Találatok a következő kifejezésre: Pár hetes ha még nem (25 db)

Pár hetes terhesen, ha még nem látszik az emrió addig nem is kapok kismamakönyvet?

Mert a munkahelyemen megtudták, hogy terhes vagyok és ne hogy ezért kirugjanak.

Legjobb válasz: én mentruáció elmaradása után 5 nappal mentem dokihoz, és már kaptam tõle papirt, a védõnénihez és mehetem is hozzá a kiskönyvemért....igaz az én munkakörömben már 5 hetes terhességtõl el lehet menni táppénzre.

én mentruáció elmaradása után 5 nappal mentem dokihoz, és már kaptam tõle papirt, a védõnénihez és mehetem is hozzá a kiskönyvemért....igaz az én munkakörömben már 5 hetes terhességtõl el lehet menni táppénzre.
Igazolást, ahogy az elõzõ válaszadó is írta, adnak, pl. ha táppénzre akarsz menni. De terheskönyvet a legtöbb orvos akkor állít ki jó szjvvel, ha már egyértelmûen magzati szívmûködést mutatott az UH. Jól értem, hogy táppénzre akarsz menni, mielõtt a terhesség miatt kirúgnának? Ehhez biztos ad igazolást a nõgyógyászod.
Én 5 hét6 naposan mentem a dokimhoz ultrahangra és megkaptam a papírt, amivel mehetek a védõnõhöz a kiskönyvemért, pedig még nem volt szívhang! Szerintem ezt orvosa válogatja!
Én 6hetesen megtudtam hogy babát várok már aznap táppénzre vett a körzeti nögyógyász akihez tartoztam mert ez ö teheti meg!Indok az volt hogy veszélyes a munkahelyem!(utánna magán dokihoz mentem)Viszont kiskönyvet csak 8hetesen kaptam a védönömtöl mert az hülye orvos nem látta a picim szívhangját??!!szerinte mindig kipisiltem magam!De nekem ez senki nem mondta hogy teli hólyaggal kell menni ultrahangra legalábbis addig nem!Azóta megszületett a kisfiam és jelenleg szülési szabadságon vagyok!:-) Gondtalan babavárást és szép szülést Neked!

Ha egy terhes nőt defibrillálnak a magzattal történhet valami? Pl, nem tudja még senki, hogy terhes (még a hölgy sem, mert csak pár hetes) vagy pedig nincs más választás.

Legjobb válasz: Az embrió onnantól fogva , hogy beágyazódott, minimális szinten, de oxigént igényel a fejlõdéséhez, sõt 5-6 hetes koról már kezdetleges vérkeringése is van. Minél kevesebb ideig van egy ember (kismama) szívmûködés nélkül, annál kevesebb az esélye az embrió elhalásának. Ez a magzatra is érvényes. Illetve sajnos ok-okozat, hogyha az anya meghal, a baba sem élheti túl. Ha idõben visszahozzák az anyát , túlélheti mindkettõ. Az áram nem számít. Na, kicsit körülményesen írtam, de a lényeg benne van, remélem.

Az embrió onnantól fogva , hogy beágyazódott, minimális szinten, de oxigént igényel a fejlõdéséhez, sõt 5-6 hetes koról már kezdetleges vérkeringése is van. Minél kevesebb ideig van egy ember (kismama) szívmûködés nélkül, annál kevesebb az esélye az embrió elhalásának. Ez a magzatra is érvényes. Illetve sajnos ok-okozat, hogyha az anya meghal, a baba sem élheti túl. Ha idõben visszahozzák az anyát , túlélheti mindkettõ. Az áram nem számít. Na, kicsit körülményesen írtam, de a lényeg benne van, remélem.
Micsoda kérdés! Soha nem jutott volna eszembe! :) Defibrillálhatják a nõt, de nem biztos, hogy utána az embrió még életképes marad, mert az anya halála és a defibrilláció közötti idõ alatt nem kap annyi oxigént, és ha az anya vissza is jön, az az oxigén kiesés elég súlyos kövektezményekkel járhat. Az a "legjobb" ha az embrió ilyenkor elhal és távozik az anya testébõl, mert egy ilyen korai szakaszban bekövetkezõ oxigénhiány nem eredményezhet egészséges magzatot. Az áram pedig nem számít.
Versenyescsávók?
Pár hetes terhességben nem azért nem fog megmaradni a baba, mert a defibrillátor árt neki, hanem azért, mert megáll az anyai keringés, ha pár percre is, de megáll. Emellett az ilyenkor rutinszerûen adott gyógyszerek sem adnak sok esélyt az embriónak.

