Találatok a következő kifejezésre: Pár hetes mit (310 db)

Ha túl gyorsan alvad a vérem és elég sűrű, attól elvetélhetek pár hetesen? Mit lehet tenni ellene?

Lombikom is volt és 6 hétig velem voltak a kicsik, de elveszítettem őket. Lehet esetleg az az ok, hogy túl sűrű a vérem, még vérvétel közben is bealvad. Hallottam valami olyasmit, hogy ez gond lehet terhességnél. Az aspirin protektet lehetne szedni ez ellen?????

Legjobb válasz: Ha vérvétel közben is alvad, illete a vérképedben is túl gyors az alvadási faktor, ráadásul lombikod is volt, akkor a kezelõorvosodnak errõl tudni kellene, nem? Õ miért nem mondott rá semmit? Én ilyenrõl egyébként nem hallottam, hogy ez vetéléshez vezetne. Inkább, ha nem alvad meg, mert akkor nem áll el a vérzés, ha lenne. Egyébként ilyen problémára vérhígítót adnak (vényköteles) és fokozott orvosi felügyelettel lehet csak szedni. Terhesen meg fõleg!!!!

Ha vérvétel közben is alvad, illete a vérképedben is túl gyors az alvadási faktor, ráadásul lombikod is volt, akkor a kezelõorvosodnak errõl tudni kellene, nem? Õ miért nem mondott rá semmit? Én ilyenrõl egyébként nem hallottam, hogy ez vetéléshez vezetne. Inkább, ha nem alvad meg, mert akkor nem áll el a vérzés, ha lenne. Egyébként ilyen problémára vérhígítót adnak (vényköteles) és fokozott orvosi felügyelettel lehet csak szedni. Terhesen meg fõleg!!!!
Elsõ vagyok. Az még eszembe jutott, hogy ha nem fogyasztassz elég folyadékot egy nap, attól is sûrûsödik a vér. Nekem ezt orvos mondta. Szóval nap 2 - 2, 5 l meg kellene inni.
Igen, ez kockázatot jelenthet a magzatra. Nekem is véralvadási problémám van (Leiden mutáció), a terhesség alatt vérhígítót kellett szúrnom. Ha vetélésed volt, indokolt ezt is vizsgálni. Hematológiára jártam, de néhány ezer forintért magánlabor is nézi szerintem.
Dr. Hamvas Ferenc azt írta egyszer erre a kérdésre, illetve arra, hogy Aspirin Protect szedhetõ-e ilyen esetben, hogy nyugodtan, mert nem ártalmas. Viszont elõsegíti a terhességet, pont a fent említett okok miatt. Ha sûrû a véred, trombózisra hajlamos is lehetsz, és ez mind gátolja a teherbeesést.
Sok folyadek! Nekem a vedono 3l javasolt. Azt monda, ha suru a verem, nem tud atfolyni a babahoz, pedig az taplalja...
A nehézkes vérvételt okozhatja szimplán az, ha kevés folyadékot ittál. Viszont a vetélés hátterében állhat genetikai hajlam a trombózisra, ha ez beigazolódik vérvétellel (hematológiai beutaló), akkor megelõzésképp a következõ terhesség alatt heparint érdemes szúrni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Kivizsgáltatom ezt, mert el nem tudom képzelni, miért nem maradtak velem a kicsikéim. Csak az jutott eszembe, hogy esetleg nem kaptak elég vérellátást (nem áramlott rendesen nekik a vér) és ezért :(

Pár hetes csecsemô: Egész nap non-stop vele foglalkozni ha sír vs sírni hagyni, hogy másra is idô maradjon? Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Pár hetes csecsemõ még nem érdekbõl, rafináltságból sír, hanem oka van rá. Lehet, hogy csak annyi, hogy hiányzik anya közelsége, de hiszen ez természetes, még pár hete egy szûk, csendes, sötét, biztonságos helyen volt. Ha foglalkozol vele, mikor sír, nem fogod elkapatni, csak a természetes igényeit elégíted ki. Szerintem, ha megteheted, akkor ne hagyd sírni, foglalkozz vele minél többet, bújjatok össze. Mondom ezt úgy, hogy nekem is 2 gyerekem van és a Másodikat valóban többet hagytam nyünyörögni, mint az elsõt. De ha rákezdett/rákezd a sírásra, akkor mindent eldobok és csak az övé vagyok. Ettõl még gond nélkül ellátom a 2,5 éves Nagyobbat is. Szerencsére a Kicsi végtelenül jó természetû, türelmes, vidám.

