Találatok a következő kifejezésre: Pár hetes ha (207 db)

Mit lehet refluxos csecsemővel csinálni, (pár hetes) ha a visszajött gyomorsavtól ég a torka?

ne mondjátok, hogy adjak neki inni, nem adhatok neki éjjelnappal inni. beleszakad a szívem, úgy zokog

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiam is refluxos, bár azt nem vettem észre, hogy csak gyomorsav jött volna vissza. Sokat bukik, de csak a tejcsi jön vissza. Igaz, mikor kajálás után 1 órával jön vissza, akkor már nagyon rossz ízû és szagú. (savanyú) Nekünk ajánlotta a gyerekorvos a NUTRITON nevû port, amit az anyatejbe, vagy tápszerbe kell keverni, ill. összerázni vele. Összesûríti az anyatejet, így kevesebb mennyiség vagy akár semmi nem jön vissza. Gyógyszertárban lehet kapni. Nem olcsó közel 2000 ft. Egy próbát megér!

Szia! Az én kisfiam is refluxos, bár azt nem vettem észre, hogy csak gyomorsav jött volna vissza. Sokat bukik, de csak a tejcsi jön vissza. Igaz, mikor kajálás után 1 órával jön vissza, akkor már nagyon rossz ízû és szagú. (savanyú) Nekünk ajánlotta a gyerekorvos a NUTRITON nevû port, amit az anyatejbe, vagy tápszerbe kell keverni, ill. összerázni vele. Összesûríti az anyatejet, így kevesebb mennyiség vagy akár semmi nem jön vissza. Gyógyszertárban lehet kapni. Nem olcsó közel 2000 ft. Egy próbát megér!
Antirefluxos Tápszer!!! A mi fiunknak is vissazjött néha a kaja és onnantól kezdve ezt a fajtát itta és soha 1 csepp nem jött neki vissza, mert sûrûbb ..!!! neve: Milupa Milumil AR. feliratva szoktunk venni 3 dobozzal 1800 ft.-ért! amúgy recept nélkül 1340 ft/doboz. Próbáld ki, megéri!!!!
orvos kivizsgálja és ír gyogytápszert!!! a gy.tápszertöl párnap mulva rendbe jönn!!!
A kérdező hozzászólása: a nutritontol nem volt szeklete, 5 nap utan 2 napig sirt szinte egesz nap, olyan kemény volt a kaki, mint a beszáradt fogkrem, ugyhogy nem adtam neki tovabb nutritont! a gyerekdokim konferencian van, meg a heten nem lesz elerheto sajnos :(( kerlek a kerdesre valaszoljatok, en is tudom, hogy a nutriton segit, és dontsem meg az agyat, stb... ezekben van tapasztalatom.. de amikor a sav kimarja a kis torkat, es faj neki, az ellen nem tudok mit tudok tenni?? nem csak tej jon fel neki, hanem szintelen gyomorsav, meg neha tej, mindkettot visszanyeli a kis butaja raadasul :((
A kérdező hozzászólása: ja, egyik ar-es tapi se jott be neki sajnos raadasul :S aptamilt eszik
szia! az én gyerekemnek is gyakran visszajött a sav..mindennel próbálkoztunk, mostanában sokkal tovább büfiztetem és azután még fél órát ültetem a hordozóban, ugy vettem észre, hogy ez bevált...az angolvizet adom neki szopi után, de csak akkor ha fáj a hasa..mert szerintem a hasfájás elleni szerek is okozhatnak gyomorsavat..jobbulást!
A kérdező hozzászólása: 20 perc bufi utan meg 25 percet van kezben (most speciel majd egy oraja), hogy fuggolegesen legyen.. ize.. ezeket MIND tudom, a kerdesre szeretnek valaszt :(
szia. Mi is nagyon bukósak vagyunk, 3 hós és szopizós babám van.Nemrég én is észrevettem, hogy fehér valamit is buki vissza, én azt hittem h sav.De a védõnõ felvilágosított, h nekik még nincs gyomorsavuk.A fehér ami feljön az a rengeteg nyál, és a savó amit a tejbõl kitermelt.a védõnõ türelemre intett h elfog majd múlni, 6 hós korukra általában kinövik.szerintem beszélj te is errõl a védõnõddel, vagy a gyerekorvosoddal, mert szerintem nem savat bukik vissza a babád.

