Találatok a következő kifejezésre: Pár hete van (577 db)

Terhesseg eseten az elso par hetben vannak erezheto tunetek es mik azok?

Legjobb válasz: Mi számít elsõ pár hétnek? A 2. hét végétõl már lehetnek. Pl. a leglényegesebb a kimaradt menstruáció. Az elõtt nem igazán van túl sok tünet, legalábbis semmi olyan, ami egyértelmûen terhességre utalna. Lehetséges korai tünetek amúgy példának okáért: mellfeszülés, mellnövekedés, émelygés, hányás, szagérzékenység, aluszékonyság.

Mi számít elsõ pár hétnek? A 2. hét végétõl már lehetnek. Pl. a leglényegesebb a kimaradt menstruáció. Az elõtt nem igazán van túl sok tünet, legalábbis semmi olyan, ami egyértelmûen terhességre utalna. Lehetséges korai tünetek amúgy példának okáért: mellfeszülés, mellnövekedés, émelygés, hányás, szagérzékenység, aluszékonyság.
A kérdező hozzászólása: A fogantatastol szamitva az elso 2het...erezheto mar valami?
Elsõ vagyok, és igen, a teherbeesés a ciklus közepén a legesélyesebb, onnantól 2 hét a menstruáció kimaradása, és onnantól jönnek a tünetek is. Lehet, hogy addig is érzel valamit, nekem az elsõ terhességemnél egy számot nõtt a mellem 2 nap alatt. Hát mit mondjak, az elég feltûnõ volt... Az orvosom csodálkozott is, hogy honnan tudtam olyan hamar, hogy tesztelnem kell... Mondtam, hogy a melltartóim jeleztek...

BME angol nyelvvizsgán az alábbi témakörökben miket kell elmondani? (Ha nem is angolul, legalább magyarul, sürgős, már csak pár hetem van. )

Man & society (benefits, soc.movements, public safety, NGOs, unemployement)

Legjobb válasz: Te magad irtad, hogy miket kell mondani, ott van a zarojelben. :) De lehet csak en nem ertem a kerdesedet? :D Ha mar BMEs nyelvvizsgara keszulsz, akkor valszeg tudsz angolul, a masik meg hogy ha van meg par heted akkor siman ki tudod dolgozni oket.Szerintem legegyszerubben az erettsegi tetelekbol lehet puskazni, csak libovitett szokinccsel meg valasztekosabb megfogalmazassal.

Te magad irtad, hogy miket kell mondani, ott van a zarojelben. :) De lehet csak en nem ertem a kerdesedet? :D Ha mar BMEs nyelvvizsgara keszulsz, akkor valszeg tudsz angolul, a masik meg hogy ha van meg par heted akkor siman ki tudod dolgozni oket.Szerintem legegyszerubben az erettsegi tetelekbol lehet puskazni, csak libovitett szokinccsel meg valasztekosabb megfogalmazassal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, bár nem sok hasznát veszem a tanácsodnak. :D Bocs, tudom, bunkó vagyok, de... :D Az a baj, hogy ezekrõl a dolgokról még magyarul se tudok mondani semmit, csak hogy "van nyugdíj(még)". :D :D
Tapasztalataim szerint a nyelvvizsgákon nem szokták kérdezni ezeket a tételeket, mondjuk BME-sen nem voltam... Abból biztos tanulsz, hogy kidolgozod, meg talán hasznát is veszed, de azért szerintem nem az lesz, hogy azt mondják, hogy beszélj pl. a bankokról. Max. ha szakmaira mész.
A kérdező hozzászólása: Sajnos ezek a témák adottak. Tapasztalatom nincs, az angoltanárom nem is tudja, hogy jelentkeztem nyelvvizsgára és nem is szeretném, ha tudná, ezért tõle nem tudok segítséget kérni. Tudom, hogy ki kellene dolgozni a tételeket, témákat... Rajta vagyok az ügyön, de ezekkel nem boldogulok, mert még magyarul se tudom, hogy mit kell tudni ezekrõl. Gondolom lesz, olyan rész, amikor szituáció lesz és pl. bankhitelt kell igényelni, vagy ilyesmi... :S
Nem hiszem, hogy lesz olyan. Tõlem mindig teljesen normális dolgokról kérdeztek, amikre tudtam volna válaszolni magyarul is, amúgy elõször én is megijedtem, amikor láttam ezeket a témákat, de nem olyan volt.
én pénteken megyek és nagyon én sem tudok semmit ezekröl. :D igazábol az a lényeg hogy beszélj. ha megkérdeznek a cateringröl vágd be hogy sajnos te nem nagyon vagy otthon ebben ám de mittudomén más jobban érdekel blabla és elviszed a témát.. a lényeg hogy beszélj :D