Pár hetes a nimfapapagájom, még eléggé fél, nem szokott hozzánk, de pár napja, ha oda rakom a kezem (a kezemet még nem raktam be a kalitkába, csak kívűlről mozgattam neki) de állandóan nyitogatja a száját, és néha fúj is. Mi ennek az oka?

Egyre gyakrabban csinálja... és furcsának tartom a hangját. Minden nimfapapagájnál előfordult már ilyen jelenség?

Legjobb válasz: Minden nimfa fúj. A jelentése: félek. Az hogy kinyitja a csõrét a fújással kombinálva ezt jelenti,ezt kommunikálja feléd illetve a kezed felé: Nem tudom mit akarsz,mi vagy (így) félek tõled ha közelebb jössz megtámadlak. Mennyit foglalkozol vele naponta? Mekkora a kalitkája?

Minden nimfa fúj. A jelentése: félek. Az hogy kinyitja a csõrét a fújással kombinálva ezt jelenti, ezt kommunikálja feléd illetve a kezed felé: Nem tudom mit akarsz, mi vagy (így) félek tõled ha közelebb jössz megtámadlak. Mennyit foglalkozol vele naponta? Mekkora a kalitkája?
A kérdező hozzászólása: Viszonylag sokat foglalkozok vele, csak nem tudok, éppen azért mert fúj. Nem túl nagy, de azt mondták a boltba, hogy elég. Köszi, a segítséget...

Meg nem jott meg (holnap kellene de rendszertelen) de ha nov. 8-an voltam a parommal es az utolso menszim okt. 27-tol nov. 2-ig volt akkor hany hetes terhes lehetek? Hogy kell kiszamolni?

Legjobb válasz: A mesnid elsõ napját figyelembe véve nov. 9-12 körül volt peteérésed, de ezt a tünetek alapján, te jobban meg tudnád ítélni, pláne, mert te is tág ciklusos vagy (alhasi fájdalom, nyúlós ragacsos folyás..stb.). Ha a 8.-i együttlétbõl maradtak benned élõ spermiumok és tényleg létrejöhetett a találka a petesejttel, akkor ha mondjuk vesszük pl. nov. 10-ét a megtermékenyítés napjának, onnan még kb. 1 hét a petesejt levándorlása a méhbe, plusz még 1-2 hét a beágyazódás.Ha a beágyazódás megtörtént, onnantól kezdve beszélhetünk terhességrõl.

A mesnid elsõ napját figyelembe véve nov. 9-12 körül volt peteérésed, de ezt a tünetek alapján, te jobban meg tudnád ítélni, pláne, mert te is tág ciklusos vagy (alhasi fájdalom, nyúlós ragacsos folyás..stb.). Ha a 8.-i együttlétbõl maradtak benned élõ spermiumok és tényleg létrejöhetett a találka a petesejttel, akkor ha mondjuk vesszük pl. nov. 10-ét a megtermékenyítés napjának, onnan még kb. 1 hét a petesejt levándorlása a méhbe, plusz még 1-2 hét a beágyazódás.Ha a beágyazódás megtörtént, onnantól kezdve beszélhetünk terhességrõl.

Más is igy szenved? 31 hetes vagyok és sajnos alig birok aludni! A bal felemen zsibbadok, a jobb oldalamon nyomom a bordám a hátamon ha alszom akkor meg nem kapok levegöt! Mit csináljak? Pedig még van hátra egy pár hetem!

Legjobb válasz: Próbálj meg félülõ helyzetben aludni. Tegyél a hátad mögé egy nagyobb párnát és jól polcold fel magad SS Igen, sajnos az utolsó hetek igen nehezek alvás szempontjából.. Ha esetleg majd leszáll a pocit, akkor legalább a levegõvétel kicsit könnyebb lesz. Kitartás! Már nem túl sok van hátra:)))

