sokkal-sokkal imádnivalóbb (10 hónapos).
nekem a mostani az ideális kor, 3, 5 hónapos a kisfiam. Ha majd nagyobb lesz, ebbe az idõszakba visszamennék, annyira édes, de a pár hetes korba tuti nem:) Olyan nyüzüge volt a drága, azt hittük, soha el nem kezd hízni! Majd 3 hetes koráig alig érte el a 2800 grammot! Ja, a párom is olvasta a kérdést, õ tuti nem menne vissza, mindíg csak elõre nézne. Szeret élni a mának és kíváncsi a jövõre. Olyan snassz megint végigélni ugyanazt. Ha nosztalgiázni kezdünk, majd csinálunk kistesót!!!!:)
Egy kistesó esetleg? :-)
De hogy nem. 15 hós kisfiam nem soká, olyan jó volt régen babázni, de most már elszalad elõlem a kis huncut:)
A kérdező hozzászólása: én is a mostani tudásommal mennék vissza
A fiam annyira más most, 18 hós:)
A kérdező hozzászólása: Én is tegnap néztem a képeket.Az én manólányom 10 hónapos és olyan gyorsan megnött:D Azt nézegettem h mennyit változott és mégis mennyire olyan mint kicsinek:D
5 hónapos a kisfiam, de mikor vigasztalásra vágyik és engedi, hogy ölbe vegyem, mindig olyan érzésem van, mintha az én újszülött picikémet tartanám a kezemben.a mostani tudásommal visszamennék.
Detto. :)
Nem mennék vissza, mert sokkal jobb most: 17 hónapos -- megpuszil, megölel, szeretget. Amíg kicsi volt, egész nap aludt, feküdt, vagy evett -- szétuntam magam (persze képletesen szólva). Most sokkal sokkal jobb.

Hátgörcs a medencém fölött? Amikor megjött (anno) mindig a hátam görcsölt. Még csak pár hetes vagyok és most is görcsölget a hátam, de nem annyira hogy gyógyszert kelljen bevennem csak néha belenyilal.

Érdekes, hogy a hasam meg nem igazán fáj, pedig inkább ott szokott.

Legjobb válasz: Még egy ideig fogod érezni amikor meg kellene jönnie. Nekem is fájt az elején a derekam. Változik a tested, ami néha nem túl kellemes. Boldog babavárást.

Még egy ideig fogod érezni amikor meg kellene jönnie. Nekem is fájt az elején a derekam. Változik a tested, ami néha nem túl kellemes. Boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Most félidõben lennék egyébként. Ez arra is igaz?

32 és fél hetesek vagyunk. A párom sokat dolgozik. Egyszer 8-16 óráig, aztán néha 17-22 óráig maszekol. Egyedül vagyok itthon egész nap.Ki vagyok borulva. Mit tehetnék?

Barátn?im nincsenek, az utóbbi id?ben megszakadt a kapcsolatom minden ismer?ssel, azt sem tudom ki merre lehet a világban. Annyira igényelném a szeretetet, a párom közelségét, de mikor haza ér, eszik, fürdik és ragadnak le a szemei. Nem hibáztatom, tudom, hogy fáradt. Mióta kiderült, hogy babánk lesz, alig ér hozzám. Én meg állandóan sírok. Azt mondja ? kíván, de én nem így veszem észre. Azt mondja, hogy fél, nehogy baja legyen a picinek, azért nem közeledik. Este megpróbáltam én lépni felé, de úgy vettem észre, hogy alszik, ezért hagytam az egészet. Õ felháborodott, hogy ne fogjam rá, hogy aludt. Na, itt kiborultam, órákig nem tudtam megnyugodni. Szükségem van arra, hogy ne csak mondja, hanem éreztesse is, hogy szeret (ha szeret). Mondtam neki, de semmi változás. Úgy érzem csak a Baba miatt mondja, hogy szeret. Este lefényképezett, mert mondtam, hogy szerintem kicsi a pocim. Õ meg mondta, hogy nagyon nagy. Megláttam a képet, és ezután nem csodálkozom, hogy nem akar engem (12 kg-ot híztam). De fáj, nagyon fáj. Úgy érzem, hogy nem úgy tekint rám, mint eddig, mind élete szerelmére, egy szexi, csini csajra, csak mint a gyereke anyjára. Nem akarok csak anyuka lenni! N? vagyok! És szeretném, ha ezt ? is így látná. Nagyon önz? vagyok? Van más is ilyen helyzetben?

