Találatok a következő kifejezésre: Pár hetes akit (104 db)

Ha veszek egy pár hetes nagyjából 2 hónapos golden retrievert akkor mire kell az elején oda figyelni?

A héten megveszem a goldim és mivel kinti kutya lesz nem tudom, hogy kell kezdetben viselkedni pl: miben aludjon? Mikortól vihetem sétálni? Ehet e már rendes tápot? Nagyjából mennyi id? után múlik el az anyukája hiánya? Mikortól lehet tanítani?

Legjobb válasz: Sétálni akkor viheted amikor megvan minden oltása. Kb 3 hónapos korban. Rendes tápot 3 hetes kortól ehet a kutya. Ajánlom a minõségi kölyökitápokat. Pár nap alatt megszokja az új helyét de van aki azonnal. Tanítani attól a operctól kell hogy hazaérsz. Minden alap dologra, hogy mit szabad mit nem, ki a fõnök, mi a neve stb.

Sétálni akkor viheted amikor megvan minden oltása. Kb 3 hónapos korban. Rendes tápot 3 hetes kortól ehet a kutya. Ajánlom a minõségi kölyökitápokat. Pár nap alatt megszokja az új helyét de van aki azonnal. Tanítani attól a operctól kell hogy hazaérsz. Minden alap dologra, hogy mit szabad mit nem, ki a fõnök, mi a neve stb.
szia! Ezt a videót és a folytatásait (6 rész) mindenképpen nézd meg!!! http://www.youtube.com/watch?v=sf2tw4gWCnY Pedigree-t NE adj a kicsinek, függõ lesz tõle a kutya!!! Sok sikert a picúrhoz :) 25/L, nagy kutyás

Igény szerint szopik pár hetes babám. Van, hogy 1, 5-2 óránként is. Ha nagyobb sétára megyünk, és nem tudom megszoptatni, akkor mi legyen nálam?

- lefejt anyatej (ha éppen van) cumisüvegtároló termoszban?

Legjobb válasz: Ha anyatejes, akkor tápszer semmiképp, sztem babavíz se, attól nem lakik jól. Amúgy meg próbáld meg úgy idõzíteni a sétát, hogy hazaérjetek, mikorra megéhezik. Ez még egy pár hetes csöppségnek nagyon fontos. De gondolj csak bele, otthon is fekve szopik, és semmi baja, csak a büfi ne maradjon el. Én mondjuk soha nem etettem utcán, mindig hazamentünk, vagy ha vásároltunk, akkor megszakítottuk és mentünk a pelenkázó helyiségbe.

Ha anyatejes, akkor tápszer semmiképp, sztem babavíz se, attól nem lakik jól. Amúgy meg próbáld meg úgy idõzíteni a sétát, hogy hazaérjetek, mikorra megéhezik. Ez még egy pár hetes csöppségnek nagyon fontos. De gondolj csak bele, otthon is fekve szopik, és semmi baja, csak a büfi ne maradjon el. Én mondjuk soha nem etettem utcán, mindig hazamentünk, vagy ha vásároltunk, akkor megszakítottuk és mentünk a pelenkázó helyiségbe.
tápszert, vizet semmiképp se, akkor inkább már lefejt anyatej. de valóban legjobb lenne, ha szopiztatni tudnád. én már sok helyen szopiztattam, persze nem a "fõ utcán" és az tapasztaltam, hogy az emberek oda se néztek, szinte észre sem veszik (mindenki a magával van elfoglalva). 2 hónapos baba mamája
Én ha megéhezett megszoptattam, annyi helyen lehet, nem is gondolná az ember.
Mi etetéstõl etetésig mentünk mindig mindenhova az elején. Az én babám is nagyjából 2 óránként evett. Ha mégis nagyon rájött az evés, akkor a kocsi hátsó ülésén szoptattam meg (ha messzebb mentünk, mint a környék). A nyilvános szoptatás nekem nem szimpatikus (akkor se, ha lepontoznak emiatt). Egyébként általában a babák csak otthon éheznek meg gyakrabban, séta közben simán kibírnak több órát. Szerintem ne cumisüvegeztesd, tápit semmiképp, ha van tejed, víz meg nem old meg semmit, ha igazán éhes. Remélem tudtam segíteni, szia!
Én anyatejet viszek a kislányomnak termoszban, aztán cumisüvegbõl megkapja. Muszáj, mert így gyorsabb, a szopizás nálunk minimum 40 perc és ez túl hosszú egy nyilvános helyen. Babavizet én viszek magammal, mert a babám szomjas típus az elsõ perctõl, de a teát nem szereti (szerencsére). Tápszerünk van egy dobozzal vésztartaléknak, de szerencsére nem kellett, mert a frigó tele van tejcsivel. Etetés: én jobban szeretem, ha a karomban van evés közben, mert folyton a szemembe néz és mosolyog. Leülsz a padra és megeteted. De tud hanyatt fekve is cumizni, csak néha tarts szünetet, mert a kislányom hajlamos "belefulladni" a tejbe. És persze utána ugyanúgy büfiztess. Kis idõ után lesz rutinod és nyugodt leszel.