Próbálj meg félülõ helyzetben aludni. Tegyél a hátad mögé egy nagyobb párnát és jól polcold fel magad SS Igen, sajnos az utolsó hetek igen nehezek alvás szempontjából.. Ha esetleg majd leszáll a pocit, akkor legalább a levegõvétel kicsit könnyebb lesz. Kitartás! Már nem túl sok van hátra:) ))
Szia! Én 34 hetes vagyok, de hetek (vagy inkább hónapok) óa nem tudam egy éjszakát sem végigaludni. Kb én is a 30. héttõl szenvedek egyre jobban, már ami az éjszakát illeti. Igyekszem magas párnán feküdni és én éjszakára is felteszem a lábamat egy díszpárnára. A szopipárna kicsit javított a dolgon, de így is felébredek kb. 3 óránként. Próbáld meg ezt a félig ülõ helyzetet, talán beválna.
Szia.Én még csak 20hetes vagyok, de kb 1 hete én is szenvedek, nem birok aludni, bal oldalon én is zsibbadok, jobbon állítólag meg háton nem jó aludni, bár a hátamon amúgy sem tudok, de a jobb oldalamon igen, legalább is eddig tudtam:(
én 34. hetes vagyok, nekem is ez a gondom, viszont ez a félülõ helyzet sem jön be, akkor meg a derekam és hátam fájdul meg.. én egész éjjel forgolódok, viszont ha oldalt fekszek a két térdem közé teszem a takarót v. párnát, úgy kényelmesebb.
Bástyázd körbe magad. Ha van szopipárnád, azt gyûrd a pocid alá, ha nincs, akkor mindegy milyen párnát Paplanhuzat is jó. Valami puhát tegyél a pocid alá. Nekem is a 30. hét körül kezdõdött, hogy nyomott a pocim. Kaptam szoptatós párnát, azóta amiatt már tudnék aludni, csak sokat kell pisilni. :-) 36+1 hetes kismama
27. hetet kezdtem kb 3 hete hanyat fulladok, baloldalamon nyilal a haam jobb oldalamon a babámnak nem tetszik érdekesek az éjjszakák!Most ujjabban ha ülök és megtámasztom a hátam az sem jo érzés!

Mit ehet és mit eszik egy 8 hetes rottweiler kutyakölyök, előre gyártottakat nem akarok!? Inni csak vizet és húslevet szabad neki adni? Éjszaka, ha még házon belül tartjuk pár hétig, mennyit alszik, és mennyit csörtet egy ilyen pici kutya?

Kint még nem hiszem, hogy megmaradna, meg nem is akarom rögvest egyedül hagyni. /

Legjobb válasz: Kutyák számára a legjobbak a prémium minõségû puppy (kölyök) száraztápok. Magad is fõzhetsz neki, ez egy kicsit bonyolultabb. Konyhai maradékon(húslevesen) nem él meg egy kölyökkutya, nagyon fontos hogy mit adsz neki, mivel ez kihat az egész fejlõdésére.