Milyen ruhát vegyek fel a párom unokatesójának lakodalmára? Pár hét van de fogalmam nincs, hogy mit vegyek fel

Legjobb válasz: Egy fekete egybe részes ruha egy piros övvel a mell alatt ha a csípõ ki szeretnéd hangsúlyozni, vagy egy csinos blúz, feleket térdig érõ nadrág[ vászon, persze ha jó idõ van] vagy ugyaneddig érõ szoknya, talán magasított derekú, övvel, inggel. De ez alakfüggõ. Nézd meg az orsay- ban. Ott mindíg van alkazlmi. Vagy a Camponaban a második emeleten a mozi oldalán van egy nagyon jó alkalmiruha bolt.

Egy fekete egybe részes ruha egy piros övvel a mell alatt ha a csípõ ki szeretnéd hangsúlyozni, vagy egy csinos blúz, feleket térdig érõ nadrág[ vászon, persze ha jó idõ van] vagy ugyaneddig érõ szoknya, talán magasított derekú, övvel, inggel. De ez alakfüggõ. Nézd meg az orsay- ban. Ott mindíg van alkazlmi. Vagy a Camponaban a második emeleten a mozi oldalán van egy nagyon jó alkalmiruha bolt.
Attól is függ, hány éves vagy. Ez egy igazán elegáns, csinos darab: http://www.nlcafe.hu/cikk/3/24719/7_N.jpg Ezek is szép alkalmiak: http://www.alkalmiruha.com/alkalmiruha-eureka-1302-1402.jpg Ha nem is ilyen komoly ruhákat, de egy szebb nyári ruhát, vagy szoknya+blúz/felsõ párosítást bátran.
Hány éves vagy?Ez tényleg fontos! Itt van pár kép, szerintem ezek elegánsak, fiatalosak, de nem túl kirívóak:) http://forum.sanomabp.hu/forumkep/19/189283/422/12645255/1.jpg http://m.blog.hu/we/weddingdesign/image/cheap-bridesmaid-dre.. Egyébként nem ajánlok sötétet, mert az gyászos, és megsülnél benne és túl világosat sem:)
Egy csinos egyberészes ruha megteszi. Csak ne strandruci legyen :)
A kérdező hozzászólása: 19éves vgyok és köszönöm a válaszokat:)

Mások is le vannak maradva a töri anyaggal? , mi nem rég fejeztük be a hidegháborút, de a tanár nem ideges! Pár hét van még az érettségiig

Legjobb válasz: Végül is csak 1-2 tétel van ebbõl az idõszakból (ami nem is a legfontosabb). Mondjuk szóbelin én jól benéztem, mert Kádár korszak-beli életmódot kaptam és addig már nem jutottunk el...hát elég jó standup-ot nyomtam :D Sok köze nem volt a tételhez, de a tanároknak legalább tetszett :)

Végül is csak 1-2 tétel van ebbõl az idõszakból (ami nem is a legfontosabb). Mondjuk szóbelin én jól benéztem, mert Kádár korszak-beli életmódot kaptam és addig már nem jutottunk el...hát elég jó standup-ot nyomtam :D Sok köze nem volt a tételhez, de a tanároknak legalább tetszett :)
Mi befejeztük az anyagot. 12.-ben a tanár nem iratott vázlatot, hanem év elején elküldte az anyagot, így órán már csak beszélnie kellet, gyorsabban haladtunk. Otthon meg mindenki kinyomtatta magának a vázlatot.
pfff nálunk is ez ment tavaly, ráadásul fakton, nem alaptörin... mindent átugráltunk, így sem fejeztük be. tanárnéni ránkbízta, hajrá, a többit sajátítsátok el magatok :) de ha középszinten érettségizel, csak olvasd át a tankönyvet, oszt öröm bódogság.
Mi még a 2. vh-t se fejeztük be annó töri órán. Szóval ti még jól álltok most. Bár így is sikeresen leérettségiztem még 4 éve:) Tételeket meg meg kell tanulni, ha vettétek ha nem az anyagot. Egyetemen is lesz olyan elõadás, amire be se fogsz járni, mégis 5-ösre vizsgázol.
Amikor én érettségiztem (4 éve), akkor a második világháborúnál hagytuk abba a tanulást, de nálunk ez senkit nem zavart, a tanárt se. :D Persze ettõl függetlenül nem árt az írásbeli elõtt átolvasni azokat a részeket is, amikhez esetleg nem értetek el addig, de valószínû, hogy a kérdések nagy része úgyis a régebbi anyagokhoz fog kapcsolódni, úgyhogy szerintem nincs min izgulni! Egyébként pedig sok sikert az érettségihez!