Sokan vagyunk itt olyan anyukák, akiknek a pár hetes (2-3 hét) babája tápszerre, tápszeres pótlásra szorul?

2 hetes a kisfiam. Beindult a tej rendesen, de tanulva abból, hogy anno az 1. gyereknél épp a rengeteg fejés okozott gondot, most nem csináltam. És a babám elég sokat, s?r?n eszik, így nem elég. Pár napja csak este kellett a tápszer fürdés után, ma viszont már délben is kellett. A nagylányom 1,5 éves, a pihenés nem megy mellette, a fejés sem napközben. Rosszul érzem magam, mert ?t meg 8 hónapig szoptattam. Tejserkentési tanácsokat nem kérek, tudom, mit kell ilyenkor tenni, de hiába teszem s?r?n mellre, hisz ? kéri, de nem elég... Biztatjuk egymást?

Legjobb válasz: A lányom 7 hetes koráig szopizott! Igaz a vége felé már csak keveset! 3 hetesen csinált egy fulladást a kis drága és onnantól az idegességtõl elment a tejcsi! De amúgy én nem bántam mert nagyon gáz volt tiszta vizes volt az egész és az elsõ egy hónapban sem hízta meg a 400 g-ot! Igaz azt mondják a tejcsi a legjobb de ha nincs meg nem jó akkor ez van!

A lányom 7 hetes koráig szopizott! Igaz a vége felé már csak keveset! 3 hetesen csinált egy fulladást a kis drága és onnantól az idegességtõl elment a tejcsi! De amúgy én nem bántam mert nagyon gáz volt tiszta vizes volt az egész és az elsõ egy hónapban sem hízta meg a 400 g-ot! Igaz azt mondják a tejcsi a legjobb de ha nincs meg nem jó akkor ez van!
Hát én csak bíztatni tudlak! Kezdettõl fogva pótolnom kellett a lányomnál, bár volt pár hónap múlva 1 hét, amíg érdekes módon elég volt a tejcsi, de aztán megint nem. Ezt képzeld úgy, hogy minden szopi után vagy a napközben lefejt tejet kapta pótlásnak, vagy tápszert. Aztán 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, és nagyon tetszett neki, úgyhogy nagyon hamar csak az esti és reggeli szopi maradt, és a tápszer. Meg persze a fejés... Én 6 hónapos korig akartam mindenképpen szoptatni, de sikerült ezt túlszárnyalni, mert 9 hónapos volt, amikor ugyan már nem sok volt, de egy olyan 50 ml még biztos, de egyik napról a másikra nem kérte a cicit, elkezdett játszani vele :) Úgyhogy nem biztos, hogy nem fogod 8 hónapos koráig szoptatni, sõt, még az is lehet, hogy nem is kell majd a tápszer! Úgyhogy fel a fejjel!!!!
Sajnos nekem is az elejétõl pótolni kellet mindkettõnek.A lányomnál én voltam tapasztalatlan, de nem is volt olyan akaratos, hogy szopizzon.Vele egy hónapig kínlódtunk a szopizással viszont még 4 hónapig fejtem neki azt a keveset, de hamar rászokott a cumisüvegre.Kisfiam erõsebb akaratú volt, kitartóbb.Neki is az elejétõl fogva pótolni kellett, mert nem volt elég tejem.Õ 4 hónapig szopizott, de még egy hónapig fejtem neki így mindkét gyerek 5 hónapig kapott anyatejet tápszer mellett.Ez van... a lényeg hogy próbálkozunk, ne ess kétségbe, örüljünk hogy ennyi tejünk is volt/van valaki még ennyi anyatejet sem tud adni a babájának.A szomszédom egyáltalán nem tudott szoptatni, nem volt teje, tiszta depressziós volt.... :(
Én egy szoptatási tanácsadó felhívásával biztatnálak és ne törõdj bele, csak ha eldöntötted, nem akarsz sokáig szoptatni, a kiegészítés fejés nélkül elõbb utóbb a kizárólagos tápszerezéshez vezet.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, úgy látom, nálam rosszabb esetek is vannak. :-( Meglátjuk, hogy alakul a dolog, igyekszem minél sûrûbben mellre tenni, de éhezni nem hagyom. Nem esek kétségbe a tápszertõl sem, csak nem gondoltam, hogy ilyen hamar kellhet, bár egy nagyétkû kisfiúval nem könnyû lépést tartani. A próbálkozás viszont a "nagy" kárára sem mehet, így is nehezen tolerálja a szopi idõtartamát, és hogy nem tudok felállni közben.
Szia!Szerintem ne legyen emiatt lelkifurdalásod, a kisfiam elsõ gyerek, már nagyon vártam de sajna hamarabb született(35hétre) császárral, engem elaltattak ezért nem láthattam, pedig vágytam arra hogy megfoghassam egybõl, plussz bekerült a koraszülött oszt.ra ami sajna a város másik oldalán van, így 3 hétig csak látogathattam.(1.5 hét után foghattam a karomba)fejtem minden nap és vittem neki, szoptatni csak rá 1 hétre próbálhattam meg de nem ment neki.Mire hazavihettem a tejem is elment ezért tápszeres lett.A mai napig bánt, hogy ezekrõl lemaradtam, de egészséges a törpém és már csak ez számít.