Kutyák számára a legjobbak a prémium minõségû puppy (kölyök) száraztápok. Magad is fõzhetsz neki, ez egy kicsit bonyolultabb. Konyhai maradékon(húslevesen) nem él meg egy kölyökkutya, nagyon fontos hogy mit adsz neki, mivel ez kihat az egész fejlõdésére.
Inni vizet adja neki , esetleg húslevest ! Enni jó minõségû kölyök tápot vegyél neki (Acana , Royal Canin , Hill's ). Mellé fõzzél neki (rizs + fõtt húst , zúzát, májat , vadhúst (Én ezt szokta az enyémeknek ) ! Tejet , krumplit NE adj neki! És NE fûszerezd meg a kiskutya ételét, nem szabad ! Az oké , hogy nem szeretnél elõre gyártott tápot , konzervet adni a kutyádnak , de mikor 30-40 kg os lesz , akkor azért a húsból és a rizsbõl elég sokat kell majd venned hogy jól is lakjon !
Utolsó elõtti vagyok. A nõvérem 30, kamasz korában kutyád volt. Nagytestû kutyái voltak. És TÁPPAL etette õket. :) Gyönyörû, kiképzett kutyák voltak, sokáig éltek. Akkor most mi van? Akárhogy számolom, ez 10-15 éve volt. :) Ja és nrem vagyunk és voltunk gazdakok, mégis jutott erre. Az egyik kutya kullancs miatt a másik meg végelgyengülésben halt meg. Egyik sem olyan betegség miatt ami a táp miatt lehetne.
Inni nem kell neki más csak víz. Enni pedig a legjobb a prémium kölyöktáp. A legtöbb kutya ezt eszi és nincs tõle semmi bajuk, szépek, egészségesek. Ha fõzni akarsz neki akkor viszont HÚST kell venni neki (nem csirkalábat meg far-hátat hanem igazi húst) és zöldségeket. Csak az a baj hogy akkor neked kell beállítani az arányokat ezért ennek nagyon utána kell nézni.
Mondjuk nekem 10 hetes a német juhászom de én adok neki száraztápot naponta 2x és egyszer fõt kaját!Rizst, csirkehúst, répát megfõzöm!Evett már fõt csirkenyakat, tojást, túrót, stb. A 10:00 válaszolóval egyet értek, 15-20 éve nem nagyon voltak száraz tápok és akkor is volt már német juhász kutyám neki csak fõztem nem volt más!Gyönyörû egészséges volt és hosszú életet élt meg!Az õ étrendjében szerepelt még a tészta, nyúl máj-tüdõ stb. Egyszer hozattam neki egy BENTO nevû száraztápot az egyik állatkereskedõvel (mert nálunk nem igazán lehetett kapni ilyesmit)de nem ette meg!Csonterõsítõnek pedig a gyógyszertárakban lehetett venni úgynevezett MárkusPort! Ja meg még frolik is volt már akkoriban azt jutalomfalatnak vettem!:)
Mellesleg az a leírás is kábé olyan mintha egy tápügynök mondaná! Ha így lenne ahogy állítod, akkor már nem lennének kutyák! 15 évvel ezelött ugyanis még azt se tudták itt hogy mi az a kutyatáp!! (hogy lehet így átmosni embereknek az agyát? ez már müvészet!)
ma 09:37 Miért ne élne meg? Mert a Tv be a Tápokat reklámozzák? (kiborít az ostobaságod)
Egyébként szerencsésebb lenne mellé egy dajkakutya, vagy egy másik kölyök, mert ha egyedül van akkor fél és vonyít, nameg idegbeteg is lesz... Ha nincs másik kutya akkor szerencsésebb ha veled alszik egy kosárkában az ágyon, vagy legalább a közelében vagy (1 méteren belül)..
Nem bölcselkedek, egyszerûen csak láttam a kutyákat felõni nálunk boldogan és egészségesen táppal és ez nekem elég. Tudod nem mindenkinek van helye meg ideje fõzni. Attól még táp em rosszabb.