Legjobb válasz: Szia, Szerintem egyáltalán nem taszítja a plusz súlyod, a 12 kg nem olyan vészes, gondolom többnyire a pocidra ment. Az én párom nagyon vonzónak tart nagy pocakkal, meg alapból nagyon szexinek találja a kismamákat. Mégsem élünk szexuális életet, csak nagyon ritkán, és akkor is csak petting. A 23. héttõl nem volt szabad, most már lehetne, de azt mondja, fél, hogy a babának baja lesz. Persze tudja agyban, hogy nem lesz, érzelmileg mégse képes ezen átlépni. De ettõl függetlenül elmondja, hogy szeret, hogy szépnek talál, megcsókol, megsimogat. A magányodat is teljesen átérzem, a 23. héttõl itthon vagyok, az elsõ pár hétben semmit nem csinálhattam a fekvésen kívül. Most már mászkálhatnék, de erõm nincs hozzá. Próbáld meg lefoglalni magad, babaszoba rendezgetés, könyv olvasás, rejtvény fejtés, sétálás, fõzés, sütés...stb. Kitartás! Nincs már sok hátra! 35 hetes kismama

Szia, Szerintem egyáltalán nem taszítja a plusz súlyod, a 12 kg nem olyan vészes, gondolom többnyire a pocidra ment. Az én párom nagyon vonzónak tart nagy pocakkal, meg alapból nagyon szexinek találja a kismamákat. Mégsem élünk szexuális életet, csak nagyon ritkán, és akkor is csak petting. A 23. héttõl nem volt szabad, most már lehetne, de azt mondja, fél, hogy a babának baja lesz. Persze tudja agyban, hogy nem lesz, érzelmileg mégse képes ezen átlépni. De ettõl függetlenül elmondja, hogy szeret, hogy szépnek talál, megcsókol, megsimogat. A magányodat is teljesen átérzem, a 23. héttõl itthon vagyok, az elsõ pár hétben semmit nem csinálhattam a fekvésen kívül. Most már mászkálhatnék, de erõm nincs hozzá. Próbáld meg lefoglalni magad, babaszoba rendezgetés, könyv olvasás, rejtvény fejtés, sétálás, fõzés, sütés...stb. Kitartás! Nincs már sok hátra! 35 hetes kismama
Én 31 hetes vagyok és majdnem "ugyanebben a cipõben". Az én férjem is rengeteget dolgozik, és mikor hazajön ágyba rogy, a hétvégén meg a kertben dolgozik, mert most én nem tudom megcsinálni. A családom az ország másik felében van. Barátaim nincsenek, kevés volt hozzá az idõ, hogy kialakítsak kapcsolatokat. (A munkám is olyan volt eddig, hogy egész nap autóztam egyedül, tehát igazából munkatársaim sem voltak) Én is meghíztam, de én nem látom csúnyának magam. Szerintem minden kismama szép. Egyébként nálunk sincs szex, mert veszélyeztetett vagyok.(Azért más megoldások is vannak :) ) Egyébként az apukák tényleg nagyon féltik a babájukat. :) Hidd el szépnek lát õ téged. Az én párom pár évvel ezelõtt szó szerint szörnyülködve nézte a dagadó pocakokat. Féltem is, hogy mi lesz, ha teherbe esek, de én úgy vettem észre, az én pocimat imádja. :) Kitartás, már nincs sok hátra a terhességbõl, és pár héttel utána, hidd el, újra feléled a házaséletetek.
en is meg tudlak erteni.en szilveszterkor költöztem ki külföldre, es azota sincs munkäm-bär mär nem is keresek, 8hetes vagyok. :) de a ferjem 5-kor kel, es sokszor csak este8-9-10-kor jön haza.nagyon sokat vagyok egyedül, es ha velem van, akkor is färadt, amit meg is ertek.csak vasärnap vagyunk együtt.bär nekünk a szexuälis teren nincs gond.en sem hiszem viszont, hogy a ferjednek nem tetszesz vagy ilyesmi.lehet, hogy csak a babät felti tudat alatt is.a mäsik meg, hogy ilyenkor te is sokkal erzekenyebb vagy.probäljätok megbeszelni a dolgot, sajnos mäs tanäcsot nem adhatok...