Csak abba gondolj bele, hogy miért szülted. Tudod, õ nem akart megszületni, TE akartad, hogy õ a világra jöjjön. Nekem semmi nem lehet fontosabb, mint a gyermekem.
Pár hetes csecsemõ még nem érdekbõl, rafináltságból sír, hanem oka van rá. Lehet, hogy csak annyi, hogy hiányzik anya közelsége, de hiszen ez természetes, még pár hete egy szûk, csendes, sötét, biztonságos helyen volt. Ha foglalkozol vele, mikor sír, nem fogod elkapatni, csak a természetes igényeit elégíted ki. Szerintem, ha megteheted, akkor ne hagyd sírni, foglalkozz vele minél többet, bújjatok össze. Mondom ezt úgy, hogy nekem is 2 gyerekem van és a Másodikat valóban többet hagytam nyünyörögni, mint az elsõt. De ha rákezdett/rákezd a sírásra, akkor mindent eldobok és csak az övé vagyok. Ettõl még gond nélkül ellátom a 2, 5 éves Nagyobbat is. Szerencsére a Kicsi végtelenül jó természetû, türelmes, vidám.
Elsõ gyereknél csak vele foglalkoztam, mikor aludt akkor csináltam mást.Most a 2.nál muszáj voltam sírni, hagyni, mert a 2 évest is el kellett látnom... Direktbe nem hagynám sírni, bár nagyon kis akarnok, addig ordít míg fel nem veszem...
Mint az elsõnél. :) Én vettem hordozókendõt, az nagyon sokat segített, de néha így is kellett sírnia, amikor pl. a nagyobbat pelenkáztam, öltöztettem, vacsira, fürdésre készültem elõ vagy hasonló. Olyan nem volt egyiknél sem, hogy vidáman mosom fel a lakást, miközben õ üvölt a kiságyban.
a hordozókendõ a megoldás, közben szoptatni is tudod, na jó, nem porszívózás közben... igen, neki most rád van szüksége, gondolj bele, pár hete még teljesen a tested része volt, most kívülrõl igényli ugyanezt a törõdést. nekem azóta is szalad a lakás, de nem érdekel. szerencsére a férjemet sem. és hidd el, megtérül késõbb. nem lehet elkényeztetni. és ki kell deríteni, hogy miért sír, lehet, hogy meg lehet oldani. ha nem, akkor csak hiányzol neki, azt meg te tudod megoldani azzal, hogy felveszed, melléfekszel, énekelsz neki, stb... felváltva próbálgatni kell ezeket.
Hordozókendõ, tanuld meg helyesen kötni és akkor nem kell félned a buksija miatt:) ! Persze így is fog sírni, ez szinte kikerülhetetlen, de nem leszel "kénytelen" ríkatni amíg mondjuk feltörölsz vagy kiteregetsz:) .
Amikor még ilyen pici volt a fiam, sz.rtam le én mindent, ha kellettem neki, csak az övé voltam!:) Nem érdekelt, hogy ha szaladt a ház, amikor aludt megcsináltam, amit éppen tudtam és kész. Szerencsére a férjemet sem érdekelte, hogy nincs minden nap felporszívózva és nem lehet enni a padlóról! Amit tudott, abban segített! Most már, hogy nagyobb viszem magammal, ahol éppen a házban dolgom van, adok neki játékot, mondókázok és közben teszem a dolgom!
A hordozókendõben támasztva van az egész feje, én a lányom 1 hetes kora óta hordozom.
A kérdező hozzászólása: Szükségleteket kielégitem, sosem hagyom sokàig, tudom, mikor mi a baj, de sajnos nem tudok egész nap csak Vele foglalkozni, pedig igyekszem:) persze ettôl nagyon szeretem!
A kérdező hozzászólása: Foglalkozok én, de amikor szalad a lakàs, meg kell csinàlnom (képtelen vagyok a munkàt màsra bízni, pedig lenne segítség:) ) persze megetettem+pelus, nem tud aludni.
A kérdező hozzászólása: Amikor idôm van (hétvége, este) szinte csak Vele vagyok, folyamat a karomban van:)
A kérdező hozzászólása: Én is csak azt csinâlom ami mustàly azt is kapkodva...hord.kendô jò ötlet lenne de féltem, még gyenge a kis nyaka ha hajolgatnom kell.
Most õ a legfontosabb, nem a lakás. Ugyanolyan fontos igénye a testközelség és a szeretgetés, mint az evés/alvás stb. Szerintem kegyetlenség sírni hagyni csak azért, hogy ragyogjon a ház, pláne ha amúgy lenne segítséged is. Ha sírni hagyod, az egy életre nyomot hagy a személyiségén, és a veled való kapcsolatán, de arra nem fog emlékezni, hogy pl. kupi volt a konyhában.