Akinek pár hetes babája van, (az enyém 4 hetes) akivel még annyira nem lehet kommunikálni, mit csináltok egész nap?

Persze, szopi, peluscsere, pakolászok itthon, de a babával még nem nagyon tudok mit kezdeni.

Legjobb válasz: Igazából én sem tudtam mit kezdeni vele. Persze én is babusgattam, beszéltem hozzá.... Mostanság már sokkal érdeklõdõbb, többet is van ébren. Énekelgetek neki, verseket olvasok. Már sokkol jobb így, mint elõtte. Úgy éreztem, hogy fölösleges, mert nem érdekli. Ez így hülyén hangzik, de tényleg. :) Most hogy látom, hogy tetszik neki és figyel, így más. :) Már alig várom, hogy játszhassunk játékokkal és sokkal több mindennel le lehet foglalni, fejleszteni a babót. 7 hetes picúr anyukája

Igazából én sem tudtam mit kezdeni vele. Persze én is babusgattam, beszéltem hozzá.... Mostanság már sokkal érdeklõdõbb, többet is van ébren. Énekelgetek neki, verseket olvasok. Már sokkol jobb így, mint elõtte. Úgy éreztem, hogy fölösleges, mert nem érdekli. Ez így hülyén hangzik, de tényleg. :) Most hogy látom, hogy tetszik neki és figyel, így más. :) Már alig várom, hogy játszhassunk játékokkal és sokkal több mindennel le lehet foglalni, fejleszteni a babót. 7 hetes picúr anyukája

Pár hetes kisbabánál ha büfiztetés nélkül fektetem le és el is alszik, akkor ebből lehet gond éjjel?

Tehát szopizás közben elaludt, és nem akarom felkölteni azzal hogy macerálom a büfizéssel. Viszont nem lesz gond bel?le éjjel?

Legjobb válasz: Amíg kicsi volt, addig oldalra fordítva aludt, vagy a feje úgy állt, így ha büfizett volna, akkor nem nyelte volna vissza. Viszont lányom soha nem büfizett álmában. Elaludt büfiztetés nélkül, majd jó pár óra múlva felkelt, és felvettem, akkor kibüfizte magát. Tehát elvileg nem lesz gond, ha elalszik büfi nélkül, de te látod rajta mennyire hasfájós baba, és ha nem alszik jól, akkor inkább büfiztesd meg.