Természetes, hogy kiborulsz. A terhesség is sok ilyen hormonális változást okoz, meg hát biztos nem könnyû a párod viselkedését is elviselned, pláne hogy te most azt hatszorosan érzed, vagy ha nincs is te érzed. Megbolondulnak a hormonok. A másik, lehet hogy a párod tényleg csak félt és ezért nem mert hozzád közeledni. Sok pasi ilyenkor inkább megtartja a három lépés távolságot, mert fél hogy kárt tesz a babába. Meg hát neki is nehéz elviselni ezt az idõszakot, egy terhes nõvel sem könnyû együtt élni. Majd minden meg fog változni, ne aggódj! Nagyon nehéz idõszak tud ez lenni, kinek könnyebb átélni kinek nehezebb, de nehéz az biztos! Viszont más lesz majd ha a pici megszületik! Akkor sem lesz könnyû, de más jellegû problémák lesznek, de akkor már mégsem lesz a pici a hasadban és nem fog "félni" a párod hogy fájdalmat, bajt okoz a szexszel. Persze sokkal fáradtabb leszel az elsõ néhány hónapban, de azért fogtok tudni idõt szakítani az együttlétekre is. Ez a babavárás, meg gyerekvállalás egy nagy próbatétele a kapcsolatnak, legalább is én így tapasztaltam, de ha átélitek együtt nagyon sok tapasztalatot fogtok szerezni egymásról, saját magatokról, ez pedig megalapozza a késõbbi harmonikus családi életet, ami képes lesz a gyermek ideális felnevelésére. Úgyhogy kitartás! Keress barátokat, újakat! Internetezz, fórumokon ismerkedj más anyukákkal, varrj, fõzz, süssél sütiket, sétálj nagyokat, menj moziba, meg ami csak eszedbe jut. Ha meglesz a baba ezekre egy darabit úgysem lesz idõd igazán. Menj el baba-mama klubba. Csinálj olyan dolgokat amit utána majd nem tudsz. Persze nehéz ezt egyedül, tele fájdalommal, rossz érzésekkel, de muszáj kinyílnod kicsit. Könnyebb lesz majd a picivel is, meg hát sokkal jobban fogod magad érezni. Próbáld meg minden kis apróságban meglátni a szépet, ez is sokkal derûsebb hangulatba fog hozni. Azzal meg ne foglalkozz, hogy mennyit híztál, majd lemegy. Nem problémázz ilyeneken, mert a férjedet is az õrületbe kergeted az ilyenekkel, pláne ha rendszeresen csinálod. Ha meglesz a baba, úgy is le fog menni. Az a legfontosabb hogy a pocidban hozdasz egy kis életet és hogy õ egészséges legyen és boldog, veled együtt. Súlyfelesleggel lehet élni, de egészség nélkül nem. Nézz az interneten mondókákat, énekeket, hangolódj teljesen a pici köré. Fel fog dobni! Beszélj neki, simogasd, énekelj neki. Ja és még hogy te nõ akarsz lenni. Menj fodrászhoz, kozmeteikushoz, meg ahova kedved van, de a babára ne legyen ártalmas. Amúgy meg te mindig nõ leszel, de már sohasem csak nõ leszel, hanem anya. Ez a kettõ összefonódik. Sokszor leszel többet anya, mint nõ. De az anyaság tesz igazi nõvé, asszonnyá.
Hát én is mindig irigyeltem azokat az anyukákat akiknek a férjük 8-tól 4-ig dolgozik, és a hétvége pedig szabad. Na nálunk nem ez a helyzet.Hétköznap egész nap, hétvégén éjjel is dolgozik az uram. Szép kilátások. Én pedig mindig sajnálom, hogy mennyit dolgozik, én pedig itthon ülök és vagyok, pedig a 31. hétig dolgoztam, (egy helyen dolgozunk)de most már tényleg nem bírnám a munkát. Szóval átérzem a dolgot, de úgy tûnik ez a mi sorsunk. Fel a fejjel! Boldog babavárást: 32 hetes kismama
Szia. Gondolom nem vígasztal, de én meg csak hétvégente találkozom a párommal. Hétköznap csak telefonon tartjuk a kapcsolatot, és ezért rengeteg sok idõm van azon agyalni, hogy biztos van valakije. A 8-ik héttõl itthon kellett lennem vérzés miatt, és a 20-ik hétig szinte csak feküdnöm szabadott. Azóta már jobb, mert eljárkálok ide-oda, de sokat vagyok egyedül. Ha találkozunk mi azért szeretkezünk, de én is csúnyának, kövérnek érzem magam. Hamarosan meg lesz a baba, és abban bízom, hogy akkor azért leköti az idõmet, vele fogok törõdni, nem lesz idõm ilyeneken agyalni. Boldog babavárást! 36 hetes kismama.