Ha veszek egy pár hetes nagyjából 2 hónapos golden retrievert akkor mire kell az elején oda figyelni?

A héten megveszem a goldim és mivel kinti kutya lesz nem tudom, hogy kell kezdetben viselkedni pl: miben aludjon? Mikortól vihetem sétálni? Ehet e már rendes tápot? Nagyjából mennyi id? után múlik el az anyukája hiánya? Mikortól lehet tanítani?

Legjobb válasz: Sétálni akkor viheted amikor megvan minden oltása. Kb 3 hónapos korban. Rendes tápot 3 hetes kortól ehet a kutya. Ajánlom a minõségi kölyökitápokat. Pár nap alatt megszokja az új helyét de van aki azonnal. Tanítani attól a operctól kell hogy hazaérsz. Minden alap dologra, hogy mit szabad mit nem, ki a fõnök, mi a neve stb.

Sétálni akkor viheted amikor megvan minden oltása. Kb 3 hónapos korban. Rendes tápot 3 hetes kortól ehet a kutya. Ajánlom a minõségi kölyökitápokat. Pár nap alatt megszokja az új helyét de van aki azonnal. Tanítani attól a operctól kell hogy hazaérsz. Minden alap dologra, hogy mit szabad mit nem, ki a fõnök, mi a neve stb.
szia! Ezt a videót és a folytatásait (6 rész) mindenképpen nézd meg!!! http://www.youtube.com/watch?v=sf2tw4gWCnY Pedigree-t NE adj a kicsinek, függõ lesz tõle a kutya!!! Sok sikert a picúrhoz :) 25/L, nagy kutyás

Pár hónapja befogadtunk egy macskát, azóta lekölykezett, nem tudom, hogy hány hetesek, mivel az istálló padlására kölykezett, KB két hetesek, még szopniuk kéne, viszont az utóbbi pár napban nem látni az anyát, a kiscicák sírnak egész nap, mit tegyek?

Csak 2 nap múlva tudok venni nekik tejpótló tápszert, addig mit csináljak? Adjak nekik tehéntejet vízzel felhígítva? Vagy a másik lehet?ség: a n?véremnek van egy 8 hónapos kisgyereke, kérjek t?le babáknak való tápszert? Az jó a kiscicáknak is?

Legjobb válasz: A semminél mind a 2 megoldás jobb. Nem nagyon értek hozzá, de szerintem a tehén teje jobb. Ugye arra gondolsz, ami az állatból jön ki közvetlenül? Kecsketej is jó lehet, ha van esetleg. De biztos van állatorvos a faluban, érdemes felhívni, õ majd megmondja, h mi a legjobb. :) Kitartás!!!