Pár hete van egy Samsung galaxy s 4-es telefonom, de van egy dolog amit nem értek miért csinál. Tapasztalt már valaki ilyet? Bõvebben lent

Eddig kétszer fordult elõ az az eset hogy megnyomtam oldalt rajta a gombot, hogy mengézzem mennyi az idõ és középen nem annyit mutatott, mintha "befagyott" volna, viszont fent a sarokbna mutatta a rendes idõt. Feloldás után oké volt. Kicist zavar mert csúcsmodell és nem is olcsó. A régi telefonomnál is jelentkezett ez a hiba(jelzem csak 3 év után), az a telefonom samsung galaxy mini volt. Mitõl lehet? Nem szeretném szervízbe vinni, mert eddig tényleg csak kétszer fordult elõ, lehet, hogy nem is fogadnák el hibaként. Mit tudnék vele csinálni? :/ Olyan bosszantó egy ilyen drága telefonnál :/

Legjobb válasz: Milliós telefont is vehetsz, azon is elõfordulhat ez, mert így mûködik a rendszer, semmi baj sincs a telefonoddal. Próbáld ki, hogy nem automatán állítód be az idõt, hanem manuálisan.

Milliós telefont is vehetsz, azon is elõfordulhat ez, mert így mûködik a rendszer, semmi baj sincs a telefonoddal. Próbáld ki, hogy nem automatán állítód be az idõt, hanem manuálisan.
A droid nem fos. A widget az valóban picit lassabb, de semmi baj ezzel. [link] Annak, aki tapasztalat nélkül fosozza a droidot... Sajnos jobs bácsi elhitette az emberekkel, hogy az agyonkorlátozott ios a legjobb. Van aki megette.
A droid nem fos. A widget az valóban picit lassabb, de semmi baj ezzel. [link] Annak, aki tapasztalat nélkül fosozza a droidot...
Miért órán nem tudod megnézni hogy hány óra?Ha egyáltalán van olyanod
Nem hibás. Az android egy fos.. Egy két telón kivétel, de az S4 nem tartozik bele.
#3 Azt, hogy valami oka van, amiért így mûködik. Ez lehet az, hogy amikor sleep üzemmódba van a telefon akkor az óra "megáll", és csak amikor felébreszted (bekapcsolod a kijelzõt) akkor kéri le az adatokat és ezért van pár másodperc, amíg frissül az idõ. Ezért ha kikapcsolnád az automatikus órabeállítást vagy mit akkor nem a szolgáltatótól kérné le a jelenlegi idõt, így lehet nem lenne késés. De lehet sleep módba még akkor is "leáll" az óra (ezt egyébként azért csinálja, ha csinálja, hogy kímélje az aksidat). De mivel írod, hogy fent jól mutatta az idõt, csak a widget-be nem, így valószínûleg tényleg ez a sleep mód zavar be, mert a widget-ek olyankor nem szinkronizálódnak. #4 Azon kívül, hogy rövid, tömör választ adtál, még hibásat is.
Emiatt meg nem kell szervizbe vinni, ha annyira zavar, tegyél rá Custom ROM-ot, azzal nem fog ilyet csinálni. Az összes ember bolhából elefántot csinál...
Fos android. Rövid, tömör válasz. Ennyi, ez a baja, semmi más.
A kérdező hozzászólása: Mi az hogy így mûködik a rendszer? Magyarázzátok el, mert tényleg nem értem.
Vegyél egy okosórát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az értelmesebb válaszokat, akik nem "fosoznak" :) Manuálisan átállítottam az idõt, hátha így már okés lesz :)

Milyen ez a nev? Mar csak par hetem van hatra es meg mindig nem vagyok biztos a nevben!

Olyan nehez fiunevet valasztani!! Mar van egy Patrickunk. A Mark milyen szerintetek? O`Driscoll a vezeteknev.

Legjobb válasz: Hopsz, bocsi, most olvasom, hogy legyen magyarul is meg angolul is. Dilen és Kolin is van egyébként, csak így írják...