Pár hetes csecsemô: Egész nap non-stop vele foglalkozni ha sír vs sírni hagyni, hogy másra is idô maradjon? Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Pár hetes csecsemõ még nem érdekbõl, rafináltságból sír, hanem oka van rá. Lehet, hogy csak annyi, hogy hiányzik anya közelsége, de hiszen ez természetes, még pár hete egy szûk, csendes, sötét, biztonságos helyen volt. Ha foglalkozol vele, mikor sír, nem fogod elkapatni, csak a természetes igényeit elégíted ki. Szerintem, ha megteheted, akkor ne hagyd sírni, foglalkozz vele minél többet, bújjatok össze. Mondom ezt úgy, hogy nekem is 2 gyerekem van és a Másodikat valóban többet hagytam nyünyörögni, mint az elsõt. De ha rákezdett/rákezd a sírásra, akkor mindent eldobok és csak az övé vagyok. Ettõl még gond nélkül ellátom a 2,5 éves Nagyobbat is. Szerencsére a Kicsi végtelenül jó természetû, türelmes, vidám.

Csak abba gondolj bele, hogy miért szülted. Tudod, õ nem akart megszületni, TE akartad, hogy õ a világra jöjjön. Nekem semmi nem lehet fontosabb, mint a gyermekem.
Pár hetes csecsemõ még nem érdekbõl, rafináltságból sír, hanem oka van rá. Lehet, hogy csak annyi, hogy hiányzik anya közelsége, de hiszen ez természetes, még pár hete egy szûk, csendes, sötét, biztonságos helyen volt. Ha foglalkozol vele, mikor sír, nem fogod elkapatni, csak a természetes igényeit elégíted ki. Szerintem, ha megteheted, akkor ne hagyd sírni, foglalkozz vele minél többet, bújjatok össze. Mondom ezt úgy, hogy nekem is 2 gyerekem van és a Másodikat valóban többet hagytam nyünyörögni, mint az elsõt. De ha rákezdett/rákezd a sírásra, akkor mindent eldobok és csak az övé vagyok. Ettõl még gond nélkül ellátom a 2, 5 éves Nagyobbat is. Szerencsére a Kicsi végtelenül jó természetû, türelmes, vidám.
Elsõ gyereknél csak vele foglalkoztam, mikor aludt akkor csináltam mást.Most a 2.nál muszáj voltam sírni, hagyni, mert a 2 évest is el kellett látnom... Direktbe nem hagynám sírni, bár nagyon kis akarnok, addig ordít míg fel nem veszem...
Mint az elsõnél. :) Én vettem hordozókendõt, az nagyon sokat segített, de néha így is kellett sírnia, amikor pl. a nagyobbat pelenkáztam, öltöztettem, vacsira, fürdésre készültem elõ vagy hasonló. Olyan nem volt egyiknél sem, hogy vidáman mosom fel a lakást, miközben õ üvölt a kiságyban.
a hordozókendõ a megoldás, közben szoptatni is tudod, na jó, nem porszívózás közben... igen, neki most rád van szüksége, gondolj bele, pár hete még teljesen a tested része volt, most kívülrõl igényli ugyanezt a törõdést. nekem azóta is szalad a lakás, de nem érdekel. szerencsére a férjemet sem. és hidd el, megtérül késõbb. nem lehet elkényeztetni. és ki kell deríteni, hogy miért sír, lehet, hogy meg lehet oldani. ha nem, akkor csak hiányzol neki, azt meg te tudod megoldani azzal, hogy felveszed, melléfekszel, énekelsz neki, stb... felváltva próbálgatni kell ezeket.
Hordozókendõ, tanuld meg helyesen kötni és akkor nem kell félned a buksija miatt:) ! Persze így is fog sírni, ez szinte kikerülhetetlen, de nem leszel "kénytelen" ríkatni amíg mondjuk feltörölsz vagy kiteregetsz:) .
Amikor még ilyen pici volt a fiam, sz.rtam le én mindent, ha kellettem neki, csak az övé voltam!:) Nem érdekelt, hogy ha szaladt a ház, amikor aludt megcsináltam, amit éppen tudtam és kész. Szerencsére a férjemet sem érdekelte, hogy nincs minden nap felporszívózva és nem lehet enni a padlóról! Amit tudott, abban segített! Most már, hogy nagyobb viszem magammal, ahol éppen a házban dolgom van, adok neki játékot, mondókázok és közben teszem a dolgom!
A hordozókendõben támasztva van az egész feje, én a lányom 1 hetes kora óta hordozom.
A kérdező hozzászólása: Szükségleteket kielégitem, sosem hagyom sokàig, tudom, mikor mi a baj, de sajnos nem tudok egész nap csak Vele foglalkozni, pedig igyekszem:) persze ettôl nagyon szeretem!
A kérdező hozzászólása: Foglalkozok én, de amikor szalad a lakàs, meg kell csinàlnom (képtelen vagyok a munkàt màsra bízni, pedig lenne segítség:) ) persze megetettem+pelus, nem tud aludni.
A kérdező hozzászólása: Amikor idôm van (hétvége, este) szinte csak Vele vagyok, folyamat a karomban van:)
A kérdező hozzászólása: Én is csak azt csinâlom ami mustàly azt is kapkodva...hord.kendô jò ötlet lenne de féltem, még gyenge a kis nyaka ha hajolgatnom kell.
Most õ a legfontosabb, nem a lakás. Ugyanolyan fontos igénye a testközelség és a szeretgetés, mint az evés/alvás stb. Szerintem kegyetlenség sírni hagyni csak azért, hogy ragyogjon a ház, pláne ha amúgy lenne segítséged is. Ha sírni hagyod, az egy életre nyomot hagy a személyiségén, és a veled való kapcsolatán, de arra nem fog emlékezni, hogy pl. kupi volt a konyhában.