A semminél mind a 2 megoldás jobb. Nem nagyon értek hozzá, de szerintem a tehén teje jobb. Ugye arra gondolsz, ami az állatból jön ki közvetlenül? Kecsketej is jó lehet, ha van esetleg. De biztos van állatorvos a faluban, érdemes felhívni, õ majd megmondja, h mi a legjobb. :) Kitartás!!!
A kérdező hozzászólása: hát, ami az állatból kijött tej, olyan sztem nincs...az a tápszer? az nemjó nekik?
Csak azért gondoltam, mert írtad, h az istálló padlásán vannak a cicák, gondoltam hátha van tehén, kecske, ilyesmi. Ha nincs, akkor sztem jobb a tápszer. Sok kismacska laktózérzékeny, és sok baba is, asszem abban nincs. Viszont cumiztatnod kell õket, még nem tudnak enni. (Én 2 hétig cumiztattam egy kiscicát egyszer, de macskatápszerrel.) Fressnapf vagy Tesco nincs a kozeletekben? Ott ezeket megkapod!!! Találtam neked egy hasznos linket: http://www.haziallat.hu/macska/gondozas/kiscica-kolyok-macsk..
A kérdező hozzászólása: köszi a tanácsot !
a nagyobb boltokban lehet venni whiskas cicatejet, vagy vegyél laktóz mentes tejet a boltban! ha van otthon fecskendõ, abból etesd õket! a babatápszer is jó ötlet, a tejbe is tehetsz belõle. foglalkozz velük sokat és biztosíts nekik egy jó meleg helyet sok ronggyal, nehogy megfázzanak a picik ha van valami régi plüssálatkátok otthon, melléjük teheted mamapótlónak :)

Volt már ilyen veletek? Pár hetes kis manónak, olyan mintha be lenne gyűlve a körménél az ujja sarka. Mit lehetne csinálni?

Igáig még csak 3* vágtam neki körmöt, és most vettem észre - most következett volna megint - hogy a bal kezén a középs? ujjánál a köröm sarka mintha be lenne neki gy?lve és picit dagadtabb is és pirosabb ott az ujja. Mit csináljak? Nem fáj neki? Nekem szokott ha be gy?lik, ha mondjuk nem vágom ki rendesen a körmöt és belen? a húsomba. Vele is megtörténhet ez? remélem érthet?en írtam le :)

Legjobb válasz: A fiám lábán ilyen a nagyujja. Mikor pici volt (pár hetes) akkor kaptunk rá gyualladáscsökkentõ kenõcsöt, elmúlt. Azután az volt a titka, hogy nem szabad kivágni a körmöt, hanem csak egyenesen levágni. Nem is nagyon gyulladt be többször. De körömvirágkrém is leviszi a gyulladást. Egyébként máig úgy néz ki a körme mintha be lenne gyulladva, pedig már 21 hónapos. Nem fáj, nem gyullad, egyenesen vágom. Majd kinövi. A doki szerint ritka, hogy orvoshoz kell fordulni vele, általában megoldódik. De kérdezd meg a gyerekorvost is.

A fiám lábán ilyen a nagyujja. Mikor pici volt (pár hetes) akkor kaptunk rá gyualladáscsökkentõ kenõcsöt, elmúlt. Azután az volt a titka, hogy nem szabad kivágni a körmöt, hanem csak egyenesen levágni. Nem is nagyon gyulladt be többször. De körömvirágkrém is leviszi a gyulladást. Egyébként máig úgy néz ki a körme mintha be lenne gyulladva, pedig már 21 hónapos. Nem fáj, nem gyullad, egyenesen vágom. Majd kinövi. A doki szerint ritka, hogy orvoshoz kell fordulni vele, általában megoldódik. De kérdezd meg a gyerekorvost is.

Mennyit alszik pár hetes babátok? Mivel foglaljátok le, mikor nem alszik?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 5 hetes a babám. Nálunk pancsi után van gond, minden este sír vagy inkább ordít. A párom már nem engedi, hogy felvegyem, mert ha felveszem egybõl csukja a szemét. Amint viszont az ágyába szeretném betenni, már nyitja is a szemét. A hajnali etetés után sem hajlandó aludni, akkor muszáj kihoznom a szobából. Most sem alszik, sétáltunk a lakásba, mókáztunk az ágyon. Már biztos álmos, most sírdogál:(