Nem azért nem nyúlt hozzá mert finnyás volt hanem azért mert olyan marha "jó" volt! Nem vitatkozom veled, biztosan nagyon öreg lehetsz ha most itt bölcselkedsz!;)
Szia! Sajnosz az oldalról nem lehet ollózni, úgyhogy belinkelem. Itt normálisan állatorvosok, dietetikusok által hitelesített változatban le van írva, hogy egy kiskutyát, hogy és mivel kell etetni(mert ugye másra van szüksége mint egy felnõtt állatnak).Nem hosszú. http://www.allatdoki.hu/menu/dietetika.html?view=66
Az egy dolog ha a te kutyád finnyás volt attól még nem kell azt mondani hogy 15 éve nem volt táp... Meg 100 éve sem volt.... Ja csakhogy akkor le se sz*rták a kutyákat, ha valamelyik elhullott akkor lett másik azt ennyi sõt ha valami nem tetszett a kutyában akkor rá is segítettek. Nem kell annyira dicsõíteni a régi idõket... Nekünk régen is tápot evett mindegyik kutyánk és egyiknek sem volt semmi baja, mind szép, egészséges kutya volt és most is azok.
Második, mi ez a hülyeség, hogy 8 hetesen még szopnia kéne?? Meg hogy dajkakutya kell mellé, mert idegbeteg lesz? Semmit nem értetek a kutyákhoz! A kiskutyákat az anyjuk 6 hetesen óramû pontossággal leválasztja a tejrõl. A tenyésztõnél azért vannak 8 hetes korig, mivel ez a 2 hét olyan nekik, mint az iskolában az elsõ osztály - ha nem tanulod meg a betûket, nem tudsz olvasni! Õk ebben az idõszakban szocializálódnak, tanulnak meg kutyául viselkedni! Kérdezõ, ha 8 hetes kora után elhozod, nem lesz semmi gond! Az elsõ pár napban ugyan fog sírni a testvérei és a mamája után, de ez csak átmeneti idõszak, hamar megfogja szokni az új helyét. A lakásba semmi értelme bevinni, hiszen egy rottweilerrõl beszélünk, jobb, ha kezdetektõl kint tartjátok, mert utána az is megviseli, ha csak úgy kirakjátok a lakásból! Egy szigetelt, szélvédett kutyaház kell neki kibélelve, és hamar odaszokik! Ha van elég pénzed, miért ne fõzhetnél neki? Ha bírod pénztárcával a napi 700-1000Ft-ot, vegyél neki húsokat, fõzz mellé tésztát, rizst, répát. Én táp párti vagyok, mert kényelmesebb így nekem, meg olcsóbban is kijön egy minõségi táp a fõzésnél, és nem kell vele pepecselni. Eukanuba, Flatazor, Pro Plan, Belcando, Acana, ezekkel jobban jársz. Inni csak vizet adj neki!
Utolsó leírnád mi volt a táp neve ami olyan szuper volt már 15éve és még jó minõségû is volt?Mert hidd el 20-éve nem volt minden sarkon állateledeles!Ez akkoriban nem pénz függvénye volt mert mint most úgy régen is sokba volt a fõzõcske!Mint elõzõleg írtam két féle tápot ismertem abból az egyikhez hozzá sem nyúlt anno a kutyám!A mostanival szerencsésebb vagyok mert bõven van választék jó minõségû száraztápokból + neki is fõzök!
*kutyás
Sztem 8 hetesen még szopnia kéne.. Vagy fõtt hús, péppé törve meg tej..
Kedves "finnyáskutyás" (bocsi, valahogy meg kell különböztetni) 15 évvel ezelõtt egészen konkrétan Royal Caninnal etettem a kutyáimat. Igen, léteztek már akkor is prémium tápok.