Amíg kicsi volt, addig oldalra fordítva aludt, vagy a feje úgy állt, így ha büfizett volna, akkor nem nyelte volna vissza. Viszont lányom soha nem büfizett álmában. Elaludt büfiztetés nélkül, majd jó pár óra múlva felkelt, és felvettem, akkor kibüfizte magát. Tehát elvileg nem lesz gond, ha elalszik büfi nélkül, de te látod rajta mennyire hasfájós baba, és ha nem alszik jól, akkor inkább büfiztesd meg.
a levegõ fogja nyomni a kaját, így bukni fog ha feljön. az meg veszélyes lehet, félrenyelheti, vagy tüdejére mehet. amúgy nem kell felkelteni, az is jó ha a pocijára fordítod, kicsit ütögeted a hátát, így ki fog jönni a büfi :)
Az én fiam sem akart sosem büfizni.Eleinte én is aggódtam ezen, le-fel járkáltam vele, hogy hátha, de egy idõ után én már kibuktam, õ még mindig nem büfizett.úgyhogy feladtam, sosem bukott álmában, szépen kiszopizta magát és szundi tovább. Sosem kellett vissza ringatni, éjjel nem szokott kézre.

Miért akarnak sokan teát adni a pár hetes, honapos babájuknak? Ismerek olyat aki teáztat de náluk nem jött be a mecsek bébi meg a kamilla sem, pickwick gyerekteát ad 3 hetes babának az baj?

Legjobb válasz: Nálunk pont az ellenkezõje volt. Februárban született a babám, 2,5 hós kora óta tápszeres. Neki igenis kellett a tápszer mellett a tea, fõleg nyáron. Napi 7-8 dl-t simán megivott. Most, hogy hûvösebb az idõ a napi "fogyasztása" lecsökkent 3-4 dl-re. Nem lóg egész nap a szájában a cumisüveg, azt azért nem hagyom. Az apja is ilyen nagy ivós, kicsit melegebb van és egy húzásra megiszik majdnem egy liter folyadékot.

Nálunk pont az ellenkezõje volt. Februárban született a babám, 2, 5 hós kora óta tápszeres. Neki igenis kellett a tápszer mellett a tea, fõleg nyáron. Napi 7-8 dl-t simán megivott. Most, hogy hûvösebb az idõ a napi "fogyasztása" lecsökkent 3-4 dl-re. Nem lóg egész nap a szájában a cumisüveg, azt azért nem hagyom. Az apja is ilyen nagy ivós, kicsit melegebb van és egy húzásra megiszik majdnem egy liter folyadékot.
Én arra gondoltam, amikor a gyerek szájában egész nap lóg a cumisüveg. A felesleges teáztatásról beszéltem. Nézd meg sok gyerek fogát az oviban a cukros teától!! Mint az üszök!!! Van egy-két dolog, amit még nagyanyáink másképp csináltak és már elavultak!
akkor tegyük hozzá, hogy a cukrozott teák... az én faim minden izestés nélkül issza a babamosoly teát, és nagyon szereti.11hetes
Én elsõ perctõl adok üres, híg kamilla teát. Nyáron sokszor volt szomjas és nem kellett neki a tej, a teát pedig elfogadta. Ez miért is baj? 9 hónapos, jól fejlõdik, még nem volt beteg és 8 hónapos koráig csak tejet kapott, és persze szomjoltónak teát. Én úgy gondolom, ha szomjas vagyok nem vajaskenyeret eszek. Szerintem a babák is így mûködnek. Persze mindenki maga dönti el, hogy az õ babájának hogy jó, na és persze a baba.
Én 3 hetes kora óta adok teát, nagyon hasfájos volt a babám (anyatej+tápszeres), az ember ilyenkor mindent kipróbál, csak hogy segítsen rajta. Persze csak babateát, minden ízesítés nélkul. Most 7 hónapos, az´ta is így kapja, de folyadékpotlásként van, hogy csak babavizet. Az én kisfiam is cicifuggo volt, az orvos is ajánlotta, hogy kozbe-kozbe "csaljak" vízzel, vagy teával, mert bizony óránként "kéredzkedett". Egyébként meg ha a babának nem ízlik, nem kell eroltetni.
utolso vagyok, még hozzátenném: most 7 hñapos a kisfiam, éjjel ha felébred, sír, nem kell neki a tej, viszont egybol rácuppan a teásuvegre, aztán alszik tovább szépen. El tudja donteni, hogy éhes-e vagy csak szomjas, és akkor minek is kérné a tejet? nálunk így mukodik. Persze, ha a baba csak anyatejes, és nem fogadja el a teát, Ok, ne aggodj, valoszínuleg neki még megfelel, nem érett másra a tejcin kívul.
+Szerintem ez ilyen nagyanyáinktól jött "rossz" szokás, hogy lóg a gyerek szájában a teás üveg+. mégis egészségesebb nemzedék az elõzõ.szerintem.miért lenne baja egy kis teától a gyereknek?
Én sem értem. Ha anyatejes mindenhol azt olvasom, hogy nem kell a plussz folyadék, még nyáron sem. Mi tápszeresek voltunk, de én akkor sem teáztattam Egyáltalán nem éreztem szükségét. De nem is fogadta el, bár én akkor is csak vízzel kínáltam ( ha csuklott pl.) Akkor kezdtem a plussz folyadékot, amikor már elkezdtem a hozzátáplálást. Szerintem ez ilyen nagyanyáinktól jött "rossz" szokás, hogy lóg a gyerek szájában a teás üveg. Ha kell, ha nem. Meg ha sír, akkor is beledugják a szájába.