Ha nincs a közelben sem park sem játszótér, hogy levegőztetitek a pár hetes babátok?

Legjobb válasz: Sétálva? :) Pár hetes babának nem fontos a játszótér vagy a park, bár nyilván a levegõ talán tisztább mint egy 4 sávos út mellet. Vagy mi miatt aggódsz? Nincs egy csendesebb utca a közelben esetleg ahol nincs olyan nagy forgalom?

Sétálva? :) Pár hetes babának nem fontos a játszótér vagy a park, bár nyilván a levegõ talán tisztább mint egy 4 sávos út mellet. Vagy mi miatt aggódsz? Nincs egy csendesebb utca a közelben esetleg ahol nincs olyan nagy forgalom?
Sajna pedig akkor nincs más megoldás. Ha otthon vagy és az ablakot nyitod ki, akkor is ugyanazt a levegõt szívja. Gondolom akkor kocsitok sincs, hogy beültesd és elmenj vele valahova. Tény, hogy egy erdõ közepén lakni jobb lenne az egészsége szempontjából, de ha nem tudtok költözni, azért ne ostorozd magad. Hiszen õ ehhez a levegõhöz fog hozzászokni, nem hiszem, hogy annyira nagy baj lenne. Vagy kisebb babakocsit kell venni, vagy egy kengurut/hordozókendõt/stb. és akkor ölben tudsz vele buszozni egy parkig. Megértelek egyébként, én is el lennék kicsit szontyolodva. :S
Mi is elég forgalmas környéken lakunk, igaz hogy van egy kisebb park a közelben, de szerintem az nem fog le annyit a füstösebb levegõbõl. Ahogy fentebb is írták, sétáltasd házak között, de szerintem nem lesz tõle semmi baja, és hát mást meg nem tehetsz sajna.
A kérdező hozzászólása: Igen, a szmog miatt aggódom, hogy nincs a közelben fás terület, jármûre nem tudok a nagy babakocsival felszállni, meg a tömegben nem is akarom.
A kérdező hozzászólása: Csendesebb utcákban tologatom, de szerintem ott is szmogos. :(
Nekem a hordozós ötlet tetszik. Szerintem próbáld ki. Akkor kényelmesen tudsz utazni, tuti átadják a helyet, a baba pedig nagyon jókat alszik a kendõben vagy mei-taiban. Az én fiam akár 2 órát is aludt egyhuzamban, amíg kirándulni voltunk. Nagyon szerette.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, kipróbáljuk az ötleteket. :) Most hogy nyár van, majd akkor megyünk amikor nem olyan túl sok az ember a tömegközlekedésen. Ha nem is minden nap, de elmegyünk a parkig.