Hopsz, bocsi, most olvasom, hogy legyen magyarul is meg angolul is. Dilen és Kolin is van egyébként, csak így írják...
Adam
Martin, Peter
Szerintem a Mark tökéletes. Szép név.
Ismered ezt az oldalt? http://www.behindthename.com/top/ Én itt nézegettem mindig neveket. Jó a Mark egyébként, Angliában pl. benne sincs a top 100 leggyakoribban. Nekünk egyébként a Colin és a Dylan a nagy kedvenc.
Kaleb
Peter. Szerintem ez jobb lenne.

Ha tudnád, h csak pár heted van hátra, milyen szexuális, es egyéb vágaidat váltanád valóra?

Legjobb válasz: Misszionárius pózban, egy ÉLÕ csajjal, sötétben szeeex! :o Forever alone.

Misszionárius pózban, egy ÉLÕ csajjal, sötétben szeeex! :o Forever alone.
ha meghalok nem mindeggy, hivhatsz bárminek, leszarom.
mélytorok 3 14évessel.
Kipróbálnám a fiúkkal. Aztán megbas*znám Orbán Viktort.
anál öt csajjal.
A kérdező hozzászólása: Megérkezett Pedomaci
A kérdező hozzászólása: jogos
hmm. csajjal kipróbálni. két fiúval. egy olyan megerõszakolásos szexben részt venni.
Lopnék egy ferrárit és elmennék a tengerhez!
A kérdező hozzászólása: és azt is irja , h nem másolható
Próbáld meg, hogy írhatóvá teszed a meghajtót->sajátgépben jobb klikk, tulajdonságok->azon belül keresd. Ha nem segít, és nincs semmi fontos a kártyán, akkor formatáld. ha nem a kártyát, hanem a telefont nem látja akkor az már neccesebb..

Pár hetem van a szülésig, első baba, faros és nagy a méreteihez képest. Mire számíthatok?

36 hetes vagyok...és 3100 grammra becsülték a súlyát.

Legjobb válasz: Szia. Nekem 33 hetesen 2460g-ot mondtak majd 38 hetesen 3560g-ot és aznap mikor 3560g-ot tippeltek meg is szültem 4100g lett a kislányunk. 3 hetes kislány anyukája.

Szia. Nekem 33 hetesen 2460g-ot mondtak majd 38 hetesen 3560g-ot és aznap mikor 3560g-ot tippeltek meg is szültem 4100g lett a kislányunk. 3 hetes kislány anyukája.
Nekem 36 hetesen 3500-ra becsülték, 4 kilóval született napra pontosan. Egy ismerõsöm a faros babát simán szülte meg, de én úgy tudom, hogy ilyenkor általában császároznak. (vagy ha van olyan orvos, aki nagyon ügyes, akkor lehet hogy megpróbálják megfordítani) Én is császáros voltam, nem kell félni attól sem. Utána rosszabb, de annyira nem vészes.
Felénk ilyen esetben császár!!!De még megfordulhat:) )
A kérdező hozzászólása: Én is attól félek hogy császármetszés lesz. Budapesten vagyunk, az Uzsokiban fog megszületni, nem tudom arra mi a "gyakorlat".
3.vagyok Nekem mindhárom baba császáros!Ne félj tõle!Készülj fel erre az eshetõségre is!Azért remélem befordul a kicsid a helyes irányba:)
Még szülés napján is befordulhat, olyat is meséltek már nekem.Olyan aki átélte!Igaz azt mondta jobban fájt neki mint bármi mikor lefordult!

Elkezdtem nagyon csíkozódni a pocakomon, pedig kenem a hasam, sőt már pár hete van hogy napi kétszer. Mit tehetek ellene? Olivaolajjal is és bébylove csíkok elleni olajjal is.34 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Gondolom, hogy zavar téged, sajnos én is a babylove olajat használom, de nekem ajánlották még a körömvirág krémet is. Azt még nem próbáltam. 29 hetes kismama

Gondolom, hogy zavar téged, sajnos én is a babylove olajat használom, de nekem ajánlották még a körömvirág krémet is. Azt még nem próbáltam. 29 hetes kismama
Semmit. Ez alkati kérdés sajna. Kár rá a sok drága krém... Én pl semmivel nem kentem, és nincs csíkom..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Természetesen úgy vagyok vele, hogy a baba mindent megér, de azért ha elkerülhetem úgy vagyok vele, megteszek mindent amit lehet. Akkor úgy néz ki mást nem tehetek. Boldog babavárást Nektek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!