Ha vettünk 7 darab pár hetes jércét amik között van egy kakas és közéjük dobunk 5 ismeretlen, már egy éves tojó tyúkot és az idősek bántják a kicsiket akkor ott eshet a jércékben nagyobb probléma. Esetleg meg is ölhetik őket?

Mi a teendő ilyenkor illetve lehet e ellene valahogy védekezni?

Legjobb válasz: Ha bántják õket, akkor csak azt tudod tenni, hogy elkeríted õket egymástól. Esetleg még akkor is elõfordul, hogy bántják a kisebb, fiatalabb, gyengébb fajtársakat, ha fehérjehiányuk van, nem fedezi a táp a fehérjeszükségletüket, így a fajtársak húsából akarnak hozzájutni.

Ha bántják õket, akkor csak azt tudod tenni, hogy elkeríted õket egymástól. Esetleg még akkor is elõfordul, hogy bántják a kisebb, fiatalabb, gyengébb fajtársakat, ha fehérjehiányuk van, nem fedezi a táp a fehérjeszükségletüket, így a fajtársak húsából akarnak hozzájutni.
Ha fiatal és idõsebb állatokat összeengedsz, azért bántják egymást, mert újból ki kell alakítaniuk a rangsort, amit csak verekedéssel tudnak megoldani. Ez legfeljebb néhány napig tarthat, és akkor elég véres lehet mivel általában a tarajokat bántják, de én olyat még nem láttam, hogy megölték volna egymást, pedig elég régóta tyúkozok :D

Van olyan baba, aki kezdettől (vagy pár hetes korától) segítség nélkül elaludt és később sem kellett soha altatni?

Sem mellé feküdni, sem ringatni, sem a kezét fogni... semmi ilyesmi. Van valakinek ilyen babája? Kíváncsi vagyok, mennyire gyakori...

Legjobb válasz: A lányom 10 hónapos. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor altattam. Akkor, amikor a foga jött, meg akkor, amikor anyóséknál voltunk, és minden idegen volt neki. Olyan 6 hónapos koráig simán elaludt csak úgy. Aztán rászokott arra, hogy lefektetem, odaadom a teáját, megissza, befordul, és alszik. Most ez a rituálé megy még mindig nap közben. Este még ez sem kell, akkor csak forgolódik kicsit, aztán elalszik.