Mit fog látni a doki hétfőn? Lesz már szívhang? A párom is bejöhet majd? Hétfőn leszek 7 hetes (ha minden igaz), ezt a uh megállapítják?

A kalkulátor szerint leszek annyi.

Legjobb válasz: Szia. 7-8 hetesen már van szívhang. Hogy a párod bemehet-e, az meg az orvostól függ. De azt hiszem ebben a korban még hüvelyi uh van, oda pedig akkor nem biztos. Gratulálok. Üdv, 37 hetes kismama

Szia. 7-8 hetesen már van szívhang. Hogy a párod bemehet-e, az meg az orvostól függ. De azt hiszem ebben a korban még hüvelyi uh van, oda pedig akkor nem biztos. Gratulálok. Üdv, 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi, én is neked, a párom szeretne bejönni, azt mondja, hogy õ miért ne mehetne be, nem titok:) Ha megkérem az orvost akkor lehetséges? Én is Gratulálok neked, jó felkészülést :)
nálunk egyszer sem volt hüvelyi, az elsõn sem. Bejöhetett a férjem. 6 hét 5 naposan volt szívhang.
Nálam 12-hétig hüvelyi volt és a párom mindig bennt volt!!! Gratula! 20 hetes kismama

Igény szerint szopik pár hetes babám. Van, hogy 1, 5-2 óránként is. Ha nagyobb sétára megyünk, és nem tudom megszoptatni, akkor mi legyen nálam?

- lefejt anyatej (ha éppen van) cumisüvegtároló termoszban?

Legjobb válasz: Ha anyatejes, akkor tápszer semmiképp, sztem babavíz se, attól nem lakik jól. Amúgy meg próbáld meg úgy idõzíteni a sétát, hogy hazaérjetek, mikorra megéhezik. Ez még egy pár hetes csöppségnek nagyon fontos. De gondolj csak bele, otthon is fekve szopik, és semmi baja, csak a büfi ne maradjon el. Én mondjuk soha nem etettem utcán, mindig hazamentünk, vagy ha vásároltunk, akkor megszakítottuk és mentünk a pelenkázó helyiségbe.