szia!! jajj ne keseredj így el!! mi a 36.hétben vagyunk, 12 kg jött fel rám is (60ról 72re), kispapánk 6-14ig, majd 15-21ig dolgozik, mire hazaér hulla. nekem sincsenek itt barátaim, mert külfölrõl költöztem ide, agy sajnos csak a net maradt. sokszor rossz, de mindig arra gondolok, hogy értünk teszi, amit csinál!! neki sem jó, hogy ennyit dolgozik, de hát sajnos ez van. a szeretkezéses dolgot nem értem, talán máshogy fogja fel, mint Te, nem tudod megértetni Vele, hogy a picinek nem lesz baja tõle?? vess be valami jó kis nõi praktikát :) vacsi, egy szexi fehérneû (persze amibe belefér a poci:) , ennek csak nem tud ellenállni. mi eddig nem szeretkezhettünk, mostmár szabad, azért erre a fáradság mellett is van ereje a páromnak. ha gondolod, írj priviben, szivesen levelezek veled!! fel a fejjel!!
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy szeret, legalábbis el akarom hinni, de valahogy nem megy. A baba szobát teljesen berendeztem, mindent kimostam-kivasaltam. Sétálni nem merek, félek egyedül a városba menni. (Pár éve megvert egy cigány nõ, mert valami jóakaró mondott valamit neki, és azóta is a környékünkön szokott járkálni.) A Baba elõtt minden hétvégén mentünk valamerre, mindig fényképezgetett, társaságba vitt, büszke volt rám, a barátainak mutogatott, és tetszett neki, hogy irigykedtek rá.(Megnyertem egy szépségversenyt) Nem tart vonzónak, és félek, hogy a Pici megszületése után sem fog. Olyan lelkiismeret furdalásom van, hogy ilyeneket gondolok. Csak szeretném, ha vonzónak látna. Nagyon várom a kisfiunkat, de nem tudom mi lesz így velünk. Késõbb sem fog változni a helyzet? Nem akarok úgy élni, hogy csak vagyunk egymás mellett.
Szia!Ne szomorkodj, könnyû így a távolból vígasztalni, de valóban kicsit "fel kell ráznod magad!"Egészen biztos, hogy a hormonok is dobnak az érzékenységeden és méginkább fogékonnyá tesznek az akár apróbb, máskor jelentéktelen dolgok eltúlzására.Félre ne értsd, a saját tapasztalataimra gondoltam...Nem szabadna, hogy önbizalomhiányod legyen, és õszintén én azt gondolom, hogy a párod helytelenül viselkedik veled szemben, ami elõsegíti a mostani rossz érzéseid keletkezését.Neki megértõbbnek kellene lennie, még ha sokat dolgozik is, a fáradtsága ellenére is...ez nem lehet kifogás számára!Nem is értem ezeket a férfiakat, komolyan!Próbáltál vele beszélni az érzéseidrõl?Nem a felszínes gyors beszélgetésre gondolok, hanem igazira...Bár ha alapvetõen így áll hozzá, nehéz dolog.Te alakíthatod, hogy anyuka és szexi nõ is legyél egyben, de elõbb a fejedben kell elrendezned néhány apróságot, meg persze a párod fejében is.Ha nem kapsz elég figyelmet tõle, annál nehezebb bármin is változtatni.Nem vagyok a helyzetedben, a párom mindent megtesz azért, hogy jól érezzem magam, semmi sem változott a babavárás elõtti idõkhöz képest.Azaz deee, nagyon sokat híztam, kövér vagyok, amire õ is felfigyelt, amit õ is lát...de nem ez a központi téma.Van tükör a házban, szóval látom milyen változások mennek rajtam végbe, nem tetszik, az tény.Én is sokat gondolkodom itthon ezeken, aztán hazaér a párom és minden újra jó lesz, egész nap egymásra vártunk, önbizalmat ad, érdeklõdik hogyan telt el a napunk a kis fiacskánkkal....Ez lenne a normális mindenhol, ugye?Azért írom ezt, hogy te se érd be kevesebbel és igenis piríts rá a férjedre, hogy neked így nem jó!Remélem egy kicsit változik majd nálad a jelenlegi helyzet és nem leszel ilyen kis szomorú!Üdv, 30 hetes kismama