A lányom 10 hónapos. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor altattam. Akkor, amikor a foga jött, meg akkor, amikor anyóséknál voltunk, és minden idegen volt neki. Olyan 6 hónapos koráig simán elaludt csak úgy. Aztán rászokott arra, hogy lefektetem, odaadom a teáját, megissza, befordul, és alszik. Most ez a rituálé megy még mindig nap közben. Este még ez sem kell, akkor csak forgolódik kicsit, aztán elalszik.
a kisbabám 3 hónapos mivel van egy nagytesó nem igen volt lehetõségem altatni letettem szopi és büfi után és foglalkozni kellett a naggyal, mire rá tudtam nézni már rendszerint aludt, mert persze a nagynak mindig szopi alatt kell valami de azonnal. Aztán mikor rájöttem hogy ez mûködik nála mert ezt szokta meg, akkor úgy döntöttem ezen nem is változtatok. Éjjelt végigalussza még, majd fogzásnál lehet lesznek bajok. Csak este van hogy fürdés vacsi után õ már elalszik mellettem de én még fekszem mellette és nézegetem simogatom kicsit mielõtt betenném az ágyába, de erre is inkább nekem van szükségem, õ azt se tudja hol van olyankor már:)
Az én fiamat sem kellett soha altatni, beteszem a kiságyba és vagy elalszik, vagy elszórakoztatja magát amíg el nem álmosodik. Most 11 hónapos.
Egyik fiamat sem kellett altatni, hanem újszülött koruktól hagytam õket egyedül elaludni. Persze idõnként voltak fennakadások, de akkor sem kellett ringatni, simogatni õket vagy énekelni nekik, csak bent maradni velük, amíg elalszanak. A nagy (5 éves) kb. 1, 5 éves korától alussza át az éjszakát, a kicsi (2 éves) pedig kb. 3 hónapos kora óta, pedig õt is ugyanúgy szoptattam éjszaka, mint anno a nagyot.
Szia.Mi sem altattuk.Megszokta hogy berakjuk a kisagyba alvas idoben es elalszik magatol.Most 14 honapos igy van a mai napig is, remelem igy is marad:) Sot remelem a kisteso is ilyen lesz.
Az én lányomat sem kell különösebben altani.Este sohasem, berakom a kiságyába és pár perc múlva alszik. Néha napközben, ha nagyon felpörög, akkor nehezebben alszik el, olyankor párszor vissza kell adom a cumiját. De végülis nem vészes, max.10 perc alatt elaszik így is. 6 hónapos. Remélem megmarad ilyennek. :)
az én fiamat sem kellett sosem ringatni, de az éjszakát nem aludta át, csak kb. 6-7 hónapos korától.
Mindkét fiam így aludt el, simán 1 hónapos koruktól átaludták az éjszakát... Az egyik most 2 és fél éves a másik 2 hónapos...
14 hónapos a lányom, nekem sem kellett altatnom. Ez alól természetesen a mozgásfejlõdési formák kivételek, mert amikor megtanult felülni, majd állni, akkor két hétig káosz volt, csak ringatva aludt el. Most fogom, beviszem a szobájába, puszi, lerakom és alszik, mint a bunda. Remélem így is marad:) :)
Nekem ilyenek voltak az ikreim, és 6 hetes koruk óta végigaludták az éjszakát.2 évesen melléjük kellett feküdni a földre, csak így alszanak el.
A kérdező hozzászólása: Wow, 15 hónap! Ez igen! :) Figyelj, még ha meg is változik, gondolj arra, hogy legalább -15 hónappal indultok! :)
Elsõ vagyok. Igen, 8 hónapos kora óta felül és fel is áll. Kapaszkodva lépeget. Nálunk nem volt gond, mert ha betettem az ágyba, és felállt, akkor az nála azt jelentette, hogy nem akar aludni. Nem erõltettem, kivittem, játszottunk, késõbb újra próbáltam. Amikor fáradt, akkor nem áll fel.
15 hónapos lányomat nem kellett eddig altatni. Amíg nagyon pici volt, pár hetes, addig nehezebben aludt el, de ha ringattuk, akkor nem volt hajlandó egyáltalán elaludni, inkább magától elaludt, csendben, nyugiban. Most, hogy már nagyobb, csak akkor igényel minket, ha esetleg beteg, vagy nagyon jön a foga. Eddig alvás terén mindössze 2 nap volt vele nehéz, amikor beteg volt. Úgyhogy nagyon örülök neki, hogy õ magától alszik el, persze fogalmam sincs, hogy meddig marad így, még változhat gondolom. Persze remélem nem fog ezen a téren megváltozni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, nagyon ügyes! :) Egyébként felül vagy feláll már magától? Mert azt szokták még nagy vízválasztónak tartani, hogy onnantól kezdõdik a "nemulass"!
A kislányom egy hónapos korától alussza át az éjszakákat. Most két éves, megtartotta jó szokását! :) Este van egy pár mondatos szokásos párbeszédünk (mindig ugyanaz), nevetünk rajta egyet, puszi, szia-szia; szép álmokat; szeretlek; villany lekapcs, aztán már fordul is be. A leírtakon kívül semmi egyebet nem építettem a gyerek esti rituáléjába.