Ha anyatejes, akkor tápszer semmiképp, sztem babavíz se, attól nem lakik jól. Amúgy meg próbáld meg úgy idõzíteni a sétát, hogy hazaérjetek, mikorra megéhezik. Ez még egy pár hetes csöppségnek nagyon fontos. De gondolj csak bele, otthon is fekve szopik, és semmi baja, csak a büfi ne maradjon el. Én mondjuk soha nem etettem utcán, mindig hazamentünk, vagy ha vásároltunk, akkor megszakítottuk és mentünk a pelenkázó helyiségbe.
tápszert, vizet semmiképp se, akkor inkább már lefejt anyatej. de valóban legjobb lenne, ha szopiztatni tudnád. én már sok helyen szopiztattam, persze nem a "fõ utcán" és az tapasztaltam, hogy az emberek oda se néztek, szinte észre sem veszik (mindenki a magával van elfoglalva). 2 hónapos baba mamája
Én ha megéhezett megszoptattam, annyi helyen lehet, nem is gondolná az ember.
Mi etetéstõl etetésig mentünk mindig mindenhova az elején. Az én babám is nagyjából 2 óránként evett. Ha mégis nagyon rájött az evés, akkor a kocsi hátsó ülésén szoptattam meg (ha messzebb mentünk, mint a környék). A nyilvános szoptatás nekem nem szimpatikus (akkor se, ha lepontoznak emiatt). Egyébként általában a babák csak otthon éheznek meg gyakrabban, séta közben simán kibírnak több órát. Szerintem ne cumisüvegeztesd, tápit semmiképp, ha van tejed, víz meg nem old meg semmit, ha igazán éhes. Remélem tudtam segíteni, szia!
Én anyatejet viszek a kislányomnak termoszban, aztán cumisüvegbõl megkapja. Muszáj, mert így gyorsabb, a szopizás nálunk minimum 40 perc és ez túl hosszú egy nyilvános helyen. Babavizet én viszek magammal, mert a babám szomjas típus az elsõ perctõl, de a teát nem szereti (szerencsére). Tápszerünk van egy dobozzal vésztartaléknak, de szerencsére nem kellett, mert a frigó tele van tejcsivel. Etetés: én jobban szeretem, ha a karomban van evés közben, mert folyton a szemembe néz és mosolyog. Leülsz a padra és megeteted. De tud hanyatt fekve is cumizni, csak néha tarts szünetet, mert a kislányom hajlamos "belefulladni" a tejbe. És persze utána ugyanúgy büfiztess. Kis idõ után lesz rutinod és nyugodt leszel.

Ha pár hetes pl 8 hetes embrió elhal és csak 1 hét múlva észlelik, ilyen picinél is kaphatsz terhességi mérgezést?

Legjobb válasz: NEM. pár nap múlva, 1-2 hét, beindul vérzéssel a vetélés, a mérgezés nagyon nagyon ritka, nem is túl sokat hallottam még.

NEM. pár nap múlva, 1-2 hét, beindul vérzéssel a vetélés, a mérgezés nagyon nagyon ritka, nem is túl sokat hallottam még.
Mérgezést nem kapsz, ha esetleg müvi befejezést javasolnak, annak csak annyi az értelme, hogy ha rendesen kitisztitják a méhet, sokkal nagyobb az esély utána egészséges terhességre.
A kérdező hozzászólása: Azt hallottam, hogy aki hormonokat kap hüvelyi úton annak a vetélés se feltétlen indul be....Már volt egy vetélésem, akkor is 1 csepp vérzésem volt, de megijedtem és mondták már nem él, igy volt missed ab-om. Most egy hét múlva kell menjek dokihoz de itt parázok mert elmúltak a tüneteim, derékfájás stb. De nem fáj semmim, nem vérzek. Akkor bármi legyen szerdáig nem lesz bajom.
elõfordul, hogy indul be a vetélés, de akkor, ahogy nálad is sajnálatos módon, megcsinálják mûvi úton, ahogy akkor is, ha beindult. mérgezést nem kaphatsz, és szerintem meg ne is parázz, ha meg mégis, menj el most dokihoz, hogy megnyugodj!:)
A kérdező hozzászólása: köszi, mivel az elsõ baba elment, ezt a terhességet azt hiszem végig fogom parázni.
érthetõ egyébként, és jogos is, de nagyon valószínû, hogy most minden rendben lesz!:) és szerintem fokozatosan te is megnyugszol majd!
A kérdező hozzászólása: kedves vagy nagyon
SZintén zenész... az elsõ baba nyáron 12. hetes UH-n derült ki, hogy elhalt. Missed... Most 26+3 vagyok! Az elsõ 12 hetet végig idegeltem... :) De már semmi extra idegesség nincs bennem. :) Nem lesz semmi gond!!!!!!
Ha mérgezést kapnál, annak lenne tünete, szerintem idõben felismernéd, és elmennél orvoshoz. De eddig csak az elvi lehetõségrõl hallottam, konkrét emberrõl nem. Szerintem gyakrabban lenne orvosi ellenõrzés, ha ez reális veszély lenne. Remélem, egyáltalán nem kell elhalt embriókkal/magzatokkal foglalkoznod többet. Szép és boldog babavárást kívánok.