Honnantól számoljam, hogy mekkora a pici? Tudom az utolsó menstruációtól kell. Eszerint holnap leszek kereken 7 hetes. Viszont ha aszerint számolom, hogy a doktornő szerint mikor fogant meg, akkor most 4 hetes és pár napos vagyok.

El?re is köszönöm a válaszokat!:)

Legjobb válasz: Ez így van. A pici kb. két héttel kisebb, mint ahány hetes terhes vagy. De a terhesség heteit attól még az utolsó menstruáció elsõ napjától kell számolni. Elég hülyeség, de ez van, mert nem lehet tudni kinek mikor van peteérése. Szóval 7 hetes terhes vagy. Nagyon gratulálok! 27 hetes

Ez így van. A pici kb. két héttel kisebb, mint ahány hetes terhes vagy. De a terhesség heteit attól még az utolsó menstruáció elsõ napjától kell számolni. Elég hülyeség, de ez van, mert nem lehet tudni kinek mikor van peteérése. Szóval 7 hetes terhes vagy. Nagyon gratulálok! 27 hetes
A terhességi heted 7. Ha úgy jön ki az utolsó menzesz napjától, a fogantatástól számolva(saccolva) persze 4-5hetes a BABA. A kéthetes terhesség a peteérés, vagy a két hetes EMBRIÓ a 4hetes terhességi hétben van! Ezért a pici kora: terhességi hét-2, de ez csak a PICI kora, attól még nem kisebb a terhességed meg ilyenek, nem fogsz késõbb szülni miatta.
Szia! A terhességet szinte mindig az utolsó menstruációtól számolják, az ultrahang módosíthat rajta esetleg. Ha megnézed a babás oldalakat, ahol hétrõl hétre követik a baba fejlõdését, ott is a menzesz a mérvadó. Szóval 7 hetes leszel, már csak 33 hét és belenézhetsz Számodra a világon a legszebb szemecskékbe! Boldog babavárást!
vitatkoznék az elsõ válaszadóval. Bárhol rákereshetsz a neten is, könyvekben is leírják (és az én gyermekeimnél is így volt): amikor teherbe esel, akkor már kéthetes terhesnek számítasz. Azaz, az utolsó menstruációd elsõ napjától számolják a negyven hetet. A doktornõ véleménye nem az uh alapján van? Mert az bizony nem nagyon szokott tévedni...
Elsõ vagyok. Ne vitatkozz, olvasd el a válaszom és a kérdést is. A doktornõ a fogantatás napját állapította meg, nem a terhesség elsõ napját.
szóval akkor a baba nem két héttel fiatalabbnak számít, hanem 7 hetesnek, igaz? Tehát 33 hét van még hátra.
A baba két héttel fiatalabb, de a terhesség hét hetes, 33 hét van hátra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm minden válaszadónak! Annyira aranyosak vagytok, és gyorsak!:) Már 2 hetesen sejtettem, hogy van itt egy pici kis manó a pocakomban, azonnal csináltam tesztet is, ami + lett. Következõ héten már elmentem a nõgyógyászomhoz is, és UH-t is csinált, ami alapján akkor 3 hetesnek mondta. Nektek is jó babavárást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!