Hogyan jöjjek össze újra egy olyan fiúval akivel már volt egy pár hetes kapcsolatom?

csokolózás

Legjobb válasz: Hozd fel a multat (amikor még egyutt vtatok) célozgass h mien jo is volt akkor...stb) és ha ö is ezt gondolja akkor nyugodtan felteheted neki a kérdést h nem-e szeretne ujra összejönni veled! :)))

Hozd fel a multat (amikor még egyutt vtatok) célozgass h mien jo is volt akkor...stb) és ha ö is ezt gondolja akkor nyugodtan felteheted neki a kérdést h nem-e szeretne ujra összejönni veled! :) ))
a csok csak ezek után jöhet amit már montam... :) ))

Mit csinálnátok akkor, hogyha este 1, 5 óra sírás után nagy nehezen sikerül elaltatni a pár hetes babátokat, aki ezután jól hallhatóan telerakja a pelust?

Hagyjátok aludni, vagy kicserélitek, vállalva ezzel, hogy felébred és kezdõdik elölrõl a nyûglõdés. A kérdés csak elméleti, a minap eszembe jutott, miután nagy nehezen elaludt, hogy mit csináljak, ha most bekakil...

Legjobb válasz: kicserélem, nem ér anynit hogy véresre csipje a kaki a fenekét és utána azzal kelljen napokig szenvedni.