18 hetes terhes vagyok a párom elhagyott. Ha megszületik a kicsi ugye nem viheti el láthatásra? És nem vagyok köteles az anyjáéknak sem megmutatni? Hozzánk (szüleimhez) nem jöhetnek az ő rokonai én meg nem viszem mutogatni sehova a picit.

Az ? anyjáéknak van valamilyen joguk a kicsihez?Törvényre gondolok,nincs joga hozzá csak az apának nem???

Legjobb válasz: én úgy tudom, az apának is csak akkor van joga a láthatásra, ha a nevére veszi a gyereket. abból, amit írtál én úgy érzem ki, hogy te ezt sem szeretnéd. sõt, ha elhagyott igy, én azt mondom, a gyerek viselje inkább a te nevedet, aztán majd találsz neki egy nevelõapát, aki sokkal nagyobb szeretettel lesz iránta és irántad, majd az õ nevét viselje inkább. így igaz, hogy semmilyen gyerektartásra sem teszel szert, de nem is kell veszekedned vele, hogy oda akarod-e adni neki. ezt neked kell eldöntened.

én úgy tudom, az apának is csak akkor van joga a láthatásra, ha a nevére veszi a gyereket. abból, amit írtál én úgy érzem ki, hogy te ezt sem szeretnéd. sõt, ha elhagyott igy, én azt mondom, a gyerek viselje inkább a te nevedet, aztán majd találsz neki egy nevelõapát, aki sokkal nagyobb szeretettel lesz iránta és irántad, majd az õ nevét viselje inkább. így igaz, hogy semmilyen gyerektartásra sem teszel szert, de nem is kell veszekedned vele, hogy oda akarod-e adni neki. ezt neked kell eldöntened.
Szemetek az ilyen pasik! Milyen párkapcsolatban éltetek? Házasság, élettárs, vagy csak jártatok és besikerült a baba? Láthatásra nem viheti el, ha jól tudom, akkor 3 éves koráig, viszont neki joga van látni 2-3 hetente. De ezt a bíróság dönti el. Ha válásra kerül a dolog, akkor ott egy gyermekelhelyezési per keretén belül szabják ki a láthatást. Ha élettársi viszonyban voltatok, akkor apasági nyilatkozatot kell tennie. Ezt azért is jó neked, ha megteszi, mert akkor követelheted majd tõle a gyerektartást. A szüleinek annyi joguk van hozzá, hogy õk is nagyszükõk. Neked nem kell vinned sehova. Sõt apuka sem viheti el.
A kérdező hozzászólása: Azt még nem irtam hogy a páromat örökbe fogadták, szóval nem a vérszeriti anyja nevelte.Így sem követelõzhet?
A kérdező hozzászólása: Ha nem iratom az apuka nevére akkor gyerektartás sem jár, én pedig egyedül nevelem már igy is a fiamat, 2 gyerekkel pedig nagyon nehéz lenne.Fogalmam sincs mi lenne jobb!Köszönöm a válaszokat!!
Egyet értek, ha teheted és van rá esély ne hagy hogy a párod nevét kapja és apasági nyilatkozatot tegyen, mert akkor az anyós is ott fog állni az ajtóban, és elõbb utóbb nála is lesz a gyerek mikor az apja majd 3 éves kora után elviszi. Beszélj egy családsegítõvel vagy a gyermekvédelemmel hogy mit tehetsz. Remélem rendezõdik majd minden!
Szegénykém, nem könnyû a helyzeted.A helyedben nem hagynám hogy az õ nevét viselje a baba.Milyen apa az aki elhagyja a várandós párját?!Felejtsd el õket és élj boldogan a babáddal, még találhatsz párt magadnak.Persze, tudom könnyû mondani.Sok sikert nektek, hogy rendezõdjön jó irányban a dolgotok.
A kérdező hozzászólása: Apuka apasági nyilatkozatot fog irni, õ erõlteti nem én.De az anyja akkor sem jöhet láthatásra, nem adom oda neki, az meg hogy megfogja......, soha!!!!!!Ez a nõ tönkre tette az éltünket a saját gyerekéét is, nem jókedvembõl vagyok ilyen vele.Én egy imádnivaló anyóst akartam, de ez egy féreg, és nem vagyok egy hárpia, de nem tudok rá jót mondani!!!
A gyerek csak akkor kapja az apukája családi nevét, ha az apa apasági-nyilatkozatot tesz az anyakönyvi hivatalban veled együtt. Ha nem tesz ilyet, akkor nem apa, nincsenek jogai stb. A gyerek ebben az esetben a te nevedet kapja a kórházban autómatikusan. Ha viszont neked kell ez a pali akkor sajna az anyjával együtt kell elfogadnod!
Úgy néz ki az egyetlen megoldás ha a Te neveden lenne a baba. Megértelek, én sem engedném a párod anyja közelébe a gyereket, és ha látja is nem engedném hogy megfogja... mondjuk én eléggé haragtartó vagyok ilyen ügyekben, mert szerintem ez felháborító!!! Nagyon sajnállak. Remélem rendezõdik a helyzetetek! Azért próbálj nem sokat idegeskedni, mert tudod, az árt a picinek!
Ahogy az apának joga vanm látni a babaát, ugyanúgy a nagyszülõnek is. 3 éves koráig nem viheti el, de lehetõvé kell tenned a nagyszülõi láthatást, ha kérik a bíróságtól ennek megllapítását.
A kérdező hozzászólása: Élettársi kapcsolatban éltünk, nagyon akartuk a babát.Én szeretem a párom de az anyja nem viseli el ha valaki el veszi tõle a kisfiát, és ugye egy nõ nem akadály neki, de egy unoka......!Nem érdeklõdött soha a terhességem felõl mégis mindig azt mondja a páromnak hogy majd megkap mindent a pici meg elviszi nyaralni.Na ugyan nem!!!Én azt szeretném ha visszatalálna hozzánk a párom, és nem kellene ez a herce hurca, de ha õ igy döntött akkor viselje a következményeit.A pici az apuka nevén lesz, én csak attól félek hogy az anyja jönni akar létogatni.Azt nem engedem!És egyáltalán hogy képzelik, majd ha keresztelõ lesz mwgkérdezem az apját hogy ki lesz a keresztszülõ?És ki nem lesz ott a keresztelõn mert ugye azt nálunk tartjuk, de ide az anyjáék nem jöhetnek.Nem értem, olyan családcentrikus volt mindig a párom, és az anyja igy elvitte tõlünk!
Szerintem a párod anyja akarja azt is , hogy az apja nevét kapja a kicsi.Ha így lesz, ebben a helyzetben pokol lesz neked is, és a gyereknek is, mert az anyós élni akar a jogával.Ilyen apa meg miért ragaszkodik a gyerekhez?Hát nem szeretetbõl.