Szia! Nekem 5 hetes a babám. Nálunk pancsi után van gond, minden este sír vagy inkább ordít. A párom már nem engedi, hogy felvegyem, mert ha felveszem egybõl csukja a szemét. Amint viszont az ágyába szeretném betenni, már nyitja is a szemét. A hajnali etetés után sem hajlandó aludni, akkor muszáj kihoznom a szobából. Most sem alszik, sétáltunk a lakásba, mókáztunk az ágyon. Már biztos álmos, most sírdogál:(
Az enyém alszik este 10-tõl reggel 9ig egyhuzamban evés nélkül (most is azt várom, hogy felébredjen végre), nappal pedig 3x1, 5-2 órát. Az a pár óra, amíg nem alszik, szoptatással, vigyorgással, dumálással, játszószõnyeggel telik, simán egyedül hagyhatom a kiságyában is fél órákra, nagyon jó gyerek. Most 9 hetes. Elõttem írónak üzenném, hogy nem fogja szerintem végigüvölteni a fürdetést, ha közvetlenül kaja után fürdeted. Nálunk ez vált be. Én ébredés után etetem mindig, és utána a játék (vagy fürdés), aztán ha kifárad, akkor alszik. Sokon fordítva csinálják. Abból lesz végül a cicin alvás, meg ezek...
Szia! Ha éppen nem evett vagy nem aludt(ami nagy ritkaság volt) akkor masszíroztam, tornáztattam mert fájt a pocakja, beszélgettem vele, énekeltem, mondókáztam, mutogattam a lakást, elmondtam mi micsoda stb. Szüksége van a közelségedre, érezze az illatod, a bõröd. Te vagy neki a kaja, a biztonság, a nyugalom! Olvastam az elõzõ válaszoló hozzászólását. Hát próbált volna az én párom beleszólni. Biztos kioktattam volna... Mi vagyunk az anyukák, azt tesszük ami a babának jó és ez ellen senki nem tántoríthat el, még az okos, aranyos, mindent tudó apukák sem :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Én kislányom most 16 napos, és eléggé nyûgösködik. Nem bír elaludni szopi után. Gondolom az idõ is bekavarhat. Éjszaka is csak sírdogált, ha már nagyon nem bírta ordított. Annyira sajnálom szegénykét... Ráadásul az apukája is elment hétvégére munka miatt, szóval kettesben vagyunk, és eléggé fárasztó. Remélem hamar elmennek a frontok, mert szegényke totál kifárad tõlük. Most még bevetem a sétát szopi után, akkor tud picit aludni, aztán valószínû kezdõdik minden elõröl. Talán bele kellene ültetnem a hordozóba, ha már nagyon nem bír magával? Jobb lenne? Talán ott elnézegetne. Nem nagyon tudom hogy tudnék segíteni rajta:(
nekünk a babahordozó vált be. amikor már nagyon fáradt volt, de mégsem tudott elaludni és csak ordított, abban hintáztattuk. attól megnyugodott és el is aludt:)

Igény szerint szopik pár hetes babám. Van, hogy 1, 5-2 óránként is. Ha nagyobb sétára megyünk, és nem tudom megszoptatni, akkor mi legyen nálam?

- lefejt anyatej (ha éppen van) cumisüvegtároló termoszban?

Legjobb válasz: Ha anyatejes, akkor tápszer semmiképp, sztem babavíz se, attól nem lakik jól. Amúgy meg próbáld meg úgy idõzíteni a sétát, hogy hazaérjetek, mikorra megéhezik. Ez még egy pár hetes csöppségnek nagyon fontos. De gondolj csak bele, otthon is fekve szopik, és semmi baja, csak a büfi ne maradjon el. Én mondjuk soha nem etettem utcán, mindig hazamentünk, vagy ha vásároltunk, akkor megszakítottuk és mentünk a pelenkázó helyiségbe.