kicserélem, nem ér anynit hogy véresre csipje a kaki a fenekét és utána azzal kelljen napokig szenvedni.
Nem, nincs olyan kimerultsegi allapot. Nekem ikreim vannak, egyedul csinaltam vegig az elso fel evet, neha mar ugy ereztem, hogy szeretnek meghalni, akkor legalabb pihenhetek. De kakiban nem hagytam oket.
Én is kicserélném, de hagy szóljak azok érdekében akik nem cserélnék ki. Egyrészt nekem is anyatejes volt a babám és soha nem volt piros a feneke, pedig volt, hogy kakaiban aludt mert nem vettem észre amikor beletermelt. Kicsípheti a z anyateje is, mert barátnõm kisfiának mindig piros volt a popoja akármit csinált vele, nem tudom mitõl függ, talán mit eszik az anyuka vagy nem tudom. Ha kislány fertõzést kap, hát errõl meg annyit, hogy a fertõzés félperc alatt is bekerül a nemi szervébe nem kell ahhoz több óra, a gyengén látó ismerõsöd pedig gondolom rendszeresen nem látta hogy szennyezõdés marad a nemi szerven , talán még fürdetéskor. Mindentõl függetlenül bármely kislányos anyuka járhat így, hogy a kislány valami fertõzést kap. Ha nem a székletétõl akkor majd attól, hogy nyáron a homokozóban minden nélkül vagy egy szál bugyikában engedik játszani (már ott is a macska pisis homok a nemi szervében). Párhetes kisbabaáról beszélünk aki max 3-4 órát töltene egyébként a kakaijában. Most lehet lepontozni, de igen is van az a kimerültségi állapot, hogy mindegy hogyan alszik a gyerek csak aludjon már.
Kakiban aludni? Egyébként, hogy a francba ne csíphetné ki anyatejes babának is? Már a kórházban (ahol gondolom ugyanígy benne hagyták többször) volt olyan baba, akinek szinte véres-piros volt a feneke!
en is kicserelnem es csereltem is mind a harom gyerekemnel pedig volt ugy hogy fel ejszakat fent voltam a kicsivel mert nem aludt felcserelte a nappalt az ejjelel elaludt vegre es rendesen hallotam hogy troty:-) termeszetesen kicsereltem nem hagytam benne utanna felebredt rahuzott meg kb egy.orat aztan aludt el olyan voltam hetekig mint egy darab mosogatorongy sirtam a faradsagtol de sz*rba sose hagytam oket aludni!
Hát megvan a véleményem az olyan "anyáról", aki kakiban hagyja aludni a gyerekét! 1. Jól kicsípi (nekem ne mesélje be a 2. válaszoló sem, hogy nem csípi ki a baba popsiját, ha egész éjjel kakában van, mert az hazugság), és iszonyúan fog fájni a gyereknek! 2. Kap egy olyan fertõzést, hogy még évek múlva is kezeltetni kell! Ilyet egyszerûen nem lehet csinálni!!!!!
én is dilemmáztam ilyenkor mindig, emlékszem... ha egyszer egyszer benne marad, nem lesz semmi baja. ha kipirul emiatt a popsi, akkor kend be jó kis zsíros popsikrémmel, meg hagy majd szellõzni puccosan napközben. az majd helyre hozza... egy egy alkalom miatt nem lesz se pelenkakiütés, se véres vörös bõr, se fájdalmas kicsípett seb. szóval, ha néha /de nem rendszeresen/ aggódsz az alvás miatt, inkább várd meg, míg megint felébred, és akkor tedd tisztába. én többnyire pár hetesen kaja után raktam tisztába, mert akkor trottyolt, még éjjel is. elõre nem is volt értelme. úgy csináld, hogy a hálójába pelenkázd, legyen éjjelifény, pelenkázókellék, és a baba alá valami alátét... én ha ilyenkor kinyílt a csipája, cicin visszaaltattam
Természezesen kicserélném. Nem engedém, hogy kakisan aludjon.
Én is kicserélném. Fõleg, ha lány. Egyik rokonnál volt már, hogy kezelni kellett a pár hónapos kislány nemi szervét, mert a kakától elfertõzõdött. Ez a rokon sajnos gyengénlátó, gondolom emiatt nem vette észre, hogy nincs rendesen kitörölve.
Most komoly, hogy hagynátok sza.ban aludni a babátokat???Te jó ég...én természetesen kicserélném, ha felébred, akkor így jártam, elõfordul!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Anyatejes. Nem is tudtam, hogy az nem csípi ki annyira a fenekét. Ma is tanultam valami újat:)
én is gondolkodtam ezen, de a kérdés teoretikus maradt, mert a babám nem kakil álmában. egyáltalán, van olyan baba, amelyik igen...?
Ha pár hetes baba, akkor gondolom, anyatejes még, az anyatejes kaki nem csípi ki a popsiját, nyugodtan hagyd aludni, ha felébred, kicseréled.
Ha nem anyatejes, akkor egyértelmûen cserélném, de anyatejesnél mérlegelnék. Én babámnál nem egyszer elõfordult még anyatejesként, hogy nem tudtam azonnal kicserélni, soha egy rossz szava nem volt és nem is csípte ki a popsiját. (Mondjuk akkor még a "hálós" premium pamperst használtuk, ami eléggé távol tartja a kakit is a popsitól) Most hozzátáplálásos kakiban tuti nem hagynám.
Gondolom azért sírt mert fájt a hasa, most hogy kijött a baj forrása kicserélném mert reménykednék abban hogy alszik majd tovább hisz már nem fáj a hasa.(még csak az hiányzik nekem, hogy most meg azért sírjon mert csípi a popoját vagy zavarja a tartalma) De ha úgy döntesz úgy hagyod azt is megtudom érteni.
A lányom hasfájós volt. Hiába kéz hiába cici, hiába babakocsi visított, fájt neki, elaludt, és gondolhatod a háta is... Én kipucoltam, és utána simán visszaaludt:)
Várnék egy picit, hogy mélyen elaludjon és utána kicserélném. Ha kicsípi ha nem, én sem szeretnék egész éjjel kakiban feküdni.
Hagynám aludni. Az én egyébként jó alvó babámnál is többször elõfordult, hogy bekakilt este, de nem ébresztettem fel, reggelig aludt. De nem csípte ki a kaka a bõrét, reggel letöröltem, és vízzel lecsapattam a popóját. Mindigis tökély volt a kis bõre.
MIndig kicseréltem. Én is éjjelifénynél, sosem hagytam kakiban aludni!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!