Ha veszek egy pár hetes nagyjából 2 hónapos golden retrievert akkor mire kell az elején oda figyelni?

A héten megveszem a goldim és mivel kinti kutya lesz nem tudom, hogy kell kezdetben viselkedni pl: miben aludjon? Mikortól vihetem sétálni? Ehet e már rendes tápot? Nagyjából mennyi id? után múlik el az anyukája hiánya? Mikortól lehet tanítani?

Legjobb válasz: Sétálni akkor viheted amikor megvan minden oltása. Kb 3 hónapos korban. Rendes tápot 3 hetes kortól ehet a kutya. Ajánlom a minõségi kölyökitápokat. Pár nap alatt megszokja az új helyét de van aki azonnal. Tanítani attól a operctól kell hogy hazaérsz. Minden alap dologra, hogy mit szabad mit nem, ki a fõnök, mi a neve stb.

Sétálni akkor viheted amikor megvan minden oltása. Kb 3 hónapos korban. Rendes tápot 3 hetes kortól ehet a kutya. Ajánlom a minõségi kölyökitápokat. Pár nap alatt megszokja az új helyét de van aki azonnal. Tanítani attól a operctól kell hogy hazaérsz. Minden alap dologra, hogy mit szabad mit nem, ki a fõnök, mi a neve stb.
szia! Ezt a videót és a folytatásait (6 rész) mindenképpen nézd meg!!! http://www.youtube.com/watch?v=sf2tw4gWCnY Pedigree-t NE adj a kicsinek, függõ lesz tõle a kutya!!! Sok sikert a picúrhoz :) 25/L, nagy kutyás

Par hetes terhes vagyok es nagyon szeretem a csipös eteleket, nem art ha eszek eröset?

Legjobb válasz: Szia! Semmi bajotok nem lesz tõle! Ugyanígy voltam, szinte zabáltam a csípõset, a kínai savanyú-csípõs levest ettem napi kettõt, aztán mindenhez erõspaprikát, stb. De olyan szinten kívántam, hogy szinte remegve fogtam az evéshez, és szó szerint csorgott a nyálam :) Eltartott jó pár hétig, kérdeztem az orvostól, hogy árt-e és megnyugtatott, hogy nem. Most már 26 hetes múltam, már nincsenek ilyen kívánósságaim. Egyél nyugodtan, azt amit kívánsz, persze ésszerû határokon belül. Boldog babavárást!

Szia! Semmi bajotok nem lesz tõle! Ugyanígy voltam, szinte zabáltam a csípõset, a kínai savanyú-csípõs levest ettem napi kettõt, aztán mindenhez erõspaprikát, stb. De olyan szinten kívántam, hogy szinte remegve fogtam az evéshez, és szó szerint csorgott a nyálam :) Eltartott jó pár hétig, kérdeztem az orvostól, hogy árt-e és megnyugtatott, hogy nem. Most már 26 hetes múltam, már nincsenek ilyen kívánósságaim. Egyél nyugodtan, azt amit kívánsz, persze ésszerû határokon belül. Boldog babavárást!
Nyugotdan! Én nem ettem, hanem zabáltam a csípõset! :)

21 hetes terhes vaok, es a parommal talan ha 4x sexeltunk eddig, miota terhes vaok annyira nem kivanom mindig, de ha igen akkor a pisilom ojan erzekeny, normalis ez?

Legjobb válasz: Bõvebben leírhatnád mit jelent az h érzékeny! Amúgy 21 hetesen már nehezedik súly a gátizomra is stb, és a nyomástól lehet érzékenyebb ott lent. Mi rendszeresen összebújunk, kicsit más így fõleg utána. 20 hetes kimami

Bõvebben leírhatnád mit jelent az h érzékeny! Amúgy 21 hetesen már nehezedik súly a gátizomra is stb, és a nyomástól lehet érzékenyebb ott lent. Mi rendszeresen összebújunk, kicsit más így fõleg utána. 20 hetes kimami

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!