Ha anyatejes, akkor tápszer semmiképp, sztem babavíz se, attól nem lakik jól. Amúgy meg próbáld meg úgy idõzíteni a sétát, hogy hazaérjetek, mikorra megéhezik. Ez még egy pár hetes csöppségnek nagyon fontos. De gondolj csak bele, otthon is fekve szopik, és semmi baja, csak a büfi ne maradjon el. Én mondjuk soha nem etettem utcán, mindig hazamentünk, vagy ha vásároltunk, akkor megszakítottuk és mentünk a pelenkázó helyiségbe.
tápszert, vizet semmiképp se, akkor inkább már lefejt anyatej. de valóban legjobb lenne, ha szopiztatni tudnád. én már sok helyen szopiztattam, persze nem a "fõ utcán" és az tapasztaltam, hogy az emberek oda se néztek, szinte észre sem veszik (mindenki a magával van elfoglalva). 2 hónapos baba mamája
Én ha megéhezett megszoptattam, annyi helyen lehet, nem is gondolná az ember.
Mi etetéstõl etetésig mentünk mindig mindenhova az elején. Az én babám is nagyjából 2 óránként evett. Ha mégis nagyon rájött az evés, akkor a kocsi hátsó ülésén szoptattam meg (ha messzebb mentünk, mint a környék). A nyilvános szoptatás nekem nem szimpatikus (akkor se, ha lepontoznak emiatt). Egyébként általában a babák csak otthon éheznek meg gyakrabban, séta közben simán kibírnak több órát. Szerintem ne cumisüvegeztesd, tápit semmiképp, ha van tejed, víz meg nem old meg semmit, ha igazán éhes. Remélem tudtam segíteni, szia!
Én anyatejet viszek a kislányomnak termoszban, aztán cumisüvegbõl megkapja. Muszáj, mert így gyorsabb, a szopizás nálunk minimum 40 perc és ez túl hosszú egy nyilvános helyen. Babavizet én viszek magammal, mert a babám szomjas típus az elsõ perctõl, de a teát nem szereti (szerencsére). Tápszerünk van egy dobozzal vésztartaléknak, de szerencsére nem kellett, mert a frigó tele van tejcsivel. Etetés: én jobban szeretem, ha a karomban van evés közben, mert folyton a szemembe néz és mosolyog. Leülsz a padra és megeteted. De tud hanyatt fekve is cumizni, csak néha tarts szünetet, mert a kislányom hajlamos "belefulladni" a tejbe. És persze utána ugyanúgy büfiztess. Kis idõ után lesz rutinod és nyugodt leszel.

Akinek pár hetes babája van, (az enyém 4 hetes) akivel még annyira nem lehet kommunikálni, mit csináltok egész nap?

Persze, szopi, peluscsere, pakolászok itthon, de a babával még nem nagyon tudok mit kezdeni.

Legjobb válasz: Igazából én sem tudtam mit kezdeni vele. Persze én is babusgattam, beszéltem hozzá.... Mostanság már sokkal érdeklõdõbb, többet is van ébren. Énekelgetek neki, verseket olvasok. Már sokkol jobb így, mint elõtte. Úgy éreztem, hogy fölösleges, mert nem érdekli. Ez így hülyén hangzik, de tényleg. :) Most hogy látom, hogy tetszik neki és figyel, így más. :) Már alig várom, hogy játszhassunk játékokkal és sokkal több mindennel le lehet foglalni, fejleszteni a babót. 7 hetes picúr anyukája

Igazából én sem tudtam mit kezdeni vele. Persze én is babusgattam, beszéltem hozzá.... Mostanság már sokkal érdeklõdõbb, többet is van ébren. Énekelgetek neki, verseket olvasok. Már sokkol jobb így, mint elõtte. Úgy éreztem, hogy fölösleges, mert nem érdekli. Ez így hülyén hangzik, de tényleg. :) Most hogy látom, hogy tetszik neki és figyel, így más. :) Már alig várom, hogy játszhassunk játékokkal és sokkal több mindennel le lehet foglalni, fejleszteni a babót. 7 hetes picúr anyukája

Mit csináltok a pár hetes-1 hónapos babátokkal mikor ébren van?

Legjobb válasz: Szia,az én babám 6 hetes lesz,igazából meglepõen sokat van ébren. Amikor éppen jó kedve van és nem ordít,akkor dalocskákat hallgatunk és közben éneklem is neki,meg sokat beszélek hozzá,tornáztatom a kis lábait(hasfájós) meg mivel egyre többet nézelõdik,így szépen járkálok vele a lakásban,megállunk,nézelõdik és közben magyarázok neki folyamatosan,hogy mi micsoda,bár tudom,hogy nem érti. Igazából én is gondban vagyok,hogy nem tudom mivel kössem le =( Mert lazán ébren van egyhuzamban 4-5 órát is,amit én nem gondoltam volna egy ilyen pici babáról.