Normalis lehet az, hogy par napja ugy gorcsolget a hasam (nem erosen, de gyakran) , minta ha meg akarna jonni a menzeszem? (17, 5 hetes vagyok a bebimmel)

Legjobb válasz: Hát nem igazán.Ilyen elõehaladott terhességi idõnél nem szoktak ilyen fájdalmak jelentkezni. Nekem a 7-8. hétig volt, még néha véreztem is, de utána nem volt többet a terhesség alatt. Különben mocorog már?

Hát nem igazán.Ilyen elõehaladott terhességi idõnél nem szoktak ilyen fájdalmak jelentkezni. Nekem a 7-8. hétig volt, még néha véreztem is, de utána nem volt többet a terhesség alatt. Különben mocorog már?
Amíg nem erõs, és nem vérzel teljesen normális. Én a mai napig érzem, mintha meg akarna jönni. 27 hetes vagyok. Nyúlnak a szalagok, tágul a méhed, csinálja magának a helyet a babóca és biza néha útban vannak a szerveid :) , és ezt érzed! Ha nagyon erõs inkább menj vele dokihoz. BOldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a valaszokat :-) ma megyunk dokihoz, es remelem O is alatamasztja, kedves masodik valaszolo, a valaszodat. Amugy minden nap mocorog Pocaklako Oszkar (ha nem is allandoan erzem, es ha nem is nagyon erosen). A gorcsolgetes meg a "menstruacios" 5-6 nap utan msot megint nem jelentkezik.

Mi viszi le a gyulladást a fogamról, ha a fogorvos nem írt fel antibiotikumot, mert még csak pár hetes terhes vagyok?

Panadolt mondta csak,meg,hogy menjek majd kihúzatni a 12.hét után. Na de addig? Meghalok annyira fáj már :(

Legjobb válasz: Nekem Sensodyne rapid és Corsodylos öblögetés volt a javaslat annak idején. Jobbulást kívánok!

Nekem Sensodyne rapid és Corsodylos öblögetés volt a javaslat annak idején. Jobbulást kívánok!
Istenem, nehogy már szenvedj (és a baba közérzete sem kellemes, bár fájdalmat nem érez de érzi hogy valami nem jó) , kérdezz a háziorvosodtól vagy a nõgyógyászodtól hogy mit szedhetsz. Mert pl. az elsõ 12 hétben penicilin tartalmú antibiotikum megengedett, a háziorvosom írta fel nekem gennyes mandulagyulladásra, Augmentin duot. 6 hetes várandós voltam! És ha lemegy a gyulladás, utána esetleg van lehetõség gyökérkezelésre a késõbbiekben, mert fogorvoshoz is lehet járni, és vannak olyan "szurik" amik nem károsak a babára. Ne veszítsd el a fogad azért, mert tudatlan a fogorvosod, lehet hogy TB alapon voltál nem tudom, de egy fog megér egy magánorvost, mert utána drágább a pótlás. Elõtte viszont minél hamarabb menj el a háziorvosodhoz, vagy aki felír antibiotikumot. Egyébként az augmentin fõleg nyaktól felfelé lévõ gyulladásokra hatásos. Mielõbbi gyógyulást! 27 h km
Mindenképp konzultálj a nõgyógyászoddal is!
A jó öreg pálinkával ha öblögeted, azonnal elmúlik. A zsályával is öblögethetsz, de az alcohol antibakteriális hatásánál fogva mindent visz.
Bocs, de hülye a fogorvos. Sokkal nagyobb gáz a gyulladás. Én 8 hetesen szedtem augmentint, hosszas utánajárás után arra jutottam, hogy a gyulladástól mindenféle gáz lesz, az antibiotikum meg állítólag nem árt. Elõször én is csak homeot akartam, de lebeszéltek, hogy elmehet a baba....
Nagyon jó, hogy kipukkadt, mert ha bejut a genny a véráramba, na az nagyon nagy baj. Ez így tökéletes.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Elsõ terhességemmel nem paráztam ennyit, sõt.... Mi van velem? Lehet azért mert már tudom mit veszíthetek :-)
Ne félj, nem ártasz a magzatnak. Nekem nõgyógyász azt mondta hogy úgy képzeljem el hogy fejlõdik a baba, és ettõl függetlenül van a szervezetben az augmentin amit szedek, mintha nem is találkoznának egymással, irreleváns a babára nézve a penicillin tartalmú antibiotikum az elsõ 3 hónapban. Amúgy Czeizel Prof. is azt mondja, hogy nem kell annyira félni a gyógyszerektõl, mert legtöbb esetben károsabb ha nem kezelik a gyulladást, betegségeket. Az jó ha kifakadt a gyulladás! Nyugodtan lenyelheted, semmi bajod nem lesz. :-) (2-es)
A kérdező hozzászólása: Na most estére az történt, hogy ez a gennyes gyulladás kipukkant az ínyemnél és jött ki minden, öblögettem meg kiköptem mindet, de ilyen még nem volt velem. Most ez jó? Bár érzem a nyelvemmel, hogy még van benne. Ha lenyelek belõle az nem gáz a babára nézve? HELP!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Beszedem mind, de biztos nem ártok ezzel a magzatnak? Kicsit bennem van a félsz, többet nem hagyom az utolsó pillanatra a fogorvost :(
2-es vagyok, a gyógyszert mindenképpen szedd be végig, az összeset akkor is, ha már elmúltak a panaszaid. Gyógyulj meg minél hamarabb!
A kérdező hozzászólása: Voltam nõgyógyásznál és ugyanazt mondta, mint te kedves utolsó, hogy a gyulladás jobban árt. Felírt augmentint, ha meg lemegy a gyulladás kihúzatom a fogam, mert sajnos menthetlen már. Remélem hamar lehúzza mert alig bírok nyelni. Elvileg ez egy jó fogorvos, maszek is, hát nem tudom, lehet csak fúl parázta, mindenesetre a nõgyógyászra hallgatok mégiscsak õ a szülész, csak tudja mi árt és mi nem. Az elsõ terhességemmel egy szem gyógyszert nem kellett bevennem, tényleg igaz, hogy nincs két egyforma terhesség.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Reggelre már úgy bedurrant az ínyem, hogy ráment a torkomra is szerintem, mert alig tudok nyelni :( Ma megyek nõgyógyászhoz, íratok vele valamit, mert ez így kegyetlen.
kék panadol, augmentin duo, aktil duo, ezeket lehet szedni terhesség alatt mértékkel én aktil duót szedtem mikor 6 hetes voltam mert nyirokcsomó duzzadásom volt, és irtóra fájt, muszáj volt. aztán 15 hetesen újra, mert tüszõs mandulagyulladásom lett, mind légúti sajna, ezért maguktól nem múltak volna el, kellett a gyógyszer. kutya baja sem lett a babának! 6 hónapos egészséges kisbaba amúgy a femibion terhesvitamint szedtem ahogy megtudtam hogy útban a baba.
Én is jobban parázok a másodikkal. Borzasztó :) A lehetõ legjobb, hogy kipukkadt, szerintem próbálj megtenni mindent, hogy ne forrjon össze, a lehetõ legtöbb genny kijöjjön. A gyomrodban a sav úgyis elintézi.

Ha 37 hetes és pár naposan szülnék meg, és a kisfiammal semmi baj nem lenne, lehetne velem? Nem kerülne koraszülött osztályra?

Gondolok arra, hogy id? el?tt született, de a súlya megvan, és kell? képpen fejlett!

Legjobb válasz: A lányom pont így született, és semmi bajunk.

A lányom pont így született, és semmi bajunk.
Szia! A 36. hét végére teljesen kifejlõdik a baba tüdeje, onnantól kezdve önállóan tud lélegezni. Max. kicsit kisebb lesz, mintha 1-2 héttel késõbb született volna, de semmiképp nem számít már koraszülöttnek. Jó egészséget nektek és boldog babavárást! 38 hetes km
37. betöltött hét már nem számít koraszülésnek, ha a 2500 g-ot eléri a baba és nincs baj.
Betöltött 36. hét után és 2500 g felett érett újszülöttnek számít a pici, nem kerül koraszülött osztályra.
Szia! Az én kisfiam a 37. héten született, 3600 g 54 cm-rel!!!
Szia! Én pont a 37. héten szültem, kisfiam érett, erõs babaként jött a világra 3300g-mal, és 52 cm-rel.
Szia az én kislányom 37 hetes 5 naposan született, semmi gond nem volt velünk, azt leszámítva hogy besárgult a lányka, 1 napig kék fényben feküdt. nem került koraszülött osztályra 3300 g 53 cm volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!