Szia, az én babám 6 hetes lesz, igazából meglepõen sokat van ébren. Amikor éppen jó kedve van és nem ordít, akkor dalocskákat hallgatunk és közben éneklem is neki, meg sokat beszélek hozzá, tornáztatom a kis lábait(hasfájós) meg mivel egyre többet nézelõdik, így szépen járkálok vele a lakásban, megállunk, nézelõdik és közben magyarázok neki folyamatosan, hogy mi micsoda, bár tudom, hogy nem érti. Igazából én is gondban vagyok, hogy nem tudom mivel kössem le =( Mert lazán ébren van egyhuzamban 4-5 órát is, amit én nem gondoltam volna egy ilyen pici babáról.
Ma 7 hetes a babám és ugyanezzel a problémával küldök.Szinte egész nap ébren van, kivéve a séta alatt azt végig alussza. Meg néha délután alszik egy picit.De reggel 6-tól este 10 ig kb 3-4 órát alszik összesen.Mászkálok vele a lakásban játszok vele, mivel a doktornõ azt mondta nekünk, hogy ritka erõs baba így én már segíthetek neki a kúszásban is mert nagyon próbálkozik, a fejét simán megtartja.Meg kapaszkodik az ujjamba és akkor forgatom õt, néha már magát húzza, hátról oldalra aztán hasra, ez is leköti egy darabig.Szoktam neki magánhangzókat mondogatni hosszasan ez nagyon tetszik neki és próbálja utánozni a szájformát aztán néha hangot is ad ki:) Szóval ennyi, nagyon mást én se tudok. Sajna nekem is hasfájós így sokat sír, de a gripe water úgy néz ki picit csökkentette a hasfájást:)

Mibe öltözteted pár hetes babád a lakásba? Hány fok van? és ha kiviszed mit adsz rá? Mennyi idős pontosan a babád?

Legjobb válasz: 5 hetes:) 23-24 fok van nappal, rovidujju body es hosszuujju rugi vagy kisnadrag, meg felso es alajuk szinten rovidujju body. De tegnap pl ujjatlan kis korduha volt rajta, alatta hosszuujju body es harisnya. Ejszaka 22 fok van, rovidujju body, hosszuujju rugy, es bele a kozepesen vastag halozsakjaba:) Ha kiviszem, akkor abba ami eppen rajta van, ra egy kis vekony kardigan, meleg overal es sapka, es bele a mozesbevalo meleg bundazsakba:)

5 hetes:) 23-24 fok van nappal, rovidujju body es hosszuujju rugi vagy kisnadrag, meg felso es alajuk szinten rovidujju body. De tegnap pl ujjatlan kis korduha volt rajta, alatta hosszuujju body es harisnya. Ejszaka 22 fok van, rovidujju body, hosszuujju rugy, es bele a kozepesen vastag halozsakjaba:) Ha kiviszem, akkor abba ami eppen rajta van, ra egy kis vekony kardigan, meleg overal es sapka, es bele a mozesbevalo meleg bundazsakba:)
Pontosan ma 2 hetes a kisfiam. Itthon általában body+rugi felállásban öltöztetem.Ha a talp nélküli rugit adok rá, akkor adok rá zoknit is.Egyébként nem.Nem akarom túlöltöztetni, egyébként is nagyon izzadós.Van egy kis polár takarója..azzal takargatom még pluszban. Kintre: body, rugi, meleg pulcsi, zokni, anorák, plusz a babakocsiba rakok ilyen lábzsák félét, csak az egész testét körbe öleli, meg sapi, minderre pedig még egy kistakaró.Kint folyamatosan ellenõrzöm a tarkóját hogy nem-e hideg.
Elrontottam!!!7 hetes a fiam! 2. voltam :P
Nálunk Magyarországon kicsit túl-meleget javasolnak a lakásban, melegben jobban szaporodnak a bacik. Most néztünk utána, és kiderült, h túlfûtünk. Éjjelre 19-20 fokot javasolnak, nappalra 21 elég, fürdéshez 22-23 elég! Ha úgy látod, hogy hideg a tarkója, lehet fokozni kis sapival, pléddel. Életkor nálunk más, tavaszi a baba, csak azt írtam, amit olvastam!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!